Gość: marty37 IP: *.olsztyn.mm.pl 29.08.08, 10:34 Wróciłam z Royal Asarlik w Bodrum chętnie opowiem.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Thaurus Re: wróciłam z Royal Asarlik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.08, 10:37 No to opowiadaj :-)) Szczerze mowiac nic nie wiem o hotelu poza tym, ze ma 5 gwiazdek i AI. Interesuje mnie sam hotel (zarcie, klima, basen, obsluga etc.) oraz otoczenie (okolica oraz wycieczki). Z jakim biurem lecialas? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maboz Re: wróciłam z Royal Asarlik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.08, 11:03 No właśnie opowiadaj. Ja lecę co prawda do innego hotelu (Samara, okolice Torby, 18 km od Bodrum), ale intersuje mnie wszystko co dotyczy tej okolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marty37 Re: wróciłam z Royal Asarlik IP: *.olsztyn.mm.pl 30.08.08, 00:43 Hotel tak naprawdę ma 4 gwiazd.Niestety Itaka lubi ubarwiać.Sam hotel może być,okolicę piękne,żarcie dobre nawet bardzo.Baseny trochę za małe,ale da się przeżyć.Plaże niestety wszędzie takie same-wąskie jednak to też nie problem.Piękna restauracja położona na 6 piętrze z widokiem na zatokę rekompensuje wszystko!!!Pokoje schludne sprzątane trochę po łebkach ale też da się przeżyć.Hotel typowo angielski więc skaczą koło nich jak pchły aż do przesady.Do samego hotelu nic nie mam-ładny spory przyjemny.Leciałam z Itaką pierwszy i za razem ostatni.Składam reklamację.Jeśli chcesz wiedzieć dlaczego opowiem.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
frendli Re: wróciłam z Royal Asarlik 30.08.08, 02:29 ja che elciec do tego hotelu 25.09 z ITAKA !!! opisz co jets zle i dlaczego reklamujesz ???? moze byc na maila frendli@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marty37 Re: wróciłam z Royal Asarlik IP: *.olsztyn.mm.pl 30.08.08, 09:46 Będę miała chwilę to napiszę na maila bo długo muszę opisywać a w tej chwili nie bardzo mam czas.Może w poniedziałek obiecuję że się odezwę.Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
frendli Re: wróciłam z Royal Asarlik 31.08.08, 20:28 Pisz pilnuie , w miare szybko i wiarygodnie bo to moje byc albo nie byc w TURKEY !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SG Re: wróciłam z Royal Asarlik IP: *.chello.pl 31.08.08, 20:45 Też się zastanawiam nad tym hotelem, co z nim nie tak? Jak okolica, co Itaka popsuła ? Odpowiedz Link Zgłoś
frendli Re: wróciłam z Royal Asarlik 01.09.08, 21:37 dupa balda z poznania juz nie polece bo nie ma miejsc w samolocie !! także chyba EGIPT !! ale czekam na wiesci od kolezanki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SG Re: wróciłam z Royal Asarlik IP: *.chello.pl 01.09.08, 22:00 Z Warszawy jeszcze są, ale cena taka sobie, w TUI mają podobne i bez lastów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marty37 Re: wróciłam z Royal Asarlik IP: *.olsztyn.mm.pl 02.09.08, 21:05 Witam!Jak obiecałam opiszę dokładniej hotel,okolice i Itakę.Hotel ogólnie ładny.Czysty-baseny trochę małe ale to naprawdę nie problem.Plaże prawdopodobnie w tych okolicach wszystkie takie same czyli wąskie jednak naprawdę czyściutko.Ręczniki z plaży trochę nie tak uprane no ale po co się czepiać.Hotel tak naprawdę 4 gwiazdkowy-Itaka sprzedaje go jako 5.Okolice przepiękne cudowne-warto zobaczyć.Wycieczki u rezydenta drogie (ok.60 euro-Pamukale +w swoim zakresie wyżywienie)Warto jechać bo to tak samo jak być w Egipcie a nie widzieć Piramid!Rafting(65 euro w tym śniadanie i lunch)-najcudowniejsza sprawa w całej Turcji.W tym rejonie jest to najbardziej niebezpieczny spływ jaki jest możliwy dla turystów.Uwierzcie mi że ja się boję wszystkiego wszystkiego!!!A to było coś gdzie mogłabym jechać jutro-jakieś 3 godziny raftingu po rwącej rzece-trzeba to zaliczyć!!!Podobno super jest wyprawa statkiem na Rodos my już nie mieliśmy czasu bo byliśmy tylko tydzień.Tyle o wycieczkach.A ITAKA? Napiszę dalej bo nie ma miejsca następny post... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marty37 Re: wróciłam z Royal Asarlik IP: *.olsztyn.mm.pl 02.09.08, 21:30 No ITAKA...Pierwszy raz z tym biurem i ostatni.Może dla kogoś to pryszcz i nie warto zawracać sobie głowy ale ja tego nie podaruję bo nie jestem frajerką!Po pierwsze:Rezydent to tylko słowo-dowiózł nas do hotelu i powiedział że pózniej będzie-pierwszy raz meldowałam się do hotelu sama.Co więc z ludzmi którzy nie znają angielskiego?Pierwszy problem nastąpił przy przydziale pokoi.Byłam z mężem i 2 dzieci co prawda nie małymi(13 i 17 lat)ale moje dzieci.Zaproponowali nam pokoje hektary od siebie gdzie ja zawsze zaznaczam że mają być obok to chyba logiczne.Z uporem maniaka twierdzili że nie ma takiej możliwości więc musiałam dzwonić do Polski do Pana z Wakacji.pl.Po dłuższej dyskusji dostaliśmy pokoje względnie blisko.Nadmienię że płaciłam 2600 zł za osobę/tydzień i dopłacałam za wyższy standard pokoi(miały mieć 24m kw spore łazienki).W rezultacie dostaliśmy pokoje bez wygód i jakieś 15m kw.Ok.myślałam że spotkam się na drugi dzień z rezydentem i wszystko będzie w porządku.Przecież uważałam że to żaden problem wymienić pokoje bo przecież tak bywa w większości hoteli.Spotkałam się na drugi dzień z rezydentem i poprosiłam o wymianę pokoi bo nie za takie płaciłam.Powiedział że w porządku porozmawia.I tak było.O 13 miałam przyjść bo będą posprzątane i pokażą mi nowe pokoje.O jaka ja głupia tak się cieszyłam!!Rezydent się ulotnił sprzedał mi jeszcze 2 wycieczki za prawie 900 dolców i tyle go widziałam.Nastała godz.13 idę obejżeć te cudowne pokoje.Wchodząc zamurowało mnie pokoje bez okien!!!Bez okien!!Same ściany.Obrazili mnie to mało powiedziane.Dalej następny post Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marty37 Re: wróciłam z Royal Asarlik IP: *.olsztyn.mm.pl 02.09.08, 21:41 No więc poczułam się obrażona.W recepcji pytałam czy to żart?Kpią ze mnie?Dzwoniłam do rezydenta mówiąc że jeśli nie załatwi tego będziemy rozmawiać inaczej.Ależ oczywiście tak tak.CISZAAA.Pisałam smsa bez odezwu.Dzwoniłam do Wakacji.pl-była interwencja ale Itaka stwierdziła że mam za duże wymagania!!!Mieli się odezwać -cisza!!Wcięło wszystkich amba!Tak więc po wpłacie 11 tys.zł+900dolców za fakultet Itaka stwierdziła że nie będzie sobie dupy zawracała jakąś wariatką z Mazur.Nerwy zszarpane walizki nie rozpakowane bo po 3 dniach walki nie było sensu bo za parę dni trzeba by było się już pakować.W tej chwili sprawą zajął się adwokat bo nikt durnia za moje pieniądze robił nie będzie!!!Może nie mam racji ale tak nie postępuje biuro godne zaufania bo chodzby za darmo z nimi nie pojadę!Mam nadzieję że wasze wakacje będą udane i nigdy nie wybierajcie ITAKI.No to tyle pozdrowionka. marty37 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SG Re: wróciłam z Royal Asarlik IP: *.chello.pl 02.09.08, 22:27 Właśnie tak to jest z Itaką, jak hotel ma 4 * to oni dają mu 5, a np. w TUI wszystkie hotele 5 * mają 4 Tui'owe, a w Scanie nawet jeden 5 * ma 3.5 *. Cena w Itace jest wysoka jak za ten hotel, właśnie w TUI mają niezłe hotele po 2100 pln za tydzień za osobę ( 5* ALL), np. Ersan, ponoć niezły. Chyba wybiorę własnie coś takiego, to cena TUI i to katalogowa, bo nie ma lastów do Bodrum: www.tui.pl/strony/52710.php?pokaz[ceny]=1&w_form_termin=2008-9 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SG Re: wróciłam z Royal Asarlik IP: *.chello.pl 02.09.08, 22:28 tu link z cenami, wylot z WAW: www.tui.pl/strony/52710.php?typ=WS&wylot=WAW&dor=2&dw=1222336800&d2=1&dzieci[0]=0&dzieci[1]=0 Odpowiedz Link Zgłoś