Dodaj do ulubionych

Chciałabym kupić LABLADORKA bez rodowodu ?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 15:24
Bardzo chciałabym kupić szczeniaczka labladorka. Nie stac mnie na psa z
rodowodem, którty kosztuje koło 2000 zł. Może ma ktos jakieś informacje,
gdzie mogłabym gdzieś w lubuskiem kupic takiego pieska. Zależy mi, żeby kupić
go od zaufanych ludzi, boję sie kupować na giełdzie.
Obserwuj wątek
    • martha4 Re: Chciałabym kupić LABLADORKA bez rodowodu ? 30.11.04, 17:26
      Gość portalu: Ania napisał(a):

> Bardzo chciałabym kupić szczeniaczka labladorka.
      Chyba pani takiego szczeniaczka nie kupi, bo nie ma takiej rasy...

Chyba, że pani ma na myśli rasę Labrador Retriver.
      A w takim przypadku na początek polecam tą lekturę.
      Uważną lekturę.
      republika.pl/rodowody/glowna.html
      • martha4 Re: Chciałabym kupić LABLADORKA bez rodowodu ? 30.11.04, 17:29
        martha4 napisała:

> Chyba, że pani ma na myśli rasę Labrador Retriver.
        LABRADOR RETRIEVER oczywiście:)))))
        • Gość: Sylwia do pani wyżej... IP: *.gorzow.mm.pl 01.12.04, 14:42
          Dziewczyna pyta serio, a koleżanka poleca mądrości ksiażkowe i wymądrza sie.
          Litości!!! ..dodam ,ze sama robi błędy wynikające z niedoczytania bądz
          zwykłej "literówki", ktora każdemu z nas mze się przytrafić... pozdrawiam :)

• Gość: Kinga Re: Chciałabym kupić LABLADORKA bez rodowodu ? IP: *.zgora.dialog.net.pl 04.12.04, 09:22
      Odradzam zakup tego rodzaju u gorzowskiego hodowcy na Wawrzyniaka! Wiem coś na
      ten temat, bo sama się na nim przejechałam. Pozdro.
    • Gość: Bernard Re: Chciałabym kupić LABLADORKA bez rodowodu ? IP: 5.6R1D* / *.ed.shawcable.net 04.12.04, 19:55
      Hey Ania,
      Jak bez rodowodu, to nie bedzie "Labradorek" tylko "Ja chcialbym byc
      Labradorek"...
      Roznica glownie w cenie...
      Gratuluje jednak wyboru... Wspanialy pies - przyjaciel
      Przy moim German Shepherd Dog to oczywiscie tania kopia, ale to inna sprawa...
      He he he
      Have a fun...
      Pozdrawiam
    • Gość: zawarciak Re: Chciałabym kupić LABLADORKA bez rodowodu ? IP: *.gorzow.mm.pl 06.12.04, 09:38
      Jeżeli Ci się nie spieszy to poczekaj do wystawy psów, która odbywa się w
      pierwszą niedzielę czerwca i tam możesz kupić z rodowodem za ok 1300 do 1800
      lub bez od ok.550 do 800 zł.lub zobacz na www.allegro
    • Gość: zasieki1 Re: Chciałabym kupić LABLADORKA bez rodowodu ? IP: *.pata.pl 06.12.04, 11:53
      ja jestem z zielonej, a po swojego retrievera jechalem do gorzowa. kupilem go
      od pani ktora mieszka na zawarciu, na ulicy kwiatowej (najwiekszy dom z basenem
      na ogrodzie)niestety nie mam namiaru telefonicznego, ale mozesz sprobowac na
      wydre. zaplacilem 800 za psa i suczke, bez papierow. sa zajebiste. pzdr - michal
      • Gość: Karolina Re: Chciałabym kupić LABLADORKA bez rodowodu ? IP: *.ar.lublin.pl 07.12.04, 10:43
        A może po prostu idź do związku kynologicznego? Jest na ul Dąbrowskiego.
        Tam znajdziesz info kto i gdzie ma szczeniaki.
        I pytanie ile chcesz wydać na pieska?
        Mój brat kupił z rodowodem suczkę za 1000zł
        Szukajcie a znajdziecie!!
        2 tys to dużo na laba!
        • Gość: Aśka Re: Chciałabym kupić LABLADORKA bez rodowodu ? IP: *.143.111.62.revers.nsm.pl 08.12.04, 12:18
          Pies rasowy to pies rodowodowy wynika to jasno z definicji słownika, nie ma
          czegoś takiego jak pies rasowy bez papierów, adekwatnie nie ma labradora bez
          papierów. Ale to tak w kwestii formalnej.
          Z doświadczenia wiem, jako właścicielka labradora, że zakup psa to stosunkowo
          niewielkie koszty przy tym, że takiego psa trzeba co miesiąc żywić, na początek
          zaszczepić, nie wspominając ile kosztuje leczenie przy ewentualnej chorobie.
          Zaś kupno psa bez papierów to ryzyko choroby niestety zwiększa.
          Proponuję dokładnie zapoznać się z kosztami utrzymania dużego psa ponad 30 kg.
          Jeżeli dobrze to przeanalizujemy to odkładając przez kilka miesięcy to co byśmy
          wydali i tak na tego psa odłożymy sumę potrzebną na psa rasowego, o którym
          marzymy.
          Bzdurą jest to że każdy labrador kosztuje 2000 tyś. Po prostu z założenia
          przyjmuje się, że pies rasowy jest za drogi. Chcąc rasowego psa, warto się
          trochę wysilić i poszukać. Ostatnio w internecie było ogłoszenie o czarnym
          labku z rodowodem do odsprzedania za 150 zł! Takich ogłoszeń jest naprawdę
          sporo, wystarczy trochę się zainteresować tematem.
          Oczywiście jeżeli komuś nie zależy na papierach, czyli na rasie psa, może
          oczywiście sprawić sobie kundelka vel "labradorka", ale wtedy namawiam mocno na
          wycieczkę do schroniska. Tam wiele psów w typie labradora, młodych, kochanych
          czeka na to aż ktoś zaoferuje im miejsce w domu i sercu.
          Pozdrawiam serdecznie
    • miss_dronio Re: Chciałabym kupić LABLADORKA bez rodowodu ? 08.12.04, 18:02
      Może poszukaj w schronisku dla zwierząt? Skora nie zalezy Ci na psie rasowym (z
      rodowodem) to rozejrzyj się za pieskiem, który bedzie spełniał twoje
      oczekiwania a przy okazji uratujesz mu życie....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka