Dodaj do ulubionych

Drogi "czytelniku"!

04.02.03, 10:32
Jak słusznie zauważyłeś: z czubkami się nie dyskutuje!!!

A swoją drogą szanowna redakcja jest jednak zbyt pobłażliwa.
Obserwuj wątek
    • Gość: czytelnik :) Re: Drogi 'czytelniku'! IP: *.zgora.dialog.net.pl 04.02.03, 13:25
      martha4 napisała:

> Jak słusznie zauważyłeś: z czubkami się nie dyskutuje!!!
      >
      > A swoją drogą szanowna redakcja jest jednak zbyt pobłażliwa.

Masz rację, trochę mnie poniosło jak to przeczytałem, gdybym miał go pod ręką
      dostałby zwyczajnie w mordę. Obiecuję, że już tych śmierdzących jego wątków nie
      ruszę.

PS. Coraz więcej różnej maści świrów pojawia się na jednym i drugim naszym
      forum, nie uważasz? Może to takie czasy?

Pozdrawiam i życzę miłego dnia :-)
      • martha4 Re: Drogi 'czytelniku'! 04.02.03, 19:29
        Gość portalu: czytelnik :) napisał(a):

> PS. Coraz więcej różnej maści świrów pojawia się na jednym i drugim naszym
        > forum, nie uważasz? Może to takie czasy?

Świry w internecie były, są i będą, i nie ma na to rady. To, że opiekunowie
        naszych forów usiłują przymykać oko na takie zjawiska, wynika chyba tylko z
        frekwencji, zgodnie z zasadą: im więcej, tym lepiej;)
        >
        > Pozdrawiam i życzę miłego dnia :-)

Dziękuję, ja życzę miłego wieczora:)
        • darth4 Drodzy przedmówcy 04.02.03, 20:05
          Że się tak śmiało wtrącę , świrów jest mało i o ile nie są drażnieni ... nie
          sa groźni :) Tzn. każdy fakt porozumienia czy ucywilizowania poskutkuje
          wyłącznie próbą przedstawienia "jedynie prawdziwego świata świra". Wiemy że
          taki istnieje. Ba , mamy możliwość codziennie oglądać ten świat w TV ! Chyba
          zgodzimy się z tym , że co najmniej 50 % info , to info ŚWIRSKIE że się tak
          wyrażę. Weźmy np. kiepskich. Ja też lubię się pośmiać , gorzej że niektórzy
          widzą w tym wzorce !. Weźmy wojny - to świry je wywołują, a potem często
          prowadzą. Weźmy szkoły , weżmy służbę zdrowia , weźmy obwodnice Gorzowa i
          schody do nieba. No cóż , taki jest nasz świat. Rozwarstwiony. I w różnych
          warstwach toczą się nasze dysputy. Mam nadzieję że nasza warstwa nie wymięknie.
          Pozatym każda warstwa ma swoje młoty, których używa jeśli trzeba.
          A Gazety nie mieszajmy w to. Ona dała nam mozliwość pogdakania :) Czemu mamy
          jeszcze wymagać aby nas wychowywała ? zresztą próbuje to robić, ale czy to się
          da ?
          Na razie pozdrówka. Nie dajta się wciągnąć i nie łamta się :)
          • martha4 Re: Drodzy przedmówcy 04.02.03, 20:24
            Głos moralizatorski nieco, wyczuwam belferski ton:)

Ale dziękuję za włączenie się do dyskusji. Narzekałam jakiś czas temu, że
            prowadzenie jałowych dysput jest nudne i najczęściej bezowocne. Już nie
            narzekam. Czytam to nieszczęsne forum i ręce mi opadają. Inteligencja
            gorzowska to gatunek zagrożony wymarciem. Ale nie dziwię się, sama od jakiegoś
            czasu myślę o przenosinach do Poznania.

> Mam nadzieję że nasza warstwa nie wymięknie.

Mało nas!!!!

> A Gazety nie mieszajmy w to. Ona dała nam mozliwość pogdakania :) Czemu mamy
            > jeszcze wymagać aby nas wychowywała ? zresztą próbuje to robić, ale czy to
            się
            > da ?

Jeśliś z gazety, to rozgrzeszam, a jeśli nie, to się dziwię. Dlaczegóżby ona
            (gazeta)nie miała ingerować w to co dzieje się na jej podwórku?? Wszak każdy
            gospodarz dba o porządek w swoim kurniku.

> Na razie pozdrówka. Nie dajta się wciągnąć i nie łamta się :)

Pozdrawiam również:)
            • darth4 Re: Drodzy przedmówcy 04.02.03, 20:59
              martha4 napisała:

> Głos moralizatorski nieco, wyczuwam belferski ton:)
              >
              > Ale dziękuję za włączenie się do dyskusji. Narzekałam jakiś czas temu, że
              > prowadzenie jałowych dysput jest nudne i najczęściej bezowocne. Już nie
              > narzekam. Czytam to nieszczęsne forum i ręce mi opadają. Inteligencja
              > gorzowska to gatunek zagrożony wymarciem. Ale nie dziwię się, sama od
              jakiegoś
              > czasu myślę o przenosinach do Poznania.
              >
              > > Mam nadzieję że nasza warstwa nie wymięknie.
              >
              > Mało nas!!!!
              >
              >
              > > A Gazety nie mieszajmy w to. Ona dała nam mozliwość pogdakania :) Czemu ma
              > my
              > > jeszcze wymagać aby nas wychowywała ? zresztą próbuje to robić, ale czy to
              >
              > się
              > > da ?
              >
              > Jeśliś z gazety, to rozgrzeszam, a jeśli nie, to się dziwię. Dlaczegóżby ona
              > (gazeta)nie miała ingerować w to co dzieje się na jej podwórku?? Wszak każdy
              > gospodarz dba o porządek w swoim kurniku.
              >
              >
              > > Na razie pozdrówka. Nie dajta się wciągnąć i nie łamta się :)
              >
              > Pozdrawiam również:)
            • darth4 Re: Drodzy przedmówcy 04.02.03, 21:04
              martha4 napisała:
              > Głos moralizatorski nieco, wyczuwam belferski ton:)

Ha, ha, ha. Świetną masz opinię o belfrach. Ja niestety nie. Chciałbym aby
              belfer był taki ... moralizujący. A słyszę niestety ciągłe narzekania tylko na
              brak kasy i wrednych rodziców co nie współczują belfrom.
              Jak już się zapewne zorietowałaś ... źle wyczułaś :)
              Ja nazwał bym ten ton raczej zdrowym psychicznie rozsądkiem.

> Narzekałam jakiś czas temu, że prowadzenie jałowych dysput jest nudne i
              najczęściej bezowocne.

Ależ bezowocne najczęściej tak. Nudne ... nie. Jak Cię nudzi to idź na basen (
              już to chyba kiedyś napisałem ) , ale Cię widać nie nudzi. No i mnie też nie ,
              choć często zniechęca. No ale jak chodzę po cotygodniowe zakupy to też mówię
              nigdy więcej :) Po tygodniu lodówka mówi mi ze znowu musze iśc po zakupy. No
              inaczej sie nie da :)
              Owoce zaś ? Te da sie zerwać , tylko trzeba naprawdę chcieć. W ciągu zaledwie
              2 m-cy załatwiliśmy forum lubuskie , budowe pomnika Szymonowi , KRS w Gorzowie
              ( podobno bedzie jednak ). Nasz głos słysza podobno ( sama pisałaś ) jakieś
              urzędasy. Na pewno w okolicy wyborów słuch im sie wyostrzy :)

> Czytam to nieszczęsne forum i ręce mi opadają.

No ale przecież czasem podnosisz je do ... klawiszy choćby.

> Inteligencja gorzowska to gatunek zagrożony wymarciem. Ale nie dziwię się,
              sama od jakiegoś czasu myślę o przenosinach do Poznania.

Ładnieś się wpisała przypadkiem :) Ja tak nie jestem żadna inteligencja.
              Jestem Polak mały ( jeszcze ). A do Poznania ? A po co ? Tam więcej
              ynteligencji ale w zamian za coś. Za uśmiech otóż. Miałem okazję poobserwować
              ludzi w różnych miastach w Polsce. I tak w Poznaniu sie śpieszą na ulicach i
              nie uśmiechają ( fajowo nie ? ) W Zoo pustki. Na rynku zjazdy szkół i studenty
              ( a tym zawsze się przecież nie jest ). Gdzie więc miejsce na zadowolonych
              ZWYKŁYCH ludzi ? Otóż we Wrocławiu czemuś-jakoś. Ludzie tam wesołe, na rynku
              emeryty piją kawę i inne ludzie miejscowe. Tak, naprawdę. W Krakowie jak w
              Poznaniu, tylko turysty więcej i dlatego uśmiechów więcej.
              No to po co do Poznania. A jeszcze sa inne miejsca piekne.

> Mało nas!!!

Jeśli już ustaliliśmy że idzie o warstwę "robię swoje" a nie inteligencję, to
              nie tak znowu mało ! Może nawet dałoby sie club założyć ( parlamentarny co
              najmniej :)

> Jeśliś z gazety,

Nietrafiony , PŁYWA DALEJ :)

> Dlaczegóżby ona (gazeta)nie miała ingerować w to co dzieje się na jej
              podwórku??

Bo :
              - im za to nie płacisz,
              - gusta sa różne,
              - Polacy nie gęsi , własne jezyki majom,
              - reszta w wątku bart.q pod zacnym tytułem "nieśmiała prośba"
        • hiro Re: Drogi 'czytelniku'! 04.02.03, 20:14
          martha4 napisała:

> Gość portalu: czytelnik :) napisał(a):
          >
          > > PS. Coraz więcej różnej maści świrów pojawia się na jednym i drugim naszym
          >
          > > forum, nie uważasz? Może to takie czasy?
          >
          > Świry w internecie były, są i będą, i nie ma na to rady. To, że opiekunowie
          > naszych forów usiłują przymykać oko na takie zjawiska, wynika chyba tylko z
          > frekwencji, zgodnie z zasadą: im więcej, tym lepiej;)
          > >
          > > Pozdrawiam i życzę miłego dnia :-)
          >
          > Dziękuję, ja życzę miłego wieczora:)
          .....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka