Dodaj do ulubionych

Po co nam taki wojewoda????????

11.04.03, 22:40
Od dłuższego juz czasu obserwuję tak radosne ruchy wojewody Korskiego, że
zaczynam się zastanawiać poważnie czy ten facet zdaje sobie sprawę z tego
komu i jak ma służyć? Sam wielokrotnie wszem i wobec głosi że jest dla nas,
a ja mam coraz więcej pewności że chyba jednak my dla niego. Wystarczy tylko
zwrócić uwagę na jego ignorancję wobec spraw Gorzowa i społeczności północnej
części tego jeszcze pożal się boże województwa. Wykonuje jakieś idiotyczne
gesty i składa takie same deklaracje wobec swojego miasta, a tak naprawdę
wchodzi w dupę za przeproszeniem Zielonej Górze.Czyżby liczył jednak na
mgliste zapewnienia czerwonych kolesi iż pójdzie jednak w "ministry" do
Warszawki, czy jest aż tak ślepo posłuszny czerwonemu baronowi
Brachmańskiemu? Nie chce mi się wierzyc że jest po prostu aż tak głupi i
liczy na to że gorzowianie mu to kiedyś zapomną.Nie zapomnimy Panie jeszcze
Wojewodo. Na pewno nie.Obiecuję to Panu nad wyraz gorąco wraz z tysiącami
mieszkańców Gorzowa . A do niezorientowanych w grach Pana Wojewody
mieszkańców naszego miasta mam chyba zasadnicze pytanie. Zastanówmy się
wspólnie nad tym czy jest nam potrzebny taki Wojewoda figurant który oprócz
szerokiego uśmiechu /jak były na szczęscie premier Buzek/ nie ma nic innego
gorzowianom do zaproponowania? Niech może spada lepiej do Zielonki i nie
zapomni w tę drogę zabrać ze sobą wielce zasłużonego dla tego województwa
posła J.Kochanowskiego. Ten drugi też chyba lepiej czuje się w klimacie
zielonogórskim. I będzie tak miło i rodzinnie.Oczywiście dla nich.
Nam naprawdę nie będzie gorzej niż jest. Po prostu będzie lżej.
Obserwuj wątek
    • Gość: Filip Re: Po co nam taki wojewoda???????? IP: *.teleton.pl 12.04.03, 08:53
      A ty przypadkiem do Zielonej Góry się nie wybierasz? Jeżeli tak, to krzyżyk na
      drogę. I jeszcze jedno. Bądź uprzejmy nie wypowiadać się w imieniu " tysięcy "
      mieszkańców Gorzowa. Nikt Cię do tego nie uprawnił.
      • andy54 Re: Po co nam taki wojewoda???????? 12.04.03, 17:18
        Filip pyta mnie czy ja się czasem nie wybieram do Zielonki?
        Otóż nie kochasiu. Jestem od urodzenia gorzowianinem i mam zamiar nim pozostać.
        Natomiast ty mi coś pachniesz falubazkiem lub przynajmniej rzecznikiem Wojewody
        Korskiego.Może jesteś adaptowanym sztucznie gorzowianinem lub za takiego się
        uważasz? Tak się składa że mam codziennie kontakt z bardzo wieloma mieszkańcami
        Gorzowa, i mam również okazję usłyszeć od nich opinie na temat poczynań
        Wojewody.Gdybym miał dosłownie przytoczyć je, w wielu przypadkach nie nadawałyby
        się do publikacji ze względu na dość dosadne określenia dotyczące naszego
        Jędrusia.
        A i jemu byłoby może przykro poznać opinie swoich "fanów". Ale bardzo się cieszę
        że jest jeden sprawiedliwy Filip który dostrzegł cnoty Pana Wojewody i jak ten
        Don Kichot chce ich bronić. Życzę powodzenia i wytrwałości bo będzie jej trzeba
        chyba dużo. A propos zapomniałeś mnie upomnieć o imć Jana choć nie z Czarnolasu.
        • Gość: Filip Re: Po co nam taki andy???????? IP: *.teleton.pl 15.04.03, 10:16
          No tak. Ty masz tylko monopol na wiedzę. Właśnie Ty pachniesz mi "
          falubazkiem ", który nie może znieść, że mamy w UW rodowitego Gorzowianina.
          Przykro Ci. Widać bardziej odpowiadał Ci Wojewoda Majchrowski albi inny
          spadochroniarz z Zielnej Góry. W swojej rozbudowanej " twórczości " nie podałeś
          ani jednego przykładu błednych decyzji Wojewody Korskiego. Tak jak Ty to
          dyskutują panie w maglu. Wie pani, jedna pani drugiej pani..... To Twoje
          argumenty. Musisz przyznać, żałosne. Ale co by nie mówić, troszkę się jeszcze
          pomęczysz.
          • Gość: Andy Re: Po co nam taki Filip???????? IP: *.kam.pl 16.04.03, 19:08
            Gość portalu: Filip napisał(a):

> No tak. Ty masz tylko monopol na wiedzę. Właśnie Ty pachniesz mi "
            > falubazkiem ", który nie może znieść, że mamy w UW rodowitego Gorzowianina.
            > Przykro Ci. Widać bardziej odpowiadał Ci Wojewoda Majchrowski albi inny
            > spadochroniarz z Zielnej Góry. W swojej rozbudowanej " twórczości " nie
            podałeś
            >
            > ani jednego przykładu błednych decyzji Wojewody Korskiego. Tak jak Ty to
            > dyskutują panie w maglu. Wie pani, jedna pani drugiej pani..... To Twoje
            > argumenty. Musisz przyznać, żałosne. Ale co by nie mówić, troszkę się jeszcze
            > pomęczysz.
            ..........................................

Filipku nie wychodź na słońce bo w główce ci się pieprzy.To, że jesteś
            zaślepiony to widać po twoich tekstach. Źle ci rokuję!
        • Gość: Filip Re: Po co nam taki andy???????? IP: *.teleton.pl 15.04.03, 10:20
          No tak. Ty masz tylko monopol na wiedzę. Właśnie Ty pachniesz mi "
          falubazkiem ", który nie może znieść, że mamy w UW rodowitego Gorzowianina.
          Przykro Ci. Widać bardziej odpowiadał Ci Wojewoda Majchrowski albi inny
          spadochroniarz z Zielnej Góry. Jakoś wtedy nie protestowałeś, kochasiu. W
          swojej rozbudowanej " twórczości " nie podałeś ani jednego przykładu błednych
          decyzji Wojewody Korskiego. Tak jak Ty to dyskutują panie w maglu. Wie pani,
          jedna pani drugiej pani..... To Twoje argumenty. Musisz przyznać, żałosne. Ale
          co by nie mówić, troszkę się jeszcze pomęczysz.
    • Gość: open Re: Po co nam taki wojewoda???????? IP: *.teleton.pl 12.04.03, 10:11
      andy54 napisał:

> Od dłuższego juz czasu obserwuję tak radosne ruchy wojewody Korskiego....

Nie doczytałem się w wypowiedzi andy 54 ,że mówi za tysiace .
      Nie ulega watpliwości ,że facet(Korski) nie zamierza sie narażać swoim
      przełożonym w Zielonej zwanej już stolicą.
      Mieszkać w Jeninie lub w Warszawie również wybrałbym ta drugą możliwość .

Z perspektywy czasu, weselej było z Majchrowskim i tym drugi o ruskim imieniu
    • Gość: Psyt Re: Po co nam taki wojewoda???????? IP: *.kam.pl 13.04.03, 17:21
      Naiwniak z autora tego wątku. Przemyślenia andy54 zostaną "zagłuszone" przez
      dzielnych wyrobników z obsługi wojewody. To pewne!
    • Gość: cleo fas Re: Po co nam taki wojewoda???????? IP: *.gorzow.mm.pl 13.04.03, 23:53
      myślałem że po majchrowskim potem niejakim iwanie z zielonej góry,ludziach
      którzy w perfidny sposób działali na niekorzyść gorzowa,nadszedł czas na kogoś
      naszego,na kogoś do kogo miałem zaufanie, że wreszcie zrobi coś dobrego dla
      tego miasta w tych trudnych dla niego chwilach ,jaka była moja radość,gdy na
      wojewodę wybrano korskiego,wiceprezydenta,prawą rękę największego gorzowianina
      prezydenta jędrzejczaka,wydawało się wówczas że nastały rządy kogoś kto zrobi
      wreszcie coś dobrego dla gorzowa,kogóś kto stanie na straży sprawiedliwości i
      porządku którego tak potrzeba temu województwu,co się okazało po niedługim
      czasie rządów imć wojewody,ano okazało się ze człowiek na którego tak liczono
      w gorzowie to człowiek o dwóch twarzach, sługus południa,dupoliz ,który
      zdradził to miasto i ludzi którzy w nim mieszkają,"zasług" jego nawet nie chce
      mi się tutaj przytaczać,gdyż wszyscy o nich doskonale wiedzą,dla mnie jako
      gorzowianina to sprzedawczyk,po prostu nikt.
    • Gość: miko22 Re: Po co nam taki wojewoda???????? IP: *.gorzow.mm.pl 14.04.03, 17:00
      mówiąc krótko,wojewoda to sprzedawczyk
      • Gość: GSZ Re: Po co nam taki wojewoda???????? IP: 213.76.149.* 15.04.03, 06:32
        Panowie nie mylić zakresu obowiązków.
        Od spraw Gorzowa macie swojego prezydenta ,
        i od niego wymagajcie aby coś dla Was robił ,
        od całego województwa "tego tam" w LUW.
        Czyżby znowu Gorzów ponad całe to nasze "lubuskie " ?
        Tak wynika z zarzutów postawionych Korskiemu.
        Ale nie piszcie już o " lubuskim " bo mam dość na ten temat.
    • Gość: jako11 Re: Po co nam taki wojewoda???????? IP: 217.8.186.* 15.04.03, 13:11
      Masz rację. Wszystkie słuzby bezpieczeństwa są tam gdzie władza. A co robi
      Andrzejek. Przeniósł juz prawie wszystkie słuzby do Zielonej lub pomógł
      utworzyć nowe. Ostał mu się jeno Strażak naczelny i Główny Policjant z
      posterunkowymi. Ciekawe co zdążą jeszcze przed wyborami przenieść do Zielonej.
      W Urzędzie Wojewódzkim juz po mału jest wydzierżawiane piętro po piętrze
      (licząc od góry). Jak dojdą do III to znaczy, że Andrzejek już jest w
      Zielonej. Nie wiem czy zauważyliście, że ucichło w gazetach na temat Zielona-
      Gorzów. Mówię Wam coś knują. Musi się nasz Prezydent spieszyć bo nie zdąży ani
      biblioteki utworzyć, ani przeprawy zachodniej otworzyć. W Zielonej jest jeszcze
      tyle do zrobienia.
      Andrzeju, Andrzeju, a tak ładnie mówiłeś przed objęciem fotela na
      Jagiellończyka o równości dwóch stolic itd itp. Pamiętaj, że ludzie Ci zapomna
      ale Gorzów się zemści.
      • j24 Jasne, bilbordowe, na świat spojrzenie 15.04.03, 14:36
        Gość portalu: jako11 napisał(a):

> Nie wiem czy zauważyliście, że ucichło w gazetach na temat Zielona-Gorzów.
        > Mówię Wam coś knują.

Ta cisza jest faktycznie bardzo podejrzana.

Doświadczenie podpowiada, że druga fala (przenosin) jest już blisko.
        Poprzednio poczekali, żeby wybory poszły jak należy, a potem za jednym
        krzykiem załatwili kilka przenosin na raz.

Póki co, Andrzej (ten prawie najważniejszy w województwie) zajmuje się
        promocją wyłącznie swojej osoby.
        Właśnie rozgląda się swym pogodnym obliczem z bilbordu zlokalizowanego
        na trawniku koło "Letniej" - wczoraj wyklejali.

Tak oto zamieniliśmy poetyckie pisanie o uroku nadwarciańskich wzgórz
        morenowych na autoprezentację w pobliżu skrzyżowań o dużym natężeniu
        ruchu.
        • andy54 Re: Jasne, bilbordowe, na świat spojrzenie 16.04.03, 20:42
          J24 masz widzę niezłe rozeznanie w ruchach naszego Jędrusia.Ja znam go
          osobiście,jesteśmy nawet na Ty. Jednak wydawało mi się że znam Korskiego dobrze.
          Przyznaję że pomyliłem się.Kiedy był jeszcze vice prezydentem Gorzowa, był
          odpowiedzialny za inwestycje miejskie. Zrobił dość dużo dla miasta i chwała mu
          za to. Kiedy jednak wskoczył na stołek Wojewody , poczuł wiatr w swej siwej
          brodzie i skierował ją szybko w stronę z której wiatr wieje. A że wieje z
          Zielonki to wszyscy poza Filipem wiedzą. Być może nasz biedny Filip siedział do
          tej pory w konopiach i nic do tej pory nie wiedział i widział. Chłopie ! obudź
          się.Zacznij myśleć choć może to dla ciebie być trochę uciążliwe. Ale mimo
          wszystko wierzę w Ciebie .Natomiast "dobre rady" zachowaj dla
          siebie.Pozdrawiam.
          • Gość: Filip Re: Głupie, andego, pisanie IP: *.teleton.pl 17.04.03, 16:04
            Uparciuszek z naszego biednego andego, w dodatku 54 w kolejce. Nie chce napisać
            nic konkretnego. Magiel to dla niego salon. To musi być zagorzały fan
            Majchrowskiego, który nie może jeszcze dojść do siebie. Chłopie, obudź się,
            twój Majchrowski już nie wróci do Gorzowa. Gdyby myślenie nie przychodziło ci z
            taką trudnością, wiedziałbyś o tym już dawno. Ale widocznie to dla ciebie zbyt
            uciążliwe!! Rady kieruję do ciebie, chociaż obawiam się, ba, jestem pewien, że
            i tak nic nie rozumiesz, co dzieje się wokół ciebie. Słuchaj, kochasiu, dobrych
            rad. Czasami się przydają.
            • andy54 Re: Głupie, andego, pisanie 17.04.03, 23:29
              Słuchaj uważnie nasz Filipku! Jeżeli do tej pory nie zauważyłeś że podobne
              odczucia jak ja ma również kilkunaście osób wypowiadających się na Forum w tym
              temacie,to znaczy że jesteś ostatnim tępakiem i ignorantem. Wybacz że nazwałem
              Cię po imieniu, ale zapracowałeś sobie sam na to określenie. Tylko zatwardziałe
              i tępe komuchy mają tyle arogancji i braku poczucia rzeczywistości co Ty.
              I na koniec dodam że nie będę z z Tobą więcej polemizował na temat naszego
              pożal się boże Wojewody . Nie jesteś partnerem do takiej dyskusji.Nie licz już
              na replikę z mojej strony.Licz wyłącznie na Korskiego.
              • Gość: Filip Re: Głupie, andego, pisanie IP: *.teleton.pl 19.04.03, 08:59
                O, prosze! 54 w kolejce andy wziął, i się zdenerwował. Ba, nawet się obraził.
                Ale wyrządziłeś mi krzywdę. Nawet zwracasz się do mnie w liczbie mnogiej. Jak
                jakiś przysłowiowy towarzysz sekretarz. Lepiej będzie, jak żona przestanie
                wysyłać cię do magla. A jak już brakuje arumentów, wtedy tacy tępi aroganci jak
                ty, przywołują na pomoc komucha. Niczego oryginalnego nie wymyśliłeś. Jak tam,
                łezki jeszcze ronisz za Majchrowskim i Iwanem. To były tuzy. Jakoś wtedy nie
                odzywałeś się.
        • Gość: gewert Jasne, bilbordowe, na świat spojrzenie IP: 217.168.136.* 29.04.03, 16:32
          j24 napisał:

>
          > Póki co, Andrzej (ten prawie najważniejszy w województwie) zajmuje się
          > promocją wyłącznie swojej osoby.
          > Właśnie rozgląda się swym pogodnym obliczem z bilbordu zlokalizowanego
          > na trawniku koło "Letniej" - wczoraj wyklejali.
          >
          >
          Jeśli wojewoda Korski sam wpadł na pomysł tej autopromocji to jest
          KRETYNEM !
          To najlepszy sposób wkurwienia obywateli.Dość tani bo na ich koszt.
          Odpowiedzialnych za realizacje tej wizji proponuje "wysłać na szczaw".
    • Gość: miguel Re: Po co nam taki wojewoda???????? IP: *.gorzow.mm.pl 16.04.03, 23:04
      czym spowodowana jest postawa wojewody,bądż co bądż pierwszej osoby która stać
      powinna na straży porządku i sprawiedliwości w tym województwie? dlaczego
      instytucje które powinny być przy wojewodzie przenoszone są do z,g ? dlaczego
      wojewoda jest tak bierny w sprawach dotyczących gorzowa? mnożą się te i inne
      pytania pod adresem wojewody,który w wywiadach prasowych plecie li tylko nic
      nie znaczące bzdury na temat, że orzecież wszystko jest o.k ,a w stosunkach
      północ- południe nigdy dotąd nie było tak dobrze.czy ta postawa jest
      spowodowana tym ,że człowiek ten służy ludziom z z.g niczym pokojowy piesek? a
      może naszemu bohaterowi brakuje poprostu tzw.jaj? może nasz bohater boi się
      krzyku i wrzawy krzykaczy z z.g,co niechybnie by nastąpiło, gdyby opowiedział
      się po stronie gorzowa w najbardziej nawet słusznej i oczywistej sprawie? może
      chce mieć tylko święty spokój na swej lukratywnej posadce i boi sę narazić na
      niechybną,totalną krytykę szołmenów z południa? jeżeli tak jest to wojewoda
      pomylił się chyba z powołaniem,może powinien zostać dobrodusznym księdzem a
      nie zajmować się polityką,tu potrzeba ludzi z charakterem,w polityce nie ma
      miejsca dla mięczaków.
    • Gość: baba Re: Po co nam taki wojewoda???????? IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 24.04.03, 07:24
      no i co ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka