Dodaj do ulubionych

ILE SCHUDŁYŚCIE I JAK DŁUGO TO TRWAŁO?

08.02.05, 14:15
Cześć dziewczyny.Ile schudłyście po porodzie,jak długo trwał powrót do wagi
z przed ciąży?Ja przytyłam w ciąży prawie 30kg,mały ma skończone 4 miesiące,
a schudłam ponad 20kg,oczywiście ćwiczę-codziennie.Zaczęłam jak niunio miał
miesiąc,nie karmię też miesiąc.Zostało mi około 7kg do zrzucenia,może trochę
mniej,bo za chudym też nie dobrze być.Pozdrowienia.
Obserwuj wątek
    • driadea Re: ILE SCHUDŁYŚCIE I JAK DŁUGO TO TRWAŁO? 08.02.05, 14:23
      Ja przytyam 34 kilogramy, pierwsze 20 zrzucilam bardzo szybko. Do wagi sprzed
      ciąży zostało mi jeszcze 4 kg; rodzilam (cc) 16 miesięcy temu, cały czas karmię
      piersią, ale nie ćwiczę wcale i żrę jak świnia wink
      • mmala6 Re: ILE SCHUDŁYŚCIE I JAK DŁUGO TO TRWAŁO? 08.02.05, 14:27
        Ja urodzilam Malego 9 dni temu, w ciazy przytylam 20 kg i juz nie mam 15-stu!!!jestem w szoku bo myslalam ze bedzie to trwalo miesiacami. Nie wiem dlaczego tak szybko mi to zeszlo, pewnie przez diete szpitalna i sucharki ktore jem, bo staram sie wyczaic co szkodzi a co nie mojemu maluszkowi.
    • silwe Re: ILE SCHUDŁYŚCIE I JAK DŁUGO TO TRWAŁO? 08.02.05, 14:24
      Ale ci zazdroszcze,ja wylewam siódme poty.
      • polka79 Re: ILE SCHUDŁYŚCIE I JAK DŁUGO TO TRWAŁO? 08.02.05, 14:30
        ja przytylam w ciazy 14,5 kg, rodzilam 5 miesiecy temu, waze o 2 kg mniej niz
        przed ciaza ale w sumie mam teraz moja "normalna" wage bo juz przed sama ciąza
        przytylam 2 kg, powrot do normalnej wagi to 1,5-2 miesiecy, ale Mala jest TYLKO
        na piersi i w sumie myslalam ze wiecej schudne smile))
      • ania800 Re: ILE SCHUDŁYŚCIE I JAK DŁUGO TO TRWAŁO? 08.02.05, 16:09
        Ja w ciaży przytyłam 16 i zaraz po porodzie już wiekszosc zgubilam smile na szczęście
        a po miesiacu wygladalam jak dawniej nie Ciwczylam bo czasu nie mialamsmile
        teraz nie wiem czy jeszcze nie schudlam ale akurat to mnie nie cieszy
    • kapunio_zabka Re: ILE SCHUDŁYŚCIE I JAK DŁUGO TO TRWAŁO? 08.02.05, 14:29
      hej ja przytylam 22 kilo ale urodzilam w 30 tygodniu smile wczesniaczka,karmie
      piersia i dopiero teraz cos tam zaczynam cwiczyc.Maluszek ma 6 miesiecy,zostalo
      mi 2 kilo do wagi przed ciążą ale te 2 kilo mi sie utrzymuje juz 2 miesiace sad
      Pozdrawiam Jola i Kacperek
      gg.1435337
      • kubek04 Re: ILE SCHUDŁYŚCIE I JAK DŁUGO TO TRWAŁO? 08.02.05, 17:45
        SZCZĘŚCIARY! A ja karmię piersią i tyję. Wprawdzie waże 53kg, ale kiedyś
        ważyłam 50 - nie mogę patrzyć na moją oponkę i waciate nogi i
        pośladki/celulitis/ - ale cóż 36 na karku więc już nie ta przemiana materii....
    • agawa22 Re: ILE SCHUDŁYŚCIE I JAK DŁUGO TO TRWAŁO? 08.02.05, 14:42
      Ja ważę 4 kg mniej niż przed ciążą. W ciąży przytyłam 17 kg i w dniu wypisu
      (byłam z maluszkiem 11 dni w szpitalu)ważyłam już tyle ile przed
      ciążą.No, "mały" ważył 4200 i wody płodowe. Teraz ma roczek nadal karmię go
      piersią, wróciłam do pracy a synek ma energię za dwoch
      pozdrawiam
      • syla.t Re: ILE SCHUDŁYŚCIE I JAK DŁUGO TO TRWAŁO? 08.02.05, 14:53
        ja waze mnie o 8 kg niz przed ciaza malicja ma 9 m i dalej ja karmie schyblam
        bardzo szybko bo po przyjsciu do domu miescilam sie w zeczy z przed ciazy teraz
        jest wszystko za duzesmile w ciazy przytylam tylko 8 kg
    • olkak Re: ILE SCHUDŁYŚCIE I JAK DŁUGO TO TRWAŁO? 08.02.05, 14:53
      Urodzilam Ige 3 tyg temu. Boze jak ten czas leci..

W ciazy przytylam 14 kg, po powrocie ze szpitala wazylam o 8 kg mniej, a w ciagu tych 3 tyg stracilam jeszcze 2 kg. Do mojej poprzedniej wagi brakuje mi jeszcze 4 kg.
      Ciekawe ile czasu mi zajmie ich zrzucenie (nie planuje cwiczen), karmie piersia i jem dietetyczne zarcie- ze wzgledu na corcie.

podzr
      ola
      • anuchna1 Re: ILE SCHUDŁYŚCIE I JAK DŁUGO TO TRWAŁO? 08.02.05, 15:40
        Ja przytyłam w ciąży tylko 4 kg. Teraz (6 miesięcy po porodzie) ważę 15 kg
        mniej niż przed ciążą. Cały czas karmię piersią.
        Pozdrawiam. ania.
        • odojoachim Re: ILE SCHUDŁYŚCIE I JAK DŁUGO TO TRWAŁO? 09.02.05, 15:14
          a ja w ciazy przytylam 20kilo i juz teraz schudlam 12. zostalo mi 8 kilo, ale
          sie nie martwie bo urodzilam dopiero 2tygodnie i 2 dni temu
    • monika04 Re: ILE SCHUDŁYŚCIE I JAK DŁUGO TO TRWAŁO? 08.02.05, 15:40
      Ja po wyjściu po 4 dniach schudłam już 9 kg, z 12 które przytyłam w ciąży.
      Teraz córcia ma 7.5 m-ca, karmię piersią i ważę 3kg mniej niż przed ciążą. Nie
      ćwiczę i jem dużo przy karmieniu, nawet słodkości, bo córcia nie ma potem
      problemów. Teraz przymierzam się do ćwiczenia, dla zdrowia, a nie wagiwink ale
      pewno poprzestanę na dłuższych spacerach na wiosnęwink
      • brzoskwinka1977 Re: ILE SCHUDŁYŚCIE I JAK DŁUGO TO TRWAŁO? 08.02.05, 15:49
        Ja przytylam ok 15kg i zostalo mi jeszcze jakies 2 kg(Juleczka ma dwa
        miesiace).Nie karmie piersia wwiec spokojnie moge sobie pozwolic
        na "niejedzenie".MOja waga sprzed ciazy to jakies 55kg i nie ukrywam ze chciala
        bym ja nawet zmniejszycwink
      • marjotka Re: ILE SCHUDŁYŚCIE I JAK DŁUGO TO TRWAŁO? 08.02.05, 15:52
        Jak Wy to robicie? Ja przytyłam ok. 13 kg w ciązy, a teraz ważę jakies 7 kg
        wiecej niż przed ciążą (czyli 64 kg). I wcale sie nie objadam, chodze do pracy
        (rodzilam 5,5 mies temu)... A te zbedne kilogramy ciągle mnie dręczą....
    • malaika7 Re: ILE SCHUDŁYŚCIE I JAK DŁUGO TO TRWAŁO? 08.02.05, 16:06
      od porodu schudłam 10 kg, zostało mi do zrzucenia jeszcze 2. Rodziłam 6 tygodni
      temu.
    • kate33 Re: ILE SCHUDŁYŚCIE I JAK DŁUGO TO TRWAŁO? 08.02.05, 16:44
      Ja idąc na porodówkę ważyłam 61 kg, a obecnie ważę 45 kg. Schudłam w ok. 3
      miesiące. Myślę, że dużo przyczyniło sie do tego to, że cały czas karmiłam
      piersią.
      • ewcialinka Re: ILE SCHUDŁYŚCIE I JAK DŁUGO TO TRWAŁO? 08.02.05, 18:24

JA PRZEZ CAŁĄ CIĄŻE PRZYTYŁAM 9 KILO,3 TYG. PO PORODZIE WAŻYŁAM JAK PRZED
        CIĄŻĄ. TAKŻE MIAŁAM SZCZĘŚCIE
    • janka741 Re: ILE SCHUDŁYŚCIE I JAK DŁUGO TO TRWAŁO? 08.02.05, 20:06
      Szczęściary!!!! Ja chyba mam pecha i to okropnego, w ciąży przytyłam 13 kg, 2
      miesiące po porodzie miałam do zrzucenia jeszcze 3 kg, a teraz ..........
      porażka - 14kg. Cały czas jestem na diecie, karmiłam przez 7 miesięcy i nic -
      waga do góry. Może to na podłożu hormonalnym?????
      Pozdrawiam
      • elgosia Re: ILE SCHUDŁYŚCIE I JAK DŁUGO TO TRWAŁO? 08.02.05, 22:14
        No właśnie szczęściary! Ja z tych pechowców - z ciążowych 15 zostało 10, a
        teraz doszło jeszcze 7. Ważę więcej, niż tuż przed pierwszym porodem!
    • shiraze Re: ILE SCHUDŁYŚCIE I JAK DŁUGO TO TRWAŁO? 08.02.05, 20:37
      w ciąży przytyłam 15kg. że szpitala wychodziłam 10 kilo lżejsza, a teraz waże 4
      kilo mniej niż przed ciążą i ciągle spada pomimo iż jem ogromne ilości słodyczy
      (tak mi po porodzie się chce wciąż słodkiego, chociaż przed ciążą słodycze
      wogóle mnie nie kusiły ), hm... ? niedługo zniknę...
    • kalina_p Re: ILE SCHUDŁYŚCIE I JAK DŁUGO TO TRWAŁO? 08.02.05, 21:04
      Przytylam 7 kg, od razu schudlam te 7 (2 dni po porodzie) a w ciagu 2 m-cy
      jeszcze kolo 8, wiec waze mniej, niz przed ciaza. I nie moge przytycsad((((
    • niki129 Re: ILE SCHUDŁYŚCIE I JAK DŁUGO TO TRWAŁO? 08.02.05, 22:16
      Ja przytylam 15kg po 5 dniach schudlam 8 i potem prez 1,5 miesiaca reszte.
      Karmilam piersia i wierze ze to dzieki temu Teraz karmie mniej - sciagam pokarm
      maly przyzwyczail sie do butli i niestety nie moge pozwolic sobie na
      lasuchowanie Waze 55 kg tyle ile przed ciaza i teraz musze sie kontrolowac Maly
      ma 5 miesiecy
    • consuelo Re: ILE SCHUDŁYŚCIE I JAK DŁUGO TO TRWAŁO? 08.02.05, 22:33
      Ja przytyłam 16 kg. Teraz mam o 1 kg mniej niż przed porodem. trwało to ok 5
      m-cy. Nie ćwieczę, bo mi sie nie chce. Dumna jestem jak paw, zwłaszcza, gdzy
      znajomi mowia, ze mam mniej niz kiedys, z wyjatkiem bioderek, ktore mi sie
      poszerzyly i kurna nie chca wstapic.
      • nenka2 Re: ILE SCHUDŁYŚCIE I JAK DŁUGO TO TRWAŁO? 08.02.05, 23:37
        Ja ważę 17 kilo mnie niż przed ciążą! Tak, tak! W ciąży przytyłam tylko 11
        kilo, jestem 5 miesięcy po porodzie. A to dlatego, że mam na piersi alergika i
        moja dieta jest baaaardzo restrykcyjna. Jeżeli chodzi o wygląd, to się bardzo
        cieszę (mąż jeszcze bardziej wink, ale jak tak dalej pódzie, to będę wyglądać jak
        anorektyczka. Ćwiczyć, czasami coś tam pofikam. Pozdrawiam!
        • cenia5 do nenka2 09.02.05, 07:52
          Nenka, napisz co i o jakiej porze jadasz. MOze ja tez tak zaczne i tez schudne?
          • nenka2 Re: do nenka2 09.02.05, 14:08
            Jem właściwie do oporu- wafle ryżowe ze smażonym indykiem lub ryż na mleku-
            mieszance Bebilon Pepti 2 na śniadania, kolacje, a suche wafle przez cały
            dzień. Obiady to ziemniaki z filetem z indyka, kasza gryczana lub smażone
            ziemniaki czasem gotowane buraczki niczym nie przyprawione. żadnego masła,
            herbaty też nie słodzę, już się pryzwyczaiłam i nie chodzę głodna. Pozdrawiam!
    • cenia5 Re: ILE SCHUDŁYŚCIE I JAK DŁUGO TO TRWAŁO? 09.02.05, 07:45
      Jestem pół roku po porodzie i karmie piersią. Zaraz po porodzie schudlam i
      zostało mi 2 kg ponad. NIestety w trakcie karmienia z czasem przytylam i teraz
      mam 4 kg ponad. NIe wierze w to co pisza ze od karmienia piersia sie szybciej
      schudnie.
    • weronikarb Re: ILE SCHUDŁYŚCIE I JAK DŁUGO TO TRWAŁO? 09.02.05, 08:10
      W ciazy przytylam 30 kg, po 9 dniach wazylam 10 kg mniej. Nie karmilam piersia,
      teraz 15 m-cy po waze 6 kg mniej niz przed zajsciem w ciaze. Acha nie cwiczylam
      Zachodzilam w ciaze - 70 kg
      Na godz. przed CC - 100,800kg
      9 dni po CC - 90,800 kg
      15 m-cy po CC - 64 kg
      Udalo mi sie bez cwiczen, diet (2 razy kapusciana za kazdym razem wytrzymalam 3
      dni na niej) i ograniczen zywieniowych.
    • monia734 Re: ILE SCHUDŁYŚCIE I JAK DŁUGO TO TRWAŁO? 09.02.05, 08:20
      Przytyłam 16kg, po CC i 5 dniach w szpitalu schudłam 10kg.
      Było to 2 m-ce temu i na razie ani rusz mniej. Przed ciążą ważyłam 52kg.
      Karmię piersią i dokarmiam, nie ćwiczę. Te dziewczyny, które tak szybko i dużo
      schudły są na pewno bardzo młode. Piszcie ile macie lat!!! Ja mam 32.
    • karina45 Re: ILE SCHUDŁYŚCIE I JAK DŁUGO TO TRWAŁO? 09.02.05, 08:29
      Ja w ciazy przytylam 20 kg po wyjsciu ze szpitala mialam juz 7 kg mniej a po
      trzech miesiacach wrocilam do wagi sprzed ciazy. Teraz dzidzia ma 9 miesiecy i
      waze o 5 kg mniej niz przed ciaza. Dalej karmie ja piersia, nie cwiczylam bo
      mala i tak mnie wycwiczyla nawet lepiej od silowni. Teraz wybieramy sie z Nika
      na basen wiec mam nadzieje ze zgubie jeszcze kilka kilogramow. Pozdrawiamy
      Karina i Nika
    • someone11 Re: ILE SCHUDŁYŚCIE I JAK DŁUGO TO TRWAŁO? 09.02.05, 09:00
      W ciazy przystylam 14 kg.
      Po porodzie wazylam 5 kg mniej, w kolejnej dobie ubylo mi 3 kg.
      Dzis jest niecale 5 dni po porodzie i do wagi sprzed ciazy brakuje mi 4kg
      (wczoraj wazylam kg wiecej). Ale te 4 kg to chyba jest w piersiachsmile)))
      • weronikarb Teraz 28 lat 09.02.05, 09:02

• ryba111 Re: ILE SCHUDŁYŚCIE I JAK DŁUGO TO TRWAŁO? 09.02.05, 09:50
      Witam. W czasie ciąży przytyłam 20 kg. Kilka dni po porodzie było już 8 mniej.
      Potem w ciągu jakiś 2 tygodni zgubiłam kolejne 4. I taka waga utrzymywała się
      przez kolejne 3 tygodnie aż do momentu gdy ze względu na córeczkę musiałam
      przejść na dietę (od 4 dni), bo ma skaze białkową a karmię piersią i od razu
      ubyły mi kolejne 2,5 kg. Obiecuję sobie codziennie, że poćwiczę troszkę ale
      niestety na obiecywaniu się kończy smile Mam nadzieję, że dojdę do wagi sprzed
      ciąży w niedługim czasie. Mam 27 lat i rodziłam naturalnie 7 tygodni temu.
      Pozdrawiam.
    • anias9 Re: ILE SCHUDŁYŚCIE I JAK DŁUGO TO TRWAŁO? 09.02.05, 10:07
      Ja w ciązy przytyłam 14 kg, z czego od razu po porodzie (naturalnym) ubyło mi
      8..Po 2-3 tyg. poszły następne 2 kgwink)Mały ma obecnie 8 tyg, a moja waga jak
      stała tak stoicrying(Odżywiam się tak jak przed ciążą (synuś nie ma kolek,ani
      żadnych dolegliwości związnych z trawieniem)smile)Z jednym wyjątkiem - po porodzie
      jadłam (nie jadłam- ŻARŁAM!!!!) spore ilości słodyczy (przed ciążą prawie
      wogóle).Od wczoraj powiedziałam-Pas!!Koniec!!Mam nadzieję,że szybko wróce do
      wagi sprzed ciąży..Mam 30 lat i silna wolęsmile)Pozdrawiam
    • detinka Re: ILE SCHUDŁYŚCIE I JAK DŁUGO TO TRWAŁO? 09.02.05, 12:17
      Aż wam zazdroszczę !!! Widać jak na dłoni , że łatwiej zrzucić zbędny tłuszczyk
      po pierwszym dziecku wink
      10 lat temu urodziłam synka a ze szpitala wyszłam szczuplejsza niż byłam przed
      ciążą nawet "wałeczka" nie miałam i brzuszek płaski jak patelnia a teraz..... 8
      m-cy temu urodziłam córcię Przed ciążą ważyłam 62 kg przytyłam 13 kg a teraz
      ważę jakieś 70 i waga się tylko wacha 3 kg tam i z powrotem. Karmię cały czas
      mojego smoka i nic ...tak już chyba zostanie
    • rafal_h1 Re: ILE SCHUDŁYŚCIE I JAK DŁUGO TO TRWAŁO? 09.02.05, 12:34
      A my mamy inny problem.

Moja nie-żona za wiele nie przytyła w ciązy z powodu diety związanej z cukrzycą
      ciążową. Po miesiącu od porodu ważyła mniej niż przed zajściem - marzenie
      każdej kobiety?! wink
      W tej chwili od trzech tygodni jest na diecie eliminacyjnej w związku z
      podejrzeniami o alergię u dziecka (krostki itd). W związku z tym jada produkty
      z soi, ryż i ... niewiele więcej. Tak więc chudnie niemożliwie, co mnie wielce
      niepokoi. Naprawdę, drogie e-Mamy, nie ma co się cieszyć ;-(

Pozdrawiam
      e-Tata z Torunia
    • anecia001 Re: ILE SCHUDŁYŚCIE I JAK DŁUGO TO TRWAŁO? 09.02.05, 12:55
      ja przytyłam 11 kg, moja córcia ma 4,5 miesiąca a mi jeszcze zostało 5 do
      zrzucenia, no i dalej czuje się jak WIELKA GALARETA!!!!!!!, bo mi wszędzie
      skóra zwiasa. Ale zapisałam się właśnie na aerobik... bo wiosna się zbliża

Aneta
      • moniek76 Re: ILE SCHUDŁYŚCIE I JAK DŁUGO TO TRWAŁO? 10.02.05, 11:54
        Ja przytyłam 14 kg,po porodzie od razu straciłąm 7 kg i z tą resztą walczyłam
        przez rok. Teraz ważę 56 przy wzroście 168 i w miarę dobrze się czuję, ale
        została mi "oponka" z tyłu nad linią pasa (tam gdzie wczesniej było seksowne
        wcięcie) i mały brzunio, który staram się ćwiczyć i wciągam go tak często jak
        się tylko da, bo ponoć to też dobre ćwiczenie. Ale jak pozbyć się tej oponki z
        tyłu? Nie mam pojęciasad
    • mmu Re: ILE SCHUDŁYŚCIE I JAK DŁUGO TO TRWAŁO? 10.02.05, 12:26
      Mam 28 lat. W czasie ciąży przytyłam 18 kg. Po porodzie zeszło mi tylko z 6,
      byłam baaardzo zdziwiona i wściekła. Ale potem dziecko nie chciało ssać, ja
      ściągałam mleko i byłam na diecie eliminacyjnej.Trwało to niecałe 2 miesiące i
      większość zgubiłam, tz. zeszłam do 56 kg.
      Teraz Hania ma 8,5 miesiąca, ja ważę 53,5 kg i się odchudzam (przy wzroście 168
      cm)...To znaczy gubię oponkę zimową potężnych rozmiarów.
      Przez mniesiąc schudłam 2,5 kg na diecie Herbalife, ale nie przestrzeganej w
      100%...Brak silnej wody i ogromniasty apetyt...
      pozdr
      Gosia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka