martha4 04.02.03, 10:32 Jak słusznie zauważyłeś: z czubkami się nie dyskutuje!!! A swoją drogą szanowna redakcja jest jednak zbyt pobłażliwa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: czytelnik :) Re: Drogi 'czytelniku'! IP: *.zgora.dialog.net.pl 04.02.03, 13:25 martha4 napisała: > Jak słusznie zauważyłeś: z czubkami się nie dyskutuje!!! > > A swoją drogą szanowna redakcja jest jednak zbyt pobłażliwa. Masz rację, trochę mnie poniosło jak to przeczytałem, gdybym miał go pod ręką dostałby zwyczajnie w mordę. Obiecuję, że już tych śmierdzących jego wątków nie ruszę. PS. Coraz więcej różnej maści świrów pojawia się na jednym i drugim naszym forum, nie uważasz? Może to takie czasy? Pozdrawiam i życzę miłego dnia :-) Odpowiedz Link Zgłoś
martha4 Re: Drogi 'czytelniku'! 04.02.03, 19:29 Gość portalu: czytelnik :) napisał(a): > PS. Coraz więcej różnej maści świrów pojawia się na jednym i drugim naszym > forum, nie uważasz? Może to takie czasy? Świry w internecie były, są i będą, i nie ma na to rady. To, że opiekunowie naszych forów usiłują przymykać oko na takie zjawiska, wynika chyba tylko z frekwencji, zgodnie z zasadą: im więcej, tym lepiej;) > > Pozdrawiam i życzę miłego dnia :-) Dziękuję, ja życzę miłego wieczora:) Odpowiedz Link Zgłoś
darth4 Drodzy przedmówcy 04.02.03, 20:05 Że się tak śmiało wtrącę , świrów jest mało i o ile nie są drażnieni ... nie sa groźni :) Tzn. każdy fakt porozumienia czy ucywilizowania poskutkuje wyłącznie próbą przedstawienia "jedynie prawdziwego świata świra". Wiemy że taki istnieje. Ba , mamy możliwość codziennie oglądać ten świat w TV ! Chyba zgodzimy się z tym , że co najmniej 50 % info , to info ŚWIRSKIE że się tak wyrażę. Weźmy np. kiepskich. Ja też lubię się pośmiać , gorzej że niektórzy widzą w tym wzorce !. Weźmy wojny - to świry je wywołują, a potem często prowadzą. Weźmy szkoły , weżmy służbę zdrowia , weźmy obwodnice Gorzowa i schody do nieba. No cóż , taki jest nasz świat. Rozwarstwiony. I w różnych warstwach toczą się nasze dysputy. Mam nadzieję że nasza warstwa nie wymięknie. Pozatym każda warstwa ma swoje młoty, których używa jeśli trzeba. A Gazety nie mieszajmy w to. Ona dała nam mozliwość pogdakania :) Czemu mamy jeszcze wymagać aby nas wychowywała ? zresztą próbuje to robić, ale czy to się da ? Na razie pozdrówka. Nie dajta się wciągnąć i nie łamta się :) Odpowiedz Link Zgłoś
martha4 Re: Drodzy przedmówcy 04.02.03, 20:24 Głos moralizatorski nieco, wyczuwam belferski ton:) Ale dziękuję za włączenie się do dyskusji. Narzekałam jakiś czas temu, że prowadzenie jałowych dysput jest nudne i najczęściej bezowocne. Już nie narzekam. Czytam to nieszczęsne forum i ręce mi opadają. Inteligencja gorzowska to gatunek zagrożony wymarciem. Ale nie dziwię się, sama od jakiegoś czasu myślę o przenosinach do Poznania. > Mam nadzieję że nasza warstwa nie wymięknie. Mało nas!!!! > A Gazety nie mieszajmy w to. Ona dała nam mozliwość pogdakania :) Czemu mamy > jeszcze wymagać aby nas wychowywała ? zresztą próbuje to robić, ale czy to się > da ? Jeśliś z gazety, to rozgrzeszam, a jeśli nie, to się dziwię. Dlaczegóżby ona (gazeta)nie miała ingerować w to co dzieje się na jej podwórku?? Wszak każdy gospodarz dba o porządek w swoim kurniku. > Na razie pozdrówka. Nie dajta się wciągnąć i nie łamta się :) Pozdrawiam również:) Odpowiedz Link Zgłoś
darth4 Re: Drodzy przedmówcy 04.02.03, 20:59 martha4 napisała: > Głos moralizatorski nieco, wyczuwam belferski ton:) > > Ale dziękuję za włączenie się do dyskusji. Narzekałam jakiś czas temu, że > prowadzenie jałowych dysput jest nudne i najczęściej bezowocne. Już nie > narzekam. Czytam to nieszczęsne forum i ręce mi opadają. Inteligencja > gorzowska to gatunek zagrożony wymarciem. Ale nie dziwię się, sama od jakiegoś > czasu myślę o przenosinach do Poznania. > > > Mam nadzieję że nasza warstwa nie wymięknie. > > Mało nas!!!! > > > > A Gazety nie mieszajmy w to. Ona dała nam mozliwość pogdakania :) Czemu ma > my > > jeszcze wymagać aby nas wychowywała ? zresztą próbuje to robić, ale czy to > > się > > da ? > > Jeśliś z gazety, to rozgrzeszam, a jeśli nie, to się dziwię. Dlaczegóżby ona > (gazeta)nie miała ingerować w to co dzieje się na jej podwórku?? Wszak każdy > gospodarz dba o porządek w swoim kurniku. > > > > Na razie pozdrówka. Nie dajta się wciągnąć i nie łamta się :) > > Pozdrawiam również:) Odpowiedz Link Zgłoś
darth4 Re: Drodzy przedmówcy 04.02.03, 21:04 martha4 napisała: > Głos moralizatorski nieco, wyczuwam belferski ton:) Ha, ha, ha. Świetną masz opinię o belfrach. Ja niestety nie. Chciałbym aby belfer był taki ... moralizujący. A słyszę niestety ciągłe narzekania tylko na brak kasy i wrednych rodziców co nie współczują belfrom. Jak już się zapewne zorietowałaś ... źle wyczułaś :) Ja nazwał bym ten ton raczej zdrowym psychicznie rozsądkiem. > Narzekałam jakiś czas temu, że prowadzenie jałowych dysput jest nudne i najczęściej bezowocne. Ależ bezowocne najczęściej tak. Nudne ... nie. Jak Cię nudzi to idź na basen ( już to chyba kiedyś napisałem ) , ale Cię widać nie nudzi. No i mnie też nie , choć często zniechęca. No ale jak chodzę po cotygodniowe zakupy to też mówię nigdy więcej :) Po tygodniu lodówka mówi mi ze znowu musze iśc po zakupy. No inaczej sie nie da :) Owoce zaś ? Te da sie zerwać , tylko trzeba naprawdę chcieć. W ciągu zaledwie 2 m-cy załatwiliśmy forum lubuskie , budowe pomnika Szymonowi , KRS w Gorzowie ( podobno bedzie jednak ). Nasz głos słysza podobno ( sama pisałaś ) jakieś urzędasy. Na pewno w okolicy wyborów słuch im sie wyostrzy :) > Czytam to nieszczęsne forum i ręce mi opadają. No ale przecież czasem podnosisz je do ... klawiszy choćby. > Inteligencja gorzowska to gatunek zagrożony wymarciem. Ale nie dziwię się, sama od jakiegoś czasu myślę o przenosinach do Poznania. Ładnieś się wpisała przypadkiem :) Ja tak nie jestem żadna inteligencja. Jestem Polak mały ( jeszcze ). A do Poznania ? A po co ? Tam więcej ynteligencji ale w zamian za coś. Za uśmiech otóż. Miałem okazję poobserwować ludzi w różnych miastach w Polsce. I tak w Poznaniu sie śpieszą na ulicach i nie uśmiechają ( fajowo nie ? ) W Zoo pustki. Na rynku zjazdy szkół i studenty ( a tym zawsze się przecież nie jest ). Gdzie więc miejsce na zadowolonych ZWYKŁYCH ludzi ? Otóż we Wrocławiu czemuś-jakoś. Ludzie tam wesołe, na rynku emeryty piją kawę i inne ludzie miejscowe. Tak, naprawdę. W Krakowie jak w Poznaniu, tylko turysty więcej i dlatego uśmiechów więcej. No to po co do Poznania. A jeszcze sa inne miejsca piekne. > Mało nas!!! Jeśli już ustaliliśmy że idzie o warstwę "robię swoje" a nie inteligencję, to nie tak znowu mało ! Może nawet dałoby sie club założyć ( parlamentarny co najmniej :) > Jeśliś z gazety, Nietrafiony , PŁYWA DALEJ :) > Dlaczegóżby ona (gazeta)nie miała ingerować w to co dzieje się na jej podwórku?? Bo : - im za to nie płacisz, - gusta sa różne, - Polacy nie gęsi , własne jezyki majom, - reszta w wątku bart.q pod zacnym tytułem "nieśmiała prośba" Odpowiedz Link Zgłoś
hiro Re: Drogi 'czytelniku'! 04.02.03, 20:14 martha4 napisała: > Gość portalu: czytelnik :) napisał(a): > > > PS. Coraz więcej różnej maści świrów pojawia się na jednym i drugim naszym > > > forum, nie uważasz? Może to takie czasy? > > Świry w internecie były, są i będą, i nie ma na to rady. To, że opiekunowie > naszych forów usiłują przymykać oko na takie zjawiska, wynika chyba tylko z > frekwencji, zgodnie z zasadą: im więcej, tym lepiej;) > > > > Pozdrawiam i życzę miłego dnia :-) > > Dziękuję, ja życzę miłego wieczora:) ..... Odpowiedz Link Zgłoś