Dodaj do ulubionych

GORZOWSKI PAJAC 2004 !!!!!

IP: 83.238.11.* 19.01.05, 12:18
Proponuję wzorem Zielonej Góry wybrać gorzowskiego pajaca 2004.

Moje typy:

1. Milicjant Marek S., który z pałą w ręku bronił najlepszego ustroju, bawił
się w małego elektryka, potem mędził o poszanowaniu prawa, a na koniec
podburzał kupców do jego łamania.

2. Bernard, bez dodatkowych uzasadnień.
Obserwuj wątek
    • Gość: Luba Re: GORZOWSKI PAJAC 2004 !!!!! IP: 83.238.11.* 19.01.05, 15:05
      A ja proponuję Przewodniczącego Rady Kędzierskiego.

On nawet czerwieni się jak pajacyk, buahahaha!!!
    • Gość: gorzowianin Re: GORZOWSKI PAJAC 2004 !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 17:37
      Panie Sekretarzu R.K. Chyba to nie Pan powinien ogłaszać taki konkurs, ponieważ
      z powodu licznych Pana pomysłów internetowych jest Pan jego faworytem. Z
      pewnościa nalezy się Panu, co najmniej tytuł pajacyka.
      • Gość: gorzowianin Re: GORZOWSKI PAJAC 2004 !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 17:41
        P.S. widzisz Bernard! Tak właziłeś w dupę Kneciowi a on teraz nominował Cię do
        tytułu "pajaca"!
        • Gość: Michał Re: GORZOWSKI PAJAC 2004 !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 21:20
          Kneć to świetna kandydatura do tytułu pajaca. Co więcej, mozna by po przyznaniu
          mu tego wyróżnienia, posadzić go na ławeczce internetowej aby cały świat poznał
          tego "reformatora" Gorzowa.
      • Gość: Bernard Re: GORZOWSKI PAJAC 2004 !!!!! IP: 5.6.1D* / *.ed.shawcable.net 19.01.05, 21:25
        Hey gorzowianin,
        Myslalem, ze wady i przywary kwalifikuja do tytulu...
        Ty wumieniles akurat Ryszarda atuty!
        Jego projekty internetowe sa swietne i potrzebne dla Gorzowa...
        On jes wielkie nic w innych sprawach!
        Pozdrawiam
        PS. Kop, tylko patrz gdzie - inaczej nieskuteczne!
        • Gość: madafaka Re: GORZOWSKI PAJAC 2004 !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 22:40
          Dziwie się Kneciowi , że w ogóle zabiera głos na tym forum ( oczywiście dziwię
          się pozytywnie ).
          Wam sie nie dogodzi.Wy jestescie tylko cybernetycznymi lamerami smarującymi
          dupska innych.
          Ja rozumiem , ze pisząc z ciepłego fotelika , czując sie anonimem , mozecie
          sobie bazgrac nie czerwieniąc sie cokolwiek chcecie.Lubie ludzi objektywnych i
          ciekawy jestem , czy faktycznie w cztery oczy w rozmowach live jestescie tak
          samo prawdomówni i bezpośredni.
          No , jestem pod wrażeniem Waszej odwagi i pióra.
          • Gość: gorzowianin Re: GORZOWSKI PAJAC 2004 !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 22:53
            Konkurs na pajaca roku to nie jest mój wymysł tylko Knecia, więc niech ma
            pretensje tylko do siebie. A tytuł pajaca roku należy mu się równiez ze względu
            na jego słynne powiedzenie o desce snowbordowej i promocji miasta. Śmiechu na
            forum z tego powodu było co niemiara.
            pzdr.
            • Gość: aaa? Re: GORZOWSKI PAJAC 2004 !!!!! IP: *.gorzow.mm.pl 19.01.05, 23:23
              Niby gdzie i kiedy?
              • Gość: gorzowianin Re: GORZOWSKI PAJAC 2004 !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 23:54
                Gość portalu: aaa? napisał(a):

> Niby gdzie i kiedy?
                Oto złote myśli Pana sekretarza:
                "Jeżeli na przykład jeżdżę na desce snowboardowej, a koło mnie jakiś facet,
                który mówi: 'Fajny trick pan zna', ja mu na to muszę odpowiedzieć: 'Bo ja
                jestem z Gorzowa'. To śmieszne, absurdalne nawet. Ale utkwię mu w pamięci i
                będzie myślał: 'Ale z jajcem ludzie są w tym Gorzowie'. Na tym ta promocja
                polega".

• Gość: ola Re: GORZOWSKI PAJAC 2004 !!!!! IP: *.gorzow.mm.pl 19.01.05, 23:27
      błagam niech ryszard zostanie prezydentem naszego miasta.zrobię wszystko aby go
      zadowolić i zaspokoić. on jest przyszłością, nadzieją i lekiem na całe
      zło.popierajcie mego idola taka jest moja wola.
      • Gość: ejbi Re: GORZOWSKI PAJAC 2004 !!!!! IP: *.gorzow.mm.pl 20.01.05, 00:27
        Ja tam popieram Bernarda.
        Stawiam wszystko i wiem, że wygram.
      • Gość: Nietutejszy Re: GORZOWSKI PAJAC 2004 !!!!! IP: *.gorzow.mm.pl 26.01.05, 22:02
        Przepraszam, o jakiego Ryszarda chodzi?
    • Gość: Klar Nie jestem Kneciem!!!! IP: 83.238.11.* 20.01.05, 09:05
      Nie jestem Ryszardem Kneciem!!!
      Ryszard Kneć powinien zostać jak najszybciej Prezydentem Gorzowa.
      • Gość: gorzowianin Re: Nie jestem Kneciem!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 11:07
        Hej Klar vel R.K. Bujać to my ale nie nas, Panie sekretarzu!
        • Gość: ola Re: Nie jestem Kneciem!!!! IP: *.gorzow.mm.pl 20.01.05, 16:09
          Ryszard ja Cię kocham i tylko ty możesz być wiatrem i sterem naszego miasta
          • Gość: Klar Re: Nie jestem Kneciem!!!! IP: 83.238.11.* 21.01.05, 09:06
            No dobra, gorzowianin, jestem Kneciem
            • Gość: gorzowianin Re: Nie jestem Kneciem!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 09:55
              No to do roboty! Interesanci czekają! Pogaduszki na forum do twoich obowiązków
              nie należą!
              • Gość: Klar Sam już nie wiem, czy jestem Kneciem! IP: 83.238.11.* 21.01.05, 10:11
                Gorzowianin tak uparcie mi wmawia, że jestem Kneciem, że sam w to uwierzyłem.
                Po obejrzeniu się w lustrze stwierdzam jednak, iż chyba jednak nie jestem
                Kneciem.
                • Gość: swingpop Re: Sam już nie wiem, czy jestem Kneciem! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 18:00
                  A szkoda!Pan Kneć z tego co widzę i co słyszę -to kreatywny młody człowiek,
                  Życzę wszystkim krytykantom niech w swoich miejscach pracy podejmują mądre
                  odpowiedzialene decyzje.Siedząc w fotelu łatwo jest krytykować każdego.Myszka
                  szara w kącie a zdrowy kot-to straszna różnica.Osoba publiczna a fotelowy
                  pismak ,to to samo.Chcąc kogoś zapalić ,trzeba samemu .... płonąć.Panie Kneć
                  niech Pan płonie i zapala mieszkańców.
                  • Gość: werty Re: Sam już nie wiem, czy jestem Kneciem! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 19:11
                    "...Chcąc kogoś zapalić ,trzeba samemu .... płonąć.Panie Kneć
                    > niech Pan płonie i zapala mieszkańców...."

Bądź Pan Neronem Gorzowa!!!! potem Tadeusz będzie budowal!!!!

P.S. Jako skazany z kula u nogi i w pasiakach... :-)
          • Gość: annołn Re: Nie jestem Kneciem!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.01.05, 22:42
            "wiatrem naszego miasta" - kto tego moze chcie? ...
    • Gość: sawal Re: GORZOWSKI PAJAC 2004 !!!!! IP: *.gorzow.mm.pl 26.01.05, 09:43
      Popieram.Pierwsza ofiara!!!...lustracji - obecnie w zarządzie szkoły
      katolickiej.
      • Gość: sawal Re: GORZOWSKI PAJAC 2004 !!!!! IP: *.gorzow.mm.pl 26.01.05, 09:49
        Popieram kandydaturę Marka S.Pierwsza ofiara!!!...lustracji - obecnie w
        zarządzie szkoły katolickiej.
    • Gość: ccc Re: GORZOWSKI PAJAC 2004 !!!!! IP: *.cwd.waw.pl / 195.164.254.* 26.01.05, 12:20
      Popieram uznanie pajacem Surmacza! Z dodatkowym tytułem "Człowiek, który
      jeszcze nic nie zbudował, ale już bardzo wiele zburzył!!!
      • Gość: Ten to Re: GORZOWSKI PAJAC 2004 !!!!! IP: *.gorzow.mm.pl 26.01.05, 12:28
        Co mógł zbudować skoro od budowania są z sld -co widać na przykladzie ich dworów
        pod miastem.Wystarczy tylko trzeżwo spojrzeć na sprawy.Budowanie w gorzowie to
        wynikało głównie z kalkulacji ile na tym może zarobić sld i jej członkowie.
        Wystarczyło na wybory oraz zostało sporo w kasie.
        I tak do maluczkich przykleja sie opinie że Bob budowniczy to bohater naszych
        czasów.
      • Gość: lolka Re: GORZOWSKI PAJAC 2004 !!!!! IP: *.gorzow.mm.pl 26.01.05, 12:50
        Jestem za. Pozdrawiam.
    • Gość: city boy Re: GORZOWSKI PAJAC 2004 !!!!! IP: *.gorzow.mm.pl 26.01.05, 13:30
      niezla prowokacja. tylko nie wiem w ktorym miejscu kupcy lamali prawo- w tym,
      ze przyszli klaskac na sale rady miejskiej? lepper okupujacy mownice albo
      blokujacy targowisko i walczacy z komornikiem Ci sie zapewne spodobal bo "broni
      zwyklych ludzi", ale Surmacz, ktory broni praw naszych kupcow juz nie? ciekawe
      kto i ile wzial za to, zeby pogonic kupcow z Jerzego, aby postawic tam zaraz
      kolejny supermarket i galerie,ktore beda na plecaku co roku. wiecie ze wplywy
      do budzetu z targowisk to 1,2 mln zl, z dzierzaw (posrednio przez OSiR) to 1,4
      mln, a same hipermarkety do kasy wrzucaja 1,5 mln rocznie?!?!?! tlumaczyc takie
      decyzje mozna jedynie czyims prywatnym interesem, czyim, to sie tylko
      domyslac...
      • Gość: znawca Re: GORZOWSKI PAJAC 2004 !!!!! IP: *.gorzow.mm.pl 26.01.05, 13:35
        Spiskowiec jesteś !Bezinteresowny?...Na pajaca 2004 się nadajesz.
        • Gość: hugo Re: GORZOWSKI PAJAC 2004 !!!!! IP: *.gorzow.mm.pl 26.01.05, 19:19
          ja proponuję na gorzowskiego pajaca roku firmę Multimedia
    • Gość: TRUP Re: GORZOWSKI PAJAC 2004 !!!!! IP: *.gorzow.mm.pl 26.01.05, 19:37
      pajac się należy nam wszyskim. powód? nie chcemy budować ślicznego KC a bardzo
      bym chciał aby nasza wioska miała taki gmach.
      • Gość: Ekshumowany Re: GORZOWSKI PAJAC 2004 !!!!! IP: *.gorzow.mm.pl 26.01.05, 22:01
        pajac nam sie nalezy, bez wzgledu na to czy wybudujemy ten sliczny gmach czy nie
    • Gość: IIIks Re: GORZOWSKI PAJAC 2004 !!!!! IP: *.ztpnet.pl 26.01.05, 22:08
      Nr 3,a właściwie 1-wasz gorzowski prezio:)))
      • Gość: gorzowianin Re: GORZOWSKI PAJAC 2004 !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 22:17
        Świetny typ lllks. Ale czy prezio będzie mógł dostać przepustkę aby odebrać
        nagrodę? Pewnie zrobi to za niego podręczny kneć?
        • Gość: gorzowianin Re: GORZOWSKI PAJAC 2004 !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 09:01
          Gdyby jednak prezio nie mógł kandydować z powodu postawionych mu zarzutów, to
          mam inną świetną kandydaturę. Radny Dębicki na Pajaca roku! Obrotowy
          gorzowskiej sceny politycznej, przydupas Jędrzejczaka który nagle zechciał
          zrobic karierę w nowej partii. I ten węch! Dębicki zawsze wie gdzie są
          ustawione konfitury!
          • Gość: Klar Re: GORZOWSKI PAJAC 2004 !!!!! IP: *.gorzow.mm.pl 27.01.05, 12:27
            Popieram!
            To też mógłby być dobry kandydat. Opuścił tonący SLD z właściwym instynktem, a
            teraz może sobie harcować na sesjach.
            W ogóle ci gorzowscy politycy są do luftu.
            • Gość: gorzowianin Re: GORZOWSKI PAJAC 2004 !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 13:44
              No cieszę się Klar, że chociaż co do Dębickiego mamy podobne zdanie. Tylko nie
              mów o nim polityk bo to nawet politykom ubliża. Mów po prostu pajac, tak będzie
              prościej.
              • Gość: Klar Re: GORZOWSKI PAJAC 2004 !!!!! IP: *.gorzow.mm.pl 27.01.05, 14:03
                W ogóle to polityków mamy tylko dwóch: Jędrzejczak i Kazik (tzn.
                Marcinkiewicz), cała reszta to politykierzy i skauci. Ponieważ Jędrzejczak
                stara się sam zatopić a Kazik chyba nzostanie ministrem w Warszawie, to Gorzów
                zostanie skazany na osobniki pokroju Dębickiego, Surmacza czy Kedzierskiego.
                Pchają się tylko do koryta.
                • Gość: gorzowianin Re: GORZOWSKI PAJAC 2004 !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 14:09
                  Wiesz Klar, polubiłem cię, może Ty naprawdę nie jesteś Kneciem? Ale polityk
                  pokroju Dębickiego? Brrrr...
                  • Gość: Klar Re: GORZOWSKI PAJAC 2004 !!!!! IP: *.um.gorzow.pl / *.um.gorzow.pl 27.01.05, 14:57
                    Ja na pewno nie jestem Kneciem, a czy Ty nie jesteś Rafalską?
                    Mam dla Ciebie małą zagwozdkę - taki bystry obserwator na pewno już zauważył,
                    jaką.
                    • Gość: gorzowianin Re: GORZOWSKI PAJAC 2004 !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 17:17
                      Co? Tą zagwozdką ma być twój aktualny IP? Przecież komputery w biurze rady eż
                      są podłączone do tej sieci. Ponadto taki wielki przyjaciel i obrońca naszych
                      aferzystów ma z pewnością niejeden kącik w UM skąd może pogwarzyć na forum. Ale
                      co do Dębickiego to się z tobą zgadzam. Pajac do kwadratu!
                  • Gość: trup Re: GORZOWSKI PAJAC 2004 !!!!! IP: *.gorzow.mm.pl 27.01.05, 16:47
                    pajac się należy sdpl. widziałem w telewizji dębickiego jak się pocił przed
                    kamerami. starał się zabłysnąć i dokopać Tadziowi ale takie zero (mniej niż
                    polityk)tak się zamotał że sam nie wiedział co gada.gorzowianin jesteś
                    superrrrr.
                • Gość: karolek lat 9i pół Re: GORZOWSKI PAJAC 2004 !!!!! IP: *.gorzow.mm.pl 27.01.05, 14:14
                  Gość portalu: Klar napisał(a):

> W ogóle to polityków mamy tylko dwóch: Jędrzejczak i Kazik (tzn.
                  > Marcinkiewicz), cała reszta to politykierzy i skauci. Ponieważ Jędrzejczak
                  > stara się sam zatopić a Kazik chyba nzostanie ministrem w Warszawie, to
                  Gorzów
                  > zostanie skazany na osobniki pokroju Dębickiego, Surmacza czy Kedzierskiego.
                  > Pchają się tylko do koryta.

dobrze powiedziane Klar,
                  nawet bardzo dobrze.
                  z Kazika mogliby być jeszcze ludzie,gdyby nie te układy z osobnikami typu
                  Surmacz i s-ka, dużo traci tym w moich oczach.

pzdro
                  • Gość: niagara Re: GORZOWSKI PAJAC 2004 !!!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 27.01.05, 20:08
                    Proponuję na pajaca 2004 roku cały układ polityczny gorzowa, wjóta , sołtysa i
                    całą elitę twz miasta.Ambicje macie duże ale do Winnego Grodu wam dalko
                    Gorzowskie jasie i małogie.Fan waszej wsi.postarajcie się o dpłaty z UE za
                    głupotę
                • Gość: Krzysztof Re: GORZOWSKI PAJAC 2004 !!!!! IP: *.gorzow.mm.pl 28.01.05, 10:34
                  Jedrzejczak moze mialby szanse byc politykiem ,gdyby nie ta czewona przepita
                  opuchnieta twarzyczka ,kolego nie badz smieszny hahahaha!!!!!!
      • Gość: mamut Re: GORZOWSKI PAJAC 2004 !!!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 27.01.05, 20:09
        Dawno cibie nie widziałem.Co startujesz w pajacu.Feeeeeeee po co asz do Gorzowa
    • Gość: nagar 2 PROPOZYCJE IP: *.uz.zgora.pl / *.uz.zgora.pl 27.01.05, 17:42
      MAM 2 KANDYDATURY DO TEGO ZASZCZYTNEGO TYTUŁU!
      1.DZIAL PROMOCJI URZEDU MIEJSKIEGO ZA:
      -" OBIEKTYWNĄ STRONĘ W INTERNECIE"
      -BRAK ZAINTERESOWANIA LUDZMI KTORZY CHCA PROMOWAC MIASTO W KRAJU I ZA GRANICA
      W wakacje wyjezdzalem z kolegami na rajd rowerowy do Czech. Wdziale promocji
      dostalismy propozycje...wypozyczenia flagi miasta rozmiarow 50 cm na 30
      cm.Śmiechu warte!
      2.Gorzowska opozycja.ZA BEZNADZIEJNA KAMPANIE REFERENDALNA,BRAK ZGODY I
      ARGUMENTÓW.
    • piotr.debicki Re: GORZOWSKI PAJAC 2004 !!!!! 28.01.05, 01:14
      Dobry wieczór wszystkim forumowiczom,
      Ponieważ otrzymałem informację, że na forum Gazety Wyborczej pojawiło się kilka
      dotyczących mnie wypowiedzi, pozwalam sobie odwiedzić Państwa. Opinia na temat
      mojej działalności politycznej pozostaje Państwa domeną, sądząc z temperatury
      wypowiedzi jest ona nie w smak różnym siłom w Gorzowie. Pojawiły się bowiem
      zarzuty wzajemnie się wykluczające. Uznają to za potwierdzenie słuszności moich
      poczynań w Radzie Miasta.
      Ponieważ nie mam okazji często zaglądać na Forum GW (ze względu na charakter
      mojej obecnej pracy), uprzejmie proszę o przekazywanie swoich opinii na mój
      adres mailowy:
      debicki@gorzow.mm.pl
      Mam nadzieję, że nie będą się one składały wyłącznie z inwektyw, jak kilka
      powyzszych postów.
      Pozdrawiam wszystkich Państwa,
      Dobranoc
      Piotr Dębicki, Radny SdPl
      • Gość: @(_)@ Re: GORZOWSKI PAJAC 2004 !!!!! IP: *.dip.t-dialin.net 28.01.05, 04:29
        pajac
      • Gość: gorzowianin Re: GORZOWSKI PAJAC 2004 !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 09:50
        A co na to wszystko Klar, Panie Radny Dębicki?
        • piotr.debicki Re: GORZOWSKI PAJAC 2004 !!!!! 28.01.05, 10:20
          Oświadczam, że nie mam nic wspólnego z osobą lub raczej osobami podpisującymi
          się "Klar". Uczestniczenie w Forum jest dla mnie technicznie trudne, ponieważ
          przebywam w pracy od godziny 8 do 17 lub 18 codziennie (dziś mam urlop i jestem
          w Gorzowie). Używanie mojego komputera firmowego do wchodzenia na fora i czaty
          jest zabronione w mojej korporacji, wszystkie wejścia do Internetu są
          archiwizowane, a naruszenie zasad jest karane odebraniem premii kwartalnej.
          Domena mojej firmy zawiera jej nazwę, serwer ma adres w RFN i końcówkę .de.
          Dzisiaj piszę z komputera w siedzibie SdPl w Gorzowie Wlkp., ul. Borowskiego
          31/6. W normalnych warunkach nie mam możliwości wchodzenia na forum w godzinach
          pracy, zwłaszcza z różnych IP, jak "Klar".
          Pozdrawiam serdecznie Pana,
          Piotr Dębicki
          • Gość: prezes E Tu, Dębicki? IP: *.gorzow.mm.pl 28.01.05, 15:09
            I pan się, panie Piotrze, wyniósł do pracy dla Szwabów?
            Mam nadzieję, że przynajmniej w medycynie?
      • Gość: Krzysztof Re: GORZOWSKI PAJAC 2004 !!!!! IP: *.gorzow.mm.pl 28.01.05, 10:43
        KOlego nie lubie czerwonych bo nigdy nic dobrego nie zrobili i nie zrobia, sa
        jak mafia i mysle ze nie daruja ci tej zdrady ,mafia nie wybacza.
        Pozdrawiam Krzysztof
        • Gość: gorzowianin Re: GORZOWSKI PAJAC 2004 !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 16:15
          Panie radny Dębicki! Niejaki Klar ogłosił konkurs na PAJACA 2004 roku i zglosił
          do niego kandydatury. Uważam, że osoby zgłoszone przez Klara w żadnym wypadku
          nie są godne tego tytułu. Uważam natomiast, że Pan jest świetnym kandydatem,
          zresztą nawet Klar Pana kandydaturę poparł. Nie wiem skąd Pan wnioskuje, że
          ktokolwiek utożsamia Pana z Klarem? Czy gdzieś to zostało napisane? Jezeli
          natomiast ma Pan kłopoty z tożsamością, o czym mogą świadczyć meandry Pańskiej
          pożal się Boże kariery politycznej, to zalecam wizytę u psychoanalityka.
          Pozdrawiam tak Pana jak i Klara.
          • Gość: Klar Re: GORZOWSKI PAJAC 2004 !!!!! IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 29.01.05, 10:29
            Gorzowianinie, te wredne pomysły, że ja to Dębicki, brrrr... Wolę być już
            Kneciem, czy innym urzędasem. A Dębickiego na pajaca, popieram!!!
            A jak ktoś z UM jeszcze raz się za mnie poda, to tak jak Kneć zaloguję się na
            stałe!!!
    • Gość: gość Re: GORZOWSKI PAJAC 2004 !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 18:33
      M<asz rację, Marek S to PAJAC I klasa
    • Gość: Klar Re: GORZOWSKI PAJAC 2004 !!!!! IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 29.01.05, 10:21
      hahahaha,
      Pomysły, że ja to Dębicki to dopiero paranoja. Kneciem mogłem od biedy być, ale
      DĘBICKIM????? Musiałby najpierw schudnąć o połowę. Gabaryt nie ten. Nie
      zmieściłby się w moim lustrze, buahahahaa!!!!!

A ten młot z Urzędu Miejskiego, który się pode mnie podszył, niech mu łapsko
      paskudne uschnie! Podszywać się pod Knecia to jeszcze rozumiem, ALE POD
      KLARA ???
      • Gość: gorzowianin Re: GORZOWSKI PAJAC 2004 !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 11:12
        No cóż, Klar? Stajesz się popularny. Z zalogowaniem to dobry pomysł. Co do
        Dębickiego to dostrzegam, że wysuwa się na czoło rankingu. A wpis z UM
        faktycznie nieco zbił mnie z tropu. I jeszcze jedno, aferzyści z UM nie są
        warci tego aby ich bronić.
        Pzdr
        • Gość: trup Re: GORZOWSKI PAJAC 2004 !!!!! IP: *.gorzow.mm.pl 29.01.05, 12:24
          Ryszard zrób porządek z urzędnikami. To kpiny że w czasie pracy, na kompach
          urzędu bawią się w wazeliniarstwo.A jeśli chodzi o KLAR to jego wazelina jest
          tak śliska że prezydent nawet by nie poczuł kiedy by było po wszystkim.
          Co do wielkiego polityka dębickiego to jemu należy się nie tylko pajac ale
          jeszcze gartisowe kursy wazeliniarstwa. Twierdzę że byłby w tym mistrzem świata.
          Pan Prezydent, poseł i inni byli by codziennie tak zaspokojeni w pieszczoty że
          po powrocie do domów nie chcieli by już spać z żonami.
          • Gość: PiS Re: GORZOWSKI PAJAC 2004 !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 19:57
            Zdecydowanie stawiam na Dębickiego jako kandydata na Pajaca 2005 roku. W
            ostatni piątek, 5 minut po tym jak Jędrzejczak wyzwał w ordynarny sposób jego
            kolegę z SDPL Sejwę, Dębicki pospieszył z zapewnieniami o lojalności
            gorzowskich radnych SDPL wobec rządzącego SLD i z poparciem dla Kędzierskiego
            jako szefa rady. Panie radny! Niech się pan choć raz określi. Jednego dnia z
            nami i PO ustala pan taktykę referendalną i zapewnia o konieczności usunięcia
            prezydenta z funkcji a drugiego dnia bije pan czołem przed Jędrzejczakiem
            udając, że nie słyszy pan ordynarnych wyzwisk skierowanych pod adresem pana
            kolegi! Więcej honoru!
            • marek_p No patrz-pan koledzy z partii sobie komplimenta... 03.02.05, 20:13
              ... prawią.

Gość portalu: PiS napisał(a):

> Zdecydowanie stawiam na Dębickiego jako kandydata na Pajaca 2005 roku.
              >... pod adresem pana kolegi! Więcej honoru!

Boga jeszcze i Ojczyznę w tym wątku przywołać trzeba.
              Kto by pomyślał, poważna sprawa, a to tylko koleżeńskie porachunki, za
              podatnika pieniądze.

Ten wątek ma adresatów dwudziestu pięciu. Wszyscy z jednej partii.
              Z PrawoLewicy.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=431&w=19821666&a=20166320
            • Gość: sawal Re: GORZOWSKI PAJAC 2004 !!!!! IP: *.gorzow.mm.pl 04.02.05, 00:50
              Taki PiS-ielny nie powinien załatwiać własnych,drobnych interesików na forum.Za
              karę jesteś nominowany na pajaca!!!( OCZYWIŚCIE NADAL MOIM KANDYDATEM DO TYTUŁU
              JEST SURMA - czy jakoś tak!?).
              • Gość: sas Re: GORZOWSKI PAJAC 2004 !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 02:15
                " JEST SURMA - czy jakoś tak!?).

Chyba SRUMACZA mialeś na mysli????
            • piotr.debicki Re: GORZOWSKI PAJAC 2004 !!!!! 04.02.05, 08:58
              Pan PiS bardzo dokładnie pokazał największy problem gorzowskiej Rady Miasta:
              Jest nim traktowanie pracy w niej jak harcerskich podchodów. Pan Radny PiS
              Jacek Guzikowski podczas jednej z ostatnich sesji powiedział, aby SdPl
              zdecydowało się, po której stronie barykady stoi.

Oświadczam, że nie będziemy się ustawiać "po jakiejś stronie barykady", tylko w
              każdej sprawie podejmować nasze stanowisko po przeanalizowaniu wszystkich za i
              przeciw. Z przykrością stwierdzam, że PiS ostatnio bardzo skoncentrowało się na
              walce politycznej i sprawy trafijące pod obrady Rady traktuje jako elementy
              jakiejś wojny między PiS a SLD, a nie problemy Gorzowian, które trzeba
              rozwiązać. Przykłady: rola PiS w sprawie kupców, niechęć PiS do poparcia
              deklaracji Rady o pomocy dla Szpitala Wojewódzkiego etc. Nawet trudne kwestie
              można rozwiązać - przykład: ugoda z kupcami z Nadbrzeżnej, którą SdPl popiera w
              całej rozciągłości.

Osobną kwestią jest Prezydent Gorzowa Wlkp. Uważałem i nadal uważam, że jako
              polityk wykazał się on dużą skutecznością, ponieważ zmienił nasze Miasto.
              Każdy mieszkaniec ma prawo oceniać, czy na lepsze, ale niewątpliwie nie jest to
              te samo Miasto, co przed Jędrzejczakiem. ALE CO INNEGO SKUTECZNOŚĆ POLITYKA, A
              CO INNEGO ZWYKŁA UCZCIWOŚĆ. O tej wypowie się niezawisły sąd. Natomiast
              Gorzowianie w referendum, ktore popierałem i nadal popieram.

Kwestia chamstwa: Z dużą przykrością potwierdzam, że chamskie wypowiedzi sa na
              porządku dziennym w gorzowskim samorządzie. Pozwala sobie na nie zarówno
              Jędrzejczak, jak i Radny Marek Surmacz (podczas ostatniej sesji wyzywał Radną
              SLD Bożenę Stańczyk od "czerwonych gadzin"). Musiałem uodpornić się na tego
              typu zagrywki i dzisiaj o moich decyzjach politycznych nie decydują już emocje,
              ale racje i nerwy trzymam na wodzy. Będę współpracował zarówno z Prezydentem
              Jędrzejczakiem jak i Markiem Surmaczem niezależnie od chwilami rynsztokowego
              ich zachowania, bo wymaga tego moja funkcja radnego Rady Miasta Gorzowa Wlkp.

W kwestii Kędzierskiego: Radnych SdPl nie interesują rozgrywki personalne
              między PiS a SLD. Nam nie zależy na zmianie układu funkcji w Radzie Miasta i
              nie będziemy popierać zarówno odwoływania radnych SLD, ale również radnych PiS.
              SdPl jest partią lewicową i nie wyrazi zgody, aby Radą kierowała osoba z
              prawicy, nawet kompetentna Elżbieta Rafalska.

Pozdrawiam wszystkich forumowiczów,
              Piotr Dębicki, radny SdPl
              • Gość: gorzowianin Re: GORZOWSKI PAJAC 2004 !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 15:21
                Panie Radny Dębicki. Ja Pana podziwiam. Poważnie. Jest Pan najbardziej gibkim
                pseudopolitykiem w Gorzowie. Po prostu człowiek-guma. Czy kręgosłup wyjęli panu
                operacyjnie, czy to jest może wrodzone? I te wyczucie skąd wieje wiatr. Pozwala
                zawsze się ustawić tak, żeby popychał do przodu.
                • piotr.debicki Re: GORZOWSKI PAJAC 2004 !!!!! 04.02.05, 15:54
                  Bardzo dziękuję Panu, Gorzowianinie!
                  W ustach Pana, sympatyka prawicy to wręcz laurka dla mnie.

Chciałbym poinformować Pana o kilku faktach, ktorych Pan o mnie nie wie, a
                  które pozwolą Panu zrozumieć, dlaczego mam niewątpliwy komfort podejmowania
                  samodzielnych decyzji, a nie chodzenia na pasku jednej lub drugiej opcji
                  politycznej.
                  Po pierwsze, jestem zupełnie niezależny zarowno finansowo jak zawodowo od
                  ukladu gorzowskiego. Odmówiłem przyjęcia proponowanego mi wysokiego stanowiska
                  w naszym mieście - mimo to po moim odejściu z SLD zarzucano mi chęć ich
                  obejmowania. Mój obecny status zawodowy gwarantuje mi swobodny wybór miejsca
                  zatrudnienia oparty na moich kwalifikacjach, a nie układach.
                  Po drugie, tak naprawdę od decyzji SdPl zależy jakie stanowisko przyjmuje Rada
                  Miasta. Wie o tym Prezydent, zatem jest otwarty na nasze propozycje rozwiązań
                  konkretnych spraw. I przestał z nami walczyć, a zaczął współpracować.
                  Po trzecie, gdy PiS przedstawi ciekawe propozycje, to wówczas zawsze może
                  liczyć na nasze życzliwe zainteresowanie. Choćby propozycja bonifikat przy
                  przekształcaniu użytkowania wieczystego na własność wydaje się bardzo rozsądna
                  i na pewno trzeba się nad nią solidnie pochylić. Nie oznacza to jednak, że PiS
                  może liczyć na to, iż naszymi rękoma będzie rządzić w Radzie Miasta.
                  Kończąc, nie do końca mi zależy, aby ustawiać się - jak Pan to nazwał - z
                  wiatrem. Pseudopolityka gorzowska mnie bardzo męczy i zastanawiam się nad
                  sensem walki z gorzowskimi politycznymi wiatrakami.
                  Pozdrawiam Pana,
                  Piotr Dębicki
                  • Gość: gorzowianin Re: GORZOWSKI PAJAC 2004 !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 16:38
                    No, no , no, Panie Dębicki. Miło czytac jak to Pan się rozwijasz
                    intelektualnie. Juz nawet zdania poprawnie udaje sie Panu skonstruować. Nic
                    tylko podziwiać jaki to Pan jest niezależny i zatroskany o Gorzów i jego
                    mieszkańców. Gratuluję też Panu wspaniałej współpracy z prezydentem. Trzeba
                    przyznać to człowiek z klasą. Tak objechać radnego Sejwę przy ludziach, jak to
                    napisał PiS - duża rzecz, świadczy o wysokiej klasie. Oczywiście to zruganie
                    jak mniemam nastąpiło na trzeźwo?
                    • piotr.debicki Re: GORZOWSKI PAJAC 2004 !!!!! 04.02.05, 17:07
                      1. O tym porozmawiamy sobie na żywo przed najbliższą komisją gospodarki, drogi
                      gorzowianinie, jeśli chcesz.
                      2. Z prezydentem nie współpracuje mi się wspaniale.
                      3. Zdania konstruuję chyba w miare poprawnie, jak na warunki forum. Ale też nie
                      ukończyłem AWF, więc można to robić lepiej.
                      4. O Gorzów jestem chyba zatroskany, ale wczesniej nie miałem możliwości tej
                      troski przekuwać na decyzje. Do czasu odejścia z SLD. Proponuję, aby prawa
                      strona chociaż czasem się zatroskała, a nie politykowała, to jej szanse na
                      wygranie wyborów się podwoją. Ale chyba nie uda ci się kilku z nich do tego
                      przekonać. Mimo to życzę powodzenia.
              • Gość: lalo Re: GORZOWSKI PAJAC 2004 !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.05, 01:01
                nazywanie rzeczy po imieniu pan Debicki uznaje za zbliżone do rynsztoka.
                Istnieje rożnica pomiędzy nazywaniem oślizłego wazeliniarstwa SDPl od poniżania
                jakie w ostanim czasie ma zwyczaj stosować Tadeusz J.
                Po polsku - gadzina - to też obślizła żmija, której, by nie kąsala, najlepiej
                zalożyc dodatkowo kaganiec z drobną siateczką.
                A co do skuteczności Tadeusza J. to jako "polityczna dziecina" musi pan Dębicki
                przyjąć, że przewały ekipy - też z udziałem wazeliniarzy, kosztuja miasto
                rocznie co najmniej kilka milionów złotych.
                Dlatego stosowanie takich miar, czerwonych miar, jest na miejscu - oczywiście
                wyłacznie w języku propagandy jaką nam sączą towarzysze i ich wazeliniarze.
    • piotr.debicki Re: GORZOWSKI PAJAC 2004 !!!!! 04.02.05, 17:15
      Ponieważ poruszone wątki dotyczyły mnie osobiście, pozwoliłem sobie kilka razy
      wejść na forum i przedstawić swe poglądy na poruszane tematy. Nie będę jednak
      mógł czynić tego częściej, bo od poniedziałku wracam do pracy.
      Życzę wszystkim Państwu powodzenia w życiu osobistym, a wielu z Państwa w życiu
      publicznym.
      Pozdrawiam,
      Piotr Dębicki
      • Gość: Anna Re: Panie Radny P.D. IP: *.gorzow.mm.pl 06.02.05, 19:34
        Daję Panu Pajacyka za brak reakcji w sprawie likwidacji oddziałów szpitalnych.
        A jest Pan Lekarzem Panie Doktorze.

Pajacyka odbiorę, gdy się Pan zrehabilituje jakimś działaniem.
        • piotr.debicki Re: Panie Radny P.D. 07.02.05, 08:54
          Podczas ostatniej sesji z mojej inicjatywy Rada Miasta podjęła stanowisko, w
          którym deklaruje pomoc w przekształcaniu Szpitala (finansową) oraz zwraca się
          do Marszałka o wstrzymanie likwidacji. Ale media takich dupereli nie
          zamieszczają na łamach. Mają poważniejsze tematy.
    • Gość: RIKI Re: GORZOWSKI PAJAC 2004 !!!!! IP: *.ztpnet.pl 04.02.05, 17:32
      Bezapelacyjnie najwięksi PAJACE to: ja RIKI, STAL GORZÓW, HIRO, ten ćwierć
      karolka i pół Bachalskiego

PLUSY: PAN KAŁAMAGA (przy okazji kupę osób wkręca się w jego sukces i podpina
      się pod niego, a to on wszystko trzyma w garści).
      • hiro Re: GORZOWSKI PAJAC 2004 !!!!! 06.02.05, 20:37
        hiro piszemy z małej nedojdo życiowa!
    • Gość: TRUP Re: GORZOWSKI PAJAC 2004 !!!!! IP: *.gorzow.mm.pl 07.02.05, 17:16
      szanowny, śliczny, mądry, wręcz wspaniały panie radny dębicki!!!!!!!!!.
      czy pan ma wodę zamiast mózgu. takie kawałki o pana pracy na rzecz GORZOWA to
      nich pan wstawia swoim kolesiom a nie forowiczom.
      uciekł pan z sld bo taki plan miał Tadeusz.chciał przejąć sdpl i to zrobił a
      naiwny sejwa, wojciechowska myślą że to oni coś mają do powiedzenia NAIWNIACY.
      pana każdy krok jest uzgadniany z Tadziem bo w innym przypadku już
      dawno był by pan skończony.tylko opieka Tadzia i posła pozwala panu żyć, więc
      niech pan nie wstawia kitu bo to aż na wymioty zbiera. co do wielkich pana
      zasłóg w sprawie szpitala to sygnalizuje że wcześniej od pana tym problemem
      zajmowali się forowicze i jeszcze jakiś tam radny a pana apel w radzie
      miejskiej to wsadź sobie w buty bo to tylko pokazówka pod publikę.
      MOŻE CZAS PANIE RADNY DĘBICKI PRZESTAĆ GADAĆ.
      A ZACZĄĆ COŚ ROBIĆ.
      TYLKO TEGO OD PANA NIE MOŻNA OCZEKIWAĆ BO PAN MA JEDEN CEL KASA,
      WŁADZA,KOLESIOSTWO I OCZYWIŚCIE WAZELINIARSTWO. ZERO WŁASNEJ INICJATYWY.
      ŻADNYCH POMYSŁÓW

JAK CZYTAM PANA WYPOWIEDZI TO ZA
      BARDZO NIE WIEM KIM PAN JEST. KAMELEON,TO SKROMNE OKREŚLENIE.

PAJAC PAJAC PAJAC DLA RADNEGO DĘBICKIEGO
      POZDRAWIAM Z OBRZYDZENIEM TRUP
      • piotr.debicki Re: GORZOWSKI PAJAC 2004 !!!!! 07.02.05, 17:33
        Szanowny Panie Trupie!
        Zastanawiam się, czy jest Pan z SLD - takie argumenty przeciwko mnie podnosili
        działacze tej partii, gdy z niej odeszłem podczas ich konwentu miejskiego i
        niejaki agis10 na forum GW.
        Jeśli chodzi o działania na rzecz Szpitala, to jutro spotykam się w tej sprawie
        z doradcą Ministra Zdrowia w Warszawie. Gadać to można i zostawiam to ludziom
        Pańskiego pokroju.
        Tadzio jakby mógł, to by mnie zabił. Jeśli chodzi o kasę, to mi jej nie
        brakuje, pracuję w prywatnej firmie, w której nikt nie wie, że jestem radnym i
        nikogo to nie interesuje.
        Pozdrawiam Pana równie serdecznie, jak Pan mnie.
        Piotr Dębicki
        • Gość: werty Re: GORZOWSKI PAJAC 2004 !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 18:43
          "...gdy z niej odeszłem podczas..."

pewnie podczas lekcji gramatyki "odeszłeś"...?

"..pracuję w prywatnej firmie, w której nikt nie wie, że jestem radnym ..."

I jezeli chcesz tam pracować to lepiej tego nie ujawniaj...

Jak sam im tego nie powiesz to nikt nie zauwazy... nie rzuca sie to w oczy -
          zwłaszcza od strony gramatycznej...

O czasy!!! Oludzie!!! nie matura!!! zero chęci do tego!! - zrobi z ciebie
          Radnego...
        • Gość: PiS Re: GORZOWSKI PAJAC 2004 !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 18:45
          No na razie Tadzio Pana nie zabija tylko z Panem pije a Pan mu włazi w tyłek,
          jak w przedostatni piątek. Wydaje mi się, że trup ma trochę racji, bo plotki o
          kulisach pana przejścia do SDPL w kuluarach rady miejskiej krążyły dość
          jednoznaczne.
          • piotr.debicki Re: GORZOWSKI PAJAC 2004 !!!!! 07.02.05, 23:02
            Na temat wydarzeń, o których Pan pisze już drugi raz, wie Pan raczej mało.
            Podobnie na temat historii powstania SdPl w Gorzowie i województwie lubuskim.
            Ostatni raz odpowiem Panu, traktując jako partnera do dyskusji w odróżnieniu od
            trupa (który uprawia politykę w niewybredny sposób).
            Zachowanie Tadzia nie zmieniło i nie zmieni decyzji (także personalnych), które
            ja wraz z Grażyną, Stefanem i Leszkiem uznaliśmy za korzystne dla SdPl. I
            niezależnie od niego poinformowałem o tym gremium. Nie mam interesu, aby
            wchodzić Tadziowi w cokolwiek, to on potrzebuje mojej pomocy w realizacji
            zamierzeń jako prezydent Miasta. Podczas spotkania był bardzo krótko i
            faktycznie przekonywał mnie do swych zamierzeń na najbliższy okres.
            Jeśli Pana formacji uda się wykreować nowego prezydenta po z pewnością wygranym
            referendum, to wasz prezydent także do końca kadencji będzie musiał przekonywać
            mnie do swych koncepcji albo ich nie zrealizuje.
            Decyzja o powstaniu SdPl zapadła spontanicznie podczas mojego spotkania z
            Grażyną, a jad pro-SLD-owskich zwolenników na tym forum świadczy o tym
            najdobitniej. Insynuowanie mi "wydelegowania" z SLD obraża przede wszystkim
            Grażynę, która nie bez powodu utrzymuje się w polityce tak długo i nie dałaby
            się tak wpuścić przez Tadka. Nawiasem mówiąc, idea promowana przez Pana jest
            autorstwa SLD i miała służyć dyskredytacji mnie w oczach elektoratu lewicowego -
            brzmi dość dziwacznie w ustach PiS.
            Prawdopodobnie PiS już niedługo będzie potrzebował mojej życzliwości i będzie
            Pan mógł zweryfikować swoje poglądy na temat moich decyzji.
            Pozdrawiam, Piotr Dębicki
            P.S. Werty miał rację, rugając mnie za gramatykę.
            • ryszard.knec Hey NICKowcy ! 08.02.05, 23:31
              Gratulacje dla Piotra Dembickiego za publiczną odwagę podczas prezentacji
              własnych poglądów ! Kto następny się odważy ! Cała reszta kobiet, mężczyzn i
              dzieci nadal w ukryciu a procedura rejestracji taka prosta ! Hey sarmacka
              odwago !!!!!!
              • ryszard.knec No kto ? 08.02.05, 23:34
                Pozdrawiam partyzantów piszących w ukryciu !
    • Gość: sanitariusz Re: GORZOWSKI PAJAC 2004 !!!!! IP: *.gorzow.mm.pl 15.02.05, 18:18
      Pajac dla pana Debickiego nie podlega dyskusji, ale jego pewność siebie jest
      zdumiewająca. Zastanawiam się co na to pan Prezydent. Czyżby to miastem rządził
      radny a nie Tadeusz. Z tego co pisze pan radny można tak wywnioskować.
      • Gość: mieszkanka Re: GORZOWSKI PAJAC 2004 !!!!! IP: *.gorzow.mm.pl 16.02.05, 16:22
        Jako mieszkanka GORZOWA chcę wiedzieć co Pan Prezydent myśli o wypowiedzi Pana
        Radnego. W wyborach głosowałam na Pana Jędrzejczaka i byłam przekonana że to
        właśnie on rządzi miastem, ale chyba byłam w błędzie. Okazuje się, że Gorzowem
        rządzi Pan Dębicki i jego partia a na to ja zgody nie wyraziłam ani mieszkańcy.
        Liczę na opinie przedstawicieli SLD w tym temacie.

pozdrawiam Pana Radnego
    • Gość: adam Re: GORZOWSKI PAJAC 2004 !!!!! IP: *.gorzow.mm.pl 18.02.05, 09:10
      Chej pajace! A kiedy nagrody.
    • Gość: adam Re: GORZOWSKI PAJAC 2004 !!!!! IP: *.gorzow.mm.pl 19.02.05, 23:41
      Jak tam kandydaci na PAJACA.
      • Gość: Adolf Re: GORZOWSKI PAJAC 2004 !!!!! IP: *.gorzow.mm.pl 06.03.05, 15:11
        Hej! Co tam słychać u naszych kandydatów na pajaców Gorzowa.
        • Gość: Scott1 Re: GORZOWSKI PAJAC 2004 !!!!! IP: *.gorzow.mm.pl 06.03.05, 16:08
          Rychu wzywal do ujawniania sie. Bez odzewu.Tak sobie mysle , ze ten Debicki
          dostal sie do RM tylko z poreczenia SLD. Zaraz potem zdradzil i to z Grazynka
          dziewica gorzowskiej lewicy. Nie zauwazylem jakiejs szczegolnej aktywnosci tego
          pana i jego ugrupowania. Z ta ich partia jest tak jakby chcieli miec dzieci i
          miec dziewictwo. Tak sie nie da . Najblizsze wybory pokaza temu panu , ze
          wahacze to sa potrzebne tylko w samochodach . W procesach decyzyjnych niczego
          nie wnosza, zawsze zabezpieczeni. Kogo Ryszard bronisz / Przeprzszam Ryszarda
          Bronisza/. Moze jakies konsultacje nad Warta?
    • Gość: członek Re: GORZOWSKI PAJAC 2004 !!!!! IP: *.gorzow.mm.pl 06.03.05, 17:09
      Popieram i wskazuję na pozycję nr. 1 !!!!

Tego pana nikt nie przeskoczy ....
    • Gość: Aga Re: GORZOWSKI PAJAC 2004 !!!!! IP: *.gorzow.mm.pl 06.03.05, 20:13
      Przeczytałam wypowiedzi Pana Dębickiego i muszę przyznać, że powinien dostać
      PAJACA. Jest kandydatem nr. 1
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka