Gość: werty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.05, 18:09 "...Zdobyliśmy tu podstawy wiedzy informatycznej i wiemy już bardzo dużo..." Jak na inżynierów - to nieźle... znam takich co i tego nie przyswoili... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: werty Re: Pierwsze dyplomy dla informatyków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.05, 18:13 i dalej.... "... To były świetne chwile, kiedy po kilku graliśmy Quake`a. Nic nas nie powstrzymywało, żadna przeszkoda..." Nie ma to jak dobra szkoła... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werty Re: Pierwsze dyplomy dla informatyków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.05, 18:17 no i jest refleksja: "...Ale szkoła informatyków oferuje coś jeszcze. - Tu też mogliśmy uczestniczyć w różnych kursach specjalistycznych, zdobywaliśmy różne certyfikaty. To wszystko się przyda..." P>S. p. Lasik powinna autora tego artykułu zaskarżyć o naruszenie dóbr osobistych - czyli dobrego imienia szkoły... Nie watpię bowiem że ci młodzi sa swietnymi fachowcami a jedynie dupkowaty (albo złosliwie zawistny?) dziennikarz napisal ten paszkwil... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danny Re: Pierwsze dyplomy dla informatyków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 01:43 Cóż, tu się mylisz. Kursy z certyfikatami producenta, jak MS Windows 2003 Server czy Sieci Cisco (kilka stopni) są nieobowiązkowe, ale - jak wypowiadał się jeden ze świeżych inżynierów - mogą się przydać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inz Re: Pierwsze dyplomy dla informatyków IP: *.pl / 213.77.105.* 28.06.05, 10:07 Artykuł rzeczywiscie jest taki sobie. Niektóre wypowiedzi zostały wyrwane z kontekstu i straciły swój sens. Autorka mógła się troszkę bardziej wysilić, no ale trudno :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werty Re: Pierwsze dyplomy dla informatyków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.05, 18:21 Upsss! To nie dziennikarz - to Anna Czaja... ta to się nie czai... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jona Re: Pierwsze dyplomy dla informatyków IP: *.240.81.adsl.skynet.be 27.06.05, 22:17 No wlasnie chcialabym zobaczyc jedna z takich dyplomowych stronek,bo slyszalam o tej platnej szkolce rozne opinie-czy ktos wie gdzie mozna ich prace zobaczyc,bo moja 7 letnia corka nie mowiac o 12 letniej bawi sie w robienie stronek np www.paars.tk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danny Re: Pierwsze dyplomy dla informatyków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 01:46 Niestety, prace dyplomowe stały się własnością WISZ-u i nie wiadomo co z nich będzie opublikowane. Ale jeśli twoje córki wymiatają w PHP, MySQL-u, programują przełączniki to cudnie, pozazdrościć tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jona Re: Pierwsze dyplomy dla informatyków IP: *.234-201-80.adsl.skynet.be 28.06.05, 05:44 Tak moja 12 letnia corka wszystko super szybko lapie od ojca-oczywiscie nie ma pojecia o teorii ale z php niezle sobie radzi bo robi-pomaga przy stronkach profesjonalnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trepan Re: Pierwsze dyplomy dla informatyków IP: *.dip.t-dialin.net 28.06.05, 11:14 Masz bardzo uzdolnioną informatyczną rodzinę. Tak na marginesie chciałbym o coś zapytać i byłbym bardzo wdzięczny za odpowiedź. Czy już jest w Belgii jakaś polskojęzyczna polsko-belgijska stronka, gdzie można zamieszczać bezpłatne ogłoszenia o nieruchomościach? Mam na myśli coś takiego jak ta holenderska: www.polned.net/Polska.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jona Re: Pierwsze dyplomy dla informatyków IP: 81.243.177.* 29.06.05, 18:16 pewnie,ze jest tego sporo-wrzuc w google to znajdziesz a tak np www.polonia.be www.belgia.net forum na GW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trepan Re: Pierwsze dyplomy dla informatyków IP: *.dip.t-dialin.net 30.06.05, 13:20 serdecznie dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Pierwsze dyplomy dla informatyków IP: *.gorzow.mm.pl 28.06.05, 15:24 Nie no php to jest wogole fuul wypas jezyk i wogole wielkiej formy informatyka, moze tatuś by sie zaintersowal czyms profesjonalnym a nie zostal 100 lat za dinkami... Swoją drogą artykul jest lekko olewacki. Widać, ze pisała go osoba, która ma mało wspólnego z informatyką Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danny Re: Pierwsze dyplomy dla informatyków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 02:50 W czym ci przeszkadza projektowanie stron internetowych w PHP? Coś ci nie pasuje w tym języku? Jest specjalizowany do internetu i tyle. C i C++ jest do wszystkiego (także do napisania MS-DOS czy PHP), ale dla WWW średnio wygodny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: infomaniak Re: Pierwsze dyplomy dla informatyków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 17:33 Tacy z Nich informatycy ,jak ze mnie baletnica:-)))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uahah Re: Pierwsze dyplomy dla informatyków IP: *.gorzow.mm.pl 28.06.05, 19:15 bedzie ubaw jak opublikuja ich prace dyplomowe ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LIBRA Re: Pierwsze dyplomy dla informatyków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 23:30 A Ty co? Masz juz Nobla z informatyki? Z czego Ty masz pracę? Jak masz to wlasnego autorstwa chociaz? Myslisz, ze w kazdej innej uczelni wylegaja sie sami geniusze. Jakie szmatlawce sa w innych uczelniach? Zal wspomniec o tych zywcem z internetu. Dlaczego tylu padlo na maturach, bo w koncu niezalezni nauczyciele z innych szkol sprawdzali.Itd... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: Pierwsze dyplomy dla informatyków IP: *.gorzow.mm.pl 29.06.05, 00:41 Proszę mnie nie rozbrajać. Większość inżynierów po tej płatnej szkółce to śmiechu warte wypusty szkół zawodowych. Są wyjątki, nie przeczę ale większość studetów tej, pożal się boże, uczelni to miernoty nie tylko informatyczne ale i umysłowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danny Re: Pierwsze dyplomy dla informatyków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 02:57 Część na pewno tak (byłem świadkiem jak niektórzy nie potrafili wykonać dzielenia), nie wiem czy większość. Ale w wielu płatnych szkołach sytuacja wygląda tak, że kto się chce nauczyć, ten się nauczy, a kto będzie chciał tylko papierek też go zdobędzie. Ci drudzy, w przypadku WISZ-u, na pewno nie zdobędą papierka np. Cisco. Mam nadzieję, że z czasem będzie coraz większy przesiew pierwszych roczników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Pierwsze dyplomy dla informatyków IP: *.pl / 213.77.105.* 29.06.05, 08:57 Proszę o liczenie się ze słowami. I nie obrażanie wszystkich wokół. A ty Stefan co skończyłeś? Pochwal się co robisz? Zanim zaczniesz ludzi wyzywać od miernot. A nazwanie absolwentów "wypustami szkół zawodowych" jest poprostu nie na miejscu. A jezeli chodzi o inteligencję to drogi Stefanie udowodniłeś że tobie jej brakuje. Kompleksy nadrabiasz poniżaniem innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: Pierwsze dyplomy dla informatyków IP: *.gorzow.mm.pl 29.06.05, 17:06 Ależ liczę się ze słowami i dlatego niapisałem to co wyżej stoi. A co skończyłem - kilka ładnych lat temu Politechnikę Wrocławską na kierunku elektronika. A co robię? Mówiąc ogólnie zarządzam dość sporą grupą specjalistów. A dlaczego to określanie "absolwentów" wypustami szkół zawodowych jest nie na miejscu skoro taka jest prawda? Oczywiście nie miałem na myśli wszystkich absolwentów, co napisałem, a jedynie tych, którzy swoim poziomem wiedzy na to zasługują. A czymże to Twoim zdaniem udowodniłem brak inteligencji? A kompleksów nie posiadam - zapewniam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mara Re: Pierwsze dyplomy dla informatyków IP: *.europe.hp.net 29.06.05, 11:15 wiesz co - jesli jestes taki Boski to ciesz sie ze swojej fantastycznej pozycji zawodowej i informatycznej. Jesli dla Ciebie dyplom uczelni to nic to Facet musisz byc naprawde Boski... Ja pierdykam - o co tutaj chodzi ?? Zal Ci d u p e sciska ? Ja konczylem 1 rocznik jeszcze Studium pani Grazyny i wyobraz sobie nie bylem jakims wybitnym uczniem ale wiedza ktora tam we mnie probowano wtloczyc przydala sie w zyciu i naprawde teraz nie narzekam ,i wiesz co - zycze Ci zebys Ty rowniez nie mial do tego powodow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: Pierwsze dyplomy dla informatyków IP: *.gorzow.mm.pl 29.06.05, 16:57 Nie mam fantastycznej pozycji informatycznej, bo nie kończyłem informatyki a elektronikę, niemniej o informatyce wiem o wiele więcej niż niejeden student tej "zacnej uczelni" (z tych których znam). A dyplom uczelni jest dla mnie wart bardzo wiele, pod warunkiem że to będzie uczelnia a nie płatny grajdołek o zaledwie dostatecznym prestiżu i sile naukowej. Nie musisz mi życzyć braku powodów do narzekań - nie narzekam bo i nie mam na co. Mam bardzo stabilną i bardzo dobrą jak na Gorzowskie warunki sytuację zawodową i życiową. Nie pisałem tego "ot tak sobie" nie mając do czynienia ze studentami tej uczelni - wręcz przeciwnie - znam wielu i naprawdę na palcach jednej ręki mogę policzyć tych, z których będą dobrzy inżynierowie. Jeżeli ta "uczelnia" będzie rozwijać się nadal w ten sam sposób to jej sytuacja i prestiż nie ulegną żadnej poprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danny Re: Pierwsze dyplomy dla informatyków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 00:36 > naprawdę na palcach jednej ręki mogę policzyć tych, z > których będą dobrzy inżynierowie Cóż, musiało ci odrąbać w dzieciństwie kilka kończyn, ale ja znam ludzi po Politechnice Wrocławskiej, którzy są ignorantami jeśli chodzi o współczesną wiedzę informatyczną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werty Re: Pierwsze dyplomy dla informatyków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.05, 09:44 Nabór studentów nie odbywa sie w przestrzeni kosmicznej - przychodzą ludzie tacy jaka jest srednia w kraju... nie ma co sobie wymyślac od miernot - wszędzie są lepsi i gorsi... na kazdej uczelni... No i każda kiedyś miala "pierwszy wypust".... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jona Re: Pierwsze dyplomy dla informatyków IP: 81.243.177.* 29.06.05, 18:24 Jestem daleko,ale jak swego czasu uslyszalam,ze jeden z moich sasiadow biega do tej szkolki,a mial swego czasu problemy nawet w zawodowce,no coz tatus byly szef wku a obilo mi sie o uszy jak ta szkolka wlasnie na terenie bylej jw powstala i ze pierwszymi sluchaczami byli mlodzi zolnierze i policjanci- booofffffffff dla mnie nie bylby to szczyt marzen i nie wierze w super poziom wlasnie tej uczelni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werty Re: Pierwsze dyplomy dla informatyków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.05, 19:27 "...a mial swego czasu problemy nawet w zawodowce..." To już zwykłe plotkarstwo... taki "magiel z bxl"? P.S. Einstein także nie był orłem w uczeniu sie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jona Re: Pierwsze dyplomy dla informatyków IP: 81.243.177.* 29.06.05, 21:58 plotkarstwo to dla mnie jedna pani drugiej pani,a ja tego jestem pewna i nie lubie gadac na ucho tylko prosto co mysle,ale werty zastanawia mnie to dlaczego tak bronisz tej szkolki-jestes studentem czy wykladowca tam,bo czytajac czesto twoje posty miales ciety jezyk,a teraz????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werty Re: Pierwsze dyplomy dla informatyków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.05, 22:15 Po prostu bronie ludzi którzy sa atakowani bez sensu - nie ich wina że są "inteligentni rozmaicie" - natura nie wybiera... a na ich korzyśc swiadczy to że się uczą... w takiej uczelni która im to umozliwia swoim poziomem.. I tyle... P.S. Z wiekiem człowiek łagodnieje.... :-) A po za tym - nudno i niezdrowo ciągle być "ostrym" - to kaleczy takze machającego ostrzem (...od miecza giniesz) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danny Re: Pierwsze dyplomy dla informatyków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 00:47 Akurat byłem studentem tej uczelni i pisałem już na początku, że były "orły", które nie potrafiły na matematyce wykonaćdzielenia bez kalkulatora. Były też orły, które nie potrafiły odpowiedzieć na pytania z "własnej" pracy inżynierskiej. Ale generalizowanie czy chrzanienie o palcahc jednej ręki świadczy tylko o ignoranctwie osób, które coś słyszały, albo miały jednego znajomego uczącego sie tam, który dla nich jest wyrocznią. Akurat mnóstwo wiedzy wyniosłem z tej uczelni i tak jak pisałem - jeśli ktoś chce tam tylko prześlizgnąć się, to mu się uda. Aby zapewnić dobry poziom, sprzęt dla naprawdę chcących tego potrzebna jest kasa m.in. od ignorantów. Nie wiem czy wiecie, ale właśnie UAM Pznań podpisał z WISZ-em umowę na studia magisterskie (kierunek informatyka) prowadzone w Gorzowie przez kadrę i UAM-u, i WISZ-u. Jedna z najlepszych uczelni w Polsce nie robi czegoś takiego bez zastanowienia i analiz. Odpowiedz Link Zgłoś