Dodaj do ulubionych

Nareszcie :-)))) Surmacz

16.03.07, 06:18
wiadomosci.onet.pl/1503658,11,item.html
Obserwuj wątek
    • Gość: Kłodawa Re: Nareszcie :-)))) Surmacz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.07, 06:20
      Nareszcie ludzie jak świnie z Animals Farm Orwella, aroganccy we władzy,
      gardzący odczyciami wyborców odejdą.
      No ...tylko aby mi się to rzeczywiście stało. Do śmietnika historii
      • Gość: prawica Re: Nareszcie :-)))) Surmacz IP: *.man.poznan.pl 16.03.07, 08:15
        Nareszcie! Jeśli PiS chce uchodzić za partię uczciwą i z zasadami to powinien
        pozbywać się takich postaci z dziwną przeszłością (prąd) i złą teraźniejszością
        (wykorzystywanie stanowiska)
        • Gość: nicelus Re: zezowate szczęście IP: *.dip.t-dialin.net 16.03.07, 14:25
          "prawica" napisała:

> postaci z dziwną przeszłością

raczej brak szczęścia. pech go ciągle prześladuje. przecież największy pech, to
          być w rządzie i pochodzić z gorzowa.
          :)

pomawiają go o kradzież prądu, bo nie wstąpił do sld i nie ukradł elektrowni.
          wyrzucili go z policji, bo agitował za hanną gronkiewicz waltz. teraz nawet
          kwaśniewski i borowski agitowali za hgw, więc już można, ale on agitował zbyt
          wcześnie.

"Rozdał dziennikarzom kopię pisma do komendanta głównego policji. Oskarżył w
          nim byłego rzecznika policji Pawła B. o ujawnienie tajemnicy śledztwa w sprawie
          zabójstwa byłego ministra sportu Jacka Dębskiego. To właśnie Paweł B. jest
          autorem wspomnianego tekstu, a także wicenaczelnym "SE”.

- O przestępstwie dokonanym przez byłego rzecznika poinformowałem komendanta
          policji już 8 grudnia, od tego momentu zaczęły się ataki na mnie. Atakują, bo
          grozi im odpowiedzialność karna - stwierdził Surmacz." - pech, bo mają i
          czasopisma!

"Jeszcze w grudniu zarzucił RFM FM kłamstwa przy relacjonowaniu sprawy śmierci
          policjantów, którzy odwozili do domu dyrektora z resortu spraw wewnętrznych. -
          Złożyłem pozew do sądu, w marcu lub kwietniu sprawę będzie rozpatrywał
          gorzowski sąd - poinformował Surmacz." - znów pech! sąd w okręgu pani
          czubieniak! znów ma przegrane. wyrok napewno będzie niekorzystny jak w sprawie
          z tą radną nieposzlakowanych manier, której według gorzowskiego sądu podobnież
          naubliżał. o ile pamiętam tamtą sprawę, to radna podsłuchała w prywatnej
          rozmowie powiedzenie "czerwone gadziny" i od razu wiedziała, że o niej mowa.
          widocznie sąd też nie miał wątpliwości.

ps. i jeszcze te wieśmaki!
        • Gość: anonim Re: Hej, Prawica IP: *.dsl.irvnca.sbcglobal.net 16.03.07, 18:06
          Masz racje, grajdolek gorzowski do domu. Jeszcze zostalo dwoch gangsterow do
          usuniecia ze stolkow. Brawo Kaczory
          • Gość: Bernard Re: Hej, Prawica IP: *.ed.shawcable.net 16.03.07, 18:24
            Hey anonim,
            Przeciez oni wszyscy kaczorki...To wsztstko pisowcy!!!
            Co ty pieprzysz...
            Wewnetrzne walki partyjne w pis uwazasz za cos pozytywnego???
            Glupi czy co???
            Gietrych kaze to Kaczynski wywala!!!
            • Gość: Kłodawa Re: Hej, Prawica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.07, 21:14
              Bernard przestań ! To tak jakbym stwierdził, że Pęczak i Kwaśniewski to jeden
              grajdołek. Przestań siać tę demagogię.
              • Gość: Bernard Re: Hej, Prawica IP: *.ed.shawcable.net 17.03.07, 04:57
                Hey klodawa,
                To jest forum i kazda hipoteze mozge eksplorowac...
                Jak mnie nie przestaniesz draznic to na obiad do Klodawy nie wpadne i was
                finansowo wykoncze...
                he he he
                :):):):):)
              • Gość: nicelus Re: Hej, Prawica IP: *.dip.t-dialin.net 17.03.07, 06:45
                Kłodawa napisała:

> Bernard przestań ! To tak jakbym stwierdził, że Pęczak i Kwaśniewski to jeden
                > grajdołek. Przestań siać tę demagogię.

???
                wiadomosci.onet.pl/1504354,11,item.html
                ???
                • Gość: Bernard Re: Hej, Prawica IP: *.ed.shawcable.net 18.03.07, 01:01
                  Hey nicelus,
                  Ktio cie o zdanie pyta pisowska trabko...
                  AS kysz....
                  Poszedl won..
    • Gość: General Hydraulic Re: Nareszcie :-)))) Surmacz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.07, 09:45
      I kto teraz wieśmaki będzie woził? Buuuuu
      • Gość: nicelus Re: Nareszcie :-)))) Surmacz IP: *.dip.t-dialin.net 16.03.07, 19:36
        General Hydraulic napisał:

> I kto teraz wieśmaki będzie woził? Buuuuu

nie twoje zmartwienie. martw się lepiej, kto teraz będzie woził akta sądowe.
    • Gość: nicelus Re: Nareszcie :-)))) Surmacz IP: *.dip.t-dialin.net 16.03.07, 12:40
      a to ci dopiero historia:

wiadomosci.onet.pl/1499740,11,item.html
      wiadomosci.onet.pl/1500334,11,item.html
      wiadomosci.onet.pl/1503658,11,item.html
      www.gazetalubuska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20070308/AKTUALNOSCI/70308064&SearchID=73275141095755

www.gazetalubuska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20070310/POWIAT04/70309054&SearchID=73275143719752

książki komornicze w sądzie nie są przepisowo zszyte. można podmieniać
      dokumenty. akta z sądu giną. i.t.p. drobiazgi były powodem kupy śmiechu nad
      błachością problemu jaki zaserwowała nam pani czubieniak wraz z prowadzącym
      wywiad w radiu gorzów redaktorem. bo prawdziwym problemem są wieśmaki!

jak przeczytałem ten pierwszy paszkwil super expresu i rmf fm to od razu
      wiedziałem, że coś w tym jest. często nie wszystko jest prawdą w tym co jest
      napisane w tej gazecie, ale rzadko są takie osobiste nagonki personalne na
      kogoś. teraz wiem że to prywatna sprawa wicenaczelnego redaktora super expresu.
      zaraz podłączyła się pani czubieniak ze swoim bałaganem i wszyscy z gorzowa od
      których policja okazała się skuteczniejsza.

do tego, że zamieszani w przestępstwa decydują o kadrach w policji już wszyscy
      przywykli, ale tych wieśmaków nikt nie daruje!
      • Gość: Bernard Re: Nareszcie :-)))) Surmacz IP: *.ed.shawcable.net 16.03.07, 14:54
        Hey nicelus,
        Teraz Surmaczowi nic tylko do Kazia do Londynu zadzwonic...
        Moze pozwoli mu materac w kuchni na noc rozlozyc...
        Chociaz nie sadze... Kaziu teraz "z takimi" zadawac na pewno sie nie zechce...
        Jak sie tam ktos dowie ze on z PiS-u to moze prace stracic...he he he he
        Lustracja panie kolego, a co, nie wolno???
        Ale jaja...
      • Gość: nicelus Re: Nareszcie :-)))) Surmacz IP: *.dip.t-dialin.net 16.03.07, 14:55
        ps. napisałem, że już wszyscy przywykli do tego, że zamieszani w przestępstwa
        decydują o kadrach w policji. oczywiście chodzi mi tu o powiązanego z mafią
        byłego kadrowca. mam nadzieje, że obecne podchody super expresu okażą się super
        nieskuteczne, ale śledzę z uwgą.
        • Gość: lonia Re: Nareszcie :-)))) Surmacz IP: *.gorzow.mm.pl 16.03.07, 16:23
          Nicelus, naprawdę nie przeszkadza ci ta zła przeszłość?????????????????
          Jesteś taki sam jak on! Napluć wam w gębę, a wy, że deszcz pada!!!!!!
          • Gość: nicelus Re: Nareszcie :-)))) Surmacz IP: *.dip.t-dialin.net 16.03.07, 17:40
            nie pluj pod wiatr lonia, bo się sam opluwasz.
            • Gość: lonia Re: Nareszcie :-)))) Surmacz IP: *.gorzow.mm.pl 16.03.07, 18:01
              To typowe zawracanie d.. Nicelus, więc dla ciebie prościej. W rządzie nie
              powinno być kłamców, krętaczy i przywłaszczających prąd (normalnie nazywają to
              inaczej)
              • Gość: nicelus Re: Nareszcie :-)))) Surmacz IP: *.dip.t-dialin.net 16.03.07, 18:14
                sprawa prądu już dawno była wyjaśniona, ale z tymi wieśmakami to macie rację.
                jakby w niemczech lub usa minister zaproponował senatorowi żarcie z mc donalda
                to by do końca życia był skompromitowany.
              • Gość: anonim Re: Lonia, IP: *.dsl.irvnca.sbcglobal.net 18.03.07, 19:40
                Lonia, to prawda co piszesz. W rzadzie i policji nie powinno byc zlodzieji,
                kretaczy i mafiozo. Popatrz tylko kto trzesie Ziemia lubuska. Uwiklana w
                mafijne uklady gorzowska policja, wojewodowie, starosci a nawet wojtowie gmin.
                Mafia nami rzadzi.
    • Gość: nicelus Re: Nareszcie :-)))) Surmacz IP: *.dip.t-dialin.net 16.03.07, 18:40
      www.radio.zachod.pl/articles/view/surmacz-nic-nie-wiem-o-mojej-dymisji

• Gość: zzz Re: Nareszcie :-)))) Surmacz IP: *.gorzow.mm.pl 16.03.07, 20:13
        Napisz coś o Lepperze,to jest dobry temat,jeżeli oglądasz TVN.
        • Gość: nicelus Re: Nareszcie :-)))) Surmacz IP: *.dip.t-dialin.net 16.03.07, 20:25
          teraz nie zmieniaj tematu.
          • Gość: aga Re: Nareszcie :-)))) Surmacz IP: *.gorzow.mm.pl 16.03.07, 22:42
            wiesmak to psychiczny nieudacznik.
            gowno robi,za to w krytyce nie ma sobie rownych.
            • Gość: nicelus Re: Nareszcie :-)))) Surmacz IP: *.dip.t-dialin.net 16.03.07, 23:21
              aga napisała:

> w krytyce nie ma sobie rownych.

krytyka to też robota.
              • Gość: Bernard Re: Nareszcie :-)))) Surmacz IP: *.ed.shawcable.net 17.03.07, 04:55
                Hey nicelus,
                Okay, wiadomosc nie jest potwierdzona i radosc....nieco przedwczesna...
                Jak myslisz jednak, czuje sie ten twoj komunistyczny kapus na ministerialnym
                stolku widzac, jak ludzie czekaja by na pysk padl...?
                Policjanci mu nie ufaja bo na swoich kapowal...
                Rozumiesz???
                Oczywiscie nie...
                Podpowiem: Policja to bardzo specyficzna sluzba...Lojalnosc dla kolegow to
                podstawa...
                Jemu nie ufaja: zdradzil swoich i do tego pisowiec...
                Beda rozliczac...jak przyjdzie czas..
                • Gość: glina Re: Nareszcie :-)))) Surmacz IP: *.gorzow.mm.pl 17.03.07, 07:58
                  Bernard masz rację z tą lojalnością. Swojego partnera musisz być pewien! A
                  Surmacza to nawet po hamburgery bym nie wysłał bo kupiłby nie takie!
                  Wśród policjantów i to tych młodych (nie z układu, sitwy, spisku, zmowy)ma on
                  opinię jak najgorszą. I sam na to zasłużył!!!
                  • Gość: Kłodawa Re: Nareszcie :-)))) Surmacz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.07, 08:08
                    Jednak jak chore są nasze partie. Próbuje uogólniać ale nie chodzi mi tylko o
                    PiS. Chore dlatego, że selekcja dobrych urzędników lub liderów tychże będących
                    u władzy jest niestety zbyt często negatywna. Ten negatywny mechanizmi selekcji
                    istniaje silnie zakorzeniony we wszytskich partiach.
                    Dlatego proponuje Jednomandatowe Okręgi Wyborcze a nie pozwolą sobie na takie
                    numery ....
                  • Gość: Bernard Re: Nareszcie :-)))) Surmacz IP: *.ed.shawcable.net 18.03.07, 00:37
                    Hey glina,
                    Rozumiem ze jestes jednym z tych ktorzy "nie spia by inni mogli spac"...
                    Salut!
                    Zaufanie w twojej pracy to 99.9% sukcesu...
                    Nie ma zaufania - dobry chlopak oberwie...
                    Tak jest w Gorzowie, Warszawie i New York...
                    Zycze powodzenia i....przyjaciol "pod reka"...
                    :):):)
                    • Gość: glina Re: Nareszcie :-)))) Surmacz IP: *.gorzow.mm.pl 18.03.07, 14:14
                      Dzięki Bernard za dobre słowo. Wstyd nam że mamy takiego viceministra, ale go
                      przetrwamy. Pocieszające jest to, że facet sam odarł się z mitu, który wokół
                      siebie tworzył.
                  • e_werty Re: Nareszcie :-)))) Surmacz 18.03.07, 01:21
                    "...Wśród policjantów i to tych młodych..."

... stary - pieprzysz w bambosz! Skąd ci "młodzi" mają niby znać Surmacza?
                    Przeciez on w polityce dłużej niz niektórzy z nich zyją!
                    A opinie o Surmaczu kształtują ci jego koledzy co nadal śmigają po krawężnikach
                    a w niedzielę zakładja kapcie biorą flachę i ogladając TV - dowiaduja się co
                    robi Surmacz - no i stwierdzaja że "oni by lepiej rzadzili" - oczywiście gdyby
                    tylko chcieli!!! No ale nie chcą...
                    • e_werty Re: Nareszcie :-)))) Surmacz 18.03.07, 01:25
                      Właśnie siedzę nad skladem... teksty "modlitewne i rozważania"...i takie
                      różne... a to cytat:

"...Ps 25, 14-21
                      Pan przyjaźnie obcuje z tymi, którzy się Go boją, i powierza im swoje
                      przymierze. Oczy me zawsze zwrócone na Pana, gdyż On sam wydobywa nogi moje z
                      sidła. Wejrzyj na mnie i zmiłuj się nade mną, bo jestem samotny i
                      nieszczęśliwy. Oddal uciski mojego serca, wyrwij mnie z moich udręczeń! Spójrz
                      na udrękę moją i na boleść i odpuść mi wszystkie grzechy! Spójrz na mych
                      nieprzyjaciół: jest ich wielu i gwałtownie mnie nienawidzą. Strzeż mojej duszy
                      i wybaw mnie, bym się nie zawiódł, gdy się uciekam do Ciebie. Niechaj mnie
                      chronią niewinność i prawość, bo w Tobie, Panie, pokładam nadzieję."

... to tekst dla Surmacza.... :)
                    • Gość: Bernard Re: Nareszcie :-)))) Surmacz IP: *.ed.shawcable.net 18.03.07, 04:53
                      Hey werty,
                      Chlopaki i dziewczyny "w niebieskim" (lub czarnym) ida tam skad inni
                      uciekaja....
                      Nastawiaja swoje glowy by innych dupy chronic!!!
                      Kazdy i kazda z nich chce jednego - partnera z bolu ktoremu moze ufac...
                      Zaufanie to podstawa pracy...
                      Nie ma zaufania - nie ma pracy...
                      Koledze surmaczowi nie ufaja...i ta nieufnosc przekazuja mlodym...
                      No i te "wiesmaki" jedynie potwierdzaja ze to jest partyjny koles a nie
                      policjant...
                      PS. Jakies wieci od Kazia z Londynu???
                      Mam nadzieje ze mu sie powodzi i nabiea sil by wrocic....
                    • Gość: glina Re: Nareszcie :-)))) Surmacz IP: *.gorzow.mm.pl 18.03.07, 14:09
                      Bambus pominę, zostawię go tobie...Myślisz jak Surmacz, sitwowo i strefowo!
                      Znają go z wizytacji jednostek, kiedy zachowuje się jak paw! Znają go z
                      wystąpień sejmowych i komisji bezpieczeństwa (zajrzyj na strony MSW, to też je
                      poznasz) znają go z opowiadań kolegów, którzy mieli z nim do czynienia na
                      naradach, znają go z internetowego forum policyjnego, gdzie toczą się opowieci
                      o jego zachowaniu, wypowiedziach i pomysłach, znają go z akcji
                      wieśmak....Wystarczy. A teraz weź ten bambus i zamknij się z nim w łazience.
                      Trochę pokory, nie jesteś taki mądry za jakiego się uważasz!
                      • e_werty Re: Nareszcie :-)))) Surmacz 18.03.07, 14:18
                        "...znają go z opowiadań kolegów, którzy mieli z nim do czynienia na
                        naradach, znają go z internetowego forum policyjnego, gdzie toczą się opowieci
                        o jego zachowaniu, wypowiedziach i pomysłach..."

... wlaśnie o tym pisalem! krążą o nim "opowieści z magla"... i tyle!

P.S.
                        Czytaj ze zrozumieniem czytanego tekstu - pisalem o "bamboszu" (to taki kapeć)
                        Ty jesteś pewnie tan glina z patrolu co pisać umie? Gorzej z czytaniem...
                        • Gość: glina Re: Nareszcie :-)))) Surmacz IP: *.gorzow.mm.pl 18.03.07, 18:41
                          Ty znasz go lepiej ze wspólnie spędzonych nocy?!
                          Nie posługuj się stereotypami, a tak w ogóle to i tak mam cię za durnia!
                          • e_werty Re: Nareszcie :-)))) Surmacz 18.03.07, 19:04
                            "Ty znasz go lepiej ze wspólnie spędzonych nocy..." a co? zdradził cię?
                            • Gość: glina Re: Nareszcie :-)))) Surmacz IP: *.gorzow.mm.pl 18.03.07, 19:40
                              Zdradził ...mi wasz intymny związek! Miłość nie wybiera - Werty to
                              pedera...niestety nie rasta...chłop to czy niewiasta???
                              Prawo mówi, że w takich sytuacjach masz prawo do odmowy zeznań, więc już go nie
                              usprawiedliwiaj!
                  • Gość: zytko Re: Policjanci nie z ukladu???? IP: *.dsl.irvnca.sbcglobal.net 19.03.07, 22:52
                    Pokaz mnie takigo policjanta w Gorzowie ktory nie wchodzi w sklad ukladu. Od
                    dzielnicowego do samej gory wszyscy gdzies sa przylepieni i pracuja dla ukladow
                    a nie dla przecietnego obywatela.
                    • Gość: Kłodawa Re: Policjanci nie z ukladu???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.07, 23:03
                      Istotny jest system. Tylko system wytworzy takich policjantów. System, który na
                      drugi dzień nie wyeliminował ministra , który dowozi hot dogi jest chorym
                      systemem i matrycą odbijającą negatywy a nie pozytywy
                      • Gość: Bernard Re: Policjanci nie z ukladu???? IP: *.ed.shawcable.net 20.03.07, 00:35
                        Hey klodawa,
                        Powiedz mi...kogo posadza na fotelu???
                        Przeciez "najdzielnijsi" poszli na pierwsza linie frontu wlalki z Polakami...
                        Eksperci i inni madrzy ludzie unikaja ich.. Nie chca sobie w "papiery"
                        narobic..Boja sie ze beda rozliczani po upadku rzadu...i powrocie do
                        normalnosci.. Nie chca ryzykowac dorobku zycia i wyladowac na minimalnej
                        rencie.. "za wspolprace z rezimem"...
                        To nie zarty..
                        Rezerwowych brakuje a reszta plecami sie odwraca...
                        Czwartego koalicjanta szukaja... Byle kto, byle pozwolil na stolkach siedziec..
                        Parodia..
                        PS. Byle do wyborow
                    • Gość: Bernard Glupie i bezpodstawne zarzuty... IP: *.ed.shawcable.net 20.03.07, 00:29
                      Hey zytko,
                      Takie myslenie wlasnie wbija ci do glowy pis..
                      Kazdy to zlodziej i kanciarz i komuch...
                      Tylko wy kur...wa swieci (choc uchlani)...
                      • Gość: Kłodawa Re: Glupie i bezpodstawne zarzuty... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 07:18
                        Orwellowskie świnie są wszędzie. Zarówno u komuchów jak i u czarnuchów.
                        Twierdzę jednak, że więcej (aczkolwiek w temacie wątku nie ma to żadnego
                        znaczenia) u komuchów.
                • Gość: anonim Re: Bernard!!!!!! To jest obywatelski obowiazek IP: *.dsl.irvnca.sbcglobal.net 19.03.07, 20:14
                  To co ty nazywasz kapowaniem, ja nazywam postawa obywatelska. Zdecydowanie
                  jestem przeciwny naduzywaniem slowa "kapus,kapowanie". Spoleczenstwo
                  obywatelskie ktore chcieli bysmy miec a nie mamy, polega wlasnie na tym iz
                  wszelkie nieprawidlowosci, naruszenie prawa jest od razu zglaszane przez
                  obywateli do odpowiednich wladz.Wladze rozwiazuja naruszanie i lamanie prawa
                  gdyz sama policja nie jest w stanie dotrzec do kazdego zakatka osiedla, lasu
                  czy wsi. Ludzie sie nie boja i robia to co nalezy do ich obowiazkow. Zobacz jak
                  to sie odbywa za granicami Polandii.W naszej, polskiej zasciankowej mentalnosci
                  spoleczny obowiazek nazywa sie DONOSICIELSTWEM,DONOSEM,KAPOWANIEM. Ile pokolen
                  potrzeba aby ten zascianek zmienic na europejska cywilizacje?
                  • Gość: Bernard To samo mowili komunisci... IP: *.ed.shawcable.net 20.03.07, 00:47
                    Hey anonim,
                    Moze masz racje..
                    Tylko mi powiedz dlaczego ludzi ktorzy spelniali taki sam swoj "spoleczny
                    obowiazek" podczas rzadu komunistow zdrajcami sie nazywa...
                    Rozlicza sie....Lustruje..Poniza...
                    Spoleczenstwo "socjalistyczne" takze mialo usuwac wszelkie nieprawidlowosci i
                    naruszania praw"...
                    Powaznie..
                    Nie pamietasz? Moze tatusia zapytaj...
                    Jak znajdziesz jakis stary transparent w piwnicy to nie musisz nic zmieniac..
                    Te same hasla i te same metody...
                    Prawo. Sprawiedliwosc. Nowe spoleczenstwo... Wszystko to samo!!!
                    Czy mamy sie przygotowac na nastepna, po-pisowska porcje rozliczania i
                    ponizania???
                    I to sa jaja...
                    • alejaja33 Re: To samo mowili komunisci... 20.03.07, 08:15
                      Drogi Bernardzie, który nie ma imienin wtedy, kiedy jest Bernarda:)
                      Anonim nie ma "może racji". On ma w 100% rację. My, Polacy narzekamy na
                      policję, na przestępczość, na to, że ktos kradnąc gaz spowodował wybuch i
                      smierć kilku osób. Ale...
                      ... jak zadzwonię na policję i powiem, że sąsiad maltretuje dziecko, to ten
                      sąsiad i inni sąsiedzi nazwą mnie kapusiem i wybobcują.
                      ... jak zadzwonię do gazowni i powiem, że sąsiad kradnie gaz, to koledzy
                      sąsiada rozpowszechnia informacje, że jestem bez serca.
                      ...jak powiem kanarom w tramwaju, że ten gość nie ma biletu, to reszta niczym
                      bazyliszek będzie chciała zabić mnie zwrokiem. itd. itp.
                      Ale ty też masz rację. Bo czymże jest obecna lustracja? Dla mnie jest to
                      samodonosicielstwo na zasadzie: jak sie przyznasz to MOŻE nic ci nie zrobimy. A
                      lepiej się przynaj bo my i tak wiemy. No to jak wiecie to po co pytacie?
                    • Gość: anonim Re: Nie rozumiesz o czym mowie IP: *.dsl.irvnca.sbcglobal.net 20.03.07, 18:46
                      > Moze masz racje..
                      > Tylko mi powiedz dlaczego ludzi ktorzy spelniali taki sam swoj "spoleczny
                      > obowiazek" podczas rzadu komunistow zdrajcami sie nazywa...
                      > Rozlicza sie....Lustruje..Poniza...
                      > Spoleczenstwo "socjalistyczne" takze mialo usuwac wszelkie nieprawidlowosci i
                      > naruszania praw

Nie pojmujesz o czym mowie. Ci co pracowali dla komuny robili to w celu obrony
                      systemu politycznego.Ich interesowalo kto jest zaangazowany politycznie i po
                      czyjej stronie, sluzylo to tylko dominujacej partii. Teraz spelniony
                      obywatelski obowiazek sluzy przecietnemy obywatelowi a nie systemowi. Nikt nie
                      prosi o informacje odnosnie zebrania w sasiednim domu a o informacje o
                      kradziezy okien z budowy, kradziezy paliwa, zaklocenia ladu i porzadku
                      spolecznego, infomacja o samowoli budowlanej czy zwyklego balaganiarstwa,
                      przemytu narkotykow czy ucieczki z miejsca wypadku. Polecam jeszcze raz
                      wejrzenie jak to sie robi w innych demokratycznych spoleczenstwach i nikt
                      obywateli nie nazywa "donosicielami".
      • Gość: Głodny Podrózny Dwa Wieśmaki proszę z dostawą do pociągu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.07, 07:07
        Na stację Włoszczowa
        • wiosnaludzikow Re: Dwa Wieśmaki proszę z dostawą do pociągu 18.03.07, 07:40
          Gość portalu: Głodny Podrózny napisał(a):

Czy z KFC też dostarczają ? Nie wiesz ?
        • Gość: zzz Re: Dwa Wieśmaki ---głdny podróżny. IP: *.gorzow.mm.pl 18.03.07, 10:32
          wejdz na alegro i sobie zamów
    • Gość: glina Re: Nareszcie :-)))) Surmacz IP: *.gorzow.mm.pl 18.03.07, 14:19
      Oczywiście ten bambus to dla werty'ego (choć w oryginale był bambosz)
      A modlitwa jest piękna Surmaczowi się przyda, może zmieni jego sumienie!
    • Gość: też wyborca Re: Nareszcie :-)))) Surmacz i Jego koledzy... IP: *.gorzow.mm.pl 18.03.07, 18:13
      Tacy święci. Innych pouczali i pouczają....
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=73&w=59198512&a=59198512
      • Gość: gorzowianin Re: Nareszcie :-)))) Surmacz i Jego koledzy... IP: *.gorzow.mm.pl 18.03.07, 18:23
        Wstyd przewodnia siła narodu...PiS
        wiadomosci.onet.pl/1504725,11,item.html
        • Gość: Kłodawa jak dzieci.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 19:07
          Pewnie, że wstyd. Widzisz chłopie. Zachowujecie się partyjniacy z którejkolwiek
          bądż partii jak dzieci w piaskownicy. PiSowiec wykazuje łobuza z PO a PeOwiec
          wykazuje łobuza z PiS.
          • Gość: nicelus Re: jak dzieci.. IP: *.dip.t-dialin.net 29.03.07, 14:24
            tęskno ci do czasów, gdy partia była schronieniem dla łobuzów? gdy poza partią
            karano nie tylko niewinnych ludzi, ale również szykanowano ich rodziny?
    • Gość: Kłodawa Znowu TKM w wydaniu Surmacza :((( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.07, 12:54
      Na co ten Kaczyński czeka
      • Gość: Kłodawa Re: Znowu TKM . Uzupełniam o link z info IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.07, 12:56
        wiadomosci.onet.pl/1510769,11,item.html
        • Gość: nicelus Re: Znowu "Super Express" / RMF FM IP: *.dip.t-dialin.net 29.03.07, 13:59
          znowu informacja z "se" i rmf fm! nic dziwnego że minister jest już tymi
          informacjami zmęczony. to co robi wicenaczelny redaktor super expresu, to
          przekracza wszelkie granice.

www.gazetalubuska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20070310/POWIAT04/70309054&SearchID=73275143719752

"- To atak na mnie - mówił Surmacz na piątkowej konferencji prasowej w
          Gorzowie.

Rozdał dziennikarzom kopię pisma do komendanta głównego policji. Oskarżył w nim
          byłego rzecznika policji Pawła B. o ujawnienie tajemnicy śledztwa w sprawie
          zabójstwa byłego ministra sportu Jacka Dębskiego. To właśnie Paweł B. jest
          autorem wspomnianego tekstu, a także wicenaczelnym "SE”.

- O przestępstwie dokonanym przez byłego rzecznika poinformowałem komendanta
          policji już 8 grudnia, od tego momentu zaczęły się ataki na mnie. Atakują, bo
          grozi im odpowiedzialność karna - stwierdził Surmacz. Jeszcze w grudniu
          zarzucił RFM FM kłamstwa przy relacjonowaniu sprawy śmierci policjantów, którzy
          odwozili do domu dyrektora z resortu spraw wewnętrznych. - Złożyłem pozew do
          sądu, w marcu lub kwietniu sprawę będzie rozpatrywał gorzowski sąd -
          poinformował Surmacz."

• Gość: nicelus Re: Znowu "Super Express" / RMF FM IP: *.dip.t-dialin.net 29.03.07, 15:10
            a propos sprawy, to ona nie dotyczy surmacza, tylko jego zięcia:

www.radio.zachod.pl/articles/view/komendant-sprawdzi-strazaka

coć zapewne, gdyby nie był zięciem surmacza, to by ten błąd proceduralny
            komendanta nikomu nie przeszkadzał. biedny chłopak...

• Gość: Kłodawa Re: Znowu "Super Express" / RMF FM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.07, 20:19
              W każdej demokracji jest zasadnicza różnica pomiędzy potraktowaniem naruszenia
              procedury przypadkowe , a przypadkowe naruszenie procedury zięcia jakiegos
              polityka.
              • Gość: nicelus Re: Znowu "Super Express" / RMF FM IP: *.dip.t-dialin.net 29.03.07, 21:26
                Kłodawa napisał:

> W każdej demokracji jest zasadnicza różnica pomiędzy potraktowaniem
                naruszenia
                > procedury przypadkowe , a przypadkowe naruszenie procedury zięcia jakiegos
                > polityka.

jest akurat odwrotnie. w demokracji nie ma takiej różnicy.

a tak na marginesie to jakie naruszenie procedury! przecież miał zaświadczenie
                z wku. dopóki trybunał konstytucyjny się nie wypowie, że musi być pieczątka w
                książeczce wojskowej, to wszystko jest zgodne z prawem.
                :D

kliknij "audio" i posłuchaj co mówi dariusz żołądziejewski - rzecznik lubuskich
                strażaków:

www.radio.zachod.pl/articles/view/strazacy-wyjasniaja-sprawe-zatrudnienia-ziecia-min-surmacza

• Gość: Kłodawa Re: Znowu "Super Express" / RMF FM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.07, 21:28
                  >jest akurat odwrotnie. w demokracji nie ma takiej różnicy.
                  Raczysz żartować :-))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka