Dodaj do ulubionych

NIK ma zarzuty do gorzowskich urzędników

19.01.06, 17:33
NIK ma zarzuty do gorzowskich urzędników - więcej na www.tmg.tgo.pl oraz w
Serwisie Informacyjnym Telewizji Miejskiej Gorzów
Obserwuj wątek
    • Gość: agnieszka Re: NIK ma zarzuty do gorzowskich urzędników IP: *.gorzow.mm.pl 19.01.06, 17:49
      No i co z tego że ma,poprostu będzie umorzone jak to zwykle bywa.
      • Gość: Danny Re: NIK ma zarzuty do gorzowskich urzędników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 00:16
        >poprostu będzie umorzone
        A co to jest "poprost" ?
    • Gość: niem3k Re: NIK ma zarzuty do gorzowskich urzędników IP: *.gorzow.mm.pl 19.01.06, 22:27
      Fakt - poszukałem! Dlaczego media o tym nie mówią? (oprócz szanownej "TMG";)
      bip.nik.gov.pl/pl/bip/wyniki_kontroli_wstep/inform2006/2005172
      • Gość: agnieszka Re: NIK ma zarzuty do gorzowskich urzędników IP: *.gorzow.mm.pl 20.01.06, 09:36
        Z pewnością będzie że to pomyłka i będą próbowali zmienić to i przeprosić
        publiczność.
        • Gość: Bernard Re: NIK ma zarzuty do gorzowskich urzędników IP: *.ed.shawcable.net 20.01.06, 09:56
          Hey agnieszka,
          Jesli popelnili blad to powinni...
          Nie uwazasz???
          Pozdrawiam
          PS. Ty oczywiscie nigdy bledu nie popelnilas... ty testes ta czysta i
          swiecona....
          Denerwujesz mnie.
          • Gość: Ragnar Benek - pokory i świadomości życzę..... IP: *.gorzow.mm.pl 20.01.06, 11:59
            Benek co Ty pierd...sz!
            To jest świadomy wałek a nie błąd.
            Myśl Benek i od czasu do czasu używaj rozumu - jeśli go masz.
          • e_werty Re: NIK ma zarzuty do gorzowskich urzędników 20.01.06, 12:20
            "...ty testes ta czysta"

jeżeli juz to "ty testes ta trzysta"

P.S.

a ty sadzisz że czystych juz nie ma? Bernard - nie wszyscy sa tak uszargani jak
            ty...
            • Gość: agnieszka Re: Dobre Werty. IP: *.gorzow.mm.pl 20.01.06, 17:56
          • Gość: agnieszka Re: NIK ma zarzuty do gorzowskich urzędników IP: *.gorzow.mm.pl 20.01.06, 17:54
            Ależ oczywiście nie ma ludzi co nie popełniają błędów,ale nie takich,czysta to
            napewno jestem w innym sensie.A Ty mnie nie denerwujesz pozdrawiam
        • Gość: nicelus Re: NIK ma zarzuty do gorzowskich urzędników IP: *.dip.t-dialin.net 20.01.06, 18:05
          pomyłki w zamówieniach publicznych nie może być! to są publiczne pieniądze i
          dlatego wszystko jest publicznie kontrolowane. jeżeli ktoś ustawy nie
          przestrzega, to wiadomo że nie pomyłka tylko chodzi o ustawienie przetargu.
          dlatego nie przestrzeganie ustawy jest przestępstwem i jest surowo karalne.

jeżeli w gorzowie w 3/4 kontrolowanych przypadków na łączną kwotę 17 mln zł.
          nie przestrzegano ustawy, z regóły wybierano o 100.000 droższą firmę
          przydzielając jej więcj punktów niż jej się należało, a najtańszej
          przydzielając mniej niż się jej należało, to nie można mówić o pomyłce.
          przestępstwo i to wielokrotne jest popełnione już tylko przez nieprzestrzeganie
          ustawy. w tej sprawie jędrzejczak nie wniósł do wyników kontroli żadnych
          zastrzeżeń.

od chwili popełnienia przestepstw minęło 3 lata i karalność ustała. jednak nie
          można mówić że przestępstwa nie było. przestępstwo było i to wielokrotne.
          miasto straciło na ustawianych przetargach. nikt za to nie odpowie ponieważ
          obszczymurki nie zdążyły przez trzy lata nikogo przyszpilić.
          • Gość: agnieszka Re: NIK ma zarzuty do gorzowskich urzędników IP: *.gorzow.mm.pl 20.01.06, 18:10
            Musiałby to przeczytać ze 100 razy Bernard bo do niego nie dociera,albo rżnie
            głąba,nie wiem co jemu to daje Jędrzejczak to dobty prezydent chyba jakąś płytę
            ma wrośniętą w mózgu pozdrawiam
            • Gość: nicelus Re: NIK ma zarzuty do gorzowskich urzędników IP: *.dip.t-dialin.net 20.01.06, 19:29
              czytając te forum trudno mi się oprzeć wrażeniu, że wiele osób ma coś nie tak.
              nie dają sobie rady nawet z prostymi rachunkami:

wynagrodzenie oparte o obowiązujące w polsce normy knr nagle magistrat bez
              żadnego uzasadnienia podniósł o 22%. tym prostym sposobem niepotrzebnie
              przepłacił o 208.440 zł. (do tego okazało się, że norma nie była za niska.)

miasto zapłaciło razem 4.144.401 zł brutto. firma marciniak podzleciła tą
              robotę fachowej firmie ze szczecina za 3.037.215 zł brutto, zarabiając
              1.107.187 zł. jeżeli miasto zleciłoby tą robotę firmie ze szczecina, to
              wydałoby 1.107.187 zł mniej.

jędrzejczak to dobry prezydent.
              oczywiście dla firmy marciniak.

:D
              • login_tymczasowy Re: NIK ma zarzuty do gorzowskich urzędników 24.01.06, 20:08
                Gość portalu: nicelus napisał(a):

> jędrzejczak to dobry prezydent.
                > oczywiście dla firmy marciniak.
                Piekne!
                Kupuje!
            • Gość: Bernard Re: NIK ma zarzuty do gorzowskich urzędników IP: *.ed.shawcable.net 21.01.06, 20:44
              Hey agnieszka,
              Ty tak kochana gadaj to cie na pewno na kawe nie zaprosze...
              Pozdrawiam jednak
              PS. Przepraszam, ale jakas kara musi byc...
              • Gość: nicelus argumentów brak? IP: *.dip.t-dialin.net 21.01.06, 21:44
                za kawę chcesz sobie poparcie załatwić?

• Gość: Bernard Re: argumentów brak? IP: *.ed.shawcable.net 21.01.06, 21:49
                  Hey nicelus,
                  Bedac z kobieta na kawie o polityce nie rozmawiam.....
                  Pozdrawiam
                  PS. Jestem przekonany ze z Agnieszka milion innych tematow moazna by
                  dyskutowac..
                  Pozdrawiam
                  • Gość: nicelus Re: argumentów brak? IP: *.dip.t-dialin.net 21.01.06, 22:09
                    co do agnieszki nie mam żadnych wątpliwości, ale obawiam się że z tobą nie
                    można. każdy temat sprowadzasz do tego, że jędrzejczak to dobry prezydent.
                    • e_werty Re: argumentów brak? 21.01.06, 22:14
                      "...że jędrzejczak to dobry..."

...ostatnio do tej opinii podłaczył p. Zofię Babij - tę "Dyktatorke z Akademika
                      Desant"... I tu bym sie zgodził - oboje podejrzani sa o przestępstwa....
                      • Gość: Bernard Re: argumentów brak? IP: *.ed.shawcable.net 22.01.06, 10:27
                        Hey werty,
                        Ciebie oczywiscie o brak zdrowego rozsadku nie podejrzewam...
                        Jestem pewien ze ci brak.
                        :)
                        Pozdrawiam
                      • Gość: nicelus Re: argumentów brak? IP: *.dip.t-dialin.net 23.01.06, 05:02
                        ja nie znam regulaminu akademika, więc się nie wypowiadam. dokładnie z tego
                        samego powodu bernard się tam wypowiada. podejrzewam, że studenci nie
                        przestrzegali prawa, więc dyrektorka uważała, że dobrze zrobi jeżeli też nie
                        będzie prawa przestrzegała.

problem ciekawy i można powiedzieć - światowy. powstał już drugi film na temat
                        odpowiedzi mosadu na wydażenia w czasie olimpiady w monachium, a sprawę
                        więźniów w guantanamo dyskutowała kanclerz niemiec z prezydentem usa. to
                        przecież te same etyczne problemy co w akademiku, tylko inny wymiar.
                        • Gość: Bernard Suszarka a walka z terroryzmem IP: *.ed.shawcable.net 23.01.06, 06:38
                          Hey nicelus,
                          Powinienem sie domyslec...
                          Te pacany z internmatu do agenci AlKaida...
                          Oni Gorzow ekomomicznie chca wykonczyc..
                          Moralne i prawne struktury zniszczyc...
                          Ci poszukiewni w Europie wiezniowie AlKaidy to mieszkancy internatu!!!
                          Gdzie jest CIA i MOSAD jak ich trzeba...
                          A ja mowie...opasac (oni lubia pasy...)ich wszystkich tymi przewodami i
                          kuchenkami i suszarkami i grzejnikami i mikrofalowkami i...prad wlaczyc...
                          Duzo pradu!
                          Dac im to co chca...
                          Ale jaja i z terroryzmem spokoj..
                          :)
                          Pozdrawiam antyterorystycznie
                          PS. I na pradzie na dluzsza mete sie zaoszczedzi...
                          • Gość: nicelus Re: Suszarka a walka z terroryzmem IP: *.dip.t-dialin.net 23.01.06, 07:32
                            też tak myślę. jak do twojej spiskowej teorii nie pasuje pis i zielona góra, to
                            pozostaje ci tylko ufo i alkaida. opanowali już nawet lewicę - ostatni bastion
                            jędrzejczaka.

www.gazetalubuska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20060123/TEMATYDNIA/60122024

• Gość: Bernard Re: Suszarka a walka z terroryzmem IP: *.ed.shawcable.net 23.01.06, 08:36
                              Hey nicelus
                              Wiem, Czytalem juz.
                              Nareszcie ktos madrzeje...
                              Jesli lewica zrobi to co powinna to stanie sie wystarczajaca sila w Kraju by
                              rozwalana na kawalki prawice do tego tez zmusic...
                              Wowczas dopiero bedzie w Polsce zycie polityczne a nie banda gryzacych sie
                              psow...
                              Nie bedzie latwo jednak bo to wszystko nawiedzone takie...
                              Jednym z ogromnych bledow jakie ta tworzaca sie koalicja moze popelnic to uzyc
                              Jedrzejczaka jako "kozla ofiarnego" na oltarzu porozumienia...
                              Wyglada na to, ze dla czystej wygody SLD nie bedzie bronic najlepszego
                              czlowieka w Gorzowie, a reszta zrobi to czgo opozycja nigdy nie byla w stanie...
                              Zobaczymy jednak jak sie sprawy potocza...
                              Pozdrawiam
                              PS. Jedrzejczak to dobry Prezydent
                              • Gość: nicelus > Nareszcie ktos madrzeje... IP: *.dip.t-dialin.net 23.01.06, 15:09
                                > Jesli lewica zrobi to co powinna ...

uważasz, że powinna ruszyć do wyborów z oskarżonymi o przestępstwa na afiszach
                                wyborczych? by nawet pasowało. tak włażnie jest postrzegana w społeczeństwie.
                                byłby taki wyróżnik.

• Gość: Danny Re: NIK ma zarzuty do gorzowskich urzędników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 00:30
        Zacytujmy ten raport NIK-u
        "w badanym okresie miasto prowadziło 32 zadania o kosztach jednostkowych
        wyższych niż 100 tys. zł, a ich wartość kosztorysowa przekraczała 592 mln zł. "
        i na koniec
        "miasto poniosło szkodę majątkową w wysokości co najmniej 208,4 tys. zł. "
        208.4 tys. dzielone na 592 mln = 0.000352
        czyli obsuw to 3/10000 inwestycji. To nawet nie są promile. Gdybym ja w swojej
        firmie miał taki odsetek strat to byłbym bardzo szczęśliwy.

• Gość: Bernard Re: NIK ma zarzuty do gorzowskich urzędników IP: *.ed.shawcable.net 24.01.06, 00:51
          Hey Danny,
          To sie robieniem z igly widly nazywa...
          W polityce wszystko jedbak i niestety dozwolone.
          Oglasza sie durne referenda (po to by przegrac) i nikogo za idiotyczne
          wydawanie pieniedzy do prokuratora sie nie posyla...
          • Gość: Danny Re: NIK ma zarzuty do gorzowskich urzędników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 01:22
            >i nikogo za idiotyczne wydawanie pieniedzy do prokuratora sie nie posyla...
            a szkoda
            • Gość: nicelus Re: NIK ma zarzuty do gorzowskich urzędników IP: *.dip.t-dialin.net 27.01.06, 16:06
              co innego waszym zdaniem "idiotyczne", a co innego zdaniem nik i prokuratury
              niezgodne z prawem.
              • Gość: posen Re: NIK ma zarzuty do gorzowskich urzędników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.06, 16:18
                tez mam nadzieję, że numer na "idiotyczne" nie przejdzie... złodzieje muszą do kicia! Jak ktos "pracował" jednoczesnie dla firmy budowlanej i dla miasta nie musi teraz udawać idioty...
    • Gość: agnieszka Re: NIK ma zarzuty do gorzowskich urzędników IP: *.gorzow.mm.pl 20.01.06, 20:39
      co trzeci polak ma już zarzuty i co z tego sprawy albo umorzone albo ze względu
      na brak dowodu itp.
      • Gość: nicelus Re: NIK ma zarzuty do gorzowskich urzędników IP: *.dip.t-dialin.net 20.01.06, 21:18
        dlatego mam większe zaufanie do niku, niż do ślepych na dowody sądów.
      • e_werty Re: NIK ma zarzuty do gorzowskich urzędników 20.01.06, 21:25
        "...co trzeci polak ma już zarzuty..."

... to w jakims ch..owym towarzystwie sie obracasz (ciebie "obracaja"?) -
        wśród moich 15 najbliższych znajmomych - nikt nie ma zarzutów....!!!
        • e_werty testowanie "ch..ja"... 20.01.06, 21:26
          ch..jjowowym towarzystwie
          • e_werty nadal testowanie "ch..ujaja"... 20.01.06, 21:27
            ch../owym towarzystwie
          • e_werty nadal - testowanie "chu---ja"... 20.01.06, 21:28
            c.hu.jowym towarzystwie
            • e_werty efekt testowania "c.h.uja"... 20.01.06, 21:31
              "c.hu.jowym towarzystwie"

ta wersja przechodzi bez kropeczek - czyli nie jest zasyfiona cenzura...

P.S.
              towarzystwo c.hu.ja - jest bezpieczne...
            • Gość: resorak C.huj.ch.uja.chu.jem pogania.Ale c.h.ujowy nastrój IP: *.ztpnet.pl 20.01.06, 21:34
              Werty prowokatorze.A jak poczytaja to dzieci to co pomyślą?
              • Gość: nicelus Re: C.huj.ch.uja.chu.jem pogania.Ale c.h.ujowy na IP: *.dip.t-dialin.net 21.01.06, 12:31
                > A jak poczytaja to dzieci to co pomyślą?

o c h u j a ł
                • Gość: nicelus chu.chu.cha... chu.chu.cha... nasza zima zła. IP: *.dip.t-dialin.net 21.01.06, 20:32
                  w warszawie mróz 20 stopni, bezdomni zamarzają. władze dużo robią dla
                  bezdomnych co nawet zwróciło uwagę niemców. właśnie oglądałem w dzienniku na
                  ard (pierwszym programie niemieckim) bardzo pozytywny reportaż z warszawy.
                  nowego premiera z gorzowa też oczywiście bardzo pozytywnie pokazali.
        • Gość: agnieszka Re:werty co ci mogę odp.prosty cham. IP: *.gorzow.mm.pl 21.01.06, 13:04
          • e_werty Re:werty co ci mogę odp.prosty cham. 21.01.06, 13:11
            "...prosty cham..."

... no - zgadłaś! Po czym poznałaś? Jakieś znajome cechy wypatrzyłaś?
            • Gość: agnieszka Re:werty z pewnością tak bo po czym cham poznaje.. IP: *.gorzow.mm.pl 21.01.06, 16:36
              • Gość: nicelus Re:werty z pewnością tak bo po czym cham poznaje. IP: *.dip.t-dialin.net 21.01.06, 18:06
                werty ma swoje periody - że użyję takiego słowa którego nie rozumiem.

czasem jest rewelacyjny, a czasem trochę nieuczesany ... jak każdy.
    • Gość: nicelus telewizja miejska gorzów to tuba propagandowa IP: *.dip.t-dialin.net 21.01.06, 11:28
      telewizja miejska gorzwów to tuba propagandowa magistratu. wprowadza w błąd
      widzów. dam dwa przykłady:

1. naczelnik inwestycji mówi, że zdaniem nik wynegocjowana cena jest o 200 tys.
      za wysoka, a redaktorka nie wyjaśnia że cena w porównaniu do rynkowej była o
      1,1 mln. za wysoka, czyli obiektywnie, a nie zdaniem nik. natomiast te 200
      tysiący, o których mówi naczelnik inwestycji, dano firmie budowlanej w
      prezencie z miejskiej kasy i bez żadnego uzasadnienia. brak uprawnionych
      budowlańców przy rozmowach świadczy, że przekręt był zaplanowany.

2. jak wynika z rozmów z urzędniczkami, przetargi były robione zgodnie z
      przepisami i do raportu niku się dopiero ustosunkują bo jest dla nich nowy.
      tymczasem raport niku stwierdza, że 3/4 z kontrolowanych przetargów było z
      naruszeniem ustawy. nik dokładne precyzuje swoje ustalenia i urząd miał czas na
      ustosunkowanie się do zarzutów. żaden z tych zarzutów nie został przez
      urzędników zakwestionowany.
    • Gość: nicelus Re: NIK ma zarzuty do gorzowskich urzędników IP: *.dip.t-dialin.net 21.01.06, 22:16
      oczywiście najlepiej przeczytać informację nik, ale jak ktoś woli streszczenie:

www.gazetalubuska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20060120/TEMATYDNIA/60119030

• kajmakan I co, synuBERTY-słoma z butów wychodzi? 22.01.06, 01:51
        • e_werty Re: I co, synuBERTY-słoma z butów wychodzi? 22.01.06, 11:54
          No pewnie... gdybym tak jak ty - biegał goły jak święty turecki to by nie miała
          z czego wystawac.
          • Gość: agnieszka Re: Zeby tylko słoma jemu wychodziła. IP: *.gorzow.mm.pl 22.01.06, 15:37
            • e_werty Re: Zeby tylko słoma jemu wychodziła. 22.01.06, 18:00
              Agnieszko - warunkiem zrozumienia komunikatu jaki wysyłasz jest jego dokladne
              ukierunkowanie - komu odpowiadasz?

• Gość: agnieszka Re: Werty nie przesadzaj. IP: *.gorzow.mm.pl 22.01.06, 20:45
                • Gość: Bernard Werty ma recje.. IP: *.ed.shawcable.net 22.01.06, 21:34
                  • Gość: Bernard Re: Werty ma racje.. IP: *.ed.shawcable.net 22.01.06, 21:36
                    IDIOTA!!
                    Powiedz mi agnieszko, kogo nazwalem idiota????
                    Werty ma racje.
                    Odpowiedzi na posty nie zawsze umieszczane sa w kolejnoisci..Glupoty wychodza...
                    A ty przeciez madra...
                    Pozdrawiam
                    • Gość: nicelus Re: Werty ma racje.. IP: *.dip.t-dialin.net 23.01.06, 07:47
                      no powiedz agnieszko kogo?

chyba nie jędrzejczaka? ...
                      oprócz jędrzejczaka, ...
                      to już chyba nazwał każdego?
                      • Gość: Bernard Re: Werty ma racje.. IP: *.ed.shawcable.net 23.01.06, 08:23
                        Hey nicelus,
                        Musisz jednak przyznac iz w sprawie adresowania odpowiedzi...werty ma racje...
                        Jak nie to sie na moja liste zalapiesz he he he he
                        Pozdrawiam
                        • Gość: nicelus Re: Werty ma racje.. IP: *.dip.t-dialin.net 23.01.06, 10:49
                          mnie nie każdy może obrazić.
                          • Gość: Bernard Re: Werty ma racje.. IP: *.ed.shawcable.net 23.01.06, 11:03
                            Hey nicelus,
                            To dobrze.....
                            Jednak werty ma racje.
                            Pozdrawiam
                            PS. A o jedrzejczaku to chyba ci wspominalem....
                            • Gość: nicelus Re: Werty ma racje.. IP: *.dip.t-dialin.net 23.01.06, 12:31
                              werty ma zawsze rację.
                              pozdrawiam.

ps. nie ??? a co znowu jędrzejczak coś narozrabiał?
                              • Gość: xyz Re: Werty ma racje.. IP: *.gprspla.plusgsm.pl 23.01.06, 18:10
                                ?
                                • Gość: nicelus Re: Werty ma racje.. IP: *.dip.t-dialin.net 24.01.06, 11:42
                                  werty ma zawsze rację, oczywiście za wyjątkiem momentów, gdy racji nie ma. jak
                                  wiesz wyjątki potwierdzają regułę. im więcej wyjątków tym reguła bardziej
                                  potwierdzona.
                                  ;)
                                  • Gość: Bernard Re: Werty ma racje.. IP: *.ed.shawcable.net 24.01.06, 11:52
                                    Hey nicelus,
                                    Werty wystawia sie na kopniaki tak czesto, ze musze zaznaczyc jego "przeblyski"
                                    by mu przyjemnosc sprawic...
                                    Pozdrawiam
                                    • Gość: nicelus Re: Werty ma racje.. IP: *.dip.t-dialin.net 24.01.06, 22:40
                                      jeżeli czasem wystawia się na kopniaki, to tylko po to, żeby tobie przyjemność
                                      sprawić. nie zauważyłeś?
                                      • Gość: BernardHey adam, Re: Werty ma racje.. IP: *.ed.shawcable.net 25.01.06, 06:21
                                        Hey nicelus,
                                        Musi bardzo lubiec sprawiac mi przyjemniosc...masohista jeden...he he he he
                                        Pozdrawiam
      • Gość: Danny Re: NIK ma zarzuty do gorzowskich urzędników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 00:32
        >ale jak ktoś woli streszczenie
        Error: Invalid article key
        • Gość: nicelus Re: NIK ma zarzuty do gorzowskich urzędników IP: *.dip.t-dialin.net 24.01.06, 11:47
          nic na to nie poradzę, że przenieśli gdzieś do archiwum. to nawet lepiej.
          wszyscy powinni zapoznać się informacją z pierwszej ręki, a nie ze
          streszczeniem:

bip.nik.gov.pl/pl/bip/wyniki_kontroli_wstep/inform2006/2005172/px_2005172.pdf

• Gość: nicelus Re: NIK ma zarzuty do gorzowskich urzędników IP: *.dip.t-dialin.net 24.01.06, 18:35
          > > ale jak ktoś woli streszczenie

miasta.gazeta.pl/gorzow/1,35211,3127939.html
          • Gość: Bernard Do Prokuratora z Kaczynskim ! IP: *.ed.shawcable.net 24.01.06, 19:46
            Hey nicelus,
            Powtorze raz jeszcze propozycje, bys w trosce o spoleczne fundusze oskarzyl
            Kaczynskiego o dzialanie na szkode Panstwa i marnowanie na cele polityczne
            milionow zlotych ...
            Jego "nie-rzadzenie" i milosc do politycznych gierek i intryg kosztuje
            podatnikow dziesiatki milionow...
            Jak juz taki "dokladny" i sprawiedliwosci rzadny" jestes, to ..do roboty..
            Albo przestan pieprzyc!!!
            Pozdrawiam oczywiscie
            PS. Jedrzejczak to dobry Prezydent
            • Gość: nicelus nie odwracaj uwagi kaczynskim ! IP: *.dip.t-dialin.net 24.01.06, 21:13
              bez twoich propozycji to zrobię jak tyko nik poda fakty i dowody. czytam
              wszystkie informacje nik, a tu nic. czysty jak łza. załóż nowy wątek i podaj
              fakty jak coś wiesz, a jak nie to do piaskownicy ... antyprezydencka opozycja.

ten wątek jest na inny temat, więc nie zmieniaj od tematu.
              • Gość: Bernard Re: nie odwracaj uwagi kaczynskim ! IP: *.ed.shawcable.net 25.01.06, 06:23
                Hey nicelus,
                Nie badz naiwny...
                NIK = PiS...
                Nie spodziewaj sie kontoli..
                Pozdrawiam
                • Gość: nicelus Re: nie odwracaj uwagi kaczynskim ! IP: *.dip.t-dialin.net 26.01.06, 05:51
                  nik działa kolegialnie. protokół został sporządzony kolegialnie w lubuskiej
                  delegaturze i kolegialnie zatwierdzony w warszawie. żeby wszyscy w niku byli z
                  pisu to pis musiałby mieć większość w sejmie i to od dziesięciu kadencji, a oni
                  nawet teraz większości w sejmie nie mają. nie znasz realiów i ośmieszasz się.
                  zmykaj do piaskownicy!
    • Gość: nicelus Re: NIK ma zarzuty do gorzowskich urzędników IP: *.dip.t-dialin.net 26.01.06, 07:31
      ogólnie rzecz biorąc, to badane przez nik przypadki potwierdzają to co już w
      swoich przypadkach zauważyła prokuratura. urzędnicy byli zatrudnieni
      jednocześnie w magistracie i we firmach biorących udział w przetargach. brali
      pieniądze tu i tu. skoro wyniki przetargów były dla miasta niekorzystne, to
      znaczy firmy płaciły lepiej niż miasto. dlatego były lepiej reprezentowane
      interesy firm.

• Gość: Bernard Re: NIK ma zarzuty do gorzowskich urzędników IP: *.ed.shawcable.net 28.01.06, 03:20
        Hey nicelus,
        PiS-owski pacan jestes ale tu masz racje..
        To sie nazywa "conflict of interest" i jest jesli nie przestepstwem to na pewno
        wykroczeniem...
        Tutaj jest "powaznym wykroczeniem"
        Pozdrawiam
        PS. Dlatego ZDUMIEWA mnie strona Bachalskiego ktory "reklamuje sie jako Senator
        i Przedsiebiorca...
        To powinno byc nielegalne!!!
        W Kanadzie wybrana osoba musi natychm,iast zaprzestac dzialalnosci biznesowej i
        zlozyc prawne w tej sprawie oswiadczenioe...
        Przestaje byc "dzialajacym" wlascicielem do czasu skonczenia kadencji..
        Wszelkie "wspominki" traktowane sa jako nielegalne!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka