Dodaj do ulubionych

Horbacz ma uratować szpital

16.03.06, 07:11
ciekawe ile ten gość jeszcze spartoli? chodzi po miastach i stanowisk szuka:
zus, doradca w choszcznie. teraz trafił do drezdenka. układziki ma niezłe.
cwaniaczek
Obserwuj wątek
    • Gość: czytelnik Re: Horbacz ma uratować szpital IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.06, 10:30
      Czy to nie ten sam gość, o którym niedawno pisano, że dostał wyrok za machlojki
      finansowe;i taki ma uratować szpital!
      • Gość: Bernard Re: Horbacz ma uratować szpital IP: *.ed.shawcable.net 16.03.06, 10:39
        Hey czytelnik,
        Ten sam...
        • Gość: nicelus Re: Horbacz ma uratować szpital IP: *.dip.t-dialin.net 16.03.06, 15:40
          hey bernard, jak ci nie wstyd niszczyć człowieka ze względów politycznych.
          oczerniasz tyko dlatego, że nie jest z sld. źle cie matka wychowała, skoro
          oceniasz ludzi tylko po ich poglądach politycznych.

potępiasz człowieka za to, że nie kombinował do prywatnaj kieszeni. masz mu za
          złe, że odzyskał należne pieniądze dla państwowej instytucji. oj nieładnie.
          • Gość: Bernard Re: Horbacz ma uratować szpital IP: *.ed.shawcable.net 16.03.06, 17:01
            Hey nicelus,
            Jedynie potwierdzilem powszechnie znany fakt.
            Sad uznal Pana Horbacza winy. Zawiesil wykonanie kary. Pan Horbacz rozwazal
            mozliwosc apelacji...
            To powszechnie znane fakty.
            Przestan pisac glupoty.
            PS. W watku dotyczacym jego sprawy pisalem, ze znalem Pana Horbacza jako
            uczciwego czlowieka.

Twoje manipulacje sa tak prymitywne.
            • Gość: nicelus jednak uratował pół miliona dla zus. IP: *.dip.t-dialin.net 16.03.06, 17:25
              > Zawiesil wykonanie kary.

kłamiesz!

nie było wyroku skazującego i nie było orzeczenia żadnej kary. sąd nie mógł
              zawiesić kary której nie orzekł.

kłamiesz i oczerniasz niewinnego człowieka, dlatego że nie z sld i nie kradł do
              prywatnej kieszeni.
              • Gość: Bernard Re: jednak uratował pół miliona dla zus. IP: *.ed.shawcable.net 16.03.06, 18:01
                Hey nicelus,
                Ja sie poddaje.
                Mozna miec rozne opinie, lecz niezaleznie jak skrajnie rozne dla osob
                dyskutujacych jedno jest stale: fakty.
                Faktem jest, ze sad uznal wine Pana Horbacza i zawiesil wykonanie kary.
                Dyskutuj slusznosc decyzji, lecz nie zaprzeczaj faktom.
                Masz problemy z akceptowaniem rzeczywistosci...
                • Gość: nicelus Re: jednak uratował pół miliona dla zus. IP: *.dip.t-dialin.net 16.03.06, 18:29
                  Bernard napisał:

> sąd ... zawiesil wykonanie kary.

napisz proszę jaką karę sąd orzekł.
                  • Gość: Bernard Re: jednak uratował pół miliona dla zus. IP: *.ed.shawcable.net 16.03.06, 22:55
                    Hey nicelus,
                    Nie orzekla...
                    Sad jedynie uznal Pana Horbacza winym zarzucanych czynow...to wszystko...
                    Przestan nicelus. Warto bronic dobrych ludzi... Jednak kiedy to robisz
                    glupio...ludzie lacza twoja glupote z Panem Horbaczem, PiS itd... Wszystkim im
                    szkodzisz..
                    My tu jedynie dyskutujemy...lecz ciagle szanujemy fakty.
                    Ty nie. Ty wymyslasz i zaprzeczasz temu ze slonce wzeszo rano...
                    Ja lubiue Pana Horbacza... Nie poradze jednak nic na to ze sad uznal go
                    winnym...
                    Przyzwyczaj sie...
                    Chcesz cos wiedzic pacanie?
                    Bedzie mi brakowac Horbacza w Radzie...
                    Gorzow potrzebuje madrych ludzi...
                    Nie kop tych ktorzy twoimi wrogami nie sa, pisowski pacanie, ....
                    PS. Jedrzejczak to dobry Prezydent
                    • Gość: ant777 też poproszę o nie karanie mnie IP: *.gorzow.mm.pl 16.03.06, 22:59
                      Bernard, jeśli mnie gliny kiedyś zatrzymają, to na przykładzie analogii też
                      poproszę o to żeby mnie uznali winnym i odstąpili od wymierzenia kary.
                      • Gość: Bernard Re: też poproszę o nie karanie mnie IP: *.ed.shawcable.net 16.03.06, 23:19
                        Hey mrowka,
                        Ty jestes huligan i nic poza klopotami niue tworzysz....he he he he he
                        Nie bedzie dla ciebie litosci...he he he
                        Jesli chodzi o Pana Horbacza, Sad nie mial wyjkszcia jak uznac ze jest winnym
                        zarzucanych czynow....lecz zwazywszy na osobe Pana Horbacza j igo wspaniala
                        przeszlosc jako obywatela uznal...ze niemozliwym jest by to przestepstwo bylo
                        popelnione swiadomie i z premedytacja...
                        Ludzie nie sa wzorcowymi obywatelami dzisiaj i przestepcami jutro... Ja tez tak
                        uwazam...
                        Tak po prostu glupio wyszlo...Po prostu blad...
                        :)
                        PS. Oczywiscie ten sam blad popelniony przez kogos z SLD bylby przestepstwem
                        karalnym smiercia....
                        Ale to juz swietej inkwizycji poroblem...
      • landsbergczyk Re: Horbacz ma uratować szpital 16.03.06, 11:22
        U nas to jest norma.Panowie po aferze starachowickiej ci co nie poszli garowac
        pracują teraz na eksponowanych stanowiskach.Więc nie ma się co dziwić ze o
        Horbacza przestepce trez dbają kolesie.Byle łajza i złodziej jezeli działa w
        polityce zawsze spadnie na cztery łapy
      • Gość: nicelus Re: Horbacz ma uratować szpital IP: *.dip.t-dialin.net 16.03.06, 15:22
        hey czytelnik, pisano akurat odwrotnie. pisano że nie dostał wyroku i
        postępowanie zawieszono. wystarczy pomyśleć. gdyby dostał wyrok, nie mógłby być
        radnym. bernard jak zwykle kłamie.
        • Gość: kibel Re: Horbacz ma zrujnować szpital do końca! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 16:26
          Gość portalu: nicelus napisał(a):

> hey czytelnik, pisano akurat odwrotnie. pisano że nie dostał wyroku i
          > postępowanie zawieszono. wystarczy pomyśleć. gdyby dostał wyrok, nie mógłby
          być
          >
          > radnym. bernard jak zwykle kłamie.

Radnym może nie.Ale piastować funkcje kierownicze może.
          Dębniak piastuje funkcje ordynatora, a wyrok ma.
          To jak jest w końcu?
          Ten Horbacz to zły człowiek!
          • Gość: nicelus Re: Horbacz ma zrujnować szpital do końca! IP: *.dip.t-dialin.net 16.03.06, 17:51
            hey kibel.

oczywiście w gazecie pisano, że nie dostał wyroku skazującego. sąd zawiesił
            postępowanie.

> Ten Horbacz to zły człowiek!

nie wiem. nie znam. być może, ale napewno nie w tej opisywanej sprawie.

czytałem tylko poprzedni artykuł. zwrócił moją uwagę, gdyż był wyraźnie
            tendencyjny. robił wielką aferę opisując poczynania innych, a nie było widać
            żadnego przestępstwa popełnionego przez horbacza. powinien być całkowicie
            uniewinniony, gdyż wystawione przez niego zaświadczenie nie miało nikogo w błąd
            wprowadzić i nikogo nawt niechcący w błąd nie wprowadziło.

na podstawie faktów jestem dla niego pełen podziwu. przepięknie zrobił w konia
            całą bandę aferzystów i odzyskał dla kasy państwowej pół miliona. brawo panie
            horbacz. to mi się podoba. nawet jak bernard nie może tego panu wybaczyć.
            • Gość: Bolek Re: Horbacz ma zrujnować szpital do końca! IP: *.dialup.telenergo.pl 25.03.06, 00:45
              Horbacz podejrzany jest w aferze z firmami budującymi drogi w Gorzowie.
              Sprawa ta ciągle trwa. Nie ma ostatecznego orzeczenia. W tej samej sprawie
              wtrącono do więzienia Jędrzejczaka na 3 miesiące. Opozycja żąda i żądała
              dymisji, bo jest podejrzany. Zrobiono nawet referendum. Tak jak pisała prasa
              Horbacz ma zarzut wystawiania fałszywych dowodów, będąc dyr. ZUS.
              W takiej to sytuacji daje się mu stanowisko dyrektora szpitala. Mnie nie
              interesuje, że jest z opcji rządzącej, ale czy partia ta nie ma ludzi o
              nieposzlakowanej opinii. Miało być inaczej! A jest to samo!!!
        • Gość: Bernard Re: Horbacz ma uratować szpital IP: *.ed.shawcable.net 16.03.06, 16:57
          Hey nicelus,
          Sam rozmuchujesz glupia sprawe.
          Sad uznal Horbacza winym. Zawiesil jedynie wykonanie wyroku.
          Pan Horbacz zostal przez Sad uznany winnym. Zapowiadal nawet apelacje..
          PS. Przestan ciagnac ten kretacki temat
          • Gość: nicelus bernard to krętacz i kłamca. IP: *.dip.t-dialin.net 16.03.06, 18:23
            Bernard napisał:

> Zawiesil jedynie wykonanie wyroku. <

krętacz jesteś i kłamiesz!

sąd nie zawiesił wykonania wyroku.

nie było skazującego wyroku, więc sąd nie zawiesił też wykonania kary.
            • Gość: Bernard Re: bernard to krętacz i kłamca. IP: *.ed.shawcable.net 16.03.06, 23:52
              Hey nicelus,
              Powiedz mi wiec pacamnie co takiego zapowiadal Horbacz apelowac???
              • Gość: nicelus Re: bernard to krętacz i kłamca. IP: *.dip.t-dialin.net 17.03.06, 00:01
                jeżeli zamierzał, to zapewne postanowienie sądu o zawieszeniu postępowania, aby
                uzyskać wyrok uniewinniający.
    • Gość: ten Re: Horbacz ma uratować szpital IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 10:58
      , ale za to "nabożny" to człowiek, a że poświadczył nieprawdę..
      • Gość: J.K. Re: Wybacz im Panie bo nie wiedzą co czynią IP: *.gorzow.mm.pl 16.03.06, 11:56
        Temu staroście to chyba rozum odebrało. Przecież to jest jeden z największych
        oszołomów jakie lubuska ziemia nosi. Obserwuję jego poczynania od kiedy był
        wójtem Santoka. Jak pojechał do Rzymu ,żeby wręczyć Papieżowi chonorowe
        obywatelstwo wsi gminnej Santok a następnie twierdził na lewo i prawo ,że
        Papież przyjedzie na pielgrzymkę do Santoka na uroczystość 1.400 lecia grodu
        Santok. Jak go w Santoku nie wybrano na następną kadencję próbował zdobyć
        stołek wójta Kłodawy. Ale tam go pogoniono.Później zdemolował gorzowski ZUS
        będąc dyspozycyjnym szefem tego zakładu. Wywalił na bruk wszystkich ,którzy
        mieli jakiekolwiek pojęcie o pracy w ZUSie. W międzyczasie założył
        stowarzyszenie czy coś takiego i próbuje zarabiać na nieczynnym cmentarzu
        świętokrzyskim przy ul. Warszawskiej. Od kilku lat co rusz słychać o próbach
        ponownego otwarcia dla pochówków tego cmentarza . Wbrew opinii zarówno
        okolicznych mieszkańców jak i władz sanitarnych , miasta itd.Siedział w
        areszcie w związku z aferą łapówkarską w gronie kilkunastu osób. Sprawa nadal
        nie została rozstrzygnięta. I taki " geniusz" zostanie dyrektorem mocno
        zadłużonego szpitala powiatowego w Drezdenku.Toć to już degrengolada zupełna.
        Świat się do góry nogami przewraca. Tego starostę trzeba wysłać na badania
        psychiatryczne lub od razu zamknąć za podejrzenie brania łapówek.
        • e_werty Re: Wybacz im Panie bo nie wiedzą co czynią 16.03.06, 12:16
          Czyżby łowca skór? Tu szpital... a w Gorzowie cmentarz?
        • Gość: Kika Re: Wybacz im Panie bo nie wiedzą co czynią IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.06, 13:39
          Ten gość ma na koncie wiele "ciekawych akcji". Współczuje nędznemu już
          drezdeneckiem szpitalowi nowego MANAGERA! Obawiam się, że w tej chwili liczy
          się głwónie to, że jest on z premierem na "ty". Nadchodzi era PIS-u!!!
          Przygotujmy się do niej. Ja zbieram na bilet do Nowej Zelandii (byle jak
          najdalej)
          • Gość: nicelus Re: Wybacz im Panie bo nie wiedzą co czynią IP: *.dip.t-dialin.net 16.03.06, 18:33
            hey kika! wnioskuje, że nie jesteś z premierem na ty i era twojej partii mija.

• Gość: nicelus jednak odzyskał pół miliona dla zus. IP: *.dip.t-dialin.net 16.03.06, 17:06
          j.k. wnioskuje, że jesteś sld-owiec antyklerykał.

> Siedział w areszcie w związku z aferą łapówkarską w gronie kilkunastu osób. <

ale z "aferą łapówkarską" nie miał nic wspólnego, więc wyłączono go z tej
          sprawy. jego sprawę sąd rozstrzygnął w odrębnym postępowaniu.

jednak wyroku skazującego nie dostał. zawieszono postępowanie. faktycznie sąd
          uznał, że potwierdził nieprawdę - zaświadczył, że firma nie ma zaległości w
          składkach w momencie gdy jeszcze nie wpłynęło całe pół miliona i brakowało 4%
          tej sumy.

każdy menadżer powie, że przy takiej dużej firmie 20 tyś. to żadne zaległości i
          miał pełne prawo takie zaświadczenie wystawić. jednak sąd uznał inaczej.

moim zdaniem przestępstwa nie było, gdyż to zaświadczenie nikogo nie
          wprowadziło w błąd i nie miało na celu kogokolwiek w błąd wprowadzić.

ponadto trzeba zauważ, że sam na tym nic nie zarobił, a dla zusu odzyskał pół
          miliona zaległych składek. była to normalna czynność menadżerska, a nie żadna
          afera. moim zdaniem pogląd sądu jest szkodliwy społecznie. sąd niepotrzebnie
          eliminuje margines uznaniowości i swobodę działań menadżera firmy państwowej,
          podczas gdy menadżerowie firm prywatnych nie mają takich ograniczeń.

akurat ten artykuł czytałem i pamiętam. pamiętam też związaną z nim dyskusję.
          jeżeli reszta twojej wypowiedzi jest też tak "prawdziwa" to nie warto czytać,
          tego co piszesz.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=58&w=36424699&v=2&s=0
          • Gość: J.K. Re: jednak odzyskał pół miliona dla zus. IP: *.gorzow.mm.pl 17.03.06, 11:58
            Nicelus mylisz się spekulując, że jestem sld-dowcem antyklerykałem.Jesteś
            przykładem bardzo schematycznego myślenia, że jak się krytykuje kogoś z jakieś
            opcji politycznej to znaczy ze jesteś z opcji opozycyjnej. Dla mnie zupełnie
            rzeczą nieważną jest jaką legitymację partyjną ktoś nosi. Dla mnie ważne jest
            co kto robi i co mówi. Jeżeli chcesz wiedzieć to poglądy mam liberalne. I tyle
            w tej sprawie.Odnośnie umorzenia postępowania.Nie znam sprawy ale z tego co
            czytam w tym forum to chyba chodzi o art. 66 kodeksu karnego dot. przesłanek
            warunkowego umorzenia postępowania.Otóż zgodnie z tym art. sąd może warunkowo
            umorzyć postępowanie karne, jeżeli w i na oskarżonego nie budzi wątpliwości a
            wina ta i społeczna szkodliwość czynu w ocenie sądu nie są znaczne.Stosuje się
            warunkowe umorzenie jeżeli zagrożenie karą nie przekracza 3 lat pozbawienia
            wolności lub 5 lat jeżeli sprawca naprawił szkodę lub pojednał się z
            poszkodowanym. Nie zmienia to jednak faktu że oskarżony został uznany W
            I N N Y M. A jeżeli nie odwołał się od postanowienia sądu i postanowienie się
            upramocniło to fakt jest taki :pan Horbacz jest winny. Życzę dużo zdrowia bo na
            szpital w Drezdenku już nie będzież mógł wkrótce liczyć.
          • Gość: aga Re: nicelus IP: *.gorzow.mm.pl 18.03.06, 18:14
            to dlaczego nie pozostał jako dyrektor zus
        • Gość: Carlo Re: Wybacz im Panie bo nie wiedzą co czynią IP: 80.51.206.* 22.03.06, 13:39
          Największymi oszołomami są tacy jak ty, mr j.k.!! Za takie właśnie manipulacje
          powinny być wyroki skazujące. Czym ci osobiście podpadł Horbacz, że się tak mścisz?
    • Gość: nicelus Re: Horbacz ma uratować szpital IP: *.dip.t-dialin.net 16.03.06, 14:48
      dacie sobie rękę uciąć, że 100% tego co tu napisaliście jest prawdą?

mogłoby to finansowo pomóc gorzowskim szpitalom ...

www.radio.zachod.pl/php/news.php?id=14875

• Gość: Pawlak Re: Horbacz ma uratować szpital IP: 62.6.139.* 16.03.06, 15:17
      Typowo polskie TKM. Nie wazne ze nieuczciwy, ze kretacz. ze ma wyrok. Ale swoj.
      • Gość: nicelus Re: Horbacz ma uratować szpital IP: *.dip.t-dialin.net 16.03.06, 15:42
        Pawlak napisał:

> ma wyrok.

kłamiesz.
        • pan_hrabia Re: Horbacz ma uratować szpital 16.03.06, 17:02
          Nie wiem jak sobie poradzi ze szpitalem, poczekamy zobaczymy...
          Co do cmentarza, to efekty widać, jest coraz ładniejszy, uporządkowany ,
          zabytkowe nagrobki sa poddawne renowacji. Powoli, ale systematycznie.
          To po co się tak na chłopa od razu rzucać. Bo jak wszystko chwastami zarastało
          a ludziska chodzili nocą po ciemku po błocie na skróty to było wspaniale. A jak
          Horbi kładzie kostkę brukową to podejrzane..

JPII faktycznie dostał obywatelstwo Santoka i miał prawo do darmowych
          przejazdów promem, ale jak zyję nie słyszalem, aby ktoś go do tego namawiał
        • Gość: Bernard Re: Horbacz ma uratować szpital IP: *.ed.shawcable.net 16.03.06, 17:08
          Hey nicelus,
          Dlaczego zaprzeczasz faktom?
          Sad uznal Pana Horbacza winnym. To fakt. Sprawdz w arch. tego forum...
          Jedyne co zostalo zawieszone to wyrok.
          Masz prawo byc przekonanym o niewinowsci Pana Horbacza, lecz to nie ma nic
          wspolnego z faktami..
          Mozesz napisac "Sad uznal wprawdzie go winym, lecz ja wierze, ze Pan Horbacz
          jest niewinny" - proste stanowisko faktom nie zaprzeczajace...
          Broniac go nie zaprzeczaj faktom.
          Pacana z siebie robisz...
          Zanium odpowiesz...naprawde sprawdz.
          • redcloud Re: Horbacz ma uratować szpital 16.03.06, 17:56
            Bernard ma racje. Horbi dostal juz wyrok w zawiasach za przekrety z
            ekofunduszem gdy rzdzil Santokiem (tez poswiadczyl nieprawde), teraz z PBI
            poswiadczyl nieprawde ale pewnie mniej niz poprzednio, to umorzyli (warunkowo
            do nastepnego poswiadczenia,he,he)
            howgh
            • Gość: Bernard Re: Horbacz ma uratować szpital IP: *.ed.shawcable.net 16.03.06, 18:06
              Hey redcloud,
              Ja Pana Horbacza nie oceniam.
              Kupe lat go nie widzialem. Nie znam "dzisiejszego Horbacza...w koncu
              wszyscy "sie rozwijamy...: (poza kilkoma uczestnikami forum)...
              Ja jedynie stwierdzam fakty.
              Broniac przydenta Jedrzejczaka nie moge zaprzeczyc faktom iz zostal oskarzony i
              tymczasowo aresztowany. Bez znaczenia czy ja to za sluszne uwazam czy nie - to
              sa fakty.
              Nicelusnie zyje w realiach - on stara sie je tworzyc...
              Biedny nicelus...samotny w soim wyimaginowanym swiecie...
              • e_werty Re: Horbacz ma uratować szpital 16.03.06, 18:51
                "...Nicelusnie zyje w realiach - on stara sie je tworzyc..."

... i to ma być zarzut? Przeciez chodzi o tworzenie realnych wydarzeń. Bernard
                ty w tym wirtualu głupiejesz do reszty... wyjdź do realu...
                • Gość: nicelus głupio mi się zrobiło ... IP: *.dip.t-dialin.net 16.03.06, 19:16
                  >> "...Nicelus nie zyje w realiach - on stara sie je tworzyc..."

gratuluję! spostrzegawczy jesteś, a ja taki piękny komplement przegapiłem.
                  stokroć dziękuję.
                  • Gość: Bernard Re: głupio mi się zrobiło ... IP: *.ed.shawcable.net 16.03.06, 22:58
                    Brak mozliwosci akceptowania istniejacych realiow i zastepowanie ich wytworami
                    chorej wyobrazni sa powodem twojej dumy...???
                    he he he
                    ale jaja
                    Mamy wariata na tym forum (zapros werty...on rozumie....he he he
                    ale jaja
                    Co oni pala?????
              • Gość: nicelus uratował pół miliona dla zus, uratuje i szpital. IP: *.dip.t-dialin.net 16.03.06, 18:57
                > nicelus...samotny w soim wyimaginowanym swiecie...

ty się o mnie nie martw.
                ty uważaj, żeby się twój świat nie zawalił.

• Gość: Bernard Re: uratował pół miliona dla zus, uratuje i szpit IP: *.ed.shawcable.net 16.03.06, 22:59
                  Solidny jak skala bowiem na faktach oparty a nie na chorej wyobrazni...
                  • Gość: nicelus Re: uratował pół miliona dla zus, uratuje i szpit IP: *.dip.t-dialin.net 16.03.06, 23:54
                    jesteś pewien?
                  • e_werty Re: uratował pół miliona dla zus, uratuje i szpit 17.03.06, 11:33
                    "...Solidny jak skala ..."

... piasek także byl kiedys skałą...
          • Gość: nicelus Re: Horbacz ma uratować szpital IP: *.dip.t-dialin.net 16.03.06, 18:40
            Bernard napisał:

> Jedyne co zostalo zawieszone to wyrok.

sprawdziłem. kłamiesz!

jedyne co zostało zawieszone to postępowanie.

nie było wyroku skazującego i nie było orzeczenia kary.
            • Gość: jan Re: Horbacz ma uratować szpital IP: *.gorzow.mm.pl 16.03.06, 20:07
              ale przez orzeczenie warunkowego umorzenia było stwierdzenie winy
            • Gość: kibel Re: Horbacz ma uratować szpital IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 11:03
              > > Jedyne co zostalo zawieszone to wyrok.
              >
              > sprawdziłem. kłamiesz!
              >
              > jedyne co zostało zawieszone to postępowanie.
              >
              > nie było wyroku skazującego i nie było orzeczenia kary.

Musisz być mocno związany z Horbaczem ;)
              • Gość: nicelus Re: Horbacz ma uratować szpital IP: *.dip.t-dialin.net 18.03.06, 06:49
                nie znam człowieka i nawet nigdy go nie widziałem.
    • landy Re: Horbacz ma uratować szpital 16.03.06, 19:00
      no coz wbrew stanowisku bernarda dobryniewskiego
      sad horbacza nie skazal i zatem nie zawiesil wykonania kary
      sad warunkowo umorzyl postepowanie a to zupelnie co innego
      swoja droga sad czepil sie 20 000 zlotych niedoplaconych przez pbi
      cala reszte pbi splacil
      zaswiadczenie zostalo wydane po zaplaceniu wierzytelnosci glownej
      bernard odpie..sie od horbacza w tej sprawie
    • Gość: mieszkanka Re: Horbacz ma uratować szpital IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 22:18
      Pan Horbacz na stanowisu dyrektora= koniec szpitala w Drezdenku!!!! Jak mogli
      powierzyć takie stanowisko takiemu człowiekowi??????? Tylko dzięki Panu
      Nawrotowi ten szpital istnieje.Dzięki niemu i pracownikom, którzy razem z nim
      walczyli o to bysmy mieli się gdzie leczyć!!!! Wstydźcie się Władze Powiatu!
      • Gość: Bernard Horbacz - dyskusja a nie atak!!! IP: *.ed.shawcable.net 16.03.06, 23:02
        Hey mieszkanka,
        Nie przesadzaj..
        Horbacz to madry facet...
        Nie sugeruj sie dyskusja na temat jego procesu...
        To inna para trampek...
        Bedzie brakowac Horbacza w Radzie!!!!!
        PS. Nie martwie sie o szpital w Drezdenku... Horbacz sobie poradzi...
        • Gość: MIESZKANKA Re: Horbacz - dyskusja a nie atak!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 17:11
          NIE PRZESADZAM, PO PROSTU PISZE JAK JEST!!! PANU NAWROTOWI ZAWDZIĘCZAMY WIELE.
          A TERAZ KIEDY OBJĄŁ PAN HORBACZ BOJĘ SIE,ŻE NIESTETY SZPITAL PRZESTANIE
          ISTNIEĆ!!!!! TO PAN NAWROT URATOWAŁ SZPITAL A OBECNY DYREKTOR MOZE TO TYLKO
          ZAPRZEPAŚCIĆ. SKORO JEST TAKI DOBRY TO DLACZEGO ZMIENIAŁ TAK CZĘSTO PRACĘ??? ZA
          DOBRY BYŁ????HEHEHE.
          • Gość: Bolek Re: Horbacz - dyskusja a nie atak!!! IP: *.dialup.telenergo.pl 25.03.06, 00:57
            O ile mnie pamięć nie myli, to Horbacz zatrudniony był też w zakładach
            mięsnych jako specjalista do spraw prywatyzacji. Zatrudnił go kolega dyrektor
            Jan P. . Jak na tym wyszły zakłady mięsne, to wszyscy widzą. Zostały
            zaorane !!! Nikt nie poniósł konsekwencji. Oby tak nie było ze szpitalem w
            Drezdenku. Należało tam zatrudnić specjalistę menadżera, znającego doskonale
            te zagadnienia i mającego w tym zakresie doświadczenie.
        • Gość: MIESZKANKA Re: Horbacz - dyskusja a nie atak!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 17:23
          RADA ODETCHNIE Z ULGĄ!!!! POZBYLI SIE PANA HORBACZA. A MY PŁACZEMY!!!
    • Gość: Kuriboy Ciekawe co ten koleś tak naprawde potrafi ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 12:53
      Heh znam dobrze Pana Nawrota i wiem że ten człowiek nie tylko wkładał w prace
      szpitala wszystkie swoje siły ale też serce.. Człowiek przez 30 lat walczył o
      presiż tej placówki a tu nagle jakis koleś od tak sobie ( ponoć karany )
      zasiada za sterami czegoś o czym nie ma zielonego pojecia . Spytajmy najlepiej
      ludzi z Choszczna , Santoka co o nim sadza ?? Aha i nie podszywajmy sie pod
      jakies opcje polityczne Szpital to nie sejm czy urzad to placówka majaca na
      celu słuzyc dobru publicznemu kazdego z nas a nie byc miejscem jakis gierek
      politycznych...
      • Gość: mieszkanka Re: Ciekawe co ten koleś tak naprawde potrafi ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 17:07
        WIELKIE BRAWA DLA KURIBOYA!!!! PISZESZ PRAWDE!!!
    • Gość: Marta Re: Horbacz ma uratować szpital IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 17:17
      Panie Starosto jak Panu nie wstyd! Pan Nawrot walczył o każdą złotówkę. To
      starostwo miało wszystko w ..... . Mieliście pewnie kupca za psie pieniądze.
    • Gość: MIESZKANKA Re: Horbacz ma uratować szpital IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 17:24
      CIEKAWE JAKI JEST TEN JEGO NIBY DOBRY PROGRAM NAPRAWCZY????
    • Gość: Marta Re: Horbacz ma uratować szpital IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 23:02
      Przeczytałam wypowiedzi forumowiczów. Wszyscy prawie są zgodni. Nawrot jest
      cool.
      Horbacz be. Starosta - jaki jest każdy widzi.
      Oj władzo, władzo! Mam nadzieję, że w następnych wyborach przegracie z kretesem.
      A zreszą kto was wybierał?
      Od dawna knuliście!!!!!!!
      • Gość: Bernard Re: Horbacz ma uratować szpital IP: *.ed.shawcable.net 18.03.06, 01:58
        Hey Marta,
        Zostawic Horbacza w spokoju.
        Facet madry tylko gra dla zlej druzyny...
        Nie mozna kopac. Sprawa zmknieta.
        Jesli jest taki zly...to wkrotce sie okaze.
        Ktos mu zaufal...
        • Gość: Marta Re: Horbacz ma uratować szpital IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 08:15
          Bernardzie nie znam Horbacza.Wiem jednak, że władze starostwa zachowują się
          skandalicznie. Horbacz nie powinien piastować żadnego stanowiska jest
          skompromitowany.
          • Gość: Bernard Czego sie wcinac w sprawy innego miasta??? IP: *.ed.shawcable.net 19.03.06, 06:13
            Hewy Matra,
            Ale co to wszystko obchodzi Gorzowiakow??? He???
            Co sie z butami w inne miasto wpieprzac..? Falubazu za malo?
            Chcieli Horbacza - maja Horbacza...
            Ich sprawa.
        • Gość: MIESZKANKA Re: Horbacz ma uratować szpital IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 12:02
          Oj Bernardzie, nie wiesz co piszesz!!!! My chcemy mieć szpital, a Pan Horbacz
          nam tego nie spełni!!!! Tylko Pan Nawrot był odpowiednim człowiekiem na to
          stanowisko!!!! niechcemy Horbacza, chcemy Nawrota!!!!!
          • Gość: Bernard Re: Horbacz ma uratować szpital IP: *.ed.shawcable.net 19.03.06, 06:15
            Hey mieszkanka,
            Pisaniem na forum jeszcze nikt niczego nie zalatwil...
            Nie widze zbyt wielu glosnych protestow i demonstracji...
            Szable w dlon!!! Walczyc o niego skorotego warty.
        • e_werty Re: Horbacz ma uratować szpital 18.03.06, 13:12
          "...Ktos mu zaufal..."

... UFO...
          • Gość: olaf Re,Nie mogę uwierzyć Horbacz dyr.ale jaja????????? IP: *.gorzow.mm.pl 18.03.06, 18:36
    • Gość: posen zawodowcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 13:18
      W Niemczech i innych (zachodnich) krajach zarządzanie szpitalem to poważna i odpowiedzialna funkcja, sprawowana przez "zawodowców" - menedżerów z prawdziwego zdarzenia. Dopóki w Polsce będa takie stanosiwska obsadzane politycznie tak długo będą szpitale padały. Co się tutaj dzieje, nie znajac ani poprzednika ani nowego kandydata, to prawdopodobnie na zasadzie "zamienił stryjek..".
      • Gość: aga Re: zawodowcy IP: *.gorzow.mm.pl 18.03.06, 18:12
        P.Horbacz również jest do sprawy upadłości Stolbudu
        • e_werty Re: zawodowcy 18.03.06, 18:15
          "...jest do sprawy upadłości Stolbudu"

czyli taki "zawodowy ujeżdżacz firm"? To jednak ma jakąś specjalizacje....
          • Gość: smerf Re: zawodowcy IP: *.gorzow.mm.pl 18.03.06, 18:18
            Facet który jest podejrzany o fałszowanie dokumentów zus zostaje dyrektorem
            czyli dalej jest SYF i będzie
      • Gość: Bernard Re: zawodowcy IP: *.ed.shawcable.net 19.03.06, 06:19
        Hey posen,
        Masz racje. Przewaznie organizowane sa konkursy...
        Tylko najlepsi moga dostac taka fuche. Zadnych politycznych nominacji...
        Komisja samorzadowa sprawdza kandydatow i wybiera...
        Jest poza zasiegiem jakiejkolwiek partii. Nie ma nic wspolnego z polityka..
        No, ale to w krajach mniej od Gorzowa rozwinietych..
        :) :)
      • kajzerka Re: zawodowcy 23.03.06, 15:27
        Gość portalu: posen napisał(a):

> W Niemczech i innych (zachodnich) krajach zarządzanie szpitalem to poważna i
        od
        > powiedzialna funkcja, sprawowana przez "zawodowców" - menedżerów z
        prawdziwego
        > zdarzenia.

W Niemczech i innych zachodnich krajach nawet baki pachną fiołkami.
        Kanclerz Schroeder to tez super menadżer, bo juz tyle rur pod Bałtykiem
        przeciągnął, że kolejna to dla niego pestka :)))))))))))))
    • Gość: mieszkanka Re: Horbacz ma uratować szpital IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 20:19
      My chcemy Pana Nawrota!!!!!! Tylko On może uratować
      szpital!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A nie Horbacz!!!!!!!!Za 3 miesiące znowu pewnie
      odejdzie i zostawi syf jak i w poprzednich miejscach pracy!!!!!!! A my
      zostaniemy bez szpitala!!!!!!!!
      • Gość: posen Re: Horbacz ma uratować szpital IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 22:34
        zróbcie referendum:)
        • Gość: mieszkanka Re: Horbacz ma uratować szpital IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 22:59
          Dobry pomysł!!!!!! Albo zmienic władze powiatowe!!!!
          • Gość: nicelus Re: Horbacz ma uratować szpital IP: *.dip.t-dialin.net 19.03.06, 07:21
            to mają być pomysły?

długi najbardziej zadłużonego wojewódzkiego szpitala w gorzowie obciążają nie
            gorzów, tylko całe województwo. kolejny zadłużony szpital jest we wschowie.
            długi tego powiatowego szpitala nie obciżają jednak w ogóle powiatu
            wschwskiego. długi szpitala we wschowie obciążają inny powiat. tak się
            zadłużać, aby długi spłacał ktoś inny - to są dobre pomysły!

naprawdę! gdyby to nie było prawdą, nie byłoby takie śmieszne - jak mawiał jan
            pietrzak.

• Gość: Bernard Re: Horbacz ma uratować szpital IP: *.ed.shawcable.net 19.03.06, 08:13
              Hey nicelus,
              Przestan pacanie sie licytowac...
              Nikt tu o Gorzowie nie mowi...
              Dla Witnicy ich szpital jest sto razy wazniejszy niz zakichany gorzowski...
              Staraj sie zrozumiec o co chodzi zanim sie rozpedzisz...
              Ludzie w Witnicy maja wlasne problemy ktore...jak zawsze sa wieksze niz
              kogokolwiek innego,.
              To normalne i naturalne...
              A ty tu z gorzowskim burdelem szpitalnym wyjezdzxasz...
              Kogo to w Witnicy obchodzi...
              Maja wlasny problem...
              Co za pacan...
              • oporny Re: Horbacz ma uratować szpital 19.03.06, 13:54
                A ty jeszcze chlejesz? Idź weź zimny prysznic... najlepiej do ... Witnicy...
    • Gość: smerf Re:Były dyr.zus,ma rozwiązać problem???wątpliwe??? IP: *.gorzow.mm.pl 19.03.06, 13:49
      • Gość: zzz Re.Czy brak jest młodych,wykształconych ludzi???? IP: *.gorzow.mm.pl 19.03.06, 20:46
        • Gość: aga Re: Pacjenci trzymajcie się lepiej nie chorować. IP: *.gorzow.mm.pl 19.03.06, 20:52
    • landsbergczyk Re: Horbacz ma uratować szpital 22.03.06, 11:27
      Ludziska nie róbcie z takiego popaprańca menago.Gość nie pomoze a raczej
      spartoli sprawe.Zresztą nie pierwszy raz.Omnibus cholera się znalazł.
      • Gość: Carlo Re: Horbacz uratuje szpital! IP: 80.51.206.* 22.03.06, 14:05
        Regulamin nie radzi odpisywać na takie artykuły...
        gorzowianin, skąd ta złość? Czyżbyś był raczej z Drezdenka? Proszę, nie mów nam,
        co dla nas lepsze. Nie mam, jak np. ty, chorych uprzedzeń do T.H., a zarzuty
        jakie przeciw niemu tu czytam to nieporozumienie! W szpitalu w Drezdenku nie
        może być gorzej, jest jedno wielkie kolesiostwo i naprawdę ogromne długi. Ktoś z
        doświadczeniem jak T.H. i tylko taka osoba może zapobiec zamknięciu szpitala.
        Wszyscy w to wierzymy.
        • Gość: hmm.... Re: Horbacz uratuje szpital! IP: *.ztpnet.pl 22.03.06, 17:13
          Tiaaaa..... a ja jestem baletnikiem w spódniczce... Nawrot, nawracaj! Jesteś
          dobry. A starostwo to kolesie wiadomo kogo.... nowo mianowanego?. W każdym bądź
          razie, Drezdenko, pożegnaj szpital!!!!!!? Obym był w błędzie....
        • oporny Re: Horbacz uratuje szpital! 22.03.06, 18:01
          Tutaj wiara niewiele pomoze - to nie kruchta koscielna - to szpital i do
          prowadzenia takiej placówki - w normalnych realiach czyli bez długów - trzeba
          mieć kwalifikacje. A co dopiero w sytuacji zadłuzenia. Pozostaje wam
          tylko "wiara i dawanie na tacę"...
          • Gość: Carlo Re: Horbacz uratuje szpital! IP: 80.51.206.* 22.03.06, 18:10
            Wiesz, Oporny, póki co Polska jest w ponad 90% kaatolickim krajem, nie obrażaj
            90% swoich rodaków...chyba że jesteś z Bliskiego Wschodu lub tego bardzo
            bliskiego(wówczas byłby to szowinizm?ksenofobizm?)... Może właśnie stąd znasz
            tak dobrze p. Horbacza, bo ziomki kazali ci go inwigilować!
            Nie wierzę w takie komentarze. Uważam, że p. Horbacz ma dużą szansę zrobić to,
            co nie udało się p. Nawrotowi, czyli wyprowadzić szpital na prostą. Choćby przy
            pomocy tych "układzików", o których tak tu wypisujecie.
            • oporny Re: Horbacz uratuje szpital! 22.03.06, 19:07
              Daj wam Boze!

Jednak śledząc "sukcesy" życiowe p. Horbacza - czarno to widzę. A co do
              pomocy "układzików" o których ty wspominasz - moga jedynie zniweczyć
              jakikolwiek sukces - prokurator zna tego pana i tylko czeka na jakąś
              niejasnośc...
              • Gość: Carlo Re: Horbacz uratuje szpital! IP: 80.51.206.* 22.03.06, 19:38
                A kto pisze o nielegalnym korzystaniu z "układzików"? Po prostu dobre kontakty i
                znajomości, także z premierem, mogą pomóc w ratowaniu szpitala w Drezdenku,
                choćby załatwienie korzystnych kredytów.
                Ty rzeczywiście jakiś oporny. Niedługo przekonasz się, że p. Horbacz pomoże nie
                tylko wydostać się z dołka szpitalowi, ale będzie współautorem zmian
                politycznych w mieście. Bo już od lat największą zakałą miasta jest nie szpital,
                a burmistrz.
                • oporny Re: Horbacz uratuje szpital! 22.03.06, 19:49
                  Ty piszesz. W formie w jakiej je przedstawiłeś tak zabrzmiały.

No i mów ze tu chodzi o "skok na władzę" a nie jakis bzdetny szpitalik... Że
                  Horbaczowi chodzi o stolec burmistrza...

TKM... typowy... no ale co sie dziwić - czym Horbacz za mlodu nasiaknie tym na
                  starośc mysli...
                  • Gość: Carlo Re: Horbacz uratuje szpital! IP: 80.51.206.* 22.03.06, 20:00
                    Jeśli wprowadziłem w błąd- przepraszam. I to podwójnie.
                    Primo- za "układziki"
                    Sekundo- za "skok...", to też nadinterpretacja. Nie chodzi o niego jako
                    burmistrza - Drezdenku potrzebny jest burmistrz z Drezdenka, znający realia,
                    problemy i ludzi: z którymi można współpracować, a z którymi lepiej nie. A
                    Horbacz, doświadczony prawicowy polityk, mógłby mu pomóc. Więc spokojnie z tym
                    TKM. Ale czym T.H. miałby nasiąkać za młodu, co by go miało skłaniać do coraz
                    większego chapania?
                    • kajzerka Re: Horbacz uratuje szpital! 23.03.06, 15:29

od
                      prawdziwego
                      > zdarzenia.

• Gość: ? Re: Horbacz uratuje szpital! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.06, 13:20
                      ****Ale czym T.H. miałby nasiąkać za młodu****

cwaniactwem?
                      • Gość: Carlo Re: Horbacz uratuje szpital! IP: 80.51.206.* 24.03.06, 13:28
                        A może po prostu nasz "oporny" poprzednik się zapędził??
    • Gość: NIKO Re: Horbacz ma uratować szpital IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.06, 15:29
      PONOĆ SZPITAL NA WARSZAWSKIEJ JEST ZADŁUŻONY - ALE KTOŚ GO ODNOWIŁ!!!!
      I PEWNO TERAZ PÓJDZIE TAKI ODNOWIONY ZA BEZCEN W PRYWATNE RĘCE!!!!
      TO CHORY KRAJ!!!
      NIC MNIE NIE DZIWI - WSZĘDZIE KRADNĄ !!!!!!
      ROZGRABIĆ, ZNISZCZYĆ - I JESZCZE SIĘ WZBOGACIĆ
      Z TEGO CO WIEM TO SŁUŻBA ZDROWIA MA SIĘ BARDZO DOBRZE - PO GODZINACH ZARABIJA
      KROCIE - ALE OCZYWIŚCIE SIĘ TEGO NIE LICZY !!! WYSTARCZY PÓJŚĆ DO HIPOK.... -
      KASA LEJE SIĘ TYSIĄCAMI DZIENNIE - ALE KTO TO LICZY!!!
      • kajzerka Wyłącz kapsloka niko 23.03.06, 15:32

od
        prawdziwego
        > zdarzenia.

• moris210 Horbacz jest OK, zrobił porządek w ZUSie! 24.03.06, 12:48
          Gdy był dyrektorem ZUS-u, wyprowadził tę instytucję na cozłowe miejsca w Polsce
          pod względem ściągalności składek, powypieprzał nieudolnych i niekompetentnych
          komuchów, ale nikomu krzywdy nie zrobił, a wielu ludziom pomógł. Pościągał
          długi, które bonzowie czerwonych firm porobili w ZUSie, gdy czerwoni rządzili.
          Czerwoni gdy rządzili ZUSem kredytowali kumpli z czerwonych firm: działo się to
          tak - jestem czerwonym pająkiem, kieruję firmą, nie płacę składek ZUSowskich,
          piszę pismo do czerwonego szefa ZUS, jęczę w nim, że jak będę musiał płacić
          skłądki ZUSowskie, to zwolnię połowę roboli, a potem zamknę interes. Czerwony
          pająk z ZUSu mając serce po lewej stronie, przychyla się "ze względów
          społecznych" do "prośby" czerwonego kumpla. I setki tysięcy, miliony złotych
          ZUS nie ściągał, a czerwone pająki budowały swe imperia nie płacąc ZUSu.
          Przyszedł Horbacz i pierwsze co zrobił, to zagroził, że jak nie spłacą długów,
          to pójdą siedzieć. I pięknie czerwone pająki płaciły. Wiem, że był w ZUSie
          porządek. Teraz, jak "rządzi" Stolarska, to możecie sobie wyobrazić, czemu
          gorzowski ZUS znów jest na szarym końcu.. A Stolarska to pamiętajcie: prawa
          ręka Jędrzejczaka z Urzędu Miejskiego. Mam nadzieję, że szybko poleci razem z
          innym czerwonym robactwem.
          • Gość: Carlo Re: Horbacz jest OK, zrobił porządek w ZUSie! IP: 80.51.206.* 24.03.06, 13:15
            Szanse, że zrobi porządek w Drezdeneckim szpitalu są więc spore. W każdym razie
            zadanie ma trudne, ale jak wyżej czytamy, T.H. jest w stanie sprostać. Panie
            Horbacz, liczymy na pana!
            • Gość: Bernard Re: Horbacz jest OK, zrobił porządek w ZUSie! IP: *.ed.shawcable.net 25.03.06, 03:28
              Hey Carlo,
              Jednym slowem...Zostawic Horbacza w spokoju...
              • Gość: mieszkanka Re: Horbacz jest OK, zrobił porządek w ZUSie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 23:32
                Lepiej niech Horbacz zostawi nasz szpital drezdenecki w spokoju!!!! Boimy sie
                chorować!!!!! Chcemy powrotu pana Nawrota!!!!!
                • Gość: Bernard Re: Horbacz jest OK, zrobił porządek w ZUSie! IP: *.ed.shawcable.net 28.03.06, 23:39
                  Hey mieszkanka,
                  Bardzo dobrze...
                  Zrobcie cos...
                  PS. Jesli strach utrzymuje cie przy dobrym zdrowiu...to ..zdrowo sie bac...he
                  he he

Tak powaznie jednak, chodzi mi o to by niezadowolenie z polityki kadrowej nie
                  bylo uzywane do politycznych atakow personalnych...
                  Mnie nie obchodzi dla ktorej druzyny pan Horbacz gra... i nie powinnop byc to
                  powodem atakow..
                  Polityka szkodzi zdrowiu a nie pomaga..
                  :):) :)
                  Szable w dlon!!!
                  • Gość: mieszkanka Re: Horbacz jest OK, zrobił porządek w ZUSie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 10:25
                    HORBACZ ZMIENIA CO CHWILE STANOWISKA, WSZEDZIE GDZIE PRACUJE COS PSUJE!!!!
                    SZPITALEM POWINIEN KIEROWAC KTOS KTO SIE NA TYM ZNA A NIE JAKIŚ AMATOR!!!!! PAN
                    NAWROT W SŁUŻBIE ZDROWIA PRACOWAŁ WIELE LAT I TO ON URATOWAŁ TEN SZPITAL!!!! DO
                    WIADOMOŚCI WSZYSTKICH: PAN NAWROT ZAŁATWIŁ KREDY DLA SZPITALA!!!!!!! TO
                    WYŁACZNIE JEGO ZASŁUGA!!!!!!!!ANIE HORBACZA!!!!!!!!! ON ZŁOZYŁ EDEN PODPIS I
                    SPIJA ŚMIETANKĘ!!!!! ALE TO TAKI PODSTEP!!!! TO WINA STAROSTWA!!!!! NIE
                    WYGRACIE WYBORÓW!!!! NIGDY! WSTYDŹCIE SIĘ!!!!
                    • Gość: Carlo Re: Horbacz jest OK, zrobił porządek w ZUSie! IP: 80.51.206.* 29.03.06, 14:09
                      Ha ha! Tu nie o kredy idzie, a o kredyty :)
                      Żałosna wypowiedź... Na twoje szczęście strona nie ma moderatora. Możesz sobie
                      pisać takie bzdury, jakich największy głupek wstydziłby się przy kimś
                      wypowiedzieć. Szczerze współczuję.
    • Gość: kolega Re: Horbacz ma uratować szpital IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.06, 23:04
      Jako dyrektor to się nie sprawdza jest za prymitywny, ale jest dobry w
      zwalnianiu ludzi z pracy a to podoba się staroście. Może to przyniesie dobro
      ekonomiczne dla szpitala - powodzenia
      • Gość: Marta Re: Horbacz ma uratować szpital IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.06, 19:54
        Barnardzie zastanawiam się kim jesteś.
        Tak aktywnego uczstnika formum jeszcze nie widziałam.
        A może Bernard to Horbacz senior lub junior?
        • Gość: zzz Re: Horbacz ma uratować szpital IP: *.gorzow.mm.pl 26.03.06, 21:28
          Skoro Horbacz jest taki dobry to dlaczego nie jest dyrektorem zus itp dlaczego
          jest zamieszany w upadłość Stolbudu itd.
          • Gość: Bernard Re: Horbacz ma uratować szpital IP: *.ed.shawcable.net 26.03.06, 21:47
            Hey zzz,
            Jak sam widzisz kwalifikacje nie maja nic wspolengo z tym kogo sie usuwa a gogo
            awansuje...
            Nowa partia rzadzi i swoimi ludzmi "strategiczne" punkty obstawia...
            Albo kolesiow do prokuratora, a jak sie juz naprawde nie da...to na emeryture...
            ale jaja...
            • e_werty Re: Horbacz ma uratować szpital 26.03.06, 21:56
              "...Nowa partia rzadzi i swoimi ludzmi..."

... a co nie dzwonili do ciebie? Moze nie było cie w domu - na walcu szalaleś -
              a Kaziu dzwonił i chcial cie zatrudnić jako fachowca od "mniejszości
              narodowych" - szlajasz się po tych rezerwatch to i powinieneś sie czegoś
              nauczyc...

P.S.

Pretensje do garbatego że ma proste dzieci... a kim u cholery maja obsadzać
              stanowiska? Przeciwnikami partyjnymi... a może emigrantami...???
              • andrzejusa Re: Horbacz ma uratować szpital 26.03.06, 22:07
                prawda e_werty ,
                ale ,lepszy inny ,
                niz ten!
                a tak ogolnie ,to zaden chorbacz czy inny
                • andrzejusa Re: Horbacz ma uratować szpital 26.03.06, 22:10
                  szpitala nie u zdrowi!
                  ja bym to moze zrobil !
                  on, nie!
              • Gość: Bernard Re: Horbacz ma uratować szpital IP: *.ed.shawcable.net 28.03.06, 23:41
                Hey werty,
                Myslke, ze madrzy by wystarczyli...
                PS. Nie mam nic przeciwko nominacji pana Horbacza pod warunkiem, ze jego
                hwalifikacje a nie partyjna przynaleznosc zdecydowaly..
                • Gość: Carlo Re: Horbacz ma uratować szpital IP: 80.51.206.* 29.03.06, 14:04
                  To chyba jasne, że kwalifikacje!
                  Każdy, kto obiektywnie oceni wcześniejsze osiągnięcia T.H. nie ma wątpliwości.
                  • Gość: Bernard Re: Horbacz ma uratować szpital IP: *.ed.shawcable.net 29.03.06, 19:39
                    Hey Carlo,
                    To bardzo dobrze,
                    Zgodzisz sie jednak z niepokojem tych ktorzy dostrzegaja ze kazdy wywalony to
                    lewicowiec a kazdy nowy "genialny" uzdrowiciel to PiS-owiec...
                    Przypadek?
                    Nie sadze.
                    :):)
                    • Gość: Carlo Re: Horbacz ma uratować szpital IP: 80.51.206.* 29.03.06, 20:25
                      Hey Bernard,
                      Ale i ty zgodzisz się z twierdzeniem, że ci wywaleni lewicowcy to nie były osoby
                      kompetentne. Poza tym nie można wywalać osób prawicowych, bo na ważniejszych
                      stanowiskach takowych nie było po rządach komuchów. Zaś zmieniający ich to
                      niekoniecznie PISowiec, np. RPD dostała LPR.
                      • Gość: Bernard Re: Horbacz ma uratować szpital IP: *.ed.shawcable.net 29.03.06, 20:54
                        Hey Carlo,
                        "Czerwone flagi" (te ostrzegawcze) pojawily sie natychmiast po tym, gdy PiS
                        oglosil Polske krajem skorumpowanum i zapowiedzial "odnowe"...
                        Nie chce byc wulgarny, lecz znajac odrobine historie Europy NATYCHMIAST
                        przypomnialy, ze na bledach historii nalezy sie uczyc..
                        Przypomnialy mi, niestetety, fakt ze , ze jesli sie na bledach histori czegos
                        uczymy...to to, ze sie...nie uczymy...
                        Zauwaz ze w polskiej polityce najpopularniejszym slowem kest PROKURATOR...
                        To smutne."
                        Z jednej strony partyjna propaganda robi ze spoleczenstwa i jego "wybranych
                        czlonkow przestepcow, a z drugiej, bazujac na naturalnym poparciu spoleczenstwa
                        do walki z przestepczoscia dokonuje sie politycznyych zamachow...
                        Czy wiesz ilu prezydentow miast w Polsce jest podobnie jak Jedrzejczak
                        oskarzonych???
                        Nie tylko prezydentow...
                        Wbijanie ludziom do glowy ze kazdy kogo wskaze PiS jest krymunalista wydaje sie
                        niestety odnosic sukcesy...
                        Klamstwa i manipulacje zacieraja roznice prawdziwymi przypadkami korupcji a
                        niszczeniem ludzi z powodow politycznych...
                        Ostatni przyklad: Balcerowicz...
                        Najpierw polityczne naciski, a gdy te nie podzialaly - rozpoczela sie
                        propaganda okreslajaca Balcerowicza klamca!!!
                        Poczytaj tube o imieniu Zapadka...
                        Mysliz ze ten pacan jest jeden?
                        Jeden lub wiecej na kazdym forum itp...
                        Strach sie bac.

To powino wystraszyc kazdego.
                        • Gość: Carlo Re: Horbacz ma uratować szpital IP: 80.51.206.* 30.03.06, 01:42
                          Ciekawie piszesz, Bernard.
                          Ogólnie uważam, że masz rację, ale z Leszkiem B. toś się chyba zapędził. PiS
                          chce go zmienić i słusznie, bo ten partyjniak i zasłużony działacz UW już
                          wystarczająco dużo złego zrobił naszej Matce Ojczyźnie. A że niemal wszystkie
                          media stanęły niemal murem za nim (na czele z michnikowskim łgarzem), to się
                          zrobiła afera.
                          Rzadko się zgadzam z Lepperem, ale tu ma rację: musi odejść!
                          Wiem, to nie to forum.
                          • Gość: Bernard Re: Horbacz ma uratować szpital IP: *.ed.shawcable.net 30.03.06, 07:24
                            Hey Carlo,
                            Chodzi przyjacielu o zasady...O normy obowiazujace w wolnym panstwie...
                            Wolnosc to nie tylko ta od zewznetrznych nieprzyjaciol...Wolnosc kraju to takze
                            ta wewnetrzna...
                            Polska musi byc jak inne wolne kraje w ktorych zadna partia polityczna
                            przejmujaca kiedykolwiek wladze nie moze, pod prawem konstytucji, wywierac
                            naciskow na Prawo, na Sily Zbrojne, na Bankowosc....
                            Mielismy PZPR kierujaca i manipulujaca wszystkim...- wiemy i znamy..
                            PiSA robi to samo...
                            By zapewnic sobie wladze chce przejac kontrole nad instytucjami ktore
                            naturalnie musza pozostac wolnymi od polityki...
                            Tu nie chodzi o samego Balcerowicza...
                            Balcerowicz to symbol niezaleznej bankowosci...Niezaleznej od politykow
                            finansowej struktury panstwa...
                            Balcerowicz musi zostac.
                            Przegrana balcerowicza to powrot do polityki totalitarnej PiS-u...
                            PS. Co robi Solidarnosc walczaca o wolnosc Polski???
                            Popiera!!!@
                            Nie ma Solidarnosci... Sa politycznmie manipulowane pacany...
                            • Gość: aga Re: Horbacz ma uratować szpital IP: *.gorzow.mm.pl 01.04.06, 08:03
                              skoro Horbacz jest taki dobry to dlaczego nie funkcjonuje w ZUS oraz w
                              pozostałych firmach w których pełnił dość dobrą funkcję??
                              • Gość: Bernard Re: Horbacz ma uratować szpital IP: *.ed.shawcable.net 01.04.06, 08:24
                                Hey aga,
                                Osobiscie nie wiem czy jest dobry....
                                Wiem ze jego "nominacja" pasuje do schematu czystki przeprowadzanej przez PiS..
                                I to mnie niepokoi...
                                Krytykujac totalitaryzm PiS-u nie chce tym samym krzywdzic dobrego czlowieka...
                                Ja go znalem jako dobrego czlowieka..
                                Wiem jednak i niestety co polityka porobila z "dobrymi ludzmi"...
                                Ideowcy pozamieniali sie w polityczne zmije..
                                Stad moja ostroznosc...
                                :) :) :)
                                • Gość: Carlo Re: Horbacz ma uratować szpital IP: 80.51.206.* 01.04.06, 11:51
                                  A niby kogo mają tam dać? Komucha? Zostawić Nawrota z coraz większymi długami?
                                  T.H. miał w ZUS prawie największą w kraju ściągalność składki, świetnie poradził
                                  sobie też na innych placówkach, jestem przekonany, że da radę w Drezdenku.
                                  Potrzeba właśnie takiego ideowca, bezkompromisowej osoby.
                                  Z tego co piszesz, to on osobiście niczym sobie na twoje wątpliwości nie zasłużył.
                                  A z przykładem na "dobrego człowieka" w wielkiej polityce może być nawet nasz
                                  premier.
                                  • Gość: aga Re: Horbacz ma uratować szpital Carlo IP: *.gorzow.mm.pl 01.04.06, 16:00
                                    Jeszcze raz to dlaczego nie pozostał jako dyr.ZUS
                                    • Gość: aga Re:Carlo takie proste pytanie odpowiedz. IP: *.gorzow.mm.pl 02.04.06, 07:38
                                  • Gość: Bernard Re: Horbacz ma uratować szpital IP: *.ed.shawcable.net 01.04.06, 18:03
                                    Hey Carlo,
                                    Zupelnie mozliwe ze masz Racje.
                                    Nie mialem przyjemnosci osobistego poznania gorzowskiego premiera wiec opieram
                                    opinie jedynie na tym co "z zewnatrz widze..
                                    Nie ma powodow do placzu.
                                    Wydaje sie on byc jedynym wzglednie solidnym filarem tej IV RP...
                                    TYle, ze jeden filar budowli nie utrzyma... Reszta to spruchniale kolki udajace
                                    podpory...
                                    Bedzie sie trzeba wkrotce do V RP przyzwyczajac...
                                    :):)
                                    • Gość: Carlo Re: Horbacz ma uratować szpital IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.06, 23:08
                                      Hey Bernard,
                                      Co masz na myśli pisząc o V RP? Rządy Kwacha na czele SLD? Czy platformersów? Ja
                                      jestem wierzący, więc nie odbieram tak szybko szans Premierowi, Prezydentowi z
                                      bratem, Ziobrze, Jurkowi(może bez charyzmy takiej jak wyżej wymienieni, ale
                                      bardzo pozytywna osoba) i spółce. Filarów jest więcej. Może nie idzie im
                                      łatwo,komuchy się strasznie denerwują, ale są na dobrej drodze. I będą szli do
                                      przodu. Bez względu na to, czy będą wcześniejsze wybory, czy nie.
                                • Gość: aga Re: Horbacz ma uratować szpital Bernard IP: *.gorzow.mm.pl 01.04.06, 16:03
                                  Witam może się mylę,ale tyle stanowisk miał i jakoś miejsca nie zagrzał i
                                  dlatego też mam obawy pozdrawiam
    • Gość: smerf Re:To dlaczego nie jest nadal dyrektorem ZUS?????? IP: *.gorzow.mm.pl 02.04.06, 08:06
      • Gość: zzz Re: Dobre pytanie??????? IP: *.gorzow.mm.pl 02.04.06, 08:40
        • Gość: Carlo Re: Dobre pytanie??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 01:25
          Może i dobre, ale tylko dla kogoś, kto nie zna realiów polityki. Komuchy jak się
          dorwą do władzy, zaraz obstawiają wszystkie możliwe stanowiska. Horbacz
          oczywiście nie był wyjątkiem. Dziś PiS nie robi tego w takim stopniu, tak rychle
          ani tak bezmyślnie. I nie jest to zasadą, jak w przypadku SLD.
          • Gość: Bernard Re: Dobre pytanie??????? IP: *.ed.shawcable.net 03.04.06, 02:58
            Hey Carlo,
            Co ty wygadujesz...
            WTo co sie dzieje obecnie w Keraju mozna jedynie porownac to Bierutowskiego
            okresu...
            Prokuratorzy ganiaja wszystko co na lewo od PiS...
            Niszczy sie wolnosc sadownictwa, prasy, bankowosci ...zrzeszania...
            Wszystko musi byc zatwierdzone przez PiS..od kierownika po dyrektora, ministra,
            redaktora czy panstwowego urzednika...
            Stalinizm w PiSowskim wydaniu...
            Wystarczy by jeden pro-pisowski pracownik zadenuncjowal przelozonego i leci na
            buzie...
            To nie demokracja.
            Czy ty slepy???
            • Gość: kaess ..a nasz gwiazdoń..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 03:24
              ...prime minister....co z nim?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka