Dodaj do ulubionych

Inwestycja na Zawarciu wstrzymana

19.10.05, 23:25
Wszło na to, że albo przez kilkunastu sprzedawców pietruszki misto straci
inwestycje rzędu 100mln złotych, albo przez kilku biuratów utopione zostanie
dobre imę miasta. Nie widzę litości dla jednych ani dla drugich. Ciekawe
tylo. ilu handlowców z Jerzego jest tak naprawdę z Gorzowa. Odnośzę wrażenie
że większość z nich, to "kupcy", którzy z Gorzowem mają tyle wspólnego co ja
z Warszawą.
Obserwuj wątek
    • pablos05 No pieknie... 20.10.05, 00:01
      Mieszkancy Zamoscia powinni teraz w piatek (bo wtedy jest najwiekszy rynek)
      pieknie "podziekowac" za to,ze kupcy nie pozwolili na rozwoj ich
      dzielnicy.Zamoscie w tej sytuacji jeszcze dlugo bedzie czekac na podobny obiekt
      (bo ten inwestor raczej sie wycofa),a tym samym nie przerwie swojego zjazdu po
      rowni pochylej w strone calkowitej degradacji...
      DZIEKUJEMY NASZYM KOCHANYM SPRZEDAWCOM PIETRUSZKI!!JESTESCIE WIELCY!!
      • landy Re: No pieknie... 20.10.05, 00:05
        e tam
        tadeo zrobi wszystko
        zeby tam obiekt byl
        nie bez powodu mu zalezalo
        jak to tadeo
        • pablos05 Re: No pieknie... 20.10.05, 00:10
          No zobaczymy...Oby sie postaral...
          • Gość: pietruszka Re: No pieknie... IP: *.gorzow.mm.pl 20.10.05, 01:05
            Pietruszka nie pietruszka, a handlować trzeba.
            I co z tego, że kupcy mieszkają poza Gorzowem? Tu ięcej frajerów jak na wsi.
            • Gość: Gabi Re: No pieknie... IP: *.gorzow.mm.pl 20.10.05, 04:06
              Trzymajcie mnie w pięciu, bo zaraz nie wytrzymam.
              Od tych wszystkich kupców można sraczki dostać. To nie chcą, żeby markety
              handlowały w dni święte, to znowu handlują pod mostem, zamiast estetyczne budki
              z piwkiem i delicjami prowadzić, teraz to. Wszyscy z nimi jak z zabytkowym
              jajem wielkanocnym z kurpiowym wzorkiem.
              • lenczus29 Re: No pieknie... 20.10.05, 09:00
                Kolejny negatywny efekt demokracji. Jeśli wciąż będą wygrywać ci co protestują
                przeciw wszystkiemu to żadna inwestycja nie dojdzie do skutku. Mam nadzieję, że
                właścicielom terenów po byłych zakładach mięsnych uda się zrealizować swoje plany
                • budrys77 Re: No pieknie... 20.10.05, 09:18
                  Część winy leży także po stronie UM, skoro nie potrafili do końca wyjaśnić
                  sytuacji prawnej gruntu. Handlarze jakby im pozwolić, najchętniej weszli by na
                  Stary Rynek, bo bliżej klienta. Masakra
      • Gość: MAX Re: No pieknie... IP: *.icpnet.pl 27.10.05, 17:03
        Owa inwestycja była dla Gorzowa wielka szansa,a przedewszystkim dla osiedla
        Zawarcie,ktore powinno być wizytówką miasta!Gdyż wita gosci z Poznania jak
        również mieszkańców pozostałej częsci kraju,a obecnie jest szare.Mogłoby
        wygladac o wiele lepiej,tak jak jest w innych miastach!Przedewszystkim miasto
        straciło swą BARDZO WIELKA SZANSĘ!!!Wiele osób znalazłoby zatródnienie w owym
        centrum...!A tak mieszkańcy Gorzowa moga byc dumni z garstki sprzedawców,którzy
        potrafili wywalczyc cos,co moze jest dobre dla nich,ale dla innych mieszkańców
        niekoniecznie!Wielka inwestycja zostala utopiona jak wiekrzość...w MASZYM KRAJU
        I REGIONIE!!!
    • Gość: GOGIII Re: Inwestycja na Zawarciu wstrzymana IP: *.um.gorzow.pl / 82.160.54.* 20.10.05, 09:38
      mam kolege na wsi ,pozycze traktor i pojade i zaoram to burakowe pole!!!
    • Gość: gkg Re: Inwestycja na Zawarciu wstrzymana IP: *.gorzow.mm.pl 20.10.05, 09:40
      Moja propozycja to bojkot tego zapyziałego nibyrynku. Cwaniaczki często
      zwani "kupcami" sami się wyniosą jak nikt nie przyjdzie do nich po pietruszkę.
      To jest nie do pomyśleniua aby przez grupę cwaniaków traciło całe miasto!
      Badylarzom mówimy stanowcze nie!
      • Gość: Danny Re: Inwestycja na Zawarciu wstrzymana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 09:42
        Przecież im tylko zależy na odszkodowaniu, dobrze wiedzą, że od stycznia nikt
        tam nie przyjdzie, bo most będzie zamknięty.
    • Gość: mapo Re: Inwestycja na Zawarciu wstrzymana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.05, 09:43
      trzymajcie mnie w dziesięciu!!!!
      Co tworzy klimat miasta : autostrada przez park czy może ciasne uliczki???
      Co : bazarek, czy kolejny hiper supermarket???
      Co : otwarta perspektywa z katedrą w tle, czy może kolejny modernistyczny twór
      zasłaniający jedyny w mieście zabytek?
      Ludzie , na co wyście upadli?
      Większość miast ma swoje targowiska w centrach historycznych, i co - problem???
      Ja tam jestem za bazarkiem!!! To jedna z ostatnich ostoi swojskości i
      normalności w tym naszym zagonionym ( w jakim kierunku???) mieście. A super i
      hiper - won na peryferie!!
      • Gość: gkg Re: Inwestycja na Zawarciu wstrzymana IP: *.gorzow.mm.pl 20.10.05, 10:10
        ten syf nazywasz targowiskiem! to wygląda jak targ w Wołowicach w VIIIw ! Nie
        zowij Wać tego targowiskiem
      • kloda-wa Re: Inwestycja na Zawarciu wstrzymana 22.10.05, 15:06
        Wywalić pietruszkowych kupców za miasto. Tam ich miejsce !!!!! Czasy handlu w szczękach już się skończyły.
    • Gość: gogiii Re: Inwestycja na Zawarciu wstrzymana IP: *.um.gorzow.pl / 82.160.54.* 20.10.05, 09:52
      No przeciesz proponowano im handel sto metrow dalej

• kloda-wa Re: Inwestycja na Zawarciu wstrzymana 22.10.05, 15:09
        Nie można ich wywalić np gdzieś na Deszczno ???? Tam są ładne miejsca. Na przykład za laskiem jest taka polanka.
        Jeżeli chcemy mieć nowoczesne miasto mósimy wywalić precz pseudokupców !!!!!
        • kloda-wa Re: Inwestycja na Zawarciu wstrzymana 22.10.05, 15:10
          kloda-wa napisał:

> Jeżeli chcemy mieć nowoczesne miasto mósimy wywalić precz pseudokupców !!!!!

chciałem napisać "musimy". Klawiatura nawala :))))
    • e_werty Re: Inwestycja na Zawarciu wstrzymana 20.10.05, 09:55
      Ciekawe czy w Magistracie posypią sie głowy? Przeciez to wina urzędasów że
      doprowadzili do takiej patowej sytuacji. Pownni wziąć pod uwage podstawy
      prawne - jeżeli sąd w Poznaniu wydal taki wyrok, można było sie dopatrzeć
      takiej mozliwości. Wiadomo że sprzedawcy pietruszki - bi handlowcami ich trudno
      nazwac - beda sie starali "wyrwac" dla siebie część z tej kasy. A nie
      sa "handlowcami" bo łaszcza sie na wszawe grosze - mogli poczekać do czasu
      podpisania umowy i wybudowania Centrum - i wystapić jako współużytkownicy
      obiektu. Z pewnośćia bardziej by im sie opłacało. Jednak ich pazerność
      ograniczyła myślenie...
      • Gość: zg Re: MAFIA kupiecka IP: *.ztpnet.pl 20.10.05, 10:15
        W Zg tez taka istnieje ba swietnie sobie radzi.

Sa dwa tereny w samym centrum miasta i za cholere nei mozna ich wygonic.

Coprawda pomaga im w tym nasza przenajswietrza ale za rok stoczymy ciezkie boje.
        A jak swietnie sobie radza biedne kupczyki, widzieliscie ich samochody????

PZDR
    • Gość: gogiii Re: Inwestycja na Zawarciu wstrzymana IP: *.um.gorzow.pl / 82.160.54.* 20.10.05, 10:17
      Nie Urzedasy dali tylka ,lecz kancelarnia Radcow Prawnych UM powinien ich
      zminic ,bo dali dupy kolejny raz
    • Gość: dux Re: Inwestycja na Zawarciu wstrzymana IP: *.cwd.waw.pl / 195.164.254.* 20.10.05, 11:50
      zg chociaż raz rzeczowo! mapi, trzymajcie mnie w dwudziestu! ty byłeś kiedyś na
      tym "TARGOWISKU"?
      • Gość: kupiec Re: Inwestycja na Zawarciu wstrzymana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 12:28
        i tak kupcy wygrali
        i nakeży się nam wysokie
        odszkodowanie
        znowu prezydent chciał
        zrobić przekrent będziemy
        siedzieć do 2014 roku !!!
        i żaden gad nas z tamtąd nie ruszy !!!
        • m200249 Re: Inwestycja na Zawarciu wstrzymana 20.10.05, 12:35
          Może będziecie siedzieć ale gdzie indziej jak nikt do was nie przyjdzie na
          zakupy. Proponuję już zbierać kasę na mandaty,adwokatów i radców prawnych.
          • Gość: Sabi Re: Inwestycja na Zawarciu wstrzymana IP: 81.219.236.* 20.10.05, 13:10
            Nie tak dawno wracając na Śląśk, przejeżdżałem przez Gorzów. Dzisiaj chyba w
            każdym mieście mozna spotkać stragany w pobliżu centrum, ale bab sprzedających
            masło, jaja, kapcie i coś tam jeszcze w samym centrum - chyba pod sportowym
            sklepem - tuz przed mostem na Warcie, to raczej bardzo rzadki widok. I to ma
            być miasto wojewódzkie? Wstydźcie się gorzowianie.
            • Gość: kupiec Re: Inwestycja na Zawarciu wstrzymana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 13:52
              miasto to może jest
              wojewódzkie ale
              prezydent do tego
              miasta nie pasuje !!!
              i tak handlować będziemy
              gdzi będziemy chcieli !!!
              • m200249 Re: Inwestycja na Zawarciu wstrzymana 20.10.05, 14:22
                No popatrzcie "święte krowy". To nie Indie tam też już krowy nie są świete.;))))
              • Gość: Gabi Re: Inwestycja na Zawarciu wstrzymana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.05, 14:34
                Akurat, a na parkingu przed tesco dałbyś radę?!
                • budrys77 Re: Inwestycja na Zawarciu wstrzymana 20.10.05, 14:58
                  Odnoszę wrażenie, że Policja i Straż Miejska, przymykają oko na handlarzy przy
                  Matnarze i na mostku na deptaku. Na mostku można to ucywilizować, bo sprzedaż
                  kwiatów jak tam się robi - wręcz uatrakcyjnia krajobraz. Ja się martwię, że
                  inwestor ucieknie, ponieważ dzięki "kupcom" i gorzowskiemu magistratowi,
                  Zawarcie być może będzie musiało czekać 2-4 lata na rozwój. Prędzej czy
                  poźniej, teren po Ursusie będzie zagospodarowany. Jest to zbyt atrakcyjna
                  działka by długo stała pusta. Mi osobiście baaaardzo podoba się projekt
                  przedstawiony przez inwestora. Bulwar, most Staromiejski, a następnie kompleks
                  za wieżą światła - staną się nową wizytówką Gorzowa. Tym bardziej, że nie
                  przewidziano tam blaszaka, a oryginalną zabudowę z użyciem szkła i klinkieru.
                • Gość: riko Re: Inwestycja na Zawarciu wstrzymana IP: *.gorzow.mm.pl 20.10.05, 14:59
                  proponował bym przetrzepać solidnie futro panu futro.
                • Gość: LoGy Re: Inwestycja na Zawarciu wstrzymana IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 20.10.05, 15:20
                  We wszystkich wypowiedziach brak merytorycznych argumentów, za to jest tylko
                  ślepa nienawiść i dyletanctwo!Drodzy Dyskutanci!Jeśli zgodnie z obowiązującym
                  prawem i w świetle zawartej umowy dzierżawy dzierżawcy terenu nadal przysługuje
                  prawo dzierżawienia terenu, to wszelkie "wycieczki" i wyrażane tu inwektywy pod
                  adresem kupców są idiotyzmem!Jeśli RP ma być państwem prawa i ma tu rządzić
                  praworządność to trzeba w końcu nauczyć się, że zawarte umowy bezwzględnie
                  obowiązują. Nawet jeśli komuś jest to nie na rękę, albo wbrew jego sympatiom,
                  czy antypatiom.Stara zasada mówi, że choć"surowe prawo,to jednak prawo".W tej
                  konkretnej sytuacji trzeba tylko ubolewać, że opłacani przez podatników
                  urzędnicy i prawnicy za nic mają prawo, albo po prostu - mówiąc delikatnie -
                  znają je nie najlepiej.Koszt takich "pomyłek" obciąży niestety podatników.I
                  jeszcze jedno słówko do fanów obcego kapitału.Naprawdę to tylko brak edukacji
                  ekonomicznej i chyba wyssane przez Polaków z mlekiem matki zafascynowanie
                  wszystkim , co obce (czyli: zachodnie) każą cieszyć się inwestujacymi w Polsce
                  zagranicznymi koncernami,w tak prozaiczną dziedzinę gospodarki, jaką jest
                  handel.Takie bezkrytyczne lokowanie obcego kapitału to podcinanie gałęzi, na
                  której się siedzi.To żaden kapitalizm, skoro Polacy nie są właścicielami
                  kapitału, lecz tylko najemnymi pracownikami u obcego kapitalisty.Już
                  taki "kapitalizm" kiedyś Rzeczpospolita przerabiała.To z tamtego okresu
                  pochodzi powiedzenie "ich kamienice, nasze ulice".Więc może kierujmy się
                  prawem i zdrowym rozsądkiem, a nie zacietrzewieniem!
                  • budrys77 Re: Inwestycja na Zawarciu wstrzymana 20.10.05, 15:33
                    Jeśli nie zauważyłeś, oberwało się również biurokratom z UM oraz kancelarii
                    prawnej. Twoje zarzuty w kierunku obcego kapitału w handlu, są niepoważne i
                    rodem z lat 60tych. Gdyby nie ten paskudny kapitał, to do dzisiaj struktura
                    polskiego handlu wyglądala by jak w latach 80tych. A było koszmarnie. Poza tym
                    jeśli mam robić zakupy u Polaka z łożka polowego, to wolę pójść do Polaka,
                    który dzierżawi sklep w eleganckiej galerii handlowej. Twoje zarzuty sa
                    śmieszne.
                  • Gość: Gabi Re: Inwestycja na Zawarciu wstrzymana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.05, 15:35
                    Wierz mi, mi jest naprawdę obojętne czy chodzę do kina prowadzonego przez
                    aborygenów, czy indian albo żydów i czy specjalnością lokalu gastronomicznego,
                    będzie stek z bizona czy z kangura, czy choćby kebap. Jeśli Polak nie potrafi
                    czy nie chce wybudować takiego kompleksu, to ja się tu publicznie deklaruję, że
                    będę dawać zarobić przedstawicielom jakiejkolwiek innej nacji. To że niestety
                    dotąd nie mam ku temu sposobności (chodzi mi o kino z prawdziwego zdarzenia)
                    przez sellerów selerów i prawników, którzy nie mogą się z nimi dogadać, czy inne
                    moherowe berety z pl. grunwaldzkiego wk... mnie najbardziej.
                    • budrys77 Re: Inwestycja na Zawarciu wstrzymana 20.10.05, 15:46
                      Popieram drogą koleżankę w całej rozciągłości:)
                    • Gość: kora Re: Inwestycja na Zawarciu wstrzymana IP: *.gorzow.mm.pl 22.10.05, 19:52
                      Jeśli gabi tak Tobie wszystko obojętne, to rzeczywiście wolność do niczego
                      Tobie nie potrzebna.Bo nadal godzisz się na zniewolenie>nie ma bowiem wolnośći
                      bez własności kapitału.Kto ma kapitał, ten dyktuje warunki.Więc wkrótce znów
                      będziemy na postronku obcego kapitału,który -jak ongis komuna może
                      zmonopolizować polski handel.No ale to wszystko może być dla Ciebie za trudne,
                      skoro Tobie wszystko jedno!
                      • Gość: Gabi Re: Inwestycja na Zawarciu wstrzymana IP: *.gorzow.mm.pl 24.10.05, 20:15
                        No pewnie w imię ideałów patriotycznych mam żyć w chacie krytej słomą i gotować
                        na kaflowej kuchni. Gó.., a nie zniewolenie... kapitał jest tam gdzie jest
                        interes. Jeśli chcesz mieć interes musisz mieć towar. Jeśli towar jest
                        atrakcyjny, to masz szansę go sprzedać. Jak to jest z polskim kapitałem to
                        wszyscy widzimy.
                        Jeśli amerykanin chce sobie zrobić w moim mieście biznes, to mam przynajmniej
                        pewność, że wwalane pieniądze są poparte skrupulatnymi analizami rynku, bo nie
                        ładuje się w coś na czym miałby tracić. Moja wolność powinna polegać na tym, że
                        jak mi się chce to idę do kina, a jak nie to nie idę. Za narzuconą wolność od
                        obcego kapitału, w której nie idę do kina, bo jego nie ma to ja ci serdecznie
                        dziękuję. Reasumując... Jeśli wymarzyłaś sobie świat w którym masz zamiar
                        czekać do emerytury na kino, które w końcu wybuduje jakiś Polak, bo się w końcu
                        kapitału dorobi, to weź swoje węglowe żelazko i puknij się w głowę i zacznij w
                        końcu myśleć o swoich dzieciach i wnukach, które chcą mieć coś od życia w
                        swoich najlepszych latach.
                  • pablos05 Re: Inwestycja na Zawarciu wstrzymana 21.10.05, 14:11
                    Gość portalu: LoGy napisał(a):
                    Jeśli zgodnie z obowiązującym
                    > prawem i w świetle zawartej umowy dzierżawy dzierżawcy terenu nadal przysługuje
                    >
                    > prawo dzierżawienia terenu, to wszelkie "wycieczki" i wyrażane tu inwektywy pod
                    >
                    > adresem kupców są idiotyzmem!

Widac,ze nie znasz realiow umowy kupcow z miastem...W ogole nie placili za
                    dzierzawe,byli winni miastu juz ponad 100tys. (jesli nie wiecej),nie mieli kasy
                    na nic,tylko belkotali,ze miasto powinno oddac im teren,to wtedy zainwestuja w
                    infrastrukture...Ciekawe za co-za wszy?? Pewnie zaraz po przejeciu tego terenu
                    opchneliby go pierwszemu lepszemu...

Jeśli RP ma być państwem prawa i ma tu rządzić
                    > praworządność to trzeba w końcu nauczyć się, że zawarte umowy bezwzględnie
                    > obowiązują. Nawet jeśli komuś jest to nie na rękę, albo wbrew jego sympatiom,
                    > czy antypatiom.Stara zasada mówi, że choć"surowe prawo,to jednak prawo".

Swietnie to ujales:"surowe prawo,to jednak prawo"-kupcy powinni nie brac w
                    dzierzawe terenu,za ktory nie bede w stanie oddawac naleznosci miastu...Do 2014
                    roku miasto zostaloby z kilkusettysiecznymi niesplaconymi naleznosciami ze
                    strony kupcow i zarosnietym placem w centrum miasta...

Naprawdę to tylko brak edukacji
                    > ekonomicznej i chyba wyssane przez Polaków z mlekiem matki zafascynowanie
                    > wszystkim , co obce (czyli: zachodnie) każą cieszyć się inwestujacymi w Polsce
                    > zagranicznymi koncernami,w tak prozaiczną dziedzinę gospodarki, jaką jest
                    > handel.Takie bezkrytyczne lokowanie obcego kapitału to podcinanie gałęzi, na
                    > której się siedzi.To żaden kapitalizm, skoro Polacy nie są właścicielami
                    > kapitału, lecz tylko najemnymi pracownikami u obcego kapitalisty

Ty chyba nie potrafisz zauwazyc,ze w tej chwili polskie firmy nie maja pieniedzy
                    na duze inwestycje-sa po prostu biedniejsze od
                    zachodnioeuropejskich.Zainwestowal tylko Mars w Panorame (nomen omen tez sie
                    burzono,ze to CH wykonczy gorzowski handel),a jaka jest teraz jego sytuacja
                    finansowa-kazdy wie...Mars sam sie wykonczyl inwestycjami (m.in. Panorama za
                    30mln zl),na ktore nie miasl wlasnych pieniedzy.
                    Z Twojego postu rozumiem,ze mamy zakazywac inwestycji zachodnioeuropejskim
                    koncernom,mamy wspierac polskich handlowcow pietrucha i czekac,az oni wzbogaca
                    sie na tyle,ze beda mogli stawiac centra handlowe,taK??Na to musielibysmy chyba
                    czekac z kilkadziesiat lat,przez ktore zylibysmy jak w sredniowieczu,jesli
                    chodzi o handel detaliczny...

Już
                    > taki "kapitalizm" kiedyś Rzeczpospolita przerabiała.To z tamtego okresu
                    > pochodzi powiedzenie "ich kamienice, nasze ulice"

Nutka LPRu sie w Tobie odzywa??Wzialbys udzial w pogromach na Zydow
                    organizowanych w 20leciu miedzywojennym tylko za to,ze umieli robic interesy i
                    mieli wieksza smykalke do handlu??
                    Dodam jeszcze,ze na rynek na Jerzego chodza ludzie biedni i starzy,ktorzy
                    wielkich centrow handlowych nie odswiedzaja,bo nie maja na nie pieniedzy.Miasto
                    chcialo,zeby rynek funkcjoinowal 100m dalej w cywilizowanych warunkach na
                    wybrukowanym placu i w wyremontownej hali,ale kupcy "NIE!,my chcemy miec
                    koniecznie ten plac!!"

• Gość: LoGy Re: Inwestycja na Zawarciu wstrzymana IP: *.gorzow.mm.pl 22.10.05, 20:04
                      Drogi Pablos05 Twoja naiwność i niewiedza ekonomiczna,polityczna i prawna nie
                      zna granic. Jak sądzę jesteś młody i masz prawo nie mieć pojęcia o sprawach,
                      które tak namiętnie komentujesz.Bądź zatem zdrów,bo uświadamianie Ciebie na te
                      tematy to zbyt długi proces.Ps.Umowy dzierżawy zawarte na czas określony są
                      nierozwiązywalne przed terminem, chyba, że strony gotowe będą zawrzeć ugodę,co
                      do sposobu przedterminowego rozwiązania umowy.Sprawa wzajemnych rozliczeń to
                      nie powód do zrywania umowy,ale powód do wszczęcia egzekucji należnośći!Warto
                      wiedzieć Przyjacielu, jeśli jako powiadasz znasz- w przeciwieństwie do mnie -
                      "realia umnowy kupców z miastem"!
    • landy Re: Inwestycja na Zawarciu wstrzymana 20.10.05, 15:56
      co za glupoty ludzie tu wypisujecie
      cytuje
      Jeśli nie zauważyłeś, oberwało się również biurokratom z UM oraz kancelarii
      prawnej.
      za dzialanie urzedu winien jest Jedrzejczak
      to JEGO wina bo on se zatrudnil takie osobniki
      co prawo znaja z opowiesci o mchu i paproci
      jak sukces to dzialal niby tadeo a nie urzednicy
      a jak wtopa to on czysty niby
      ludziska
      on wam z mozgu wode zrobil i nawet nie widzicie
      • Gość: kupiec Re: Inwestycja na Zawarciu wstrzymana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 16:14
        tak zrobił wodę
        z mózgu prezydent
        tego chorego miasta !!!

obiecał obwodnicę w swojej
        kampani wyborczej do końca 2005r.
        i wielkie gó.. z tego wyszło !!!
        • Gość: aza BOJKOT IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 20.10.05, 16:44
          Zbojkotujmy to klepisko zwane przez pseudo kupców targowiskiem! Jeśli nikt tam
          nie przyjdzie to sami się wyniosą i kłopot z głowy! Nie dajmy się sterować
          przez bandę badylarzy! Czy naprawdę wola większości gorzowian nie ma znaczenia!
          Precz z pseudo kupcami, niech sprzedają w chlewie bo takie klimaty im bardziej
          odpowiadają! Już myślałem że w Gorzowie na Zawarciu powstanie coś fajnego a tu
          banda cwaniaków pod tytułem: sam nic nie zrobię a innemu nie dam! Rzygać się
          chce jak się spojrzy na ten pseudo targ
        • budrys77 Re: Inwestycja na Zawarciu wstrzymana 20.10.05, 16:46
          Pisząc "biurokraci" miałem na myśli nie tylko panią Krysię, Elę itp. Szczerze
          przyznam, że popisali się znajomością i przestrzeganiem prawa, że hoho... Nie
          jestem sądem dlatego wstrzymam się od dosadniejszych komentarzy do wyroku.
          Ps. obwodnica, to nie uliczka osiedlowa, którą buduje się pół roku. 12 km trasy
          z prawie kilometrowym mostem to nie pikuś. Można Tadeusza nie lubić ale i tak
          przejdzie do historii miasta jako ten prezydent, który uwolnił Gorzów od ruchu
          tranzytowego.
          • Gość: kupiec Re: Inwestycja na Zawarciu wstrzymana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 16:53
            przejdzie pan prezydent
            ale chyba do Wawrowa
            do Zakładu Karnego !!!
          • m200249 Re: Inwestycja na Zawarciu wstrzymana 20.10.05, 16:59
            Popieram BOJKOT.
            Trzeba też
            wręcz zmusić Policję i Straż miejską aby dokładnie przyglądała sie
            tzw.targowisku.
            (higiena,ptasia grypa,paserstwo,wszechobecny brud,parkowanie itp)
            • Gość: kupiec Re: Inwestycja na Zawarciu wstrzymana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 17:03
              brud i smiędzące mięso
              to ja widzę w hipermarketach
              a kuocy zawsze mają śweży towar !!!
              jesteście PACANY !!!
              • m200249 Re: Inwestycja na Zawarciu wstrzymana 20.10.05, 17:04
                który sprzedają brudnymi łapami
                • Gość: kupiec Re: Inwestycja na Zawarciu wstrzymana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 17:18
                  • Gość: kupiec Re: Inwestycja na Zawarciu wstrzymana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 17:20
                    brudne łapy
                    to ma chyba władza tego dziwnego miasta !!!
                    • m200249 Re: Inwestycja na Zawarciu wstrzymana 20.10.05, 17:24
                      Przynajmij wiecie z kogo brać przykład
                      • Gość: kupiec Re: Inwestycja na Zawarciu wstrzymana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 17:33
                        z władzy gorzowa !!!
                        • Gość: Gabi Re: Inwestycja na Zawarciu wstrzymana IP: *.gorzow.mm.pl 20.10.05, 18:11
                          Kupiec, jak się Tadkowi należy to sąd go posadzi i g.. ci i mi i komukolwiek do
                          tego. Ja w każdym razie zapamiętam go za to, że mogę się przejechać w fajnej
                          rurze do wody i pirueta na lodowichu wykręcić. Przy okazji może nie będę
                          musiała wwąchiwać się w smród z wydechów ciężarówek. Gościu postawił sobie parę
                          fajnych celów i stara się je realizować. Powinęła mu się łapa, no cóż - nikt
                          nie jest kryształowy.
                          A ty co osiągnąłeś i na czym chcesz budować swoją przyszłość? Na porze i
                          pomidorze? Na taki sukces jak Kałamaga nie licz.
                          Nie wstyd ci przed własnymi dzieciakami, że ty lub tobie podobni odbierają im
                          szanse na oglądanie w przyzwoitych warunkach "Iniemamocnych" czy ostatnio
                          popularnych "Jacka i Placka"? Nie powiesz mi chyba, że przynajmniej raz na
                          miesiąc ich do Kinepolis wozisz?
                          • budrys77 Re: Inwestycja na Zawarciu wstrzymana 20.10.05, 19:58
                            szczytem marzeń "kupca", a raczej badylarza, są nowe gumofilce i błyszczący
                            łańcuch na bluzie Pumy z bazaru na Nadbrzeżnej. A od wydawania wyroku jest sąd.
                            Ja też za Tadeuszem nie przepadam ale umiem dostrzec pewne sukcesy podczas jego
                            panowania. Niestety, zdarzyło się też kilka kardynalnych wpadek - a teraz
                            kolejna.
                            • Gość: Tytus Re: Inwestycja na Zawarciu wstrzymana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 22:31
                              Ludzie ! tutaj nie chodzi o TARGOWISKO. Ono jakoś tam funkcjonuje i czy nam się
                              to podoba czy nie będzie funkcjonowało.
                              Problemem jest "Stowarzyszenie Kupców RYNEK" którego założycielem i liderem
                              jest Pan T. Zebrał on kilka (dosłownie) osób i mieni się reprezentantem całego
                              gorzowskiego kupiectwa. W 2003 roku przed wyborami samorządowymi były Vice
                              prezydent G. podpisał z tym Stowarzyszeniem prawie dziesięcioletnią umowę na
                              dzierżawę terenu który do lipca był wygrodzony betonowym płotem. Od lipca rynek
                              funkcjonuje w innym miejscu i nie ma z nim problemu.
                              Pozostaje w tej sytuacji debata czy umowa dzierżawy jest ważna. Przecież tu
                              chodzi o pieniądze dla właścicieli Stowarzyszenia,a nie o targowisko. Pytanie
                              nasuwa się samo: Dlaczego urzędnicy dopuścili do podpisania niekorzystnej dla
                              Miasta umowy dzierżawy? Kto za to odpowie?
                              • Gość: Danny Re: Inwestycja na Zawarciu wstrzymana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 02:09
                                Z tego co piszesz, to kupcy mają prawo dzierżawy, ale na ten własnie
                                przesunięty o 100m teren, a nie ten, który ma kupić Apollo. A kupcy wzorem
                                psuedoekologów blokują inwestycję, żeby albo miasto, albo Apollo zapłaciło im
                                za pozbycie się problemu. I tu się chyba przeliczyli, Apollo sobie spokojnie
                                poczeka, a miasto wykaże, że dzierżawa dotyczy przesuniętego terenu. Guzenda aż
                                takim palantem nie był, żeby uwalić tę inwestycję.

Bardzo mnie rozbawiło w dzisiejszej Lubuskiej zdjęcie jakiegoś gościa z
                                porozstawianymi kartonami po bananach (w tle stoliki pod namiotem) i tekst
                                że "walczyć o sowje trzeba" oraz że kupcy walczą o zwrot nakładów na urzadzenie
                                targowiska. No tak, kartony trochę kosztowały.
                                • Gość: Gabi Re: Inwestycja na Zawarciu wstrzymana IP: *.gorzow.mm.pl 21.10.05, 06:14
                                  O jeju, wszyscy wiedzą, że tu chodzi o kapuchę, którą badylarze chcą sobie
                                  wytargować. Przecierz w tym kraju nic nie może być załatwione prosto i
                                  bezboleśnie. Czy wyobrażacie sobie sytuację, że Tadeiro wpada na plac przyszłej
                                  budowy i mówi do straganiarzy: "Hej, chłopaki i dziewczyny, jutro rozstawcie
                                  sobie budki o tam, bo tu będziemy kino dla naszego wspólnego dobra budować!!!
                                  Podpiszta się na aneksie do umowy o dzierżawę, bo się dzikus amerykancki
                                  czepia!", a chłopaki i dziewczyny chórem: "OK Tadziu, nie ma problemu!".
                                  Tymczasem znając podejście typowego lwa bazarowego wiemy, że realne zakończenie
                                  tej surrealistycznej historyjki kończy się tak:
                                  Chór:"Tadzinek, z kim tyś się na głowy pozamieniał? co my z tego będziemy
                                  mieli? Kto nam wypłaci odszkodowania?" itd. itp., a pojedyncze głosy "mi się
                                  należy więcej, bo ja mam miejsce koło toj-toja i nie wiem czy je utrzymam, nie
                                  po to tyle na nie pracowałem!", "a mi też się należy więcej, bo tu mam fajny
                                  krzaczek, w którym chowam swój stołek, a tam gdzie będę chowała!", "a ja się
                                  nigdzie nie przeprowadzam, bo tu mam stałych klientów, którym 100m dalej nie
                                  będzie się chciało chodzić!"... itd. itp. Na te głosy, co ma bidulek, Tadzio
                                  robić?! Wsiada w limuzynę, jedzie do domu za 1,5 bańki czy ile tam, siada przed
                                  swoim domowym kinem (ekranu bez kręcenia głową ogarnąć nie sposób), nalewa
                                  sobie 100-letniej whisky i kontempluje kolejną swoją porażkę polityczną. Tak
                                  sobie duma i wydumał: "A czy wy idioci myślicie, że ja to dla siebie chciałem
                                  budować? Walnołbym sznapsa na otwarciu i gdzie by mi się tam później chciało na
                                  Zawarcie d..ę ruszać?! Nie to nie!!! Czy ja świnia, żebym się prosił?!".
                                  • budrys77 Re: Inwestycja na Zawarciu wstrzymana 21.10.05, 07:12
                                    hehehe, dobre. Popieram.
                                    • Gość: kupiec Re: Inwestycja na Zawarciu wstrzymana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 12:05
                                      Tadeo walnie sobie
                                      sznapsa ale chyba w Wawrowie !!!
                                      • Gość: Gabi Re: Inwestycja na Zawarciu wstrzymana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.05, 12:18
                                        A co za różnica gdzie? Grunt, żeby było za co.
                                        • Gość: Sabi Re: Inwestycja na Zawarciu wstrzymana IP: 81.219.236.* 21.10.05, 12:32
                                          Oj gorzowianie (oczywiście nie wszyscy). Wyczuł was pan prezydent czego wam do
                                          szczęscia potrzeba - chleba i igrzysk (czytaj krytego basenu, lodowiska i
                                          multikina). Dał więc wam marchewkę na kiju, aby w spokoju zrealizowac swój
                                          prywatny cel. Znacie chyba dawnych budowlańców stwierdzenie, że przy dużej
                                          inwestycji łatwo ukryć budowana na lewo nie jedną, ale nawet dwie wille. Na
                                          szczęscie to już nie te czasy i sprawa ujrzała światło dzienne. Czy nie wstyd
                                          wam, że waszym miastem rządzi ktoś, kto siedział w areszcie, ateraz oczekuje na
                                          rozprawęz bardzo poważnymi zarzutami. Widzę z postów, że wielu z was uważa to
                                          za sytuację normalną. Przesiąkliście na wylot określeniem homo siwietikus.
                                          • Gość: Gabi Re: Inwestycja na Zawarciu wstrzymana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.05, 13:26
                                            Sabi, nie bądź naiwna - nie tylko nasz prezio sobie na lewo zaskórniaczek
                                            odkłada i może dlatego coś w tym mieście powstaje. Gdyby siedział jak ta dupa i
                                            nic nie robił, to by szansy na odkładanie nie miał. Im więcej inwestycji se
                                            uroi, tym sakiewka grubsza. Im więcej fajnych inwestycji w mieście, tym ja
                                            bardziej uśmiechnięta. Ja nie mam zamiaru Tadzia śledzić i patrzyć mu na rączki,
                                            bo zrobią to za mnie pismaki, prokuratorzy, a potem sędzia. Jak się chłopinie
                                            należy, to go wsadzą. Jeśli będzie kombinował tak, że nikt się niczego nie
                                            doszuka, to tylko chwała mu za to, bo i wstydu mniej. Najfajniejsze w tym
                                            wszystkim jest to, że te wszystkie za Tadzia wybudowane obiekty nie znikną,
                                            nawet gdyby mu przybili dożywocie :). Najbardziej martwi mnie jednak, że jak
                                            przyjdzie jego następca, to na początku będzie się uczył jak się kombinuje i
                                            znowu nic się w mieście ciekawego nie będzie działo, a jak będzie za uczciwy,
                                            albo raczej zbyt strachliwy to do końca kadencji tak pozostanie. Ech.. brutalna
                                            ta polityka... a z jaką to się musi biedny Tadzinek zawiścią na codzień spotykać.
                                            • Gość: Sabi Re: Inwestycja na Zawarciu wstrzymana IP: 81.219.236.* 21.10.05, 14:42
                                              Bardzo ciekawe zasady moralno - etyczne obowiązują w Gorzowie. Wynika z nich,
                                              że ten, kto dorwie się do władzy, ma niejako obowiązek nakraśc tyle, ile się
                                              da. Mam nadzieje, że przyszły premier, wywodzący się z waszego miasta, hołduje
                                              innym zasadom.
                                              • Gość: Gabi Re: Inwestycja na Zawarciu wstrzymana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.05, 15:20
                                                Ja nie wiem jak to jest we Wrocku, a i nie chcę tu się wypowiadać za wszystkich
                                                mieszkańców GW, ale jeśli o mnie chodzi to prędzej uwierzę w zdrowy rozsądek
                                                polityka - że będzie wiedział kiedy pauzować i nie przeginać w kombinacjach niż
                                                w to, że w całej karierze i zawsze będzie się stosował do jakiś zasad moralnych
                                                i etycznych.
                                                Wg mnie człowiek powinien robić swoje, a nie wtrącać się w nie swoje sprawy.
                                                Jeśli chłop coś robi i przy okazji może sobie polepszyć - to tylko jego sprawa.
                                                Od tego, żeby go pilnować jest policja itd., która też powinna robić swoje.
                                                • Gość: Sabi Re: Inwestycja na Zawarciu wstrzymana IP: 81.219.236.* 21.10.05, 17:07
                                                  Gabi...,,do jakichś zasad moralnych i etycznych''. Czy ty faktycznie nie
                                                  uznajesz tych zasad. No to już teraz rozumiem, dlaczego to wszystko u was się
                                                  dzieje.
                                                  • Gość: Gabi Re: Inwestycja na Zawarciu wstrzymana IP: *.gorzow.mm.pl 21.10.05, 18:16
                                                    A o które zasady moralne ci chodzi? O te, że jak ktoś chce mi dać pieniądze, to
                                                    zastanawiam się czy brać czy nie?
                                                    A więc odpowiadam ci, że miałabym wielkie wyrzuty gdyby mi się taka sytuacja
                                                    przydarzyła, a ja bym nie wzięła. Ja nie jestem politykiem, ale gdybym była, to
                                                    najpierw bym przeanalizowała sprawę "zgodnie z zasadami moralnym" oraz tym czy
                                                    warta skórka wyprawki i czy w związku z tym nic mi nie grozi.
                                                    A ty z czego byś się spowiadała? Z tego, że wzięłaś, z tego że chciałaś wziąć,
                                                    a nie miałaś odwagi, czy z tego, że byłaś taka głupia, że pomimo sprzyjających
                                                    okoliczności nie wzięłaś?
                                                    A może masz jeszcze jakieś uwagi co do mojej moralności? Chętnie odpowiem ci na
                                                    wszystkie pytania.
                                                  • landy Re: Inwestycja na Zawarciu wstrzymana 21.10.05, 18:18
                                                    podobaja mi sie
                                                    twoje zasady
                                                    ile chcesz za wystawienie dupska?
                                                    jaka cena wystarczy
                                                    zastanow sie
                                                    potem bedziesz mogla sie spowiadac
                                                    ze dalas
                                                    moglas a nie dalas i jestes frajerka
                                                    albo ze chcialas ale sie balas
                                                  • Gość: Gabi Re: Inwestycja na Zawarciu wstrzymana IP: *.gorzow.mm.pl 23.10.05, 07:08
                                                    landy napisała:
                                                    > podobaja mi sie
                                                    > twoje zasady
                                                    Landy, chesz podnosić temat tego, że każdy ma swoją cenę jak mniemam?
                                                    Jeśli chodzi o to czy na miejscu D.Moore spędziłabym z R. Redfordem noc za
                                                    $1000000.00 - odpowiadam, że nie zastanawaiałabym się nawet sekundy.
                                                    Podejrzewam, że nawet pozwoliłabym mu negocjować cenę do $0.00.
                                                    Jeśli za tę kwotę miałabym się nadstawiać tobie, to podejrzewam, że by
                                                    wystarczyło, ale pewności nie mam.
                                                    A ty za ile byś nadstawił, swój jędrny tyłeczek, łysemu osiłkowi 2x2, który
                                                    mówi do ciebie "kocurku"?
                                                  • landy Re: Inwestycja na Zawarciu wstrzymana 23.10.05, 09:43
                                                    nie przesadzaj
                                                    milion dolar za danie tylka
                                                    to tylko w filmie dla d moor
                                                    u nas sa nizsze stawki :)
                                                    lysy osilek powiadasz
                                                    z jedrnym tyleczkiem?
                                                    masz cos przeciw ludziom
                                                    silnym?
                                                  • Gość: Gabi Re: Inwestycja na Zawarciu wstrzymana IP: *.gorzow.mm.pl 23.10.05, 10:18
                                                    > u nas sa nizsze stawki :)
                                                    Zgadza się, ja w większości wypadków nadstawiam się po paru romantycznych
                                                    wieczorach. Nic nie poradzę, że tracę głowę przy takich dużych interesach ;)
                                                    Pzeciw silnym facetom nic nie mam, jeśli mają dodatkowo coś w głowie, to sama
                                                    zaciągam ich do łóżka.
                                                    Ciągle nie napisałeś mi odpowiedzi na pytanie jaka jest kwota, która by cię
                                                    zadowoliła. Właściwie to może nie będę cię męczyć i zapytam tylko czy jeśli RR
                                                    przedstawiłby ci taką propozycję to jak długo byś się zastanawiał i jakie
                                                    moralne wartości byś wtedy przywoływał, zanim byś się zgodził?
                                                • Gość: Danny Re: Inwestycja na Zawarciu wstrzymana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 21:54
                                                  >Ja nie wiem jak to jest we Wrocku
                                                  Nie słyszałaś jak było we Wrocku, o słynnym prawicowym preziu Zdrojewskim?
                                                  Który nie dość, że kradł, to jeszcze naraził miasto na kilkadziesiąt milionów
                                                  strat, bo se własne przepisy podatkowe zaczął tworzyć.
                                                  • Gość: Gabi Re: Inwestycja na Zawarciu wstrzymana IP: *.gorzow.mm.pl 23.10.05, 07:17
                                                    No właśnie nie słyszałam, ale miałam nadzieję, że Sabi - strażniczka moralności
                                                    mi o tym opowie i przy okazji opisze, jak sobie radzi z tym wstydem.
              • pablos05 Re: Inwestycja na Zawarciu wstrzymana 21.10.05, 14:19
                Glupoty gadasz,jak jeszcze tergowisko bylo w starym miesjscu (tzn. blizej mostu)
                to zawsze na samym poczatklu po prawo na drewnianym stole w folii lezaly obdarte
                ze skory kroliki i gesi-oczywiscie SWIEZE I LEPSZE NIZ TE Z
                HIPERMARKETU-zachwalane,jako najlepsze w miescie...Smacznego zycze...
                • Gość: kupiec Re: Inwestycja na Zawarciu wstrzymana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 16:28
                  a ja widziałem
                  krowy obdarte ze skóry
                  i Tadeo który tym wszystkim
                  drygował !!!
                  • budrys77 Re: Inwestycja na Zawarciu wstrzymana 21.10.05, 17:21
                    Powiedzmy sobie szczerze, prokuratura wsadziła Tadeo do aresztu, wypuściła go,
                    a teraz cicho sza. Jest to sytuacja nienormalna bo:
                    1. albo osadzono Tadeo słusznie, tylko żarna sprawiedliwości zacięły się na
                    moment.
                    2. albo Tadeo dostał rykoszetem, gdy wsadzono kilku prezesów firm wygrywających
                    przetargi.
                    Moje wątpliwości wiążą się z wyjątkowo długim okresem ciszy ze strony sądu i
                    prokuratury.
                    Koleżanka wytykała gorzowianom brak kręgosłupa moralnego... Nie skomentuję, bo
                    aż mnie język świerzbi by użyć niecenzuralnych słow. Tak się tylko durnowato
                    składa, że w niektórych miastach budżety powstają za kratami. Także na Dolnym
                    Śląsku. I nie są to odosobnione wypadki.
                    Wracając do sprawy bazaru - należy zrobić wszystko, by wątpliwości prawne
                    wyjaśnić, a inwestycja powstała bez opóźnień.
                    • blic Re: Inwestycja na Zawarciu wstrzymana 22.10.05, 12:53
                      budrys77 napisał:

> Moje wątpliwości wiążą się z wyjątkowo długim okresem ciszy ze strony sądu i
                      > prokuratury.

Takie niewydolne mamy to sądownictwo.
                      Najgłupsza sprawa może się ciągnąć latami.
                    • Gość: misia Re: Inwestycja na Zawarciu wstrzymana IP: *.gorzow.mm.pl 22.10.05, 12:54
                      oj kupiec a co ty tam sprzedajesz???starocie??skarpetki zrobione na drutach??ja
                      bym was popędziła !!!!jest tam smrud brud i ogólny nieład,ceny też nie są takie
                      jak za czsów mojej mamy kiedy to raniutko szła na rynek po jakieś tanie jajka a
                      teraz pełno meliniaży a nie kupców!!!!popieram bojkot ludzie nie chodzcie tam
                      bo oni sie zaopatrują w takich sklepach jak tesko biedronka i netto a pużniej
                      wciskaja kit że to samo zdrowie!sami dobże wiecie i popieram tych co wolą iść
                      tam gdzie jest taniej ale nie na to targowisko!!pseudo targowisko.wspułczuje
                      tylko mieszkańcom zawarcia napewno wielu z nich znalazło by ptace w tym
                      kompleksie ale teraz pozostaje im tylko podziękować pseudo kupcom.
                      • Gość: misia Re: Inwestycja na Zawarciu wstrzymana IP: *.gorzow.mm.pl 22.10.05, 12:57
                        miałam na myśli prace .Bo zapewne zaraz jakiś mądry kupiec mnie poprawi.troszke
                        by sie tam poprawiło jak by był ten kompleks
                        • budrys77 Re: Inwestycja na Zawarciu wstrzymana 22.10.05, 13:39
                          oj Misia, Misia. Ogólnie trudno się z Tobą nie zgodzić. Zazwyczaj pomijam błedy
                          ortograficzne na forum, ale "pużniej" mnie dobiło:) Sorki, wiem że to nieładnie
                          z mojej strony. Sam robię "byki" często i gęsto ale żeby robić je w tak
                          prostych wyrazach? Proponuję częściej czytać książki i pisać, pisać, pisać...
                          długopisem.
                          • Gość: kupiec Re: Inwestycja na Zawarciu wstrzymana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.05, 14:23
                            My niekupujemy żadnych
                            towarów w teskach czy biedronkach
                            sami je wytwarzamy
                            Misia jesteś głupia oj głupiutka!!!
                            • budrys77 Re: Inwestycja na Zawarciu wstrzymana 22.10.05, 14:28
                              hmmmmm, nie tak dawno widziałem mleko i cukier z Tesco na bazarze nad Wartą....
                              • Gość: kupiec Re: Inwestycja na Zawarciu wstrzymana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.05, 15:47
                                chyba człowieku jesteś ślepy !!!
                                • budrys77 Re: Inwestycja na Zawarciu wstrzymana 22.10.05, 16:26
                                  eeeeeee, te opakowania są tak charakterystyczne, że trudno je pomylić. Z resztą
                                  nie twierdzę, że wszyscy tak robią. Swoją drogą uważam, że handlarze z klepiska
                                  po Ursusie (kupiec brzmi zbyt dumnie), mogą walczyć o swoje prawa ale mają za
                                  duże wymagania. Dostali parcelę 100m dalej i już było wielkie halo. Tej grupie
                                  nikt nigdy nie dogodził. Ba, nawet nie otrafią wyłonić wspólnej reprezentacji.
                                  Żałosne.
                                • pablos05 Re: Inwestycja na Zawarciu wstrzymana 22.10.05, 16:28
                                  Kupiec,po co sie z nami klocisz,nikt w Gorzowie (no moze oprocz kilkuset osob)
                                  nie jest po Waszej stronie...Przeczytaj sobie dzisiejsza Lubuska,to zobaczysz
                                  jakie sa nastroje wsrod gorzowian...
                                  • Gość: janga Re: Inwestycja na Zawarciu wstrzymana IP: *.gorzow.mm.pl 22.10.05, 20:20
                                    Bo facet,ty podobnie jak 80% tego społeczeństwa daje się manipulować władzy i
                                    prasie ,która ją wspiera.Stąd takie poglądy, jakie prezentujesz tu na forum.Daj
                                    sobie luz, nie kieruj się emocjami i uprzedzeniami (tak ,jak tu do kupców,
                                    których z osobistych powodów nie cierpisz!).Jeśli trochę pomyslisz i odrzucisz
                                    animozje, to przyznasz, że naistotniejsze w sprawie jest to ,że w RP nagminnie
                                    łamane jest prawo.Tak jest też tutaj, bo wbrew wiążacej umowie dzierżawy,
                                    prezydent i radni RM z naruszeniem prawa doprowadzili do zatwierdzenia planu
                                    zagospodarowania tego terenu i jego sprzedaży. Żaden interes:
                                    kupców ,niekupców, Amerykanów ,urzędników, nie może stać ponad prawem.Naucz się
                                    tego, jeśli chcesz żyć w normalnym kraju!!!
                                    • budrys77 Re: Inwestycja na Zawarciu wstrzymana 22.10.05, 21:26
                                      Nikt nie upublicznił orzeczenia sądu oraz jego uzasadnienia, dlatego pozwól
                                      droga koleżanko, że w tej sytuacji działania handlarzy (bynjamniej nie są to
                                      kupcy!), również należy traktować jako manipulację:) I bynajmniej nie dajemy
                                      się "manipulować". Jeśli poczytasz wcześniejsze posty, to zauważysz że
                                      pisaliśmy również o skandalicznym soposobie działania UM.
                                      • landy Re: Inwestycja na Zawarciu wstrzymana 22.10.05, 22:06
                                        za cala sprawe
                                        odpowiada osobiscie
                                        jedrzejczak
                                        umowe dzierzawy podpisal
                                        przed samymi wyborami samorzadowymi
                                        bo mu potrzeba bylo
                                        poparcia KUPCOW
                                        a potem spieprzyl sprawe
                                        jak wyrzucal
                                        juz handlarzy
                                        dyletanctwo po prostu i malizna
                                    • pablos05 Re: Inwestycja na Zawarciu wstrzymana 22.10.05, 22:12
                                      Nie chce mi sie powtarzac,wiec przekopiuje sobie moja odpowiedz takiego gosciowi
                                      jak Ty,ktory ma podobne do Twoich poglady:
                                      Gość portalu: LoGy napisał(a):
                                      Jeśli zgodnie z obowiązującym
                                      > prawem i w świetle zawartej umowy dzierżawy dzierżawcy terenu nadal przysługuje
                                      >
                                      > prawo dzierżawienia terenu, to wszelkie "wycieczki" i wyrażane tu inwektywy pod
                                      >
                                      > adresem kupców są idiotyzmem!

Widac,ze nie znasz realiow umowy kupcow z miastem...W ogole nie placili za
                                      dzierzawe,byli winni miastu juz ponad 100tys. (jesli nie wiecej),nie mieli kasy
                                      na nic,tylko belkotali,ze miasto powinno oddac im teren,to wtedy zainwestuja w
                                      infrastrukture...Ciekawe za co-za wszy?? Pewnie zaraz po przejeciu tego terenu
                                      opchneliby go pierwszemu lepszemu...

Jeśli RP ma być państwem prawa i ma tu rządzić
                                      > praworządność to trzeba w końcu nauczyć się, że zawarte umowy bezwzględnie
                                      > obowiązują. Nawet jeśli komuś jest to nie na rękę, albo wbrew jego sympatiom,
                                      > czy antypatiom.Stara zasada mówi, że choć"surowe prawo,to jednak prawo".

Swietnie to ujales:"surowe prawo,to jednak prawo"-kupcy powinni nie brac w
                                      dzierzawe terenu,za ktory nie bede w stanie oddawac naleznosci miastu...Do 2014
                                      roku miasto zostaloby z kilkusettysiecznymi niesplaconymi naleznosciami ze
                                      strony kupcow i zarosnietym placem w centrum miasta...
                                    • danutamariusz Re: Inwestycja na Zawarciu wstrzymana 28.10.05, 10:14
                                      Brdzo dobrze, co tu robia obcokrajowcy,niech szukaja sobie miejsca u
                                      siebie.Doczego to doszlo ze miejscowi kupcy nie maja do niczego prawa nawet
                                      jak,miasto podpisze umowe to sie z niej nie wywiazuje,gdyby kupcy sie nie
                                      wywiazali to nalozono by na nich takie kary zeby sie nie pozbierali.Jednym
                                      slowem Korupcja!!!!!!!!!!!!
    • e_werty Re: Inwestycja na Zawarciu wstrzymana 22.10.05, 22:35
      Bo przekupnie to zlodzieje - nic nie potrafia wyprodukować a wszystko chca
      sprzedac... Teraz wypatrzyli okazje do wyrwania kasy albo od miasta albo
      od "amerykańcow" - ale sie chyba przeliczyli...
      • landy Re: Inwestycja na Zawarciu wstrzymana 23.10.05, 00:10
        chyba sie nie przeliczyli
        tym razem maja haka
        lepszego niz jaja z przytupem
        ktos im szmalu da
        predzej lub pozniej
        • e_werty Re: Inwestycja na Zawarciu wstrzymana 23.10.05, 00:15
          "...tym razem maja haka..."

i zostaną z tym hakiem w ...
          chyba że im zlomiarze zapierdziela...

Amerykanie sie wycofają... a nasy\tepni poczekaja te kilka lat... ziemia jeść
          nie woła... A przekupnie będa płacić... albo... im zabiora...
          • landy Re: Inwestycja na Zawarciu wstrzymana 23.10.05, 00:25
            trusz tez ma czas
            lata mina
            zanim schudnie
            i glod go przydusi
            moze czekac
            • Gość: kupiec Re: Inwestycja na Zawarciu wstrzymana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 14:45
              poczekamy i tak wygramy !!!
              • e_werty Re: Inwestycja na Zawarciu wstrzymana 24.10.05, 14:47
                Tak... wygra 100 przekupniów a przegra reszta Gorzowa....
              • pablos05 Re: Inwestycja na Zawarciu wstrzymana 24.10.05, 15:56
                Zalozmy,ze wygracie...Bedziecie inwestowac w ten teren??Czy w 2014 roku oddacie
                miastu zarosniety chwastami i samosiejami plac w centrum miasta...
                • budrys77 Re: Inwestycja na Zawarciu wstrzymana 24.10.05, 16:26
                  z wytoczonym procesem sądowym, o zaległości w płaceniu za dzierżawę...
                  • Gość: Danny Re: Inwestycja na Zawarciu wstrzymana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 18:00
                    Przecież to powinno być proste.
                    Wydzierżawiam swój teren, nawet na 10 lat, w umowi zapisuję, że jak mi nie
                    płacą W TERMINIE (!!!) za dzierżawę, to rozwiązanie umowy.
                    Plus klauzule o zwrotach UZASADNIONYCH CZĘŚCI nakładów, które podwyższają
                    wartość mojego terenu. Kupcom może był potrzebny utwardzony teren, w który
                    zainwestowali, ale to im potrzebne było mnie nie. Przeważnie zapisuje się, że
                    ma być przywrócony stan początkowy.
                    Ale nawet jeśli nie początkowy, to miasto powinno zwrócić im kasę za to
                    utwardzenie (minus amortyzacja) i out.
                    Na pewno sprawa będzie wygrana przez miasto, bo kupcy NIE PŁACILI W TERMINIE za
                    dzierżawę i choćby zapłacili po czasie, nawet z odsetkami, to jest to podstawa
                    do wypowiedzenia umowy.
              • m200249 Re: Inwestycja na Zawarciu wstrzymana 24.10.05, 19:20
                Co wygracie?
    • landy Re: Inwestycja na Zawarciu wstrzymana 24.10.05, 19:01
      gorzowianie z zawarcia
      mogliby pojsc do kupcow
      gromadnie
      i wytlumaczyc im jednoznacznie
      ze ich nie chca w tym miejscu
      tak zeby mieli wolny czas
      na przemyslenie sprawy
      • budrys77 Re: Inwestycja na Zawarciu wstrzymana 24.10.05, 19:31
        a swoją drogą, gdzie można zapoznać się z uzasadnieniem sądu w Poznaniu?
    • Gość: sprzedawca Re: Inwestycja na Zawarciu wstrzymana IP: *.gorzow.mm.pl 24.10.05, 19:34
      Lepiej niech tam postawią real albo coś w tym stylu
      • budrys77 Re: Inwestycja na Zawarciu wstrzymana 24.10.05, 19:58
        Może być i Real ale w ramach CAŁEGO zaplanowanego kompleksu. Znalezienie
        inwestora który postawi hangar z metalu w centrum miasta, nie jest sztuką:) Ba,
        jeszcze by dopłacili, gdyby umożliwić im postawienie metalowej budy w takim
        miejscu. Przedtsawiony projekt zapowiada się ciekawie i stanowić będzie
        poszerzenie centrum miasta na stronę Zawarcia.
        Ps. Macie może uzasadnienie sądu on-line?
    • Gość: vts i bardzo dobrze buce gożowskie IP: *.ztpnet.pl 27.10.05, 20:52
    • Gość: inwestor Re: Inwestycja na Zawarciu wstrzymana IP: *.gorzow.mm.pl 28.10.05, 11:20
      hej ty z klodawy zaloz pampersa idz do tesco na 11godzin to odczujesz te
      100milionowe inwestycje hipermarketow
      • budrys77 Re: Inwestycja na Zawarciu wstrzymana 28.10.05, 16:49
        widzę, że pan inwestor, chyba nigdy nie widział, jak wygląda galeria handlowa z
        obiektami kultury..., cóż, zapewne praca w gospodarstwie nie pozawala opuścić
        przysiółka pod lasem.
        • Gość: inwestor Re: Inwestycja na Zawarciu wstrzymana IP: *.gorzow.mm.pl 28.10.05, 19:09
          gratuluje poczucia humoru budrysku ale nie wszystkim jest do smiechu szczegulnie
          tym gorzowiakom co prowadza jakies interesy w miescie. podejrzewam ze moze
          zarobiles gdzies pare groszy np.zmywajac naczynia w irlandi lub sprzatajac toalety
          zachodnim sasiadom i teraz galerii sie zachcialo z takim to nie pogada
          • budrys77 Re: Inwestycja na Zawarciu wstrzymana 28.10.05, 19:14
            hahahahahahehehehe, ukończyłem studia, znam języki obce i jak na razie, pracuję
            pod krawatem i to bynajmniej nie na państwowej-urzędowej posadce. Poziom
            gorzowskiego handlu jest zapóźniony o jakieś 10 lat, a że podrożuję po świecie,
            widzę to za każdym razem. Gdy budowali Panoramę i Park 111, to aż huczało o
            utracie miejsc pracy, no i....????
            • Gość: gość To tez Zawarcie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 19:20
              a ja widze, ze to tez Zawarcie: katarzyna.olbromska.com
            • Gość: inwestor Re: Inwestycja na Zawarciu wstrzymana IP: *.gorzow.mm.pl 28.10.05, 19:27
              o to przepraszam . ja morze nie jestem tak wyksztalcony ale jestem dobrym
              handlowcem i kiedys zaczynalem od handlu pietruszka wlasnie na rynku Jerzego tak
              jak zaczynal kalamaga morze kiedys zatrudnie cie w sklepie masz dobre
              kwalifikacje !!!
              • pretty01 Re: Inwestycja na Zawarciu wstrzymana 28.10.05, 20:40
                Gość portalu: inwestor napisał(a):
                >kiedys zaczynalem od handlu pietruszka wlasnie na rynku Jerzego

Jesli to ma być przykład kariery na zasdzie "od pucybuta do... (?)", to tym
                samym sam określasz poziom, na którym był i zatrzymał się ten rynek, nieprawdaż,
                drogi Inwestorze?
                • Gość: inwestor Re: Inwestycja na Zawarciu wstrzymana IP: *.gorzow.mm.pl 29.10.05, 18:35
                  droga pretty (jesli jestes kobieta)rynek nie musi sie rozwijac wystarczy rowny
                  plac i handelek sie kreci . rynek jest np.dla dziadka co ma dwie sliwki w ogrodzie
                  przeciez sliwek nie wyrzuci ,dla drobnego producenta ,i dla handlarza .i
                  zapewniam cie ze rynek utrzyma wiecej rodzin jak dwa tesco .i prezydent powinien
                  dbac o wszystkich mieszkancow anie tylko o interesy agresywnych sieci handlowych
                  (nie narzekal bym gdyby byly to polskie sieci) one przychodza jak hieny pozeraja
                  drobny handel i uslugi i znikaja (moze mi nie smakuje hiszpanska rzodkiewka)
                  i sie ciesza "znowu wydymalismy" polaczkow.
                  ps. przepraszam za slownictwo . pozdrawiam
                  0
                  • e_werty Re: Inwestycja na Zawarciu wstrzymana 29.10.05, 21:02
                    "...one przychodza jak hieny pozeraja drobny handel i uslugi i znikaja..."

to w czym problem? polski przekupień jest jak trawa - wyrasta wszedzie - był -
                    jest i będzie... nie ma o co kopii kruszyć tylko sie uczyć...
                    • Gość: inwestor Re: Inwestycja na Zawarciu wstrzymana IP: *.gorzow.mm.pl 29.10.05, 21:43
                      problem jest w tym ze nasi ziomkowie zawsze beda drobnymi kupcami bo ich silna
                      konkurencja zadusi
              • Gość: Danny Re: Inwestycja na Zawarciu wstrzymana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.05, 22:05
                >morze kiedys zatrudnie cie
                Zatrudnij jezioro albo staw
                • Gość: Bernard Re: Inwestycja na Zawarciu wstrzymana IP: 5.6.2R* / *.ed.shawcable.net 01.11.05, 04:28
                  Hey Danny,
                  Masz racje...
                  Ta jego propozycja za bardzo "rozwodniona"...
                  Pozdrawiam
            • Gość: Bella Re: Inwestycja na Zawarciu wstrzymana IP: *.gorzow.mm.pl 29.10.05, 13:00
              budrys77!Jeśliś ukończył studia,jako powiadasz butnie, to aż chce się z
              ubolewaniem rzec:"takie Rzeczypospolite, jakie młodzieży chowanie ..."
              • budrys77 Re: Inwestycja na Zawarciu wstrzymana 29.10.05, 14:06
                Ba, nie dość że ukończyłem (nie skończyłem), to jeszcze coś z nich wyniosłem i
                na prawdę nie mam się czego wstydzić. Hmmmm, skoro nazywamy to butą, niech tak
                zostanie. Nauczono mnie na nich myśleć i korzystać ze źródeł ale dostrzegam, że
                dla wielu, "studia" polegają na zaliczaniu od - do, przy zastosowaniu techniki
                Zaryć - Zdać - Zapomnieć - Zapić...
                Co do propozycji pracy - jestem zawsze otwarty na wszelkie interesujące
                propozycje, ale drogi inwestorze, kariery Kałamagi nie powtarzaj w 100%:)
                Co do handlu - gruntowna reforma w Gorzowie jest konieczna. To, co mamy
                obecnie, jest nędzną karykaturą. Piękny bulwar - zawalony budami, atrakcyjna
                działka w ścisłym centrum - wygląda jak po wybuchu bomby atomowej.
                Pamiętam gdy przenoszono handlarzy z Wełnianego Rynku na Nadbrzeżną. Oj, się
                działo i jaki był hałas. Argumenty przeciwko przenoszeniu, były co
                najciekawsze, identyczne z obecnymi:)))))
            • Gość: Bernard Re: Inwestycja na Zawarciu wstrzymana IP: 5.6.2R* / *.ed.shawcable.net 01.11.05, 04:32
              Hey budrys,
              W jakim kombinezonie pracujesz i ktora podstawowke skonczyles...nie ma
              najmniejszego znaczenia jesli o temat dyskusji chodzi...
              Z "jakosci" Twoich wypowiedzi wnioskuje, ze "duzo gesi i prosiakow" ta Twoja
              edukacja kosztowac musiala...
              Jej wyniki widac...
              Pozdrawiam mimo iz jestes pacan...
              PS. W kaloszach walca tanczyc sie nie da...
              • budrys77 Re: Inwestycja na Zawarciu wstrzymana 01.11.05, 11:28
                Nie wiem co chciałeś osiągnąć obrażając mnie ale Twój post świadczy wyłącznie o
                Tobie. Pozdrawiam prosiakowato
    • Gość: xxx Re: Inwestycja na Zawarciu wstrzymana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 00:43
      Może przez Kasię???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka