Dodaj do ulubionych

Kazimierz Marcinkiewicz premierem?

26.09.05, 17:37
Na tysiac procent pan Marcinkiewicz nie zostanie premierem.I cale
szczescie.Zawodowy minister,co to i do skarbu,przemyslu i edukacji jest
najlepszy w Polsce,tak naprawde jest zaledwie przecietnym politykiem.Wiedza
ci,co go znaja.Jaroslaw Kaczynski nie zrezygnuje z premierowania,gdyz drugi
kaczor na bank nie bedzie prezydentem.Tego byloby nawet na socjalistyczna
Polske za duzo.
Obserwuj wątek
    • Gość: zielonogórzanin Re: Kazimierz Marcinkiewicz premierem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 19:41
      tylko nie premierem
      bo będzie koniec świata !!!
      • Gość: czlwk on wyglada jakby byl nawiedzony! IP: *.autocom.pl 28.09.05, 13:15
        nie chce takiego premiera!!! jak wygral kaczor to niech on bedzie premierem!
        jestem przeciw marcinkiewiczowi!!!
        • Gość: frend AWS wraca! aws reaktywacja! IP: *.autocom.pl 28.09.05, 13:58
          to jest porazka!!!
          • Gość: autor zaczelo sie....................................... IP: *.autocom.pl 28.09.05, 14:02
            komuna w II strone!!!-kaczokracja!
            • budrys77 Re: zaczelo sie.................................. 28.09.05, 14:03
              skocz do Warty, będzie Ci lżej:)
              • Gość: gekki widze ze jestes w tej organizacji... IP: *.autocom.pl 28.09.05, 14:09
                dlatego nie przyjmujesz zadnych slow krytyki, ale to nic nowego dla pisowca!
                krytyka jest pozytywna! a jak premierem zostanie ten m.. to wierz mi ze nic
                dobrego nie bedzie!
                • budrys77 Re: widze ze jestes w tej organizacji... 28.09.05, 14:11
                  A właśnie że głosowałem na PO:) polecam mój wątek nieco niżej, to zrozumiesz
                  mój punkt widzenia. Pzdr
                  • Gość: gekki Re: widze ze jestes w tej organizacji politycznej IP: *.autocom.pl 28.09.05, 14:13
                    to dobrze bo ju zise balem ze nalezysz do tych skrajnych populistow
                    socjalistycznych i zarazem szowinistow! nie znoisze skrajnych pogladow!
                • Gość: gekki organizacja polityczna PiS IP: *.autocom.pl 28.09.05, 14:12
                  oby tylko na zdrowie wyszlo ta ich władza! dlaczego nie wygralo PO!
                  10000000 razy wolalbym Rokite! to jest czlowiek ktory jest wywazony rossadny, i
                  nie nawiedzony swyk Katolicyzmem! ja tez jestem Katolikiem ale dwwocji nie
                  znosze
                  • budrys77 Re: organizacja polityczna PiS 28.09.05, 14:16
                    PO przegrało, bo jej elektorat położył lagę i wyjechał z miasta na wycieczki. W
                    końcu "i tak mają wygrać". Teraz PO zachowuje się jak obrażona primadonna lub
                    jak dziecko któremu mama odebrała paczkę cukierków po powrocie z zakupów. Media
                    związane z PO jak TVN, TVN 24 i Gazeta zachowują się niewiele lepiej. Pzdr
                    • Gość: zdziwiony Re: organizacja polityczna PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 18:53
                      Gadzinówka Wybiórcza związana z PO?!

No proszę Cię, a jeszcze nie tak dawno temu Czcigodna Redakcja
                      Najczcigodniejszych Autorytetów Moralnych dałaby sobie uciąć za Władimira
                      Komuszewicza...
                • woocash7 Re: widze ze jestes w tej organizacji... 28.09.05, 14:15
                  powiem jedno, jezeli ktos jest umiarkowany - czyt. obok obrazu Dmowskiego ma w
                  domu obraz Pilsudskiego, to ja na przyklad czuje ze ktos ma tu lekko nie
                  poukladane. jestem patriota, w sensie kocham swoj kraj i zycze mu dobrze, ale
                  ekstremisci zawsze mnie odstraszali, a takie objawy uznaje za ekstremistyczne,
                  co to za zawodowiec, ktory i o swoich pamieta, i nie chce zeby mlodziez byla
                  swiadoma seksualnie. pozdrawiam
                  • Gość: dred Re: widze ze jestes w tej organizacji politycznej IP: *.autocom.pl 28.09.05, 14:18
                    zgadzam si emlodziez powinna byc uswiadomiona = zdrowsza i bardziej
                    poinformowana i wyksztralcona!
                  • budrys77 Re: widze ze jestes w tej organizacji... 28.09.05, 14:18
                    Mój Boże!!!! Jeżeli będzie to jego jedyny minus - to jestem spokojny:) Z tego
                    co wiem, edukacja seksualna jest w ramach programu szkolnego, tak więc nie
                    rozdzierajcie szat.
                    • Gość: ferm Re: widze ze jestes w tej organizacji politycznej IP: *.autocom.pl 28.09.05, 14:19
                      ale marcinkiewicz nie chcial te edukacji
                    • budrys77 Re: widze ze jestes w tej organizacji... 28.09.05, 14:20
                      aaaaaa, i jeszcze jedno - edukacja seksualna zaczyna się w domu... Ja od samego
                      początku wiedzialem, że nie znaleźli mnie w kapuście:) Jeśli dla Waszych
                      rodziców by to problem - współczuę:)
                      • Gość: gekki edukacja seksualna IP: *.autocom.pl 28.09.05, 14:25
                        chodzi o to kolego ze rodzice nas uswiadomili tylko ze nauczyciele poprzez
                        dedukcje w koncu chodzi o psychologow przekazuja mlodziezy pewne informacje by
                        ustrzec ja od patologi zycia jak zle traktowanie dzieci czy zony, alkoholizm.
                        Wskazuja pewne rzeczy ktorych niektore mlode jednostki niestety nie sa w stanie
                        wyniesc z domu bo pochodza z rodzin patologicznych bo tak wyglada nasze
                        spoleczenstwo niestety. To ze ja czy ty mielismy normalne domy nieznaczy ze
                        kazdy je ma!!! poza tym ten przedmiot to przystosowanie do zycia w rodzinie, a
                        edeukacja seksulana uwazam ze rowniez jest potrzebna w szkole! i to bardzo..
                        nie kazdy moze z rodzicami porozmaiwac na rozne tematy np na tematy chorob....
                    • woocash7 Re: widze ze jestes w tej organizacji... 28.09.05, 14:21
                      oczywiscie ze nie jedyny, chyba najwiekszym wymienionym przeze mnie minusem
                      jest ekstremizm ( lub jak wolisz umiarkowanie ideologiczne ). staram sie
                      doczytac twoje nizsze posty i tak sobie mysle czy ty przypadkiem nie kierujesz
                      sie w swojej logice checia wypromowania swojego miasta? nic w tym zlego, nie
                      zrozum mnie zle, ale sadze ze to kto jest premierem powinno odzwierciedlac
                      rzeczywista sytuacje w partii rzadzacej. pozdrawiam serdecznie
                      • woocash7 Re: widze ze jestes w tej organizacji... 28.09.05, 14:26
                        a poza tym nie chcialbym by dyskusja na temat tego czy marcinkiewicz z gorzowa
                        powinien lub nie powinien byc premierem przeszla na temat edukacji seksualnej w
                        szkolach, acz uwazama ze taka jest potrzebna rowniez poza domem.pozdrawiam
                        • budrys77 Re: widze ze jestes w tej organizacji... 28.09.05, 14:30
                          Niestety "dewocja" i "ciemnogród seksualny" są w naszej dyskusji PODSTAWOWYMI
                          argumentami. Ba, odczytuję że gorzowskie pochodzenie też boli wielu
                          dyskutantów. Akurat miałem okazję poznać pana Marcinkiewicza i zaręczam, że
                          do "katoli" się nie zalicza:) Pzdr
                          • woocash7 Re: widze ze jestes w tej organizacji... 28.09.05, 14:35
                            naprawde nie rozum mnie zle, nie mam nic przeciwko pochodzeniu pana
                            marcinkiewicza, ani przeciwko Gorzowowi, ale a) kwestionuje zasadnosc tej
                            kandydatury, jako ze nie jest on liderem PiSu, a taka sytuacja stwarza
                            rozdwojenie osrodkow wladzy i poczucie ze oficjalny rzad nie rzadzi ( sytuacja
                            skrotowo nazywana AWS BIS) b) nie znam go, nic o nim nie wiem, oprocz tego ze
                            byl w ministerstwie edukacji, zchn-ie i kilku pomniejszych partiach. pozdrawiam
                            serdecznie
                            • budrys77 Re: widze ze jestes w tej organizacji... 28.09.05, 14:39
                              To cała moja opinia:) Nic dodać, nic ująć.
                              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=58&w=29580111&a=29673984
                              • woocash7 Re: widze ze jestes w tej organizacji... 28.09.05, 14:49
                                na podstawie tego co mowisz, nadal nie jestem przekonany, ze to wlasnie
                                Marcinkiewicz ma byc premierem. to ze jego znasz nie oznacza ze jest
                                najbardziej liberalnym czlonkiem pisu, jest tylko najbardziej liberalnym
                                czlonkiem pisu, ktorego miales okazje poznac. zreszta nie poziom liberalizmu
                                kandydata wzbudza moje watpliwosci, choc siebie uwazam za liberala. rozumiem ze
                                kaczynscy sa dobrzy w walce, ale ta kadencja to ma byc walka - tak zapowiadali
                                a teraz naprawde robia powtorke z rozrywki z AWS- nie wiem po czym odrozniasz
                                PIS od AWS, dla mnie to ta sama ideologia, wtedy tez byla spiewka o ostatecznej
                                przegranej komunizmu, tez byl socjalizm (prawicowy, narodowy), i tez byly dwa
                                osrodki wladzy - przekonaj mnie dlaczego PIS to nie AWS,i ze sterowanie rzadu z
                                pozarzadowego centrum wladzy sie nie powtorzy, przeciez sam Marcinkiewicz byl w
                                rzadze Buzka, i wielu ludzi PISu to osoby z AWS - ideologia dla mnie ta sama.
                                pozdrawiam serdecznie
                              • woocash7 Re: widze ze jestes w tej organizacji... 28.09.05, 14:59
                                chodzi o to ze bardzo slabo wg mnie uargumentowales ze AWS to nie PIS, bo po
                                prostu wydaje mi sie ze sytuacja sie powtorzy. chodzi tez o to ze w calej
                                kampanii oraz od poczatku istnienia partii pod nazwa PIS najbardziej wyrazisci
                                byli bracia K., nawet mowilo sie i slyszalo - partia braci Kaczynskich,
                                ewentualnie slyszalo sie o dokonaniach posla Ziobro, Wassermana lub o wielkim
                                meczenstwie Dorna za komunizmu ( wielki szacunek), ale pan Marcinkiewicz nie
                                jest ani nie byl postacia wyrazista w tej partii, nie nalezal, wg mnie
                                oczywiscie do jej liderow. I tu dochodzi do glosu punkt widzenia , ktory jak
                                wiadomo zalezy od miejsca siedzenia - po prostu patrzymy z innych miejsc.
                                serdecznie pozdrawiam
                                • budrys77 Re: widze ze jestes w tej organizacji... 28.09.05, 15:27
                                  Ba, na temat AWS się jeszcze nie wypowiadałem, tylko stwierdziłem że AWS to nie
                                  PiS. A dlaczego? Ponieważ różnica między PiSem a AWSem jest jaka, jak między
                                  człowiekiem a strachem na wróble:) Oboje mają głowę, nogi, ręce, tłów - tyle
                                  tylko, że pierwszy jest jednością, a drugi to tysiące kawałkow słomy - a każda
                                  inna. AWS nie mógł sprawnie rządzić, jeśli spektrum jego członków obejmowała od
                                  Rokity po Jankowskiego! To musiało się skończyć tragicznie. Z resztą uważam, że
                                  rząd Buzka (nie liczą ostatniego roku rządów), dokonał większych reform
                                  wewnętrznych w panstwie niż SLD-PSL-PD w latach 2001-2005. Jedynym osiągnięciem
                                  rządów pana Millera i Belki jest wprowadzenie Polski do Unii. Reformy
                                  WEWNĘTRZNE jak np. reforma finansów publicznych czy edukacji, prowadzone są w
                                  sposób koszmarny. Coś tam jest ale niewiele. Podnoszenie przez męczenniczkę PO,
                                  że będzie to powtórka z AWS, jest jedynie głosem rozpaczy. PO, którą popieram,
                                  nie potrafiła zmobilizować swojego elektoratu i popadla w grzech PYCHY. Martwi
                                  mnie to. PiS zachowal się racjonalnie, wskazując Marcinkiewicza jako
                                  najlepszego negocjatora z PO, umożliwiając jednocześnie dalsze kandydowanie
                                  Lecha na prezydenta. Jarosław zapewne zostanie marszałkiem sejmu:) To, że media
                                  Kaziemierza nie trawią - trudno.
                                  • woocash7 Re: widze ze jestes w tej organizacji... 28.09.05, 15:46
                                    nie chce tu podejmowac sie krytyki rzadow Buzka czy Belki, aczkolwiek ten
                                    pierwszy przeprowadzil kilka potrzebnych reform, jednych mniej innych bardziej
                                    udanych, nie podjal sie jednak reformy finansow publicznych, oraz zadluzyl
                                    panstwo, proby - nieudolne,ale zawsze jakies przeprowadzone zostaly przez
                                    Hausnera z SLD, ktore stracilo mandat zaufania ze wzgledu na uwiklania
                                    korupcyjne- taka przynajmniej jest oficjalna wersja (inni twierdza ze w Polsce
                                    zaden rzad nie moze zostac ponownie wybrany -taka destabilizacja, ale i
                                    rownowaga sil). Nie o reformach tu jednak mowa, ale jak mniemam o spojnosci
                                    partii - porownanie AWS i PIS. i tu uwazam sam sobie deptasz po pietach, bo
                                    albo PIS jest partia spojna w przeciwienstwie do AWS , skupiona wokol lidera
                                    (podwojnego) i ten lider zostaje szefem rzadu, albo jest niespojna , tak jak
                                    AWS i tu widze podobienstwo. Z wypowiedzi samych braci K. jakis miesiac temu
                                    dowiedzialem sie ze maja w PIS-ie "wszystko", i narodowcow, ekstremistow
                                    zblizonych bardziej do LPR-u, ZCHN, i ludzi typu pan Mojzesowicz - byla
                                    samoobrona, maja tez liberalow - jak twierdzisz nalezy do nich pan
                                    Marcinkiewicz- ktory wiesza sobie Dmowskiego i Pilsudskkiego na scianie ( juz
                                    nie wiem czy to prawda czy tylko gazetowa plotka ). Tu widze zrodlo
                                    niespojnosci w partii i uwazam ze to pustoslowie przerodzi sie w drugi AWS.
                                    jakie jest twoje zdanie?? pozdrawiam
                                    • budrys77 Re: widze ze jestes w tej organizacji... 28.09.05, 16:01
                                      Reformę finansów publicznych za Buzka ukręcił prezydent Kwaśniewski:) PiS i PO
                                      są na siebie skazane, tak więc jeśli "narodowcy" zaczną szaleć to POwcy ich
                                      przytemperują. Z resztą, PO jest sama sobie winna, że przegrała... Nie chcę
                                      snuć wynurzeń, ale powtarzasz frazesy POwskich bonzów jak Tusk (którego lubię),
                                      bo Marcinkiewicz umożliwia Kaczyńskiemu walkę o fotel prezydenta. A co innego
                                      mogą mówić Tusk czy Rokita tuż przed wyborami? Zobaczysz że będzie dobrze:)
                                      • woocash7 Re: widze ze jestes w tej organizacji... 28.09.05, 16:13
                                        sluachaj ja nic nie wiem o jakiejs wielkiej reformie finansow publicznych za
                                        rzadu Buzka, moglbys mi prosze przyblizyc te idee i szczegoly afery z
                                        Kwasniewskim?? naprawde nie wiem. poza tym nie powtarzam niczego za nikim,
                                        staram sie budowac swoje opinie- oczywiscie czytam gazety, i to ma na pewno
                                        gigantyczny wplyw na to co wiem i jak ksztaltuja sie moje poglady (no chyba
                                        kazdy ulega sile informacji, lub dezinformacji ),ale mimo wszystko staram sie
                                        nie ulegac zwariowaniu i myslec samodzielnie. za to, oczywiscie nie bierz tego
                                        osobiscie, mysle ze ty powtarzasz sie w kwestii mowienia twoim rozmowcom ze
                                        powtarzaja cos z gazet. poza tym zgadzam sie z toba w kwestii tego ze PO
                                        przegrala jakby na wlasne zyczenie, tylko ja mowie ze przegrali ze wzgledu na
                                        grzech zaniechania kampanii wyborczej. z drugiej strony bardzo podobalo mi sie
                                        ze liderzy PO nie odpowiadali na nikczemne i niskie ataki, nie ze wzgledu na
                                        arogancje czy pyche ( tak mysle i wierze) a ze wzgledu na chec przemiany
                                        jakosci polskiej polityki. pozdrawiam serdecznie
                                        • budrys77 Re: widze ze jestes w tej organizacji... 28.09.05, 16:24
                                          Reforma finansów publicznych w rządzie Buzka została przygotowana przez
                                          ministra finansów... Balcerowicza:) Z tego co pamiętam zakładała obniżkę
                                          podatków, likwidację wszystkich ulg oraz odliczeń, no i oczywiście dochodzenie
                                          do... podatku liniowego:) Zgadnij dlaczego została zawetowana przez prezydenta
                                          w myśl zasady ochrony najsłabszych warstw społecznych:)? Na pocieszenie powiem
                                          Ci, że Komorowski wypowiada się o Marcinkiewiczu bardzo pozytywnie. Pozdrawiam
                                          • woocash7 Re: widze ze jestes w tej organizacji... 28.09.05, 16:35
                                            o obnizce podatkow Balcerowicz mowil od poczatku tamtej koalicji, ale wydaje mi
                                            sie ze bardziej nie mial poparcia wewnatrz niej, gdyz zbyt byla niespojna. tym
                                            niemniej nie powstal zaden duzy pakiet reform finansow publicznych, o tym sie
                                            mowilo i mowi,chodzi o to ze Polacy wybrali PIS - partie, ktora reformy nie
                                            przeprowadzi, bo to partia status quo. w 2006 roku gdy przyjdzie do tworzenia
                                            ustawy budzetowej na 2007 okaze sie nagle ze nie stac nas jeszcze na obnizenie
                                            podatkow do 18 % i 32 %, potem wyjdzie wieeeeeelka dziura budzetowa spowodowana
                                            obietnicami panow K. i nie bedzie mozliwosci obnizki podatkow oraz ciec. Poza
                                            tym oni wierza w panstwo instytucjonalne , przynajmniej tak mowia ( nie wiem
                                            czy mam im wierzyc), a rownoczesnie o cieciach w administracji. skonczy sie na
                                            wzroscie biurokracji i ograniczeniu rozwoju. Widzisz teraz podobienstwo do
                                            AWS??? mam nadzieje ze moje czarne scenariusze szlag trafi, ale uwazam ze PIS
                                            nic nie ma do zaoferowania i ze nie powinien byl wygrac tych wyborow.
                                            pozdrawiam serdecznie
                                            • woocash7 Re: widze ze jestes w tej organizacji... 28.09.05, 16:42
                                              a skoro o PIS- ie mowa to pociagne dalej - uwazam ze wygrali te wybory
                                              poslugujac sie klamstwem - tak chodzi mi o te przekleta reklame - niby nic, ale
                                              jak ktos naprawde sobie policzy to wie ze panowie K. po prostu klamali, mysle
                                              ze nie ma w ich partii tez sily na jakakolwiek obnizke podatkow. skoro klamali
                                              dla zdobycia wladzy to dla mnie nic soba nie reprezentuja. podstepem wladze
                                              zdobyli a teraz jakby nie wiedza co z nia zrobic, wiec dziela sie promuja
                                              nowych liderow, na wyrost uwazam. mam nadzieje ze PO bedzie trzymala PIS za
                                              pysk i choc czesc planu 3 razy 15% np 2 razy 15% przeprowadzi. po prostu
                                              martwie sie o nasz kraj. pozdrawiam
          • Gość: fajna Re: AWS wraca! aws reaktywacja! IP: *.orange.pl 28.09.05, 15:22
            spojrz w lustro to bedziesz wiedzial co to porazka
          • Gość: wydma Re: AWS wraca! aws reaktywacja! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 18:33
            drżyj zielonka czeka cię los kartaginy
        • Gość: pawo Nieważne jak zaczyna, ważne jak skończy :P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 22:32
        • Gość: roman Re: on wyglada jakby byl nawiedzony! IP: *.abhsia.telus.net 07.10.05, 08:31
          jak glosowales tak masz!
      • orchidee Re: Kazimierz Marcinkiewicz premierem? 29.09.05, 09:10
        Zazdrościsz?????? Zielona Dziura premiera nie bedzie miala.. tylko Gorzow- jak
        ty to przezyjesz?????
      • Gość: warto przeczytać ! Re: Kazimierz Marcinkiewicz premierem? IP: *.gorzow.mm.pl 30.09.05, 17:16
        wiadomosci.onet.pl/1172186,11,1,0,120,686,item.html
    • e_werty [...] 26.09.05, 20:12
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: PEN-61 Re: Kazimierz Marcinkiewicz premierem? IP: *.gorzow.mm.pl 27.09.05, 13:28
      Będzie jeszcze jeden powód, żeby się z niego śmiać. Może w szkołach bedzie się
      uczyć dzieci przechodzić na czerwonym świetle,podczas małego ruchu, bo nie
      stanowiłyby wtedy zagrożenia.[Marcinkiewicz miał za takie stwierdzenie problemy
      z prawem]. Czy ta Polska tak nisko upadła? Ile on zna jezyków? Czy zna różnice
      zasadnicze miedzy liberalizmem a konserwatyzmem? Dla mnie byłoby to
      transmitowanie bałaganu gorzowskiego do Polski centralnej. Nigdy nie pozwólmy
      na premiera z Gorzowa. Czy Marcinkiewicz to mąż stanu czy polityk? odpowiedz
      jest prosta? NIE i NIE.
      • Gość: rmo [...] IP: 194.128.195.* 27.09.05, 14:00
        • Gość: zg Re: Kazimierz Marcinkiewicz premierem? IP: *.ztpnet.pl 27.09.05, 14:24
          Taaaaa swietnie dla gorzowa ale czy Polska to wytrzyma??????????!!!!!!!

Pierwsza decyzja Kazia jako premiera - Przeniesienie stolicy z Wa-wy do
          gorzowa!!!!
          PZDR
          • budrys77 Re: Kazimierz Marcinkiewicz premierem? 27.09.05, 14:41
            A ja osobiście cieszę się z sukcesu PiS, mim że osobiście głosowałem na listę
            PO. Mam osobiście poglądy konserwatywno-liberalne, a takiego kandydata na
            listach PO czy PiS nie widziałem. Musiałem rozłożyć swoje głosy między sej i
            senat, na osoby które znam: Szadny, Rafalska i z bólem serca Bachalski:)

Co do pana Marcinkiewicza, uważam go za fantastycznego organizatora i
            człowieka, który mimo konserwatrywnych poglądów społeczno-politycznych, potrafi
            wspołpracować z osobami o innych poglądach. Nie wiem jakim będzie premierem,
            ale osobiście uważam, że obejmie tekę ministerialną w resorcie skarbu,
            gospodarki lub edukacji narodowej.
            Najchętniej widziałbym go w resorcie edukacji z wiadomych względów. W końcu to
            dzięki jego inicjatywie powstała, i tak szybko rozwija się gorzowska PWSZ. Jest
            to jego ogromna zasługa, bo mimo negatywnych opinii na temat uczelni, trudno
            jest mi sobie wyobrazić dzisiajszy Gorzów bez jej istnienia. To dobry zaczyn na
            coś większego:) W końcu nie od razu Kraków zbudowano, a te fundamenty są nie
            złe...
            Ps. I jeszcze jedno: wygrana PiS i PO to kamień węgielny pod utworzenie w
            Gorzowie KRS:))))))) Chyba nie muszę wyjaśnieć dlaczego tak uważam?:)
            • Gość: zg Re: Kazimierz Marcinkiewicz premierem? IP: *.ztpnet.pl 27.09.05, 15:13
              > Ps. I jeszcze jedno: wygrana PiS i PO to kamień węgielny pod utworzenie w
              > Gorzowie KRS:))))))) Chyba nie muszę wyjaśnieć dlaczego tak uważam?:)

I bardzo dobrze. Mam tylko nadzieje ze nie kosztem KRS w ZG.
              PZDR
              • budrys77 Re: Kazimierz Marcinkiewicz premierem? 27.09.05, 15:37
                Oj Zg, takim samym kosztem, jak kosztem Apelacji Poznańskiej powstała wreszcie
                Apelacja Szczecińska:) Efekty tego posunięcia trudno negować. Marcinkiewicz w
                rządzie to KRS i uczelnia akademicka dla Gorzowa oraz S3 do 2013 przez Gorzów i
                Zieloną Górę. To samo pani Rafalska, która jako radna miejska przyczyniła sie
                mocno do uchwały Rady Miasta w sprawie S3.
                • Gość: zg Re: Kazimierz Marcinkiewicz premierem? IP: *.ztpnet.pl 27.09.05, 16:02
                  I b.dobrze tylko mowie aby rozoj GW nie przyczynial sie do stargnacji ZG.

Pan Posel Marcinnkiewicz musi pamietac ze mial wiele glosow z poludiia i tam
                  tez sa jego wyborcy.
                  Zreszta licze ze uratuje LUBUSKIE
                  PZDR
                  • Gość: zg Re: o 18 bedzie wszystko jasne kto bedzie Premierm IP: *.ztpnet.pl 27.09.05, 16:06
                    PZDR
                    • Gość: zg Re: o 18 bedzie wszystko jasne kto bedzie Premier IP: *.ztpnet.pl 27.09.05, 17:04
                      No i najprawdopodobnie nim zostanie.
                      Moze mie na 4 lata.

Zaraz wpadnie cala zgraja z karolkiem na czele i zaczna sie odgrazac jak to
                      niby nas zgnoicie a gw oddzyska nalezne mu miejsce na strefie
                      miedzynarodowej...echhhhhhhh
                      PZDR
                      • budrys77 Re: o 18 bedzie wszystko jasne kto bedzie Premier 27.09.05, 17:17
                        No cóż, za nich nie ponoszę odpowiedzialności, jak też 99,9% innych Gorzowian:)
                        Dla mnie osobiście premierostwo Marcinkiewicza nie jest konieczne. Pzdr
                        • Gość: zg Re: o 18 bedzie wszystko jasne kto bedzie Premier IP: *.ztpnet.pl 27.09.05, 18:04
                          Zaraz bedzie wynik:)

Ja osobiscie wolalbym Posla Ziobro!!!!

PZDR
                          • Gość: slavo [...] IP: *.gorzow.mm.pl 28.09.05, 01:44
    • block-buster No niestety,bezmozg premierem Rzeczpospolitej!!! 27.09.05, 20:12
      Przed chwila kaczor wysunal gorzowianina na premiera.I znowu bedzie rzadzenie
      krajem z tylnego fotela,tak jak za Pieknego Maryjana...
    • Gość: Krzysztof Re: Kazimierz Marcinkiewicz premierem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 20:46
      ...Bracia przepamprowali i to się zemści...
    • Gość: Martyna Re: Kazimierz Marcinkiewicz premierem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 20:47
      Kazimierz Marcinkiewicz premierem???? Czy wy oszaleliście??? Przecież o nim
      ludzie prawie nic nie wiedzą. To tak jak ja zostałabym prezydentem... :-))
      Opanujcie się, ludzie PiSu i jeszcze raz przemyślcie kandydaturę
      Marcinkiewicza...
      • marek_p Re: Kazimierz Marcinkiewicz premierem? 27.09.05, 20:59
        Gość portalu: Martyna napisał(a):

> Opanujcie się, ludzie PiSu i jeszcze raz przemyślcie kandydaturę
        > Marcinkiewicza...

Czy mogę zadać drobne pytanko ?
        Skąd pomysł na tak dramatyczny apel ? ;)
    • Gość: Gorzowski Premier Re: Kazimierz Marcinkiewicz premierem? A jednak IP: *.kam.pl 27.09.05, 21:08
      Kazimierz Marcinkiewicz kandydatem PiS na premiera

Kazimierz Marcinkiewicz jest kandydatem Prawa i Sprawiedliwości na premiera -
      poinformował we wtorek prezes PiS Jarosław Kaczyński.
      "Tę decyzję akceptuje kierownictwo PiS" - zaznaczył. Marcinkiewicz zapewnia
      najszybsze powołanie rządu, najskuteczniejsze powołanie rządu - oświadczył
      Jarosław Kaczyński.

"Zastanawiałem się, która droga jest najkrótsza do szybkiego powołania nowego
      rządu i w ramach tych konsultacji rozmawiałem także z niektórymi osobami z PO" -
      powiedział J.Kaczyński. "Po tych rozmowach doszedłem do wniosku, że kandydatem,
      który w tym momencie zapewnia najszybsze powołanie rządu, najskuteczniejsze
      powołanie rządu jest Kazimierz Marcinkiewicz" - dodał.

Zdaniem prezesa PiS, Marcinkiewicz jest jednocześnie kandydatem całkowicie
      kompetentnym i przygotowanym.
    • b.6.1966 Re: Kazimierz Marcinkiewicz premierem? 27.09.05, 21:42
      Spokojnie, to tylko awaria w sztabie blizniakow. Naprawia szybko swiatlowody
      intelektualne. Prezentuja prawo i troche sprawiedliwosci, nie?Ha, ha!!Alez jaja!
      A do Wielkiej Nocy daleko.A p. Marcinkiewicz, tak prywatnie, moglby dolaczyc
      popiersie trzeciego , wielkiego Polaka ojca dyrektora redemptoryste z miasta
      Torun. Kolekcja bylaby pelna!
    • oporny Re: Kazimierz Marcinkiewicz premierem? 27.09.05, 22:28
      Ale sciema... cieszycie sie jak mały Kaziu po duzym piwie... Toc to
      dopiero "kandydat na premierka"...
      Jak wygra Donald - to Kaczory szybko zmieni front... machaja Kaziem jak
      choragiewka na lini autowej... jak wyborcy ja przekrocza na korzyść Tuska to...
      wiadomo... Kazek zostanie ministrem "finansowej edukacji" narodu...
    • palec1 Re: Kazimierz Marcinkiewicz premierem? 28.09.05, 02:33
      > umiarkowanym, bo w domu - obok obrazu Dmowskiego - ma popiersie Piłsudskiego
      NO COMMENT

Ten pan z Lubuskiego angazaowal sie w klubie
      pilki noznej i Wyzszej Szkole Zawodowej itp.

Tak, napewno nadaje sie na premiera
      i poradzi sobie np. z problemami
      Warszawy, Trójmiasta i Górnego Slaska :)))
      • Gość: kibic Re: Kazimierz Marcinkiewicz premierem? IP: *.gorzow.mm.pl 28.09.05, 02:43
        A ja po piłce i żużlu znów mam komu kibicować:
        KAZIU! KAIU! KAZIU!
        • Gość: ***** Re: Kazimierz Marcinkiewicz premierem? IP: *.gorzow.mm.pl 28.09.05, 05:02
          Cwany Kaczyński znalazł premiera jednorazowego użytku.
          • Gość: Mich Re: Kazimierz Marcinkiewicz premierem? IP: *.acn.waw.pl 28.09.05, 11:46
            PO sieje ostrą propagandę, żeby faktycznie był premierem jednorazowego użytku, czyli na 4 lata. Tusk i Rokita tak dobierają słowa, żeby kaczki nie odważyły się mieszać po wyborach prez. I słusznie, nieważne, jakbym popierał PiS, nalezy być konsekwentnym. Zagłosuję na Tuska, bo chcę, żeby wygrał i żeby bracia dostali nauczkę. Jeżeli wyjdą z tego z twarzą udowodnią, że warto było na nich głosować.
    • Gość: jarfas Re: Kazimierz Marcinkiewicz premierem? IP: *.vwes.pl.local / *.vwes.pl 28.09.05, 10:05
      Marcinkiewicz to dobry kandydat :-)
      • forgotten_realms Re: Kazimierz Marcinkiewicz premierem? 28.09.05, 11:41
        Gość portalu: jarfas napisał(a):

> Marcinkiewicz to dobry kandydat :-)

Może i dobry, ale nie zmienia to faktu, iż Kaczyński powiedział
        społeczeństwu "spieprzaj dziadu". Ludzie głosowali na PiS z przekonaniem, ze w
        razie wygranej premierem będzie Kaczyński.
        Dla mnie knadydatura Marcinkiwicza to czysta gra taktyczna. Wstrzymywanie się
        przed wysunięciem kandydatury na PRM byloby sygnałem, iż PiS w głównej mierze
        zależy na stołkach. Marcinkiewicz jest zatem sygnałem (być może iluzorycznym,
        ale sprzeda się w mediach), że PiS ma program i chce go realizować.
        Niestety, ale wydaje mi się, że bardzo blisko jest powtórka z AWS. Mamy już
        kierowanie z tylniego siedzenia, a rozmowy posłów PiS i PO są w swej atmosferze
        zbliżone do lat 1999 - 2001 (UW vs. AWS).
        Typuję rozpad koalicji na 1,5 roku przed wyborami (ale zagadką jest kto
        pierwszy z niej wyjdzie).
    • Gość: a Re: Kazimierz Marcinkiewicz premierem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 11:37
      Niestety, Jarosław Kaczyńmski zlekceważył decyzję wyborców, którzy,po licznych
      zapewnieniach, wybrali jego na premiera. Bracia Kaczyńscy nie mogą się
      zdecydować, czy chcą premiera czy prezydenta.
    • Gość: steku Re: Kazimierz Marcinkiewicz premierem? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.09.05, 11:41
      czy tego goscia ktos w ogole traktuje powaznie jako kandydata na premiera?
      • Gość: toy.toy Jednorazówka czyli disposable hero of autumn 2005 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 11:56
        Jesli nie spełni wymogów chętnie bezpłatnie dostarczymy podobnej klasy wyrób
        zastępczy
    • Gość: a.s Re: Kazimierz Marcinkiewicz premierem? IP: *.icpnet.pl 28.09.05, 12:16
      Moim zdaniem Marcinkiewicz nie będzie premierem bo to jest taka gra kaczorów
      przed wyborami prezydenckimi.Odwołają w prypadku gdy kaczor Lech wygra
      prezydenturę !!! 100 %
      • Gość: giba Swiety kazimierz IP: 129.175.173.* 28.09.05, 13:25
        Niestety znam osobiscie tego pana, ktory byl moim nauczycielem fizyki. Oszolom
        i dewot. A co do jego zaslug w utworzeniu PWSZ w gorzowie to brawo. Pracuja tam
        ludzie ktorzy nie powinni nawet uczyc abecadla w klasach nauczania poczatkowego
        a "absolwenci" tej szkoly zasilaja dumnie szeregi bezrobotnych gdyz kazdy
        szanujacy sie pracodawca widzac u kandydata w jego cv nazwe PWSZ od razu mowi
        dziekuje. A tak nawiasem mowiac jesli chcialo sie miec dobra ocene u pana omc
        premiera trzeba bylo dac sie zauwazyc podczas niedzielnej mszy, a poniewaz
        siedzial on zawsze w pierwszej lawce, zadanie to letwe nie bylo.
        • budrys77 Re: Swiety kazimierz 28.09.05, 13:59
          Szczerze powiedziawszy, zdumiewa mnie ton i poziom niektórych Waszych
          wypowiedzi na temat Kazimierza Marcinkiewicza.
          Określenia pod tytułem: Kaczyńscy powiedzieli społeczeństwu spieprzaj dziadu,
          chyba nie wymagają komentarza. Również najazdy na "zdewocenie" uważam za
          niepoważne oraz na poziomie uczennicy gimnazjum. Skoro 90% Polskiego
          społeczeństwa uważa się za katolików, a z tego 50 % chodzi co niedziela do
          kościoła - nie wiem czy w tej sytuacji premier ateista to dobry pomysł.
          Inną kwestią jest jakość tej wiary... Ja byłem w kościele ostatnimi czasy
          jakieś 5-6 lat temu i czyjaś wiara nie bardzo mi przeszkadza.
          Twój zarzut Gibo, to czysta dziecinada i przejaw niechęci do byłego
          nauczyciela, który Ci nalał trochę oleju do głowy. Opornie zgaduję.

Czy Marcinkiewicz będzie "tymczasowym" kandydatem - nie wiem. Salony
          warszawskie są pełne tajemnic i rytuałów politycznych. Osobiście tgo człowieka
          bardzo szanuję i uważam, że jest najbardziej LIBERALNYM członkiem PiSu jakiego
          udało mi się spotkać. Mniej więcej, właśnie z tego powodu, Kaczyńscy
          zaproponowali mu misję tworzenia rządu. Obserwuję karierę Kaczyńskich od
          kilkunastu lat i zawsze, ale to zawsze byli dobrzy w walce, gdy trzeba było
          negocjować i pracować nad kompromisem - pokazywali pazury i klops.
          Dlatego też nie dziwię się, że Jarosław nie chcąc przeszkadzać bratu w
          wyborach - wskazał Marcinkiewicza, który już w Lubuskiem pokazał umiejętność
          współpracy z PO.
          Co do zarzutów o niekompetencję Marcinkiewicza, to aż szkoda mi słów. Osoby,
          które stawiają takie tezy albo wypowiadają zasłyszane z mediów zdania, albo
          powtarzają plotki rodem z magla!
          Jeśli jesteście zbyt młodymi by pamiętać, Marcinkiewicz był viceministrem
          oświaty, szefem gabinetu politycznego rządu Buzka, a na dodatek był szefem
          sejmowej komisji skarbu!!! Ciekawe który z "lubuskich" polityków ma większe
          doświadczenie w sprawach państwa.
          Co do zarzutu o "premierze z sterowanym przez Kazyńskich", pragnę Wam
          przypomnieć że PiS to nie AWS (nigdy więcej takich tworów), a Marcinkiewicz
          właśnie z tego powodu odszedł z rządu Buzka i to nie na miesiąc przed wyborami.
          Media warszawskie nie lubią Marcinkiewicza, przede wszystkim dlatego, że jest
          spoza "Warszawki". Właśnie dlatego trzeba brać poprawkę na wypowiedzi
          niektórych dziennikarzy.
          Nie mogą pojąć, że premierem może być ktoś z "dziury na dzikim zachodzie".
          Właśnie dlatego, niektóre wypowiedzi na proPOwskich mediach jak Gazeta Wyborcza
          i TVN, TVN24 - są mu tak nieprzychylne. Nauczcie się mieć własne zdanie, a nie
          powtarzajcie ciągle zasłyszane opinie.
          A na koniec dodam tylko, że niektórzy na tym forum ujadają na Marcinkiewicza,
          tylko dlatego, że z Gorzowa... Nie rozwijam tej myśli.
          Pozdrawiam
          • Gość: dared dewocja=glupota! IP: *.autocom.pl 28.09.05, 14:04
            a ten gosc jest dewotam! jak mozna byc przeciwnym wprowadzeniu przedmiotu
            majacego na celu edukowac dzieci CIEMNOGRAD! jestem przeciw dewocjom!
            • budrys77 Re: dewocja=glupota! 28.09.05, 14:13
              Jeśli to ma być jego jedyna wada - to uważam, ze będzie dobrym premierem:)
              • Gość: terk Re: dewocja=glupota! IP: *.autocom.pl 28.09.05, 14:16
                racja jesli to jedyn wada bedzie to tak! zgadzam sie pod warunkiem ze nie
                bedzie swych pogladow religijnych wmouszal reszcie spoleczenstwu bo krucjaty
                juz byly:)
          • forgotten_realms Re: Swiety kazimierz 28.09.05, 15:40
            budrys77 napisał:

> Jeśli jesteście zbyt młodymi by pamiętać, Marcinkiewicz był viceministrem
            > oświaty, szefem gabinetu politycznego rządu Buzka, a na dodatek był szefem
            > sejmowej komisji skarbu!!! Ciekawe który z "lubuskich" polityków ma większe
            > doświadczenie w sprawach państwa.
            > Co do zarzutu o "premierze z sterowanym przez Kazyńskich", pragnę Wam
            > przypomnieć że PiS to nie AWS (nigdy więcej takich tworów), a Marcinkiewicz
            > właśnie z tego powodu odszedł z rządu Buzka i to nie na miesiąc przed
            wyborami.
            >
            Cóż, pozostaje zatem przypomnieć, że AWS i Buzek źle skończyli. Przez Komisję
            Skarbu, MEN itp., przewinęło się wielu ludzi. Pytanie brzmi co wówczas zrobił
            pozytywnego poza "byciem".
            Jak na razie PiS wszedł na drogę AWS. Kaczyńscy nie lubią być drudzy. Dlatego
            trudno sobie wyobrazić autonomię pana Marcinkiewicza. Pozostaje mieć nadzieję,
            że będzie dobrze. W przeciwnym razie za 4 lata premierem zostanie A.Lepper lub
            Romek G.
    • piecykmart jak nic sie nie umie to się w Polsce zostaje polit 28.09.05, 13:52
      politykiem, premierem? czemu nie. Zawsze można zajmować się religią w szkołach,
      edukacją seksualną itp.
      A prawdziwe problemy - tymi polscy politycy się nie zajmują
      To ich przerasta, nie maja pojęcia ani o ekonomii ani o prawie.
      Fizyk - premierem? to kpina PISu ze swoich wyborców.
      We Francji premierem jest zawsze prymus-absolwent szkoły administracji
      państwowej, ministrami inni jej najlepsi absolwenci - oni mają pojęcie o
      rządzeniu państwem nie o mechanice Newtona - tu taka wiedza jest kompletnie
      nieprzydatna.
      PIS kpi sobie z Polaków - kpi i doprowadza do wściekłości, mnie doprowadził
      Kaczyński nie będzie prezydentem - ci co głosowali na PIS w wyborach do sejmu
      (wszyscy moi znajomi) odpłasą Kaczyńskiemu w prezydenckich za tą kpinę
      Fizyk , czemu nie meteorolog?
      • Gość: giba Hej budrys IP: 129.175.173.* 28.09.05, 14:36
        Zgadujesz bardzo opornie, bo ja w przeciwienstwie do pana omc premiera
        obronilem doktorat i nie wiem kto tu mailby komu olej wlewac. Inna sprawa to do
        czego wlewac. Teraz pracuje we Francji i gdy znajomi uslyszeli tego "newsa" z
        Polski to wywolal on smiech i politowanie. Tu gdyby nauczyciel fizyki na
        poziomie szkoly podstawowej zostal premierem oznaczlo by smierc partii ktora
        takiego kandydata by wysunela. Nie osmieszajmy sie przed swiatem. Premier to
        nie, jak prezydent, funkcja reprezentacyjna - wiec do pelnienia takiej funkcji
        trzeba byc przygotowanym.
        • budrys77 Re: Hej budrys 28.09.05, 14:44
          Koleżanka ma doktorat, a wypowiedzi na poziomie gimnazjalistki:) Zawsze
          twierdzę, że najbardziej kompetentni są Ci, którzy mieszkają za granicą...
          Żenada.
          >Premier to nie, jak prezydent, funkcja reprezentacyjna - wiec do pelnienia
          >takiej funkcji trzeba byc przygotowanym.
          Na takie bzdury moją odpowiedź znajdziesz tu:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=58&w=29580111&a=29673984
          • saikokila Re: Hej budrys 28.09.05, 14:50
            budrys77 napisał:

> Koleżanka ma doktorat, a wypowiedzi na poziomie gimnazjalistki:) Zawsze
            > twierdzę, że najbardziej kompetentni są Ci, którzy mieszkają za granicą...
            > Żenada.
            > >Premier to nie, jak prezydent, funkcja reprezentacyjna - wiec do pelnieni
            > a
            > >takiej funkcji trzeba byc przygotowanym.
            > Na takie bzdury moją odpowiedź znajdziesz tu:
            > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=58&w=29580111&a=29673984

Koleżanka odpisała sensownie nie "bzdurnie", a Ty proponujesz nachalną propagandę.
      • Gość: starycynik Re: jak nic sie nie umie to się w Polsce zostaje IP: *.lr.centurytel.net 28.09.05, 22:43
        A taka Thacher byla chemikiem, i zagonila ekonomicznych madrali francuskich w
        kozi rog, no jak jej nie wstyd.
    • Gość: cobri Latający Cyrk IP: 217.153.30.* 28.09.05, 14:57
      Fizyk - specjalista od edukacji i gospodarki. Proponuję rozpocząć oszczędności
      na administracji poprzez połączenie tych dwóch resortów. Natomiast - wzorem
      tradycji lekkoatletycznych naszego kraju - powinno być powołane odrębne
      Ministerstwo Sportu, które w przypadku objęcia go przez Roberta Korzeniowskiego
      (obecnie szefa redakcji sportowej TVP) mogłoby zmienić nazwę np. na
      Ministerstwo Głupich Kroków. W ogóle uważam, że ta koalicja to będzie jeden
      Latający Cyrk. Najlepiej, żeby autorem programu połączonych ugrupowań PO-PiS
      był Monthy Pyton. Bo coś mi się zdaje, że to będą jaja na taką właśnie skalę.
    • amb1 Re: Kazimierz Marcinkiewicz premierem? 28.09.05, 15:01
      Miałem kiedyś wiele głupich "ale" - bo były ministrant, ZChN, nauczyciel... .

Jednak gdy słuchałem go ostatnio, a usłyszałem wczoraj na konferencji i dzisiaj
      w starciu z Panią Olejnik - to serce rośnie.

Pod bokiem wyrósł nam Polityk Dużego Formatu!

I tak mi przyszedł na myśl fragment Gałczyńskiego:
      " ... gdy wieje wiatr historii
      ludziom jak pięknym ptakom
      rosną skrzydła
      a trzęsą się portki
      pętakom."

Jemu skrzydła rosną! To ( moim zdaniem ) dobry wybór. Brawo.
      • budrys77 Re: Kazimierz Marcinkiewicz premierem? 28.09.05, 15:14
        Masz rację, bo w przeciwieństwie do pani Olejnik (którą lubię), zachował się z
        klasą i wyszedł z twarzą mimo oczywistej niechęci pani redaktor.
        Widzę, że ciężko być prorokiem we własnym kraju. Już wypowiedzi na forum
        Zielonej Góry są bardziej Kaziowi przychylne. Dziwne ale prawdziwe:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=73&w=29639916&a=29639916
    • Gość: szn Re: Kazimierz Marcinkiewicz premierem? IP: 217.98.72.* 28.09.05, 15:52
      A niech bedzie Premierem! Moze dopilnuje zeby powstala S3!
      • Gość: mag Re: Kazimierz Marcinkiewicz premierem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 17:18
        ... przez Gorzow i Poznan :)
    • Gość: carpiowaty Re: Kazimierz Marcinkiewicz premierem? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.05, 16:07
      Wolę żyć w kraju bezprawia niż w kraju "Prawa i Sprawiedliwości" zwłaszcza w
      wydaniu Marcinkiewicza. Znów trzeba będzie zmienić zasłony w oknach z
      czerwonych na czarne. To już chyba było, nieprawdaż??
      • Gość: giba Oj budrys IP: 129.175.173.* 28.09.05, 16:32
        Z takimi ludzmi jak ty zadna polemika nie ma sensu bo kazda wypowiedz
        niezgadzajaca sie z twoim "jedynie slusznym" tokiem myslenia jest przez ciebie
        wykpiwana i osmieszana. To niestety cechuje cala "klase" polityczna wywodzaca
        sie z kregow narodowo-chrzescijanskich. Szkoda wiec czasu. Wspolczuc mozna
        jedynie homoseksualistom, mniejszosciom narodowym i ludziom zyjacym juz teraz
        na krawedzi ubostwa. Przychodza dla was ciezkie czasy (vide: decyzje
        kaczynskiego jako prezydenta Warszawy lub kwestia podatkow w programie PO). Coz
        coraz bardziej oddalamy sie od europy.
        • budrys77 Re: Oj budrys 28.09.05, 16:45
          To naród wybrał taki skład sejmu, także homoseksualiści, mniejszości narodowe i
          ludzie na krawędzi ubóstwa... To, że część zagłosowała "nogami", nie idąc na
          wybory, świadczy o tym, że jest im to obojętne. Też żałuję że nie wygrała PO
          ale w ostatniej fazie kampanii wyborczej dali plamę i pozwolili PiSowi grać
          sobie na nosie. Z reztą powtórzę się: PO popadło w grzech pychy i wyszło im to
          bokiem. Teraz obrażają się na wyborców, że nie poszli do urn.
          I owszem, wykpiwam i ośmieszam poglądy, gdy nie mogę się z nimi zgodzić. Robię
          to jednak w taki sposób, aby nikogo nie obrazić, a jeśli uznam argumenty
          rozmówcy za zasadne - zamieniam zdanie.
          Ps. ja uważam, że dzięki rządowi POPiSu zbliżyliśmy się do Europy. A jeśli
          uważasz, że konserwatyzm jest zły, to polecam Irlandię. Tam aborcja jest
          całkowicie NIELEGALNA, nie mówiąc o prawach mniejszości seksualnych.
    • Gość: lucky luke Wyglad przedwojennego druznika. A poglady... IP: *.itpp.pl 28.09.05, 16:26
      ...dużo gorsze.
      Jak ten gościu nadaje się na premiera, to ja chcę być pilotem F-16
    • amhu Re: Kazimierz Marcinkiewicz premierem? 28.09.05, 16:40
      Dmowski i Pilsudski na jednej scianie! Panie Marcinkiewicz, to rodzaj schizofrenii!
      • Gość: buhahahahahahahaha relacja TVN z Gorzowa IP: *.ztpnet.pl 28.09.05, 17:04
        czy naprawde KM jest tak mało znany w mieście ?
        czy gorzowianie to debile ?
        • budrys77 Re: relacja TVN z Gorzowa 28.09.05, 17:07
          Jeśli uważasz, że tu się znają wszyscy - to się mylisz buhahahaha. Nie
          widziałem relacji ale wyzywając Gorzowian od debili - wystawiasz sobie równie
          ciekawą opinię. Jak mawia Zg - trochę pokory:)
          • Gość: buhahahahahahaha Re: relacja TVN z Gorzowa IP: *.ztpnet.pl 28.09.05, 17:24
            no to żałuj, bo chyba specjalnie samych debili dobrali

• Gość: andy Re: relacja TVN z Gorzowa IP: 213.199.220.* 28.09.05, 21:06
          Przecież TVN pokazała tylko wybrane, niekorzystne wypowiedzi z ulicy. Przecież
          oni (prywatna TV) popierają PO i chcą ośieszyć Gorzów Wlkp., PiS i Pana
          Kazimierza Marcinkiewicza. Ale my się nie dajmy. Trzymajmy za niego kciuki.
    • Gość: beata Re: Kazimierz Marcinkiewicz premierem? IP: 194.16.175.* 28.09.05, 17:06
      Dla mnie to jest tak: jeden kaczor usuwa sie w cien do wyborow prezydenckich.
      A nuz podskocza sondaze bratu blzniakowi.
      Zobaczymy co bedzie po wyborach.
      A tak na marginesie to czy Polska jest normalnym krajem jesli o dwa najwyzsze
      stanowiska w panstwie ubiega sie dwoch braci a reszta to kolesie i rodzina...
      Nie ma wiecej kompetentnych osob w tym kraju?
      • Gość: buhahahahahahaha Re: Kazimierz Marcinkiewicz premierem? IP: *.ztpnet.pl 28.09.05, 17:26

> Nie ma wiecej kompetentnych osob w tym kraju ?

czyli jakich ?
        z Warszawy, czy może z Poznania masz na myśli ?
        • budrys77 Re: Kazimierz Marcinkiewicz premierem? 28.09.05, 17:43
          Sluszna uwaga Buhahaha, wlaśnie dlatego media tak przedstawiają Kazimierza.
          Trudno im pojąć, że ktoś z dziczy prowincjonalnej, może myśleć normalnie niż
          kolesiowskie układy.
          • Gość: zg Re: Kazimierz Marcinkiewicz premierem? IP: *.ztpnet.pl 28.09.05, 17:49
            może myśleć normalnie niż
            > kolesiowskie układy.

echhhh budrysku77 poczciwy budrysku77.....

Fajni sa tacy ludzie jak ty i szkoda mi ich.

NIE ZNASZ GO!!!!!!!!!!!!!!

UKLADY to specjalnosc tego pana.

Zreszta to jest polityka to co tacy zdziwieni?????/ Wszedzie tylko uklady.

PZDR
            • budrys77 Re: Kazimierz Marcinkiewicz premierem? 28.09.05, 17:54
              Chodziło mi o "warszawskie układy salonowe" do których Marcinkiewicz nie
              należy. Ba, sposób w jaki został zaprezentowany w mediach, jednoznacznie
              wskazuje, że "chłopak z prowincji" nie ma czego szukać w Stolycy:) Pani
              Olejnik, zachowywała się wczoraj wyjątkowo "wrednie", a dzisiejsza Wyborcza
              pisze o Marcinkiewiczu baaardzo nieciekawie. Podobnie wyglądają relacje w
              innych POwskich mediach, jak TVN i TVN24. Sam osobiście jestem za PO ale wkurza
              mnie ich obecne zachowanie obrażonej primabaleriny:)
              • Gość: Zenon Re: Kazimierz Marcinkiewicz premierem? IP: *.chello.pl 28.09.05, 18:45
                Monsieur Marcinkiewicz nalezal do wielu ukladow, salonow, kanap. Gdy owe uklady,
                salony, kanapy upadaly lub sie rozsypywaly ochoczo z nich uciekal zapisujac sie
                lub tworzac kolejne. Ot taki polityczny komiwojazer uparcie uciekajacy od swego,
                slabo platnego zawodu nauczyciela fizyki. Kreowany obecnie przez PiS na
                specjaliste od wszystkiego. Ergo: od niczego.
              • Gość: zg Re: Kazimierz Marcinkiewicz premierem? IP: *.ztpnet.pl 28.09.05, 18:50
                Przeciez wiadomo bylo ze Kazio ma silna pozycje w PiS.

Czyli bywalec salonow.

PZDR
                • budrys77 Re: Kazimierz Marcinkiewicz premierem? 29.09.05, 14:32
                  Zenonie, jedno jest pewne - Marcinkiewicz nie jest miernotą, w przeciwieństwie
                  do wielu polityków. Zostać przewodniczącym sejmowej komisji skarbu, też nie
                  było łatwo, gdy miażdżącą przewagę mialy w sejmie SLD i PSL. Tak ważna komisja
                  prowadzona przez osobę niekompetentną? Uznaj ten fakt. Poza tym obserwuję
                  Marcinkiewicza od lat, i jedyną przyczyną zmiany przynależności partyjnej były
                  zmiany na samej "prawicy". Każdemu politykowi z centrum i prawicy można
                  zarzucić zmienność przynależności partyjnej, łącznie z Tuskiem i Rokitą. Tak
                  niestety kształtowała się polska scena polityczna po upadku dyktatury. Poglądy
                  Marcinkiewicza w ciągu lat przeszły znaczną metamorfozę, w kierunku
                  konserwatywno-liberalnym, ale zawsze, ale to zawsze, odnosił się z szacunkiem
                  do innych poglądów. To, że bliski jest mu sposób myślenia pani Thatcher,
                  nastraja mnie pozytywnie. A Warszawka go nie lubi, bo obcy na salonach. No i
                  oczywiście obrażalska PO też musi pokazać pazur:) Kazimierz w zamian pokaże
                  swoją klasę i kulturę osobistą. Jestem pewien że mu się uda. Hejka
    • e_werty Re: Kazimierz Marcinkiewicz premierem? 28.09.05, 17:51
      A kiedy prapremiera p. Premiera???
    • Gość: rmo nie chodzi o to ze nie z wawy IP: 194.128.195.* 28.09.05, 18:04
      media nie trawia go bo nie jest zydem
      • Gość: gosc Re: co to za czlowiek IP: *.hrl.com 28.09.05, 20:16
        to sie mowi kupil kota worku, czyli wysuwa sie jakies nieznanych ludzi aby
        rzadzili Polska, a pozniej przykra niespodzianka
        • Gość: gosc Re: co to za czlowiek IP: *.hrl.com 28.09.05, 20:27
          jak ktos kto jest fizykiem z wyksztalcenia moze byc ekspertem od gospodarki i
          edukacji , on juz dawno przekroczyl prog swojej niekompetencji, czy poroponowal
          reformy ktorea uzdrowilyby gospodarke oprocz tego ze byl przeciwnikiem nauki
          seksu w szkole, co oczywiscie jest tematem tzw zastepczym , zeby zrobic wrzawe
          wokol siebie nalezy by kontrowersyjnym, to tak czy nalezy nauczac yoge albo
          alfabet Morse'a , lub jezyk migowy zawsze sa tematy zastepcze ale to swiadczy
          ze z mysleniem nie jest najlepiej, wysilki politykow powinni zmierzac do
          poprawy i postepu a nie to mieszania kijem wody w Warcie.
          • Gość: aga Re: co to za czlowiek do gościa sprubój Ty IP: *.gorzow.mm.pl 28.09.05, 20:32
            Masz szanse na Premiera.
        • Gość: aga Re: co to za czlowiek-PRAWY IP: *.gorzow.mm.pl 28.09.05, 20:28
          Nie znasz to nie komentuj,może poprawi się sytuacja w Gorzowie.
        • krzszy1 Edward Gierek 28.09.05, 20:32
          Rozumiem że wielu tęskni za znanymi : Edwardem G.Wojciechem J.Leszkiem M.-wiem
          smutek i nostalgia...Komunizm zrobił swoje -wyprał wam szare komórki
          Towarzysze.Czerwone jest wredne
          • Gość: zzz Re: Edward Gierek--do krzszy IP: *.gorzow.mm.pl 28.09.05, 20:41
            Ty masz dokumentnie wyprane szare komórki.
        • Gość: jona Re: co to za czlowiek IP: *.241.81.adsl.skynet.be 29.09.05, 09:07
          A ja jestem w koncu dumna,ze jestem GORZOWIANKA i zycze Kaziowi wszystkiego
          najlepszego-odpowiedni czlowiek na odpowiednim stanowisku

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka