Dodaj do ulubionych

Pierwsze dyplomy dla informatyków

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.05, 18:09
"...Zdobyliśmy tu podstawy wiedzy informatycznej i wiemy już bardzo dużo..."

Jak na inżynierów - to nieźle... znam takich co i tego nie przyswoili...
Obserwuj wątek
    • Gość: werty Re: Pierwsze dyplomy dla informatyków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.05, 18:13
      i dalej....

"... To były świetne chwile, kiedy po kilku graliśmy Quake`a. Nic nas nie
      powstrzymywało, żadna przeszkoda..."

Nie ma to jak dobra szkoła...
    • Gość: werty Re: Pierwsze dyplomy dla informatyków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.05, 18:17
      no i jest refleksja:

"...Ale szkoła informatyków oferuje coś jeszcze. - Tu też mogliśmy uczestniczyć
      w różnych kursach specjalistycznych, zdobywaliśmy różne certyfikaty. To
      wszystko się przyda..."

P>S.

p. Lasik powinna autora tego artykułu zaskarżyć o naruszenie dóbr osobistych -
      czyli dobrego imienia szkoły... Nie watpię bowiem że ci młodzi sa swietnymi
      fachowcami a jedynie dupkowaty (albo złosliwie zawistny?) dziennikarz napisal
      ten paszkwil...
      • Gość: Danny Re: Pierwsze dyplomy dla informatyków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 01:43
        Cóż, tu się mylisz. Kursy z certyfikatami producenta, jak MS Windows 2003
        Server czy Sieci Cisco (kilka stopni) są nieobowiązkowe, ale - jak wypowiadał
        się jeden ze świeżych inżynierów - mogą się przydać.
      • Gość: inz Re: Pierwsze dyplomy dla informatyków IP: *.pl / 213.77.105.* 28.06.05, 10:07
        Artykuł rzeczywiscie jest taki sobie. Niektóre wypowiedzi zostały wyrwane z
        kontekstu i straciły swój sens. Autorka mógła się troszkę bardziej wysilić, no
        ale trudno :-)
    • Gość: werty Re: Pierwsze dyplomy dla informatyków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.05, 18:21
      Upsss!

To nie dziennikarz - to Anna Czaja...

ta to się nie czai...
      • Gość: jona Re: Pierwsze dyplomy dla informatyków IP: *.240.81.adsl.skynet.be 27.06.05, 22:17
        No wlasnie chcialabym zobaczyc jedna z takich dyplomowych stronek,bo slyszalam
        o tej platnej szkolce rozne opinie-czy ktos wie gdzie mozna ich prace
        zobaczyc,bo moja 7 letnia corka nie mowiac o 12 letniej bawi sie w robienie
        stronek np www.paars.tk
        • Gość: Danny Re: Pierwsze dyplomy dla informatyków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 01:46
          Niestety, prace dyplomowe stały się własnością WISZ-u i nie wiadomo co z nich
          będzie opublikowane. Ale jeśli twoje córki wymiatają w PHP, MySQL-u, programują
          przełączniki to cudnie, pozazdrościć tylko.
          • Gość: jona Re: Pierwsze dyplomy dla informatyków IP: *.234-201-80.adsl.skynet.be 28.06.05, 05:44
            Tak moja 12 letnia corka wszystko super szybko lapie od ojca-oczywiscie nie ma
            pojecia o teorii ale z php niezle sobie radzi bo robi-pomaga przy stronkach
            profesjonalnych
            • Gość: trepan Re: Pierwsze dyplomy dla informatyków IP: *.dip.t-dialin.net 28.06.05, 11:14
              Masz bardzo uzdolnioną informatyczną rodzinę. Tak na marginesie chciałbym o coś
              zapytać i byłbym bardzo wdzięczny za odpowiedź. Czy już jest w Belgii jakaś
              polskojęzyczna polsko-belgijska stronka, gdzie można zamieszczać bezpłatne
              ogłoszenia o nieruchomościach? Mam na myśli coś takiego jak ta holenderska:

www.polned.net/Polska.htm
              • Gość: jona Re: Pierwsze dyplomy dla informatyków IP: 81.243.177.* 29.06.05, 18:16
                pewnie,ze jest tego sporo-wrzuc w google to znajdziesz a tak np www.polonia.be
                www.belgia.net
                forum na GW
                • Gość: trepan Re: Pierwsze dyplomy dla informatyków IP: *.dip.t-dialin.net 30.06.05, 13:20
                  serdecznie dziękuję.
            • Gość: aaa Re: Pierwsze dyplomy dla informatyków IP: *.gorzow.mm.pl 28.06.05, 15:24
              Nie no php to jest wogole fuul wypas jezyk i wogole wielkiej formy informatyka,
              moze tatuś by sie zaintersowal czyms profesjonalnym a nie zostal 100 lat za
              dinkami...
              Swoją drogą artykul jest lekko olewacki. Widać, ze pisała go osoba, która ma
              mało wspólnego z informatyką
              • Gość: Danny Re: Pierwsze dyplomy dla informatyków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 02:50
                W czym ci przeszkadza projektowanie stron internetowych w PHP? Coś ci nie
                pasuje w tym języku? Jest specjalizowany do internetu i tyle. C i C++ jest do
                wszystkiego (także do napisania MS-DOS czy PHP), ale dla WWW średnio wygodny.
    • Gość: infomaniak Re: Pierwsze dyplomy dla informatyków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 17:33
      Tacy z Nich informatycy ,jak ze mnie baletnica:-))))))))))))))))))))))))
      • Gość: uahah Re: Pierwsze dyplomy dla informatyków IP: *.gorzow.mm.pl 28.06.05, 19:15
        bedzie ubaw jak opublikuja ich prace dyplomowe ;)
        • Gość: LIBRA Re: Pierwsze dyplomy dla informatyków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 23:30
          A Ty co? Masz juz Nobla z informatyki? Z czego Ty masz pracę? Jak masz to wlasnego autorstwa chociaz? Myslisz, ze w kazdej innej uczelni wylegaja sie sami geniusze. Jakie szmatlawce sa w innych uczelniach? Zal wspomniec o tych zywcem z internetu. Dlaczego tylu padlo na maturach, bo w koncu niezalezni nauczyciele z innych szkol sprawdzali.Itd...
    • Gość: Stefan Re: Pierwsze dyplomy dla informatyków IP: *.gorzow.mm.pl 29.06.05, 00:41
      Proszę mnie nie rozbrajać. Większość inżynierów po tej płatnej szkółce to
      śmiechu warte wypusty szkół zawodowych. Są wyjątki, nie przeczę ale większość
      studetów tej, pożal się boże, uczelni to miernoty nie tylko informatyczne ale i
      umysłowe.
      • Gość: Danny Re: Pierwsze dyplomy dla informatyków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 02:57
        Część na pewno tak (byłem świadkiem jak niektórzy nie potrafili wykonać
        dzielenia), nie wiem czy większość. Ale w wielu płatnych szkołach sytuacja
        wygląda tak, że kto się chce nauczyć, ten się nauczy, a kto będzie chciał tylko
        papierek też go zdobędzie. Ci drudzy, w przypadku WISZ-u, na pewno nie zdobędą
        papierka np. Cisco.
        Mam nadzieję, że z czasem będzie coraz większy przesiew pierwszych roczników.
      • Gość: ja Re: Pierwsze dyplomy dla informatyków IP: *.pl / 213.77.105.* 29.06.05, 08:57
        Proszę o liczenie się ze słowami. I nie obrażanie wszystkich wokół. A ty Stefan
        co skończyłeś? Pochwal się co robisz? Zanim zaczniesz ludzi wyzywać od miernot.
        A nazwanie absolwentów "wypustami szkół zawodowych" jest poprostu nie na
        miejscu. A jezeli chodzi o inteligencję to drogi Stefanie udowodniłeś że tobie
        jej brakuje. Kompleksy nadrabiasz poniżaniem innych.
        • Gość: Stefan Re: Pierwsze dyplomy dla informatyków IP: *.gorzow.mm.pl 29.06.05, 17:06
          Ależ liczę się ze słowami i dlatego niapisałem to co wyżej stoi. A co skończyłem
          - kilka ładnych lat temu Politechnikę Wrocławską na kierunku elektronika. A co
          robię? Mówiąc ogólnie zarządzam dość sporą grupą specjalistów.
          A dlaczego to określanie "absolwentów" wypustami szkół zawodowych jest nie na
          miejscu skoro taka jest prawda? Oczywiście nie miałem na myśli wszystkich
          absolwentów, co napisałem, a jedynie tych, którzy swoim poziomem wiedzy na to
          zasługują.
          A czymże to Twoim zdaniem udowodniłem brak inteligencji?
          A kompleksów nie posiadam - zapewniam.
      • Gość: mara Re: Pierwsze dyplomy dla informatyków IP: *.europe.hp.net 29.06.05, 11:15
        wiesz co - jesli jestes taki Boski to ciesz sie ze swojej fantastycznej pozycji
        zawodowej i informatycznej. Jesli dla Ciebie dyplom uczelni to nic to Facet
        musisz byc naprawde Boski...
        Ja pierdykam - o co tutaj chodzi ?? Zal Ci d u p e sciska ?
        Ja konczylem 1 rocznik jeszcze Studium pani Grazyny i wyobraz sobie nie bylem
        jakims wybitnym uczniem ale wiedza ktora tam we mnie probowano wtloczyc
        przydala sie w zyciu i naprawde teraz nie narzekam ,i wiesz co - zycze Ci
        zebys Ty rowniez nie mial do tego powodow
        • Gość: Stefan Re: Pierwsze dyplomy dla informatyków IP: *.gorzow.mm.pl 29.06.05, 16:57
          Nie mam fantastycznej pozycji informatycznej, bo nie kończyłem informatyki a
          elektronikę, niemniej o informatyce wiem o wiele więcej niż niejeden student tej
          "zacnej uczelni" (z tych których znam). A dyplom uczelni jest dla mnie wart
          bardzo wiele, pod warunkiem że to będzie uczelnia a nie płatny grajdołek o
          zaledwie dostatecznym prestiżu i sile naukowej. Nie musisz mi życzyć braku
          powodów do narzekań - nie narzekam bo i nie mam na co. Mam bardzo stabilną i
          bardzo dobrą jak na Gorzowskie warunki sytuację zawodową i życiową. Nie pisałem
          tego "ot tak sobie" nie mając do czynienia ze studentami tej uczelni - wręcz
          przeciwnie - znam wielu i naprawdę na palcach jednej ręki mogę policzyć tych, z
          których będą dobrzy inżynierowie. Jeżeli ta "uczelnia" będzie rozwijać się nadal
          w ten sam sposób to jej sytuacja i prestiż nie ulegną żadnej poprawie.
          • Gość: Danny Re: Pierwsze dyplomy dla informatyków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 00:36
            > naprawdę na palcach jednej ręki mogę policzyć tych, z > których będą dobrzy
            inżynierowie
            Cóż, musiało ci odrąbać w dzieciństwie kilka kończyn, ale ja znam ludzi po
            Politechnice Wrocławskiej, którzy są ignorantami jeśli chodzi o współczesną
            wiedzę informatyczną.
    • Gość: werty Re: Pierwsze dyplomy dla informatyków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.05, 09:44
      Nabór studentów nie odbywa sie w przestrzeni kosmicznej - przychodzą ludzie
      tacy jaka jest srednia w kraju... nie ma co sobie wymyślac od miernot -
      wszędzie są lepsi i gorsi... na kazdej uczelni... No i każda kiedyś
      miala "pierwszy wypust"....
      • Gość: jona Re: Pierwsze dyplomy dla informatyków IP: 81.243.177.* 29.06.05, 18:24
        Jestem daleko,ale jak swego czasu uslyszalam,ze jeden z moich sasiadow biega do
        tej szkolki,a mial swego czasu problemy nawet w zawodowce,no coz tatus byly
        szef wku a obilo mi sie o uszy jak ta szkolka wlasnie na terenie bylej jw
        powstala i ze pierwszymi sluchaczami byli mlodzi zolnierze i policjanci-
        booofffffffff dla mnie nie bylby to szczyt marzen i nie wierze w super poziom
        wlasnie tej uczelni
        • Gość: werty Re: Pierwsze dyplomy dla informatyków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.05, 19:27
          "...a mial swego czasu problemy nawet w zawodowce..."

To już zwykłe plotkarstwo... taki "magiel z bxl"?

P.S.
          Einstein także nie był orłem w uczeniu sie....
          • Gość: jona Re: Pierwsze dyplomy dla informatyków IP: 81.243.177.* 29.06.05, 21:58
            plotkarstwo to dla mnie jedna pani drugiej pani,a ja tego jestem pewna i nie
            lubie gadac na ucho tylko prosto co mysle,ale werty zastanawia mnie to dlaczego
            tak bronisz tej szkolki-jestes studentem czy wykladowca tam,bo czytajac czesto
            twoje posty miales ciety jezyk,a teraz?????????
            • Gość: werty Re: Pierwsze dyplomy dla informatyków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.05, 22:15
              Po prostu bronie ludzi którzy sa atakowani bez sensu - nie ich wina że
              są "inteligentni rozmaicie" - natura nie wybiera... a na ich korzyśc swiadczy
              to że się uczą... w takiej uczelni która im to umozliwia swoim poziomem.. I
              tyle...

P.S.

Z wiekiem człowiek łagodnieje.... :-)
              A po za tym - nudno i niezdrowo ciągle być "ostrym" - to kaleczy takze
              machającego ostrzem (...od miecza giniesz)
              • Gość: Danny Re: Pierwsze dyplomy dla informatyków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 00:47
                Akurat byłem studentem tej uczelni i pisałem już na początku, że były "orły",
                które nie potrafiły na matematyce wykonaćdzielenia bez kalkulatora. Były też
                orły, które nie potrafiły odpowiedzieć na pytania z "własnej" pracy
                inżynierskiej. Ale generalizowanie czy chrzanienie o palcahc jednej ręki
                świadczy tylko o ignoranctwie osób, które coś słyszały, albo miały jednego
                znajomego uczącego sie tam, który dla nich jest wyrocznią.
                Akurat mnóstwo wiedzy wyniosłem z tej uczelni i tak jak pisałem - jeśli ktoś
                chce tam tylko prześlizgnąć się, to mu się uda. Aby zapewnić dobry poziom,
                sprzęt dla naprawdę chcących tego potrzebna jest kasa m.in. od ignorantów.
                Nie wiem czy wiecie, ale właśnie UAM Pznań podpisał z WISZ-em umowę na studia
                magisterskie (kierunek informatyka) prowadzone w Gorzowie przez kadrę i UAM-u,
                i WISZ-u. Jedna z najlepszych uczelni w Polsce nie robi czegoś takiego bez
                zastanowienia i analiz.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka