andrzej.lazowski 25.07.06, 21:40 PODLEWAJ SYSTEMATYCZNIE CHOCIAŻ JEDNO DRZEWKO! WYSTAW MISKĘ Z WODĄ DLA BEZPAŃSKICH ZWIERZĄT! NIE BĄDŹ OBOJĘTNY! www.cpt.org.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kali Re: umierają drzewka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.06, 21:42 A mogę to olac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: umierają drzewka IP: *.ed.shawcable.net 26.07.06, 00:58 Hey kali, Mozesz... W okresie wielkich upalow popularnym jest tutaj "adoptowanie " drzewka lub krzewu w miescie.. Ludzie i organizacje zawieszaja wstazeczki na roslinie zaznaczajac ze jest pod opieka... Widac ludzi podlewajacych "niczyje " krzewy i drzewka.. Szczegolnie te mlode ktorych korzenie jeszcze plytko wiec pierwsze do uschniecia.. Swietny pomysl z miskami wody... Niech ludzie wezma z domu butelke po coli z woda i wlaja ja do miski na ulicy... Tak tzeba.. Miejska dzungla potrzebuje pomocy... :) PS. Jedrzejczak to dobry Prezydent Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eleonorka Re: umierają drzewka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 10:07 Piękne. Oby więcej takich ludzików było, którzy myślą nieco inaczej niż ja, mnie, mój, moje. Tylko co zrobić proszę Pana, gdy umierają ludzie?? Miska z wodą żadko wystarczy. Ale to taka drobna dygresja. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kastrat Re: umierają drzewka IP: *.u3d.net / 83.14.162.* 26.07.06, 10:46 W nowopowstajacym Parku Górczynskim uschło już kilkadziesiąt młodych drzewek:( biore wieczorem wiaderko i podleje drzewko,które ma szanse na przeżycie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: umierają drzewka IP: *.ed.shawcable.net 27.07.06, 06:16 Hey eleonorka , Noi walnela w "wielkie dzwony" ...czyli do pwiedzienia nic nie miala... Kochana, ci ktorzy o nature nie dbaja...nie dbaja takze o ludzi... A wiec przestan udawac.. :) PS. Jedrzejczak to dobry Prezydent Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eleonorka5 Re: umierają drzewka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 12:02 Miło usłyszeć interesującą, choć płytką opinię na swój temat. Szanowny Pan nie pojmuje znaczenia słowa dygresja:)) serdecznie pozdrawiam. Powiem szczerze, że bardziej od losu drzewek w mieście interesuje mnie los bezdomnych (nie tych z wyboru)... ale co tam, ja blondynka, ja głupia, ja nic nie wiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: umierają drzewka 27.07.06, 19:50 "...Szanowny Pan nie pojmuje znaczenia słowa dygresja.." ... jemu "dygresja" myli się z "agresją".... To taki "odruch Pawlowa" u wszystkich byłych SB'ków... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: umierają drzewka IP: *.ed.shawcable.net 28.07.06, 04:13 Hey eleonorka5, Moze i jestes blondynka...Moze i jestes glupia... Moze naprawde nic nie wiesz... Ale nie powinienes sie tak na internecie przedstawiac... Dlaczego? Poniewaz z twoich tekstow cos zupelnie inego wynika... Do drzewek jednak.. Kochana, Uzywanie argumentow iz "nie interesuje sie drzewkami poniewaz bardziej martwia mnie losy ludzi" bardzo pasuje do..."bladnynki a nie do ciebioe.. Napisalem: Albo ktos jest dobry i wrazliwy...albo nie... Albo komus wszystko zwisa albo nie.. We wrazliwosci nadziejace sie wokolo niedobre czy wrecz zle rzeczy njie ma podzialu na zwierzeta, rosliny i....ludzi... Takie tlumaczenia traktuje jako wykret... Serdecznie pozdrawiam :) PS. Podlej kwiuatek i przestan sie zloscic :) :) :) PSS. Jedrzejczak to dobry Prezydent Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: umierają drzewka 26.07.06, 18:28 Wlewanie wody do miski duzo nie pomoze, bo parowac bedzie powoli, a na swiezym powietrzu to od razu sie rozejdzie. Podlewanie drzewek - no coz, akurat w "moim" parku nie jest zle, ten stawik na srodku duzo daje jesli chodzi o "gospodarke wodna". A za rok chyba zaczne podlewac drzewko na balkonie - na razie trzeba zrobic balkon i miejsce dla drzewka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stary lokator Re: umierają drzewka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 18:51 A przy Fredry i Dunikowskiego takie uschnięte stoją od roku. Czy nikt tego nie widzi? Jest tylu pracowników spółdzielni przechodzących obok i nie reagowywują. Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: umierają drzewka 26.07.06, 19:03 Wyślij dolara do Afryki - tam ludzie gina z glodu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kastrat Re: umierają drzewka IP: *.u3d.net / 83.14.162.* 26.07.06, 21:33 1$ też nie pomoże i będą dalej umierać:( Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: umierają drzewka 26.07.06, 21:47 "...będą dalej umierać..." ... tak zazwyczaj kończymy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: umierają drzewka IP: *.ed.shawcable.net 27.07.06, 06:20 Hey werty, A zastanowiles sie dlaczego????? Leczyc trzeba chorobe a nie jej objawy... :) PS. Jedrzejczak to dobry Prezydent Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danny Re: umierają drzewka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 00:28 >Leczyc trzeba chorobe a nie jej objawy... A może jednak przyczyny choroby? Bo chorobę poznać już tylko po jej objawach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benex 4 Re: umierają drzewka IP: *.171-201-80.adsl.skynet.be 26.07.06, 22:11 A co robi straz pozarna ? ALbo odpowiednie sluzby miejskie ?Panie L.,drzewa umieraja stojac,a ludzie - cierpiac.Czy pan wie,ile wody potrzebuje drzewo ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gorzowbezdrzewa Re: umierają drzewka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 19:23 A nie wiem ale moze dla sporty, warto sie poporuszac, brawo. I sobie wybralem juz male drzewko i podlewam. Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: umierają drzewka 27.07.06, 19:57 "...wybralemjuz male drzewko i podlewam.." ... drzewko powinno byc proporcjonalne do wielkości "polewaczki".... :) Odpowiedz Link Zgłoś
milaw Re: umierają drzewka 28.07.06, 19:56 Panie Andrzeju, mieszkam na Górczynie i co kilka dni podlewam zieleń pod blokiem. Na wiosnę - z własnych pieniędzy dosadziłam krzewy ligustru, jałowce, byliny. Ogródkiem opiekuję się już 19 lat całkowicie społecznie. Plewię, koszę, strzygę żywopłot. Nie chcę teraz ogrodu zmarnować, mamy jakiegoś nowego lokatora, którego boli to podlewanie. Wodę biorę z kranu w z sypie. Facet jest agresywny, jak takiemu głupkowi wytłumaczyć, że ta zieleń jest także jego? Wodę noszę w konewce, nie są to duże ilości. Co z tym zrobić? Pozdrawiam Emilia Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: umierają drzewka 28.07.06, 21:12 "...noszę w konewce, nie są to duże ilości. Co z tym zrobić?" ... kupić wieksza konewkę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danny Re: umierają drzewka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 00:29 >>"...noszę w konewce, nie są to duże ilości. Co z tym zrobić?" >... kupić wieksza konewkę... Doskonałe Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: umierają drzewka 29.07.06, 18:17 A mi dzis pocieli drzewa, dosyc ostro. Az pusto na podworzu, powiedzieli, ze odrosna, upilnowalem, zeby obcieli tez to, co potrzeba bylo obciac ;) (dla lalun bi(nie bede konczyl ;), ktorym brak wytrysku - chodzilo o galezie zbyt nisko "znajdujace sie" (mialo byc zwisajace lub obwisajace, ale glodnemu chleb na mysli, to by sobie skojarzyla ;) , nizej niz 1,8 m - stwarzaly zagrozenie dla ludzi). Odpowiedz Link Zgłoś