ryszardr11 01.01.08, 20:32 Szukam fachowca, który potrafi zbudować w mieszkaniu antresolę. Czy ktoś może mi w tym pomóc? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: on Re: Antresola IP: *.adsl.inetia.pl 01.01.08, 21:07 To w Policji juz nie macie stolarzy? Odpowiedz Link Zgłoś
ryszardr11 Re: Antresola 01.01.08, 22:11 Jeśli nie znasz stolarza, który potrafi zrobić antresolę to nie marnuj swojego i mojego czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Co to takiego ta "antresola" ? IP: *.dial.telus.net 02.01.08, 01:19 Hey Ryszard...I dlaczego ja musisz miec... Brmi...drogo do zrobienia... Czy zwykly taboret nie bylby lepszy? :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Co to takiego ta "antresola" ? IP: *.dip.t-dialin.net 02.01.08, 01:36 jak mowa o stolarstwie, to nie znaczy, że masz strugać głupka. Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Co to takiego ta "antresola" ? 02.01.08, 02:09 "...masz strugać głupka." .. jako siódme dziecko stolarza indiańskiego, nie musi strugac - ma to od urodzenia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Znaczy sie....nie wiecie... IP: *.dial.telus.net 02.01.08, 02:14 Hey, Szkoda... :) Odpowiedz Link Zgłoś
login_tymczasowy Re: Antresola 02.01.08, 07:44 Antresola latwizna. Sam zrobisz, jesli masz narzedzia. Nie podskocze z porada, bo mieszkam troche daleko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Andresola - rodzaj drewnianego prasola? IP: *.dial.telus.net 02.01.08, 08:00 Hm...? Odpowiedz Link Zgłoś
ryszardr11 Re: Andresola 02.01.08, 09:19 Ja tu poważnie, a wy sobie jaja robicie. Zrobić porządną antresolę wcale nie jest łatwo. Trzeba wiedzieć jakich materiałów użyć, gdzie "wpuścić" belkę w ścianę, gdzie postawić podpory, schody, wzmocnienia. ja się na tym nie znam i szukam fachowca. Odpowiedz Link Zgłoś
login_tymczasowy Re: Andresola 02.01.08, 10:06 Latwo, latwo. Szkielet na belkach 2 x 4', podloga pioro-wpust, konstrukcja najlepiej samonosna na tubajforach mocowanych do sciany. Odpowiedz Link Zgłoś
blic Re: Andresola 02.01.08, 10:21 login_tymczasowy napisał: > na tubajforach Czy czasem polscy majstrowie nie mają na to innego grypsu? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Andresola 02.01.08, 10:57 blic napisał: > Czy czasem polscy majstrowie nie mają na to innego grypsu? :)) nie, właśnie tak mówią! na wyspach ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Andresola IP: *.dip.t-dialin.net 02.01.08, 11:59 ryszardr11 napisał: > Zrobić porządną antresolę wcale nie jest łatwo. jak bedziesz łączył deski na nut und feder, to uważaj aby się nie zablindowało na oberlaufcie, bo wtedy bez sztamajzy ani rusz. Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Andresola 02.01.08, 12:03 Gość portalu: nicelus napisał(a): > jak bedziesz łączył deski na nut und feder, to uważaj aby się nie > zablindowało na oberlaufcie, bo wtedy bez sztamajzy ani rusz. > hehe to jak tłumaczyłam sobie z niemieckiego nazwy różnych maszyn, urządzeń i inne techniczne nazewnictwo ... po polsku mówiły mi róznie dużo jak po niemiecku :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Andresola IP: *.dip.t-dialin.net 02.01.08, 12:11 zablindowało mi sie na oberlaufcie i śrubsztak nie ryksztosował dopiero sztamajza i młotek z czujnikiem pomogły. :) Odpowiedz Link Zgłoś
budrys77 Re: Andresola 02.01.08, 12:16 Miejcie litość i podajcie Ryśkowi jakieś namiary na antresolomejkera:) Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Andresola 02.01.08, 12:22 budrys77 napisał: > Miejcie litość i podajcie Ryśkowi jakieś namiary na antresolomejkera:) > do nicelusa to piszesz? on moze znac jedynie antrsolomajstera ;) Odpowiedz Link Zgłoś
login_tymczasowy Re: Andresola 02.01.08, 12:47 Gość portalu: nicelus napisał(a): > jak bedziesz łączył deski na nut und feder, Rzemioslo polskie wisi calkowicie na jezyku niemieckim. Teraz tendencje sie odwroca (z powodu niecheci Niemcow do polskiej pracy) i w Polsce bedziemy mieli jezyk i row zamiast pioro i wpust. No i tubajfory. Odpowiedz Link Zgłoś
obwodnica2 Re: Andresola 02.01.08, 17:45 Galeria Sztuki Najnowszej dawniej Galeria Nowych Mediów. Tam są fachowcy. Odpowiedz Link Zgłoś
obwodnica2 Re: Andresola 02.01.08, 17:46 obwodnica2 napisał: > Galeria Sztuki Najnowszej dawniej Galeria Nowych Mediów. Tam są > fachowcy. Oni się mieszczą przy ul. Pomorskiej. Robią naprawdę piękne funkcjonalne antresole z bajerami Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Andresola 02.01.08, 18:06 Andresola - to Andrzej z parasolem w ... A antresola - to gatunek fasoli z antypodow... Odpowiedz Link Zgłoś