Dodaj do ulubionych

Mix Plus to zwykle oszustwo

05.02.08, 16:55
3 lata temu zakupilam telefon w mix plusie na 36 doladowan,
podkreslam doladowan a nie miesiecy!! Wszystkie 36 doladowan
dokonalam juz prawie pol roku temu, czyli wynikaloby z tego, ze
wywiazalam sie z umowy- 36 doladowań po 30 zł i jestesmy rozliczeni,
jednak okazalo sie, ze nie, poniewaz przyslano mi list a w nim kara
240 zł za brak doladowań.Jak tlumaczyla sie Pani w biurze obslugi
klienta- umowa zostala zawarta na 36 m-cy, wiec moglam doladowywac
telefon raz w miesiacu, wtedy nie mialabym pretensji do nikogo.
Szkoda tylko, ze przy zakupie telefonu informowano mnie, ze moge
doladowywac telefon kilka razy w miesiacu-wtedy moje zobowiazanie
wobec Plusa szybciej minie.Może tak Plus zobowiaze sie wobec
klientów lojalnoscia i uczciwoscia. A ja dziekuje Plusowi za 10
dodatkowych doladowan!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: mixxxxx Re: Mix Plus to zwykle oszustwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.08, 17:20
      cos wiem na ten temat, zrobili mnie podobnie!zwykle naciaganie, ale
      traca klientow. Moze taka jest ich polityka.
      • Gość: stachurra Re: Mix Plus to zwykle oszustwo IP: *.static.szczecinek.net.pl 15.08.08, 17:37
        to kapitalistyczne mendy ,myślicie ze co ... ze w promocji jest tanio?
        tanie mięso psy jedzą
        • Gość: don Re: Mix Plus to zwykle oszustwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.08, 10:42
          ho ho ho ale pojechałaś im..a oni po prostu dobrze zmiksowali ;p
      • Gość: brzoza Re: Mix Plus to zwykle oszustwo IP: *.chello.pl 06.09.08, 17:07
        co wy pie..cie. ja nigdy nie mialem problemów w mixie a juz 3 umowe z nimi
        zawarłem i zawsze doładowuje sobie konto kilkoma kartami w miesiacu co skraca mi
        termin umowy
        • Gość: betka_87 Re: Mix Plus to zwykle oszustwo IP: *.kalisz.mm.pl 20.10.08, 09:54
          Mój chłopak i ja zawsze doładowujemy konta kilka razy w miesiącu, dzięki czemu
          już kilka razy przedłużaliśmy umowę bez żadnych problemów...
          może to zwykła pomyłka ze strony pracownika Plusa...?
          a przecież kopię umowy powinno się mieć w domu...tak na wszelki wypadek. Tam
          przecież wszystko jest napisane.
          Pozdrawiam.
          • Gość: kkk Re: Mix Plus to zwykle oszustwo IP: *.ksi-system.net 11.12.08, 22:31
            uwazajcie przy przedluzaniu umowy narzucaja nowa taryfe mix4 i nie ma odwrotu
            jedyne co jest na plus to ze jest taniej na inne sieci a tak to wylacznie na
            gorzej pakiet darmowe popoludnia i weekendy mozna aktywowac raz na miesiac a nie
            ile razy sie chce a tak bylo w taryfie mix3 poza tym w taryfie mix3 mozna bylo
            polaczyc dwa pakiety w nowej taryfie mix4 mozna korzystac tylko z jaednego i raz
            m 30 dni
            przedluzylem umowe i jestem totalnie niezadowolony z tej nowej taryfy a zawsze
            korzystalem z darmowego numeru i darmowych popoludni i weekendow zlozylem
            reklamacje e-mailem bo tak mi powiedziala pani w obsludze klienta i czekam
            zobaczymy co bedzie teraz nie moge zrobic nic wiecej
            zastanowcie sie jak bedziecie predluzac umowe czy nie warto zmienic na inna oferte
            • Gość: Kasia Re: Mix Plus to zwykle oszustwo IP: *.play-internet.pl 03.06.15, 23:53
              Wystarczylo zapytac przy podpisywaniu umowy i byloby wszystko jasne.Ja tez mialam ochote podpisac nowa umowe ale jak mi powiedzieli ze nie bede miala tego co mam teraz to zrezygnowalam. Ciekawe co wyszlo z ta reklamacja??? Uznali???
        • Gość: Men Re: Mix Plus to zwykle oszustwo IP: *.221.38.84.otvk.pl 18.01.09, 19:59
          co za durnoty!!!!! ja drugi telefon zpłaciłem w 1,5 roku,
          doładowania miałem na 36 miesięcy, poczym zadzwonili do mnie i
          reklamowali mi następny telefon mówiąc że spłaciłem już poprzedni.
          • adaak Re: Mix Plus to zwykle oszustwo 25.01.09, 10:36
            pewnie że głupoty wypisuje, też korzystam z mixa - mam nawet dwa
            numery przy czym już jeden telefon wymieniłam na nowy po
            wczesniejszym wywiazaniu sie z umowy,widocznie zle doładowała
            telefon i ma pretensje do plusa
        • Gość: Lilka Re: Mix Plus to zwykle oszustwo IP: 188.33.57.* 29.06.09, 17:46
          Nie zgadzam sie z tym. Miałam juz dwie umowy w mix-ie na 36 doladowan.
          Wykorzystalam to w ciagu roku. Jak mi sie skonczyly doladowania to szłam i
          bralam nowy telefon. Nikt mi nie robil zadnych problemow. A niektórzy moze
          podpisuja umowy nie czytajac jej wczesnie. Niech maja pretensje do siebie..
      • Gość: marek Re: Mix Plus to zwykle oszustwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.08, 17:52
        Cala moja rodzina 5 osob ma telefony w mix plusie i jest wszystko ok.
        • Gość: rafi26p Re: Mix Plus to zwykle oszustwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.12, 11:50
          mix plus jest ok.tel za frii.darmowe rozmowy do pieciu wybranych przez caly okres umowy a place za to tylko 10 zl za miesiac a rozmawiam ile chce i kiedy chce,doladowuje telefon czasami 2 razy w miesiacu po 30 zl i uwowa sie skraca,bo to chodzi o ilosc doladowan,wiec prawda jest taka ze jakies zle kody wpisywala,pozdro
      • Gość: kpiny To nie jest prawdą a zwykłą akcją reklamową IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.08, 16:32
        Miałem telefon w Mix Plusie i ten wpis to zwykłe bujdy, nie sugerujcie się tym.
      • Gość: bogdanjoli Re: Mix Plus to zwykle oszustwo czytajcie umowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.08, 12:08

ja nigdy nie miałem zadnych problemów dla mnie mix jest super a
        polacy nie czytają zadnych umów to juz nasz narodowa przywara
        9mondrzejsz polak po szkodzie
        • Gość: ania Re: Mix Plus to zwykle oszustwo czytajcie umowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.10, 17:22
          mam pytanie. czy jak wykorzystałam wszystkie doładowania a nie chce przedłużać umowy to mój dotychczasowy nr przestanie być aktywny___
      • Gość: kkkm Re: Mix Plus to zwykle oszustwo IP: 217.98.53.* 11.01.10, 20:49
        nawet mi nie mówcie mnie tez tak powiedzieli , ze 36 doładowań a nie miesiecy- a
        ponadto uwazam to za najwieksza głupate jak ostatnio zrobiłem wizac sie na tak
        długi czas
      • Gość: Manioszka Re: Mix Plus to zwykle oszustwo IP: *.adsl.inetia.pl 30.03.10, 00:17
        Wszyscy macie racje. Mix jest zwyklym zlodziejem. Tez mialem z nimi
        doczynienia ale sie od nich uwolnilem i moga mnie w du...pocalowac.
        2lata temu kupiem u nich tel. za gotowke i podpisalem umowe na 24
        doladowania by miec taniej z kobieta. Kierowniczka pomylila sie i
        wpisala 36 zamiast 24 i tak wyslala do serwera. Po paru minutach
        zorientowala sie i zrobila korekte ale to nic nie dalo. Zostalo w
        serwerze. potem pisalem reklamacje ok. 8razy ale zawsze mowili ze
        niby jest ale oni do konca nie wiedza jak to jest i trzeba zrobic
        korekte na 3 kopiach itd. ale by to zrobic to trzeba miec ich
        dokumenty z Warszawy i salonu gdzie podpisalem ale nikt ich nie wyda
        bo nie maja upowaznien. Wkurwilem sie i naraz wszystkie doladowania
        uzupelnilem. Po doladowniu wszystkich 36 w ciagu 9 miesiecy dzwonili
        do mnie pare razy czy nie chce przedluzyc a ja ich ze z przyjemnoscia
        jeb... Przyjemne uczucie ze moga skoczyc. Nigdy wiecej... Nie bawcie
        sie w to.... Pozdro serdeczne.
      • Gość: RAdek886 Re: Mix Plus to zwykle oszustwo IP: *.net.e-net24.pl 02.10.11, 12:05
        Witam .Po prostu czas najwyższy się obrzydzic .Jestem w plusie 11lat i co od nich teraz dostałem zawieszająca się nokie x3 na 48 doładowań średnio wydaje na rozmowy 90złmiesiecznie i ostatnio patrze na liczbę zobowiązań i i to czysta sciema .Sadze ze polityka i domena tej psełdo firmy jest wprowadzanie ludzi w bład ,podobnym problemem jest kwestia kodow jakie wprowadzili doładuj mowia no tak wpisac kod kazdy potrafi tylko ze oni specjalnie raz włacza raz nie no brak jakich kolwiek komentarzy Internauci uciekajcie od tej sieci ja to osobiscie zamierzam rb i wole nie miec nic z nimi do czyniena
      • Gość: Anita Re: Mix Plus to zwykle oszustwo IP: 31.6.229.* 30.10.11, 23:04
        mix plus to banda oszustów i naciągaczy!!!!!!! No ale po prostu robią przysługę konkurencji....
      • Gość: Były klijent Plusa Re: Mix Plus to zwykle oszustwo IP: *.olsztyn.vectranet.pl 24.05.13, 10:03
        Plus to złodzieje podpisałem umowę z nimi na 36 doładowań a po 4 latach sprawdzam ile mi jeszcze zostało doładowań , wyskakuje mi ze jeszcze 4. Nigdy więcej już z nimi nie podpisze żadnej umowy to jest najgorsza siec nikomu jej nie polecam.

(Polecam PLAY)
    • Gość: qvc Re: Mix Plus to zwykle oszustwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.08, 20:35
      A co jest napisane w umowie/regulaminie promocji?
      Może należałoby przeczytać? W miarę możliwości ze zrozumieniem.
      Najlepiej przed podpisaniem.
      Tam jest wszystko napisane i określone są warunki zakupu wymarzonego telefonu.
      Może warto poświęcić czas na przeczytanie i zrozumienie umowy/regulaminu
      promocji, a nie zachwycanie się "czego-to-nie-mającym" lub "wszystko-mającym"
      telefonem.

• Gość: ziutek Re: Mix Plus to zwykle oszustwo IP: *.ztpnet.pl 06.02.08, 00:01
        > A co jest napisane w umowie/regulaminie promocji?
        > Może należałoby przeczytać? W miarę możliwości ze zrozumieniem.
        > Najlepiej przed podpisaniem.

Racja, ale nie zezwala to pracownikowi na wprowadzanie w blad, tak?
        • Gość: mixPlus Re: Mix Plus to zwykle oszustwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.08, 07:57
          Witam. Tak się składa, że MixPlus to umowa na doładowania. Można w dniu
          podpisania umowy zrobić 36 doładowań, wydzwonić pieniądze i wyrzucić telefon, bo
          warunki umowy są wypełnione. Wiem, bo sprzedaję ;-) Nie wiem natomiast skąd
          informacja, że umowa jest "na 36 miesięcy" otrzymana od pracownika.
          Najprawdopodobniej jakiś niedouczony studencik spod 2601 albo mało-wiedzący
          pracownik punktu obsługi Plusa w markecie. Inna sprawa to wyjaśnienie dlaczego
          naliczono kare umowną. Proponowałbym sprawdzić, czy na pewno doładowań było 36 a
          nie np. 35, bo córcia się nie doliczyła itp. A takie przypadki się zdarzają i na
          nic tłumaczenie ludziom, że można wysłać SMS-a sprawdzającego, bo przecież po co
          to sprawdzać, skoro "ja liczę w pamięci i wiem, że już było 36" :-P Pozdrawiam.
          • Gość: aga Re: Mix Plus to zwykle oszustwo IP: *.lukman.pl 20.10.08, 20:45
            ja z chlopakiem ju7z bralismy 5 teklefobnow w plusie.dla jego mamy . brata.
            dlamnei dwa i dla chlopaka jeden i nigdy nigdy nie bylo problemu.tym bardziej ze
            ja koncze juz swoja druga umowe i bnbiopre trzeci telefon w swieta:)
          • Gość: luska Re: Mix Plus to zwykle oszustwo?? IP: *.centertel.pl 26.11.08, 15:29
            dziwi mnie troche taka dyskusja , bo skoro cos jest nie tak nawet wedlug Twoich
            obliczen to dlaczego tego nie wyjasnisz ?
            korzystam z mixa juz chyba 4 raz . nie narzekam . choc pierwszy raz teraz mam
            taka sytuacje ze nie licza mi doladowan. sprawdzam smsem ilosc doladowan do
            konca i czestokroc nie jest policzone . ale wszystko jest do wyjasnienia .u mnie
            w miescie owszem nikt nie chcila mi pomoc, aczkolwiek poszlam do salonu w
            miescie gdzie studiuje i mily pan wyjasnil mi ze do konca nie zna jednej
            przyczyny ale za kazdym razem jezeli mi nie policzy mam zglosic to po prostu w
            salonie . i w ciagu 24h mam doladowanie policzone . ;)
            jak w kazdej sieci czasami moze byc cos nie tak , a warto spokojnie wyjasnic a
            nie wypisywac negatywy na necie . ;)

pozdrawiam ;)
          • Gość: mała Re: Mix Plus to zwykle oszustwo IP: *.tvk.torun.pl 09.12.10, 18:37
            Ludzie,nie zawierajcie umow telefonicznie!Wszystko bylo ok.do czasu kiedy to chcialam wlaczyc tel.i zaczac funkcjonowac juz na nowym aparacie,niestety musze czekac az zadzwonia i powiedza jaki mam nr PIN.Powiedziano mi ze bede czekac do 7-u dni!To jakis horror,mam tel a nie moge go uzytkowac!W salonie sprawe zalatwiam w jeden dzien!
          • Gość: monika Re: Mix Plus to zwykle oszustwo IP: *.dynamic.chello.pl 27.10.11, 10:49
            nie rozumiem jaki problem w umowie jest taki wpis jak wcześniejsze rozwiązanie umowy przez klienta w przypadku gdy plus się nie wywiąże z warunków. ja miałam taką sytuację i wypowiedziałam im umowę przedstawiłam dowody ilości doładowań i napisałam że oszukują ludzi i zrywam z nimi umowę . jeżeli się nie dostosują do reklamacji to spotkamy się w sądzie. od razu zmienili zdanie . wystarczy mieć dowody i trochę ich postraszyć
            • Gość: bobo Re: Mix Plus to zwykle oszustwo IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.01.12, 16:07
              monisiu a jakie mialas dowody na to ze bylo np 36 doladowan a nie 6?:)))) w sadzie plus by cie zjadl i nawet nie poczul:))))))
          • Gość: Gość Re: Mix Plus to zwykle oszustwo IP: *.dynamic.chello.pl 21.09.15, 23:03
            Tak tylko ze wpisując kod sprawdzający w odpowiedzi otrzymuje: pozostało x doładowań umowa obowiązuje do (i tu pojawia sie termin za dwa lata choć doładowań juz tylko kilka). No wiec jak to naprawdę jest??
      • kornelaonline Re: Mix Plus to zwykle oszustwo 06.02.08, 14:26
        Umowe czytalam uwaznie tuz przed rozmowa z konsultantem- jest 36
        doladowań. Wszystkie doladowania byly robione z mojego konta
        internetowego, wiec latwo moglam sprawdzic ile przelewow poszlo na
        ich konto!! Córuni" nie mam:)pani z biura obslugi tlumaczyla sie
        rowniez tym, ze to bylo dawno i ich systemy mogloy byc inaczej
        ustawione, czyli liczylo sie jedno doladowanie w miesiacu , resztej
        tak jakby nie "zauwazali"- ale to i tak ich nie tlumaczy!
        • Gość: Ania Re: Mix Plus to zwykle oszustwo IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 01.07.08, 22:28
          Kolezanka mi mowila, ze doladowania robione przez internet sie nie
          liczą.
          • Gość: ja Re: Mix Plus to zwykle oszustwo IP: *.tvteletronik.pl 25.10.08, 18:39
            Zawsze doładowuje przez internet i jak sprawdzam kodem (jest kod, ale kosztuje to chyba 20gr) to liczy mi wszystko normalnie. Niedługo kończą mi się doładowania i zobaczymy... Ale myślę, że nie będzie problemu z następną umową.
        • Gość: Gościu12 Re: Mix Plus to zwykle oszustwo IP: *.adsl.inetia.pl 07.10.08, 07:33
          Ładowano przez konto internetowe?-jaki problem wziaść wydruk i prefaksować do
          PLUSa-niech oni sie martwią.
        • Gość: ldz Re: Mix Plus to zwykle oszustwo IP: *.gprs.plus.pl 26.01.09, 08:24
          co za idiota wymyslil tem post????nie ma takiej opcji tak jak
          wszyscy Ci piszą masz umowe i podpisujesz umowe na 36
          DOLADOWAN,wejdz na www.plsgsm.pl i nawet tam jest napisane w
          zakladce mix ze podpisujesz umowe na DOLADOWANIA a poza tym po
          wysyłając sms "PZ" na numer 2585 kwota za wysłanego sms-a wynosi
          0,29 zł.
      • kornelaonline Re: Mix Plus to zwykle oszustwo 06.02.08, 14:28
        Nigdy nie zachwycalam sie cudami techniki- takie wszystkomajace
        cacka z reguly sa do niczego- bardziej cenie funkcjonalnosc:)
      • Gość: tom Re: Mix Plus to zwykle oszustwo IP: 80.48.180.* 29.06.08, 07:56
        a ja mam simplusa ...lol :)
        • Gość: ana Re: Mix Plus to zwykle oszustwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.08, 09:31
          Ja od kilku lat biorę telefony w mix plusie i jestem bardzo zadowolona, zawsze
          umowę mam na 36 doładowań, w ciągu roku zrobię wszystkie i biorę następny
          telefon, nigdy nie słyszałam o tym, że ta umowa jest na miesiące a nie doładowania
          • Gość: giz Re: Mix Plus to zwykle oszustwo IP: *.subscribers.sferia.net 30.08.08, 12:58
            Wczoraj wreszcie się doczekałam na konsultanta(po30' czekania)i dowiedziałam
            się,że nie ma żadnych zniżek,tylko miesięczne doładowania.Pytanie,czy plus chce
            okradać klientów?Jeśli nie,to jest mało wiarygodny,bo ma pracowników,którzy
            okłamują klientów. Nie wiem,co gorsze.Od kilku dobrych lat mam abonament w
            plusie,ale cierpliwość mi się kończy(dobrze,że umowa też).Odradzam plusa,jeśli
            tak mają traktować klientów.Skoro im nie zależy,to mi też.Hejka.
            • Gość: aga Re: Mix Plus to zwykle oszustwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.08, 22:13
              Mi sie wydaje ze ludzie którzy nie potrafią zrozumieć zasad promocji, umowy bądź
              tego co podpisują powinni wrócic do telegrafu...
      • Gość: godii Re: Mix Plus to zwykle oszustwo IP: *.lom.vectranet.pl 31.10.08, 16:12
        to prawda ja tez dostalam taka same kare 240 zl !!! oszusci i nic
        wiecej!!!
    • Gość: grzesiek Re: Mix Plus to zwykle oszustwo IP: *.ztpnet.pl 06.02.08, 08:37
      Rok temu kopiułem telefon w mix plusie na 36 doładowań, ładowałem
      telefon średnio 3-4 razy w miesiącu. Szybko wykorzystałem te 36
      doładowań. W tamtym tygodniu zgłosiłem sie po nowy telefon i
      wszystko było bez problemów!
    • aski68 Re: Mix Plus to zwykle oszustwo 06.02.08, 10:10
      a co było napisane w umowie ?
      bo coś mi się widzi, ze właśnie 36 doładowań, co miesiąc, jedno miesięcznie, a
      nie tylko 36 doładowań
      ale fakt... mix to ściema :)
      • Gość: Gośc Re: Mix Plus to zwykle oszustwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.08, 15:56
        ty lepiej przeczytaj dokladniej umowe
    • Gość: pb Re: Mix Plus to zwykle oszustwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.08, 17:14
      MixPlus to umowa na __doładowania__ ! ! ! Każde doładowanie musi być
      robione kwotą minimalną, zgodną z podpisaną umową, np. 30zł i nie
      mogą być to np. 3 karty po 10zł, bo się nie sumują. Wielu klientów
      tak robi, a potem jest zdziwienie i posty typu : mixplus to
      oszustwo. Moze umowa była na 42 zasilenia ? Żeby ostatecznie
      wyjaśnić sprawę zgłoś się do Salonu Firmowego Plusa na Westerplatte.
      • Gość: Grzesiek Re: Mix Plus to zwykle oszustwo IP: *.zgora.dialog.net.pl 07.02.08, 09:55
        Bohaterów Westerplatte, a nie Westerplatte!
    • Gość: Sztaba1 Re: Mix Plus to zwykle oszustwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.08, 22:44
      Mysle, ze warto rozstrzygnac sprawe bezposrednio w biurze. Radze tez doglebnie
      przeczytac umowe. na odstresowanie zajrzyj sobie na www.muzycznymix.pl
    • Gość: ela Re: Mix Plus to zwykle oszustwo IP: *.ztpnet.pl 19.03.08, 12:48
      Dobrze ,że wiem.
      • Gość: McGiver To akcja konkurencji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.08, 14:18
        Jest to akcja konkurencji. Ponieważ utarło się że ludzie przed podjęciem jakiej
        kolwiek decyzji lukają do matki google.pl i jeżeli przeczytają takie bzdury to
        znaczną się innymi interesować i znowu znajdą bzdety że uczestniczymy w błędnym
        kole agencji reklamowych.
        Ale spokojnie za jakiś czas nauczymy się rozróżniać co jest a co nie jest akcją
        reklamową bądź anty reklamową na forach
    • Gość: dorota Re: Mix Plus to zwykle oszustwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.08, 16:51
      podkreślasz :"doładowań"? wystarczy sprawdzić w umowie - jeśli było
      na doładowania, to żadna kara Cię nie obowiązuje i niech PLUS zrobi
      sobie porządki w administracji. Ale jeśli w umowie
      podpisałaś "miesiące", to sorry, ale trzeba czytać, co się podpisuje
      • Gość: kornela Re: Mix Plus to zwykle oszustwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.08, 23:51
        wyraznie bylo napisane DOLADOWAN!!!upewnilam sie zanim cokolwiek
        napisalam na forum, nawet w samym biurze obslugi klienta, dlatego
        tak bardzo mnie to zdenerwowalo, a w szczegolnosci ich obojetne,
        momentami niekulturalne, podejscie do klienta. Kupiles nasz produkt-
        martw sie tym sam dalej...
        • Gość: tom Re: Mix Plus to zwykle oszustwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.08, 07:49
          chrzanisz, idź do salonu albo zadzwoń do DOK-u i niech Ci powiedzą za co ta kara. na 99,9% zrobiłaś 35 doładowań i teraz płacz. Inny przypadek - gdy klient w którymś momencie umowy spóźni się z doładowaniami i jest spisywana umowa reaktywacyjna - to są doliczane karne doładowania - najczęściej 2-3. I wtedy umowa liczy 38-39 doładowań. Ale skoro twierdzisz, że zrobiłaś wszystko grubo przed terminem to tę opcję odrzucam. naprawdę też zaczynam mieć wrażenie, że to jakaś akcja konkurencji na forum, skoro wątek się ciągnie od lutego i tylko marudzenie - przez 5 miesięcy już wszystko powinno być wyjaśnione - skoro nie napisałaś o co chodziło- czyżby w POS-ie Ery czy Orange były takie nudy, bo MIX odbiera klientów? ;-)
    • Gość: jaaa Re: Mix Plus to zwykle oszustwo IP: *.gprs.plus.pl 15.07.08, 14:48
      nie prawda, mi umowa na 36 doładowan skończyła się po ok roku i nie
      mam problemów, chcę wymienić telefon i przedłużyć umowę. korzystne
      oferty mi wysyłają
      • Gość: kornela Re: Mix Plus to zwykle oszustwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.08, 21:08
        to mieliscie szczescie, ja mialam od samego poczatku problemy,
        konkurencja raczej nie jestem, a tak na marginesie, plus sam sobie
        szkodzi- spadek jakosci i uderzanie w mlodych klientow, tak sugeruje
        po ich bezmozgich reklamach, klienci biznesowi na pewno nie skusza
        sie na tak malo powazne reklame, chyba ze 16-latki...
        • Gość: anka Re: Mix Plus to zwykle oszustwo IP: *.krasnystaw.net 16.07.08, 11:36
          !czasem doladowalam konto 2 - 3 razy w miesiacu wiec skonczylam
          przed czasem i teraz przedłużam i biore nowy tel oferta jest
          korzystna nie wiem czemu jest tak u ciebie zapewne przeoczyłas 1
          doladowanie trzeba co jakis czas wysłac sms sprawdzajacy i wszystko
          masz jasne ile zostało ci do konca
        • Gość: aga Re: Mix Plus to zwykle oszustwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.08, 22:32
          jestes zalosna...nie dziwi Cie to ze wiekszosc z komentarzy jest pozytywna??jak
          wspolczesna technika jest dla Ciebie zbyt trudna i nie zrozumiala to wróć do
          drewnianego telefonu na korbkę:)
        • Gość: aga Re: Mix Plus to zwykle oszustwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.08, 22:36
          a i myślę ze reklamy plusa są dla Ciebie zbyt trudne żebyś mogla je zrozumieć
          sądząc po tym, ze z umowa sobie nie poradzilas...
          • Gość: kornelaonline Re: Mix Plus to zwykle oszustwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.08, 21:00
            Aga widzę, że leczysz swoją flustrację:)? Obrażaj dalej, jesli
            poprawia Ci to samopoczucie Pozdr :)
            • Gość: mandy_pl Re: Mix Plus to zwykle oszustwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.08, 03:47
              taaaak, z pewnością leczy fLustrację ;DDD
            • Gość: aga Re: Mix Plus to zwykle oszustwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.08, 22:22
              no i zobacz kornela czy jakos tak 8 miesięcy minęło a Ty dalej
              biedna z plusem se nie poradziłas więc co mam o tym myśles?
              • Gość: kornelaonline Re: Mix Plus to zwykle oszustwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.08, 23:55
                hehe, poradzilam sobie świetnie- zmienilam operatora- i wyszlo mi to
                na dobra. Z reszta o jakim radzeniu sobie my rozmawiamy??!!! Plus
                nie zachowal sie fair ani kulturalnie i to wszystko- jesli klient
                przychodzi i chce kupic cos nowego , to jest traktowany
                rewelacyjnie, inaczej bywa , gdy klient przychodzi z reklamacja,
                wtedy jest bleeeeeeee...Oj biedna agus, gdybys czytala od poczatku,
                to bys zauważyla ,ze juz 8 miesiecy sobie poradzilam- wyslalam ich w
                buraki a teraz jest REWELKA!!!!! Ps. Ale widze, ze ten post
                wszystkich kreci, to dobrze przynajmniej takie Agi maja zajecie:)))
                Pozdrawiam
    • Gość: rafi Re: Mix Plus to zwykle oszustwo IP: 212.160.92.* 26.07.08, 18:41
      większych bzdur nie słyszałem jak te poniżej :) ja mam mixplusa już
      od kilku ładnych lat i najczęściej na 36 doładowań, które spłacam w
      jakieś rok do półtorej max
      • Gość: ja Re: Mix Plus to zwykle oszustwo IP: *.net.pulawy.pl 11.12.09, 21:16
        Boże kobieto jaka ty jestes mecząca. Skoro podpisałaś umowę na
        doładowania i masz wydruki z konta że zrobiłas 36 doładowań w formie
        przelewu i masz to udokumentowane, to trzeba było wziaść umowę,
        wydruk z konta potwierdzający liczbę doładowań oraz tą kare
        naliczoną i pujśc do salonu albo ewentualnie na policje i złożyć
        doniesienie, że PLUS bezprawnie żąda od ciebie jakis pieniedzy. A
        nie siadłaś do kompa, wysmarowałaś posta że Plus to oszuści i
        jeszcze co jakiś czas włazisz na wątek i udowadniasz że nie jesteś
        wielblądem i flustrujesz się tu, bo wszyscy wg ciebie kłamią tylko
        ty masz rację, a tak na prawdę wstyd ci sie przyznać, że podpisałas
        sama nie wiesz co, bo być może czegos nie doczytałaś.
    • Gość: ilona Re: Mix Plus to zwykle oszustwo IP: *.swidnica.mm.pl 02.08.08, 11:04
      ja zrobilam to samo maialam 8 doladowan do konca doladowalam i
      koniec nie wiem nic o karach pani w plusie powiedziala ze moge tak
      zrobic i po wszystkim szkoda tylko ze w mixie sa tak ubogie
      telefonyps teraz mam na koncie 240 zł i wazne konto do25-06-2009r
      ale juz nie wiaze mnie umowa:)))dowiedz sie dokladniej -*** *pozdro
    • Gość: plus Re: Mix Plus to zwykle oszustwo IP: *.opera-mini.net 21.08.08, 21:35
      to co napisałeś jest dziwne. mianowicie umow mix plus zawierasz na ilość doladowan okresona karta w twoim przypadku na 36 doladowan karta o nominale 30 zł. jeżeli zasilałes karta 50 albo 100 takie doladowanie zwiększa twój stan konta ale nie powoduje wywiązania sie z umowy w której zobowiązałeś do doladowan karta 30.
      ps zanim coś napiszesz upewnij sie że znasz regulamin:-) pozdrawiam
      • Gość: kornela online Re: Mix Plus to zwykle oszustwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.08, 21:37
        Drogi Plusie, z regulaminem sie zapoznalam, a kazde moje doladowanie
        bylo za 30 zł, znajac regulamin, wiedzialam, ze zasilajac kwota 100
        zl tylko raz liczy mi sie doladowanie:)))Wiem tylko, ze to tej firmy
        juz nie powroce po pierwsze za niejasnosci, po drugie za nieuprzejmą
        obsługę Pozdrawiam :)))
        • Gość: aga Re: Mix Plus to zwykle oszustwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.08, 22:27
          no to skoro wiedziales to o co Ci chodzi?cos niejasnego bylo??
        • Gość: kaska Re: Mix Plus to zwykle oszustwo IP: *.net.pulawy.pl 11.12.09, 21:18
          a po trzecie oni sami by już cie nie chcieli
      • Gość: zibii Re: Mix Plus to zwykle oszustwo IP: *.toya.net.pl 20.09.08, 16:14
        jeb*ac plus dałem tel. do naprawy z karta pamieci a oddali mi po
        naprawie bez karty i co powiecie ! a jak dzwonili do facetki której
        dawałem telefon do naprawy potwierdziła ze pamieta mnie i wie na
        pewno ze dawałem bez karty !
        • Gość: yyy Re: Mix Plus to zwykle oszustwo IP: *.net.pulawy.pl 11.12.09, 21:21
          a do kogo ty masz pretensje. jeszcze szkoda bardzo ż enie masz
          pretensji ze podczas naprawy skasowali cie wszysko co miałes na
          telefonie. za głupote trzeba płacić. jeszcze nie widziałam żeby
          złodziej ukradł samochód a zostawił radio na parkingu, bo to ze ktoś
          miał lepkie łapki to jest inna sprawa
    • Gość: is Re: Mix Plus to zwykle oszustwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.08, 20:38
      to doprawdy dziwne, jakos ja mialam juz 3 tel w mixie i za kazdym
      razem umowa konczyla mi sie wczesniej z powodu czestszych doladowan.
      nigdy nie mialam z mixem zadnego problemu.
      • Gość: niezadowolony Re: Mix Plus to zwykle oszustwo IP: *.ztpnet.pl 25.12.08, 23:08
        Mix plus to moim zdaniem najdroższy sposób dzownienia uzywam gówna
        od 8 miesięcy- jeszcze trochę i niech spadaja na drzewo. Karta
        30stka starcza dosłownie na chwile, wiec nie baź debilem i rogladnij
        sie za czymś korzystniejszym. pozdrawiam
        • Gość: jaaaaaaaaa Re: Mix Plus to zwykle oszustwo IP: *.net.pulawy.pl 11.12.09, 21:24
          jak dzwonisz na dzwiki to nic dziwnego ze karta ci starcza na
          moment :P było sobie wziasc na doładowania po 50 zł albo wiecej i
          bys miał na dłużej
    • Gość: izaiza Re: Mix Plus to zwykle oszustwo IP: 213.25.71.* 27.08.08, 12:37
      a kto ci ak powiedzial ze na 36 miesiecy?mix polega na tym ze
      wlasnie podpisujesz umowe na doladowania ja mam mix i jestem
      zadowolaona .w zadnym abonamencie nie rozmawiam za 5 gr za minute w
      sieci! w abonamencie nie ma eskow po gr.a ja mam i mix zawsze jest i
      bedzie ze mna.a ze telefony nie najlepsze?nie szkodzi!a 36 doladowan
      robie max 9 mies.wiec nowy tel tuz tuz!
    • Gość: izaiza Re: Mix Plus to zwykle oszustwo IP: 213.25.71.* 27.08.08, 12:42
      daj spokoj!!!!jakie tam oszustwa !no oczywiscie ze klient biznesowy
      mixa nie kupi bo by nie mial czasu po karty chodzic i ladowac!bo
      klient biznesowy rachunki placi pewnie w wysokosci 500 zl a jak bys
      tyle gadala w mixie to co 2 -3 mies miala nowy telefon!
      • Gość: kornela Re: Mix Plus to zwykle oszustwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.08, 15:42
        place ok 400 zł w innej sieci dla klientow biznesowych, i jestem o
        niebo zadowolona , doceniaja klienta , starają się o niego i
        traktuja jak przystalo, do Plusa nie wroce, takie jest moje zdanie!
        I dajcie juz spokoj o przekonywaniu, ze jest ok, gdyby tak bylo, to
        bym z nich nie zrezygnowala, jesli uzywasz telefonu do sporadycznych
        pogaduszek i tylko do tego Ci sluzy, to ok moze dla malo
        wymagajacych klientow jest ok,dla mnie to zbyt niska polka!!Sama
        napisalas ze telefony nie sa najlepsze, tak sama jak cala reszta ich
        uslug wedlug mnie. Dla mnie temat skonczony Papa PozdrawiamPs.
        Ciesze sie teraz super oferta, super telefonem i super obsluga
        innego operatora PA
        • Gość: Gość Re: Mix Plus to zwykle oszustwo IP: *.promax.media.pl 29.08.08, 19:09
          A ja właśnie ze względu na dobry telefon przechodzę do sieci plus. Bedę miał NOKIĘ która mi sie podoba 5310 której u innych operatorów w mixie nie można dostać. Coś mi sie nie podoba ta wasza antyPLUSOWA Gadka. Ale mimo wszystko po opiniach znajomych wiem że Plus rządzi i nawet takie antyreklamy mu w tym nie przeszkodzą. Wiadomo że młodzi przechodza do plusa bo dużo sms-ują a 500sms za 5zł to naprawdę konkurencyjna cena. Wkrótce do zadowolonych posiadaczy plusa dołączy nowa twarz :) Pozdrawiam wszystkich także pracowników konkurencyjnych operatorów bo naprawde muszą wciskać niezły kit aby ktoś u nich podpisał umowę.
    • Gość: miammmmmm Re: Mix Plus to zwykle oszustwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.08, 19:51
      ja również szybciej doładowałam sobie konto i jakoś takich problemów nie
      miałam, jakoś mi się w to nie chce wierzyć!! poza tym karta przedłuża ci
      aktywność konta o miesiąć, więc skoro doładowałaś szybciej to i automatycznie
      konto masz czynne dłużej. Nie wydaje mi sie prawdą to co tu wypisujesz, i nie
      rozumiem po co to robisz???!!!!
    • Gość: kati Re: Mix Plus to zwykle oszustwo IP: *.adsl.inetia.pl 04.09.08, 19:12
      oj nie zgadzam sie z twoja wypowiedzia,ja rowniez mialam umowe na 36
      doładowań i wykorzystałam je w ciagu roku a umowa została
      rozwiazana ,takze czegos tu nie rozumiem???!!!Widocznie kara jest
      kara i zapomnialas o jakis doładowaniach??? pozdrawiam
    • Gość: k Re: Mix Plus to zwykle oszustwo IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.09.08, 22:54
      tak
    • Gość: <lol2> Co ona pier***i ??!! <lol2> IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.08, 15:10
      I do kogo ty masz kur*a żal trzeba sluchac co ci mowia a nie teraz sie forach
      zalisz ze cie wychujali !! Glupia suka !!
      • Gość: kornelaonline Re: Co ona pier***i ??!! <lol2> IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.08, 15:23
        gratuluje kultury, uwielbiam obserwować taką glupotę!!! Pozsrawiam
      • Gość: Tosiula Re: Co ona pier***i ??!! <lol2> IP: *.adsl.inetia.pl 28.08.09, 19:56
        Co znaczy <lol2> ?
        Z góry dzięki ;D
      • Gość: Jaa xDDDD Re: Co ona pier***i ??!! <lol2> IP: *.xdsl.centertel.pl 20.10.09, 21:08
        o ku... chetnie bym Ci wyjebala z bani .
      • Gość: bobi Re: Co ona pier***i ??!! <lol2> IP: 80.51.181.* 24.10.15, 09:38
        weź nie ubliżaj dziewczynie!!! sku...synu je bany! goń się nobie je bany!
      • Gość: bobi Re: Co ona pier***i ??!! <lol2> IP: 80.51.181.* 24.10.15, 09:43
        weź nie ubliżaj dziewczynie palancie i wypie...j z forum ja sie nie umiesz zachować , nikt tu takich ludzkich śmieci jak ty nie chce , więc spie...j h...u jebany!
        • Gość: Winetu Re: Co ona pier***i ??!! <lol2> IP: *.adsl.inetia.pl 24.10.15, 12:39
          ssij dzide
    • Gość: agnes5 Re: Mix Plus to zwykle oszustwo IP: *.xdsl.centertel.pl 02.10.08, 10:06
      Raczej jest to niemożliwe. Od 5 lat mam telefon w mixie i jakoś mi
      się to jeszcze nie zdarzyło.Kończe mixa przed terminem zawsze i
      jakoś nie miałam z tym problemów. A jak nie jesteś pewna ile zostało
      Ci doładowań to wysyłasz sms, żeby to sprawdzić.
      • Gość: loryen Re: Mix Plus to zwykle oszustwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.08, 22:42
        kobiety to tępe ch...e i zawsze coś popie... tak jak autorka rzekomego oszustwa
        • Gość: Ewelina Re: Mix Plus to zwykle oszustwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.09, 17:06
          Oszustwo to mało powiedziane , przeszłam na Mix IV i nawet mnie nikt
          nie poinformował ze nie ma w tej taryfie swojaków.Gdybym mogła to
          odwrócic to na pewno bym zrezygnowała z tego
          • Gość: o losie Re: Mix Plus to zwykle oszustwo IP: *.net.pulawy.pl 11.12.09, 21:31
            bo swojaki sa w taryfie team 7 a taryfa team 7 jest w simplusie a
            nie w mixie. abonament, mix i simplus mają osobne plany taryfowe i
            rózne stawki, zalezne od wielu czynników. A ta ma pretensje że koń
            nie kwiczy, paranoja
    • Gość: ZielONy Re: Mix Plus to zwykle oszustwo IP: 78.8.80.* 05.10.08, 20:20
      Bzdura jakich mało ;D Panience cos się pokiełbasiło... co zrobić ...
      nie kazdy grzeszy rozumem ;D
      MIX jest ok ;D i tyle ;D
      • Gość: kornela Re: Mix Plus to zwykle oszustwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.08, 10:25
        jeśli klienci owej firmy są tak kulturalni jak wynika z powyższych
        postów , to cholera gratuluje tak mądrej klienteli:)))
        ps. nie sądziła ,ze moj wątek wzbudzi az takie zainteresowanie,
        najwidoczniej to przedstawiciele poszczegolnych firm sie nakrecaja
        na wzajemna niby antyreklame:) Nie jestem z firmy konkurencyjnej,
        ale widze, ze bardzo latwo mozna ludzi nakrecic i w cos wkrecic (
        chodzi mi o zagrywki dotyczace antyreklamy) Ale skoro ludzie sa tak
        malo ufni i wszedzie wyszukuja sie podstepu, to przykre, ze nie
        mozna wyrazic wlasnego zdania bez wyszukiwania przez innych
        podtekstow. zacznijcie bardziej sobie ludzie ufac, zalosna jest taka
        mentalnosc ludzi, nie wyszukujcie wszedzie podstepu- nie na tym
        rzecz polega Ps. Jestem ciekawa czy osoba wyzywajaca kogos na forum
        od suk, bylaby rowniez tak madra i elokwentna:) jak przy
        bezposrednim spotkaniu, Wiem jedno osoby obrazajace innych na forum,
        nie znajace przy tym czlowieka, lecza wlasne ego i zakompleksienie.
        Bo fajnie jest sie wyzyc i napisac do kogos ty suko- jesli w ten
        sposob sie ludzie dowartosiowuja to GRATULUJE! Ja sie w to nie
        bawie:)))
        • Gość: czarny Re: Mix Plus to zwykle oszustwo IP: 116.231.133.* 26.08.13, 20:59
          Ty chyba jesteś blondynką! Pani " biznesowa klientko " :)
    • Gość: bogusia Re: Mix Plus to zwykle oszustwo IP: *.xdsl.centertel.pl 10.10.08, 07:44
      podpisalam 3 aneksy i wzielam 3 telefony w 1,5 roku ,i nie bylo problemu.
      doladowuje konto 5 razy po 30
      • Gość: grygo Re: Mix Plus to zwykle oszustwo IP: 87.118.115.* 09.12.09, 21:01
        ja mam już 4 z kolei umowe i nie ma żadnego problemu zawsze
        konczyłem przed czasem ale moja tesciowa ma na 36 doładowan i może
        ładowac 10 razy w miesiącu to i tak tylo jeden sie liczy nie wiem
        dlaczego umowy nie widziałem.
    • Gość: cino Re: Mix Plus to zwykle oszustwo IP: *.marsoft.net 18.10.08, 12:11
      tak jest ale w orange.w plusie nic podobnego.jak ktoś ma kase to może umowe z
      nimi skonczyc nawet po miesiącu doładowując wszystkie doładowania naraz.pozdrawiam.
    • Gość: axp100 Re: Mix Plus to zwykle oszustwo IP: *.ksi-system.net 19.10.08, 21:32
      koles piszsz kompletna bzdure od 5 lat mam mixplusa i jestem zadowolony i
      zamierzam po raz kolejny przedluzyc umowe tylko trzeba przede wszystkim
      zrozumiec zasady jakie ma ta oferta
      1. jezeli podpisales umowe na 36 doladown po 30zl to takie doladowania powiniene
      robic
      2. umowa ci sia skraca jezeli doladujesz wiecej razy niz 1 w ciagu miesiaca
      obojetnie w jakim okresie mozesz to zrobic nawet w dwa miesiace
      3.jezeli dobijesz inna kwota niz na umowie to jezeli jest nizsza to ci nie
      zalicza tego doladowania bo podpisales na wyzsza kwote a jezeli wyzsza to
      zalicza ci to jako jedno doladowanie czyli polaca sie zamiast 50zl doladowac
      2razy po 30zl
      poza tym zawsze dzwonia i wysylaja sms kiedy sie konczy umowa zeby nie przegapic
      mimo ze mozna dalej korzystac nie poodpisujac nowej umowy tyko kto nie chce
      wymienit telefonu na nowy :o)

z ta oferta jest wszystko ok tylko trzeba ja zrozumiec i trymac sie tegom co
      podpisales na umowie
      pozdrawiam
      • Gość: misiek Re: Mix Plus to zwykle oszustwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.08, 20:05
        Potwierdzam. Mam mixplusa od luzszego czasi i srednio co pol roku wymieniam
        phona przedluzajac umowe. Jak dla mnie to rewelka :PPPPP
        Teraz doszly jeszcze nowy tary, ktore jak dla mnie sa ok
        Takze nie ma tu mowy o zadnej umowie na ilosc miesiecy! Licza sie doladowania!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka