Dodaj do ulubionych

Plusy i minusy...?

IP: *.arcor-ip.net 21.09.01, 23:49
Jakie plusy i minusy daje Gorzowowi i Z.Gorze istnienie woj.lubuskiego?
Mozemy wspolnie zrobic bilans. Kto pomoze?
Pozdrawiam wszystkich
Obserwuj wątek
    • Gość: seb Re: Plusy i minusy...? IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 22.09.01, 00:57
      Oba miasta są na mapie pogody w dzienniku...
      • Gość: borys Re: Plusy i minusy...? IP: *.tera.com.pl 22.09.01, 08:00
        ;-)
        (...?)
        • Gość: seb Re: Plusy i minusy...? IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 22.09.01, 10:59
          Gość portalu: borys napisał(a):

> ;-)
          > (...?)

A masz co do tego jakieś wątpliwości? :)

• arwena Re: Plusy i minusy...? 22.09.01, 12:45
            a to plus czy minus?
            • Gość: b.G. Re: Plusy i minusy...? IP: *.arcor-ip.net 22.09.01, 22:44
              arwena napisał(a):

> a to plus czy minus?
              Zalezy od pogody. Cieplo, to napewno plus. No a minus ... Cale szczescie zima nie
              trwa, jak to w niektorych rejonach swiata bywa, tylko 9 miesiecy...;)))

• Gość: borys Re: Plusy i minusy...? IP: 192.168.2.* / *.mps.com.pl 22.09.01, 14:56
            Tak dziwne rzeczy zdarzało mi się czytać, że sam już nie wiem...
    • Gość: Klin Re: Plusy i minusy...? IP: *.miraco.pl 22.09.01, 21:40
      Minusów nie widzę!
      A jeśli chodzi o plusy to jest ich mnóstwo.
      Na przykład...
      zaraz zaraz... moment...
      muszę się zastanowić

Może jeszcze tu wpadnę.
    • Gość: borys Re: Plusy i minusy...? IP: *.tera.com.pl 25.09.01, 22:03
      To tak interesujące pytanie, że lepiej, żeby było pod reką
      • Gość: b.G. Re: Plusy i minusy...? IP: *.arcor-ip.net 25.09.01, 22:05

> To tak interesujące pytanie, że lepiej, żeby było pod reką
        Pytanie jak pytanie, ale odpowiedzi...
        ;)))

• arwena Re: Plusy i minusy...? 26.09.01, 10:22
          a mi sie wydaje ze nie ma co narzekac, tylko postarac sie o zamienic wspolne
          wojewodztwo w zalete
          bedac czesciami dolnoslaskiego i wielkopolskiego bylibysmy dzikim zachodem dla
          kazdego z nich, a tak jestesmy sami dla siebie dzikim zachodem:)
          no i mamy okazje nawiazac wspolprace kontakty rozmowy
          inaczej narastalaby wrogosc chyba spiralnie - teraz musi czasami sie zamknac
          pozdrooofka
          inaczej nie gadalibysmy chyba - to tez zaleta jak mniemam? nie ma to jak
          dialog:)
          • Gość: J24 Re: Plusy i minusy...? IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 26.09.01, 11:14
            > inaczej nie gadalibysmy chyba - to tez zaleta jak mniemam?
            > nie ma to jak dialog:)

... szczególnie jak jest się gadułką (sympatyczną zresztą).
            Dialog (rokowania pokojowe) są tak trudne, że Wasz gołąbek pokoju wolał
            pojechać na afgańską wojnę niż je kontynuować :)

Ps.
            Borys, zgadnij, Ptysiu, kto ja jestem ?
            Jak już Ci się udało to zachowaj, proszę, tę wiedzę dla siebie :)

• arwena Re: Plusy i minusy...? 26.09.01, 11:23
              sympatyczna? mareczku - przeszly ci takie slowa przez klawiature? pozyczona
              moze?
              uwazaj, to moze sie poglebiac, chyba zalatwie opcje ignorowania wybranych
              nadawcow - przyda sie (nie tylko tobie)
              • Gość: J24 Re: Plusy i minusy...? IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 26.09.01, 14:42
                arwena napisał(a):

> sympatyczna? mareczku - przeszly ci takie slowa przez klawiature?

... miałem awarię, wiesz te łindołsy :)
                • arwena Re: Plusy i minusy...? 26.09.01, 19:59
                  jesli tak to wszystko w porzadku, bo juz sie przestraszylam
            • Gość: Cruiser Re: Plusy i minusy...? IP: *.cols.net 26.09.01, 14:33
              No cos takiego! Militarna wersja Marka P. !!! Mareczku, po co Ci to chlopie?
              Pozdrowionka.
              • Gość: J24 Re: Plusy i minusy...? IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 26.09.01, 14:39
                Gość portalu: Cruiser napisał(a):

> No cos takiego! Militarna wersja Marka P. !!! Mareczku, po co Ci to chlopie?
                > Pozdrowionka.

Prosiłem, żeby mnie nie dekonspirować ... no tylko Borysa prosiłem :)))
                Pozdrowionka dla sił NATO !

• Gość: Cruiser Re: Plusy i minusy...? IP: *.cols.net 26.09.01, 15:38
                  No i kto tu kogo demaskuje? A tak w ogole, to bardzo ladnie wygladasz z gory.
                  Tylko tych Twoich uli jakos nie moge zlokalizowac. :)))))
                  • Gość: J24 Re: Plusy i minusy...? IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 27.09.01, 08:09
                    Gość portalu: Cruiser napisał(a):

> No i kto tu kogo demaskuje? A tak w ogole, to bardzo ladnie wygladasz z gory.

To już wszyscy wiemy po lekturze wątku "Gorzów jest ładniejszy od Zielonej
                    Góry" :)))

> Tylko tych Twoich uli jakos nie moge zlokalizowac. :)))))

Kierunek NORTH, gmina Kłodawa, wieś Chwalęcice, nad Marwicką Strugą.
                    Mam nadzieję, Cruiserku, że nie zbombardujesz :)
                    • Gość: Cruiser Re: Plusy i minusy...? IP: *.cols.net 27.09.01, 12:31
                      Gość portalu: J24 napisał(a):

> To już wszyscy wiemy po lekturze wątku "Gorzów jest ładniejszy od Zielonej
                      > Góry" :)))
                      Chle,chle! Ja nie o Twoim miescie, ja o Tobie.

> Kierunek NORTH, gmina Kłodawa, wieś Chwalęcice, nad Marwicką Strugą.
                      > Mam nadzieję, Cruiserku, że nie zbombardujesz :)
                      Tak tylko sobie ogladam. Prawdopodobnie nie wszystko stanie przed Toba otworem
                      ale mozesz sam poprobowac.
                      www.odci.gov./cia/satmapsserv.auth.req/html
                      www.odci.gov/cia/publications/pubs.html
                      www.terraserver.com
                      Pozdrowionka

• Gość: J24 Plusy + problemy ... IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 26.09.01, 11:18
            Klin napisał: „minusów nie widzę!”

Pozwolę sobie napisać, że ... ja też.

Widzę za to mnóstwo problemów związanych ze skrajnie różnymi oczekiwaniami, co
            do tego województwa, ze strony gorzowian i zielonogórzan.
            Olbrzymim problemem jest również brak rozsądku ze strony polityków,
            przejawiający się między innymi wymigiwanie się od ustaleń i zobowiązań, które
            legły u podstawy tego województwa.
            Trudno wybudować coś trwałego jak się podkopuje fundamenty.

Problemy z czasem mogą przekreślić plusy.
            Co zatem zostanie ?
          • Gość: borys Re: Plusy i minusy...? IP: *.gammanet.pl 26.09.01, 22:02
            arwena napisał(a):

> a mi sie wydaje ze nie ma co narzekac, tylko postarac sie o zamienic wspolne
            > wojewodztwo w zalete
            Jakaś tam zaleta dla mieszkańców może wyniknąć, ale jaka...

> no i mamy okazje nawiazac wspolprace kontakty rozmowy
            > inaczej narastalaby wrogosc chyba spiralnie - teraz musi czasami sie zamknac
            nie sądzę. Ulokowani w oddzielnych klatkach Gorzów i ZG przestałyby zwracać na
            siebie uwagę. Gorzów z Piłą raczej się nie żre, Zielonka z Lesznem chyba też.

> inaczej nie gadalibysmy chyba - to tez zaleta jak mniemam? nie ma to jak
            > dialog:)
            To prawda. Zaglądnąłem na forum Zielonki, żeby jej przywalić. A tu Miguś i
            Arwena...
            • Gość: J24 "+" Arwenka IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 27.09.01, 08:12
              G-w 27.09.2001
              Arwena Os. Łużyckie Zielona Góra

Podanie
              -------

Zwracam się z uprzejmą prośbą o kontynuację odwiedzin naszego forum, nawet po
              ewentualnym zielonogórsko-gorzowskim rozwodzie.

Z poważaniem
              J24
              • Gość: J24 Re: + Arwenka IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 27.09.01, 08:16
                > ... po ewentualnym zielonogórsko-gorzowskim rozwodzie.

Oczywiście pisząc o rozwodzie miałem na myśli "ulokowanie w oddzielnych klatkach"
                :)
                • Gość: borys Re: + Arwenka IP: *.sienna14.enetwork.pl 27.09.01, 11:28

> "ulokowanie w oddzielnych klatkach"
                  Ha! Czy mnie oczy nie mylą, czy tu niema copyrightu?
                  • Gość: borys Re: + Arwenka IP: *.sienna14.enetwork.pl 27.09.01, 11:29
                    "czy tu nie ma copyrightu". Rzecz prosta.

• arwena cel sluszny, z realizacja gorzej.... 27.09.01, 10:09
                > G-w 27.09.2001
                > Arwena Os. Łużyckie Zielona Góra
                >
                > Podanie
                > -------
                >
                > Zwracam się z uprzejmą prośbą o kontynuację odwiedzin naszego forum, nawet po
                > ewentualnym zielonogórsko-gorzowskim rozwodzie.
                >
                > Z poważaniem
                > J24

odrzucone z powodu braku umotywowania
                nastepny prosze
                • Gość: borys Re: cel sluszny, z realizacja gorzej.... IP: *.sienna14.enetwork.pl 27.09.01, 11:25
                  arwena napisał(a):

> odrzucone z powodu braku umotywowania
                  > nastepny prosze
                  Arweno! Zostań z nami, bo lubimy piękne kobiety!!!!!!!!!
                  I mądre!
                  • arwena Re: cel sluszny, z realizacja gorzej.... 27.09.01, 13:32
                    > Arweno! Zostań z nami, bo lubimy piękne kobiety!!!!!!!!!
                    > I mądre!
                    nie podoba mi sie ta kolejnosc
                    kupcie sobie barbie

• Gość: borys Re: cel sluszny, z realizacja gorzej.... IP: *.bci.net.pl 27.09.01, 14:43
                      Wiedziałem, że kobiecie trudno dobrze zrobić, ale że aż tak?
                      Herkulesie! Z helpem!
                      • arwena Re: cel sluszny, z realizacja gorzej.... 27.09.01, 21:14
                        > Wiedziałem, że kobiecie trudno dobrze zrobić, ale że aż tak?
                        > Herkulesie! Z helpem!

borysie - wcale nie tak trudno kobiecie dobrze zrobic
                        zabierz sie do tego z pomyslem! moze lwa?
                        • Gość: borys Re: cel sluszny, z realizacja gorzej.... IP: *.tera.com.pl 27.09.01, 21:18
                          Krokodyl już nie wystarczy?
                          • arwena Re: cel sluszny, z realizacja gorzej.... 27.09.01, 21:29
                            starowicza becwale!
                            • Gość: borys Re: cel sluszny, z realizacja gorzej.... IP: *.tera.com.pl 27.09.01, 21:32
                              Starowicz nie miał krokodyla. Może miał talent, ale krokodyla - nie. Kota - o,
                              to się zgodzę...
                              • arwena Re: cel sluszny, z realizacja gorzej.... 27.09.01, 21:35
                                a kto zaczal z krokodylem??
                                no - ostatecznie mozesz
                                w postaci torebki
                                • Gość: borys Re: cel sluszny, z realizacja gorzej.... IP: *.tera.com.pl 27.09.01, 21:37
                                  Do praktykowania Starowicza potrzebna jest nieco lepsza komunikacja, niż to
                                  jest w stanie zapewnić klawiaturka.
                                  Jak Dama powinnaś mieć nieco lepsze serduszko i oszczędzić krokodyla.
                                  • arwena Re: cel sluszny, z realizacja gorzej.... 27.09.01, 21:40
                                    malo oryginalne to zwalanie winy na komunikacje
                                    jako dama mam wielkie serce dla stworzen wszelkich - odczuwasz to na wlasnej
                                    skorze przeciez;)
                                    • Gość: borys Re: cel sluszny, z realizacja gorzej.... IP: *.tera.com.pl 27.09.01, 21:48
                                      arwena napisał(a):

> malo oryginalne to zwalanie winy na komunikacje
                                      Zatem konkretnie zaproponuj sposób praktykowania Starowicza w tym momencie.
                                      Chętnie się udzielę.

> jako dama mam wielkie serce dla stworzen wszelkich - odczuwasz to na wlasnej
                                      > skorze przeciez;)
                                      To czemu nienawidzisz krokodyli, braci naszych???
                                      Jeśli ze mnie zamierzasz też zrobić torebkę...
                                      • arwena Re: cel sluszny, z realizacja gorzej.... 27.09.01, 21:56
                                        zaczelismy od tego ze aby zrobic dobrze kobiecie wolales helpa z heraklesem
                                        wystarczylby lew
                                        gra wstepna opierac sie moze w duzej mierze na slowach, mozna dolaczyc jeszcze
                                        timbre etc... zreszta czytales kataryniarza:)))

nie nosze futer torebek nie jem zwierzaczkow wiec nie przeginaj
                                        ale spotkanie z krokodylem tez nie nalezy do pozadanych przeze mnie
                                        co z ciebie zrobie - to sie dopiero zobaczy, najpierw musze obejrzec okaz
                                        :)
                                        pozdroooowka;)
                                        • Gość: borys Re: cel sluszny, z realizacja gorzej.... IP: *.tera.com.pl 27.09.01, 22:02
                                          arwena napisał(a):

> zaczelismy od tego ze aby zrobic dobrze kobiecie (...)
                                          Zaczęliśmy od województwa lubuskiego.

> co z ciebie zrobie - to sie dopiero zobaczy, najpierw musze obejrzec okaz
                                          Nie mogę się doczekać.
                                          • arwena Re: cel sluszny, z realizacja gorzej.... 27.09.01, 22:06
                                            nie - zaczelismy od barbie
                                            znow psujemy watek

a nie boisz sie??????
                                            • Gość: b.G. Re: cel sluszny, z realizacja gorzej.... IP: *.arcor-ip.net 28.09.01, 00:04
                                              Arweno, ty bestio. Maltretujesz tego biednego Boryska ... niesamowicie.
                                              Myslisz, ze po tak intensywnej "obrobce" zdolasz zrobic z jego skory
                                              chocby jedna torebeczke dla barbie ?
                                              Pozdrowka;)))
                                              P.S.
                                              Jak tam z balsamem ? Czy wyczerpaly sie Tobie juz zapasy ?
                                              • arwena Re: cel sluszny, z realizacja gorzej.... 29.09.01, 10:35
                                                Gość portalu: b.G. napisał(a):
                                                > Arweno, ty bestio. Maltretujesz tego biednego Boryska ... niesamowicie.
                                                bestio? wiedzmo? no no, widze ze ciesze sie niezla opinia...
                                                zostawic boryska juz w spokoju? jak myslicie?

> Myslisz, ze po tak intensywnej "obrobce" zdolasz zrobic z jego skory
                                                > chocby jedna torebeczke dla barbie ?
                                                eeee chyba nie... nadalby sie do lepszych celow :)

> Pozdrowka;)))
                                                dzieki:))))))))))
                                                > P.S. Jak tam z balsamem ? Czy wyczerpaly sie Tobie juz zapasy ?
                                                balsamu nigdy dosc... zachlanna jestem
                                                :))
                                                • Gość: b.G. Re: cel sluszny, z realizacja gorzej.... IP: *.arcor-ip.net 29.09.01, 20:19
                                                  Arweno, Tys z damskiego rodu jest najbardziej slawna. I jak bywa ze slawnymi
                                                  osobami, przyczepia sie czasami takie mile sformulowania. Boryska, bron Boze,
                                                  nie zostawiaj w spokoju !
                                                  Chocby dlatego, ze posty te wprowadzaja mila, rodzinna atmosfere ...;)))
                                                  Pozdrawiam :)))
                                                  P.S.
                                                  Balsamu nigdy dosc ...Typowa kobieta ... Nigdy nienasycona ..., ale coz bysmy
                                                  bez Was zrobili ?
                                                  • arwena Re: cel sluszny, z realizacja gorzej.... 29.09.01, 20:55
                                                    moge ci odpowiedziec jedynie - ze ja nie wiem co my bysmy bez was zrobily...
                                                    dawaj balsamu, dawaj...:)
                                                    :)))))))))
                                                    pozdrowka a;)
            • arwena Re: Plusy i minusy...? 27.09.01, 10:22
              > > inaczej nie gadalibysmy chyba - to tez zaleta jak mniemam? nie ma to jak
              > > dialog:)
              > To prawda. Zaglądnąłem na forum Zielonki, żeby jej przywalić. A tu Miguś i
              > Arwena...

jak tak czytam was - borysie i marku - to tak nienawisc w sobie wzmagam...
              a tak serio - to moze macie racje? ja na pewno bym tu nie zajrzala gdyby nie
              pewne posty na zielonej, no ale ja jestem czysta, nieskazona tradycyjna
              odraza 'bo tak'
              i nie trzeba szukac daleko - co trzeci post (teraz juz rzadziej bo sie wlaczylam
              i liczba postow sympatycznych wzrosla) wymienia mniej lub bardziej prawdziwe
              powody, dla ktorych warto nienawidzic zg/gw (niepotrzebne skreslic)
              nic na sile prawda? a nasze kochane wladze blisko ludu zafundowaly nam
              wspolnote... w imie jakichs tam celow (gleboko ukrytych sadzac o wpisach na tym
              watku)
              taaaaa nasza polska natura zawsze na wierzch wyplywa... zawsze da sie na cos
              ponarzekac, po co nawet probowac cos zmienic... (czytalam marku wasze zaproszenie
              na pogo - ale wybacz dwa monologi nie tworza jednego dialogu)
              glupi wyscig o siedziby, rozgrywki, uklady, zachowania ktore przystoja psu
              ogrodnika jedynie...
              macie racje - nie ma plusów lubuskiego, warto po prostu wyprowadzic sie stad albo
              mieszkac poprawiajac sobie humor narzekaniem i statystyka liczby teatrow poslow
              filharmonii uniwersytetow czy smietnikow na ulicach

i jeszcze w dodatku zlamalam paznokiec walac w klawisze... echhh co za piekny
              poczatek dnia! wszystko przez ten %^$^%$ gorzow!!!
              • Gość: Klin Re: Plusy i minusy...? IP: *.miraco.pl 27.09.01, 10:33
                Szczerze współczuję z powodu paznokcia.
                To nie pies ogrodnika. To Kargul tnie swoje koszule, a Pawlak rozbija swoje
                garnki (albo na odwrót). Nie denerwuj się, to przecież komedia (takie coś do
                śmiechu).
                Uśmiechnij się :))
                • arwena Re: Plusy i minusy...? 27.09.01, 10:49
                  Gość portalu: Klin napisał(a):
                  > Szczerze współczuję z powodu paznokcia.
                  sytuacja opanowana. mam wieksze problemy.

> To nie pies ogrodnika. To Kargul tnie swoje koszule, a Pawlak rozbija swoje
                  > garnki (albo na odwrót).
                  chyba odwrot;)))))

> Nie denerwuj się, to przecież komedia (takie coś do śmiechu). Uśmiechnij się :)
                  zazwyczaj mi wychodzi. nawet rozumiem te obco brzmiace pojecia;))) ale teraz
                  widze przewage tragedii nad komedia. to trwa juz zbyt dlugo.
                  pozdr i doceniam starania
                  :)))))))) a
            • Gość: Blic Re: Plusy i minusy...? IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 27.09.01, 23:03

> Ulokowani w oddzielnych klatkach Gorzów i ZG przestałyby zwracać na
              > siebie uwagę. Gorzów z Piłą raczej się nie żre, Zielonka z Lesznem chyba też.

Emmm... a co ma Zielona do Leszna (poza tym, że żrą się kibice żużla)? Leszno
              jest w wielkopolskim.

Bx
    • Gość: suchy2 Jak długo lubuskie trwa mać ? IP: 195.205.77.* 26.09.01, 09:29
      • Gość: b.G. Re: Jak długo lubuskie trwa mać ? IP: *.arcor-ip.net 26.09.01, 21:50
        A ja ciagle czekam na konkretne plusy. Kto jest w stanie je wymienic ?
        Kto potrafilby, np. mnie w obecnym czasie, przekonac do tego wojewodztwa ?
        Pozdrowka :)))
        K
        • Gość: borys, Re: Jak długo lubuskie trwa mać ? IP: *.gammanet.pl 26.09.01, 21:54
          Ja, niestety, już muszę iść...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka