thebird1 02.03.09, 21:40 A pacjentka żyje? Nic się o niej nie wspomina. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
e_werty Chirurg zoperował zdrowe kolano. 02.03.09, 22:26 ...Stanie przed sądem..." ... widocznie operacja się udala - inaczej musialby siedziec... przed sadem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: Chirurg zoperował zdrowe kolano. Stanie przed IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.09, 22:28 czeka na operacje drugiego kolana Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: Chirurg zoperował zdrowe kolano. Stanie przed 02.03.09, 22:55 > czeka na operacje drugiego kolana Ale to bylo 5! lat temu... az takie dlugie kolejki do chirurga w naszym NFZ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fju fju Re: Chirurg zoperował zdrowe kolano. Stanie przed IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.09, 23:07 widac kobiecie az tak sie nie spieszy albo cudownie ozdrowiala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yz Re: Chirurg zoperował zdrowe kolano. Stanie przed IP: *.gorzow.mm.pl 03.03.09, 14:58 nie,tylko prawnicy potrzebowali trochę czasu żeby zrozumieć opinię biegłych,że winna jest pacjentka,bo sama przed operacją prawidłowo nie oznaczyła chorego kolana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Chirurg zoperował zdrowe kolano. Stanie przed s.. IP: *.gprs.plus.pl 03.03.09, 02:51 ...ta kobieta miała operacje na oba kolana, ale to które zoperowano "pomyłkowo" jest uszkodzone w sposób paskudny... było o tym kilka reportaży w TVN i lokalnym paśmie telewizji lubuskiej, a także w kilku gazetach... Trzymam kciuki, żeby ten "partacz" odpowiedział za swoje czyny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyx Re: Chirurg zoperował zdrowe kolano. Stanie przed IP: *.gorzow.mm.pl 03.03.09, 11:20 Gość portalu: xyz napisał(a): > Trzymam kciuki, żeby ten "partacz" odpowiedział za swoje czyny... Także za uratowanie kolana mojej koleżance? Jaką masz gwarancję,że to zdrowe kolano tak naprawdę nie było chore ale okazało to się w trakcie operacji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uryt [...] IP: *.gorzow.mm.pl 03.03.09, 19:11 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus "Krzysztof K. - chirurg, ortopeda traumatolog" IP: *.dip.t-dialin.net 03.03.09, 04:56 czyli prawidłowo kojarzę wyraz "trauma" jako "zły sen", "zmora", "rana na psychice"? ps. wiem, wiem, tak kojarzę, bo takie jest najczęstsze użycie tego wyrazu np. po łacinie i po niemiecku. wyraz pochodzi od greckiego τράυμα i znaczy rana. więc tu zapewne chodzi o chirurgię urazową, a nie o lekarza zostawiającego ślady na psychice. Odpowiedz Link Zgłoś
ant777 Re: Chirurg zoperował zdrowe kolano. Stanie przed 03.03.09, 07:45 thebird1 napisał: > A pacjentka żyje? Nic się o niej nie wspomina. Pytasz jakby sukcesem było, że pacjent w tym szpitalu przeżył operację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Chirurg zoperował zdrowe kolano. Stanie przed IP: 139.142.51.* 03.03.09, 08:41 Hey mrowka, Tylko zeby Solidarnosc nie zapomniala walczyc o podwyzke dla niego... :):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
ant777 Re: Chirurg zoperował zdrowe kolano. Stanie przed 03.03.09, 11:48 Nie wiem kto tam dba o kiesę. Ale nic dziwnego skoro jest bajzel wokół szpitala to i w szpitalu nie może być lepiej. Niby szpital jest wojewódzki ale od Czartoryskiego nie ma chodnika. Ludzie muszą łazić zabłoconym poboczem. Drogi też nie lepsze. Na miejscu niby jest mało miejsc parkingowych ale jednoczesnie są 3 płatne parkingi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Chirurg zoperował zdrowe kolano. Stanie przed s.. IP: *.aster.pl 03.03.09, 09:48 To była artroskopia operacyjna czy diagnostyczna..? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Chirurg zoperował zdrowe kolano. Stanie przed IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.09, 16:23 no więc właśnie. Redaktor nieuk i kilkanaście wpisów świadczących o lenistwie i nieuctwie,a przede wszystkim o pieniactwie. Artroskopia to zabieg diagnostyczny(najczęściej).Opisany jest w internecie. Jeśli to nazywa się operacją to rwanie zęba jest taką samą operacją,a nawet gorszą.Czasami,gdy stwierdzi się podczas badania uszkodzenia łąkotki lub inną niewielką dolegliwość można w trakcie badania dokonać niewielkiego zabiegu wykorzystując otwór,przez który wprowadzono artroskop.Inaczej mówiąc- zoperowania wymaga rozum redaktora Odpowiedz Link Zgłoś
barbara_nn Chirurg zoperował zdrowe kolano. Stanie przed s.. 03.03.09, 11:03 NIECH ZMIENI ZAWÓD - Odpowiedz Link Zgłoś
mam_racje_zawsze Zastosował metodę Ziobry 03.03.09, 11:53 na wszelki wypadek a nóż zachoruje, chorobę później się dorobi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Zastosował metodę Ziobry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.09, 16:29 może i masz rację zawsze,ale a nuż pisze się przez u zwykłe (www.sjp.pl/nu%BF).W tym przypadku zadałaś nam niezgorszą zagwozdkę, w jaki sposób nóż choruje.Może zardzewieć,może się ułamać,albo wyszczerbić,ale zachorować? Odpowiedz Link Zgłoś
mam_racje_zawsze przy "sie" nie dodałem ogonka do literki "e" 03.03.09, 19:53 nie przeszkadza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Zastosował metodę Ziobry IP: 139.142.51.* 04.03.09, 17:32 Hey mam_racje_zawsze Ten lekarz to musi byc jakis pisowiec... W przeciwnym przypadku juz dawno by w areszcie siedzial... :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wak Re: Chirurg zoperował zdrowe kolano. Stanie przed IP: *.tktelekom.pl 03.03.09, 18:11 W szpitalu za dużo jest pomyłek, strach się tu leczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Chirurg zoperował zdrowe kolano. Stanie przed IP: 139.142.51.* 04.03.09, 19:23 Hey, Szpital zostanie zasadzony o0 odszkodowanie...sprawe oczywiscie przegra i do setek milionow dojdzie pare zlotych... he he he Odpowiedz Link Zgłoś
jan.grz Chirurg zoperował zdrowe kolano. Stanie przed s... 03.03.09, 18:55 Coz za totalna bzdura. Blad lekarza polega na probach falszowania dokumentacji. Gdybysmy chcieli robic statystyke niepotrzebnie robionych drobnych i wiekszych zabiegow, to spora czesc lekarzy mogla by byc oskarzona i siedziec, tylko kto by wtedy wykonywal naprawde potrzebne zabiegi. A co powiedziec o niezliczonej ilosci niepotrzebnych, a nawet szkodliwych terapii antybiotykami. A moze, profilaktycznie, zamykac od czasu wszystkich lekarzy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość po artroskopi Re: Chirurg zoperował zdrowe kolano. Stanie przed IP: *.gorzow.mm.pl 03.03.09, 20:21 Artroskopie robi się przy znieczuleniu miejscowym i pacjent jest świadomy i wie co się dzieje. Czyżby ta pani nie wiedziała które kolano jest chore? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beniu Re: Chirurg zoperował zdrowe kolano. Stanie przed IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 04.03.09, 07:58 Do Bernarda Proponuje operacje jęzora bo na rozum za póżno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Chirurg zoperował zdrowe kolano. Stanie przed s.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.09, 03:25 Z tego co wiem poszkodowana pani po nieudanej operacji poddaała sie jeszcze operacji drugiej nogi u tego samego nieodpowiedzialnego lekarza czy tak robi pacjent ktoremu zoperowano nie ta noge. Dopiero po roku podaje do sadu lekarza bo ktos doradza jej ze mozna w ten sposób nie zle zarobic. A co z tym lekarzem ? Czy jezeli sprawe przegra pacjentka poniewaz okaże sie ze nie udało jej sie zarobic na tym, przywróci sie dobre imię lekarzowi ktory juz zostal w mediach skazany? Odpowiedz Link Zgłoś