pyttacz 30.07.09, 19:21 Znane mi są kraje, gdzie w telewizji państwowej nie ma sekundy reklam, a cała kasa pochodzi z abonamentu ściąganego tak, ze łatwiej uniknąć śmierci. Telewizja ta jest znakomita, realizuje coś, co nazywam "misją". Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Małpa w czerwonym Re: Owsiak: ani złotówki dla telewizji państwowej IP: *.gorzow.mm.pl 30.07.09, 21:23 OOO!!! "Abonament albo śmierć" - świetne hasło! Zmodyfikuję je twórczo (ostatecznie "premier z Gorzowa" z obowiązuje!)na "Tylko ABONAMENT, bo ŚMIERĆ gwarantowana", żeo MISJI nie wspomnę... Odpowiedz Link Zgłoś
blic Re: Owsiak: ani złotówki dla telewizji państwowej 30.07.09, 22:37 A jaki jest ten drugi kraj z wyśmienitą państwową? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: login_t Re: Owsiak: ani złotówki dla telewizji państwowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.09, 22:43 blic napisał: > A jaki jest ten drugi kraj z wyśmienitą państwową? Myślisz, że miałem takie szczęście, że trafiłem na jedyną spośród dwustuiluś? Odpowiedz Link Zgłoś
blic Re: Owsiak: ani złotówki dla telewizji państwowej 30.07.09, 22:54 Myślę, że nie ma dwustuiluś telewizji państwowych, bo nie ma tylu państw. Poza tym, myślę, że BBC jest jedyną telewizją państwową (przynajmniej taką, która finansowana jest z państwowego rekietu), która rzetelnie przykłada się do Misji. Mogę się jednak mylić, więc proszę o wsparcie Wiedzą i Doświadczeniem. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: login_t Re: Owsiak: ani złotówki dla telewizji państwowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.09, 23:41 pl.wikipedia.org/wiki/Organizacja_Narod%C3%B3w_Zjednoczonych Wynika, że jakieś 204. O BBC mogę się wypowiadać. Spędziłem wiele godzin przed ekranem. Zdaje się, że o inne telewizje należy pytać Nicelusa, Benia albo tą z Belgii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Owsiak: ani złotówki dla telewizji państwowej IP: *.dip.t-dialin.net 31.07.09, 03:45 blic napisał: > Myślę, że nie ma dwustuiluś telewizji państwowych, > bo nie ma tylu państw. nie tylko jest tyle państw, ale w niektórych jest po kilka publicznych rozgłośni. najczęściej osobno radiowa i telewizyjna, ale czasem po kilka radiowo-telewizyjnych. jedynym znanym mi państwem bez publicznej rozgłośni jest monaco. > Poza tym, myślę, że BBC jest jedyną telewizją państwową > (przynajmniej taką, która finansowana jest z państwowego rekietu), > która rzetelnie przykłada się do Misji. a ile tak dobrze znasz? > Mogę się jednak mylić, więc proszę > o wsparcie Wiedzą i Doświadczeniem. :) zapewniam cię, że jest dużo więcej, ale nie są aż tak znane jak bbc, bo nie nadają aż tyle w obcych językach i na zagranicę. jednak niewątpliwie bbc jest dla wszystkich niedoścignionym wzorem. ps. co znaczy z państwowego klucza? o ile wiem bbc jest finansowana z abonamentu telewidzów, a nie z podatków obywateli, jak telewizje w holandii i portugalii. Odpowiedz Link Zgłoś
blic Re: Owsiak: ani złotówki dla telewizji państwowej 31.07.09, 09:59 Gość portalu: nicelus napisał(a): > nie tylko jest tyle państw Jasne. Możnaby też jeszcze doliczyś Jersey, Guernsey, wyspę Man i Bermudy. Są granice zdrowego rozsądku. > a ile tak dobrze znasz? Znam niemieckie, francuskie, amerykańskie, kanadyjskie, hiszpańskie i włoskie? Twoja kolej. > ps. co znaczy z państwowego klucza? Z rekietu, czyli z wymuszonego haraczu. Amerykańska PBS np. finansowana jest w dużej mierze z dobrowolnych datków, przy czym niewiele ustępuje BBC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Owsiak: ani złotówki dla telewizji państwowej IP: *.dip.t-dialin.net 31.07.09, 10:32 blic napisał: > Jasne. Możnaby też jeszcze doliczyś Jersey, Guernsey, wyspę Man i > Bermudy. Są granice zdrowego rozsądku. zacznij od policzenia europejskich: europejskie telewizje publiczne. oczywiście prawie każda telewizja ma wiele różnych kanałów, czy programów - nie wiem jak to nazywasz. Odpowiedz Link Zgłoś
blic Re: Owsiak: ani złotówki dla telewizji państwowej 31.07.09, 12:14 Gość portalu: nicelus napisał(a): > zacznij od policzenia europejskich: Bardzo ładnie. Hiszpania ma szczególny wkład liczbowy. Gorzej, że już lista azjatyckich telewizji publicznych wypada raczej blado, nieprawdaż, Herr Nicelus? Ciekaw jak wyglądałaby lista telewizji publicznych np. z krajów afrykańskich, albo wyspiarskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Owsiak: ani złotówki dla telewizji państwowej IP: *.dip.t-dialin.net 31.07.09, 12:44 blic napisał: > Gorzej, że już lista azjatyckich telewizji publicznych wypada raczej blado, nieprawdaż, Herr Nicelus? prawdaż. też, izrael nie ma telewizji publicznej. ale za to jest jeszcze kilka kontynentów: ameryka północna, ameryka południowa, australia i oceania. tam też są liczne państwa, które swoją telewizję mają. ps. moim zdaniem fakt, że w izraelu i w monaco nie ma telewizji publicznej, wcale nie musi oznaczać, że lecą tam tylko programy komercyjne i same reklamy. być może ktoś inny wykłada kasę, aby program był na wysokim kulturalnym poziomie. izrael jest państwem wyznaniowym, religią państwową jest judaizm. monaco jest księstwem, gdzie wolność prasy jest ograniczona. krytyczne uwagi nie są mile widziane. być może książe funduje z własnej kieszeni jakąś optymistyczną telewizję bez reklam dla swoich 17.000 zadowolonych poddanych? :) Odpowiedz Link Zgłoś
blic Re: Owsiak: ani złotówki dla telewizji państwowej 31.07.09, 15:25 Gość portalu: nicelus napisał(a): > tam też > są liczne państwa, które swoją telewizję mają. Z pewnością. Z CBC w Kanadzie, PBS w Stanach i ABC w Australii na czele. Po prostu nie ma ich "dwustuiluś". Szedłbym wręcz o zakład, że nie ma ich nawet połowę tego. :) Telewizję przez duże T można obejrzeć na wielu różnych kanałach. Z pewnością w przywoływanych przez Ciebie Monako i Izraelu jest niemało programów sponsorowanych przez jednostki publiczne. Inną sprawą jest jednak systematyczny, zorganizowany, obligatoryjny podatek na media państwowe. Login przywołuje "krajoznawcze, historyczne, kulturalne programy". Brzmi to jak żywcem wzięte z któregoś z kanałów Discovery, które, co warto podkreślić, są "komercyjne". Znaczy - można bez rekietu. Gdyby dodać do tego rozsądne wsparcie publiczne, to moglibyśmy mieć produkt bijący nawet Jej Wysokość BBC. Bez nadymania niepotrzebnych instytucji i bez marnowania publicznych pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Owsiak: ani złotówki dla telewizji państwowej IP: *.dip.t-dialin.net 31.07.09, 16:49 blic napisał: > Po prostu nie ma ich "dwustuiluś". > Szedłbym wręcz o zakład, że nie > ma ich nawet połowę tego. :) jestem przekonany, że zakład byś przegrał. ten wykaz jest niekompletny. poza hiszpanią nie zawiera telewizji regionalnych i nie zawiera telewizji międzynarodowych. przecież w niemczech są jeszcze telewizje regionalne: * Bayerischer Rundfunk (BR), München * Hessischer Rundfunk (hr), Frankfurt * Mitteldeutscher Rundfunk (MDR), Leipzig * Norddeutscher Rundfunk (NDR), Hamburg * Radio Bremen (RB) * Rundfunk Berlin-Brandenburg (RBB), Berlin und Potsdam * Saarländischer Rundfunk (SR), Saarbrücken * Südwestrundfunk (SWR), Stuttgart * Westdeutscher Rundfunk (WDR), Köln oraz spółki publicznych telewizji, często z różnych państw, jak na przykład: ARTE, Phoenix, 3sat, KI.KA > ... warto podkreślić, są "komercyjne". > Znaczy - można bez rekietu. > Gdyby dodać do tego rozsądne wsparcie publiczne, ... warto uporządkować. są trzy modele funkcjonowania telewizji: 1. public service model - całkowicie z abonamentu lub podatków 2. komercyjny model - całkowicie z reklam lub opłat telewidzów (Pay-TV i.t.d.) 3. dualny model - mieszane finansowanie. w europie przyjął się trzeci model. publiczne telewizje europejskich państw stopniowo przeszły z 1 do 3 modelu. 1954 wielka brytania 1972/1974 włochy 1984 niemcy 1985 francja 1987 belgia (francuska wspólnota) 1988 dania 1989 grecja, belgia (flamandzka wspólnota), holandia, hiszpania 1990 irlandia 1991 luxemburg 1992 portugalia, szwecja 1985/1993 finnlandia 1995/1997/2001 austria dofinansowywanie przez państwo np. spłat zadłużenia, albo komercyjnych stacji, w eu nie jest możliwe. natychmiast wpływa skarga konkurencji i trybunał europejski nakazuje całą kwotę zwrócić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Owsiak: ani złotówki dla telewizji państwowej IP: *.dip.t-dialin.net 31.07.09, 04:15 blic napisał: > A jaki jest ten drugi kraj z wyśmienitą państwową? może na przykład rfn. ani na ard, ani na zdf, nie ma wielu powodów, aby narzekać... "konstytucja rfn gwarantuje w art. 5 ust. 1 również wolność przekazu przez rozgłośnie, która jako środek i współczynnik wolnego, indywidualnego i publicznego kształtowania opinii jest niezbędna dla wolnościowo-demokratycznego porządku." Odpowiedz Link Zgłoś
blic Re: Owsiak: ani złotówki dla telewizji państwowej 30.07.09, 22:49 Uohhou! Zdążyłem dopisać się do wątku przed przeczytaniem tekstu artykułu. :) Login, czy nie odczuwasz czasem potrzeby przyznania, ze w kościele pogłębia się podział i należy zająć stanowisko w tej sprawie, zamiast stroszyć koguci grzebień na krytyków moheru w imię znikającej Jedności? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: login_t Re: Owsiak: ani złotówki dla telewizji państwowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.09, 23:36 blic napisał: > Login, czy nie odczuwasz czasem potrzeby przyznania, ze w kościele > pogłębia się podział Kukuryku. Młody człowiek zapytał Owsiaka, czemu go nie lubi Kościół. W sumie, powinien zapytać, czemu Owsiak nie lubi Kościoła, bo pytanie było do Owsiaka, młody człowiek nie zdobył się na zapytanie Kościoła. Kogo by zapytał? Rydzyka? Rydzyk jest i znika. Pojawiają się Rydzyki, Owsiaki, Wyborcze, Lutry i Torquemady. A Kościół trwa. Co go ugryzą w Europie to się odbuduje w Ameryce. W Szesnastym Wieku KK w Polsce było znacznie słabszy. Podzielony i zagubiony. Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Owsiak: ani złotówki dla telewizji państwowej 31.07.09, 01:57 w kościele pogłębia się podział ... To "Owsiak dzieli polski Kościół na dwa...' ... a jak do tej pory Offsik nie jest Papiezem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Owsiak: ani złotówki dla telewizji państwowej IP: *.dip.t-dialin.net 31.07.09, 05:00 e_werty napisał: > w kościele pogłębia się podział > > ... To "Owsiak dzieli polski Kościół na dwa...' to jest problem zastępczy i problem kościoła, a nie owsiaka. aby zrozumieć kto gdzie stoi, kto kogo reprezentuje, kto czyjego prawa broni w sprawie finansowania telewizji, istotny jest inny podział, a mianowicie podział na prawo publiczne i prywatne. prawo_publiczne,_a_prywatne "Podstawowym kryterium rozróżnienia prawa publicznego i prywatnego jest "korzyść" (łac. utylitas). Zadaniem norm prawa publicznego jest przynoszenie korzyści społeczeństwu jako całości. W przeciwieństwie do prawa prywatnego, chroni ono zatem interesy publiczne a nie poszczególnych jednostek." z jednej strony telewizje publiczne są źródłem bezstronnej informacji potrzebnej dla wolnego kształtowania poglądów, a za tym są gwarantem porządku demokratycznego. z drugiej strony naruszają zasady wolnej konkurencji, więc są pod ciągłym obstrzałem telewizji prywatnych. mądre demokratyczne społeczności dbają finansowo o swoje publiczne rozgłośnie w sposób prawem europejskim dozwolony. gdy naruszą prawo, to natychmiast wpływa skarga rozgłożni prywatnych i komisja europejska nakazuje sprzeczną z prawem pomoc zwrócić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: login_t Re: Owsiak: ani złotówki dla telewizji państwowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.09, 05:42 blic napisał: > Login, czy nie odczuwasz czasem potrzeby przyznania, ze w kościele > pogłębia się podział Tak na marginesie: to smutne, że po 20 latach od upadku komuny nie dorobiliśmy się nowego podziału. W 20-leciu obowiązywał podział na piłsudczyków i dmowszczyków. PRL przemielił ten podział i w gabinetach komitetów stworzył Natolin i Puławy, Chamów i Żydów. Podział na Kościół konfesyjny i intelektualny, na Salon i Bydło, na Oszołomów i Lemingów to bezpośredni spadek po PRL i dowód jego kontynuacji, przynajmniej w sferze publicznej. Gdy umierał Wojtyła spodziewałem się że Kościół w Polsce doświadczy trzęsienia ziemi z powodu lustracji i skandali obyczajowych (ujawnionej pedofilii i podobnych). Tymczasem lustrację Kościoła zgodnie zadeptali Rydzyk i Życiński, lewica i LPR. Żarty o murzynach przytrafiają się zarówno na salonach (gdy powie go Sikorski jest to rubaszna facecja) jak i ambonach (gdy powie go Rydzyk jest to dowód rasizmu). Sadzę, że podział na intelektualistów i konfessorów jest wygodny dla wielu. ale nieco passe... Doróbmy się nowego. Ps. Na początku l. 90tych dziennikarz TP skarżył mi się, że pismo jego jest traktowane jako konfesyjne. Od tego momentu szukam odpowiadającej definicji tego określenia i nie znajduję. "Wyznawczy"? Kościół jest wyznawczy z definicji. SJP bełkocze. www.sjp.pl/co/konfesyjny. PWN unika. sjp.pwn.pl/lista.php?co=konfesyjny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Owsiak: ani złotówki dla telewizji państwowej IP: *.dip.t-dialin.net 31.07.09, 06:07 login_t napisał: > Od tego momentu szukam > odpowiadającej definicji tego > określenia i nie znajduję. wyraz "konfesyjny", ja rozumiem jako "wyznaniowy", bo zarówno po polsku, jak i po niemiecku, wyraz "konfesja" oznacza "wyznanie". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: login_t Re: Owsiak: ani złotówki dla telewizji państwowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.09, 06:13 Był nawet taki król Anglii, Edward the Confessor, co w Polsce tłumaczy się "Wyznawca". Ale co z tego wynika? Bp. Życiński, będąc przedstawicielem Kościoła intelektualnego, nie jest wyznawcą? Nie wierzy w Boga? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Owsiak: ani złotówki dla telewizji państwowej IP: *.dip.t-dialin.net 31.07.09, 07:21 login_t napisał: > Był nawet taki król Anglii, Edward the Confessor, > co w Polsce tłumaczy się "Wyznawca". chyba słusznie tłumaczy się, bo chyba taki właśnie przydomek on miał. zajrzałem do niemieckiej wikipedii, bo w polskiej jeszcze tego znaczenia nie ma: "pojęcie konfesja (od łacińskiego: confessio = przyznanie się, wyznanie wiary) oznacza w dzisiejszej mowie podgrupę wewnątrz religii (pierwotnie chrześcijańskiej), która się różni od innych podgrup w nauczaniu, organizacji, lub praktykach. takie podgrupy w innych religiach są też określane jako sekty." "w statystykach ludności pod konfesją jest z reguły rozumiana przynależność do wspólnoty religijnej." Odpowiedz Link Zgłoś
brychter5 Mądry jednostronnie, głupi wszechstronnie 30.07.09, 23:41 jak kazdy człowiek. Po co dodawać do likwidacji TV maryche? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Owsiak: ani złotówki dla telewizji państwowej IP: *.dip.t-dialin.net 31.07.09, 05:47 "Nikt nie powinien dofinansowywać telewizji państwowej. Nie powinna dostać ani złotówki. Tam pracuje więcej ludzi niż w Hucie Warszawa. Może się utrzymywać reklam.. Ale żeby do tego dojść, powinna najpierw sięgnąć dna. Wtedy coś sensownego się z tego wykluje. Tak się stało z niektórymi szpitalami, które zaczynają się prywatyzować." nie wiem, czy plan owsiaka jest plagiatem planu sawickiej, ale wiem, że ma szansę powodzenia. wystarczy publiczną telewizję zadłużyć, a później spłata długów przez państwo w świetle europejskiego prawa może okazać się niemożliwa. zainteresowanym tematem polecam lekturę dokumentu (sytuacja finansowa telewizyjnych przedsiębiorstw w unii europejskiej 1999-2004), a konkretnie strony 13/15 tego dokumentu. DIE FINANZIELLE LAGE DER FERNSEHUNTERNEHMEN IN DER EUROPÄISCHEN UNION (1999-2004) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Owsiak: ani złotówki dla telewizji państwowej IP: 139.142.19.* 31.07.09, 06:54 Hey nicelus, Owsiak ma racje... Pasa sie na pieniadzach podatnikow ... Chca istniec? Nie ch arabiaja na sie bie jak kazdy inny.. Opodatkowywanie Polakow po to by utrzymywac firme to zlodziejstwo!!! Nie placic abonamentow! Niech ich PiS ze swoich skadek utrzymuje! :) Odpowiedz Link Zgłoś
go_bsh Owsiak: ani złotówki dla telewizji państwowej 31.07.09, 08:21 Zamiast tworzyć jasne procedury i kontrowalować, wymagać bezstronności najlepiej zamknąć (o przepraszam: komercjalizować). Pan Owsiak zapomniał, że kultura i sztuka (a tego wymaga się od TVP i PR) to dziedziny, które nie podlegają komercjalizacji. Ile osób jest w stanie (intelektualnie i finansowo) iść na koncert Polskiej Orkiestry Radiowej, tak aby wpływy z biletów przewyższyły koszty. Ile instytucji jest w stanie objąć opieką medialną imprezy typu mysłowicki Off-festiwal, wrocławskie Era Nowe Horyzonty nie robiąc z tego popkulturalnej sieczki? Abonament (podobnie jak media publiczne) w takiej czy innej postaci był, jest i będzie. Twierdzenie, że "można utrzymywać się z reklam" to jest przykład czystego populizmu, a zarazem równia pochyła do show dla gawiedzi typu "tańce na l(d)odzie". A przerosty zatrudnienia, zła struktura organizacyjna, wpływy polityków oraz brak należytej kontroli to inna bajka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Owsiak: ani złotówki dla telewizji państwowej IP: *.dip.t-dialin.net 31.07.09, 08:47 go_bsh napisał: > Zamiast tworzyć jasne procedury i kontrowalować, wymagać > bezstronności najlepiej zamknąć (o przepraszam: komercjalizować). w niemczech w radach nadzorczych publicznych rozgłośni radiowo telewizyjnych są przedstawiciele partii politycznych (nie więcej niż 30%), związków zawodowych, społecznych organizacji, kościołów, i.t.p. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: login_t Re: Owsiak: ani złotówki dla telewizji państwowej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.09, 09:00 Gość portalu: nicelus napisał(a): > w niemczech w radach nadzorczych publicznych rozgłośni radiowo telewizyjnych są > przedstawiciele... Ale czy publiczna TV w Niemczech jest dobra? W porównaniu z komercyjną "z powietrza"? BBC oglądałem pasjami. Krajoznawcze, historyczne, kulturalne programy... Programy o wybrzeżu Irlandii Północnej czy smogu w latach 50-tych... Niemiaszki mają podobnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Owsiak: ani złotówki dla telewizji państwowej IP: *.dip.t-dialin.net 31.07.09, 10:01 login_t napisał: > Ale czy publiczna TV w Niemczech jest dobra? > W porównaniu z komercyjną "z powietrza"? jasne. reklam niezbyt wiele, a po godz. 20:00 nie ma wcale. na niektórych kanałach nie ma wcale reklam. robią bardzo ciekawe produkcje. najczęściej oglądam kanały: arte, phoenix, 3sat, zdf, ard, więc dla mnie te są najlepsze, ale i inne też nie są złe. na przykład dla dzieci jest kika, są różne kanały regionalne i.t.d. publiczne_rozgłośnie_w_niemczech Odpowiedz Link Zgłoś
samozwaniec1 Obecnej TvP nie da sie obronic 31.07.09, 09:02 Z wielu powodow.Przerost zatrudnienia-TvP zatrudnia wiecej ludzi niz brytyjska BBC.Tam pracuja wszyscy,w Warszawie pracuje 30-40 procent.Reszta to swiete krowy,ktore przychodza do pracy jedynie po miesieczna pensje.Po co u nas ponad stu dyrektorow_Dlaczego dyrektorem jedynki zostaje niezbyt rozgarnieta prezenterka o prezencji sklepowej od rzeznika.Dlaczego TvP rzadzi faszysta,a glownym rozdajacym jest znany oszolom polityczny z ligi rodzin patologicznych...Czz naprawde tak trudno rozpedzic ta ekipe_ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: login_t Re: Obecnej TvP nie da sie obronic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.09, 09:13 Całej Polski nie da się obronić. Sądownictwo jest powolnie, niezborne i (najpewniej) skorumpowane. Edukacja szkolna polega głównie na pracy z dziećmi w domach, mam dwoje dzieci w wieku szkolnym i drugi etat korepetytora. Edukacja wyższa skostniała, geriatryczna i pozorna. Odpowiedz Link Zgłoś
blic przedziałki 31.07.09, 10:08 Gość portalu: login_t napisał(a): > Całej Polski nie da się obronić. Być może trafniej, tudzież mniej martyrologicznie, byłoby stwierdzić "całej ludzkości nie da się obronić". SD, gratuluję dobrego samopoczucia w kwestii Jedności Kościoła. SD2, mamy całkiem sporo podziałów. Niektóre się nakładają na siebie. Wschód-Zachód -> PiS-PO -> lepsze wyniki w szkołach - gorsze wyniki. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: login_t Re: przedziałki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.09, 10:21 blic napisał: > SD, gratuluję dobrego samopoczucia w kwestii Jedności Kościoła. Miło mi, że sie martwisz. Ale - zapewniam Cię, będzie dobrze. Spór, byle nie krwawy, rozwija. I wzmacnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: es Telewizja publiczna to coś więcej niż Farfał IP: *.chello.pl 31.07.09, 17:43 >Dlaczego TvP rzadzi faszysta,a glownym rozdajacym jest znany oszolom polityczny z ligi rodzin patologicznych...Czz naprawde tak trudno rozpedzic ta ekipe_ to celowe zagranie rządzącej ekipy, na czele TVP stoi polityczna kreatura, po to by wzbudzać, tak jak u Ciebie, gniew - po to by nie znaleźli się obrońcy telewizji publicznej. Tak więc szczując społeczeństwo na prezesa TVP, dostaje się też idei telewizji publicznej jako takiej. Obecni rządzący takie socjotechniczne mechanizmy mają w jednym paluszku, ich rządzenie polega na szczuciu na siebie ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Obecnej TvP nie da sie obronic IP: *.dip.t-dialin.net 03.08.09, 13:20 samozwaniec1 napisał: > Dlaczego TvP rzadzi faszysta, ... to akurat wiadomo. obecny rząd uratował go przed odwołaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
poinformujemy Re: Owsiak: ani złotówki dla telewizji państwowej 31.07.09, 16:05 popieram Odpowiedz Link Zgłoś
wieczyslaw124 Owsiak: ani złotówki dla telewizji państwowej 01.08.09, 08:27 Nawiedzony facecie.Chcesz się przymilić i łapać oklaski.Róbta co chceta pasuje do pana jak ulał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Owsiak: ani złotówki dla telewizji państwowej IP: *.dip.t-dialin.net 03.08.09, 15:17 "Mówiąc jednak poważnie: czy partia Donalda Tuska ma świadomość konsekwencji tego co robi? Bo jeśli tak, to oznacza zbrodnię na umysłach Polaków popełnianą z pełną premedytacją." partia donalda tuska i świadomość tego co robi? to dobry żart! a miało być poważnie ... :) Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Owsiak: ani złotówki dla telewizji państwowej 03.08.09, 15:52 to dobry żart ... partii chok cedek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Owsiak: ani złotówki dla telewizji państwowej IP: *.dip.t-dialin.net 03.08.09, 17:38 e_werty napisał: > to dobry żart > > ... partii chok cedek? żart partii maca ezrachit: jak premierem był kaczyński, to była ptasia grypa. :):):):) Odpowiedz Link Zgłoś