Dodaj do ulubionych

Każdy może zostać informatorem policji

05.09.06, 21:11
Nie interesuje mnie pozycja "informatra policji" uwazam jednak za swoj
obywatelski obowiazek poinformowac strozow "bezpieczenstwa" jezeli widze w
swoim sasiedztwie cos w/g mnie powinno dotrzec do policji. Od policji
oczekuje iz potraktuje ludzi z obywatelska postawa powaznie i z szacunkiem.
Jak do tej pory mam zastrzezenia co do profesjonalnosci naszej policji.
Obserwuj wątek
    • Gość: Maria Re: Każdy może zostać informatorem policji IP: *.gorzow.mm.pl 05.09.06, 23:55
      Chciałam poinformować, że na mojej ulicy w okolicy Lidla przy Mickiewicza
      codziennie zbierają się różne menele i pijaczki. Często rozbijają butelki na
      ulicy i czasami przewracają śmietniki. Gdyby ktoś z Policji częściej zaglądał
      tu wieczorami to będę bardzo wdzięczna.
      • icesurfer Re: Każdy może zostać informatorem policji 06.09.06, 01:32
        TW ps Maria
        dziekujemy
        należność prześlemy pocztą
    • Gość: xyz Re: Każdy może zostać informatorem policji IP: *.gorzow.mm.pl 06.09.06, 09:30
      co z tego jak i tak przestępcy pomimo zgłoszeń chodzą po wolności z zaległymi
      wyrokami i dalej popełniają przestępstwa lepiej znają się na prawie co mogą
      czego nie Sądy penitencjarne dawają przerwy w karze lub warunkowe zwolnienie na
      niby resocjalizację a przestępca i tak robi to samo bo z tego żyje.
      • Gość: zzz Re: Każdy może zostać informatorem policji xyz IP: *.gorzow.mm.pl 06.09.06, 11:21
        Masz 100 % rację bo tak jest,i tego się nie zmieni
    • Gość: locker_obserwator Każdy może zostać informatorem policji IP: *.gorzow.mm.pl 06.09.06, 10:48
      ... ciekawe co będzie jak coś zmieni się w kraju... ano będą procesy, listy
      donosicieli , lustracja... dzwonisz na policję w sprawie menela a im od razu
      potrzebne nazwisko imię i adres dzwoniącego.. sami rządzący spowodowali, że
      każdy kto zostanie, został lub był informatorem policji nie może liczyć na
      jakąkolwiek dyskrecję....
    • e_werty Każdy może zostać informatorem policji 06.09.06, 12:32
      "...Policjanci budzą coraz większe zaufanie."

... zwłaszcza przestepców!

A "ob. informator" może być pewien że za jakiś czas pojawi się kolejna lista
      Wildsteina...

P.S.

... i smieszne sa te listy dziekujące donosicielowi! Pewnie sobie oprawi w
      ramki, albo wysle temu ktorego "zakapował".
      A Policja niech sie weźmie za ściganie przestepców a nie za rozsyłanie listów
      dizękczynnych do tych którzy ich wyreczają.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka