mkblat 20.02.07, 19:31 dodaję (ku radości "innych" miast): SZPITAL, KARDIOLODZY, CHIRURDZY Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: domingo Re: Ikony Gorzowa IP: 213.156.114.* 21.02.07, 01:25 Słowianka i Śfinster!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gorzowiak Re: Ikony Gorzowa IP: 195.47.201.* 21.02.07, 08:17 Mimo tego że dla mnie Gorzów jest piękny to szczerze mówiąc nie ma tu nic ciekawego dla turystów. Już kilka razy gościełem u siebie osoby spoza Gorzowa i miałem problem aby oprowadzić ich po Gorzowie. Miejsca, które są ciekawe dla mnie nie koniecznie muszą być atrakcyjne dla kogoś innego. Bo przecież np. taki bulwar jest fajny dla gorzowian ale dla kogoś ze Szczecina to żadna atrakcja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Ikony Gorzowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.07, 08:49 Oj nie wysilił sie autor, nie wysilił. A gdzie Krystyna Prońko? A gdzie Waldemar Kućko? A gdzie Morawski, nasi fraszkopisarze? A gdzie Jazz Club "Pod Filarami" z jego szefem B.Dziekańskim, który jest znany nie tylko w Polsce? Niemniej uważam, że czymś z czym Gorzów jest najbardziej kojarzony jest... Zielona Góra. I odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: była Gorzowianka Re: Ikony Gorzowa IP: *.slowianin.pl 21.02.07, 08:53 Bardzo kojarzę nazwisko Morawski.Powiedz,kto to jest? Masz racje w Szczecinie nie ma co oglądąc,Gorzów jest piękniejszy. Atrakcja Sczecina jest to,że ma najwięcej szczurów przypadających na 1 mieszkańca, cos 8 sztuk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buba Re: Ikony Gorzowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 09:23 Proszę, nie kreujcie Zdzisława Morawskiego na znaczącego pisarza. Facet pisał średnio, na granicy grafomaństwa. Tego co wydał, lub raczej co mu wydano, nie da sie czytać. Takich "pisarzy" w miastach wielkości Gorzowa są dziesiątki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kozamaradio Re: Ikony Gorzowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 09:30 Furman, Letnia, Kwadrat, schody donikąd i oczywiscie RONDA!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buba Re: Ikony Gorzowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 09:32 Zgadzam się z Tobą co Kazia Furmana. Facet jest po prostu poetą. I TY to wiesz...:) Odpowiedz Link Zgłoś
10robo10 Re: Ikony Gorzowa 21.02.07, 10:47 Nigdy nie byłem w Gorzowie, ale i też nic mnie tam nie ciągnie. Gazety jak i tv oraz radio są albo regionalne albo krajowe. Mieszkając daleko od Gorzowa nie mam najmniejszej szansy zetknąć się z życiem tego miasta. Zostaję tylko Marcinkiewicz - gwiazda studniówek i były ZChN-owiec (i jeśli już coś mi się kojarzy z Gorzowem to kato-narodowe poglądy) . Podobnie jak Gorzów, przez duże masmedia, traktowane są kraje ościenne. czy ktoś zna jakiś zespół z Czech albo żyjącego malarza z Ukrainy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jedrek Re: Ikony Gorzowa IP: *.mynow.co.uk 25.02.07, 01:31 Poprostu....BRAWO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Ikony Gorzowa IP: *.chello.pl 22.02.07, 01:15 do listy mozna by jeszcze dodac szpital na walczaka, oraz ostatnio "slawnego" bylego ordynatora ginekologii... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznanianka Ikony Gorzowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 10:47 Gorzów to przede wszystkim: Batavia Park Róż Słowianka i oczywiscie bułka z pieczarkami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Ikony Gorzowa IP: 89.196.57.* 21.02.07, 11:21 czy "premier z gorzowa" to jest ten facet na zdjęciu, który stoi obok słynnego trenera madeja? kim jest, ten facet na zdjęciu, który stoi obok pomnika szymona giętego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Kto tak pieknie gra???? To ja... To ja.... IP: *.ed.shawcable.net 22.02.07, 01:36 :):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Kto tak pieknie gra???? To ja... To ja... IP: *.dip.t-dialin.net 22.02.07, 08:43 Bernard napisał: > To ja... To ja.... wyglądasz jak pacan! teraz się nie dziwie, że ubliżasz wszystkim od pacanów. musisz się jakoś dowartościowywać. Odpowiedz Link Zgłoś
redcloud Re: Kto tak pieknie gra???? To ja... To ja... 22.02.07, 15:37 primo - bernard jest gruby i pyzata buzke ma. secundo - gdy znajomy pierwszy raz przyjezdza do gorzowa i chce zeby mu miasto pokazac ciagne go na szlak pomnikowy: jancarz-mickiewicz-szymon-swinster- studnia czarwnic-pluta-bamberka. Przy kazdej rzezbe jakas anegdotka, troche historii.piwo w sniezce. howgh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Co to tak pięknie brzmi? To my... To my... IP: *.dip.t-dialin.net 24.02.07, 07:34 > primo - bernard jest gruby i pyzata buzke ma. gruby z pyzatą buźką to tadeo, przyjaciel bernarda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Kto tak pieknie gra???? To ja... To ja... IP: *.ed.shawcable.net 24.02.07, 09:03 Hey redcloud , Ty przewodnik po Gorzowie moglbys "skomponowac"... he he he Odpowiedz Link Zgłoś
malle1 Ikony Gorzowa 23.02.07, 14:46 dziwny - przypadkowy wybór - ikon - a raczej symboli gorzowa - pamiętano o beznadziejnym pomniku - pamiętano o starym tramwaju - pamiętano o sporcie - a przecież miasto ma jeszcze - JAZZ CLUB POD FILARAMI - oto prawdziwa ikona miasta. będąc w Krakowie czy też w Warszawie - zawsze pytają - co tam czarny POD FILARAMI... nie można pominąć tego co mamy najlepsze . niedowiarków zapraszamy na słynne rozmowy - nie tylko o jazzie - na słynnej kanapie. pozdrowienia dla prawdziwych ikon - współczesnego miasta - dla Dziekana- dla Ochwatki - dla Furmana. CZARNY. Odpowiedz Link Zgłoś
malle1 Ikony Gorzowa 23.02.07, 14:46 dziwny - przypadkowy wybór - ikon - a raczej symboli gorzowa - pamiętano o beznadziejnym pomniku - pamiętano o starym tramwaju - pamiętano o sporcie - a przecież miasto ma jeszcze - JAZZ CLUB POD FILARAMI - oto prawdziwa ikona miasta. będąc w Krakowie czy też w Warszawie - zawsze pytają - co tam czarny POD FILARAMI... nie można pominąć tego co mamy najlepsze . niedowiarków zapraszamy na słynne rozmowy - nie tylko o jazzie - na słynnej kanapie. pozdrowienia dla prawdziwych ikon - współczesnego miasta - dla Dziekana- dla Ochwatki - dla Furmana. CZARNY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kibicka Ikony Gorzowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.07, 21:00 Silon to potęga Miasta Gorzów!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eddy Re: Ikony Gorzowa IP: *.ptr.magnet.ie 07.03.07, 22:27 rzeczywiscie zasluzony zaklad pracy, pracowniczka jak sie domyslam? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hm Re: Ikony Gorzowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.07, 22:59 Co tak Stilon poszedł w góre? przeciez miał chyba 28 głosów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sportowiec Re: Ikony Gorzowa IP: *.gorzow.mm.pl 24.02.07, 09:50 Bo kibice, którzy krzyczą "STilon, Stilon" i uzsadniają to podtrzymywaniem "tradycji" myślą, że chodzi o klub sportowy. Odpowiedz Link Zgłoś
redcloud Re: Ikony Gorzowa 24.02.07, 11:15 Po „Stilonie” niebawem tylko ul. Stilonowa zostanie, na dnie szuflady zakurzona kaseta forrum forte howgh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danny Re: Ikony Gorzowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.07, 01:56 > ferrum A ja miałem szpulowy i nie było żadnych super taśm (szlifujących głowice) tylko zwykły standard. Kumpel mi pokazywał głowicę w Finezji z ponad milimetrowym wcięciem od ferrum forte :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Czy ja sie na IKONE nadaje??? I dlaczego nie??? IP: *.ed.shawcable.net 25.02.07, 01:56 Jakas plytka wmurowana w chodnik przy katedrze.... Moze.. lecz nie... Za dudo "komuchow" sie tam "wkrecilo" przed pisowska rewolucja wiec...moze inne mijsce i forma.. Wyrwa popentancy... Moze pomnik.. Gdzies nad Warta.. Lapalem tam ryby w koncu (male i malo...) i z Panem Zacharkiem na wyprawy "na druga strone" sie wybieralem... Za darmo... Piskoze i raki lapalismy na rozlewiskach.. Te pierwsze to rekoma spod kamieni...i zameczalismy na smierc.,..bez powodu... Lecz raki... Te gotowalismy tuzinami w starych garnkach nad ogniskiem i zjadalismy... Powaznie... Wapaniale.. Trzeba wiedziec jak ogon oderwac i "to biale" wydobyc... Jesli te wspomnienia nie jest IKONA....to ja nie wiem co jest... Na moim pomniku stac chce caly dumny... I wysoki i przystojny... I z reka wystawiona ...gdzies tam.. I noga ...postawiona na czyms...... Jak przystalo... na Zawarciaka Kolega Bogdan po mojej prawej z bratem Andrzejem ... I Jacek..I jego brat Szymon... I drugi Bogdan...najlepszy z Bogdanow... I moj brat Krzysiek...pacan nad pacanami... Taki co to... jak nie walniesz...to nie slucha... Pacany...ale kochane... Jak wszyscy bracia ktorym do dupy trzeba czasami nakopac... To juz nie "ikona" ...To juz cala mozaika... Budzet miasta przerosnie zanim ktos zacznie planowac.. Tylu nas bylo... Tylu nas ciagle jest... :):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Ikony Gorzowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.07, 13:22 KATDERA Póki co Gorzów nie ma czegokolwiek, co byłoby jego ikoną. Pozostaje Katedra, zwłaszcza oglądając ją od strony zawarcia. Gdyby tylko pogonić kupców, pod wiaduktem zrobić kafejki i galerie, to byłoby Odpowiedz Link Zgłoś
obwodnica2 Re: Ikony Gorzowa 25.02.07, 15:06 Dal mnie ikoną Gorzowa jest jednak Staleczka. Co by nie mowić to łączy wszystkich : wierzących i niewierzących, partyjnych i bezpartyjnych, mądrych i głupich, prawnikow i lekarzy, politykow i dziennikarzy. No wszyscy kochamy Staleczkę. No nie jest tak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siatkarz Re: Ikony Gorzowa IP: *.gorzow.mm.pl 04.03.07, 12:01 Sebastian Świderski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: na rekord Re: Ikony Gorzowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.07, 18:12 Andrzej Huszcza:) Odpowiedz Link Zgłoś