Dodaj do ulubionych

Ogłoszono Hejnał

IP: *.gorzow.mm.pl 27.04.05, 22:10
Taka ksywe miał kabel w kiecce , brał nawt kasę za kablowanie na Wojtyłę.
Co szósty sukienkowy był współpracownikiem SB i to zaczyna sie potwierdzać
Obserwuj wątek
    • Gość: Bernard Re: Ogłoszono Hejnał IP: 5.6.1D* / *.ed.shawcable.net 28.04.05, 02:14
      Hey open,
      Na pewno o cos ci chodzi...
      Wyjasnij...
      Wojtylly nie lubisz, Za janem Pawlem II delikatnie mowiac ..nie tesknisz...
      Ksieza nie sa na szczycie twojej listy popularnosci...
      Co cie to wszystko ko...wa obchodzi w takim razie???!!!
      Zostaw Kosciol w spokoju...
      Jako pobozny i praktykujacy Katolik mialbys moze moralne prawo zadawac jakies
      pytania...
      Ty nie masz nic wspolnego z Kosciolem poza nienawiscia do niego...
      Ani czlonkow Kosciola nie interesuja opinie takich jak ty ani ciebie sprawy
      Kosciola nie powinny interesowac.
      Mimo wszystko pozdrawiam
      • Gość: open Re: Ogłoszono Hejnał IP: *.gorzow.mm.pl 28.04.05, 22:09
        chodzi o fakt ,ze panowie w kieckach zarzucaja swoim owieczkom ,że za komuny
        współpracowali z wrednym ustrojem , a sami walczyli .
        Jak walczyli to widać ...przez współprace. Dzisiaj podano ,że aż 16 %
        funkcjonariuszy państwa Watykan współpracowało z polskim SB -niezły wynik. Przy
        głowie państwa Watykan aż 8 konfidetów znaczy sie judaszów . To gorzej niż za
        innego inteligenta Chrystusa wtedy był -jezeli znam biblie - tylko jeden judasz
        >>> Co to cie wszystko Ko..rwa ochodzi ...
        Takie słowo katolikowi nie przystają.
        Tyle samo ile obchodzi ich moje zycie , po kiego ustalaja co robie i gdzie
        pracuję ? Na polecenie WBW-ery?
        >>Zostaw kościół... Przeciez z wzajemnością kler nie lubi takich jak Ja ,którzy
        nie chca się podać doktrynie prania mózgu przez facetów traktujacych religie
        katolicką do zawładnięcia jak największymi obszarami wpływów umysłów i ziem.
        A na razie słuchamy Hejnału który twierdzi ,że forsy to on nie brał tylko mu
        przynosili ...jacyś księża . Oj do nieba to on nie pójdzie ,a Jan Paweł 2
        bedzie go straszył.
        >>>Sprawy koscioła nie powinny Ciebie interesować... No tak masz racje ale
        tylko w przypadku jak kościół Kat. zająłby sie ewangielią a nie polityką i
        biznesem . Ineresuje się wszystkimi religiami i ich odłamami ale chyba historia
        kościoła (nie religii) kat jest najbardziej interesująca (Bank
        Amrosiano ,zejscie Pawła I i szereg innych wydażeń) . Mi to przypomina Kreml a
        nie Watykan.
        Religijnie pozdrawiam
        • max59 Re: Ogłoszono Hejnał 28.04.05, 22:25
          I tutaj open zgadzam się z Tobą całkowicie.Kler chciałby wejść w najbardziej
          intymne zakamarki naszego umysłu pod płaszczykiem dbałości o nasze dobro
          duchowe.Pierwszym krokiem w tym kierunku jest wmawianie młodym ludziom przed
          pierwszą komunią iż spowiedź święta to sakrament który ich oczyści ze
          wszelkiego złego które popełnili dotychczas. Kompletna bzdura. To jest początek
          totalnej inwigilacji jaką założył sobie kler wobec każdego z nas przez całe
          życie.O ile nie mamy wpływu na chrzest lub pierwszą komunię gdyż o tym decydują
          nasi rodzice, to później już możemy na szczęście decydować sami o swoim życiu.
          I nie dlatego piszę o tym, że jestem ateistą czy też przeciwnikiem Kościoła
          katolickiego.Nie jestem żadnym z nich.Po prostu nie pozwolę sobie na to aby
          ktoś mną manipulował wbrew moim zasadom. A żeby być przyzwoitym człowiekiem, to
          wcale nie znaczy że trzeba byc praktykującym i ślepo wierzącym katolikiem,
          który "kupi" wszystko co mu kapłan poda co niedzielę z ambony.Choć wcale nie
          twierdzę że z ambony płyną same złe wiadomości.
          • Gość: Bernard Re: Ogłoszono Hejnał IP: 5.6.1D* / *.ed.shawcable.net 29.04.05, 05:13
            Hey max,
            Alez oczywiscie masz prawo do swoich pogladow...
            W zyciu "swieckim" okresla sie to jako "wolnosc sumienia, slowa itp..." a w
            zyciu religijnym "wolna wola"...
            Jedno i to samo...
            Dla wielu i zupelnie slusznie zatracona zostala granica pomiedzy Wiara a
            Religia...
            Niewielu odrzuca wartosci wiary...
            Wielu kwestionuje wartosci Religii...
            Ta ostatmnia stworzona przez czlowieka ta pierwsza nalezy do Boga...
            Ktos przypomnial mi w dyskusji straszny grzech ktory kiedys popelnial jedzac
            godzine przed Komunia Kwieta...
            Po prostu mamusi zal bylo glodnego synka wiec mu sniadanko przygotowala przed
            nieddzielna Msza Swieta...
            To byl grzech...wtedy...
            Teraz juz nie jest...
            Zapytal mnie: ktore jeszcze z "grzechow" zostalo wprowadzone przez "ludzi" w
            imie Ksciola ... a ktore nic nie maja wspolnego z Wiara...
            Pytania, Pytania, Pytania...
            Wiara pytan sie nie boi...
            Z Kosciolem...roznie bywa...
            W koncu to tylko ludzie...
            Pozdrawiam pytaniowato
            • Gość: open Re: Ogłoszono Hejnał IP: *.gorzow.mm.pl 29.04.05, 22:30
              Wracając do tematu to Hejnał coraz głośniejszy i jakoś tak się głupio zrobiło
              po tej żałobie ,ze facet donosił ale że też pobierał kasę od SB
              • Gość: open Re: Ogłoszono Hejnał IP: *.gorzow.mm.pl 01.06.05, 22:10
                I stało sie jasne kieckowy kablował na swoich za drobne 20 tys marasów
                oczywiscie na Pawła 2- Nie .
                Ot tak sobie opowiadał i to aż dla trzech esbeków .
                Ładne mają bagienko w tym swoim watykańskim kraju gdzie 16% sukienkowych z
                Polski kablowało na swoich.
                Boga się nie bali czy co?
                Czytając "Kryminalną historię Kościoła Kat". mnie już nic nie zdziwi nawet taki
                Hejnał
                • Gość: prezes Re: Ogłoszono Hejnał IP: *.gorzow.mm.pl 02.06.05, 16:29
                  Nudzisz.
                  • Gość: swingpop Re: Ogłoszono Hejnał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.05, 00:34
                    Panowie!Tam gdzie pieniądze-to upodlenie.Ksiądz -to tez tylko człowiek!Jaki
                    był ,niech sobie spojrzy w oczy codziennie.Jeśli taki był jak mówią
                    dokumenty ,to sam powinien odpowiadać przed sobą i ludżmi go
                    otaczajacymi.Samuraj wiedziałby co ze sobą zrobić.Jeśli zawinił świadomie i go
                    zdemaskowali.W naszym kochanym kraju ,jak żyję ,nie spotkałem samuraja.Może
                    się doczekam.
                    • lebstrefa Re: Ogłoszono Hejnał 03.06.05, 00:52
                      Gość portalu: swingpop napisał(a):

> Panowie!Tam gdzie pieniądze-to upodlenie.Ksiądz -to tez tylko człowiek!Jaki
                      > był ,niech sobie spojrzy w oczy codziennie.Jeśli taki był jak mówią
                      > dokumenty ,to sam powinien odpowiadać przed sobą i ludżmi go
                      > otaczajacymi.Samuraj wiedziałby co ze sobą zrobić.Jeśli zawinił świadomie i
                      go
                      > zdemaskowali.W naszym kochanym kraju ,jak żyję ,nie spotkałem samuraja.Może
                      > się doczekam.

O cholera to w każdej szkole i urzędzie musiałoby po kilku ludzi popełnic
                      seppuku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka