Dodaj do ulubionych

Sld-tak ! Tadeo-tak ! Inni-nie !

17.10.06, 08:31
SLD - TAK !
Tadeo - TAK !
inni - NIE !
Taka jest logika głosowania w tegorocznych wyborach do Rady Miejskiej !
SLD jest wielką partią polityczną, która Tadeusza Jędrzejczaka na Prezydenta
powołała, wybrała, wspierała, na Radzie jego słuszne decyzje przegłosowywała.
W trakcie referendum stanęła za nim murem i go obroniła. W tych wyborach,
także go promuje, popiera i będzie na niego głosowała. Dlatego nie wystawiła
kontrkandydata ! Jest jedyną wierną mu i lojalną siłą polityczną w naszym
mieście i Prezydent Gorzowa będzie mógł liczyć tylko na tychże Radnych SLD.
Komitet Wyborczy Wyborców T.J. jest komitetem zorganizowanym doraźnie i nie
jest to żadna siła polityczna. Powołany został wyłącznie z przyczyn obejścia
procedury wyborów, żeby T.J. mógł startować w wyborach na Prezydenta Gorzowa.
Są tam ludzie wpisani doraźnie, do tej pory nie złączeni żadną ideą, więc i
po wyborach mogą się rozproszyć i nie popierać więcej Prezydenta T.J. Tylko
SLD jest zwartą, wielką i jedynie lojalną Prezydentowi T.J. siłą polityczną !
To oni jedyni zagwarantują po wyborach poparcie dla Prezydenta w jego nowych
poczynaniach i będą zdyscyplinowni na tyle, żeby je na Radzie Miejskiej
wspólnie przegłosować i wprowadzić do realizacji w życie. Wszyscy inni nie.
Obserwuj wątek
    • Gość: emsiziomal Re: Sld-tak ! Tadeo-tak ! Inni-nie ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.06, 08:38
      Ale czasami wstajesz z kolan, sprzed obrazka TJ okrytego sztandarem
      pzpr..prawda??
      • g_chochlik Re: Sld-tak ! Tadeo-tak ! Inni-nie ! 17.10.06, 09:06
        Gość portalu: emsiziomal napisał(a):

> Ale czasami wstajesz z kolan, sprzed obrazka TJ okrytego sztandarem
        > pzpr..prawda??

E-Ziomal, co jest ważne, rozwój miasta czy polityczne przesrywanie spraw
        miasta, regionu, a także Polski? Jak na to pytanie sobie odpowiesz to napisz.
        Tylko pisz po przemyśleniu. Bo jak na razie to rzucasz tylko hasłami jak
        właśnie stary "aparatczyk " postkomunistyczny.
        Pozdrawiam.
      • Gość: Gorzowianin Re: Sld-tak ! Tadeo-tak ! Inni-nie ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.06, 13:15
        Sz. P. emsiziomal
        Cytuję : "Ale czasami wstajesz z kolan, sprzed obrazka ..."
        Trafione w wypowiedzi tej jest, że " czasami wstaję z kolan, sprzed obrazka,
        jaki widzę obecnie przez moje okno. Widzę pięknie wykończone już rondo na ul.
        Piłsudskiego przy parku Kopernika. TIR-y jeszcze jeżdżą tą trasą w dół i górę,
        ale, jak sobie pomyślę, że za rok o tej samej porze będą już mknęły gdzieś
        daleko, daleko od mojego domu, obwodnicą zachodnią, a przez rondo już tylko
        będzie się odbywał zwykły spokojny ruch Gorzowian, to, aż serce się kraje,
        jakiego Gorzów doczekał się wpaniałego Prezydenta. SLD - tak ! Tadeo - tak !
        • duckbuster Re: Sld-tak ! Tadeo-tak ! Inni-nie ! 17.10.06, 17:59
          TAk TAk tylko Tadeo> W końcu słonce Gorzowa wyciągneło szmal z kieszeni i
          opłaciło wszystkie inwestycje.Dziekujemy ci tadeo o kur..wa bardzo ci dziekujemy
          • Gość: Gorzowianin Re: Sld-tak ! Tadeo-tak ! Inni-nie ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.06, 09:12
            Sz. P. duckbuster
            Cytuję : „Tak, Tak, tylko Tadeo ! W końcu słońce Gorzowa wyciągnęło szmal z
            kieszeni UE i opłaciło wszystkie inwestycje. Dziękujemy ci, Tadeo, od
            kuratorstwa, bardzo ci dziękujemy !” Pięknie Sz. P. to wymyślił i oryginalnie.
            Piękne podziękowanie Sz. P. duckbuster. Musiałem tylko powstawiać brakujące
            literki, które przypadkiem ukradł chochlik drukarski ? Bardzo piękne ! ! !
            Zaliczam Sz. P. do kolejnych sympatyków : SLD - TAK ! Tadeo - TAK ! Inni – NIE !
        • e_werty Re: Sld-tak ! Tadeo-tak ! Inni-nie ! 21.10.06, 22:03
          "...jakiego Gorzów doczekał się wpaniałego Prezydenta..." zlodzieja...
          • Gość: Gorzowianin Re: Sld-tak ! Tadeo-tak ! Inni-nie ! IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 29.10.06, 01:50
            Sz. P. e_werty
            Cytuję : "jakiego Gorzów doczekał się wpaniałego Prezydenta..." zlodzieja..."
            Proszę o konkrety !
        • e_werty Re: Sld-tak ! Tadeo-tak ! Inni-nie ! 21.10.06, 22:05
          "....że za rok o tej samej porze ..." będę mial ten sam widok... co mi
          gwarantuje Tadeusz...
    • Gość: _tymczasowy Re: Sld-tak ! Tadeo-tak ! Inni-nie ! IP: *.server.ntli.net 17.10.06, 09:44
      To chyba jest niemozliwoscia, co tu wypisujesz.
      Przeciez SLD-Centrala zabronilo SLD-local branch popierac podejrzanego Tadzia.
      Male SLD nie zbuntowaloby sie Duzemu SLD.
      Poza tym to strasznie skomplikowane, do czego namawiasz: glosowac na Tadzia a
      nie glosowac na ludzi Tadzia?
      Przeciez Kibel podkresla, ze Tadzio ma swietnych ludzi.
      A Ty kazesz glosownac na ludzi nieTadzia, ludzi, ktorzy Tadzia nie poparli, bo
      SLD Tadzia nie poparlo.
      To w koncu mamy glosowac na SLD-local branch, ktory Tadzia zdradzil, czy na
      ludziTadzia, czyli na "ludzi wpisanych doraźnie, do tej pory nie złączonych
      żadną ideą ?"

Wyborcy Tadzia!
      Ja mam pomysl lepszy!
      Poprzyjmy Tadzia glosujac na Surmacza!
      Surmacz nie jest Tadziem, ale po wyborach natychmiast sie rozproszy i poprze
      Tadzia!
      I wybierze SLD do spolek miejskich!
      • Gość: E Re: Sld-tak ! Tadeo-tak ! Inni-nie ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.06, 09:48
      • Gość: Eva d'Ark Re: Sld-tak ! Tadeo-tak ! Inni-nie ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.06, 10:04
        Sz. P. tymczasowy
        A widzi Sz. P., jakie są niezwykle skomplikowane proceduralnie te wybory ?
        1.Wierchuszka SLD nie pozwala wybrać Tadeo z powodu podejrzeń.
        2.Ale gorzowskie SLD chce tylko Tadeo i nikogo więcej na Prezydenta.
        3.Tadeo zorganizował sztuczny komitet wyborczy, żeby mógł wystartować.
        4.Gorzowskie SLD nie wybrało kontrkandydata, żeby zdecydowanie poprzeć Tadeo.
        Czy teraz to już proste dla zwykłego zjadacza chleba, czy dalej zbyt trudne ?
        Głosujmy na SLD i Tadeo. Omińmy sztucznego stwora, czyli KWW T.J.. Tylko radni
        SLD zagwarantują naszemu Prezydentowi dalszy ciąg sprawnego przyjmowania i
        realizowania coraz to nowych mądrych i niezwykle korzystnych dla Gorzowa Wlkp.,
        pomysłów i decyzji Prezydenta Tadeusza Jędzrejczaka. To jedyna w mieście siła
        prawdziwie mu sprzyjająca, sprawdzona w referendum i absolutnie lojalna dotąd
        na forum Rady Miejskiej, na inną nie liczcie. Jeśli chcemy rządów Tadeusza
        Jędrzejczaka, nie odrywajmy go do jego korzeni w SLD. SLD-TAK ! Tadeo - TAK !
        • Gość: emsiziomal Re: Sld-tak ! Tadeo-tak ! Inni-nie ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.06, 18:04
          eva d Ark napisała:
          "To jedyna w mieście siła
          prawdziwie mu sprzyjająca, sprawdzona w referendum".....
          Jedyna siła sprzyjajaca mu w referendum to...SŁABA FREKWENCJA i nic wiecej.
          • Gość: Gorzowianin Re: Sld-tak ! Tadeo-tak ! Inni-nie ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.06, 14:43
            Sz. P. emsiziomal
            Napisał : „Jedyna siła sprzyjająca mu w referendum to...SŁABA FREKWENCJA i nic
            więcej.”
            „Nie wywołuj wilka z lasu.” Ludzie potrafią w najwyższym poczuciu
            solidarności, solidarnie nie przyjść na wybory, ale, jak trzeba to także
            solidarnie przyjść, solidarnie zagłosować na Tadeo, a przede wszystkim
            solidarnie na radnych SLD, którzy potem w Radzie Miejskiej, jako Radni
            solidarnie będą popierać jego decyzje. Niech żyje nowa robotniczo-
            inteligencka „Solidarność”. Związek „Solidarność” niech się schowa
            przed „solidarnością” gorzowian, SLD i wyborców T.J.
            • Gość: emsiziomal Re: Sld-tak ! Tadeo-tak ! Inni-nie ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.06, 15:47
              anowny Panie Gorzowianinie!
              Napisał Pan:
              " Niech żyje nowa robotniczo-
              inteligencka „Solidarność”"
              Pisząc tę frazę, wcześniej zdeprecjonował Pan pojecie Solidarności na wszelkie
              mozliwe sposoby.
              Negując etos tego pojecia, stoi Pan w opozycji z większą częścia cywilizowanego
              świata, który uznaje Solidarnosć i jej Przywódcę za jeden z najwartościowszych
              ruchów społecznych II połowy XX wieku.
              Pisząc o nowej solidarnosci robotniczo-inteligenckiej..uprzejmie informuję, iz
              juz wcześniej Pana opcja ogłosiła sojusz robotniczo chłopski.
              W zasadzie, biorąc pod uwagę przeciętną wieku elektoratu TJ, mozna pokusicć sie
              o stwierdzenie, że bedzie to sojusz zbowidowsko-milicyjno-esbecki.....a tam ani
              robotników prawdziwych, ani tym bardziej inteligenta nie uswiadczysz.
              Zatem Szanowny Panie, życząc sukcesów w większościowych wyborach, przypominam,
              iż ludzie myslący, inteligencja to w tym kraju (mieście) elita....a elita
              zawsze jest mniejszością.
              Z socjalistycznym pozdrowieniem
              emsiziomal
              • Gość: Gorzowianin Re: Sld-tak ! Tadeo-tak ! Inni-nie ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.06, 14:35
                Sz. P. emsiziomal
                Cytuję : „Pisząc tę frazę, wcześniej zdeprecjonował Pan pojęcie Solidarności na
                wszelkie możliwe sposoby. Negując etos tego pojęcia, stoi Pan w opozycji z
                większą częścią cywilizowanego świata, który uznaje Solidarność i jej przywódcę
                za jeden z najwartościowszych ruchów społecznych II połowy XX wieku.”
                Młody człowieku, radzę zwrócić uwagę, że napisałem : „Związek „Solidarność”
                niech się schowa przed „solidarnością” gorzowian, SLD i wyborców T.J.”
                Mówię o czasie absolutnie obecnym, a nie historii. Uważam, że obecny związek
                zawodowy „Solidarność” nie ma dokładnie nic wspólnego z związkami „Solidarność”
                z roku 1980, które także ja tworzyłem, do nich należałem i o nie walczyłem z
                ówczesną władzą. Nawet były ich przywódca Lech Wałęsa też nie chce mieć nic
                wspólnego z obecnymi związkami zawodowymi „Solidarność”. Czy Sz. P. tego nie
                zauważa ? Obecne związki zawodowe „Solidarność” to zwykli karierowicze i
                niedojdy, do tego stopnia są nie fair dla jej byłych członków, założycieli i
                przywódców, że ostatnio nie uhonorowano nawet takiego wielkiego gorzowskiego
                bohatera, jakim jest w moim mniemaniu Tadeusz Kołodziejski, o czym było wiele
                pisane na forum. Młody człowieku, Polska Solidarność, niestety nie była
                pierwsza. Pierwszym o tej nazwie był, o czym Sz.P. może nie wiedzieć, ruch
                Międzynarodowej Solidarności pod wodzą kubańskiego bojownika Che Gewarry.
                • Gość: emsiziomal Re: Sld-tak ! Tadeo-tak ! Inni-nie ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.06, 09:14
                  Szanowny Panie Gorzowianinie.
                  W Pana ustach przymiotnik "młody" ma zgoła inne znaczenie niz wspomina o nim ,
                  choćby wieszcz mickiewicz w swojej odzie.
                  Czytam "młody człowiek" słyszę "młody osioł".
                  Niech Pana, starego wygi, nie mamią przytaczane tu nicki.
                  Pamietam wiele wiecej niz sugeruje to moja ksywa. Pamiętam choćby to, że w
                  zarządzie regionu oprócz faktycznych ideowców byli też inni, którzy po 1982 r z
                  czystym sumieniem wyjechali z tego kraju zatrzaskując drzwi i korzystajac z
                  biletów komuchów (wielgosz i inni).
                  W solidarnosci byli i są karierowicze.
                  Solidarność to nie tylko zarządy regionów ...toprzede wszystkim ludzie
                  zaangazowani w sprawę. A koryto władzy i chęć bycia przy nim...zabija nawet
                  najjaśniejsze charaktery.
                  To, że Pan tworzył i walczył..to piekne i wspaniałe...ale nie zwalnia z
                  odpowiedzialnosci za to co i w jaki sposób sie pisze!!!
                  Deprecjonując obecna Soliarnosć ( zaznaczam, że nie jestem emocjonalnie z nia
                  zwiazany) zapomina Pan o tym, że wtedy walczyło sie o co innegi niz dziś. Inne
                  realia inne cele. Swiat sie zmienia...."trzeba z żywymi naprzód iść , po zycie
                  siegac nowe"....a nie powołując się na doswiadczenie życiowe i autorytet
                  siwizny trwać w historycznym marazmie.
                  A gwoli wyjasnienia , chciałbym Pana poinformować, iż Che NIE BYŁ KUBAŃCZYKIEM
                  tylko Argentyńczykiiem!!!
                  Ernesto Guevara do tego sie nazywał!!!
                  Ślę pozdrowienia.
                  emsiziomal

• Gość: Gorzowianin Re: Sld-tak ! Tadeo-tak ! Inni-nie ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.06, 12:16
                    Sz. P. emsiziomal
                    Cytuję : „Czytam "młody człowiek" słyszę "młody osioł".

To nie moja wina, że słowa „młody człowieku” na Sz. P. działają, jak „płachta
                    na byka.” Nie miałem intencji, by kogokolwiek tymi słowami urazić. Mam 53 lata
                    i chyba jest Pan dla mnie rzeczywiście młodszym kolegą. Cieszę się, że staje
                    Sz. P. w obronie ruchu Solidarności, dla którego w życiu tak wiele poświęciłem.
                    Niestety mam rację, gdy próbuję oddzielić ziarno od plew. W roku 1980 to był
                    prawdziwy i jedynie rzetelny zryw ruchu „Solidarności”. Po roku 1989 to już
                    tylko była centralna Solidarność Magdalenkowa, a regionalna karierowiczowska,
                    które trwają do dziś i ja się z nimi nie identyfikuję. A kiedy widzę, że tak
                    jak mnie potraktowali w roku 1989, kiedy zwróciłem się do nich o obronę przed
                    dalszymi represjami i szykanami, bowiem jeszcze wtedy na mnie spadały, i nawet
                    mnie nie próbowali wziąć w ochronę, tak brzydko także potraktowali wielkiego
                    gorzowskiego bohatera Solidarności 1980 Tadeusza Kołodziejskiego, to mnie krew
                    zalewa i nie potrafię się z tym pogodzić. Kiedy traktują tak nas, którzy w roku
                    1980 i potem, ruch „Solidarności” tworzyli, narażali się dla niego, go bronili,
                    budzi się we mnie wielka złość, jakim prawem ci nowi młodzi ludzie, którzy dla
                    etosu Solidarności niczego nie poświęcili, nic dobrego nie zrobili i nadal nie
                    potrafią nic dobrego uczynić, a nawet choćby dla tej całej rzeszy ludzi dzisiaj
                    bezrobotnych i bezdomnych w Polsce, a mienią się nazwą „Solidarności” ? Nie mam
                    tedy żadnych oporów przed tym, żeby głosić to co głoszę : Chwała bojownikom,
                    założycielom i uczestnikom ruchu Solidarności w roku 1980. Chwała KOR-owcom i
                    kierownictwu Solidarności tej "okrągło stołowej" za to, że przeprowadzili w
                    Polsce centralnie tak wiele doniosłych dla Polski i Polaków zmian. Ale „na
                    pohybel” ze współczesną kontynuacją i regionalnym karierowiczowskim ruchem
                    związków zawodowych „Solidarność” tym po roku 1990, i później, i do dzisiaj
                    włącznie. Same te związki są dla mnie wielką ogólnopolską deprecjacją i
                    poniewieraniem nazwy „Solidarności”. Czy może taki malutki człowieczek, jak ja,
                    tej wielkiej nazwie przyczynić więcej złego niż oni ? Zwłaszcza, że czynię to w
                    obronie ruchu Solidarności, ale tylko tej z roku 1980 i tej "okrągło stołowej".
                  • Gość: Gorzowianin Re: Sld-tak ! Tadeo-tak ! Inni-nie ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.06, 14:03
                    Sz. P. emsiziomal
                    Cytuję : "A gwoli wyjaśnienia , chciałbym Pana poinformować, iż Che NIE BYŁ
                    KUBAŃCZYKIEM tylko Argentyńczykiem!!! Ernesto Guevara do tego się nazywał!!!"
                    Słusznie. Dziękuję za przypomnnienie tej sylwetki. Pamiętam, jak w latach
                    siedemdziesiątych popularny był właśnie taki plakat, który mocno ruszał za
                    serce, ze słynną sylwetką Ernesto Che Guevara, w berecie, z brodą, bodajże
                    podpisany "Solidarite". Myślę, właśnie, że to pod wpływem tego plakatu przyjęto
                    nazwę nowych niezależnych związków zawodowych Solidarność w Polsce w roku 1980.
                    • kiland Re: Sld-tak ! Tadeo-tak ! Inni-nie ! 25.10.06, 14:34
                      Sz. P. emsiziomal. Przyznaję, ze trochę Sz. P. podraznił moje sumienie.
                      Cytuję : „Deprecjonując obecną Solidarność ( zaznaczam, że nie jestem
                      emocjonalnie z nią związany) zapomina Pan o tym, że wtedy walczyło się o co
                      innego niż dziś.”
                      To, jaki jest właściwie Sz. P. stosunek do Solidarności, skoro Sz. P. w niej
                      nigdy nie walczył, a tylko zna ją z historii i opowiadań ? I Sz. P. raczy
                      pouczać starszych od siebie ludzi, którzy o nią walczyli i ją tworzyli, a teraz
                      przeżywają rozterkę, że ta idea i ten etos przez związki są marnotrawione?
                      • Gość: emsiziomal Re: Sld-tak ! Tadeo-tak ! Inni-nie ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 16:46
                        Sz. P. kiland
                        Uprzejmie informuje, iż nie jest moim celem pouczanie kogokolwiek, wszakże moja
                        kariera pedagoga jest juz zamknietym rozdziałem. Nie mniej jednak nie uważam za
                        niestosowne kulturalne polemizowanie z opiniami wygłaszanymi na forum. Nawet
                        jesli wyrażają je osoby starsze.
                        Tyle jeśli chodzi o poucznie.
                        Natomiast jeśli chodzi o przezywane rozterki...to głęboko współczuję zarówno
                        powstańcom listopadowym, bohaterom września 39 i tym, którzy walczyli z
                        komunizmem. Darzę ich szacunkiem......ale to nie ja roztrwoniłem etos i
                        idee..... tylko WY, WASI delegaci na zjazdy!!!

Z wyrazami szcunku:
                        emsiziomal
                        • Gość: kiland Re: Sld-tak ! Tadeo-tak ! Inni-nie ! IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.10.06, 17:52
                          Sz. P. emsiziomal
                          Cytuję : "Darzę ich szacunkiem......ale to nie ja roztrwoniłem etos i
                          idee..... tylko WY, WASI delegaci na zjazdy!!!"
                          No właśnie, całe jest to moje nieszczęście, że nigdy i nigdzie mnie na zjazdy
                          nie delegowano. Może dlatego, że mam cięty język i raz dwa bym te tałatajstwa z
                          ich debilowatymi pomysłami porozganiał. Nie pchałem się nigdy do żadnej władzy,
                          nawet w Solidarności i może stąd te wszystkie nieszczęścia i durnoty, które nam
                          i Polsce się wiecznie przydarzały i przydarzają ? Może czas to zmienić ?
                          • Gość: emsiziomal Re: Sld-tak ! Tadeo-tak ! Inni-nie ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 17:57
                            Sz.P. kiland
                            Czy czas to zmienić?
                            Polityka to taplanie sie w błocie. Jej nie zmieni nikt ani nic. Należy cieszyć
                            sie z faktu, iz gospodarka coraz mniej uzależniona jest od polityki. Garstka
                            ludzi, którzy rządzą nami nie powinna przeszkadzać w rozwoju
                            przedsiębiorczości. Niech nie daj Boże nie pomagają tym, którzy chcą cos
                            osiągnąć. Ideowe spory dobre sa na wieczór przy piwie i w internecie.
                            może normalnie bedzie za 30 lat...ale kto tyle wytrzyma....... : (
                            • Gość: kiland Re: Sld-tak ! Tadeo-tak ! Inni-nie ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.06, 08:21
                              Sz. P. emsiziomal
                              Cytuję : „Czy czas to zmienić? Polityka to taplanie się w błocie. Jej nie
                              zmieni nikt ani nic. Należy cieszyć się z faktu, iż gospodarka coraz mniej
                              uzależniona jest od polityki. Garstka ludzi, którzy rządzą nami nie powinna
                              przeszkadzać w rozwoju przedsiębiorczości. Niech nie daj Boże nie pomagają tym,
                              którzy chcą coś osiągnąć”.
                              Polityka jest taplaniem się w błocie. Ale niestety choćby z mego doświadczenia,
                              człowieka, który od polityki stronił i właśnie z tej przyczyny wynikło mnóstwo
                              nieszczęść dla naszego kraju i społeczeństwa. Aktualna jest taka sentencja :
                              „Świat jest teatrem. Aktorzy są wszędzie. Jeśli grać nie chcesz, możesz
                              patrzeć. Ale płacić też będziesz.”
                              Okazało się, że nasza nieobecność przez te wszystkie ostanie lata w polityce
                              dała wielu złym ludziom w Polsce możliwość rozkradnięcia, rozprzedania i
                              wyprzedania naszego polskiego majątku, kapitału i najsilniejszych ogniw
                              gospodarki w absolutnie obce, często bardzo nieprzyjazne nam dzisiaj, ręce.
                        • g_chochlik Re: Sld-tak ! Tadeo-tak ! Inni-nie ! 26.10.06, 08:25
                          Gość portalu: emsiziomal napisał(a):

> Sz. P. kiland
                          > Uprzejmie informuje, iż nie jest moim celem pouczanie kogokolwiek, wszakże
                          moja
                          >
                          > kariera pedagoga jest juz zamknietym rozdziałem. Nie mniej jednak nie uważam
                          za
                          >
                          > niestosowne kulturalne polemizowanie z opiniami wygłaszanymi na forum. Nawet
                          > jesli wyrażają je osoby starsze.
                          > Tyle jeśli chodzi o poucznie.
                          >............................
                          >
                          > Z wyrazami szcunku:
                          > emsiziomal

Szanowny post-pedagogu, a czymże jest polemika(?), czyż to nie właśnie
                          dyskusja na tematy różne? TYlko aby na właściwym poziomie, bez wulgaryzmów,
                          stosowanych przez aninimowych , poniekąd, interlokutorów.
                          Z wyrazami szacunku
                          g_chochlik
                          • Gość: emsiziomal polemika : ) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 08:44
                            Były pedagog dziekuje za zwrócenie uwagi : )
                            Staram sie być w zgodzie z własnymi pogladami i kultura wypowiedzi.
                            Niestety nie wszyscy staraja sie robić tak samo.
                            Z Gorzowianinem wymienilismy kilka pogladów ale mysle, że nikt nikogo nie
                            obraził..a zeby było smieszniej mówimy chyba o tym samym...ale innym językiem.
                            Myslę, że net wypacza nieco znaczenia wypowiedzi.
                            Życząc przyjemnych polemik
                            pozdrawiam Sz.P. g_chochlik
                            emsiziomal :- )
                    • g_chochlik Re: Sld-tak ! Tadeo-tak ! Inni-nie ! 26.10.06, 08:18
                      Gość portalu: Gorzowianin napisał(a):

> Sz. P. emsiziomal
                      > Cytuję : "A gwoli wyjaśnienia , chciałbym Pana poinformować, iż Che NIE BYŁ
                      > KUBAŃCZYKIEM tylko Argentyńczykiem!!! Ernesto Guevara do tego się nazywał!!!"
                      .................."

.....ale KUBAŃSKIM (rewolucjonistą ? terrorystą?)...a tak było w poście
                  • Gość: Gorzowianin Re: Sld-tak ! Tadeo-tak ! Inni-nie ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.06, 14:24
                    Sz. P. emsiziomal
                    Cytuję : „To, że Pan tworzył i walczył, to piękne i wspaniałe...ale nie zwalnia
                    z odpowiedzialności za to co i w jaki sposób się pisze!!!”

Tych, którzy poświęcili swoje życie za Solidarność w 1980 roku , żadna
                    odpowiedzialność za obecne Związki Zawodowe "Solidarność" nie dotyczy,
                    zwłaszcza kiedy idą one nie w tym kierunku w którym powinny. Tak nie ja jeden
                    się od nich odwróciłem, podejrzewam, że także bardzo wielu innych, choćby tacy
                    główni bohaterowie Solidarności, jak Tadeusz kołodziejski, czy Lech Wałęsa.
        • e_werty Re: Sld-tak ! Tadeo-tak ! Inni-nie ! 21.10.06, 22:11
          "...Głosujmy na SLD i Tadeo..."
          ... przeciez Tadek SLD zrobil w ch...
      • g_chochlik Re: Sld-tak ! Tadeo-tak ! Inni-nie ! 17.10.06, 10:54
        Tymczasowy...za srulmacza to cie walne ...jak gó.. odpłyneło to nie zmieniaj
        biegu rzeki, piwo Ci za to postawię, OK?
      • e_werty Re: Sld-tak ! Tadeo-tak ! Inni-nie ! 21.10.06, 22:07
        ...
        • Gość: Bernard Werty , prosze...GLOSUJ!!! IP: *.ed.shawcable.net 24.10.06, 05:32
          Hey werty,
          Demokracja to powazny biznes...
          Oddajemy w rece manipulatorow to o co walczono przez dekady!!!
          Glosuj na kogo uwazasz ze glosowac powinienes...
          Glosuj ze swoimi a nie innych oprzekonaniami...
          Ale do jasnej cholery nie kop polskie demokracji,,
          Idz do urny i oddaj twoj zakichany glos...
          Tylko to sie liczy!!
          Nie glosujac niszzysz demokracje...
          Oddajesz ja w rece szalencow ktorzy "wiedza lepiej" co Gorzow i Polska
          potrzebuje i chce... nic Gorzowiacy i Polacy...
          :)
          PS. Jedrzejczak to dobry Prezydent
    • Gość: Bernard Jeden przeciwko wszystkim! IP: *.ed.shawcable.net 17.10.06, 16:09
      Konsekwencja i lojalnosc swym pogladom doprowadzila do sytuacji iz ...wszystkie
      partie sa przeciwko Tadeuszowi...
      Swiat jest okrutnie zabawny...
      Jedyny czlowiek ktory celem swojej kariery politycznej uczynikl rozwoj Goprzowa
      jest za to atakowany z lewa i prawa....
      Prawde mowiac to zazdrosc...
      Ta cholerna zazdrosc ktopra bolesnie zzera dusze kazdego pisowca, POwca cz SLD-
      owca...
      Patrza na Jedrzejczaka i kazdy jeden z nich "zabilby " by byc w jego sytuacji...
      Kadencje sukcesow i rozwoju miasta..
      Uznanie i respekt mieszkancow Gorzowa...
      Gwarantowana nastepna kadencja przez zadowolonych wyborcow...
      Oni musza to zniszczyc... Zadna opozycja tego nie zniesie...
      A wiec beda klamac, krecic, pomawiac, oskarzac, manipulowac , straszyc i w
      ogole robic wszystko by znisszczyc Radeusza...
      Oczywiscie cala ta energia to energia zmarnowana jak zwykle na durne cele...
      Ja ciagle nie slysze nawet slowa programi ani lewicy ani prawicy...
      Jak zawsze mowia czego u Jedrzejczaka nie lubia...
      My to wiemy... Oni Jedrzejczaka nienawidza a wiec powinni sie skupic na
      prezentacji powodow, dlaczego Gorzowianie powinni nagle polubic PiS , PO i
      SLD ...
      PO nie robilo i nie robi dla miasta absolutnie nic...
      Jedna z napotezniejszych sil politycznych w Polsce nie potrafi sama sie przy
      zyciu utrzumac a Gorzowem chce rzadzic???
      Chyba ktos zartuje..
      PiS to juz wiadomo... Komunistyczno-polfaszystwsko- religijne fanatyki ktorych
      obecnosc w zyciu politycznym Polski powinna i zostanie uzunieta raz na zawsze...
      SLD, partia nieudolnych politykow ktora nie potrafila stworzyc jeszcze wlasnej
      tozsamosci.. Ciagle sami nie wiedza kim sa wiec trudno oczekiwac by wiedzieli
      co dla Gorzowa dobre..
      Ataki na Jedrzejczaka sa przykladem politycznej glupoty i bedzie ich przyczyna
      totalnej kleski w wyborach...
      • Gość: Bernard Jedrzejczak to dobry Prezydent IP: *.ed.shawcable.net 17.10.06, 16:11
        Zapomnialem dodac...
      • e_werty Bernard to narkoman... 21.10.06, 22:20
        Benek - co ty ćpasz? Że cierpisz na "słowotok"? - czytac sie niechce... Albo
        nie chlej tyle - alkohol cię ogranicza... pier.olisz bzdury... i truizmy...
        • Gość: Bernard Re: Bernard to narkoman... IP: *.ed.shawcable.net 26.10.06, 08:33
          Hey werty,
          Robisz dokladnie co ci PiS kaze....
          Plujesz na ludzi...
          Kazda osoba myslaca inaczej niz twoi szefowie z PiS to narkomani, pijacy i w
          ogole zboczency....
          Kaczynski to Bog a Radio Maryja zrodlem prawdy...
          A m,nie na mdlosci zbiera!!!
          Nie pomoze werty zadne klamstwo, zaden zarzut czy posadzenie...
          Ludzie wiedza lepiej ...
          ... Mowie ci, przestan, bo i tak te klamstwa i ta cala pisowskja obluda nie
          pmoze...
          Jedrzejczak wygra poniewaz jest dobrym Prezydentem...
          Poniewaz Gorzowianie chca spokoju a nie politycznych nagonek...
    • login_tymczasowy Re: Sld-tak ! Tadeo-tak ! Inni-nie ! 17.10.06, 18:24
      Drogi Ewo Dark!
      Przez szacunek dla Twojej siwej (czy moze juz lysej) glowy i przez sympatie dla
      Twojej amerykanskiej corki nie pojezdze sobie po Tobie jako wynalazcy tej
      pokretnej konstrukcji.
      Nie sadze zreszta, bys Ty to wymyslil, prawdopodobnie myslisz torem stworzonym
      przez JDK albo jego kolegow.

Troche to slabe.

Zastanawilem sie, co tez wymysla komuszki by poprzec-nie-popierajac Tadzia;
      spodziewalem sie raczej, ze wszyscy interesujacy SLDowcy znajda sie w jego
      komitecie a czwarty szereg w komitecie SLD. A tu taki pasztet - "glosujcie na
      mnie naprawde a na moich ludzi na niby...".
      Guzenda, rozumiem, "zgnile jajo" jak to raczyles ujac w innym miejscu. Ale na
      Tadeowej liscie sa autentyczni spolecznicy.
      Ciekawe, czy sa swiadomi ze sluza Tadziowi za drabinke tylko...

ps. To kretactwo moze zaszkodzic Tadeo bardziej nawet niz rozebrany most i
      rozkopane drogi. No i rozbija glosy komuszego elektoratu.
      • Gość: Eva d'Ark Re: Sld-tak ! Tadeo-tak ! Inni-nie ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.06, 07:42
        A jednak bądźmy dobrej myśli, że Tadeo rychło zrozumie swój błąd i pogodzi się
        z własnym i jedynie pewnym jego elekoratem w SLD.
        • Gość: Kaziu Re: Sld-tak ! Tadeo-tak ! Inni-nie ! IP: *.gorzow.mm.pl 18.10.06, 11:58
          Wierzę głęboko, że Pan Jędrzejczak wygra wybory. Miasto potrzebyuje dobrego
          gospodarza. A takim właśnie jest T. Jędrzejczak....
          • Gość: Bernard Re: Sld-tak ! Tadeo-tak ! Inni-nie ! IP: *.ed.shawcable.net 26.10.06, 08:38
            Hey Kaziu,
            Masz racje...
            Jedrzejczak wygra poniewaz nie ma w Polsce nikogo lepszego,,,
            Po prostu nie ma...
            Jedynie Jedrzejczak i jego ludzie zagwarantuja rozwoj Gorzowa, miejsca pracy i
            postep...
            To zawodowcy a nie polityczni karierowicze...
            PiS czy PO jedynie potrafia pluc na Gorzow...
        • Gość: Bernard Re: Sld-tak ! Tadeo-tak ! Inni-nie ! IP: *.ed.shawcable.net 29.10.06, 01:26
          Hey Eva d'Ark ,
          Tego mozesz byc pewna...
          Eloktorat SLD bedzie glosowal na Jedrzejczaka i jego ludzi...
          Zrozum, Oni poprzednio popierali SLD tylko dlatego ze Tadeusz tam byl...
          Gdy SLD zdradzilo Jedrzejczaka...stracila tych wyborcow...
          Ja o tym pisalem dawno temu...
          Jedyna szansa dla SLD zajac jakiekolwiek miejsce w lokalnych wladzach bylo
          poparcie dla Jedrzejczaka...
          Teraz beda straty liczyc...
          Ludzie nie dbaja o partie polityczne... Wybierajac Prezydenta wybieraja
          indywidualnosc...
          Pokaz mi wsrod kandydatow chociazby jednego ktory udowodnionym doroblkkiem, a
          nie propaganda moglby udowodnic ze podola zadaniu...
          Poza Jedrzejczakiem reszta to uzurpatorzy... To polityczni karierowicze chcacy
          przed wyprowadzka do Warszawy zaliczyc jakis lokalny sukces...
          Do diabla z nimi...
      • Gość: Eva d'Ark Re: Sld-tak ! Tadeo-tak ! Inni-nie ! IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 21.10.06, 21:52
        Sz. P. login_tymczasowy
        Cytuję : "Przez szacunek dla Twojej siwej (czy może juz łysej) glowy i przez
        sympatię dla Twojej amerykanskiej córki nie pojeżdzę sobie po Tobie, jako
        wynalazcy tej pokrętnej konstrukcji. Nie sądze zresztą, byś Ty to wymysliła,
        prawdopodobnie myślisz torem stworzonym przez JDK, albo jego kolegów."
        Dobrze Sz. P. kombinuje. Tylko skąd Sz. P. widzi takie rzeczy ? Rzeczywiście
        jestem łysa z powodu chemioterapii. Jest Sz. P. jasnowidzem ? To jest naprawdę
        w tym wypadku niezwykłe. Poza tym wierzę w to co mówi mi mój mąż na ten temat.
        • login_tymczasowy Re: Sld-tak ! Tadeo-tak ! Inni-nie ! 22.10.06, 04:01
          Misiu, nie mecz mnie.
          Eva, Gorzowiak, kilburn - ta sama prsona.
          Moze nie kilburn, moze jakos podobnie.
          • kiland Re: Sld-tak ! Tadeo-tak ! Inni-nie ! 23.10.06, 08:09
            Sz. P. tymczasowy
            Czy twierdzi Sz. P., że taka grzeczna i kulturalna osoba, która zwraca się do
            swoich rozmówców per "Sz.P." to może być na tym forum tylko jedna na tysiąc ?
            Pozatym, czy ma to jakieś znaczenie ? Przecież na dyskusyjnym forum GW nie
            dyskutuje się z osobami tylko z poglądami i argumentami zgłaszanymi przez te
            osoby. Wszyscy tu dyskutują "incognito" więc i tak nie wiemy z kim dyskutujemy.
            A jeśli tak, to kim miała być ta osoba Sz. P. Januszu ? Głupi żart i tyle.
            • login_tymczasowy Re: Sld-tak ! Tadeo-tak ! Inni-nie ! 24.10.06, 21:57
              Nie mam na imie Czeslaw tylko Bazyli.
    • Gość: Gorzowianin Re: Sld-tak ! Tadeo-tak ! Inni-nie ! IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 30.10.06, 04:34
      Tadeo ! Tadeo !
      Na głowę ci coś nie pierdyknęło ?
      • Gość: Bernard Jedrrzejczak to dobry Prezydent! IP: *.ed.shawcable.net 30.10.06, 05:13
        • Gość: _tymczasowy Jedrzejczak do dupy Prezydent! IP: *.server.ntli.net 30.10.06, 07:38
          :D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka