ant777 03.09.07, 15:54 Dziś dzieci i młodzież tłumnie ruszyły do szkół i przedszkoli. I jak tam wrażenia? Bo moje dziecko było uśmiechnięte i zadowolone z pierwszego dnia w szkole. I oby tak było co roku. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
login_tymczasowy Re: Dziś trzeciego września 03.09.07, 16:01 Mlode laski blyskaja lydkami. Wesole jest zycie staruszka. Odpowiedz Link Zgłoś
ant777 Re: Dziś trzeciego września 03.09.07, 16:07 login_tymczasowy napisał: > Mlode laski blyskaja lydkami. > > Wesole jest zycie staruszka. Pewnie, że wesołe. Zawsze można iść na podyplomówkę albo uniwerek III wieku :) Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Dziś trzeciego września 03.09.07, 16:22 login_tymczasowy napisał: > Mlode laski blyskaja lydkami. > > Wesole jest zycie staruszka. łomatko! oglądasz się za nieletnimi? idź chociaż pod liceum! Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Dziś trzeciego września 03.09.07, 16:59 Zazdroszczę. Moja córka zapewne tez była uśmiechnięta. Za jakieś pół godziny mi opowie jak było. Jak wychodziłam do pracy - spała. Do kitu....... Odpowiedz Link Zgłoś
blic Re: Dziś trzeciego września 03.09.07, 20:42 calama napisała: > Zazdroszczę. Moja córka zapewne tez była uśmiechnięta. Za jakieś > pół godziny mi opowie jak było. Jak wychodziłam do pracy - spała. Ciężko okupiona zdolność kredytowa. Na poziomie zadawania sobie pytań o to, co jest ważniejsze... Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Dziś trzeciego września 03.09.07, 22:31 blic napisał: > Ciężko okupiona zdolność kredytowa. > Na poziomie zadawania sobie pytań o to, co jest ważniejsze... > spokojnie, ja wiem, co jest ważniejsze wychodzę tez o 14 czy 15, ale ten trzeci września mnie tak nastroił córka zmieniła przedszkole, zmieniła grupę i nie ja po nią poszłam do pracoholika mi daaaaaleko Odpowiedz Link Zgłoś
anbxl Re: Dziś trzeciego września 03.09.07, 22:50 Oj bylo ciezej niz w poprzednich latach choc to juz 4 klasa i 3 sredniej,bo.......poraz pierwszy nie moglam pozwolic sobie na dzien wolny....To jest UE wlasnie...A w pracy zapiernicz jak rzadko,bo tysiace wrocily z wakacji i kazdy nagle czegos pilnie potrzebowal....bbbrrrrr.Po pracy bieg...jazda nie za szybka bo korki w tunelu,ale i tak 11 km w 35 minut to szybko...a tu dzieci czekaja przed do domem,bo dodatkowe szkolne zakupy......Szybka jazda do Carrefoura (po 19h jedyny otwarty sklep w okolicy)a tam........tlumy ludzi i puste polki...Jutro latorosle obeda sie bez 32 str klaseru,chlebakow,teczki 7.5 mm.A tu mowia,ze szkola podstawowa gratis....W tv kielbasa wyborcza (Belgia poraz pierwszy nie ma rzadu od 3 iesiecy tylko walki polityczne)ze od olowka,po zeszyt szkola ofiaruje...Maz zadzwonil do szkoly i powiedzieli mu,ze oni zapomnieli zglosic sie,ale to nic,bo rodzice lubia wydawac na swoje pociechy...Wiem,ze powiecie,ze zyje w innych warunkach,ale proporcjonalnie wychodzi tyle samo,bo za same ksiazki do liceum ok 500 euro...Aby jak najmniej pierwszego dnia szkoly Odpowiedz Link Zgłoś
ant777 Re: Dziś trzeciego września 04.09.07, 07:52 anbxl napisała: ......Szybka jazda do > Carrefoura (po 19h jedyny otwarty sklep w okolicy)a tam........tlumy > ludzi i puste polki...Jutro latorosle obeda sie bez 32 str > klaseru,chlebakow,teczki 7.5 mm. No, co ty, kupujesz na ostatnią chwilę? Ale w sumie dobrze, że przeczytałem twój post, bo nie wiem czy mój dzieciak wziął ze sobą shorty na gimnastykę. Dzwonię do żony i oczywiście słyszę "the number..pierdu, pierdu.. please try again later" Pieprzone komórki.. Odpowiedz Link Zgłoś
login_tymczasowy Re: Dziś trzeciego września 04.09.07, 08:15 ant777 napisał: > nie wiem czy mój dzieciak wziął ze sobą > shorty na gimnastykę. Dzwonię do żony i oczywiście słyszę "the > number..pierdu, pierdu.. please try again later" Pieprzone komórki.. Zona rozmawia z Kim Innym... A Ty powinienes raczej do dzieciaka dzwonic. ************************** No i co, zaczelo sie, a w okolicznych szkolach tyko co dziesiate dziecko w uniformach. Rezym kaczystowski znowu sie nie spisal. Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Dziś trzeciego września 04.09.07, 11:14 "...Rezym kaczystowski znowu sie nie spisal...." ...zabrakło Dzierzyńskiego edukacji polskiej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ant777 komórka dla dziecka? 04.09.07, 12:10 login_tymczasowy napisał > Zona rozmawia z Kim Innym... > > A Ty powinienes raczej do dzieciaka dzwonic. Wpierwej musiałby włączyć komórkę. A jeśli chodzi o komórkę dla dziecka to jestem zacofany, bo nie rozumiem po co gównarzerii telefony. Jak siostrzeniec poszedł do gimnazjum, to trzeba było mu kupić komórkę, bo okazało się jest jedynym w klasie bez telefonu. Jak zaczanał podstawówkę, to jedynie zapytał, czy jego plecak, to podróbka. Usłyszał, że to oryginalny chiński plecak :) Za moich czasów na fali były zegarki z kalkulatorkiem przywożone z Berlina Zachodniego. Ewentualnie takie z melodyjkami podnoszącymi ciśnienie nauczycielom na lekcjach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jona Re: komórka dla dziecka? IP: *.cec.eu.int 04.09.07, 14:05 Oj to byly twoje czasy,a teraz sa inne i zalezy od miejsca...Ale juz w podstawowce dzieciaki szpanuja,a w sredniej hhhmmmmPewnie nie masz jeszcze dzieci,a jak bedziesz mial to zapewniam ciebie,ze nie bedziesz chcial zeby byly gorsze.Oczywiscie u mnie wszystko w granicach rozsadku....Obecnie moja starsza przebywa w tzw srodowisku szmalownych i dzieciaki co miesiac zmieniaja komorki,PSP,mp4,a ona od paru miesiecy chce nowa komorke i nic z tego....Ale jezeli chodzi o okladki,torbe do szkoly ciuchy to niestety musi miec jak inni (eastpack,van dutch,b&b)a to kosztuje kupe kasy....Male dzieci maly klopot,duze dzieci duzy klopot Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Dziś trzeciego września 04.09.07, 11:19 "....A w pracy zapiernicz jak rzadko,bo tysiace wrocily z wakacji i kazdy nagle czegos pilnie potrzebowal...." ... a tu sracze zatkane... papier w kiblu sie kończy... nadeptali w hallu... ledwo sie wyrabiasz? "...To jest UE wlasnie..." Odpowiedz Link Zgłoś
login_tymczasowy Re: Dziś trzeciego września 03.09.07, 22:51 ... wazne, ze ksiazki oblozone. Odpowiedz Link Zgłoś
redcloud Re: tha day after 04.09.07, 08:57 ... za to poszukiwanie sali 14a zakonczylo sie dzisiaj sukcesem tuz przed 8! :) ufff. howgh Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Dziś trzeciego września 04.09.07, 09:07 dziś 04.09 i już jestem załamana... Pani zeznała, że córka mocno odstaje od grupy... To gdzie ją mam dać? juz chodzi z dziećmi starszymi o półtora, dwa lata. Normalna jest, nie jest geniuszem. Może przestać jej czytać książeczki? Nie myślałam,że to może byc problem... Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Dziś trzeciego września 04.09.07, 11:22 "...Może przestać jej czytać książeczki?" ... zacznij jej czytać Bibilię... albo jeszcze lepiej Torę z komentarzami!! Na pewno poziom opadnie! Odpowiedz Link Zgłoś
blic Re: Dziś trzeciego września 04.09.07, 23:15 calama napisała: > Pani zeznała, że córka mocno odstaje od grupy... Jeśli odstaje na plus to chyba nie ma problemu? W przedszkolu nie stanie jej się intelektualna krzywda. Myślę, że przedszkole jest raczej od wyrabiania umiejętności społecznych. Na Twoim miejscu cieszyłbym się z takiej wiadomości. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hihi Re: Dziś trzeciego września IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.07, 14:15 a jak mundurki:P?? Odpowiedz Link Zgłoś