calama 10.04.08, 09:10 cały wczorajszy dzień, całą noc i jeszcze teraz ... słońce potrzebne! natychmiast! wiosna to jest, bo dla roślin to dobrze, że pada, wszystko się rozwija... ale słońca by się przydało :) jest słońce - jest humor ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czarna.pan_tera Re: Ciągle pada 10.04.08, 09:33 Tu gdzie jestem zaczelo padac jakies pol godziny temu. Licze, ze do popoludnia przestanie bo bylabym zmuszona tu nocowac, a wtedy chyba umarlabym ze strachu ... Odpowiedz Link Zgłoś
ant777 Re: Ciągle pada 10.04.08, 09:43 czarna.pan_tera napisała: > Tu gdzie jestem zaczelo padac jakies pol godziny temu. > Licze, ze do popoludnia przestanie bo bylabym zmuszona tu nocowac, a wtedy chyb > a > umarlabym ze strachu ... Jesteś w Transylwanii? :) Odpowiedz Link Zgłoś
czarna.pan_tera Re: Ciągle pada 10.04.08, 09:46 ant777 napisał: > Jesteś w Transylwanii? :) nie, ale wieczorami tu straszy i slychac dziwne dzwieki ... Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Ciągle pada 10.04.08, 10:14 czarna.pan_tera napisała: > nie, ale wieczorami tu straszy i slychac dziwne dzwieki ... omamy i głosy? :P tak tylko mi się skojarzyło ;) Odpowiedz Link Zgłoś
czarna.pan_tera Re: Ciągle pada 10.04.08, 10:19 calama napisała: > omamy i głosy? :P > tak tylko mi się skojarzyło ;) to bym jeszcze przezyla i nie bala sie :) ale to zupelnie co innego raz samo spadlo lustro, nagle i bez powodu ... 77 lat nieszczescia Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Ciągle pada 10.04.08, 10:27 czarna.pan_tera napisała: > to bym jeszcze przezyla i nie bala sie :) dziwne, ja wolę duchy i wszystko inne niż omamy i głosy ;) > ale to zupelnie co innego > raz samo spadlo lustro, nagle i bez powodu ... > 77 lat nieszczescia powód musiał być - może kołek kiepsko wkręcony? a nieszczęście dlaczego? komuś szkła się wbiły? jeśli nie - to szczęście :) Odpowiedz Link Zgłoś
czarna.pan_tera Re: Ciągle pada 10.04.08, 10:37 calama napisała: > czarna.pan_tera napisała: > > > to bym jeszcze przezyla i nie bala sie :) > dziwne, ja wolę duchy i wszystko inne niż omamy i głosy ;) > > > ale to zupelnie co innego > > raz samo spadlo lustro, nagle i bez powodu ... > > 77 lat nieszczescia > powód musiał być - może kołek kiepsko wkręcony? > a nieszczęście dlaczego? komuś szkła się wbiły? > jeśli nie - to szczęście :) lustro wisialo od wielu lat i kolek zostal w scianie moze ktos usilowal sie z kims skontaktowac i szukal sposobu?? zawsze jak tlucze sie lustro to 7 lat nieszczesc gwarantowanych a to bylo duze lustro, wiec 77 lat nieszczesc :) Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Ciągle pada 10.04.08, 10:40 czarna.pan_tera napisała: > lustro wisialo od wielu lat i kolek zostal w scianie > moze ktos usilowal sie z kims skontaktowac i szukal sposobu?? może się przekręcił? Wstrząsy były to i spadł. U Kózki niedawno spadł zegar. Byłam przerażona, bo wisiał nad jej łóżkiem. Ale... spadł, bo kopała w ścianę. :) > > zawsze jak tlucze sie lustro to 7 lat nieszczesc gwarantowanych > a to bylo duze lustro, wiec 77 lat nieszczesc > :) Nie pitol! Bo to będzie samospełniająca się przepowiadnia. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna.pan_tera Re: Ciągle pada 10.04.08, 10:56 calama napisała: > może się przekręcił? Wstrząsy były to i spadł. > U Kózki niedawno spadł zegar. Byłam przerażona, bo wisiał nad jej > łóżkiem. Ale... spadł, bo kopała w ścianę. :) akurat tu nie ma dzieci i nikt nic nie manipulowal przy lustrze i najzwyczajniej w swiecie samo spadlo poza tym zadnych wstrzasow ziemi nie zanotowano w tym obszarze Europy > Nie pitol! > Bo to będzie samospełniająca się przepowiadnia. to prawda, raz nie odczarowalam stluczonego lustra i mialam 7 lat zlej passy teraz juz wiem co robic i przy kolejnej stluczce zaraz byly antyczary i ... podzialalo :) Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Ciągle pada 10.04.08, 11:15 czarna.pan_tera napisała: > poza tym zadnych wstrzasow ziemi nie zanotowano w tym obszarze > Europy i bardzo dobrze... nie jest to miłe uczucie miałam wątpliwa przyjemność kilka razy się załapać... > przy kolejnej stluczce zaraz byly antyczary > i ... > podzialalo :) > jakie antyczary? czarownica jesteś? czarna magia? hokus-pokus? Odpowiedz Link Zgłoś
czarna.pan_tera Re: Ciągle pada 10.04.08, 11:56 calama napisała: > jakie antyczary? > czarownica jesteś? > czarna magia? > hokus-pokus? kiedys sie tym interesowalam :) Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Ciągle pada 10.04.08, 12:38 czarna.pan_tera napisała: > kiedys sie tym interesowalam :) zaczynam się Ciebie bać ;) Odpowiedz Link Zgłoś
czarna.pan_tera Re: Ciągle pada 10.04.08, 14:00 calama napisała: > zaczynam się Ciebie bać ;) kiedys bede smazyc sie w piekle :) Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Ciągle pada 10.04.08, 10:08 ant777 napisał: > Jesteś w Transylwanii? :) O! Transylwania może być! Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Ciągle pada 10.04.08, 10:08 czarna.pan_tera napisała: > Tu gdzie jestem zaczelo padac jakies pol godziny temu. > Licze, ze do popoludnia przestanie bo bylabym zmuszona tu nocowac, a wtedy chyb > a > umarlabym ze strachu ... chętnie bym gdzieś wyjachała :) nawet tam, gdzie straszy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
czarna.pan_tera Re: Ciągle pada 10.04.08, 10:22 calama napisała: > chętnie bym gdzieś wyjachała :) > nawet tam, gdzie straszy ;) wierz mi, ze tu nie chcialabys byc ;) a jesli jestes amatorka mocnych wrazen to pozwol sie zamknac w parku sztywnych ;) Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Ciągle pada 10.04.08, 10:28 czarna.pan_tera napisała: > wierz mi, ze tu nie chcialabys byc ;) > a jesli jestes amatorka mocnych wrazen to pozwol sie zamknac w parku sztywnych > ;) jesteś w kostnicy? <zdziwiona> i mimo wszystko wolę inne mocne wrażenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
czarna.pan_tera Re: Ciągle pada 10.04.08, 10:39 calama napisała: > jesteś w kostnicy? <zdziwiona> > i mimo wszystko wolę inne mocne wrażenia :) coz za pomysl, ja i kostnica to jak ogien i woda ;) nigdy w zyciu, choc wiem, ze kiedys i tak tam trafie Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Ciągle pada 10.04.08, 10:40 czarna.pan_tera napisała: > coz za pomysl, ja i kostnica to jak ogien i woda ;) > nigdy w zyciu, choc wiem, ze kiedys i tak tam trafie nic nie jest pewna na tym świecie, nawet to, że trafimy do kostnicy :P Odpowiedz Link Zgłoś
ant777 kostnica z dostępem do internetu :) 10.04.08, 10:52 To byłby hit - kostnica z dostepem do netu. A może nie :) Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: kostnica z dostępem do internetu :) 10.04.08, 10:55 ant777 napisał: > To byłby hit - kostnica z dostepem do netu. > A może nie :) laptop + komórka i masz neta nawet w kostnicy oby tylko miał kto obsługiwać ;)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
czarna.pan_tera Re: kostnica z dostępem do internetu :) 10.04.08, 10:58 calama napisała: > ant777 napisał: > > > To byłby hit - kostnica z dostepem do netu. > > A może nie :) > > laptop + komórka i masz neta nawet w kostnicy > oby tylko miał kto obsługiwać ;)))))) hehe, ale zarty ;) Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: kostnica z dostępem do internetu :) 10.04.08, 11:16 czarna.pan_tera napisała: > hehe, ale zarty ;) to nie żarty! Odpowiedz Link Zgłoś
czarna.pan_tera Re: kostnica z dostępem do internetu :) 10.04.08, 11:57 zartujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
ant777 mnie się żarówka przepaliła - to jest pech 10.04.08, 10:59 Kupiłem w 2004 taką energooszczędną Philipsa do kinkietu. Miała wytrzymać 8 lat, padła po czterech. Ale skoro tak, to odgrzebałem paragon, kartonik i pojechałem do castoramy reklamować towar co powinien jeszcze wytrzymac 4 lata. Usłyszałem, że 8 lat to jest na trwałość żarówki ale tak wogóle to towar mogę reklamować do dwóch lat od zakupu. No, cóż producent mógłby napisać, że trwałość żarówki wynosi nawet i 100 lat ale co z tego. Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: mnie się żarówka przepaliła - to jest pech 10.04.08, 11:13 ant777 napisał: > Kupiłem w 2004 taką energooszczędną Philipsa do kinkietu. Miała > wytrzymać 8 lat, padła po czterech. to dziadowstwo! miałam żarówkę philipsa taką do pokoju dziecięcego - jedno włączenie - zapala się delikatne światło, drugie - normalne jasne. Padła po roku. Żadnego paragonu nie miałam. Teraz mam w nosie firmowe żarówki. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna.pan_tera Re: mnie się żarówka przepaliła - to jest pech 10.04.08, 12:00 zartujecie? kto zbiera paragony za zarowki? jestem chyba nienormalna Odpowiedz Link Zgłoś
ant777 Re: mnie się żarówka przepaliła - to jest pech 10.04.08, 12:11 czarna.pan_tera napisała: > zartujecie? > kto zbiera paragony za zarowki? > jestem chyba nienormalna Ja zbieram. Żarówka energooszczędna kosztuje ok. 20zł, zwykła ok. 1- 2zł. W razie czego wolę wymienić niż kupować energooszczędną na nową. Ostatnio zacząłem zbierać paragony i pudełka do żarówek do samochodu. Dzięki ci wysoka i niska izbo za wprowadzenie 24- godzinnego świecenia. Jedyne co trzeba dopilnować, to opisać paragon i pudełko, bo inaczej po kilku miesiącach nie będzie wiadomo co jest od czego. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna.pan_tera Re: mnie się żarówka przepaliła - to jest pech 10.04.08, 13:59 ant777 napisał: > Jedyne co trzeba dopilnować, to opisać paragon i pudełko, bo inaczej > po kilku miesiącach nie będzie wiadomo co jest od czego. Czy ja dobrze widze? :)) to co piszesz dla mnie jest nieosiagalne i nie do realizacji nie potrafie! Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: mnie się żarówka przepaliła - to jest pech 10.04.08, 12:47 czarna.pan_tera napisała: > zartujecie? > kto zbiera paragony za zarowki? > jestem chyba nienormalna no coś Ty? nie zbieram a ant777 musi być koziorożcem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ant777 Re: mnie się żarówka przepaliła - to jest pech 10.04.08, 12:51 calama napisała: > a ant777 musi być koziorożcem ;) oj nie :) W dodatku znaki zodiaku mają dla mnie zerowe znaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna.pan_tera Re: mnie się żarówka przepaliła - to jest pech 10.04.08, 13:57 calama napisała: > no coś Ty? > nie zbieram > a ant777 musi być koziorożcem ;) jako typowa ryba wszyskie papiery gubie nie wiem nawet gdzie jest moj dyplom znalezienie przeze mnie jakiegokolwiek dokumentu w domu graniczy z cudem wszystkie papiey budza we mnie paniczny strach ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ant777 Re: mnie się żarówka przepaliła - to jest pech 10.04.08, 14:09 czarna.pan_tera napisała: > jako typowa ryba wszyskie papiery gubie > nie wiem nawet gdzie jest moj dyplom > znalezienie przeze mnie jakiegokolwiek dokumentu w domu graniczy z cudem > wszystkie papiey budza we mnie paniczny strach ;) Ja od czasu poszukiwań papierów z latami pracy przy okazji uporządkowałem wszystkie inne papierkowe rzeczy. W segregatorach osobno leżą pity z rachunkami, osobno gwarancje, opłaty bieżące. A i jeszcze jedno w osobnym pudełku trzymam paragony za tankowanie paliwa i wyciągi ze stanem konta. Oszalałem? :) Odpowiedz Link Zgłoś
czarna.pan_tera Re: mnie się żarówka przepaliła - to jest pech 10.04.08, 14:47 ant777 napisał: > Ja od czasu poszukiwań papierów z latami pracy przy okazji > uporządkowałem wszystkie inne papierkowe rzeczy. W segregatorach > osobno leżą pity z rachunkami, osobno gwarancje, opłaty bieżące. > A i jeszcze jedno w osobnym pudełku trzymam paragony za tankowanie > paliwa i wyciągi ze stanem konta. > Oszalałem? :) Nie, nie oszalales - chyba ;) Rachunki, pity, wyciagi, akta notarialne, oplaty - to dla mnie abstrakcja. Nie wiem gdzie to jest w domu. W razie czego (odpukac) musialabym wszystko "przekopac" i zrozumiec. A to juz za trudne dla mnie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Ty masz problemy???? IP: *.dial.telus.net 13.04.08, 00:07 Hey mrowka, To nic nie wiesz o moich... Za pare dni bed w Gorzowie... Ja, kolego, parasili ze soba nie woze.. A w Gorzowie pada... A wiec? Cos z tym deszczem trzeba zroboc... Ja to tobie zostawie... jesli ktos ma na take rzeczy wplyw....to ty... :):):) PS.Ja sie nie myle... Pogpode bede mial dobra... Dziekuje mrowka... he he he he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Ty masz problemy???? IP: *.dip.t-dialin.net 16.04.08, 10:14 Bernard napisał: > A w Gorzowie pada... pada wiele zarzutów w stosunku do magistratu. parasol nie pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
kemot_ski Re: Ciągle pada 11.04.08, 02:31 jakby co, to od dłuższego czasu trzymam ręce na klawiaturze- a u mnie nie pada!;)))...cud!;) albo czy co!;)))) ale tak serio, to do pełni humoru, brakuje mi nieba błękitu, aż do przesytu;) Odpowiedz Link Zgłoś
kemot_ski Re: Ciągle pada 12.04.08, 01:12 forumowy.komentator napisał: > dziś nie pada jesli tak się wsłuchać w to, co na parapecie nie słychać, to mozna usłuszeć- to fakt;) Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Ciągle pada 12.04.08, 10:19 cała noc deszczowa i jeszcze teraz :( słońca! Odpowiedz Link Zgłoś
kemot_ski Re: Ciągle pada 12.04.08, 23:12 calama napisała: > słońca! trochę go było, porąbałem trochę drwa, co wcale a wcale nie zmienia oczekiwania na błękit;( Odpowiedz Link Zgłoś
kemot_ski Re: Ciągle pada 13.04.08, 01:07 ...i tego warto się trzymać:))) bo dziś jest dla mnie tak jakby poniekąd - wyjątkowy dzień:) i bynajmniej nie mam na myśli pojedynku jeźdźców ze stajni stalowych rumaków z braćmi mniejszymi ze stajni myszki miki;) Odpowiedz Link Zgłoś
czarna.pan_tera Re: Ciągle pada 13.04.08, 11:14 kemot_ski napisał: > ...i tego warto się trzymać:))) bo dziś jest dla mnie tak jakby > poniekąd - wyjątkowy dzień:) zazdroszcze dla mnie to jeden z dni, ktore musze przezyc bo nie mam wyboru na wybor nie mam odwagi ... Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Ciągle pada 15.04.08, 13:36 czarna.pan_tera napisała: > zazdroszcze > dla mnie to jeden z dni, ktore musze przezyc > bo nie mam wyboru > > na wybor nie mam odwagi ... Kobieto, bez paniki. Wiosna jest. Uśmiechnij się. Spojrzyj w oczy Kubusiowi. Będzie dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
czarna.pan_tera Re: Ciągle pada 15.04.08, 14:04 calama napisała: > Spojrzyj w oczy Kubusiowi. > Będzie dobrze! Komu mam spojrzec w oczy? Kubusiowi? a kto to? Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Ciągle pada 15.04.08, 14:06 czarna.pan_tera napisała: > Komu mam spojrzec w oczy? > Kubusiowi? a kto to? Mały chłopiec. Dwóch lat nie ma. Przecież mówiłam, że jestem jasnowidzką. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
czarna.pan_tera Re: Ciągle pada 15.04.08, 14:20 calama napisała: > Mały chłopiec. Dwóch lat nie ma. > Przecież mówiłam, że jestem jasnowidzką. ;) zabawne ... moze powinnam sie cos dowiedziec ... na priva? Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Ciągle pada 15.04.08, 19:10 czarna.pan_tera napisała: > zabawne ... > moze powinnam sie cos dowiedziec ... > na priva? sorry pomyliłam Cię z kimś innym mam nadzieję, że mi wybaczysz :) po prostu ... strzelałam i nie trafiłam nie ma co privatować ;) Odpowiedz Link Zgłoś
czarna.pan_tera Re: Ciągle pada 15.04.08, 19:36 calama napisała: > nie ma co privatować ;) a ja mysle, ze jest o czym ;) Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Ciągle pada 15.04.08, 19:56 czarna.pan_tera napisała: > a ja mysle, ze jest o czym ;) będziesz mnie bić? Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Ciągle pada 15.04.08, 20:11 czarna.pan_tera napisała: > nie, wole rozmowe ;) ufffffff od razu czuję się bezpieczniej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
czarna.pan_tera Re: Ciągle pada 15.04.08, 20:47 Tak piszesz jakbym rzucala grozby ... a wcale tak nie jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Ciągle pada IP: *.dip.t-dialin.net 14.04.08, 08:40 calama napisała: > jest słońce - jest humor ;) u mnie humor zawsze jest. czasem dobry, czasem zły, ale jest? ;) jak pada, to mam dobry. podlewać nie muszę. :) Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Ciągle pada 15.04.08, 13:44 Gość portalu: nicelus napisał(a): > calama napisała: > > > jest słońce - jest humor ;) > > u mnie humor zawsze jest. > czasem dobry, czasem zły, ale jest? > ;) słońce też zawsze jest :P dobry humor jest wtedy, gdy widac słońce :P > jak pada, to mam dobry. > podlewać nie muszę. > :) lubię podlewać :))) Odpowiedz Link Zgłoś
francescopio Re: Ciągle pada 15.04.08, 17:21 where is the sun????normalnie mozna depresji dostac hehe :) HTTP://www.nowygorzow.pl Odpowiedz Link Zgłoś
redcloud Re: Ciągle pada 16.04.08, 10:00 Ciągle pada... Asfalt ulic jest dziś śliski jak brzuch ryby, mokre niebo się opuszcza coraz niżej, żeby przejrzeć się w marszczonej deszczem wodzie. A ja? A ja chodzę! Desperacko i na przekór wszystkim moknę, patrzę w niebo, chwytam w usta deszczu krople, patrzą na mnie rozpłaszczone twarze w oknie. To nic! Ciągle pada... Ludzie biegną, bo się bardzo boją deszczu, stoją w bramie, ledwie się w tej bramie mieszcząc, ludzie skaczą przez kałuże na swej drodze. A ja? A ja chodzę! Nie przejmując się ulewą ani spiesząc, czując jak mi krople deszczu usta pieszczą, ze złożonym parasolem idę pieszo... O tak! Ciągle pada... Alejkami już strumienie wody płyną, jakaś para się okryła peleryną, przyglądają się jak mokną bzy w ogrodzie. A ja? A ja chodzę! W strugach wody, ale z czołem podniesionym, żadna siła mnie nie zmusza i nie goni, idę niby zwiastun burzy z kwiatkiem w dłoni... O tak! diablatkowawa.wrzuta.pl/audio/3v0u7IW5pL/czerwone_gitary_-_ciagle_pada howgh Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Ciągle pada 16.04.08, 10:17 wojownicy światła się deszczu nie boją ;) a diablątkowawa ma poprzednią piosenkę tez fajną ;) diablatkowawa.wrzuta.pl/audio/uPl36k2cRm/desperado_-_the_soundtrack_-_01_-_los_lobos_antonio_banderas_- _cancion_del_mariachi przynudzam? eeeee, tylko troszkę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Ciągle pada IP: *.dip.t-dialin.net 16.04.08, 10:19 calama napisała: > wojownicy światła się deszczu nie boją ;) ale budowniczy obwodnicy deszczu nie przewidzieli. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Ciągle pada 16.04.08, 10:21 Gość portalu: nicelus napisał(a): > ale budowniczy obwodnicy deszczu nie przewidzieli. > ;) > może ktoś ich ściągnął z atacamy? Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Ciągle pada 16.04.08, 10:29 redcloud napisał: > Ciągle pada... no i wiadomo co będę nucić cały dzień :) Ostatnio jak chodziłam i śpiewałam to Kózka powiedziała - mamo, w telewizji też to śpiewają, ale inaczej, ładniej ... :( ale oki - przeciez wszystkich talentów miec nie można ;) następny weekend (cały!)będę śpiewałą przy ognisku i nikomu przeszkadzać to nie będzie, a późniejszą porą to może i za gitarę się wezmę ;) Odpowiedz Link Zgłoś