Gość: Halina IP: *.gorzow.mm.pl 23.11.03, 13:17 W samym śrudmieściu przy Katedrze to by było najlepsze dla niego miejsce,zamiast dla jakiegoś pasibrzucha darmozjada. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Borys Re: SZYMON GIĘTY ZAMIAST JAKIŚ PLUTA IP: *.gorzow.mm.pl 24.11.03, 10:33 Gość portalu: Halina napisał(a): > W samym śrudmieściu przy Katedrze to by było najlepsze dla niego > miejsce,zamiast dla jakiegoś pasibrzucha darmozj Oczywiście sprawę popieram obiema rękami w górze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czytacz Re: SZYMON GIĘTY ZAMIAST JAKIŚ PLUTA IP: *.gorzow.mm.pl 24.11.03, 10:45 Kim jest Halina, nie wiem. Ale,że ty Borys popierasz nazwanie naszego ś.p. biskupa ordynariusza pasibrzuchem i darmozjadem to się dziwię. Po prostu nawet jak tak myślisz to tobie nie przystoi o tym pisać. Jego zasługi dla naszego regionu , kraju i Kościoła są niekwestionowane. Oj zapędziłeś się za daleko. Wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
j24 Re: SZYMON GIĘTY ZAMIAST JAKIŚ PLUTA 24.11.03, 11:25 Gość portalu: Czytacz napisał(a): > Oj zapędziłeś się za daleko. > Wstyd. Borys czasem pisze to co myśli, a czasem całkiem nie. Teraz napisał co napisał i przygląda się co z tego wyniknie :) Zresztą, tak sobie myślę, że inicjatorka tego wątku, też miała w planie prowokacje, co nie znaczy, że nie odezwie się tu zaraz jakiś prawdziwy pożeracz kleru :) Odpowiedz Link Zgłoś
pontifexmaximus Re: SZYMON GIĘTY ZAMIAST JAKIŚ PLUTA 24.11.03, 11:28 to chyba nie ten borys Odpowiedz Link Zgłoś
j24 Re: SZYMON GIĘTY ZAMIAST JAKIŚ PLUTA 24.11.03, 11:47 pontifexmaximus napisał: > to chyba nie ten borys Sorki, masz rację, nie zauważyłem. Borys, wybacz. Borys nie kpił by sobie z autorytetu biskupa. Fajnie jest się bawić, ale nie za wszelką cenę. Odpowiedz Link Zgłoś
j24 Re: SZYMON GIĘTY ZAMIAST JAKIŚ PLUTA 24.11.03, 12:01 To jest też tak, że szum koło tego pomnika Szymona chwilami był taki, że można by jak w temacie... na takie porówniania zejść. Zrzuciłem się na Szymona, bo jest to postać warta upamiętnienia, ale nie jest to bohater narodowy, ani wielki myśliciel, ani autorytet moralny, czy postać, którą można by postawić jako przykład do naśladowania. Po prostu wesoły i przyjazny drugiemu człowiek. I tyle (moglibyście zrzucić się po piątaku..., jakby co, to konto podam). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: SZYMON GIĘTY ZAMIAST JAKIŚ PLUTA IP: 5.5D* / 24.70.95.* 26.11.03, 03:06 Hey j-24 I za to cie szanuje... Nie zgadzamy sie we wszystkim co dyskutujemy... Nie szkodzi. Po to jest Forum by wymieniac poglady. Sa jednak sprawy wazne i wazniejsze.. Nie mozemy myslec tak samo - jestesmy inni. Jednak razem pomozemy postawic ten Pomnik. POzdrawiam. Jestes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Borys 3 Re: SZYMON GIĘTY ZAMIAST JAKIŚ PLUTA IP: *.gorzow.mm.pl 24.11.03, 16:45 j24 napisał: > pontifexmaximus napisał: > > > to chyba nie ten borys > > Sorki, masz rację, nie zauważyłem. Borys, wybacz. > Borys nie kpił by sobie z autorytetu biskupa. > Fajnie jest się bawić, ale nie za wszelką cenę. No pewnie że to inny Borys.A co to jednemu psu na imię Burek?Ale rację chłop ma.Kler to znane darmozjady. Odpowiedz Link Zgłoś
hiro Re: SZYMON GIĘTY ZAMIAST JAKIŚ PLUTA 24.11.03, 18:32 Gość portalu: Borys 3 napisał(a): > j24 napisał: > > > pontifexmaximus napisał: > > > > > to chyba nie ten borys > > > > Sorki, masz rację, nie zauważyłem. Borys, wybacz. > > Borys nie kpił by sobie z autorytetu biskupa. > > Fajnie jest się bawić, ale nie za wszelką cenę. > No pewnie że to inny Borys.A co to jednemu psu na imię Burek?Ale rację chłop > ma.Kler to znane darmozjady. zadaj sobie stary trochę trudu i wymyśl sobie innego nika-ten jest święty na tym forum -jest zarezewowoany!!!jak nie zrozumiesz to ci pomogę!-powaga! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: SZYMON GIĘTY ZAMIAST JAKIŚ PLUTA IP: 5.5D* / 24.70.95.* 25.11.03, 04:56 Hey j-24, Wiesz przeciez ze wolnosc pogladow, wiary i sumienia to nie to co niektorzy uczestnicy forum za "wolnosc" uwazaja. Nazwij ich "komunistami" czy "faszystami" to sie obraza.... A sa... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: SZYMON GIĘTY ZAMIAST JAKIŚ PLUTA IP: 5.5D* / 24.70.95.* 25.11.03, 04:52 Hey Czytacz, Nie zwracaj uwagi... pozostalosci starego systemu... Z czasem wymra... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymon nieugięty Re: SZYMON GIĘTY ZAMIAST JAKIŚ PLUTA IP: *.gorzow.mm.pl 25.11.03, 08:39 Gość portalu: Bernard napisał(a): > Hey Czytacz, > Nie zwracaj uwagi... pozostalosci starego systemu... > Z czasem wymra... > Pozdrawiam Bernardy i inne bernardyny też wymrą ... z czasem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: SZYMON GIĘTY ZAMIAST JAKIŚ PLUTA IP: 5.5D* / 24.70.95.* 26.11.03, 02:55 Hey Szymon, Oczywiscie. Masz racje. Ale zanim to sie stanie.... damy ci pare powodow napisac na Forum... He he he pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: SZYMON GIĘTY ZAMIAST JAKIŚ PLUTA IP: 5.5D* / 24.70.95.* 25.11.03, 04:51 Hey Borys, Poddajesz sie??? he he he Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zły Nie lubię Bernkarda IP: *.gorzow.mm.pl 26.11.03, 03:16 Jak zwykle - nie masz racji. Dałbym piątaka i to niejednego, ale cholernie nie lubię tego złamasa kutanego Bernkarda zza wielkiej wody. Szymon za mocno by mi tego dupka przypominał. Wolę już czytać pamiętniki Szymona. He he he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Nie lubię Bernkarda IP: 5.5D* / 24.70.95.* 26.11.03, 05:57 Hey Zly, Za kazdym razek kiedy spojzysz na pomnik Szymona o mnie bedziesz myslal??? To mile. Dziekuje he he he Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frasuk Re: Nie lubię Bernkarda IP: *.gorzow.mm.pl 26.11.03, 11:17 Ja też jestem za Szymonem Giętym w miejscu Pluty.A kto uważa inaczej jest głupi jak katolik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karola Gięty zamiast Pluta IP: *.gorzow.mm.pl 26.11.03, 16:15 Ja też popieram Frasuka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Nie lubię Bernkarda IP: 5.5D* / 24.70.95.* 27.11.03, 03:06 hey frasuk, Mozesz to samo powiedziec bez obrazania. Zaloze sie ze cie mamusia z tatusiem do chrztu zaniesli, ze do pierwszej Komunii poszedles i do Biezmowania tez... I zobacz co sie porobilo... Pluta stoi gdzie stoi i nic na to nie poradzisz. Przyzwyczaj sie bo bedzie w Gorzowie dluzej niz Ty... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karola RGIĘTY ZAMIAST PLUTA IP: *.gorzow.mm.pl 27.11.03, 10:48 Bernard co ty bredzisz.Odrazu widać że byłeś jesteś i zostaniesz w sekcie katolickiej.Zgadzam się z powiedzeniem - głupi jak katolik. Odpowiedz Link Zgłoś
kajzerka Re: RGIĘTY ZAMIAST PLUTA 27.11.03, 11:21 Poproszę o przykłady głupoty katolików. Tylko takie dla inteligentnych (jesli w ogóle wiesz co to za słowo: inteligencja) Jak na razie daje przykład (ortograficzny) głupoty Haliny. My, gorzowianie centrum miasta nazywamy śródmieściem. Antyklerykałowie natomiast nie tylko nie chodzili na katechezę, ale nawet na polski. Biskup Pluta był postacią pozytywną. Ocena niezalezna od światopoglądu. Ale miernoty zawsze plują na tych, ktorzy ich przerastają.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malami Re: RGIĘTY ZAMIAST PLUTA IP: 150.254.109.* 27.11.03, 14:22 mam taki pomysł: może w tej dyskusji interesujacym i pouczającym byłoby podanie konkretnych zasług biskupa, ewentualnie podanie linków do stron, gdzie takie informacje mozna znaleźć. Inaczej ta dyskusja zmieni się w przerzucanie epitetami a przeciez nie ma to większego sensu:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Halina Re:SZYMON GIĘTY ZAMIAST PLUTA IP: *.gorzow.mm.pl 28.11.03, 12:57 Kajzerka - jesteś pierwszą miernotą w Gorzowie.Ja mam przynajmniej studia i dwa fakultety czego u ciebie nie podejrzewam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re:SZYMON GIĘTY ZAMIAST PLUTA IP: 5.5D* / 24.70.95.* 01.12.03, 06:56 Hey Halinka, Od osoby "po studiach i paru fakultetach" spodziewalbym sie nieco wiecej.. Forum ma to do siebie ze mozesz pisac praktycznie wszystko... Jednego jednak nie mozesz: Zabronic Kajzerce czy komukolwiek innemu miec wlasne zdanie. Serdecznie pozdrawiam. PS. Jesli nie jestes Katoliczka , zaliczylabys sie do grupy glupich nie-katolikow :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jako Re: SZYMON GIĘTY ZAMIAST JAKIŚ PLUTA IP: 217.8.186.* 01.12.03, 09:45 O co wam chodzi. Na Starym Rynku i na Placu Katedralnym jest tyle miejsca, ze zmieszczą sie i wasze pomniki. Po tekstach na forum wynika, ze dzisiaj wam do tego daleko. Trochę mniej zlosciwosci. Szanujmy sie nawzajem. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: SZYMON GIĘTY ZAMIAST JAKIŚ PLUTA IP: 5.5D* / *.ed.shawcable.net 02.12.03, 02:18 Hey jako, Zlote slowa. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Komuch Chalina! IP: *.gorzow.mm.pl 02.12.03, 01:24 cześ chalina ja mam tyż dwa fakultyty. pierszy i najworzniejszy to WUML, znaczy Wieczorowy Uniwersitet Marksizma i Leninizma. drógi fakultyt to samo rzycie. pohwal sie swojmi fakultytami. mas lepse? hiba nie! Odpowiedz Link Zgłoś