klin! 26.04.02, 14:50 "A wcale nie jest powiedziaaane..." Futro z Nowiką i młodym Waglewskim. Jak Wam się podoba? I jak to się nazywa? Hip-pop albo coś w tym guście? Kto wie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
borys-krakow Re: Rock & pop 29.04.02, 09:28 klin! napisał(a): > Futro z Nowiką i młodym Waglewskim. Jak Wam się podoba? Fajny tekst. Chyba hip-hop. Jestem już za stary i nie odróżniam niczego po Foggu. Ale ten kawałek zdecydowanie wyróżnia się z tłumu kawałków hiphopowych tym, że ma tekst o czymś. A większość ich ma teksty o tym, że hiphopowców nikt nie lubi i wszyscy prześladują. Bardzo im współczuję, ale i jestem wdzięczny za to, że mnie nie chcą z powodu tej frustracji lutować. Odpowiedz Link Zgłoś
klin! Re: Rock & pop 05.05.02, 11:45 Ładna recenzja :) Fakt, że tekst jest o czymś. Poszperałem trochę i odsłuchałem dwa inne kawałki tej kapeli (bez Fisza). Już wiem, co zwróciło moją uwagę. Wyraźne inspiracje acid-jazzowe i trip-hopowe, czyli to co lubię. Muzyczka taka sobie, ale może się jeszcze twórczo rozwiną... Odpowiedz Link Zgłoś
borys-krakow Łzy 05.05.02, 13:27 Post-punk, czy "Ich troje?" Kapelka, której nie słyszałem w radio, tylko jeden raz w życiu z kasety w knajpce. A potem w towarzystwie Artura Orzecha i Małgorzaty Ostrowskiej w TV (odrabiam zaległości telewizyjne). Tekst ostry, naiwny. Muzyczka prościutka jak schabowy z kapustą, soczysta jak pięćdziesiątka smirnoffa. Wokalistka o wyraźnym, nieco histerycznym głosie. Więc może post-punk? Ale przez cały czas słuchania ich muzyczki w uszach mam Ich Troje... Odpowiedz Link Zgłoś
klin! Re: Łzy 06.05.02, 10:39 borys-krakow napisał(a): > Ale przez cały czas słuchania ich muzyczki w uszach mam Ich Troje... No tak, objaw raczej naturalny. Łzy to o tyle ciekawa kapela, że można o niej powiedzieć "internetowa". Bodaj nigdy o nich nie słyszałem ani w radiu ani w TV, a natknąłem się na ich kawałki w czasach, gdy napster święcił największe tryumfy. Byłem zadziwiony ilością ich empetrójek w sieci. Podejrzewam, że ktoś wpadł na niezły pomysł darmowej promocji. A może to tzw. drugi obieg? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blic Re: Łzy IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 06.05.02, 15:48 klin! napisał(a): > Łzy to o tyle ciekawa kapela, że można o niej > powiedzieć "internetowa". Co najmniej. Nie dowiedziałbym się o ich istnieniu (i byłbym szczęśliwszy :)) gdyby nie usenet. Odpowiedz Link Zgłoś