Dodaj do ulubionych

schudłam 35 kg :-)

21.08.06, 14:39
Chciałam się z Wami podzielić swoim sukcesem.
Dziś osiągnęłam od dawna upragniony cel-schudłam 35 kg.
Jestem baaaaaardzo szczęśliwa i baaaaardzo lekka.

A tym wszystkim, którzy dopiero planują odchudzanie powiem tylko, że warto,
że można i że trzymam kciuki.

buziaczki
lekka koga-goga
Obserwuj wątek
    • iwonag25 Re: schudłam 35 kg :-) 21.08.06, 14:43
      Jak super! Gratuluje! Stosowalas jakas specjalna diete? A jak z twoja silna
      wola? Ja niestety jej nie mam i u mnie z dietami kruchocrying
      • koga-goga Re: schudłam 35 kg :-) 21.08.06, 14:45
        Byłam pod opieką Instytutu Żywności i Żywienia - dieta 1000kcal, do tego 3 razy
        w tygodniu basen, czerwona herbatka i min. 2 litry wody mineralnej dziennie.

buziaczki
        • dorcia72 Re: schudłam 35 kg :-) 21.08.06, 14:49
          Czerwona herbatka - co to takiego?
          • agaj78 Re: schudłam 35 kg :-) 21.08.06, 15:12
            dorcia72 napisała:

> Czerwona herbatka - co to takiego?
            "Herbata czerwona
            Herbata czerwona, której przypisuje się wiele zdrowotnych właściwości, jest
            znana w Chinach od wielu lat. Ostatnio gości także coraz częściej także na
            europejskich stołach.
            Herbata czerwona tym różni się od herbaty zielonej, iż jest ona poddawana
            procesowi delikatnej fermentacji, która zachodzi podczas zwijania i dojrzewania
            listków herbaty. To właśnie temu procesowi czerwona herbata zawdzięcza
            charakterystyczny smak i zapach. Niektórzy przyrównują go do smaku i zapachu
            wilgotnej ziemi. Jednak ze względu na zdrowotne właściwości tego czerwonego
            naparu jego smak i zapach jest mu całkowicie wybaczany.
            Herbatę czerwoną parzymy podobnie jak czarną. Liście czerwone zalewamy wodą o
            temperaturze 95 stopni i pozostawiamy pod przykryciem przez 3-4 minuty. Liście
            czerwonej herbaty możemy parzyć kilkakrotnie.

Właściwości
            Ze względu na wysoką zawartość polifenoli, garbników, flawonoidów witamin i
            minerałów także herbata czerwona ma pozytywny wpływ na nasze zdrowie

* wspomaga pracę wątroby
            * obniża poziom cholesterolu
            * oczyszcza organizm, wspomaga procesy trawienne, pomaga zwalczyć nadwagę
            * do pewnego stopnia łagodzi skutki wypicia alkoholu
            wzmacnia organizm

Dodanie cukru lub mleka może pozbawić ją niektórych zdrowotnych właściwości.
            Aby picie herbaty było skutecznym sposobem na zwalczanie nadwagi musi być ona
            wypijana w ilości 3-4 filiżanek dziennie. Badania dowiodły, że podczas
            miesięcznej kuracji picia herbaty czerwonej obserwowano spadek masy ciała o 3-8
            kilogramów. Oczywiście musi temu towarzyszyć racjonalna dieta."
            zrodlo: www.vitalia.pl//?mid=3&fid=2&article_id=80&cookie=1
          • nchyb Pu erh 21.08.06, 15:35
            czerwona herbata to Pu erh, pod tą nazwą ją sprzedają, smakowe i bez...
            • magounia nie tylko Pu erh również Rooibos to 22.08.06, 07:36
              czerwona herbata
              • nchyb Rooibos to nie herbata... 23.08.06, 08:56
                Rooibos to afrykański krzew, tzw. czerwonokrzew, nie ma kofeiny, która jest w
                herbacie.
        • iwonag25 Re: schudłam 35 kg :-) 21.08.06, 15:03
          Mam rowniez diete 1000kcal opracowana prze dr ferenc-czajke. Dieta ta wisi u
          mnie na lodowce od kilku miesiecy i tylko tusz na niej plowieje. Nie moge sie
          do niej zabrac. Dieta jest kuszaca, bo traci sie 2kg tygodniowo, jest
          sprawdzona przez moje 2 bliskie znajome (dla jednej z nich ta dieta byla
          opracowywana), ale za cholere nie moge wyrobic w sobie silnej woli. Jeszcze raz
          tobie gratuluje.
    • mysia-mysia Re: schudłam 35 kg :-) 21.08.06, 14:48
      o, a ja schudłam 20 kg w przeciągu ostatnich kilku lat - najpierw 10 kg w cztery
      (chyba) miesiące i później reszta a teraz bym jeszcze 2 chciała zrzucić to nie
      mogę, no ale też nie chce mi się starać specjalnie, mam raczej nadzieję że się
      samo odczepi wink

gratuluję rezultatu smile
      • niutaki Re: schudłam 35 kg :-) 21.08.06, 15:10
        ech dziewczyny, a ja 5ciu nie mogę zgubićsad ale to z braku silnej woli, tylko moja winasad
        • adsa_21 Re: schudłam 35 kg :-) 22.08.06, 07:40
          ja powinnam tez z 5.
          tylko nie wiem jak, bardzo lubie jescwink
    • imoenka Re: schudłam 35 kg :-) 21.08.06, 15:11
      Wow gratuluje - napisz ile ci zeszło zeby pozbyc sie takiej ilosci kilogramow i
      czy mozesz podzielic sie dieta ????
      • be.em podzielcie się tymi dietami, co? 21.08.06, 15:12
        n/t
        • mysia-mysia Re: podzielcie się tymi dietami, co? 21.08.06, 15:23
          U mnie to był problem zdrowotny, mam jakąś dziwną nietolerancję na mleko, która
          objawiała się tym, że po mleku miałam mega-apetyt, a jak starałam się to
          kontrolować i jeść normalnie to mnie żołądek bolał tak jakbym ze trzy dni nic
          nie miała w ustach. A że wszyscy mi wiecznie wmawiali że mleko zdrowe (a przy
          moim wzroście jest większe zapotrzebowanie na wapń) i trzeba pić to się trochę
          tych kilosów uzbierało. Oczywiście nie wiedziałam, że to od mleka ale że go nie
          cierpiałam to się kiedyś wkurzyłam na te dobre rady i rzuciłam. Pierwsze 10 kg
          poszło bez problemu, przy reszcie już musiałam się trochę wysilić, ale nie
          stosowałam diety tylko gimnastykę. Przez jakiś czas też piłam herbatę czerwoną -
          pomogła w zmniejszeniu pomarańczowej skórki (kosmetyki do tego przeznaczone
          raczej nie działały). A z tymi 2 kg to nie wiem co zrobić, chyba odessać trzeba wink
    • algezja Re: schudłam 35 kg :-) 21.08.06, 15:15
      wklejcie tutaj te diety, za 9 miesiecy mi sie przyda jak nic...
    • kawka74 Re: schudłam 35 kg :-) 21.08.06, 15:19
      Gratuluję - to wielki sukces smile)
    • koga-goga Re: schudłam 35 kg :-) 21.08.06, 15:27
      Odchudzałam się od 1.05.2006
      W insytucie dostałam 4 przykładowe jadłospisy, z którymi na początku strasznie
      się męczyłam, bo była do nich instrukcja typu : x dkg chydej wędliny to
      plasterek o wymiarach...
      Wyobrażacie sobie przygotowywanie posiłku z linijką? smile
      Potem kupiłam wagę i było lepiej. Przez pierwsze dwa miesiące działałam wedle
      wskazówek, a potem miałam przelicznik w głowie i nie musiałam już nigdzie
      zerkać.
      Teraz zmykam, ale w wolnej chwili przepiszę te jadłospisy, jeśli chcecie. Chyba
      że ktoś ma w kompie i może wkleić, ja mam tylko na papierze.

papa
      • kawka74 Re: schudłam 35 kg :-) 21.08.06, 16:09
        > Odchudzałam się od 1.05.2006
        35 kg w niecałe cztery miesiące? Strasznie szybko to poszło... I trochę
        niebezpiecznie, ale rozumiem, że byłaś pod stałą kontrolą lekarza?
        Jeszcze raz gratuluję, naprawdę zrobiłaś kawał dobrej roboty smile
    • oxygen100 Re: schudłam 35 kg :-) 21.08.06, 15:29
      super!!. Ale nie osiadz na laurach bo waga jojem powroci z nawiazkatongue_outP
    • l.e.a Koga-goga 21.08.06, 15:37
      Jestem pod taaaakiiiim wrażeniem - GRATUALCJE
      !!! proszę, jeżeli się nie pogniewasz zerknij na maila gazetowego proszę.

pozdrawiam Cię
      lea
    • annajacek Re: schudłam 35 kg :-) 21.08.06, 17:52
      To super.A ja schudlam 12kg po ciazy i chcialabym jeszcze troche.Dodam,ze nie
      moge stosowac zadnej diety,bo karmie,ale wlaskie karmienie piersia i
      dlugie,szybkie spacery to najlepsza dieta dla mam troszke leniwych jesli chodzi
      o odchudzanie
      • kate8025 Re: schudłam 35 kg :-) 21.08.06, 17:53
        gratuluje tzch 35 kg !!!
        ja na razie schudlam 14 i chce jeszcze 17. Mam nadyieje, ze sie uda.
        a z jakiej wagi schudlas te 35
    • wieczna-gosia a ja schudlam 10kg 21.08.06, 18:55
      na dokladnie tych samych warunkach co koga-i... zrezygnowalam. Dla mnei to zbyt
      szybko boje sie jojo. Przesiadlam sie na montignaca- czyli diete nielaczenia-
      maz sobie schudl 10 wlasnie na montim, ale zajelo mu to 2,5 miesiaca. Ja na
      razie odbijam sie z glodowki i nie chudne, ale i nie tyje.
      Tez chce schudnac- ale w rok. Albo w dwa. 3 miesiace mnie nie kreca.
    • wenus2006 Re: moja siostra też schudła 32 kg 21.08.06, 19:08
      w jakieś pół roku z wagi 84-32=52.Odchudzała się sama , dieta 1000 kalorii.po
      jakis 2 latach miała 58, potem 62, i jak miała 66 zaszła w ciążę w której
      przytyła 25 co dało sumę 91 kg.Teraz po 5 m od urodzenia waży 77 kg. Ciągnie się
      za nią całe życie ta skłonność tłuszczowa, chęć wielkiego żarcia, leniwy tryb
      zycia.Żal mi jej , bo jej starsza siostra ma zawsze 52 kg.Ciężko jej teraz
      schudnąć nie może się wziąć w garść...
      Pozdrawiam laureatkę sukcesu 35 kg , no i pozostałe dziewczynki, które zrzuciły
      i te które zrzucą, buziaczki
      • grzanka23 Re: moja siostra też schudła 32 kg 21.08.06, 20:56
        Ja od stycznia schudlam 15 kg.Nie stosujac zadnych diet,jadlam tylko o polowe
        mniej.I staralam sie nie jesc slodyczy.
    • saskia123 Re: schudłam 35 kg :-) 21.08.06, 21:20
      Autorka postu raczej się pomyliła. Chyba miało być 2005 roku.
      Od maja br. taki spadek wagi jest niemożliwy. Tak czy siak zazdroszczę i gratuluję.
    • weronikarb Re: schudłam 35 kg :-) 23.08.06, 09:05
      Ja przed ciaza przytylam do 70 kg (174cm wzrostu), w dzien cc 100,800 waga
      pokazała sad
      Teraz mały ma 2 lata i 10 m-cy ja na wadze widze 64,5 a chciałabym 58 smile

Bez super diet, poprostu mniej slodyczy (nie potrafie zrezygnowac calkowicie),
      brak kolacji (choc nieraz pozwolilam sobie) i duzo picia.

Acha tez niemogepic mleka i musze uwazac z przetworami mlecznymi smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka