Dodaj do ulubionych

Więcej pieniędzy na bulwar nad Wartą

19.12.05, 20:38
i to jest dobra wiadomosc
dzieki staraniom rady miasta
udalo sie rowniez osiagnac porozumienie
z kupcami z ulicy nadbrzeznej
ktorzy przeniosa sie na cichonskiego
i w nastepnym etapie mozna bedzie dokonczyc bulwar
po drugiej stronie mostu
Obserwuj wątek
    • Gość: Bernard Re: Więcej pieniędzy na bulwar nad Wartą IP: *.ed.shawcable.net 20.12.05, 03:45
      Hey,
      Wspaniale..
      Nic tylko planowac lipcowe wakacje w Gorzowie ze spacerami nowiuskim bulwarem..
      Gratulacje dla Miasta i Magistratu!!!
      • Gość: gosc Re: Więcej pieniędzy na bulwar nad Wartą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.05, 07:54
        bernardzie
        jezeli planujesz wakacje w gorzowie to musisz byc niespelna rozumu
        w lipcu pospacerujesz sobie tym "nowiusienkim bulwarem" prosto na remontowany
        most staromiejski jezeli uwielbiasz spedzac wolny czas przy huku młota
        pneumatycznego tudziez maszyn drogowych to gratuluje
        widac brakuje ci tam w kanadzie tego calego polskiego rozpi..u...
        w ogole to nie sadziesz ze mało ciekawie i wiarygodnie jest komentowac to co
        sie dzieje w gorzowie siedzac na stałe w daleko stad i czytajac codzienne
        wydania internetowe GW
        a z pochwalami dla tadeo i calego magistratu to nie przesadzaj...
        masz chyba niewielka wiedze na temat co sie dzieje w innych miastach w Polsce (
        o tym w GW lokalnj niestety nie przeczytasz...) ze ciagle laurki gorzowskiemu
        magistratowi wystawiasz

a moze tyś bernard od...jedrzejczaków
        lepiej napisz jak tam zima w kanadzie i co tam porabiasz
        wesolych swiat bernardzie
        • Gość: Ragnar Re: Więcej pieniędzy na bulwar nad Wartą IP: *.gorzow.mm.pl 20.12.05, 08:22
          Nareszcie coś w tym temacie Tadeo zrobił.
          Dobry pomysł i życzę powodzenia przy realizacji.
          Po remoncie mostu całość bulwaru powinna być naprawdę fajna.
        • Gość: Bernard Re: Więcej pieniędzy na bulwar nad Wartą IP: *.ed.shawcable.net 20.12.05, 09:05
          Hey,
          Ty Jedrzejczaka za bardzo chyba nie lubisz...
          Dlaczego? Jedrzejczak to dobry Prezydent.
          He he he
          To bylo tak "na rozgrzewke...
          Planuja otwarcie na koniec czerwca wiec jesli wszystko pojdzie dobrze w lipcu
          bedzie po remoncie..he he he
          Zreszta, bede obserwowal postepy w pracach..
          Wlasciwie to poprosze Knecia by jednak kamere zainstalowal nad warta bym mogl
          na bierzaco widziec co sie bedzie dzialo...
          Nie odmowi.he he he
          Pogoda w Edmonton wiosenna.
          Zimy praktycznie nie bylo jeszcze .Troszke pomrozilo, popruszylo i..znowu
          powyzej zera...
          Troche mi to planmy komplikuje..ale co zrobic.
          PPozdrawiam i za zyczenia dziekuje
          PS. Tak dla zapamietania: Jedrzejczak to dobry Prezydent.
          :)
    • qq5 Re: Więcej pieniędzy na bulwar nad Wartą 20.12.05, 09:27
      Bulwar bulwarem, a jak zwykle przy miejskich inwestycjach najbardziej cieszy
      się zbawca gorzowskiego żużla niejaki Komarnicki.
      • Gość: Bernard Re: Więcej pieniędzy na bulwar nad Wartą IP: *.ed.shawcable.net 20.12.05, 09:42
        Hey qq5,
        A ty oczywiscie masz cos przeciwko panu Komarnickiemu....
        To ze w ogole istnieje to na pewno...
        Nie pozdrawiam
        • Gość: abc Re: Więcej pieniędzy na bulwar nad Wartą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.05, 10:24
          Kolejny przykład fuszerki ze strony gorzowskich dziennikarzy GW. Do autora: Co to jest "Narodowy Program dla Polski"?
          Funduszami zajmuję się zawodowo ale o niczym takim nie słyszałem. Prawdopodobnie chodziło o Naraodowy Plan Rozwoju ale ten nie jest programem, w ramach którego można uzyskać dofinansowanie. Jest to jedynie dokument regulujący wykorzystanie unijnych funduszy pomocowych w Polsce. Pieniądze pochodzą z programów operacyjnych. Jak się domyślam ta inwestycja została dofinansowana ze środków Zintegrowanego Programu Operacyjnego Rozwoju Regionalnego (w skrócie ZPORR). Pozdrawiam.
          • budrys77 Re: Więcej pieniędzy na bulwar nad Wartą 20.12.05, 11:59
            Przy Akademii muzycznej w Poznaniu, ze środków ZPORR, powstaje bardzo
            sympatyczna sala koncertowa:)))) I dziwić się potem, że Benek, wszechekspertem
            po przeczytaniu GW? My siedzimy (ja przynajmniej jeszcze), w gorzowskim
            jędrzejczakowskim bagienku po uszy, a ten swoje.
            Co do bulwaru, to ciekawi mnie, czy jednocześnie zrobią coś z elewacją
            wiaduktu kolejowego. Jeśli zrobią bulwar, bez odnowienia integralnego z nim
            wiaduktu, to mamy połowiczny sukces. Ni i pozdrawiam pana Komarnickiego:)
            • Gość: Enola Gay co uk I miliony euro nic nie dadza... IP: 212.85.1.* 20.12.05, 14:22
              Mieszkalem na Luzyckiej.Bulwar nad Warta znam na pamiec.Syf jak byl tak i
              jest.Trwa to juz ponad 20 lat.Czasami cos drgnie.Jakis kamyczek poloza.Cos
              wybetonuja.Za 10 lat moze bedzie to jakis bulwar.
              Do pana Bernarda!Jak wiem,zes czlowieku chory z milosci do Gorzowa.Wiem,bo sam
              mamto juz za soba.Ale i w belkocie musi byc cos sensownego.Nawet na
              Walczaka.Poki co,wszystko wskazuje na to,ze masz syndrom latarnika.A z tym
              przestepca juz przestan,bo tylko sie oszmieszasz.Idz zapytaj prostych ludzi na
              ulicy w moim kochanym Gorzowie,co sadza o skorumpowanym
              postkomuniscie...Powiedza Ci.
              • Gość: zg Re: I miliony euro nic nie dadza... IP: *.ztpnet.pl 20.12.05, 15:11
                ZG ma deptak a GW bulwar.

Ciekawi mnie co dokladnie mozna bedzie tam robic oprócz spacerowania oczywiscie.
                Np. czy bedzie mozna zjesc lody lub napic sie piwa i jak to bulwarowe zycie
                bedzie wygladalo w nocy.

PZDR
                • Gość: antyzg Re: I miliony euro nic nie dadza... IP: *.gorzow.mm.pl 20.12.05, 17:04
                  Jak przyjedziesz palancie antygorzowski, to Cie w Warcie umoczymy, a jak nie
                  zamkniesz ryja, to utopimy.
                  • Gość: zg Re: I miliony euro nic nie dadza... IP: *.ztpnet.pl 20.12.05, 17:19
                    Acha to takie rozrywki???????
                    No to gratuluje.

Ktos normalny moglby mi odpisac????

PZDR
                    • Gość: ktoś Re: I miliony euro nic nie dadza... IP: *.gorzow.mm.pl 20.12.05, 18:21
                      Nikt normalny z takim dupkiem na forum gorzowskim nie będzie rozmawiał.
                      • Gość: zg Re: I miliony euro nic nie dadza... IP: *.ztpnet.pl 20.12.05, 18:37
                        W takim razie niewielu ich.

O co wam chodzi golabeczki???
                        Zadalem proste pytanko i wcale nie zlosliwe.

Jestem ciekaw jak bedie wygladalo zycie na tym bulwarze.

W ZG ost. wlozono wiele staran aby deptak tentnil zyciem po 22 i ost. jest
                        coraz lepiej.

PZDR
                        • Gość: zg Re: I miliony euro nic nie dadza... IP: *.ztpnet.pl 20.12.05, 18:38
                          Ps.. nikt normalny nie napisal by czegos takiego

"Jak przyjedziesz palancie antygorzowski, to Cie w Warcie umoczymy, a jak nie
                          zamkniesz ryja, to utopimy."

Ja jestem swiety przy niektorych z was

PZDR

• Gość: Bernard Re: I miliony euro nic nie dadza... IP: *.ed.shawcable.net 20.12.05, 18:55
                  Hey zg,
                  Wszystko bedzie zalezec od tego jak zagospodarowane zostanie miejsce pod
                  wiaduktem... Bylo duzo gadania - czy i jakie biznesy tam sie zakotwicza
                  uwarunkuje reszte.
                  Naturalnym byloby umieszczenie tam kawiarenek, restauracyjek, galerii itp. To
                  przyciaga ludzi.
                  Moze Tesco zajmie i mini market otworzy??? he he he
                  Pozdrawiam
                  PS. Gorzow ma deptak. Wlasciwie to dwa. Duze.
                  Bylwar bedzie nad rzeka. Co to takiego "rzeka" sprawdz w slowniku wyrazow
                  obcych. :) :)
              • Gość: Bernard Re: I miliony euro nic nie dadza... IP: *.ed.shawcable.net 20.12.05, 18:49
                Hey enola gay,
                Sprawdzam. Ci "prosci ludzie" regularnie wybieraja go Prezydentem.
                To dla mnie wystarczy.
                Pozdrawiam wiosennie (cieplo tutaj)
                PS. Szkoda ze przywiazanie do Gorzowa "masz juz za soba".....
            • Gość: Bernard Re: Więcej pieniędzy na bulwar nad Wartą IP: *.ed.shawcable.net 20.12.05, 18:46
              Hey budrys,
              Przestan patrzec na Poznan..
              Dlaczego nie patrzysz na New York czy Edmonton???
              Gorzow to inna liga . Inych stac a Gorzowa nie.
              W grajdolku mieszkasz z grajdolkowymi realiami i grajdolkowskim budzetem -
              przyzwyczaj sie!!!
              Ktos juz wyrazal swoje opoinie na temat wiaduktu...(mrowka?)
              Jesli dobrze rozumiem to wlascicielem wiadkuktu jest PKP...
              Najprawdopodobniej bedzoe konieczne porozumienie z kolkejarzami w tej
              sprawie... Moze pokryja koszty renowacji i malowania, moze podziela sie
              kosztami.. Przeciez tanie to nie bedzie..
              Pozdrawiam mimo iz zaczepny pacan jestes
    • Gość: vccv ████ghjgug IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 18:48
      • budrys77 czas by miasto wróciło nad rzekę 20.12.05, 19:06
        Patrzę na Poznań, bo wolę go 100 razy bardziej, od Nowego Jorku. Poza tym,
        porównuję do lepszych, a nie do gorszych. Jeśli w Poznaniu udowadniają, że w
        Polsce się da, to może i Jędrzejczak z kolesiami załapią. Mam nadzieję, że czas
        Tadeusza J. zakończy się w przyszłym roku...
        A co do bulwaru, to remont i wyprowadzenie handlarzy, daje nowe możliwości.
        Ps. Benek - zrób nam prezent na święta i zniknij na dobre
        • Gość: Bernard Re: czas by miasto wróciło nad rzekę IP: *.ed.shawcable.net 20.12.05, 19:43
          Hey budrys,
          Oczywiscie znasz New York i stad te mocne przekonania... he he he
          Wroc na ziemie lub przestan palic to swinstwo.
          Jeszcze raz. Gorzow to male miasto z malymi mozliwosciami
          To co jest mozliwe gdzie indziej...nie musi i na pewno nie sprawdzi w Gorzowie
          Jesli juz chcesz porownywac, to miasta o podobnej wielkosci i w podobnych
          warunkach.
          Jak to mowia: jabblko do jablka lub pomarancz do pomarancza. Nigdy inaczej
          Pozdrawiam
          PS. Na prezent nie licz :) :) :)
          • budrys77 Re: czas by miasto wróciło nad rzekę 20.12.05, 19:50
            Znam Nowy Jork jako tako i NIE PODOBA MI SIĘ.
            Za duży, za głośny, zbyt bufonowaty i nadęty - zupełnie jak Ty drogi Benku:)
            Preferuję stare miasta europejskie, a Gorzów będę porównywał do Poznania, bo z
            oboma miastami jestem mocno związany. I w obu mieszkałem i mieszkam...

W przeciwieństwi do Ciebie, wypowiadam się na tematy, które znam. Znam Gorzów,
            znam Poznań, bieżące problemy obu miast - nie znam Edmonton i nie będę Gorzowa
            z nim porówywać. Nie wiem co w Koszalinie, Opolu czy Kielcach - dlatego Gorzowa
            z tymi miastami też nie będę porównywał, choć potencjał podobny.
            Ps. jednak zrób nam wszystkim ten prezent i znikij
            Doskonale zdaję sobie sprawę z możliwości Gorzowa i DLATEGO TADEUSZ J. musi
            odejść!
            • Gość: Bernard Re: czas by miasto wróciło nad rzekę IP: *.ed.shawcable.net 20.12.05, 19:53
              Hey budrys.
              Ty byles pacanie w New York jak ja na Ksiezycu..
              powtarzanie wytartych frazesow to udowadnia.
              Czy ty w ogole w Poznaniu byles???
              Czym wiecej piszesz tym mniej wiarygodnym sie wydajesz...
              Pozdrawiam
              PS. Jedrzejczak to dobry Prezydent
              • budrys77 Re: czas by miasto wróciło nad rzekę 20.12.05, 20:04
                Dziwne nieprawdaż?:) Ja prowincjonalny Gorzowiaczek, pozwalam sobie na wakacje
                w NYC? Tak bez pracy na czarno, bez żebrania o pieniądze? A na dodatek wracam
                do biednej Polski jak Pan Bóg przykazał? Na dodatek mam permanentną wizę i
                stały wjazd do USA, nie posiadając tam rodziny? Budrys to jednak cudotwórca:)
                Zejdź na ziemię człowieku, bo jak będę chciał, to po sylwestrze jestem w stanie
                pojść z Tobą na Buda w Edmonton:) Nie dość, że mnie stać by tam pojechać, to
                jeszcze na dodatek wrócę do Polski.
                • Gość: Bernard Re: czas by miasto wróciło nad rzekę IP: *.ed.shawcable.net 20.12.05, 20:06
                  Hey budrys,
                  I ty tak mozesz bujac bez konca...co nie?
                  Pozdrawiam mimo wszystko
                  • budrys77 Re: czas by miasto wróciło nad rzekę 20.12.05, 20:15
                    Ja rozumiem, żeś spierniczył z Polski w stanie wojennym i nie dziwię Ci się:)
                    Moje pokolenie miało więcej szczęścia i mogło rozwijać się już na miejscu. Nie
                    wszystkim się udało ale ja należę do grupy tych zadowolonych:)
                    Ps. znam również Paryż, Rzym, Wiedeń, Pragę, Berlin, Neapol, Wenecję... a nawet
                    Bornholm - który lubię najbardziej:) Twoi kanadyjscy sąsiedzi nawet nie mogą
                    pomarzyć o tych miejscach...
                    • Gość: scott1 landy i inni optymisci IP: *.gorzow.mm.pl 20.12.05, 20:29
                      Jeszcze zobaczycie jakie trudnosci bedzie mialo miasto z wyprowadzeniem tych
                      ludzi z ul. Nadbrzeznej. To ta czesc ubieglego kupiectwa bez odwagi i pomyslow
                      na budowanie swojej przyszlosci. Ich koledzy wczesniej sie rozwineli a oni
                      dalej tkwia w epoce szczek i kocykow. Pamietam jak ich przedstawicielka mowila
                      na sesji RM , ze zbuduja najpiekniejszy bazar w Europie. Tak ja ponioslo.
                      Zobaczycie , ze nie zrobia nic. Beda czekac az wszystko za nich zrobi miasto,
                      oczywiscie na nasz koszt a te zardzewiale szczeki przniosa na wlasnych plecach
                      tam gdzie miasto przygotuje im plac. Mysle , ze tez na koszt miasta. Oj beda
                      jeszcze z nimi niezle "jaja".
                    • e_werty Zlitowania nad Benkiem prosze... 20.12.05, 20:37
                      Wszak to czlowiek w podeszłym wieku... udało mu sie spiredzielić zanim zaczęli
                      rozliczać byłych komuchów - i wydaje mu sie że Pana Boga za nogi złapał.
                      Przekwalifikowal sie na robola drogowego z "gazownika gorzowskiego" - i tu
                      trzeba uznać jego sukces - przy takim miernym IQ potrafił znaleźć prace - o
                      czym świadczą podróże do kraju (pewnie zadłużone we wszelkich mozliwych
                      bankach)
                      Tak więc - jest wigilia - nawet osioł czy inne bydelko moze mówić ludzkim
                      głosem...
          • e_werty indianie ucza Benka... 20.12.05, 20:23
            "...pomarancz do pomarancza..."

"pomarańcza do pomarańczy"... tak bardzie po Polsku...
            • Gość: Bernard Re: indianie ucza Benka... IP: *.ed.shawcable.net 20.12.05, 20:31
              Hey werty,
              Jak jeden pomarancz to do jednego pomarancza..
              A jek jeden do wielu to...pomaranczy..
              Indianie tak twierdza...
              Pozdrawiam
              • e_werty Re: indianie ucza Benka... 20.12.05, 20:42
                Dupku - gdzie ty widziałes owoc o nazwie "pomarańcz"? pewnie w tundrze...

jest to od zawsze ta "pomarańcza" - tak jak ta cytryna czy ta mandarynka...
                (mówisz "ten cytryn" czy "ten mandarynek"?)

"Indianie tak twierdza..."

to zmień indian - ci cie w chu/ja robia...
                • Gość: Bernard Re: indianie ucza Benka... IP: *.ed.shawcable.net 21.12.05, 08:55
                  Hey werty,
                  Ci indianie w Albercie na plantacji pomaranczy pracuja to chyba wiedza...
                  Pozzdrawiam mimo iz prostych rzeczy nier wiesz..
                  Pomarancza...he he he
                  Caly szczep sie z ciebie smieje
                  • e_werty winogron 21.12.05, 09:03
                    "...Caly szczep sie z ciebie smieje"

pewnie chodzi ci o "szczep winogron" - bo widziałem - i to nawet w duzych
                    sklepach - napis "winogron - 1 kg. - 7,58 zł" - to pewnie ten sam szczep co
                    zbiera "pomarańcz" na plantacjach... w tundrze.
        • e_werty I bydełko przemówi... tylko o czym...? 20.12.05, 20:26
          "...Benek - zrób nam prezent na święta i zniknij na dobre...."

nie łudź się - wszak w te świeta wszelkie bydlo przemawia ludzkim głosem... a
          co dopiero to co cały rok pier/doli morały spod pały...
    • Gość: gosc Re: Więcej pieniędzy na bulwar nad Wartą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.05, 08:15
      no benek, do du/py ci sie dobrali na calego

a to dlatego ze twoje wypowiedzi sa jak z kosmosu
      i nikt nie lubi takich farmazonów

a ten koles co tak niby zwiedzal caly swiat(budrys)i teraz w poznaniu sie rozkochał
      nim sie nie przejmuj on musi byc niezle szajbniety
      zeby porownywac poznan do gorzowa
      pzdr
      • Gość: Bernard Re: Więcej pieniędzy na bulwar nad Wartą IP: *.ed.shawcable.net 21.12.05, 08:59
        Hey gosc,
        Oni tak zawsze..
        Nic innego nie potrafia..
        Bawia mnie...
        Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka