Dodaj do ulubionych

Pergo zostało wycofane

IP: *.gazeta.pl 30.11.01, 08:42
Wczoraj wieczorem Zarząd Pergo Gorzów postanowił wycofać zespół z rozgrywek
ligowych.
Tyle oficjalny komunikat.
Wg mnie to tragedia całego Gorzowa. Myślałem, że mimi kłopotów działacze zrobią
wszystko żeby klub istniał. Poza tym taka sytuacja jak w Gorzowie praktycznie
ma miejsce we wszystkich klubach żużlowych w kraju. Ostatecznie okazuje się że
nie jest to do końca prawda. Po tylu latach jazdy wśród najlepszy zespół
poddaje się bez walki.
Tragedia i szok dla wszystkich choć trochę znają się na żużlu.
Obserwuj wątek
    • borys-krakow Re: Pergo zostało wycofane 30.11.01, 10:04
      NIEODWOŁALNIE???
      • Gość: skok Re: Pergo zostało wycofane IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 30.11.01, 10:42
        Muszą jeszcze zgłosić to do GKSŻ.
        • Gość: J24 Re: Pergo zostało wycofane IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 30.11.01, 10:47
          Gość portalu: skok napisał(a):

> Muszą jeszcze zgłosić to do GKSŻ.

Nie załamujcie, kurde, coś optymistycznego (na ból głowy) :))))
        • Gość: ROBERT Z Re: Pergo zostało wycofane IP: *.gazeta.pl 30.11.01, 10:48
          Właśnie dziś mają to zgłosić. Jeżli jest to oficjalna decyzja zarządu klubu to
          raczej nie ma już szans żeby to zmienić.
          W przyszłym roku będziemy jeździć na ligę do Zielonej Góry albo Piły.
          Fajnie.
      • mariog Re: Pergo zostało wycofane 30.11.01, 15:10
        Przez 18 lat jestem kibicem Stali Gorzów. Kiedy dziś przeczytałem o wycofaniu
        mojego klubu z rozgrywek byłem w szoku. Kocham ten klub i nie wyobrażam sobie
        życia bez niego. To prawdziwa tragedia. Jeśli my kibice coś możemy jeszcze
        zrobić to zróbmy. To ostatnia chwila życia Staleczki.

Mario (Stal Gorzów)
    • Gość: Blic Re: Pergo zostało wycofane IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 30.11.01, 10:48
      Gość portalu: ROBERT Z napisał(a):

> Wczoraj wieczorem Zarząd Pergo Gorzów postanowił wycofać zespół z rozgrywek
      > ligowych.

Takiej biedy jeszcze nie było...

> Wg mnie to tragedia całego Gorzowa.

I to jak cholera.

> Poza tym taka sytuacja jak w Gorzowie praktycznie
      > ma miejsce we wszystkich klubach żużlowych w kraju.

I to jest właśnie w tym wszystkim najbardziej osobliwe.
      Do ostatniej chwili nie przypuszczałem, że coś takiego może się wydarzyć.

> Ostatecznie okazuje się że
      > nie jest to do końca prawda.

Jestem bardzo ciekaw jak to wygląda od kuchni u innych zespołów. Skąd np. taki
      Atlas ma tak wielką kasę żeby kompletować super drużynę. Z czego utrzymuje się
      Apator, itp.

> Po tylu latach jazdy wśród najlepszy zespół poddaje się bez walki.

Myślę, że to nie jest tylko koniec Stali. To może być po prostu koniec żużla.
      Zdaje się, że nie jest to na tyle popularny sport żeby się mógł utrzymać.
      Jeśli w Gorzowie nie znaleźli się chętni sponsorzy i widzowie nie dopisywali to
      niby gdzie jest lepiej?
      Z drugiej jednak strony jeśli taki sport miałby być utrzymywany od początku do
      końca przez samorządy i kasę publiczną to może lepiej od razu wpisać żużel w
      kompetencje ministerstwa kultury.

> Tragedia i szok dla wszystkich choć trochę znają się na żużlu.

To jest początek końca. Szkoda, że od nas się zaczeło.

pzdr
      Bx
      • Gość: Piter Re: Pergo zostało wycofane IP: *.teleton.pl 30.11.01, 18:12
        A co zrobiono w miescie żeby nie padło, prasa zamieszcza suche notki, urzędnicy
        olewają, ludzie !!! w zielonej sobie radzą i są w pierwszej lidze, a czwarty
        zespół ekstraklasy sobie nie radzi. Miasto jest bezjajowe a nie żużel.
        Pozdrawiam.
        • Gość: Blic Re: Pergo zostało wycofane IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 30.11.01, 18:26
          Gość portalu: Piter napisał(a):

> A co zrobiono w miescie żeby nie padło, prasa zamieszcza suche notki, urzędnicy
          > olewają, ludzie !!! w zielonej sobie radzą i są w pierwszej lidze, a czwarty
          > zespół ekstraklasy sobie nie radzi. Miasto jest bezjajowe a nie żużel.

Nie, żebym się po części nie zgadzał z tym twierdzeniem. Niemniej jednak ciśnie
          się na usta pytanie: A co Ty zrobiłeś w tej kwestii? Czyśbyś był z innego miasta?

pzdr
          Bx
        • Gość: suchy2 Re: Pergo zostało wycofane IP: *.kam.pl 30.11.01, 18:40
          "Moja granicząca z pewnością teoria na ten temat wygląda tak :
          Szef RIO z Zielonej Góry , znany i zagorzały nota bene fan Falubazu w zmowie ze
          znaną tropicielką afer z lokalnego tygodnika też ZG ale z Gorzowa , Ewą Sz.
          wspólnie i za porozumieniem doprowadzili do sytuacji , że w związku z
          zagrożeniem sankcjami prokratorskimi Zarząd Miasta wycofał dotację.
          Znamiennym jest również fakt , że podobne dotacje dokonywane w płd. podstolicy
          naszego woj. mimo kwot znacznie przekraczjących gorzowskie nie budzą niczyich
          zastrzeżeń i służą bezskutecznie dalszemu umacnianiu chwały falubazskich
          zgrzeblarek . Jak mi podpowiadają ten mały karakan z tyg. ZG również poczynił
          znaczne postępy na niwie deprecjacji swojego rodzinnego miasta zwłaszcza w
          dziedzinie powolnego doprowadzania do likwidacji gorzowskiego żużla. Artykuły
          EL Godor pasa przy aprobacie szefa RIO , listy do red. o "konieczności pełnej
          kontroli" społecznych pieniędzy spowodowały , że nikt rozsądny nie zaangażuje
          się w rozwój gorzowskiego żużla aby nie być stale narażonym na pomówienia ,
          tłumaczyć się przed kontrolerami RIO , prokuratorami itd itp. . Dzielnie
          wtóruje im w tym GL." napisałem to kiedyś trochę uzupełniłem i dalej
          podtrzymuję zwłaszcza po tym co się dzisiaj w nocy stało. Niestety Zyzio
          świadomie lub nie znów nasrał w swoje gniazdo. I proszę nie wmawiać mi , że to
          nieprawda , że wszystkiemu winni dziennikarze i cykliści. Prasa to
          potęga.Pozdro.
          • borys-krakow Re: Pergo zostało wycofane 30.11.01, 18:44
            Gość portalu: suchy2 napisał(a):

> Jak mi podpowiadają ten mały karakan z tyg. ZG
            Zysnarski?
            • Gość: suchy2 Re: Pergo zostało wycofane IP: *.kam.pl 30.11.01, 18:45
              borys-krakow napisał(a):

> Gość portalu: suchy2 napisał(a):
              >
              > > Jak mi podpowiadają ten mały karakan z tyg. ZG
              > Zysnarski?
              tak , ten z poduchą pod dupą jak jeździ samochodem.Pozdro.

• borys-krakow Zysnarski 30.11.01, 18:48
                Wyjątkowy kutas. Nawet chciałem założyć stosowny wątek, ale myślałem, że już nie żyje.
                • Gość: suchy2 Re: Zysnarski IP: *.kam.pl 30.11.01, 18:51
                  borys-krakow napisał(a):

> Wyjątkowy kutas. Nawet chciałem założyć stosowny wątek, ale myślałem, że już ni
                  > e żyje.

Jak dobrze wiesz najgorsze są te huje z metra cięte.
                  • borys-krakow Re: Zysnarski 30.11.01, 18:52
                    ... ale żeby zaraz żyły wiecznie???
                    • Gość: suchy2 Re: Zysnarski IP: *.kam.pl 30.11.01, 18:55
                      borys-krakow napisał(a):

> ... ale żeby zaraz żyły wiecznie???

Niestety.
                      • Gość: suchy2 Re: Zysnarski IP: *.kam.pl 30.11.01, 19:02
                        Gość portalu: suchy2 napisał(a):

Z tego co wiem to radni pewnie by coś dla Pergo na następny rok w budżecie
                        zafiksowali , a teraz po tych aferach (wykrytych przez ZG ku uciesze RIO) to nie
                        dość , że nic nie będzie to jeszcze ze strachu (uzasadnionym lub nie) ale na
                        wszelki wypadek przed odpowiedzialnością karną Zarząd Miasta zażądał zwrotu 600
                        tys. To tak dla informacji.Pozdro.
    • Gość: SD Re: Pergo zostało wycofane IP: 63.142.121.* 30.11.01, 18:41
      Oby to byl kolejny trick w celach marketingowych, chociaz tym razem sie troche
      obawiam ze to koniec, niestety ambicje mecenasa Synowca i grupy zapalencow
      nijak nie pokrywaja sie z sytuacja gospodarcza w miescie jak i w kraju. Szkoda
      ze umiera cos tworzone przez lata, no i fakt ze nigdy Gorzow nie spadl do
      drugiej ligi a teraz sam sie poddaje.
    • Gość: xx Prego wycofane- czyja to wina???? IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 30.11.01, 19:43
      Tych pseudokibiców! Nie, nie paru kretynów którzy czasem na tor podchmieleni
      wlatywali. Tych którzy siedzieli na VIPACH! Niby kibicowali Stali, a wtedy
      kiedy trzeba było pomóc, mówili że gondor biadoli. Ba nawet działali częściowo
      na szkode Klubu, biorąc na lewo kartnety za Friko. Co do rzekomego
      wyolbrzymiania sprawy prez gondora. Niedawno spotkałem byłego żużlowca Stali,
      ten mówił że Gondor wyolbrzymia sprawe, tak samo było rok temu w Lesznie...
      Sami widzeliście jak "wyolbrzymił"...
      • Gość: suchy2 Re: Prego wycofane- czyja to wina???? IP: *.expacdrezdenko.pl 01.12.01, 00:58
        Gość portalu: xx napisał(a):

Tych którzy siedzieli na VIPACH! Niby kibicowali Stali, a wtedy
        > kiedy trzeba było pomóc, mówili że gondor biadoli. Ba nawet działali częściowo
        > na szkode Klubu, biorąc na lewo kartnety za Friko.

Tak tu przyznaję Ci rację te całe VIP-y zamiast bulić kasę za to , że mogą
        posiedzieć na głównej trybunie co najmniej 20-30 razy więcej niż normalny bilet
        to się cieszyli , że mają karnet za darmo. A teraz będą mieli gówno. Jeździłem na
        Formułę 1 , GP w Berlinie i Cardiff , formułę amerykańską CART w Lausitz k.
        Drezna i tam bilety dla VIP-ów kosztowały 4000-5000 DM . Bo ichniejsze VIP-y
        obraziliby się jak by było taniej i każdego by było na to stać a nie tylko VIP-y.
        A u nas ? Duma z karnetu za darmo , paranoja , Ci z kasą nie płacą a ta reszta
        bez kasy musi bulić.Pozdro.Strasznie jestem wkurwiony.
    • Gość: Pepe Re: Pergo zostało wycofane IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 30.11.01, 20:51
      To dla mnie tragedia.Gorzów bez zuzla nie bedzie taki sam. Stal Gorzow
      forever!!!
      • Gość: b.G. Re: Pergo zostało wycofane IP: *.arcor-ip.net 30.11.01, 22:20
        Gość portalu: Pepe napisał(a):

> To dla mnie tragedia.Gorzów bez zuzla nie bedzie taki sam. Stal Gorzow
        > forever!!!

Tak czesto sie slyszy o klopotach finansowych, nie tylko klubow sportowych, ze to
        co tu czytam jest dla mnie niesamowitym szokiem. Mialem nadzieje, ze jednak da
        sie uratowac zuzel w Gorzowie. A tu taki cios. Gorzow bez zuzla. Chyba jednak
        malo kto moglby sobie cos takiego wyobrazic.
        Powinien dostac w morde ten, kto sra we wlasne gniazdo i to tak skutecznie.
        Zys... opisywal od tak dawna historie Gorzowa (w ZG), czyzby zachcialo mu sie
        torzyc historie ? I jaka ?
        Czy istnieje jeszcze mozliwosc uratowania zuzla ?!

• Gość: Pepe Re: Pergo zostało wycofane IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 30.11.01, 22:54
          Jesli Stal zostanie wycofana to uplynie jeszcze wiele wody w Warcie zanim znowu
          wróci na szczyty.Wystarczy spojrzec na spadkowiczów:Rzeszów,Gniezno,Tarnów
          itp.To juz nigdy nie bedzie dawna Stal.Mam nadzieje ze jeszcze zobaczymy u nas
          na torze Śwista,Palucha,Crumpa...
    • tom_tom Głos z Zielonej 01.12.01, 18:43
      Wygląda na to, że Pergo padło dokumentnie i nie wystartuje w żużlowej
      ekstralidze. I chociaż jest to szansa dla ZKŻ-tu to mi szkoda gorzowiaków.
      Zupełnie bez sensu, że jeden z najlepszych polskich klubów pęka jak bańka
      mydlana. Współczesny sport jest głupi.
      • Gość: J24 Re: Głos z Zielonej IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 01.12.01, 22:51
        tom_tom napisał(a):

> Zupełnie bez sensu, że jeden z najlepszych polskich klubów pęka jak bańka
        > mydlana. Współczesny sport jest głupi.

Dzięki za kondolencje. Przykre. Jeszcze trudno mi w to uwierzyć. To coś takiego
        jak akcja w amerykańskim filmie instruktażowych dla wielbłądzich jeźdźców :(
    • Gość: Marek P. ... żeby wygrać, trzeba wlaczyć IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 08.12.01, 13:49
      Kibice walczą o swój zespół... i wygrają.
      JESTEM Z WAMI !
      Jak trzeba zrzucę się :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka