Dodaj do ulubionych

Mój ulubiony nauczyciel.......

12.02.07, 13:08
....to ...no właśnie..pamiętacie jakiegoś..kosę albo luzaka?
Obserwuj wątek
    • calama Re: Mój ulubiony nauczyciel....... 12.02.07, 14:12
      kozamaradio napisał:

> ....to ...no właśnie..pamiętacie jakiegoś..kosę albo luzaka?

Jak juz kogoś pamiętamy to znaczy, że się zasłużył. W ten czy inny sposób ;)

Cwojdziński - najlepszy nauczyciel
      Bednarz - wierzyła w moje zdolności bardziej niz ja sama ;)
      Rewińska - dobra kobieta, ale polskiego to mnie nie nauczyła ;)
      • Gość: uczennica Re: Mój ulubiony nauczyciel....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.07, 14:28
        calama napisała:

> Rewińska - dobra kobieta, ale polskiego to mnie nie nauczyła ;)

A to dlatego, że Mania Rewińska na lekcjach polskiego zawsze lubiła oglądać
        swoje paznokcie, a poza tym miała troche problemów z wysławianiem się kiedy
        mówiła szybko ;)
        • 5groszy Re: Mój ulubiony nauczyciel....... 12.02.07, 15:22
          Regina Woroniec, dzięki niej, nie tylko ja, pokochałam czytanie książek. Maria
          Wolińska-Pawłowska, niesamowita matematyczka. Obie pamiętam z SP 3, średnia
          niespecjalnie mi sie kojarzy, nazwiskami nie sypnę, bo chyba nie powinnam.
          • Gość: kozamaradio Re: Mój ulubiony nauczyciel....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.07, 15:40
            Z podstawówki M. Kokowska..matma...krzyczała i tłukła ale nauczyła
            Ze średniej M. Salomon..fizyka świetna
            No i K.... Łukowska (wcale nie Krystyna tylko..k....)spuszczam miłosierna
            zasłone milczenia o tym co robiła z nami na polskim.......BRAK SŁÓW...a dalej
            ogłupia ....
            • Gość: Bernard Re: Mój ulubiony nauczyciel....... IP: *.ed.shawcable.net 12.02.07, 15:46
              Pani Slysz...Wychowawczyni i pani "od polskiego"..
              Sie balem lecz...lubilem...
              Wspanialy pedagog (to moja "dzisiaj" ocena a nie gownairza ktory bledy robil...
              Pan Burak - Wielki (rozmiarami takze) czlowiek ktory i na pianinie gral,
              spiewal i na motorze do szkoly przyjezdzal...
              Pani Duplicka - nasza wozna.. Nie bylo "zdrowo" do szkoly sie spozniac...
              Wspaniala pani...
              :)
              PS. Pamiuetam nazwiska lecz nie imiona...
              • Gość: Pipi Re: Mój ulubiony nauczyciel....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.07, 15:51
                Wspomnienia, wspomnienia, wspomnienia...
                Pan Czyżowski - historia, anielska cierpliwość i wyrozumiałość :)
              • Gość: nicpek Re: Mój ulubiony nauczyciel....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.07, 23:16
                Alojzy? Alojzy Burak?
                SP4?
        • Gość: marcines Re: Mój ulubiony nauczyciel....... IP: *.europe.hp.net 22.02.07, 15:32
          Rewinska - to byla nauczycielka...
          od kiedy po pol roku nauki w 1 klasie Guta na korytarzu glosno skomentowala moj
          kolczyk w uchu to u Rewinskiej mialem przekichane (a trzeba dodac , ze
          siedzialem w 1 i 2 lawce ...)
          a co sie dzialo , jak schowalismy jej zeszyt z notatkami ...
          Tadeusz Ostrowski - fantastyczny matematyk, ktory w cieniu Cwojera (z ktorym
          lekcji niestety nie mialem) wpajal nam wiedze w jezyku angielskim :) - do
          szkoly chodzilem czesto za nim - i dopiero po dluzszym czasie odkrylem czemu
          nie moglem za nim zdazyc - szedl REGULARNIE co druga plyte chodnikowa - i mial
          przez to rewelacyjna efektywnosc :)
          No i Ewa Szmit - po Rewinskiej - delikatnie ujmujac - zmiana jakosci :)
          pozdrawiam absolwentow 93

• redcloud Re: Mój ulubiony nauczyciel....... 12.02.07, 17:02
        calama napisała:
        > Cwojdziński - najlepszy nauczyciel
        > Bednarz - wierzyła w moje zdolności bardziej niz ja sama ;)
        > Rewińska - dobra kobieta, ale polskiego to mnie nie nauczyła ;)

pozwolisz calama ze dodam jeszcze:

Szweju - za niezlomny charakter
        Ostrowski - za luz i cierpliwosc
        howgh
        PS. Rewinska - no comments
        • login_tymczasowy Re: Mój ulubiony nauczyciel....... 12.02.07, 18:41
          redcloud napisał:

> calama napisała:
          > > Cwojdziński - najlepszy nauczyciel (...)

Nikt Jagielskiej nie pochwali...?
          • calama Re: Mój ulubiony nauczyciel....... 12.02.07, 18:57
            login_tymczasowy napisał:

> Nikt Jagielskiej nie pochwali...?
            >
            Wtedy to ja do podstawówki chodziłam :P
            • redcloud Re: Mój ulubiony nauczyciel....... 13.02.07, 10:05
              > login_tymczasowy napisał:
              >
              > > Nikt Jagielskiej nie pochwali...?
              > >
              Powiem jak najdelikatniej potrafie:
              Jagielska w ILO to zla kobieta byla, bardzo zla...
              howgh
              • icesurfer Re: Mój ulubiony nauczyciel....... 18.02.07, 04:54
                A ty od Eli co chcesz?! Zlego slowa nie pozwole na nia powiedziec! Matura'78...
                No niestety czas leci...
          • Gość: Iwa Re: Mój ulubiony nauczyciel....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 11:03
            A pułkownika Gwoździka nie pamiętacie?
        • calama Re: Mój ulubiony nauczyciel....... 12.02.07, 18:59
          redcloud napisał:

> PS. Rewinska - no comments
          Przeciez nie mówiłam,ze dobra nauczycielka. ;) Ale swoje zalety miała. :)
          I bardzo miło ja wspominam.
          • Gość: tomi Re: Mój ulubiony nauczyciel....... IP: 82.160.15.* 12.02.07, 19:02
            Rewińska: po raz pierwszy miałem wrażenie , że jestem mądrzejszy od nauczyciela.
            Ale z drugiej strony pokochałem polską literaturę którą wcześniej znienawidziłem
            przez niejaką Orlik.

• calama Re: Mój ulubiony nauczyciel....... 12.02.07, 19:04
              Przypominam, że tytuł wątku to "moj ULUBIONY nauczyciel" :))))))
              • login_tymczasowy Re: Mój ulubiony nauczyciel....... 12.02.07, 19:11
                calama napisała:

> Przypominam, że tytuł wątku to "moj ULUBIONY nauczyciel" :))))))

szkola to trauma.

We dont need no education.
                We dont need no thought control.
                No dark sarcasm in the classroom.
                Teacher, leave those kids alone.
                • login_tymczasowy Re: Mój ulubiony nauczyciel....... 12.02.07, 19:12

> No dark sarcasm in the classroom.
                  Wspomniany Szwejo byl wicemistrzem sarkazmu.
                • calama Re: Mój ulubiony nauczyciel....... 12.02.07, 19:16

> szkola to trauma.
                  >
                  Dwójki były czy koledzy po głowie bili ;)
                  • login_tymczasowy Re: Mój ulubiony nauczyciel....... 12.02.07, 19:21
                    calama napisała:

> Dwójki były czy koledzy po głowie bili ;)
                    W Trojce ktora byla na Teatralnej niejaka Stulbia bila linijka po lapach.
                    Mnie tez.
                    Zlustrowalbym ja chetnie, ale nie pammietam nazwiska...

A chlopaki zlali mnie pomiedzy garazami (w strone nasypu PKP), szesciu na
                    jednego...
                    • calama Re: Mój ulubiony nauczyciel....... 12.02.07, 19:25

> niejaka Stulbia bila linijka po lapach.
                      > Mnie tez.
                      Pewnie byłeś niegrzeczny. :P

> A chlopaki zlali mnie pomiedzy garazami (w strone nasypu PKP), szesciu na
                      > jednego...
                      ojej, biedaku...
                      Wredni!
                      Wziąłeś mnie na biedę i teraz nie nadaję się do droczenia...
                      Wygrałeś. Za dobre serce mam. :)
                      • login_tymczasowy Re: Mój ulubiony nauczyciel....... 12.02.07, 19:32
                        Poza Cwojerem, ktorego wielbia wszyscy i chyba nie mial wrogow, to jakos nie
                        pamietam fajnych nauczycieli...

Zgroza, tyle lat edukacji, pewnie setka belfrow i tylko jeden godny uwagi...
                    • redcloud Re: Mój ulubiony nauczyciel....... 13.02.07, 10:41
                      > A chlopaki zlali mnie pomiedzy garazami (w strone nasypu PKP), szesciu na
                      > jednego...

Okulary uratowales?
                      howgh
                      • Gość: kozamaradio Re: Mój ulubiony nauczyciel....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 12:30
                        _tymczasowy...pamiętasz dane osobowe tych typków....odnajdziemy i ukarzemy!
                      • login_tymczasowy Re: Mój ulubiony nauczyciel....... 13.02.07, 18:05
                        redcloud napisał:

> Okulary uratowales?
                        Slonce bylo za chmurkami, to okulary schowalem do tornistra.
                        • redcloud Re: Mój ulubiony nauczyciel....... 13.02.07, 18:22
                          > > Okulary uratowales?
                          > Slonce bylo za chmurkami, to okulary schowalem do tornistra.

Ale milo!!!
                          howgh
                          PS. Dobrze grypsujesz figlarzu :)))

• Gość: Bernard Re: Mój ulubiony nauczyciel....... IP: *.ed.shawcable.net 12.02.07, 19:22
                  Hey login_tymczasowy ,
                  Typowy "protest song"...he he he
                  Tez lubie...
                  :):):)
                • Gość: Danny Re: Mój ulubiony nauczyciel....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 00:27
                  > We dont need no education
                  Większość wyrywa to z kontekstu. Tekst Another Brick in the Wall part II jest
                  ściśle związany z poprzednim utworem na płycie i w żadnym razie nie jest
                  negowaniem szkoły i edukacji.
                  • Gość: Bernard Re: Mój ulubiony nauczyciel....... IP: *.ed.shawcable.net 13.02.07, 17:04
                    Hey Danny,
                    Ten utwor mimo iz "prowokacyjny" w tresci nie byl nigdy tym co okresliles
                    jako "negowanie szkoly i edukacji"..
                    Masz OCZYWISCIE racje...
                    Poza wspanialym tekstem jest tez rownie dobra muzyka...
                    Ten utwor dzisiaj to "Klasyka"
          • redcloud Re: Mój ulubiony nauczyciel....... 13.02.07, 10:09
            calama napisała:
            > > PS. Rewinska - no comments
            > Przeciez nie mówiłam,ze dobra nauczycielka. ;) Ale swoje zalety miała. :)
            > I bardzo miło ja wspominam.

Milo to jej corke wspominam z liceum. Miala zdrowy dystans do tego co mama
            wyprawiala
            howgh

• il100 Re: Mój ulubiony nauczyciel....... 15.02.07, 23:53
        calama napisała:
        Jak juz kogoś pamiętamy to znaczy, że się zasłużył. W ten czy inny sposób ;)
        >
        Cwojdziński - najlepszy nauczyciel
        Bednarz - wierzyła w moje zdolności bardziej niz ja sama ;)
        Rewińska - dobra kobieta, ale polskiego to mnie nie nauczyła ;)

... za to Orlikowa nauczyła, ale wiało grozą na każdym j.polskim ;)
        • redcloud Re: Mój ulubiony nauczyciel....... 16.02.07, 09:23
          il100 napisała:
          > ... za to Orlikowa nauczyła, ale wiało grozą na każdym j.polskim ;)

Jak byla podbramkowa sytuacja z polskim u Orlikowej dekowalem sie w gabinecie
          Szewczukowej i rylem do olimpiad. „Stado” Szczoty bylo w pewnym sensie
          nietykalane. Ula Orlik - rzeczywiscie wymagajaca. Pamietam ze za moich czasow
          ogolniakowych trwaly usilne poszukiwania chlopaka dla Orlikowej, bo groze na
          jej lekacjach tlumaczono stanem panienskim. Do matury rycerz jej serca sie nie
          znalazl. Chociaz nie zawsze sie z nia zagadzalem w intrepetacji literatury
          (jechala na schematach) uczyla znacznie lepiej i wiecej niz Jagielska i
          Rewinska.
          howgh
          • Gość: Iwa Re: Mój ulubiony nauczyciel....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 11:11
            Albin Lawrenc - można horror napisać, ale Babcia Regulska - święta kobieta!
    • Gość: TXW Re: Mój ulubiony nauczyciel....... IP: *.proxy.aol.com 12.02.07, 20:26
      Pan Szulc, Pani Mowczan no i naturalnie Pani Gruse z Ekonomika
      • Gość: kozamaradio Re: Mój ulubiony nauczyciel....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.07, 20:58
        No w końcu ktoś kto nie chodził do "jedynki"
        A myslałem , ze tylko absolwenci tej szkoły maja dostep do netu.....
        • Gość: jona Re: Mój ulubiony nauczyciel....... IP: *.69-136-217.adsl-dyn.isp.belgacom.be 12.02.07, 21:58
          No widze-czytam,ze tu sami swoi i do tego podobne opinie do moich...Calama
          wychodzi na to,ze bylysmy w ILO w tym samym czasie...
          Manke znalam z ohp,cwojera i szweja z obozu i innej strony i bardzo ich
          cenilam,z Ostrowskim mialam matme i tez byl oki,Pani Racewicz-nazywalismy ja
          babcia-zlota kobieta,Mirka Sadej-fantastyczna kolezanka,Gwozdzik-kumpel mojego
          ojca,ktory nie mogl pokapowac dlaczego po moich wybrykach w zwiazku z rocznica
          rewolucji bronia mnie jego przeciwnicy polityczni
          Szczota-wiele mnie nauczyla
          Kusmierkiewicz-super opiekunka samorzadu
          D Bozek-Jaworska-bo znalam ja dobrze-zyciowa kobieta
          Pawlikowska i Rother-bylam zero ze scislych,ale oni to rozumieli...
          Za to buraka dostana Gucia (podobno dobra nauczycielka,ale w owczesnych czasach
          super falszywa...Ula Orlik bo stawiala oceny za nazwisko,a ze ja przyjaznilam
          sie z jej pupilkiem to bylam beeeeee
          • Gość: Dziki Re: Mój ulubiony nauczyciel....... IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 12.02.07, 23:09
            Fiu, fiu, sporo pamiętasz :)
          • Gość: Tomek Re: Mój ulubiony nauczyciel....... IP: 82.160.15.* 13.02.07, 13:59
            W pełni się z Tobą zgadzam w ocenie nauczycieli. Gwoździo super gość zwłaszcza
            pod koniec komuny wynormalniał ( przestał się bać sovieckich łagrów ).
            Wielki plus dla Pawlikowskiej, Pietrzaka, Cwojera. Nawet Małeckiego rudobrodego
            wspominam z łezką w oku.

Minus dla Orlikowej za głupotę i kształtowanie nienawiści do języka polskiego.
          • Gość: PIER Re: Mój ulubiony nauczyciel....... IP: 217.98.252.* 05.08.07, 11:02
            Ulubiony to ten który puszcza miernotę? Może jest jakiś co poswięcił Ci 5 minut
            swojej uwagi aby pomóc Ci się przebić przez wiedzę, aby pomóc , wesprzeć
            dobrego ucznia w nadziei,że jest to ten, który popchnie świat do przodu.
            Cóż za sztuka być przyzwoitym nauczycielem w ILO gdzie od zawsze trafia
            dosłownie elita młodych, Wiesia Pawlikowska liderka przyzwoitości i pozytywnego
            nastawienia z lat 80-tych, JAK TAM JEST DZIŚ.
            • Gość: wayne_turetzki Re: Mój ulubiony nauczyciel....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.07, 08:47
              A ja miałem polski w III LO Z p. Anną Starzyńską.....super lekcje i atrakcyjna
              kobietka pzdr!!!!!
              • Gość: junior_młodszy Re: Mój ulubiony nauczyciel....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.07, 09:44
                A ja lubiłem o . Mietka..super katecheta!!!
                • Gość: Kłodawa Re: Mój ulubiony nauczyciel....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.07, 12:08
                  Jeżeli chodzi o księży to genialnym był niejaki Mackiewicz o ile nie
                  przekręciłem nazwiska :-)
                  • Gość: emsiziomal Re: Mój ulubiony nauczyciel....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.07, 13:13
                    A ja miło wspominam Kondrackiego. To jest GOŚĆ!!!!
                    • Gość: emsiziomal Re: Mój ulubiony nauczyciel....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.07, 07:14
                      Niejako w "opozycji" do beznadziejnie bezsensownego wątku ...przypominam ten,
                      gdzie wspominamy naszych ulubionych nauczycieli.
                      MAREK SALAMON...Technikum Elektryczne....to jest gość!!!
                      • Gość: bonifacy Re: Mój ulubiony nauczyciel....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.07, 14:01
                        Ania Starzyńska-Maniecka gimnazjum nr 3. SUPEEEEEEER!
                        • calama Re: Mój ulubiony nauczyciel....... 08.12.07, 16:39
                          Gość portalu: bonifacy napisał(a):

> Ania Starzyńska-Maniecka gimnazjum nr 3. SUPEEEEEEER!

Ona chyba kozę uczyła polskiego! ;)
                          • Gość: kozamaradio Re: Mój ulubiony nauczyciel....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.08, 14:42
                            Na szczęście nie...słyszałem że...KOSA!
                            A ja z polaja słabiuśki jestem
                            • calama Re: Mój ulubiony nauczyciel....... 04.02.08, 14:47
                              Gość portalu: kozamaradio napisał(a):

> A ja z polaja słabiuśki jestem

hehehe
                              Widać do złej szkoły chodziłeś. :P

ps.
                              nie ładnie tak kłamać!
                              • Gość: kozamaradio Re: Mój ulubiony nauczyciel....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.08, 21:17
                                moja szkoła nr 67...NAJLEPCIEJSZA!!!!
                                Choc może NIEELYTARNA
        • Gość: *p* Re: Mój ulubiony nauczyciel....... IP: *.proxy.aol.com 13.02.07, 22:14
          Ale niestety z tego co czytam, nie ma nikogo wiecej z Ekonomika :(
          • Gość: ren Re: Mój ulubiony nauczyciel....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.07, 20:29
            matura 87 ekonomik. kochany pan prof Paradowski dzieki niemu zdalam mature z
            polskiego bo jakbym dzis ja zdawala mialabym zaswiadczenie o dysortografi
            niestety za naszych czasow tylko madry nauczyciel zauwazal ze musi cos byc nie
            tak i tawial 2 oceny styl -5 bledy 2 i dzieki temu wychodzila 3 lub 4. zawsze
            bede palic mu swieczki bo niestety nie ma go wsrod nas.
            oraz pamietam horror jaki sial gromiec.
            • Gość: TW Re: Mój ulubiony nauczyciel....... IP: *.proxy.aol.com 19.02.07, 21:59
              Ja konczylam w 91 roku. Prof. Gromca pamietam chociaz nie mialam z nim lekcji.
              Moja wychowawczynia byla Prof. Gruse (mala roznica). Prof. Paradowski? Nazwisko
              cos mi mowi. Ale nie pamietam jakiego przdmiotu uczyl. Za to nigdy nie zapomne
              jak niektorzy nauczyciele sprawdzali czy mam puder na twarzy, jadac mi palcem
              po policzku. W moich czasach jeszcze obowiazywaly fartuszki, bialy kolnierzyk,
              tarcza. Zakaz makijazu, farbowania wlosow oraz noszenia bizuterii. Buty na
              plaskim.
          • Gość: marcines Re: Mój ulubiony nauczyciel....... IP: *.europe.hp.net 22.02.07, 15:42
            To a propos Ekonomika to wiem , ze byla tam Pani Jablonska Wegwerth - ja ja
            znalem jako mame mojej pierwszej dziewczyny - a wszyscy w kolo mowili , ze
            kosila strrrrrasznie ...
            A jej corka to sliczna byla (i jest :) )
            • Gość: TW Re: Mój ulubiony nauczyciel....... IP: *.proxy.aol.com 22.02.07, 21:24
              Pamietam Pania Jablaska z fizyki. Straszna kosa. Nie przepadala chyba za mna,
              dlatego tez brala mnie czesto do odpowiedzi. Bylam wiec zmuszona byc
              przygotowana na kazda lekcje i na koniec mialam z fizyki najlepsza ocene na
              swiadectwie.
          • Gość: WOGA7 Re: Mój ulubiony nauczyciel....... IP: 156.17.106.* 18.07.07, 10:53
          • Gość: woga7 Re: Mój ulubiony nauczyciel....... IP: 156.17.106.* 18.07.07, 11:09
            Chodziłam do Ekonomika już bardzo dawno temu. Moim wychowawcą był Pan Prof.
            Klimek,(uczył chyba też fizyki), postrach wśród uczniów siał Prof.
            Gordziejewski,( gdyby nie to, że 4 klasę kończyłam we Wrocławiu, pewnie maturę
            z matmy bym u niego oblała), cudowną polonistką była Pani Prof. Kurianowicz, na
            jej lekcjach panowała idealna cisza a wiedza, którą nam przekazywała wymykała
            się podręcznikom do języka polskiego.Pamiętam też Prof. od j.niemieckiego -
            Pana Rakoczego to był zabawny facet, jak stawiał pały, to całej klasie. Była
            też zabawna Pani od transportu samochodowego - nie pamiętam jej nazwiska.
            Za to koleżanki z klasy pamiętam do dzisiaj. Pozdrawiam wszystkich z klasy T,
            którzy rozpoczynali nauke w roku 1972.
            Grażyna
      • Gość: matura 88 Re: Mój ulubiony nauczyciel....... IP: 80.50.92.* 26.02.07, 12:08
        ale to mieli być ulubieni nauczyciele, a tu sami tacy... no jeszcze panią
        Mowczan dało się wytrzymać, ale pozostali...
        • Gość: TW Re: Mój ulubiony nauczyciel....... IP: *.proxy.aol.com 26.02.07, 20:25
          Pani Mowczan miala super "texty". Zamiast sluchac zapisywalismy je na lekcji.
          Np. 1.gdy ktos chcial do toalety cytuje " sluchajcie czemu u was takie slabe
          uszczelki? Trzeba bedzie tego no ... hydraulika". 2. "Jak chcesz ze mna
          rozmawiac to lapa do gory albo noga jedno z dwoch, geba na klodke i jezyk
          trzymac za zebami lub przygrysc a jak swedzi to podrapac o lawke". Fajna babka.
    • Gość: Danny Re: Mój ulubiony nauczyciel....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 00:29
      Koralewicz Edward - dzięki niemu zdawałem ustną maturę z matematyki, a komisja
      była w szoku słysząc odpowiedź na pytanie, gdzie idę na studia -> akademia
      muzyczna
      • Gość: Danny Re: Mój ulubiony nauczyciel....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 00:30
        a Kiecanie kiedyś zrobiliśmy słonika, he he.
    • Gość: tato Re: Mój ulubiony nauczyciel....... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.07, 14:46
      Ale..
      • Gość: kozamaradio Re: Mój ulubiony nauczyciel....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 15:39
        Dlaczego mam wrażenie, że "młodzi' czyt. poniżej 30 się tu nie wypowiadają???
        Czyżby autorytet nauczycielski zmarł w latach 80?
        • Gość: Elcia Re: Mój ulubiony nauczyciel....... IP: *.slowianin.pl 13.02.07, 16:54
          Chodziłam bardzo dawno do L.O nr 19,dzisiaj chyba II Liceum,piszę chyba,bo już
          szmat czasu nie mieszkam w Gorzowie.
          Najmilej wspominam prof.Miszkina od historii,a najgorzej to dwie starawe panny
          polonistki,jedna Elżbietka H.bardzo umiliła mi życie,chciała mnie ciachnąć na
          maturze,a dzielnie jej pomagała jeszcze ładniejsza panienka,dzisiaj zapomniałam
          jej imię,ale chyba Jadwiga,a może się mylę.Obydwie wstrętne,okropne babska.
          Pozdrawiam wszystkich na forum.
        • andrzejusa Re: Mój ulubiony nauczyciel....... 13.02.07, 17:17
          pan Michal Kaniowski,
          nauczyciel w_fu,
          trener pilkarzy recznych.
          prawdziwy kumpel!
          uczyl mnie gry w pilke reczna z chlopakami,
          ktorzy pozniej grali w I ligowym azs_awf gorzow,
          mnie niestety nie starczylo warunkow fizycznych.

pani Erdman,
          nauczycielka matematyki,do pewnego czasu mnie cholubila:
          "nasz matematyk" , to jej slowa o mnie,
          a pozniej:
          z pieca na leb andrzej,
          z pieca na leb!

byla jeszcze pani Zofia z polskiego(nazwiska nie pamietam),
          w latach siedemdziesiatych,
          robila nam lekcje w parkach , na swierzym powietrzu,
          mimo ze miala chyba z 60 lat
          wyprzedzala mentalnie o co najmniej 30 lat
          innych nauczycieli!

to wszystko podstawowka,
          potem nic ciekawego sie nie zdarzylo.
          • Gość: opat Re: Mój ulubiony nauczyciel....... IP: *.poligrafia.pl 13.02.07, 22:20
            Nie zdarzyło sie - bo to był koniec twojej edukacji!
          • Gość: przeor Re: Mój ulubiony nauczyciel....... IP: *.icm.edu.pl 13.02.07, 22:25
            No własnie!
          • Gość: Dziad Re: Mój ulubiony nauczyciel....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 01:44
            No proszę, proszę, dwójeczka sie odzywa... jak miło...
    • Gość: Gorzowianin Re: Mój ulubiony nauczyciel....... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.07, 08:33
      Bardzo miły temat na forum. Gratuluję !

Miło wspominam moją wychowawczynię z klas 1-4 w SP 8 Panią Gabrielę Tarułko
      oraz moją wychowawczynię z klas 5-8 w SP 15 Panią Zuzannę Turską.

Wspaniałe nauczycielki ! Takich, jak one chyba już nie ma i nigdy nie będzie ...
      • calama Re: Mój ulubiony nauczyciel....... 14.02.07, 08:44
        Gość portalu: Gorzowianin napisał(a):

> Miło wspominam moją wychowawczynię z klas 1-4 w SP 8 Panią Gabrielę Tarułko
        Tak. Mimo,ze nie chodzilam do SP8 to wiem,że ona jest super.
        • Gość: kozamaradio Re: Mój ulubiony nauczyciel....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.07, 10:08
          ...hmmm...Calama..toć ja też z ósemki....Ale to była chyba Taruko...o ile się
          nie mylę. Kokowska z ósemki, Szumiejko i oczywiście Cz. Śron hehehe. POZDRAWIAM
          • calama Re: Mój ulubiony nauczyciel....... 14.02.07, 10:10

> ...hmmm...Calama..toć ja też z ósemki....Ale to była chyba Taruko...o ile się
            > nie mylę.

ja nie chodzilam do ósemki. :)
            Tarułkę znam z obozów.
            A z kim miałeś geografię w podstawówce? Też chyba z nią.
            • Gość: kozamaradio Re: Mój ulubiony nauczyciel....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.07, 10:30
              z DROST....ja nie znam Tarułko..ja Taruko znam : )
          • il100 Re: Mój ulubiony nauczyciel....... 15.02.07, 23:51
            ...hmmm...Calama..toć ja też z ósemki....Ale to była chyba Taruko...o ile się
            nie mylę. Kokowska z ósemki, Szumiejko i oczywiście Cz. Śron hehehe. POZDRAWIAM

... a Januszowa od biologii, ukochany Lewczuk od historii, Linke od matmy ...
            to były czasy ;)))
        • Gość: gocha Re: Mój ulubiony nauczyciel....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 00:47
          "cos tam w lesie stukneło, coś tam w lesie pukneło
          to Tarułka z debu spadł i połamał sobie gnat".
          pamiętam to z obozu harcerskiego-Jedlinki?/Kowary

Z II Ogólniaka-kochany Koralewicz,"skubany" Kadela,
          ale do końca życia nie zapomne PROF. SUCHECKIEGO-WSPANIAŁY CZŁOWIEK
          • calama Re: Mój ulubiony nauczyciel....... 16.02.07, 09:32
            Gość portalu: gocha napisał(a):

> pamiętam to z obozu harcerskiego-Jedlinki?/Kowary
            >
            Jedlinki. Niedaleko leśniczówki Jedlinki, z 2-3 km od Kowar.
            Pozdrowić leśniczego? ;)
            Kucharza? Prowadzących szczep?
            Ze dwa lata temu tam byłam. Polana jakaś mała się zrobiła. Tylko łubin ten sam.
            • Gość: Gorzowianin Re: Mój ulubiony nauczyciel....... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.07, 13:36
            • Gość: harcerz Re: Mój ulubiony nauczyciel....... IP: *.gorzow.mm.pl 10.03.07, 00:39
              teraz takich obozów już nie ma. Wtedy była zimna woda prosto ze strumyka
              doprowadzono wężem pożarowym. W tej wodzie sie myło i sie ja pilo. Spanie na
              pryczach na których były sienniki wypchane słomą. Za kibelek robiłay dwie albo
              trzy żerdzie nad wykopanym dołem. Dzis Sanepid za żadne pieniądze by do takiego
              obozu nie dopuścił.
              A ja pamiętam z tamtych czasów Szrona, albo Śrona. To zwykły sadysta był. Ale
              za to kilka razy na Pracach Ręcznych oglądaliśmy nagranie wideo koncertu ABBY w
              Studio-2
          • Gość: Gorzowianin Re: Mój ulubiony nauczyciel....... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.07, 13:44
            "Coś tam w lesie stuknęło, coś tam w lesie huknęło,
            a to komar z dębu spadł i połamał sobie gnat.

Tarara uhaha, tarara uhaha, tarara uhaha."

Dostałem z tego pierwszą piątkę ze śpiewu u Pani Tarułko i do dzisiaj śpiewam
            solo, w duecie, w zespole, a nawet w chórze. Gram na harmonijce ustnej, gitarze
            i organach elektronicznych. Pani Gabriela zachęciła mnie do uprawiania muzyki.

Dzięki leśnemu komarowi Pani Gabrieli moja nauka nie poszła w las ...
            • calama Re: Mój ulubiony nauczyciel....... 16.02.07, 19:37
              Gość portalu: Gorzowianin napisał(a):

> Dostałem z tego pierwszą piątkę ze śpiewu u Pani Tarułko
              A ja myślałam, ze ona od geografii była....
              • Gość: Gorzowianin Re: Mój ulubiony nauczyciel....... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.07, 08:45
                calama napisała: Dostałem z tego pierwszą piątkę ze śpiewu u Pani Tarułko
                A ja myślałam, że ona od geografii była....

Pani Gabriela Tarułko była w SP8 moją wychowawczynią w klasie od 1-4, więc
                uczyła nas i matematyki, i polskiego, i śpiewu, i rysunków, ....wszystkiego.
                • Gość: Gorzowianin. Re: Mój ulubiony nauczyciel....... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.07, 15:01
                  A pamiętacie w SP15 drużynową Kuleszę ? A pamiętacie Sapkosia, jak pięknie
                  rysował konie ? A pamiętacie Strunę ?
                  • Gość: kozamaradio ..Gorzowianin.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 16:29
                    Tarułko uczyła IB...I A miała z Krystyn Bąk.....
                    Swoja droga "ósemka"była super..nawet Stasiek Jałoszyński ją skończył : )
                    • Gość: kedzior Re: ..Gorzowianin.... IP: *.mynow.co.uk 16.05.07, 00:55
                      Witam:) ja chodzilem do klasy pani K.Bak przemila osoba no i oczywiscie
                      wspanialy Pan Lewczuk!!Pamietam....
          • Gość: Matura 67 Re: Mój ulubiony nauczyciel....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 19:53
            Tak PROFESOR SUCHECKI TO NAJLEPSZY NAUCZYCIEL I WYCHOWAWCA.
            To były wspaniałe czasy słynnej 19-stki.
      • Gość: Gorzowianin Re: Mój ulubiony nauczyciel....... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.07, 11:02
        Miło wspominam też mojego wychowawcę "Łysego" z Mechanika. Przed maturą całą
        grupą obcięliśmy się na łyso, chłopaki dla draki, a dziś z natury jestem łysy.

Wspaniały nauczyciel ! Takich, jak on chyba już nie ma i nigdy nie będzie ...
        • Gość: Gorzowianin Mój ulubiony nauczyciel i trener IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.07, 07:51
          Miło wspominam też mojego trenera piłkarskiego z drugiej drużyny Stilonu Gorzów
          Pana Kasjana.

Wspaniały wychowawca młodzieży na boisku sportowym ! Takich, jak on chyba już
          nie ma i nigdy nie będzie ...
          • Gość: Lechu Re: Mój ulubiony nauczyciel i trener IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 10:39
            O kurde. Bratnia dusza. Kasjan :-)))
            Uczęszczałem do tramkarzy ale jak była to Warta a nie Stilon.
        • Gość: :) Re: Mój ulubiony nauczyciel....... IP: *.gorzow.mm.pl 15.02.07, 23:43
          Babcia Woroniec puszczala nam kazika na lekcjach polskiego w podstawowce w
          średniej -TRACZ Marek
          • Gość: Gorzowianin. Re: Mój ulubiony nauczyciel....... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.07, 11:57
            A pamiętacie, jak Iwan uczył historii w Mechaniku ?
            • Gość: Plaskota Re: Mój ulubiony nauczyciel....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 19:57
              a boksera, bysiora,jako to się dzisiaj mówi "karka" nie jakiego dyrektora Broka
              ktos pamieta ?
    • redcloud Re: Mój ulubiony nauczyciel....... 16.02.07, 09:37
      Pani Teodziecka, historia, SP 9
      Pani Kuś, fizyka, SP 9
      Pan Turowicz, wf SP 9
      A wszyscy chlopcy z dziewiątki podkochiwali sie w pani od rosyjskiego. Miala
      dlugie proste wlasy jak maryla rodowicz (troche ciemniejsze) i ...wielkie oczy.
      Dzieciece serca ploneły, gdy przez korytarz płynela w obcislych jeansach i
      mundurku HSPS ;)
      howgh
      • calama Re: Mój ulubiony nauczyciel....... 16.02.07, 10:00
        redcloud napisał:

> Pani Kuś, fizyka, SP 9
        Podpisuję się obiema rękami! Potrafiła nauczyć. Już w ogólniaku nic nie
        musiałam robić. Ale w 7 klasie rozwiazywalam zadania z fizyki ze zbiorów zadan
        dla kandydatów na wyzsze uczelnia. Właśnie u Kusiowej!

Hm... redcloud, nieźle nasze drogi się plątały. Całe 8 lat chodziłam do SP9.
        • calama Re: Mój ulubiony nauczyciel....... 16.02.07, 10:05
          A WF w SP9 miałam z Kozubalem. Bardzo mile wspominam.
          Teraz to sobie mogę... renault u niego kupić. ;)
          Może miałabym zniżkę. ;)
          • Gość: gocha Re: Mój ulubiony nauczyciel....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 00:19
            Ależ jakie mieliśmy sukcesy sportowe. Kozubal potrafił wykrzesać z nas wynik.
            Pozdrawiam Trenerze. Jedna z biegających i skaczących.
        • redcloud Re: Mój ulubiony nauczyciel....... 16.02.07, 10:16
          calama napisała:
          > Podpisuję się obiema rękami! Potrafiła nauczyć. Już w ogólniaku nic nie
          > musiałam robić. Ale w 7 klasie rozwiazywalam zadania z fizyki ze zbiorów
          zadan dla kandydatów na wyzsze uczelnia. Właśnie u Kusiowej!
          TAKI MISTRZ TO JA NIE BYLEM, ALE PO KUSIOWEJ Z FIZYKI U BEDNARZOWEJ BEZ STRESU
          PIATECZKI BYLY :)
          > Hm... redcloud, nieźle nasze drogi się plątały. Całe 8 lat chodziłam do SP9.
          CZUJE TO - W JEDNEJ PIASKOWNICY BABKI STAWIALISMY
          howgh
          • Gość: 15 dawna Re: Mój ulubiony nauczyciel....... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.07, 16:03
            Pamięta ktoś jeszcze panią P. od rosyjskiego? Kazała nam korespondować z
            kolegami z ZSRR i dwała adresy. Nie była taka zła, ale i tak podczas jej lekcji
            wolelismy kszleć (na siłę) pod gabinetem lekarskim. Była też pani od historii,
            która bębniła po stole długimi paznokciami i rzucała kluczami w tych co gadali
            na lekcjach. Pamiętacie te przerwy, gdy się chodziło po korytarzu w kółko?
            Nie miałam jakiś swoich szczególnie ulubionych nauczycieli, ale zapamiętałam
            panią ze świetlicy, która robiła z nami teatrzyki kukiełkowe.
        • Gość: marcines Re: Mój ulubiony nauczyciel....... IP: *.europe.hp.net 22.02.07, 16:04
          i jeszcze w ramach uzupelnienia - w SP15 uczyla mnie chemii pani
          zwana "babcia" - niestety nie pamietam jak miala nazwisko - bynajmniej na
          poczatku 1 klasy w 1LO "Krowa" zrobila test z wiedzy z chemii to 5 osob z klasy
          bedacych absolwentami SP15 napisalo rewelacyjnie - a potem dluuugo nikt.. :) za
          to fizyke mielismy na bakier :)
          i wracajac do 1LO- zapomnialem (chyle czolo) o Kusmierze - naszej
          wychowawczyni - cokolwiek o niej zlego nie mowili fajna byla babka i do dzis ja
          wspominam bardzo, bardzo milo - jako wychowawczynie - nauczycielke moze mniej
          bo bylem slaby z ruska ;
          pozdrowienia dla absolwentow 93 z 1 LO
          • Gość: Gorzowianin Re: Mój ulubiony nauczyciel....... IP: *.echostar.pl 25.02.07, 13:39
            Babcia z SP.15 to Zuzanna Turska, moja wychowawczyni ... Bardzo dobra super
            nauczycielka, bo wszystkie niegrzeczne dzieci biła gumą .. Tak na prawdę to
            tylko straszyła na zapleczu ... Potem wszyscy siedzieli jak mysz pod miotłą ...
            • Gość: WOGA7 Re: Mój ulubiony nauczyciel....... IP: 156.17.106.* 18.07.07, 13:17
              Rozpoczynałam naukę w SP Nr 15 w 1964 roku oczywiście od 1 klasy. O ile się nie
              mylę ta szkoła "wystartowała" właśnie w roku 1964.
              Moją ukochaną pierwszą panią była Pani Krystyna Kopacz, doprowadziła moją klasę
              do klasy 5 i pożegnała się z nami. Następną wychowawczynią była Pani Krystyna
              Leszczyk, niestety już nie ukochaną. Ta niewysoka kobietka tworzyła
              niezapomnianą parę z Panią Kuś od j.rosyjskiego - nielubianą wcale. Grozę wśród
              uczniów budziła Pani Jagiełło, którą pamiętam z bardzo nieprzyjemnego faktu -
              naderwała ucho mojemu koledze, słynęła z tego, że była brutalna wobec dzieci.
              Wśród nauczycieli miło wspominanych mogę wymienić Panią Skibową - od biologii,
              Panią Cwojdzińską, (żonę słynnego na Forum matematyka Pana Cwojdzińskiego -
              chodziłam do niego na korepetycje w szkole średniej), od biologii Panią
              Zwiernik od geografii, Panią Kulesza od matematyki.
              Na koniec zostawiłam sobie Panią Turską. Któregoś dnia przyszła do nas na
              zastępstwo, na matematykę, pech chciał, że bawiłam się gumką do włosów, w
              pewnym momencie gumka wystrzeliła prosto w Panią Turską, oczywiście dostałam
              po "łapach" - bolało!. Drugi raz oberwałam za gadanie na lekcji chemii,
              dodatkowo zostałam wezwana do odpowiedzi - za odpowiedź była piątka. Pani
              Turska była surowa, ale bardzo sprawiedliwa. Kiedy przeszła na emeryturę,
              odwiedzaliśmy ją w domu z kwiatami. Tej Pani na pewno nie zapomnę póki życia
              starczy.
              Wspomnienie SP Nr 15 ma też swój specyficzny zapach, jest to zapach tytoniu z
              fajki palonej przez kierownika szkoły, w pamięci zostały też własnoręcznie
              sadzone topole na skarpie szkolnej.
              To była moja ukochana i znienawidzona szkoła. Pozdrawiam wszystkich jej uczniów.
              Dzisiaj mieszkam we Wrocławiu, tu dokończyłam szkołe średnią, skończyłam
              studia, założyłam rodzinę, urodziłam córkę ale Gorzów Wlkp to Nadal moje
              rodzinne miasto, 15-tka to moja szkóła, uwielbiam to miasto, chociaż od 32 lat
              już w nim nie mieszkam.
              Grażyna
              • Gość: kiland Re: Mój ulubiony nauczyciel....... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.07, 14:42
                Miło wspominam moją wychowawczynię z klas 1-4 w SP 8 Panią Gabrielę Tarułko
                oraz moją wychowawczynię z klas 5-8 w SP 15 Panią Zuzannę Turską.

WOGA7 napisał(a): Na koniec zostawiłam sobie Panią Turską. Pani Turska była
                surowa, ale bardzo sprawiedliwa. Kiedy przeszła na emeryturę, odwiedzaliśmy ją
                w domu z kwiatami. Tej Pani na pewno nie zapomnę póki życia starczy.

Pięknie napisałaś o jednej z moich wychowawczyń, aż się łzy cisną do oczu ...

WOGA7 napisał(a): Wspomnienie SP Nr 15 ma też swój specyficzny zapach, jest to
                zapach tytoniu z fajki palonej przez kierownika szkoły.

Czy chodzi o Tadeusza Andruchowicza, kierownika szkoły, byłego pilota RAF-u z
                Bitwy o Anglię ? Uczył nas także angielskiego, a potem ja zostałem anglistą dla
                dzieci, które były skazane w szkole podstawowej na język rosyjski, w 1989 roku.
                Nie byłem może dobrym anglistą, ale kontynuując dzieło Tadeusza Andruchowicza,
                wykształciłem i dałem początek nauki języka angielskiego tysiącom moich uczni.

• login_tymczasowy Re: Mój ulubiony nauczyciel....... 19.07.07, 07:52
                  Gość portalu: kiland napisał(a):

> Nie byłem może dobrym anglistą, ale kontynuując dzieło Tadeusza
                  Andruchowicza,
                  > wykształciłem i dałem początek nauki języka angielskiego tysiącom moich
                  uczni.

A potem spotykam w Londynie takich moronow, ktorzy potrzebuja tlumacza przy
                  przechodzeniu przez jezdnie...

• Gość: kiland Re: Mój ulubiony nauczyciel....... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.07, 14:53
                    login_tymczasowy napisał: A potem spotykam w Londynie takich moronow, którzy
                    potrzebują tłumacza przy przechodzeniu przez jezdnie...

Każdy twierdzi według siebie ? Ty na początku byłeś taki i znasz to z autopsji ?

Nie byłem najlepszym anglistą, ale w owym czasie byłem rekordzistą w ilości
                    uczniów laureatów Konkursu Języka Angielskiego. Mógłbym się zatem może chwalić,
                    że byłem najlepszy, ale jestem skromny i wiem, że tak nie było. Brakowało mi
                    wykształcenia pedagogicznego. Byłem tylko inżynierem, który uczył angielskiego
                    w szkołach z powodu braku nauczycieli. Wykształciłem ich tysiące. Uczyłem ich w
                    szkołach rano, na zajęciach pozalekcyjnych po południu i na kursach domowych
                    wieczorem, a potem w soboty na Kursie Młodego Biznesmena. 12 godzin dziennie.
                • Gość: WOGA7 Re: Mój ulubiony nauczyciel....... IP: 156.17.106.* 23.07.07, 10:47
                  Kilandzie! Tak jest, chodzi o Pana Tadeusza Andruchowicza. Ten cudny zapach w
                  Sp Nr 15 to właśnie jego zasługa. To, że w czasie wojny był pilotem i walczył w
                  Anglii, to też prawda.
                  Pozdrawiam!
                  • Gość: kiland Re: Mój ulubiony nauczyciel....... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.07, 11:34
                    A czy pamiętacie serię przepięknych szkiców w pracowni Pana Ryszarda
                    Sapkowskiego, przedstawiających historyczne wizerunki jeźdźców konnych ?

A czy pamiętacie teatr szkolny Pani Zuzanny Turskiej z historycznym
                    przedstawieniem "O Piaście Kołodzieju" ? Grałem skrzata ...
                    • Gość: kiland Re: Mój ulubiony nauczyciel....... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.07, 13:42
                      A czy pamiętacie drużynę harcerską Pani Kuleszy w SP 15 ?
                      • Gość: kiland Re: Mój ulubiony nauczyciel....... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.07, 07:12
                        A pamiętacie trenerów szermierki w Klubie Warta Gorzów, Witolda Kapczyńskiego
                        od szpady, Wiśniewskiego od floretu i Korzeniowskiego od szabli ... ?
      • Gość: gocha Re: Mój ulubiony nauczyciel....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 00:16
        a Nowosadzka,babsztyl niedobry, dopiero po latach sie Ją ceni.
    • Gość: Kłodawa Pozwole sobie przypomnieć Szewczukową IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 05:26
      Szewczukowa z LO na Puszkina. Echch to dopiero.
      • Gość: kozamaradio Re: Pozwole sobie przypomnieć Szewczukową IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 07:37
        HALLO!!!
        Jest tu kto z "elektryka"?
        Mielismy tez kilka ciekawych przypadków....
      • anbxl Re: Pozwole sobie przypomnieć Szewczukową 17.02.07, 15:09
        no to ja przeciez wspomnialam-najlepsze bylo to ze w szkole miala z nami
        zastepstwa -historie,a po-jako katechetka uczyla wiekszosc klasy religii na
        Zeromskiego
        • andrzejusa Re: Pozwole sobie przypomnieć Szewczukową 17.02.07, 17:37
          z elektryka kozamarodio,
          to pamietam "larwe",
          niecierpiala mnie jak usa zsrr!
          ale piatki za aktywnosc na polskim
          musiala mi stawiac!

a wogole to mam fatalna pamiec do imion i nazwisk.

pozdrowienia elaktryczne
      • il100 Re: Pozwole sobie przypomnieć Szewczukową 17.02.07, 19:55
        Gość portalu: Kłodawa napisał(a):
        Szewczukowa z LO na Puszkina. Echch to dopiero.

... ahhhhhh Szewczukowa - niedawno Ją spotkałam pomiędzy makaronami w Inter
        Marche, zamieniałam z nią parę słów i tak sobie pomyślałam - "zwykły człowiek"
        a wtedy jaki respekt w nas budziła ...
        • Gość: Bernard Re: Pozwole sobie przypomnieć Szewczukową IP: *.ed.shawcable.net 18.02.07, 07:12
          Hey il100,
          To "zwykly czlowiek" na twoj respekt nie ma co liczyc???
          • il100 Re: Pozwole sobie przypomnieć Szewczukową 18.02.07, 11:43
            Gość portalu: Bernard napisał(a):
            Hey il100,
            To "zwykly czlowiek" na twoj respekt nie ma co liczyc???

... O.K. potraktuję twoją ripostę jako prowokację i tylko delikatnie Bernardzie
            podpowiem, że słowo "respekt" w mojej wypowiedzi miało raczej lekko pejoratywne
            zabarwinie. Co do "zwykłego człowieka", to wolę zwykłego człowieka obdarzać
            szacunkiem niż respektem.
    • Gość: Betka i Gruby, Re: Mój ulubiony nauczyciel....... IP: *.gprspla.plusgsm.pl 17.02.07, 23:28
      Łza się w oku kręci...
      Cwojer, Bednarzowa, Szczota, Szczur, Guta / brr/ itd. po 20 latach to wszyscy
      wydają się " sympatyczni" A my najmilej wspominamy Bociana !!!

Pozdrawiamy
      • anbxl Re: Mój ulubiony nauczyciel....... 18.02.07, 09:12
        Ale czy Bociana mozna nazwac pedagogiem???Mialam z nim muzyke,ale chyba tylko
        kilka lekcjibo ciagle byl zajety ten wesoly czlowiek,a potem przyszedl taki
        oblesniak-zapomnialam nazwiska
        Ale jeszcze zapomnielismy o Bogusiu Kiernickim od historii-no wlasnie co on
        teraz porabia???Pewnie gdzies w Warszawie???
        To byl super nauczyciel i dusza czlowiek
        • Gość: realista Re: Mój ulubiony nauczyciel....... IP: *.gorzow.mm.pl 18.07.07, 21:52
          Elektryk:Libiszowska-matematyka,Mycka-historia,Siluk-fizyka.To były czasy che,che,che ...
    • Gość: Laufeus Wspomnę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 05:37
      Danutę Miczał oraz polonistę prof.prof. Piotrowskiego, Kubika z Chemika z
      Tetralnej a póżniej z Czereśniowej.
      Nie nazywam się też Marcinkiewicz, który tę szkołę kończył :))
    • wiosnaludzikow SP Nr 9 19.02.07, 21:26
      To były postaci. Abrabowicz i walterówka Platta
      • Gość: Bernard Byl kiedys Pan Kowalski IP: *.ed.shawcable.net 20.02.07, 19:31
        Pan Kowalski podobnie jak Pan Burak uczyli "spiewu" lub jak kto
        woli "wychowania muzycznego"...
        Pan Kowalski wbil mi sie w pamiec z powodu...mandolin...
        Tak, tak... On nas "zmusil" grac na mandolinach...
        Cala klasa siadala na lawkach i brzdakala ku uciesze tego muzucznego sadysty...
        he he he
        Uklony dla Pana Kowalskiego
      • Gość: Bernard Byl kiedys Pan Kowalski IP: *.ed.shawcable.net 20.02.07, 19:31
        Pan Kowalski podobnie jak Pan Burak uczyli "spiewu" lub jak kto
        woli "wychowania muzycznego"...
        Pan Kowalski wbil mi sie w pamiec z powodu...mandolin...
        Tak, tak... On nas "zmusil" grac na mandolinach...
        Cala klasa siadala na lawkach i brzdakala ku uciesze tego muzucznego sadysty...
        he he he
        Uklony dla Pana Kowalskiego
    • Gość: gorzowiak Re: Mój ulubiony nauczyciel....... IP: 195.47.201.* 22.02.07, 07:34
      SP 11 Pani JAZ - nie ciarpiałem jej w podstawówce ale już w technikum wyszło
      szydło z worka, do tej pory pamiętam to czego mnie nauczyła. Była trochę
      surowa, ale miała poczucie humoru, no i co najważniejsze świetny nauczyciel.
      Każdego potrafiła nauczyć matematyki.
      ZSB Pani LISOWSKA - powinna uczyć odwalania maniany a nie matematyki. Najgorszy
      nauczyciel jakiego kiedykolwiek miałem, nic nie potrafi nauczyć. Najgorsze że
      dalej "uczy"(tzn. pracuje w szkole)
      • Gość: Jędrek Re: Mój ulubiony nauczyciel....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 09:45
        Gromiec - Budowlanka za komuny. Swietna szkoła i rewelacyjny zarządca i
        nauczyciel.
      • anbxl Re: Mój ulubiony nauczyciel....... 22.02.07, 20:46
        no to myslimy podobnie-tak i K Jaz i Pytlik to byly super wymagajace ale dobrze
        uczace nauczycielki
        A skoro zeszlismy do podstawowki to Szafranska miala swoje zagrania i nerwowe
        przytyki,ale tez nie byla zla...........
        Za to Kumora nie lubilam,bo probowal,,grac,,wymagajacego i uczciwego,a byl
        poprostu niesprawiedliwy i przekupny...
        I jeszcze 2 z SP ktore zle wspominam,ale sobie podaruje,bo....
    • Gość: Kłodawa Poszerzając pojęcie "nauczyciela" ...to... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.07, 08:20
      Ksiądz Andrzejewski jest jednym z wybitniejszych nauczycieli w naszym mieście.
      Pamiętam jak w latach 60-tych grał z nami w piłke, słuchał przebojów ABC ale
      mówił , kształcił a my słuchaliśmy z uwaga nawet wtedy nie wiedząc o tym, że
      jesteśmy nauczani.
      Aby była jasność nie piszę o biblii katechniżmie ale o nauczaniu co jest
      moralne, etyczne, dobre dla Polski, co jest złe, nieuczciwe itd itd.
    • Gość: 123 Re: SP 6 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.07, 16:12
      stawiam na Ritę Szeląg, uczyła geografii
      • Gość: XXX Re: SP 6 popieram IP: *.gorzow.mm.pl 09.06.07, 23:53
        Jest super nauczycielką
    • Gość: TW SP16 IP: *.proxy.aol.com 26.02.07, 20:35
      Chodzilam tam 8 lat. I postka w glowie. Ale pamietam pana Stanka.
      • Gość: Wartenberg Kto pamięta SP 9 tam gdzie jest teraz sąd ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 06:16
        kierownik Abramowicz tam był. Jest tu ktoś stamtąd ?
        • Gość: kozamaradio Re: Kto pamięta SP 9 tam gdzie jest teraz sąd ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 07:46
          moja siostra tam chodziłe ale chyba tylko przez 2 lata...później wywalili
          wszystkich do ósemki.
          • Gość: Dżenka Re: Kto pamięta SP 9 tam gdzie jest teraz sąd ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 11:30
            ale i do jedynki
            • Gość: kozamaradio Ósemka była najporządniejsza!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 13:08
              Z podstawówek to tylko 8!!!
              Zacni absolwenci i sympatyczne grono..do 1983 roku.....
              • il100 Re: Ósemka była najporządniejsza!!! 27.02.07, 17:46
                Z podstawówek to tylko 8!!!

... hmmm "8" - moja miłość spędziłam tam 8 lat, naprawdę fajnych lat ...
                Januszowa, Gronek, Lewczuk i inni piękne lata ;)
                • Gość: 123 Re: Ósemka była najporządniejsza!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 22:09
                  apropos Januszowej ... pamietam jak raz sprawdzajac sprawdziany ryczala ze
                  smiechu ... ktos jej napisal, ze liscie maja aparaty ... sluchowe :)))))
                • Gość: ósemkowicz Re: Ósemka była najporządniejsza!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.07, 20:57
                  Oho, sami swoi. A ktoś pamięta Gebelsa? Nie wiem skąd wzięło sie to jego
                  przezwisko. On bardziej kojarzył mi się ze słynnym Alcybiadesem ze :sposobu na
                  Alcybiadesa" albo z nauczycielem łaciny ze "Wspomnień niebieskiego mundurka".
                • Gość: kedzior Re: Ósemka była najporządniejsza!!! IP: *.mynow.co.uk 16.05.07, 01:16
                  Witam,ja chodzilem do 8ki:))Wychowawczynia moja byla pani K.Bak poprostu
                  przemila kobieta:)))Pamietam w swietlicy wyswietlany film"Krol Macius
                  Pierwszy"....Sklepik z paczkami pod schodami...w-f w barakach obok szkoly:)))
                  Jak ktos chce powspominac a moze nawet sie znamy to prosze o kontakt na maila
                  mass7@gazeta.pl pozdrawiam wszystkich:)))
                  • Gość: radek Re: Ósemka była najporządniejsza!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.07, 18:35
                    Ja tez pamietam, razem chodzilismy to tej samej klasy. Pozdrawiam.
              • Gość: uczeń S.P.nr jakiś Re: Ósemka była najporządniejsza!!! IP: *.gprspla.plusgsm.pl 25.07.07, 18:25
                niezmiennie podziwiam i ubolewam nad Twoją skłonnością do wiary, iż to co
                dobre, musiało dotykać historycznie właśnie i akurat wyłącznie Ciebie ;)))
    • Gość: Planksi Re: Mój ulubiony nauczyciel....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.07, 05:58
      Zygmunt Jankowski nauczyciel muzyki. Wychowawca m.in. Krystyny Prońko
      • Gość: gosc Re: Mój ulubiony nauczyciel.......SP1 i Elektryk IP: 151.188.0.* 19.03.07, 01:55
        SP 1-Pani Tomczak od polskiego, pani Hordziej od geografii,
        Elektryk-pani Smiglak od polskiego, Jankowski od matematyki, Lehman (nie jestem
        pewien)-fizyka, Walejczyk-chemia. Nie wile sie pamieta
    • Gość: uczeń SP7 Re: Mój ulubiony nauczyciel....... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.07, 06:07
      SP nr 7 i niesamowity Pan Lotko, czy on jeszcze uczy?
      • emsiziomal Re: Mój ulubiony nauczyciel....... 19.03.07, 17:10
        Śron to sadysta był faktycznie..ale Ostatnia walka Indianina na video to był
        rarytas. Ewa Szumiejko..była młoda a Winnicka biła dziennikiem po głowie......
        Dzis by ja wsadzili do pierdla. A Gebels to Falkowski...dobry historyk!!!
        • dota45 Re: Mój ulubiony nauczyciel....... 19.03.07, 22:25
          Niesamowity był Lewczuk, dzięki niemu polubiłam znienawidzona historię.te
          rysunki na tablicy...Bardzo lubiłam Ewę Szumiejko, a z nauczania panią janinę
          smolińska. Dużo by o tej szkole opowiadać. moim wychowawcą był wspomniany
          Czesław Śron.Falkowskiego tez pamietam. Chłopcy z ósmej klasy w czasie jego
          lekcji pokazywali w drzwiach klasy rękę z czaszką (z gab. p. Janusz), no a
          potem świetnie opracowany przesz historyka ruch do szuflady po grupą linijkę
          i ...jazda za chłopakami po piętrach szkoły. tego się nie zapomina:)))
          Pozdrawiam wszystkich absolwentów ósemki.
          • Gość: Bogdan Re: Mój ulubiony nauczyciel....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.07, 22:37
            Dziewiątka pozdrawia ósemkę
            • Gość: makowa panienka Re: Mój ulubiony nauczyciel....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 20:22
              technikum gastronomiczne T. Maniecki od polskiego super wychowawca.
            • Gość: Lelek Bogdan. Witaj ziomalu ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 06:54
              Bogdan ! Ziomalu :-) Kiedy kończyłes ?
              Ja w ostatnim roku istnienia ósmej klasy w dziewiątce, po mnie przenoszono
              uczniów do jedynki i ósemki, bodaj był to 1972 (?).
              Kierownikiem szkoły był Abramowicz. Jak pamiętasz mieszkał w budynku szkoły w
              części gdzie było kilka mieszkań:-)
        • Gość: uczennica Re: Mój ulubiony nauczyciel....... IP: *.gorzow.mm.pl 08.06.07, 23:15
          Była kiedyś w SP 4 Pani Bogusia Czyżewska. Uczyła biologii.
    • Gość: pokolenie SP9 Re: Mój ulubiony nauczyciel....... IP: 212.2.99.* 17.05.07, 02:15
      Misiewicz,... mam jej uśmiechniętą twarz przed oczami, a mimo to mam też
      wątpliwości czy oby nie przekręciłem jej nazwiska... uczyła historii w SP 9...
      wysyłała mnie końkursy:) ... Kusiowa- potrafiła mnie 'przepuszczać' w promocji
      do następnej klasy... jednocześnie pytając się, dlaczego nie zgłosiłem się na
      olimpiadę ( z fizyki... aha, żeby ukrócić ironię- z fizyki zdawałem maturę...
      jako jeden z do wyboru przedmiotów:)))... a mogłem wybrać geografię...
      spacerek:))))

• Gość: Lelek Re: Mój ulubiony nauczyciel....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 06:31
        Kurczę nie pamiętam tych nazwisk :-(
        Historii uczyła mnie Ignatowicz, a fizyki pani Kanarek.
        • login_tymczasowy Re: Mój ulubiony nauczyciel....... 17.05.07, 17:26
          Gość portalu: Lelek napisał(a):

> Kurczę nie pamiętam tych nazwisk :-(
          > Historii uczyła mnie Ignatowicz, a fizyki pani Kanarek.
          To gegry pewnie Teresa Burak?
          • Gość: Lelek Re: Mój ulubiony nauczyciel....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 17:35
            Tak. Pani Burak.
            Dobrze , zbyt dobrze :-( pamiętam też polonistkę panią Platta
    • Gość: pablo77 Re: Mój ulubiony nauczyciel....... IP: *.gorzow.mm.pl 17.05.07, 16:15
      Jaszurski od ZPTów. Miał talent do kowadeł i obcęgów. Podobno dorabiał jako
      dentysta.
      • Gość: Jedenastka Re: Mój ulubiony nauczyciel....... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.07, 20:05
        A ja miło wspominam p. Rachlewicza z SP 11. Z początku bałyśmy się bo w końcu to
        był facet a my dziewczyny. Ale okazało się, że lekcje były fajne. Kilka razy
        grałyśmy nawet w piłkę nożną:)
    • Gość: Krzysiek Pani Cymbrykiewicz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.07, 22:00
      Pani Cymbrykiewicz uczyła mnie polskiego w Technikum Mechanicznym.Kobitka chyba
      z litosci postawiła mi trójkę z polskiego na maturze.Dlatego pamiętam .
      I pamietam jeszcze goscia pana Sejwe który jak się wkurw..ł rzucał kluczami w
      uczniów.Teraz kolo jest teraz radnym miasta Gorzowa.
    • Gość: xxx Pani Eleonora Franków Z II LO IP: *.gorzow.mm.pl 09.06.07, 21:24
      Pozdrawiam
      • Gość: s Re: Dyrektor Franciszek Czarnecki ze szkoły muzycz IP: *.gorzow.mm.pl 09.06.07, 22:22
        nej
        • Gość: 1 Re: Dyrektor Franciszek Czarnecki ze szkoły muzyc IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.06.07, 09:50
          a
          • Gość: kozamaradio To młodziaków tu nie ma? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 10:21
            Same wspomnienia.....
            A o uczących dziś..cisza.
            Czyżby nie było teraz dobrych nauczycieli..czy młodzi tutaj...to ja?
    • Gość: Igulka Re: Mój ulubiony nauczyciel....... IP: *.u3d.net 11.07.07, 22:52
      Ja w tym roku zdałam mature w LO na Puszkina wieczorowe. :) Sami Pan Zmyślony
      od biologii,Pani Radziwanowska wiedziała że chemii nie pojmę nigdy,to samo z
      fizyką z Panem Rotterem,słowa nie mówił jak żywcem ściągałam na
      sprawdzianie.Inni też byli super.A mój absolutny idol to Pan od polskiego.Pan
      Narusiewicz.Jak ja lubiłam jak coś opowiadał:))) Och jak szkoda,że już koniec.
      • andrzejusa Re: Mój ulubiony nauczyciel....... 11.07.07, 22:58
        wiecie co,
        najbardziej nie lubianymi nauczycielami sa ojciec i matka,
        a sa najbardziej kompetentni,
        bo ich nauczyl juz, kolejny nielubiany nauczyciel -zycie.

"prawdziwa" prawde ,
        przekazuja tylko nielubiani nauczyciele.

pozdrowienia
      • login_tymczasowy Re: Mój ulubiony nauczyciel....... 12.07.07, 08:37
        Gość portalu: Igulka napisał(a):

> Pani Radziwanowska wiedziała że chemii nie pojmę nigdy,to samo z
        > fizyką z Panem Rotterem,słowa nie mówił jak żywcem ściągałam na
        > sprawdzianie.
        A jakiego przedmiotu sie nauczylas?
        • Gość: Igulka Re: Mój ulubiony nauczyciel....... IP: *.u3d.net 14.07.07, 16:48
          A ze wszystkich się czegoś nauczyłam hihihi średnia na koniec 4,6 :)))
          pozdrawiam tymczasowego.
          • login_tymczasowy Re: Mój ulubiony nauczyciel....... 15.07.07, 15:59
            Gość portalu: Igulka napisał(a):

> A ze wszystkich się czegoś nauczyłam hihihi średnia na koniec 4,6 :)))
            Srednia "na koniec" wcale nie oznacza, ze czegos sie nauczylas.
            Udowodnilas to w poprzednim poscie.
            • Gość: Igulka Re: Mój ulubiony nauczyciel....... IP: *.gorzow.mm.pl 16.07.07, 07:47
              ach czepiasz sie izomerow sie nauczylam i obliczania elektronbow i innych
              bzdrur.

to nie jest ze mna tak zle
              • Gość: kozamaradio Re: Mój ulubiony nauczyciel....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.07, 08:36
                Ale widząc jak piszesz...polskiego nie miałaś.......
                • Gość: blicek Re: Mój ulubiony nauczyciel....... IP: *.gorzow.mm.pl 23.07.07, 13:53
                  Najlepszy nauczyciel? Tacy sa tylko w bajkach! A tak na serio, najlepszy jest
                  ten, z ktorym się nie miało, choc wiadomo było, że to kosa!
                  • Gość: uczeń Re: Mój ulubiony nauczyciel....... IP: *.gprspla.plusgsm.pl 25.07.07, 18:06
                    whoops...kusiowa, misiewicz, tomczak... o kurcze, o fak!!!:) nie, no wierzę
                    jednak, że Bajka miała ich wszystkich w sobie!!!;)))
                    • Gość: uczeń Re: Mój ulubiony nauczyciel....... IP: *.gprspla.plusgsm.pl 25.07.07, 18:11
                      nawet nie w wyobraźni, że jednak ich nie miała, bo Ona z jakby dalszej okolicy,
                      z innej bajki;))
                • Gość: Igulka Re: Mój ulubiony nauczyciel....... IP: *.u3d.net 04.08.07, 20:30
                  Polski miałam tylko długopisem a nie klawiaturą:):) Trochę mi się literki mylą
                  • Gość: emeryt Re: Mój ulubiony nauczyciel....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.07, 05:47
                    W SP 9 , w moich czasach, pisać długopisem pozwalano dopiero w 3 klasie. Do tgo
                    czasu w ławce był w taki spec otwór wstawiony zbiorniczek z atramentem nazywany
                    kałamarzem a pisało się piórek ale takim, że w plastikowa obsadkę wstawiało się
                    tzw stalówkę.
                    • kozamaradio Re: Mój ulubiony nauczyciel....... 25.01.15, 16:06
                      To juz było.....andriusza!!!
    • wolfenstein3d andriuszy ulubionym nauczycielem był pan od wuefu 26.01.15, 18:02
      i tak mu zostało do dziś
      • andrzejusa Re: andriuszy ulubionym nauczycielem był pan od w 26.01.15, 22:28
        czesc koza !
        faktycznie to juz bylo na forum :)))
        ale zauwaz ze bylo to lat temu 8 , osiem !!!
        i tytul byl "mo ulubiony nauczyciel "

ale faktycznie masz racje koza , to juz bylo,
        txlko , ze po latach biegnacych ,
        niektorych nauczycieli widzimy inaczej:)))

sprawdzilem tez koza coz ja takiego pisalem 8 lat temu ,
        i nie moge wyjsc z podziwy , jakiez to ja madre rzeczy wypisywalem ,
        nie mowiac juz o tym ,
        ze pisalem prawde ,
        co do sprawdzenia jest :))))

no ale pozdrowienia koza !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka