Dodaj do ulubionych

SZYMON GIĘTY ZAMIAST JAKIŚ PLUTA

IP: *.gorzow.mm.pl 23.11.03, 13:17
W samym śrudmieściu przy Katedrze to by było najlepsze dla niego
miejsce,zamiast dla jakiegoś pasibrzucha darmozjada.
Obserwuj wątek
    • Gość: Borys Re: SZYMON GIĘTY ZAMIAST JAKIŚ PLUTA IP: *.gorzow.mm.pl 24.11.03, 10:33
      Gość portalu: Halina napisał(a):

> W samym śrudmieściu przy Katedrze to by było najlepsze dla niego
      > miejsce,zamiast dla jakiegoś pasibrzucha darmozj

Oczywiście sprawę popieram obiema rękami w górze.
      • Gość: Czytacz Re: SZYMON GIĘTY ZAMIAST JAKIŚ PLUTA IP: *.gorzow.mm.pl 24.11.03, 10:45
        Kim jest Halina, nie wiem. Ale,że ty Borys popierasz nazwanie naszego ś.p.
        biskupa ordynariusza pasibrzuchem i darmozjadem to się dziwię. Po prostu nawet
        jak tak myślisz to tobie nie przystoi o tym pisać. Jego zasługi dla naszego
        regionu , kraju i Kościoła są niekwestionowane. Oj zapędziłeś się za daleko.
        Wstyd.
        • j24 Re: SZYMON GIĘTY ZAMIAST JAKIŚ PLUTA 24.11.03, 11:25
          Gość portalu: Czytacz napisał(a):
          > Oj zapędziłeś się za daleko.
          > Wstyd.

Borys czasem pisze to co myśli, a czasem całkiem nie.
          Teraz napisał co napisał i przygląda się co z tego wyniknie :)

Zresztą, tak sobie myślę, że inicjatorka tego wątku, też miała w planie
          prowokacje, co nie znaczy, że nie odezwie się tu zaraz jakiś prawdziwy
          pożeracz kleru :)
          • pontifexmaximus Re: SZYMON GIĘTY ZAMIAST JAKIŚ PLUTA 24.11.03, 11:28
            to chyba nie ten borys
            • j24 Re: SZYMON GIĘTY ZAMIAST JAKIŚ PLUTA 24.11.03, 11:47
              pontifexmaximus napisał:

> to chyba nie ten borys

Sorki, masz rację, nie zauważyłem. Borys, wybacz.
              Borys nie kpił by sobie z autorytetu biskupa.
              Fajnie jest się bawić, ale nie za wszelką cenę.
              • j24 Re: SZYMON GIĘTY ZAMIAST JAKIŚ PLUTA 24.11.03, 12:01
                To jest też tak, że szum koło tego pomnika Szymona chwilami był taki,
                że można by jak w temacie... na takie porówniania zejść.
                Zrzuciłem się na Szymona, bo jest to postać warta upamiętnienia,
                ale nie jest to bohater narodowy, ani wielki myśliciel, ani autorytet
                moralny, czy postać, którą można by postawić jako przykład do naśladowania.

Po prostu wesoły i przyjazny drugiemu człowiek. I tyle (moglibyście zrzucić
                się po piątaku..., jakby co, to konto podam).
                • Gość: Bernard Re: SZYMON GIĘTY ZAMIAST JAKIŚ PLUTA IP: 5.5D* / 24.70.95.* 26.11.03, 03:06
                  Hey j-24
                  I za to cie szanuje...
                  Nie zgadzamy sie we wszystkim co dyskutujemy... Nie szkodzi.
                  Po to jest Forum by wymieniac poglady.
                  Sa jednak sprawy wazne i wazniejsze..
                  Nie mozemy myslec tak samo - jestesmy inni.
                  Jednak razem pomozemy postawic ten Pomnik.
                  POzdrawiam.
                  Jestes
              • Gość: Borys 3 Re: SZYMON GIĘTY ZAMIAST JAKIŚ PLUTA IP: *.gorzow.mm.pl 24.11.03, 16:45
                j24 napisał:

> pontifexmaximus napisał:
                >
                > > to chyba nie ten borys
                >
                > Sorki, masz rację, nie zauważyłem. Borys, wybacz.
                > Borys nie kpił by sobie z autorytetu biskupa.
                > Fajnie jest się bawić, ale nie za wszelką cenę.
                No pewnie że to inny Borys.A co to jednemu psu na imię Burek?Ale rację chłop
                ma.Kler to znane darmozjady.
                • hiro Re: SZYMON GIĘTY ZAMIAST JAKIŚ PLUTA 24.11.03, 18:32
                  Gość portalu: Borys 3 napisał(a):

> j24 napisał:
                  >
                  > > pontifexmaximus napisał:
                  > >
                  > > > to chyba nie ten borys
                  > >
                  > > Sorki, masz rację, nie zauważyłem. Borys, wybacz.
                  > > Borys nie kpił by sobie z autorytetu biskupa.
                  > > Fajnie jest się bawić, ale nie za wszelką cenę.
                  > No pewnie że to inny Borys.A co to jednemu psu na imię Burek?Ale rację chłop
                  > ma.Kler to znane darmozjady.
                  zadaj sobie stary trochę trudu i wymyśl sobie innego nika-ten jest święty na
                  tym forum -jest zarezewowoany!!!jak nie zrozumiesz to ci pomogę!-powaga!
          • Gość: Bernard Re: SZYMON GIĘTY ZAMIAST JAKIŚ PLUTA IP: 5.5D* / 24.70.95.* 25.11.03, 04:56
            Hey j-24,
            Wiesz przeciez ze wolnosc pogladow, wiary i sumienia to nie to co niektorzy
            uczestnicy forum za "wolnosc" uwazaja.
            Nazwij ich "komunistami" czy "faszystami" to sie obraza....
            A sa...
            Pozdrawiam

• Gość: Bernard Re: SZYMON GIĘTY ZAMIAST JAKIŚ PLUTA IP: 5.5D* / 24.70.95.* 25.11.03, 04:52
          Hey Czytacz,
          Nie zwracaj uwagi... pozostalosci starego systemu...
          Z czasem wymra...
          Pozdrawiam
          • Gość: Szymon nieugięty Re: SZYMON GIĘTY ZAMIAST JAKIŚ PLUTA IP: *.gorzow.mm.pl 25.11.03, 08:39
            Gość portalu: Bernard napisał(a):

> Hey Czytacz,
            > Nie zwracaj uwagi... pozostalosci starego systemu...
            > Z czasem wymra...
            > Pozdrawiam
            Bernardy i inne bernardyny też wymrą ... z czasem.
            • Gość: Bernard Re: SZYMON GIĘTY ZAMIAST JAKIŚ PLUTA IP: 5.5D* / 24.70.95.* 26.11.03, 02:55
              Hey Szymon,
              Oczywiscie. Masz racje.
              Ale zanim to sie stanie.... damy ci pare powodow napisac na Forum...
              He he he
              pozdrawiam
      • Gość: Bernard Re: SZYMON GIĘTY ZAMIAST JAKIŚ PLUTA IP: 5.5D* / 24.70.95.* 25.11.03, 04:51
        Hey Borys,
        Poddajesz sie??? he he he
        Pozdrawiam
        • Gość: Zły Nie lubię Bernkarda IP: *.gorzow.mm.pl 26.11.03, 03:16
          Jak zwykle - nie masz racji.
          Dałbym piątaka i to niejednego, ale cholernie nie lubię tego złamasa kutanego
          Bernkarda zza wielkiej wody.
          Szymon za mocno by mi tego dupka przypominał.
          Wolę już czytać pamiętniki Szymona.
          He he he
          • Gość: Bernard Re: Nie lubię Bernkarda IP: 5.5D* / 24.70.95.* 26.11.03, 05:57
            Hey Zly,
            Za kazdym razek kiedy spojzysz na pomnik Szymona o mnie bedziesz myslal???
            To mile.
            Dziekuje
            he he he
            Pozdrawiam
            • Gość: Frasuk Re: Nie lubię Bernkarda IP: *.gorzow.mm.pl 26.11.03, 11:17
              Ja też jestem za Szymonem Giętym w miejscu Pluty.A kto uważa inaczej jest głupi
              jak katolik.
              • Gość: Karola Gięty zamiast Pluta IP: *.gorzow.mm.pl 26.11.03, 16:15
                Ja też popieram Frasuka.
              • Gość: Bernard Re: Nie lubię Bernkarda IP: 5.5D* / 24.70.95.* 27.11.03, 03:06
                hey frasuk,

Mozesz to samo powiedziec bez obrazania.
                Zaloze sie ze cie mamusia z tatusiem do chrztu zaniesli, ze do pierwszej
                Komunii poszedles i do Biezmowania tez...
                I zobacz co sie porobilo...

Pluta stoi gdzie stoi i nic na to nie poradzisz. Przyzwyczaj sie bo bedzie w
                Gorzowie dluzej niz Ty...
                Pozdrawiam
                • Gość: Karola RGIĘTY ZAMIAST PLUTA IP: *.gorzow.mm.pl 27.11.03, 10:48
                  Bernard co ty bredzisz.Odrazu widać że byłeś jesteś i zostaniesz w sekcie
                  katolickiej.Zgadzam się z powiedzeniem - głupi jak katolik.
                  • kajzerka Re: RGIĘTY ZAMIAST PLUTA 27.11.03, 11:21
                    Poproszę o przykłady głupoty katolików.
                    Tylko takie dla inteligentnych (jesli w ogóle wiesz co to za słowo:
                    inteligencja)

Jak na razie daje przykład (ortograficzny) głupoty Haliny.

My, gorzowianie centrum miasta nazywamy śródmieściem.
                    Antyklerykałowie natomiast nie tylko nie chodzili na katechezę, ale nawet na
                    polski.

Biskup Pluta był postacią pozytywną. Ocena niezalezna od światopoglądu.
                    Ale miernoty zawsze plują na tych, ktorzy ich przerastają....
                    • Gość: malami Re: RGIĘTY ZAMIAST PLUTA IP: 150.254.109.* 27.11.03, 14:22
                      mam taki pomysł: może w tej dyskusji interesujacym i pouczającym byłoby
                      podanie konkretnych zasług biskupa, ewentualnie podanie linków do stron, gdzie
                      takie informacje mozna znaleźć. Inaczej ta dyskusja zmieni się w przerzucanie
                      epitetami a przeciez nie ma to większego sensu:)
                    • Gość: Halina Re:SZYMON GIĘTY ZAMIAST PLUTA IP: *.gorzow.mm.pl 28.11.03, 12:57
                      Kajzerka - jesteś pierwszą miernotą w Gorzowie.Ja mam przynajmniej studia i dwa
                      fakultety czego u ciebie nie podejrzewam.
                      • Gość: Bernard Re:SZYMON GIĘTY ZAMIAST PLUTA IP: 5.5D* / 24.70.95.* 01.12.03, 06:56
                        Hey Halinka,
                        Od osoby "po studiach i paru fakultetach" spodziewalbym sie nieco wiecej..
                        Forum ma to do siebie ze mozesz pisac praktycznie wszystko... Jednego jednak
                        nie mozesz: Zabronic Kajzerce czy komukolwiek innemu miec wlasne zdanie.
                        Serdecznie pozdrawiam.
                        PS. Jesli nie jestes Katoliczka , zaliczylabys sie do grupy glupich
                        nie-katolikow :)
    • Gość: jako Re: SZYMON GIĘTY ZAMIAST JAKIŚ PLUTA IP: 217.8.186.* 01.12.03, 09:39
    • Gość: jako Re: SZYMON GIĘTY ZAMIAST JAKIŚ PLUTA IP: 217.8.186.* 01.12.03, 09:45
      O co wam chodzi. Na Starym Rynku i na Placu Katedralnym jest tyle miejsca, ze
      zmieszczą sie i wasze pomniki. Po tekstach na forum wynika, ze dzisiaj wam do
      tego daleko. Trochę mniej zlosciwosci. Szanujmy sie nawzajem. Pozdrawiam.
      • Gość: Bernard Re: SZYMON GIĘTY ZAMIAST JAKIŚ PLUTA IP: 5.5D* / *.ed.shawcable.net 02.12.03, 02:18
        Hey jako,
        Zlote slowa.
        Pozdrawiam serdecznie
    • Gość: Komuch Chalina! IP: *.gorzow.mm.pl 02.12.03, 01:24
      cześ chalina ja mam tyż dwa fakultyty. pierszy i najworzniejszy to WUML, znaczy
      Wieczorowy Uniwersitet Marksizma i Leninizma. drógi fakultyt to samo rzycie.
      pohwal sie swojmi fakultytami. mas lepse? hiba nie!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka