Dodaj do ulubionych

Sposób na wąsik?

IP: *.* 30.09.02, 13:55
Już kiedyś pytałam, ale ponieważ dręczy mnie to nadal, to znowu pytam. Co zrobić z wąsikami i bródką. Próbowałam lasera i oprócz tego, że wydałam dużo, nie wynikło nic z tego. Rozjaśniam, ale z bliska wygląda to fatalnie. Może depilacja? A może jeszcze coś innego? Pozdrawiam. Asia
Obserwuj wątek
    • Gość: justyna.m Re: Sposób na wąsik? IP: *.* 01.10.02, 10:43
      A czym rozjaśniałaś? Ja stosuję preparat Sally Hansen do twarzy i jestem zadowolona z efektów. Zabieg trwający około 10 minut robię co 2 tygodnie, włoski są b. jasne i prawie niewidoczne (a jestem brunetką więc widzę różnicę).Dlaczego jesteś niezadowolona z lasera? Byłam pewna, że to b.skuteczne (ale i drogie więc nie brałam pod uwagę).Pozdrawiam,Justyna
      • Gość: biba Re: Sposób na wąsik? IP: *.* 01.10.02, 14:04
        Co to za preparat?gdzie go kupic? Ja uzywam wody utlenionej 6%
    • Gość: Joola Re: Sposób na wąsik? IP: *.* 04.10.02, 13:05
      Też mam taki problem. Raz na jakis czas depiluję paskiem z woskiem. Da się wytrzymać :D Efekt widoczny dość długo.
    • Gość: Italia Re: Sposób na wąsik? IP: *.* 04.10.02, 13:06
      Można usunąć woskiem u kosmetyczki. Boli, ale tylko chwilkę. Raz na 3-4 tygodnie starcza. Koszt, ok. 15 -20 PLN, chyba niedużo.Anika
    • Gość: asiamamaignasia Re: Sposób na wąsik? IP: *.* 05.10.02, 08:34
      Z lasera jestem niezadowolona, bo po 4 zabiegach efekt był prawie żaden i w dodatku ten prawie żaden efekt zmniejszył się, a miał się utrzymywać stale. Rozumiem, że można potrzebować wiecej zabiegów, ale za te cztery zapłaciłam 2000zł, efektów nie było i jakoś nie miałam ochoty wydawać nastepnych pieniędzy, żeby sprawdzić czy jednak zadziała. Preparat do rozjaśniania mam właśnie taki Sally Hansen(?), ale mam ciemne włosy i to wygląda nienaturalnie, w świetle się świecą te włosy. Teraz spróbuję depilacji woskiem. Na nogach dobrze działa, więc może tu też. Czy po takiej depilkacji wygląda sie fatalnie? Moje nogi potrzebują kilku dni, żeby dojść do siebie. Tak samo jest z twarzą? Jak sie czytam, to wydaje mi się, że mam do czynienia z paranoiczką. Pozdrawiam. Asia
      • Gość: mono Re: Sposób na wąsik? IP: *.* 06.10.02, 11:23
        Co to za preparat Sally Hansen?
        • Gość: E.T. Re: Sposób na wąsik? IP: *.* 06.10.02, 15:59
          To jest taki krem ktory rozjasnia wlosy. Jest naprawde bardzo dobry chociaz latwo go przedawkowac i wtedy skora jest zaczerwieniona, a w najgorszym wypadku oparzona. Ale do tego trzeba niezle przekroczyc czas trzymania kremu na wlosach (zazwyczaj to 7 minut). Ja uzywam go na wasik, brode i rece. U brunetki jednak wyglada to troche nienaturalnie bo wlosy wychodza calkiem biale. I troche dziwnie kiedy zaczynaja odrastac - ciemne nasady, a jasne konce. Niestety na niektore grube wlosy nie dziala. Ale i tak polecam.
          • Gość: JoannaPi. Re: Sposób na wąsik? IP: *.* 07.10.02, 12:40
            A gdzie można kupic ten preparat?I dlaczego to wygląda nienaturalnie - jeśli te włoski są białe - czyli przezroczyste to chyba super??? Chyba że białe i przezroczyste to niekoniecznie to samo...hmmmm- samą mnie to natchneło jak to napisałamCzyli polecacie ten preparat dziewczyny czy nie?Ja po tej depilacji woskiem byłam zadowolona chyba z dwa dni - a potem zrobiły mi sie takie czerwone krostki po kolei niemal w każdym miejscu gdzie był włosek - czyli nie za bardzo się opłaciło :lol: Postanowiłam zaakceptowac siebie + wodę utlenioną...hehehehAle moze ten preparat jest lepszy? Proszę o namiary - gdzie kupić i ile mniej więcej kosztuje.Dziękuję z góryAsia
            • Gość: fran Re: Sposób na wąsik? IP: *.* 08.10.02, 19:05
              asia preparat sally hansen dostaniesz w kazdym wiekszym sklepie kosmetycznym (rossmann, galeria centrum, cubus itp). Ja tez uzywam, jestem dosc zadowolona, a po rozjasnieniu i oslabieniu wloskow usuwam je pęsetką. dziala dobrze. Sally hansen tez ma bardzo dobre mini plastry z woskiem do twarzy, Baaardzo dobre. Koszt to ok. 30 zlotych za opakowanie ale starcza na pol roku albo i lepiejpozdrawaimfran
    • Gość: lea Re: Sposób na wąsik? IP: *.* 12.10.02, 13:52
      Mam podobny problem. Również chodziłam na laser( bezpłatnie, w Czechach pokrywa mi zabieg ubezpieczalnia ),dlaczego pokrywa? Ano bo problem tkwi w hormonach :( nadmiar testosteronu, powoduje,że nawet laser nie może usunąć na stałe włosków.Bo te które zostały usunięte nie wyrastaja, wyrastają nowe :(A ja stosuję obecnie tabletki antykoncepcyjne Diane35 - są one przeznaczone dla takich kobiet jak my :) ( już je kiedyś stosowałam )Po ok. 3 miesiącach kuracji + depilacja zostaje zauważalny efekt !!! włoski są coraz słabsze i mniej widoczne. :bounce:pozdrawiam -lea
      • Gość: ilo Re: Sposób na wąsik?- LEA IP: *.* 17.10.02, 09:01
        LEa-miałąbym do Ciebie kilka pytań na temat stosowania Diane 35.Odezwij się,albo napiszę na priva-mogę?
        • Gość: lea Re: Sposób na wąsik?- ILO IP: *.* 18.10.02, 14:00
          Droga Ilośmiało pytaj tu, a jak chcesz to pisz na priv :)pozdrawiam -lea
    • Gość: sylwiakrol Re: Sposób na wąsik? IP: *.* 22.10.02, 22:34
      Ja właśnie zaczęłam chodzić na laser.Z tego co wiem laser jest skuteczny tylko na grube czarne włosy.Nie działa na meszek.Tak czy owak zamierzam iść do androloga.Może któraś z was leczyła się i wie ile tych hormonów trzeba oznaczyć i ile to mniej więcej kosztuje?Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka