Dodaj do ulubionych

I LO - legendarna woźna

IP: *.hbz.pl 17.02.05, 08:28
Na stronie forum.puszkin.org - DYREKCJA napisała m.in.:

„...Widać machała z klasą, ale to są w stanie docenić tylko ci, którzy mieli
z nią (i ścierą, i Jabłońską) kontakt...”

Nie mogą docenić ci, którzy mieli kontakt na ogół za ścierą. Pani Woźna jak
niejedna Recepcjonistka, Urzędniczka czy Nauczyciel unikała bowiem choćby
elementarnej kultury bycia, funkcjonując społecznie z mocy Decydentów. Nie
życzę nikomu utraty posady, zwłaszcza dziś, kiedy praca jest jedną z
najważniejszych wartości – z powodu socjalizacji – zwykle żywieniowych,
jednak ciche przyzwolenie na nadużywanie, skądinąd nadzorczego, stanowiska
przesłania zasługi zawodowe Pani Woźnej w oczach sponiewieranych osób. Tym
bardziej trwoży - taki aplauz ze strony współpracowników.
Obserwuj wątek
    • Gość: Bernard Re: I LO - legendarna woźna IP: 5.6.1D* / *.ed.shawcable.net 17.02.05, 08:44
      Hey rudra,
      Gdzies to juz slyszalem... "Chamem byl...ale jakim dobrym..."
      Pozdrawiam
      • Gość: rudra Re: I LO - legendarna woźna IP: *.hbz.pl 17.02.05, 10:37
        Otóż to! Pozdrawiam
        • Gość: no tak Re: I LO - legendarna woźna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 12:32
          Jednoglos w sprawie woznej jablonskiej
          forum.puszkin.org/viewtopic.php?t=368
          • Gość: rudra Re: I LO - legendarna woźna IP: *.hbz.pl 17.02.05, 14:33
            "Myl się zbiorowo" Stanisław Jerzy Lec
      • Gość: abs Re: I LO - legendarna woźna IP: *.szpital2.gorzow.pl / 217.98.252.* 18.02.05, 16:52
        Zasług Pani Woźnej nie ma żadnych, nic poza przeciętnością. I LO znalazłoby
        chyba w swojej przszłości ludzi , którzy ukształtowali tę szkołę, osobowości
        jak dyrektor Maciejewski, nauczyciele, którzy za marne grosze dawali z siebie
        coś więcej niż odbębnienie czasu lekcji - np. prof. Włosiuk - guru chyba
        wszystkich co uczyli się francuskiego, pora skończyć z serialowym
        sentaymentalizmem, przestać wspominać i podziwiać dziwaków; garstka fachowców,
        która wróciła do Gorzowa po studiach mam nadzieję wskaże tych, którzy dali im
        impuls, uwagę i czas, aby właściwą obrali drogę, bo takie jest zadanie liceum.
        Do tej szkoły zawsze trafiali najlepsi uczniowie, działalność dziwaków, byle
        jakich nauczycieli prowdzi do marnowania czasu i potencjału wychowanków.
        Moi dobrzy nauczyciele to Prof. Pawlikowska, Kożmińska, Frańczak, Gajewski,
        Tomczak.
        Pani Bednarz niestety jako nauczyciel nie sprawdzała się, może jest za to
        sprawnym dyrektorem.
        • Gość: rudra Re: I LO - legendarna woźna IP: *.hbz.pl 18.02.05, 20:05
          A jednak stało się tak, że współpracownik decydentów otrzymał laur. To
          niepokoi, gdyż pozwalał sobie na "zbyt wiele", i cóż z tego...? a no
          wyróżnienie. Jeśli "taka" osobowość zyskuje w opinii Decydentów, to kto
          traci? ...
    • Gość: rudra Re: I LO - legendarna woźna IP: *.hbz.pl 17.02.05, 20:49
      cyt. z forum.puszkin.pl <<rboy
      Wysłany: 14 Październik 03, 14:36

Gostek jest wyjątkowo aktywny, by udowodnić, że to odznaczenie Jabłońskiej się
      nie należy. Hmm, skoro je jednak dostała, to znaczy, że jakiś ku temu powód
      był. W końcu tej decyzji nie podjęła ani dyrektor Bednarz, ani naczelnik
      Kozłowski, ani kurator Szykuła... Ten Krzyż przyznawany jest w imieniu
      Prezydenta RP... Może dyrekcja napisze tutaj, jak uargumentowała wniosek o
      przyznanie tego odznaczenia. Szczerze mówiąc, ja się w to nie wgłębiałem, bo i
      po co? Zdobyłem tę wiadomość jako pierwszy dziennikarz, poinformowałem o tym w
      internecie i gazecie, przygotowałem sylwetkę woźnej Jabłońskiej. I nie czułem
      potrzeby wnikania w to, kto, dlaczego i za ile. Dodam jeszcze, że chociaż woźna
      Jabłońska dostała Krzyż jako jedyna gorzowianka, to nie jako jedyna Lubuszanka.
      Wojewoda w imieniu Prezydenta wręczył dzisiaj Krzyże jeszcze 5 osobom... Rboy >>

...i czyż nie jest to zatrważające???
      • Gość: werty Re: I LO - legendarna woźna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 20:55
        "...i czyż nie jest to zatrważające???"

Ja pie......!!!! porazające....!!!!!
        Jeszcze świecę na czerwono....

(A może na rud(r)o???)
      • Gość: werty Re: I LO - legendarna woźna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 21:00
        A tak poważnie - niech sobie kobieta dekoruje piersi... co mnie tak. Nawet
        uciesz mnie jeżeli do orderu dostanie wsparcie finansowe... Nie załuje
        kobiecie... nie wiem o co ta zadyma.
        Zawsze to milo słyszec że komuś dali.... a nie że znowu ktoś ukradł...
        zmalwesowal... zamordowal... zgwałcił... molestowal.... bo tylko takie wieści
        docieraja w nagłówkach szmatławców.
        Pozdrawiam Panią z orderem (nie znam Jej) i zycze jak najdłuższego noszenia
        odznaczenia....
        • Gość: rudra Re: I LO - legendarna woźna IP: *.hbz.pl 18.02.05, 08:44
          Powiadają, że sytuacja ma rację, i skoro ktoś ma order, niechże i ma.
          Zastanawia mnie jednak czy rzeczywiście jak na order "zapracowano"?

ze wspomnianego forum I LO:
          <<<rboy
          Wysłany: 15 Październik 03, 07:10
          Może... Gdybyś uważnie przeczytał mój post, znalazłbyś odesłanie do dyrekcji
          szkoły, która o to odznaczenie wnioskowała. Pisząc newsa na szkolną stronę,
          liczyło się dla mnie tylko to, że pracownik I LO został wyróżniony. Gdybym
          redagował strone II LO, pewnie pobawiłbym się w dziennikarskie śledztwo, by
          odpowiedzieć na pytanie, kto, dlaczego i za ile. Ale jako webmaster strony I LO
          tego nie zrobiłem, bo - powiedzmy wprost - nie leżało to w interesie szkoły,
          którą reprezentuję. Tak, jak czasem coś nie leży w interesie wydawcy. Tyle.>>>
    • Gość: Klar Legendarna to jest 19-tka, sorry II LO IP: 83.238.11.* 18.02.05, 09:30
      Poza dyskusją.
      • Gość: jona Re: Legendarna to jest 19-tka bzdura IP: *.240.81.adsl.skynet.be 18.02.05, 10:03
        hahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa z czego slynie?????I jest bardziej
        legendarna od 1 lo????Popatrz w przeszlosc
    • Gość: ty Sensacja ! IP: *.gorzow.mm.pl 19.02.05, 01:36
      www.trybuna.com.pl/n_show.php?code=2005021825
      • Gość: rudra Re: Sensacja ! IP: *.hbz.pl 19.02.05, 07:30
        :) nie jestem dziennikarzem, pozdrawiam
        • Gość: rudra Re: Sensacja ! IP: *.hbz.pl 20.02.05, 20:49
          Aby ideał nie sięgnął bruku, zakończę wywody cytatem - "Lojalnością słabego
          jest szczere oddanie temu, któremu służy. Lojalnością silnego jest
          wiarygodność."[I Cing]
          • Gość: werty Wróżby? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.05, 02:42
            Chyba "I Ching" ?
            • Gość: rudra Re: Wróżby? IP: *.hbz.pl 21.02.05, 08:24
              Ano wróżby ;) na razie tylko I Cing(Księga przemian, Krajowa Agencja
              Wydawnicza, Warszawa, niestety udarło mi róg z rokiem wydania:) cokolwiek
              wjaśnia w tej sprawie. Pozdrawiam
              • Gość: werty Re: Wróżby? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.05, 10:08
                "...niestety udarło mi róg z rokiem wydania:)"

I z tytułem - bo to jest "Ksiega I Ching" chyba że mówimy o dwu róóznych
                Ksiegach...
              • Gość: werty Re: Wróżby? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.05, 10:09
                A cos na temat Tadusza ta twoja Ksiega mówi?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka