Dodaj do ulubionych

27 luty - ważna data

IP: *.gorzow.mm.pl 01.02.05, 15:38
pamiętajmy 27 luty bardzo ważna data w histori Gorzowa.
tego dnia udowodnimy Polsce i politykom, że demokracje w Gorzowie jest w
pełni rozwinięta, a obywatele znają siłę swego głosu.
TY DECYDUJESZ, nie bądź marinetką SLD.
Obserwuj wątek
    • Gość: Bernard Re: 27 luty - Popieramy Jedrzejczaka !!! IP: 5.6.1D* / *.ed.shawcable.net 01.02.05, 18:05
      Hey Jakub.
      Masz racje.
      Wszyscy powinni pojsc do urn i glosowac.
      Poprzec Jedrzejczaka i pokazac tym opozycji ze Gorzow to nie piaskownica do
      zabawy. Nie byc marionetka opozycji!!!
      Oczywiscie i referendowato pozdrawiam
      • Gość: stercz Re: 27 luty - Popieramy Referendum! IP: *.gorzow.mm.pl 01.02.05, 18:27
        Hey Bernard!
        Jest coś takiego jak lizanie na odległość?
        Oczywiście pozdrawiam.
        • Gość: Bernard Re: 27 luty - Popieramy Referendum! IP: 5.6.1D* / *.ed.shawcable.net 01.02.05, 19:29
          Hey stercz,
          Nie wiem przyjacielu, natomiast wiem ze istnieje baranina polityczna
          reprezentowana przez tych ktorzy popieraja awanturnikow politycznych z
          opozycji...
          Pozdrawiam barankowato beeee
      • Gość: werty Re: 27 luty - Popieramy Jedrzejczaka !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 18:39
        Polecam adres:

members.fortunecity.com/lista2/j/je_1.html
        • Gość: Ragnar Re: 27 luty - Kasujemy Jedrzejczaka !!! IP: *.gorzow.mm.pl 02.02.05, 08:23
          Do referendum należy iść i głosować z własnym sumieniem i przekonaniem. Jedni
          za inni przeciw. najważniejsze aby iść i zdecydować. im wyższa frekwencja tym
          większe umocowanie władzy (starej lub ewentualnie nowej)
          GORĄCO POLECAM UCZESTNICTWO W REFERENDUM.
          • Gość: Bernard Re: 27 luty - Kasujemy Jedrzejczaka !!! IP: 5.6.1D* / *.ed.shawcable.net 02.02.05, 08:47
            Hey Ragnar,
            Tez tak uwazam,
            Wszyscy nawolujacy z takich czy innych powodow do bojkotu... chca manipulowac
            wyborcami.!!!
            Kazdy upowazniony Gorzowianin powinien isc i oddac glos.
            Glosowac w/g wlasnych przekonan, niczyich innych!!!
            Jakakolwiek decyzja zostanie podjeta, musi to byc decyzja wyborcow a nie
            politykow.
            Niech nazywaja Gorzow jak chca, jednak tego miasta nikt demokracji uczyc nie
            bedzie!!!!
            Pozdrawiam
            • Gość: werty Re: 27 luty - Kasujemy Jedrzejczaka !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 15:19
              "...Wszyscy nawolujacy z takich czy innych powodow do bojkotu... chca
              manipulowac
              > wyborcami.!!!
              > Kazdy upowazniony Gorzowianin powinien isc i oddac glos..."

TeY dupek... a twoje pierdzielenie to nie proba zmanipulowania? Przyganiał
              kocioł garnkowi... zamknij japę i głosuj albo nie - mi to wisi... olewam to kto
              przy korycie... czy lewa czy prawa czy srodek czy inna menda... takie samo
              zlodziejstwo - nikt do wladzy sie nie pcha z powodow altruistycznych - albo
              kasa albo żądza wladzy... obrzydliwe robienie w konia naiwnych idealistów...
              pozbadźcie się złudzeń... nikt uczciwy do wladzy sie nie pcha...!!!!
              • Gość: Bernard Re: 27 luty - Kasujemy Jedrzejczaka !!! IP: 5.6.1D* / *.ed.shawcable.net 02.02.05, 19:34
                Hey werty,
                Smutne to co piszesz, lecz wyjasnia powody Twoich agresywnych wypowiedzi...
                Musi byc naprawde frustrujaca dla Ciebie swiadomosc iz nic i nigdy nie zdarzy
                sie co mogloby Cie zadowolic...
                Tylko mi w pijanstwo nie wlez!!!!
                Dosc klopotow z Toba tak jak jest!!! he he he
                Pozdrawiam naiwniacko idealistycznie
    • Gość: siedzę pod piecem! Re: 27 luty - ważna data IP: *.gorzow.mm.pl 02.02.05, 09:51
      OLEWAM R E F E R E N D U M !!!!!!
      • Gość: Bernard Re: 27 luty - ważna data IP: 5.6.1D* / *.ed.shawcable.net 02.02.05, 10:05
        Hey siedzę pod piecem!,
        Demokracja to cholerstwo...
        Nawet takim jak Ty daje prawo robic to co uwazaja za sluszne...
        Pozdrawiam
        • Gość: Antyczerwony Głosować to obowiązek każdego IP: *.gorzow.mm.pl 02.02.05, 14:51
          Iść do urn i oddać głos jest obowiązkiem każdego. demokracja tego wymaga. na
          głosowanie nie idą ignoranci i osoby pozbawione praw publicznych (częś członków
          SLD). Wszyscy którzy mają odrobiną inteligencji (poza komuchami którzy jej nie
          mają) powinni dać świadectwo demokracji, czyli wźiąść udział w wyborach.
          Interes naszego miasta tylko zysta na tym, a na pewno nie straci.
          • Gość: werty Re: Głosować to obowiązek każdego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 15:22
            "...czyli wźiąść udział w wyborach..."
            A ty weź sobie korepetycje z języka polskiego...

(wziąć!!!)
          • Gość: werty Re: Głosować to obowiązek każdego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 15:24
            Aha!!! teraz wiem dlaczego kolor czerwony budzi twoja agresję - pani w szkole
            ci błedy bez przerwy na czerwono podkreślała? No i uraz pozostał... Błędy
            także...
      • Gość: szewc Re: 27 luty - dzień jak codzień.... IP: *.gorzow.mm.pl 02.02.05, 19:14
        Nikt mi wody z mózgu robił nie będzie. Szkoda mi zelówek....A Ela i Waldek z
        Jackiem niech dalej, z obłędem w oczach, biegają.
    • Gość: Antyczerwony Re: 27 luty - ważna data IP: *.gorzow.mm.pl 02.02.05, 16:07
      Błędów werty się nie czepiaj. liczy się kto i jak sprawuje władzę. a ta
      czerwona mi nie odpowiada. ty olewasz wszystkich rządzących masz do tego prawo,
      ale jako obywatel któremu zależy na lepszym losie Gorzowa powinieneś pójść i
      zagłosować. wrzuć pustą kartkę a le idź.
      • Gość: werty Re: 27 luty - ważna data IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 16:13
        "...jako obywatel któremu zależy na lepszym losie Gorzowa ..."

Czytasz między wierszami? Czy ja coś tak głupiego napisałem? Zależy mi
        na "lepszym losie" moim i mojej rodziny i przyjaciół a nie Gorzowa!!!

Bo co to znaczy? Nic - demagogia i populizm...
        • marek_p Re: 27 luty - ważna data 02.02.05, 18:02
          Gość portalu: werty napisał(a):

> "...jako obywatel któremu zależy na lepszym losie Gorzowa ..."
          >
          > Czytasz między wierszami? Czy ja coś tak głupiego napisałem? Zależy mi
          > na "lepszym losie" moim i mojej rodziny i przyjaciół a nie Gorzowa!!!
          >
          > Bo co to znaczy? Nic - demagogia i populizm...

E-tam, takie-tam. Jeśli masz wielu przyjaciół w Gorzowie to spokojnie możesz
          powiedzieć, że zależy Ci na pomyślnym rozwoju naszego miasta.
          Jeśli masz wąskie grono przyjaciół, którzy chcą blisko koryta się usadowić,
          to już Cię nie lubię!

Przyszłość Gorzowa (pomyślny jego rozwój) i lepszy los Twojej rodziny
          i przyjaciół to naczynia połączone.
          Jak "kicha" będzie w mieście, to myślę, że nawet kiepsko Ci ten kawior z szynką
          będzie wchodził, jak głodny dzieciak innego gorzowianina będzie swym głodnym
          wzrokiem się Tobie przyglądał.
          • Gość: poinformowany Re: 27 luty - ważna data IP: *.gorzow.mm.pl 02.02.05, 22:55
            marek_p napisał:

> Przyszłość Gorzowa (pomyślny jego rozwój) i lepszy los Twojej rodziny
            > i przyjaciół to naczynia połączone.

Przyszłość Polski to lepszy los Twojej/mojej/jego rodziny.
            Gorzów ma niewielki wpływ na los Twojej/mojej/jego rodziny. To Polska i jej
            prawo przede wszystkim na tę rodzinę wpływają.
            Nie podkopuj patriotyzmu narodowego patriotyzmem lokalnym...
            • Gość: werty Re: 27 luty - ważna data IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 02:00
              A ty jakiś "wszechpolak" jesteś? Wolę te male ojczyzny - tutaj chociaż wiem kto
              mi może napluć do garnka - no i jest tego mniej - sasiadowi poruta zaszkodzić
              no i po ryju mozna oberwac - a ten Patriotyzm Narodowy to juz ćwiczylismy pod
              hasla krzyczane z trybun - Pomagalismy takiemu jednemu dupkowi - i teraz
              spałacamy to w czym mu pomagaliśmy... a rodzna dupka z trybuny czerpie
              profity...
              A w tej malej ojczyźnie nikt na plewy mnie nie weźmie... znam okolice i wiem
              kogo na co stac...

I jak sam nie zarobie nikt mi nie da ani lewica ani prawica... rezem nas robią
              w trabe... chleja za nasze pieniadze wyplacane za "diety" - swoją drogą nazwa
              adekwtna - odchydza nasze portfele a tuczy dupu radnych... Jedyna pociecha w
              tym ze otyłość na dobre nie wychodzi... ale to mierna satysfakcja... I
              zadne "sreferendum-duporendum" mnie nie interesuje - niepotrzebnie wydane
              pieniadze... nakramli by za ta kase troche głodnych pysków a nie własne kałduny
              opychali....
              • Gość: poinformowany Re: 27 luty - ważna data IP: *.gorzow.mm.pl 05.02.05, 21:39
                Gość portalu: werty napisał(a):

> A ty jakiś "wszechpolak" jesteś?

Ja nie, ale ty masz wyraźnie odpowiedni poziom agresji. :))

> a ten Patriotyzm Narodowy to juz ćwiczylismy pod hasla krzyczane z trybun

Patriotyzm dla patriotyzmu jest nieważny. Liczy się to, jak możesz żyć. Na to
                ma wpływ prawo i podatki ustalane w Warszawie. Dlatego trzeba się tym
                interesować, ponieważ to się nie przestaje interesować tobą.

Choćbyś się zasrał na śmierć nad referendum na twoje życie bardziej wpływa
                państwo, nie miasto.
                • Gość: werty Re: 27 luty - ważna data IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.05, 01:54
                  "...twoje życie bardziej wpływa
                  > państwo, nie miasto...."

Zgadnij gdzie mam tak naprawde i jedno i drugie?
            • Gość: Bernard Re: 27 luty - ważna data IP: 5.6.1D* / *.ed.shawcable.net 03.02.05, 04:45
              Hey poinformowany,
              Przyjacielu, Patriotyzm Narodowy to Patriotyzm Lokalny pomnozony przez 38
              milionow ...
              Pozdrawiam
        • Gość: Bernard Re: 27 luty - ważna data IP: 5.6.1D* / *.ed.shawcable.net 02.02.05, 19:59
          Hey werty,
          Masz calkowita racje.
          Nie ma "szczesliwego" miasta z nieszczesliwymi mieszkancami...
          Nie ma bogatego miasta z biednymi mieszkancami.
          Trzeba i nalezy myslec tak jak Ty.
          Musisz jednak pamietac ze Gorzow to tez Ty, Twoja rodzina i przyjaciele...
          Sprawa nie w tym ze istnieja problemy...
          Sprawa w tym czy i jak je rozwiazujemy.
          Apatia prowadzi do...nikad.
          Pozdrawiam
    • Gość: Jakub Re: 27 luty - ważna data IP: *.gorzow.mm.pl 04.02.05, 08:25
      dla przypomnienia.
    • Gość: oskar Re: 27 luty - ważna data IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 23:10
      27 luty - ważna data

Pewnie że wazna - rozdaja Oskary... Czyżby Tadeusz pretendował?

Może nakręcil jakąś "Więzienną Balladę"....???
      • Gość: Ragnar Re: 27 luty - ważna data IP: *.gorzow.mm.pl 07.02.05, 08:54
        Tadeusz pretenduje wszędzie gdzie kasą dzielą. Oskarem by napewno nie
        pogardził, uważa się za wielką gwiazdę.
        • Gość: Jakub Re: 27 luty - ważna data IP: *.gorzow.mm.pl 09.02.05, 15:35
          Dla przypomnienia.
      • Gość: werty Re: 27 luty - ważna data IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 16:08
        Za nakręcenie "Afery budowlanej" powinien być nie tylko nominowany przez
        prokuratora ale i dostać Oskara za dotychczasowy dorobek całej jego "ekipy
        firmowej"....
    • szkarada Re: 27 luty - ważna data 09.02.05, 16:54
      oczywiście że ważna data. Trzeba iść, tylko do kogo my piszemy. Juz wiadomo
      dość powszechnie, że internauci należą do najaktywniejszych spolecznie,
      intelktualnie i wyborczo - no może poza nielicznymi wyjątkami.Dlatego namajcie
      gdzie się da, babcie, dziadkow, kolegów i koleżanki.
      Nie wiem czy wiecie, ale troche nam M powinno być wstyd bo K'obiety wyborczo
      sa bardziej aktywne.
      • Gość: werty Re: 27 luty - ważna data IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 17:30
        To ty jesteś "szkarada" czy "szkarad"??? - w pisowni polskiej końcówki w
        nazewnicteie (zazwyczaj) przypisane są do płci!!! chyba żeś "forumowy
        obojniak"... aaa wówczas to rozumiem.... politycznie także????
        • szkarada Re: 27 luty - ważna data 16.02.05, 16:59
          nie ma znaczenia kto jestem. Jestem jaki jestem. A data jest ważna i nie ma tu
          nic do tego, czy ktos jest poltycznie taki czy owaki.
          Albo jest się za demokracją, albo nie.
          KOMUNIŚCI TO ANTYPAŃSTWOWCY, PRZECIWDEMOKRACI I WSZELKIE INNE PASKUDZTWO.
    • Gość: Klar Re: 27 luty - ważna data IP: 83.238.11.* 16.02.05, 09:37
      Nadchodzi ważna data, chyba najważniejsza w historii polskiego Gorzowa.
      Sprawdzian obywatelskiej postawy.
      • Gość: open Re: 27 luty -małoważna data IP: *.gorzow.mm.pl 16.02.05, 10:06
        Klar- nie pamietasz ostatniego gorzowskiego referendum?
        Zwykły gorzowski szaraczek zalegajacy z opłatmi za gaz mieszkanie enrg. nie
        jest zainteresowany wojenkami nowobogackich Interesuje Go jak zarobic i wyjsc z
        minimum socjalnego i ubóstwa
        • Gość: Klar Re: 27 luty -małoważna data IP: 83.238.11.* 16.02.05, 10:13
          Niestety masz w pełni rację. Tych szaraczków ostatnio mamy coraz więcej i mogą
          dojść następni zwolnienie w szpitalu.
        • Gość: Jakub Re: 27 luty -małoważna data IP: *.gorzow.mm.pl 16.02.05, 15:55
          Pójdzmy i zagłosójmy
          Kazdy z własmym przekonaniem politycznym.
          Kto popiera Czerwonych głosuje na ekipę Jędrzejczaka.
          Kto popiera czarnych głosuje na ekipę Bachala.
      • Gość: swingpop Re: 27 luty - ważna data IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 10:19
        Tylko mądrość i obiektywizm naszych mieszkanców udowodni, kim jest ich
        Prezydent -wybrany w wyborach demokratycznych.
        • Gość: werty Re: 27 luty - ważna data IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 10:38
          Prokurator i sąd "...udowodni, kim jest ich
          Prezydent ..."
          • Gość: Klar Re: 27 luty - ważna data IP: 83.238.11.* 16.02.05, 16:43
            Obywatele szybciej.
          • Gość: Bernard Re: 27 luty - ważna data IP: 5.6.1D* / *.ed.shawcable.net 17.02.05, 02:02
            Hey werty,
            I dokladnie tu powinienes temat skonczyc...
            I czekac...
            Ja sie zgodze z kazdym werdyktem..
            Czy Ty gotow jestes tez to zrobic???
            Oczywiscie nie pozdrawiam (jakas kara musi byc!)
            • Gość: got Re: 27 luty - ważna data IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 04:03
              W takiej samej sytuacji jak pani Barbara w Gorzowie jest lub wkrótce będzie
              około 70 rodzin czekających na przeprowadzkę z kamienic grożących zawaleniem do
              mieszkań socjalnych lub komunalnych.

To cytat z Lubuskiej...
              I co tu mówic o budowie kretyńskiego, nikomu (oprócz pracowników i przydupasów
              Tadzia) CEA...
              Nieźle nas "edukują" komuchy... zamiast dbac o to co jest to wydaja pieniądze
              na duperszwance... Ci tzw. "pracownicy kultury"... poprzydzielali sobie
              miejskie pracownie i te bydynki sie nie walą... Miasto dba o swoich a reszta
              niech placi... a UM dzieli swoich etatami...
    • Gość: Klar Re: 27 luty - ważna data IP: 83.238.11.* 18.02.05, 10:08
      To już za tydzień. Ciekawe o czym będzie się dyskutować na forum po referendum.
      Może o tulipanach i innych goździkach :)))
      Może o kampanii wyborczej?
      • Gość: werty Re: 27 luty - ważna data IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 10:14
        Jak to o czym? O Oskarze dla filmu Hani Polak....!!!!
        • Gość: Ragnar Re: 27 luty - ważna data IP: *.gorzow.mm.pl 18.02.05, 13:14
          Tak tak za tydzień referendum.
          Po raz pierwszy gorzowianie zadecydują o swoim losie i losie swego miasta.
          • Gość: Bernard Go Tadek Go!!! IP: 5.6.1D* / *.ed.shawcable.net 18.02.05, 22:18
            Hey Rangar,
            Tylko ci i tylko wtedy gdy pojda glosowac.
            Go Tadek Go!!!!!
            :) :) :)
            Pozdrawim referendowato
    • Gość: jup Re: 27 luty - data płacenia podatków !!! IP: *.gorzow.mm.pl 19.02.05, 01:28
      www.trybuna.com.pl/n_show.php?code=2005021825
      • Gość: Bernard Re: 27 luty - data płacenia podatków !!! IP: 5.6.1D* / *.ed.shawcable.net 19.02.05, 02:19
        Hey jup,
        Ty jeszcze nie wiesz co to sa podatki...
        PODATKI to dopiero beda jak Jedrzejczak przegra!!!
        Pamietaj ze glupota polityczna duzo kosztuje a platnik jest jeden...
        Podatnik!
        Pozdrawiam referendowato
        • Gość: nicelus Re: 27 luty - data płacenia podatków !!! IP: *.dip.t-dialin.net 19.02.05, 08:38
          Bernard napisał:
          > PODATKI to dopiero beda jak Jedrzejczak przegra!!!

a jak wygra to nie będzie podatków? weźmie nowe kredyty, żeby spłacić stare?
          przecież sprzedał majątek przynoszący dochód, a nowe inwestycje wymagają
          dofinansowania. glupota polityczna duzo kosztuje a platnik jest jeden...
          Podatnik!

• Gość: Bernard Re: 27 luty - data płacenia podatków !!! IP: 5.6.1D* / *.ed.shawcable.net 19.02.05, 09:20
            Hey nicelus,
            Czy wszyscy sympatycy i czlonkowie opozycji sa tacy powolni jak ty i werty???
            Wszystko wam trzeba wykladac???
            Piszac ze podatki DOPIERO beda gdyby Jedrzejczak przegral oczywiscie dla
            kazdego absowlwenta pierwszej klasy znaczy iz...bardzo wzrosna...
            Biorac pod uwage ich praktyki w biznesach i zobowiazania wobec miasta...ktos
            bedzie musial te luki pokryc...
            Odpowiedz na pytanie KTO wydaje sie oczywista.
            Dla Ciebie podpowiem: Podatnicy. Ci indywidualni. Skoro firmy nie placa...ktos
            musi...
            PO i reszta juz to sobie obmyslili. Wlasnym firmom umozyc podatki w milionach i
            podwyzszyc Gorzowianom...
            Pozdrawiam referendowato
            • Gość: werty Re: 27 luty - data płacenia podatków !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.05, 09:33
              A co ciebie ku.. obchodza nasze podatki?
              lepiej płać te w Kanadzie i nie przyjeżdżaj chylkiem do Polski...
              A własciwie przyjeżdżaj... może ci z Imigration sie zorentują...
              • Gość: Bernard Re: 27 luty - data płacenia podatków !!! IP: 5.6.1D* / *.ed.shawcable.net 19.02.05, 09:35
                Hey werty,
                ja swoje podatki w Gorzowie place...
                Niewielkie, przyznac musze, ale place!!!
                Odwal sie pacanie!
                Nie pozdrawiam
            • Gość: scott1 Re: 27 luty - data płacenia podatków !!! IP: *.gorzow.mm.pl 20.02.05, 08:11
              Czy ktos wie jak bedzie brzmialo referendalne pytanie?
              • Gość: Bernard Re: 27 luty - data płacenia podatków !!! IP: 5.6.1D* / *.ed.shawcable.net 20.02.05, 08:20
                Hey scott1,
                Madre pytanie.
                To Twoje...
                Pyszczymy tu, a nikt nie wie jakie pytanie bedzie zadane!!!
                Ale jaja... he he he
                Powinno byc: Czy zakazac dzialalnosci obecnym partiom opozycyjnym w Gorzowie???
                he he he
                Pozdrawiam referendowato
                :)
      • Gość: @(_)@ Re: 27 luty - data płacenia podatków !!! IP: *.dip.t-dialin.net 19.02.05, 09:19
        czy to prawda, że na wszystkich forach i we wszystkich wątkach pod różnymi
        nickami - jakub drech krzycki rozpoczął kampanie referendalą?
        • Gość: Bernard Re: 27 luty - data płacenia podatków !!! IP: 5.6.1D* / *.ed.shawcable.net 19.02.05, 09:39
          Hey @(_)@ ,
          Prawda, prawda... Jejku...
          Polowa pisaczy na tym forum to lokalne kandydaty lub ich sympatycy...
          I pare pacanow - tez upolitycznionych...
          Kampania przedreferendowa Panie...
          Co sie dziwisz...
          Jaka sensacja??? Kazdy to robil od powstania inernetu 100 lat temu...
          Obudzil sie!!!
          Pozdrawiam
          PS. Ameryka juz odkryta i kolo wynalezione - to tak na wszelki wypadek gdybys
          znow jakas "sensacje" odkryl...
          • Gość: lox Raczej: 27 lutego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.05, 12:22
            Teraz będzie już 60 luty, w którym to Gorzów jest polski.
            Ale tu chodzi o miesiąc. Gdy chodzi o dzień, to 1 lutego, 2 lutego
            itd.
            Słabi jesteście z polskiego obywatele G.Wielkopolskiego!
            • Gość: Boczny Re: Raczej: 27 lutego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.05, 10:45
              Swięta prawda. Jesteśmy tu na prowincji niedouczeni, ale za to mocni.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka