Gość: miraska IP: *.* 18.12.02, 22:25 kochane Mamusie, potrzebuję listy co i jak powinnam jeść? I wogóle wszystkiego na temat tej dziety. Muszę i ja spróbować...Buziaczki,Beciamoj mail: becia07@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Siunia Re: Chodzi mi o 13 - stke? IP: *.* 19.12.02, 01:52 Jutro Ci prześle cały opis.- Siuniaps. u góry też znajdziesz, ale z pewnymi modyfikacjami. Ja Ci przesle to co ja dokładnie stosowałam a schudłam 10 kg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jl101 Re: Chodzi mi o 13 - stke? IP: *.* 19.12.02, 09:57 przeslij tez prosze i mi jesli mozesz. jedyne co mnie tam przeraza to ten szpinak ale mam wlasnie 10 kg w zapasie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vase Re: Chodzi mi o 13 - stke? IP: *.* 19.12.02, 10:31 Siuniu! A czy moglabys i mnie przeslac? Bardzo prosze!A potem pochwale sie wynikami! (Mam nadzieje!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Italia Re: Chodzi mi o 13 - stke? IP: *.* 19.12.02, 10:48 Siunia, co to znaczy,że dieta na górze jest z "modyfikacjami". Przecież podobno trzeba się jej trzymać "niewolniczo"... Czy te modyfikacje sama wprowadzałaś czy masz z jakiegoś źródła?Anika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siunia Re: Chodzi mi o 13 - stke? - o modyfikacjach 13-tki IP: *.* 19.12.02, 12:36 Nie ja je wprowadziłam i nie ja zamieściłam ta dietę " u góry".W sumie to ta osoba nawet wie, że ja nie byłam zbyt szczęśliwa z tego powodu Ja stosowałam ta diete faktycznie "prawie" niewolniczo - moim jedynym odstępstwem było wypicie dodatkowqej kawy, bo ciśnienie zbyt niskie doprowadziłoby mnie do zgonu Dla mnie to przeogromny sukces, bo normalnie wypijam 6 wiader kawy dziennie, co by móc funkcjonować jak inni ludzie A teraz o modyfikacjach zamieszczonych w diecie "u góry". Ponoc noby są dopuszczalne. Ja natomiast w swoim opisie zdobytym od ludzi ja stosujących miałam podane, ze nic zmieniac nie wolno, za wyjątkiem kolejności posiłków i to tez jedynie w obrębie tego jednego dnia.Dziewczyny, poprostu taki dobór produktów a nie inny, pwoduje takie a nie inne zmiany w organixmie a przeciez o to własnie chodzi.Więc wybór i decyjza zależy od Was.Tuylko bawi mnie potem stwierdzenie, ze "dieta do bani" bo po kilku tyg. ktoś przytył (czyli efekt jo-jo) albo kto inny przestał już chudnąc, po zastosowaniu diety.Jeżeli ktos "z ręką na sercu" stosował dietę rygorystycznie, to "nie ma bata" by nie poprawić przemiany materii, uniknąć jo-jo i schudnąć ślicznie Bo te które najwięce narzekały to "stosowały rygorystycznie" a potem okazało sie, że: jednego dnia dołożyły sobie gdzieś jabłko a tego dnia owoców nie było w planie, a to dodatkowo jogurt, którego tez nie było i to owocowy, albo zamiast jog. naturalnego zjadły sereczek homogenizowany itd, itp. No wiec pytam: skoro tyle zmian to jak to miało dac wymarzony efekt?Schudnąc schudły, ale co z tego, skoro przez swoje włąsne zmiany nie uzyskały zamierzonego efektu, bo schudnięcie to nie wszystko co dzięki tej diecie można osiągnąć :0A ja zaraz poszukam gdzie to ja mam w swoim zaśmieconym kompie dietke i zaraz wysyłam WamPowodzenia- Siunia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Italia Re: Chodzi mi o 13 - stke? - o modyfikacjach 13-tki IP: *.* 19.12.02, 14:32 Siunia, przepraszam, ze cię męczę, ale jeszcze dosłownie dwa pytanka:1. Co z modyfikacjami "dozwolonymi" Np. brokuły zamiast szpinaku?2. Czy befsztyk to musi być smażony. Jest napisane, ze filet lub schab. Czy filet to np. pierś z kurczaka?Anika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siunia Re: Chodzi mi o 13 - stke? - do Aniki / Italii IP: *.* 20.12.02, 01:02 Ja stosowałam ta dietę bez żadnych modyfikacji, dlatego 1. co z brokułami zamiast szpinaku, tego Ci nie powiem.2. Natomiast befsztyk mozna smażyc albo troche poddusić. Ja najpierw smażyłam i podduszałam, a potem mąż był genialny i wpadł na pomysł by to cudo przyrządzać w zepterze (pewnie inaczej wcale byśmy tych garów nie wyciągnęli z szafy, ha, ha, ha )3. Tak, filet to np. pierś z kurczaka- Siunia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olaj Re: Chodzi o 13 - stke IP: *.* 19.12.02, 15:08 Siunia, wiele razy wyjaśniałam, że rozpiska diety jaka jest zawarta na tej stronie, jest skopiowana z Gazety Wyborczej.olaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siunia Re: Chodzi o 13 - stke - do Olaj IP: *.* 20.12.02, 01:17 Olajku,nie denerwuj sie, ja to pamiętam.Jednak zawsze podkreślam, że ja stosowałam swoją wersje i tylko o swojej mogę co kolwiek powiedzieć. Po co mam "czarować" skoro nie modyfikowałam jej, więc nie wiem jak te inne się robi i w jakich ilościach.Wypowiadam sie tylko w kwestii stosowania wg, "mojego" przepisu, nie zauważyłaś?I zawsze podkreślam, że stosowanie dodatkowych modyfikacji własnych (bo wiele dziewczyn na własną rękę wiele rzeczy zmieniło lub dodało) napewno nie da zamierzonych efektów.Wydaje mi sie, że poprzedni post odebrałas jako atak(?)A zupełnie niesłusznie i niepotrzebnie.Powinnaś wiedzieć, że jesteś jedną z ostatnich osób, którym mogłabym zrobić przykrość.Jeżeli jeszcze jest cos niejasne, to napisz.Pozdrawiam- Siunia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eKachna Re: Chodzi mi o 13 - stke? - o modyfikacjach 13-tki IP: *.* 19.12.02, 23:24 Siunia, z ręką na sercu - nie zmieniłam NIC!!!! Przestawiłam RAZ kolację z obiadem ( co podobno robić wolno), ani jednej dodatkowej kawy, dokładnie z przepisem. I co? Efekt mega jo-jo w ciągu kolejnych dwóch tyg. Za bardzo uwierzyłam w tę cudowność tej diety a po niej po prostu trzeba być ciągle na diecie żeby utrzymać wagę. Przecież nawet Magdalena mama Gaby powtarzała niedawno dietkę co niewątpliwie oznacza, że waga wróciła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siunia Re: Chodzi mi o 13 - stke? - do eKachny IP: *.* 20.12.02, 02:29 1.) Oczywiście, że wolno przestawiac posiłki w obrębie tego dnia, którego dotyczą. To jest dopuszczalne i nie traktowałabym tego jako modyfikację.2.) Wytrwałaś w diecie wg. rozpiski "od A do Z" to super. Jestes kolejną którą podziwiam i gratuluję wytrwania oraz solidności.3.) Jestem zaskoczona, ze jak napisałas efekt "MEGA JOJO". To jestes pierwsza która to napisała. Idąc Twoim tokiem rozumowania NIWĄTPLIWIE chciałas napisac, że ta dieta daje wyjatkowo wredny efekt jojo o kolosalnych rozmiarach. No szkoda ... S[potkalam sie z tym pierwszy raz, żeby ktoś aż tak dotkliwie i w tak wielkim stopniu odczuł efekt jojo po diecie, a już szczególnie tej. A juz w szoku jestem, gdy czytam, że w tak krótkim czasie. Ja proponowałam ta diete, bo własnie moja sąsiadka, która jest akurat rzetelna pod każdym względem schudła na diecie ponad 20 kg i potem normalnie się odżywiając chudła nadal (ale juz baaaaaardzo wolno) po zakończeniu diety prawie przez rok. Ona schudła ponad 30 kg. I gdyby nie to, że kiedyś jakoś tak wyszło w rozmowie z jej synową, że stosowała ta diete, to żyłabym w przekonaniu, ze ona jest na wiecznej diecie. Dlatego ja sie tak do tej diety strasznie zapaliłam. No i suma sumarum zastosowałam ją i też schudłam. Ale zaraz nadszedł termin planowanej mojej drugiej ciąży, zatem nie wiem jakby było dalej, gdybym nie była w ciąży. Przytyłam, owszem. Ale w tym samym czasie mam dużo mniej kg niz w poprzedniej. I jeszcze jedno co mnie zastanawia - w pierwszej ciąży nie mogłam patrzec na słodycze a apetyt to miałam raczej śedni, taki mało ciążowy A dupcia mi urosła, że cho cho Teraz za to mam totalna jazdę na słodycze (batony, batoniki, czekoladki, chałwy itp. wcinam tonami) Nawet mój mąz zauważył, ze na same słodycze dziennie wydaje ok. 20 zł i jakoś nic nie zostaje na nastepny dzien. A mimo wszystko nie jestem tak spasiona jak przy pierwszej ciąży Więc może właśnie to dzięki diecie?4.)Piszesz, ze po tej diecie trzeba być na diecie nadal, cały czas. A mi sie wydaje, ze nie. Wystarczy jeśc a nie żreć. Choć ja akurat uskuteczniam ŻARCIE a nie jedzenie A po innych dietach nie miałaś efektu jojo? Ja rozumiem to tak, że po tej masz efekt MEGA JOJO, po innych miałas ewentualnie tylko efekt jojo Sorry, ale tak można niewątpliwie zrozumieć to co piszesz. 5.) Magdalena mama Gaby (pozdrawiam Madziulka serdecznie) powtórzyła diete. A czytałas wszystkie jej posty? Po pierwszej naszej wspólnej edycji stwierdziła, że chciałaby jeszcze schudnąc, choc z efektów jest i tak zadowolona. Potem faktycznie coś pisała, że troche jej przybyło, ale czy aż tak dużo? Więc może niekoniecznie "waga jej niewątpliwie wróciła" a może jedynie częściowo? 6.) Jest tez wiele dziewczyn, którym waga mimo , że zaczęły wracać do starych nawyków i popełniały swoje poprzednie grzeszki żywieniowe nie drgnęła ani rusz 7.) Wiele razy pisałam o tym, że z dietami tak samo jak z kosmetykami. Jednemu cos służy a innemu nie. Dla jednych była to dieta wymarzona a dla innych nie, bo się źle czuły. Tak samo jak np ty bedziesz zadowolona z szamponu Avonu a ja nie, bo mi badziej będzie odpowiadał np. Oriflame Cxzy na odwrót - wszytsko jedno.8.) Piszą co modyfikacjach i braku efektu miałam na myśli osoby, które wprowadzały swoje własne zmiany i modyfikacje. Nie zauważyłaś?9.) Ja jednak, z czystym sumieniemdę wszytskim tą dietę polecać. A to dlatego, ze jako przykład biorę siebie, moja sąsiadke, moją Mamę i 4 koleżanki ( z reala)Bo tu moge pokazac jak kto wyglada, a najlepiej jak ktoś również i je zna To ma dowody. Teraz oczywiście, nie ukrywam, że dodam, że jest ktoś kogo akurat nie widziałam, ale wiem, ze dzięki tej diecie doswiadczył MEGA JOJO. Bo jestem i chciałabym nadal pozostać prawdomówna.Dzis wysyłałam maile ponownie z tą dietą, bo wątek ten wraca jak bumerang. Ale daję Ci uroczyste słowo honoru, że wspomne zawsze jeszcze o Tobie. Przestrzegę, że jednak coś takiego się zdarzyło, żeby każdy się zastanowił,czy aby napewno chce tą dietę stosować.Pozdrawiam- Siuniaps. Naprawdę współczuje i jest mi przykro, tym bardziej, ze dobrze wiem co znaczy umartwiać sie na diecie, że ta dieta tak Cię załatwiła ... Szkoda, ja wierzyłam (i jednak nadal w to wierzę), że jest ona dobra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mamasza Re: Chodzi mi o 13 - stke? - do Siuni IP: *.* 20.12.02, 14:32 Witam!Wystarczy trochę pomyśleć. Jak możliwe jest schudnięcie 10 kg przez 2 tygodnie, a potem dalsze chudnięcie mimo normalnego odżywiania się. To jest fizycznie niemożliwe. Jak się schudnie trzeba cały czas stosować dietę, a nie opychać się snikersami itp.Za taką dietę pomysłodawca dostałby Nobla, a jakoś nie słyszałam . Że Tobie jednej pomogło wcale nie musi innym pomagać, co słusznie zauważyłaś. Ale i tak jestem pełna podziwu, że tak zaciekle bronisz tej bezsensowenej diety. Łatwiej jest schudnąc 20 kg jak się waży 150 kg, niż jak się waży 70 kg. Nie wiem ile sąsiadka ważyła, ale napewno w granicach 100 kg.Trzeba być w wielkiej desperacji, żeby zacząć stosować tą dietę. A wystarczy pogadać z jakimś dietetykiem.Marta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siunia Re: Chodzi mi o 13 - stke? - do Mamaszy IP: *.* 20.12.02, 22:36 To prawda, że łatwiej schudnąć temu co jest otyły a nie temu, który ma nadwagę.Nie wiem czy mozna powiedziec, że bronię tej diety.Ja bym to inaczej ujęła.Na temat tej diety mogę się wypowiadać, bo ją stosowałam i w mojej rodzinie oraz wśród znajomych. Wiem jakie były efekty. Ale mogę się wypowiadać jedynie na temat wersji, którą ja osobiście stosowałam - co też czynię, podkreślając, że jest to moje zdanie poparte własnym doświadczeniem. I uważam, że jest to uczciwe.Ty możesz mieć inne zdanie.Każdy ma prawo.- Siunia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mamasza Re: Chodzi mi o 13 - stke? - do Mamaszy IP: *.* 21.12.02, 20:53 Witaj!Może za ostro Ci odpowiedziam, biorąc pod uwagę Twój stan. Przepraszam .A piszę do Ciebie, bo bardzo zachwalasz ta dietę, można powiedzieć, że jesteś jej orędowniczką .Ale mi nie chce się wierzyć w jej skuteczność. Postów na temat "13" jest bardzo dużo, ale nie mogę się doczytać o sukcesach jej stosowania. Jeżeli znasz jakieś osoby z sukcesem, to może podaj mi ile schudły, albo gdzie szukać postów o ich sukcesach. Oczywiście jak będziesz miała czas i ochotę, bo nie chce Ciebie obarczać.Całuski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siunia Re: Chodzi mi o 13 - stke? - do Mamaszy IP: *.* 22.12.02, 00:29 Marto,ja myślę, że wcale nie chciałaś znależć postów eMam z sukcesem Ja nie miałam z tym problemów. I wcale nie musiałam długo szukać. Wśród nich znalazłam tez takie, gdzie ktoś pisze o swojej szwagierce, które jeszcze przez wiele miesięcy "po" chudła nadal, powolutku. Jest wiele osób które schudły 8-10 kg. Są też takie które schudły mniej.Nie wiem co chcesz osiągnąć, ale mnie to nie przeszkadza. Bo w każdej sprawie są zwolennicy i przeciwnicy - Siuniaps. natomiast największy szacunek mam do tych, które potrafiły napisac szczerze, że nie wytrwały do końca, że to ich przerosło. Ja też (czego nigdy nie ukrywałam) nie wytrwałam chyba nigdy w żadnej innej diecie dłużej niż do drugiego dnia Ta była pierwsza. Aaaaaaa, nie prawda. Kiedyś stosowałam diete z zupą z kapusty. I faktycznie za drugim podejściem wytrwałam do końca. Schudłam wtedy tylko 2 kg., za to "po" w ciągu 2 tyg. przybyło mi 4 kg. Czyli byłam o 2 kg. na plus. Natomiast znam osoby, które schudły dzieki tej diecie dużo więcej. Dlatego dla mnie najlepsza jest dieta "13-tka". I napewno gdy ktoś mnie o nią zapyta, to chwalić ją bedę , czy to się Tobie bądź innym podoba, czy nie.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mamasza Re: Chodzi mi o 13 - stke? - do Siuni IP: *.* 22.12.02, 08:02 Cześć!Przyczepiłam się do Ciebie jak rzep , więc możesz być zdrażniona. Ale ta dieta jakoś do mnie nie przemawia, bo wydaje mi się, że działa na takiej zasadzie, jak rózne specyfiki, które oferują w prasie, szczególnie tej z programem TV. Kupisz specyfik za 50 schudniesz 5 kg, kupisz za 100, schudniesz 10kg itd. A co chcę osiągnąć . Napewno nie mam zamiaru zdyskredyować Ciebie w oczach osób pragnących odchudać się w ten sposób. Nawet jestem pod wrażeniem Twojego zaangażowania, i nie jest to żadna ironia. Muszę bardziej szczegółowo przejrzeć posty o "13", bo chciałabym schudnąć parę kilo i jak zobaczę, że parę osób schudło, może się zdecyduję.A tak na marginesie, to nie masz co się obrażać, jeżeli ktoś nie jest przekonany do tej diety. Bo podejście "nie to nie, łaski bez" jest trochę dziecinne. Marta-jeszcze septyczna, ale kto wie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sushi Re: Chodzi mi o 13 - stke? - do Mamaszy IP: *.* 22.12.02, 11:40 Siunia, święte słowa!Nie wiem, czy pamiętasz jeszcze biedną Sushi, która ryczała na forum, że musi zjeść śniadanie? No i nie wytrwałam. Rzuciłam dietkę w drugim chyba dniu choś wcześniej postanowiłam być twarda. Od teo czasu minęły trzy tygodnie a ja powróciłam do wagi sprzed ciąży, tzn. podczas tego okresu ubyło mi prawie 7 kilogramów. I nie namęczyłam się za bardzo! Po prosru zamiast ciepłych bułeczek, lekki chlebek żytni SONKO, zamiast żółtego serka jakiś lekki twarożek, a zamiast parówki chuda wędlinka z indyczka. Po prostu wszystko zamiast. No i trochę wspomagania w postaci 2,5 litra niegazowanej wody (na szczęscie lubię) i herbatki regulavit oraz czerwonej herbaty. To wszystko.Najważniejsze, że nie muszę zmieniać garderoby!!!SUSHI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mamasza Re: Chodzi mi o 13 - stke? - do Mamaszy IP: *.* 22.12.02, 13:15 Cześć!Gratuluję, że straciłaś zbędne kilogramy.Ale nie dzięki diecie "13", tylko zmianom w sposobie odżywiania. A ja ciąglę chciałabym się przekonać, czy "13" jest taka skuteczna. Ja nie mam nic do Siuni, ale Ona bardzo tą dietę zachwala, to trochę się do niej przyczepiłam. Mi naprawdę chodzi tylko o skuteczność tej diety.Nie obrażajcie się dziewczyny, Święta tuż, tuż.PozdrawiamMarta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eKachna Re: Chodzi mi o 13 - stke? - do eKachny IP: *.* 22.12.02, 16:48 Siunia, faktycznie jadłam dużo po skończonej diecie ale prawdą też jest, że przemiana materii to mi się zmieniła ale w drugą stronę, musiałam stosować środki przeczyszczające. Ktoś już na forum też się skarżył na taki efekt. Teraz przed świętami przeszłam trzynastkę jeszcze raz -6kg. Ale teraz jestem mądrzejsza i nadal jestem na diecie (no, na święta już chyba nie wytrzymam). Cieszę się mimo wszystko, że dieta istnieje bo zawsze jest to jakieś koło ratunkowe. Planuję po nowym roku następną bo mam studniówkę (jestem na wychowawczym więc muszę sie jakoś w pracy pokazać, nie?). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magdalena_mama_Gaby Re: Chodzi mi o 13 - stke? - o modyfikacjach 13-tki IP: *.* 22.12.02, 18:42 Buuuuuu! Wróciło conieco, ale nie jest to efekt jojo, gdzie wraca więcej niż się straciło. Ja jestem żarłok po prostu i mam świra na punkcie odchudzania od dawien dawna, więc zawsze bywam na jakiejś diecie - z przerwami na ogromne ŻARCIE!!!Magda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emkaes Re: Chodzi mi o 13 - stke? - o modyfikacjach 13-tki IP: *.* 02.01.03, 11:30 Siuniu!!!Wiem, że zawracam Ci głowę, ale mam pytanie o 13, a Ty jesteś (tak mi się wydaje ekspertem). Czy mężczyźni też mogą ją stosować, bo ja bym chciała razem z mężem (jak tyjemy to też razem). Czy on nie powinien jeść troszkę więcej, przecież mężczyźni mają większe zapotrzebowania energetyczne.P.s. I jabyś mogła to poproszę Twoją wersję 13 na privPozdrowienia, Magda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiaku Re: Chodzi mi o 13 - stke? IP: *.* 19.12.02, 15:16 To ja też poproszę o dietę. Ale mam pytanie, pewnie głupie, czy można schudnać mniej? Bo 10 kg to byłoby trochę za dużo.Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: epaula Re: Chodzi mi o 13 - stke - ja też... IP: *.* 19.12.02, 21:03 Cześć!To ja też czekam na tą poprawną wersję. Z góry dziękuję i gorąco pozdrawiamepaula Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siunia Re: Chodzi mi o 13 - stke - do ePauli IP: *.* 20.12.02, 02:35 Zaraz wyśle Ci na priva.Tylko prosze, nie używaj nazwy "wersja poprawna", bo znowu ktoś się na mnie obrazi.Podkreslam jescze raz, wysyłam wersje którą ja stosowałam A opisane to zostało w wątku z kwietnia tego roku pt. "3,2,1,0 - START!" Ale był on baaaaaaaaardzo gługi - Siunia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: epaula Re: Chodzi mi o 13 - stke - do ePauli IP: *.* 20.12.02, 12:25 Cześć Siunia i wszystkie inne kochane emamy!Przepraszam za sformułowanie. czekam na e-mail i z góry dziekuję. epaula Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siunia Re: Chodzi mi o 13 - stke - do ePauli IP: *.* 20.12.02, 22:21 Już Ci wysłałam - Siunia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewulka Re: Chodzi mi o 13 - stke - prośba do Siuni!!!! IP: *.* 20.12.02, 19:52 Siunia, proszę prześlij mi Twoją wersję diety na priva. Może jest lepsza. Bardzo chcę zabrac się za nia po Świętach, a jestem zdesperowana.Wesołych Swiąt!!!!Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siunia Re: Chodzi mi o 13 - stke - do Ewy IP: *.* 20.12.02, 22:24 Zaraz Ci wyślę Pozdrawiam i życzę duzo silnej woli.Najtrudniejsze sa chyba pierwsze 3 dni, potem już leci. Kryzys może ok. 8 dnia, a potem... z góreczki - Siunia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siunia Re: Chodzi mi o 13 - stke? - do Kasiaku IP: *.* 20.12.02, 02:33 1.) zaraz prześle Ci ja na priva,2.) chudnie sie w zalezności od ... w sumie nie wiem czego Może od możliwości organizmu? Bo chudy za duzo nie schudnie Ja akurat schudłam 10 kg, ale inne dziewczyny po 5, 6, 7, 8 kg, różnie.3.) Zastanów sie jednak nad ta dietą, czy chcesz ryzykowac, bo znam przypadek, ze wystąpił efekt MEGA JOJO.Pozdrowionka - Siunia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Italia Re: Chodzi mi o 13 - stke? - do Kasiaku IP: *.* 20.12.02, 14:16 Siunia, bardzo proszę, prześlij mi także na priva Twoją wersję diety. Z góry dziękuję,Anika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asumpta Re: Chodzi mi o 13 - stke? - do Kasiaku IP: *.* 20.12.02, 17:30 Cześć Siunia proszę prześlij mi też Twoją wersję na priva... pozdrawiam i dziekujeAsumpta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siunia Re: Chodzi mi o 13 - stke? - do Asumpty IP: *.* 20.12.02, 22:31 Ok, ale prosze o potwierdzenie jak dostaniesz.Bo wysłałam do Italii ale nie jestem pewna czy dostała- Siunia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siunia Re: Chodzi mi o 13 - stke? - ASUMPTAAAAAAAAA !!!!!!!!!!!!! IP: *.* 20.12.02, 23:55 Nie wiem dlaczego, ale wysłałam do Ciebie kilka maili i wracaja do mnie.Cos cyba nie tak ...Jeden chyba tylko nie wrócił, więc jak dostaniesz, to odpisz Pozdrawiam- Siunia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MOKO Re: Proszę o 13 !!!!!!!!!!!!! IP: *.* 31.12.02, 16:55 Proszę o 13, chciałabym wiedzieć co jeść z czym, a czego unikać chcę mieć 5 kilo mniej czekam na wiadomość. mKondziolka@ interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siunia Re: Chodzi mi o 13 - stke? - do Italii IP: *.* 20.12.02, 22:27 Anika, ale ja Tobie już wysłałam.Czyżby niedoszło?Zaraz jak tylko odpowiem na forum to wysyłam ponownie.Potwierdź jak dostaniesz- Siunia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siunia Re: Chodzi mi o 13 - stke? - do Italii IP: *.* 20.12.02, 22:29 Anika, ale ja Tobie już wysłałam.Czyżby niedoszło?Zaraz jak tylko odpowiem na forum to wysyłam ponownie.Potwierdź jak dostaniesz- Siunia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Italia Re: Chodzi mi o 13 - stke? - do Italii IP: *.* 22.12.02, 08:20 Siunia, dziękuję, dostałam dietę. Po prostu zapomnialam, ze tu podałam mail prywatny, do którego nie za często zaglądam.Wiesz to jest dokładnie ta sama dieta, którą stosowałam 3 lata temu. Wtedy trzymałam się "niewolniczo", jako befsztyki jadłam polędwicę grilowaną. Schudłam dużo, chyba z 8 kilo. Teraz zastosowałam dietę z brokułami zamiast szpinaku. A mięsko to była pierś z kurczaka. Piekłam w tzw. piekarniku foliowym, czyli bez tłuszczu. Nawet specjalnie nie byłam głodna. Dietę stosowałam niewolniczo, że sie tak wyraże Żadnej dodatkowej kawy ani herbaty, tylko raz zamiast kompotu z owoców zjadłam jabłko, bo tego cholernego kopotu nie mogłam dostać w żadnym sklepie obok pracy. Schudłam 4,5 kilo. Nie za dużo, ale widać różnicę, i powiem szczerze, ze nie chciałabym wazyć mniej niż wazę, może najwyżej kilogram... Zależało mi żeby schudnąć przed świetami i na sylwestra.Fajnie, że jest ta dieta, bo wiem, że jakby co to jest jakiś skuteczny sposób. Strasznie jest długa, to jest w niej najgorsze. A najfajniejsze, ze nie wlewa sie w siebie żadnych świństw, koktaili odchudzających itp. Nigdy nie mogłam się przemóc, żeby coś takiego spróbować.Pozdrawiam,Anika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mamasza Re: Chodzi mi o 13 - stke? - do Italii IP: *.* 22.12.02, 13:24 Cześć!Teraz się do Ciebię, przyczepię Napisałaś, że schudłaś 8 kg. I mam pytanie czy tą wagę utrzymałaś, a jeżeli tak, to jak długo? Chcę schudnąć, ale te diety cud Jakoś nie mogę się przekonać. Marta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Italia Re: Chodzi mi o 13 - stke? - do Italii IP: *.* 22.12.02, 16:45 Przykro mi, ale nie dam ci gwarancji na żadną dietę, a mam wrażenie, że tego oczekujesz. Nie, nie przytyłam potem przez prawie rok, potem zaszłam w ciążę. Ale jak u ciebie będzie inaczej to błagam , nie miej do mnie pretensji. Anika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apynia Re: Chodzi mi o 13 - stke? IP: *.* 24.12.02, 08:52 Witam!Siuniu, czy możesz mi także przesłać Twoją wersję 13-tki?Zamierzam zacząć 06.01.2003. Mam nadzieję wytrwać i schudnąć te 10 kg...Pa! Aga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apynia Re: Chodzi mi o 13 - stke? IP: *.* 31.12.02, 08:48 Bardzo Ci dziękuję Siuniu!Zaczynam 6.01, bo 5 mój mężuś ma urodziny i obiecałam mu tort z bitą śmietaną. Żal by było nie spróbować własnego specjału... Mniam, mniam...Aga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AgnieszkaG. Re: Chodzi mi o 13 - stke? Do Siuni IP: *.* 30.12.02, 12:44 Ja też poproszę. 10 kg, ale Ci zazdroszczę. Pomózcie mi wytrwać dziś zaczęłam. pozdrawiamZa gruba Agnieszkaagaagaaga@hoga.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 121277 Re: Chodzi mi o 13 - stke? IP: *.* 31.12.02, 09:25 Siunia, plisss. wyslij mi tez. Wlasnie obejrzalam sie w lustrze, zgroza...musze cos zrobic, bo marzy mi sie drugie dziecko, a jak jeszcze przytyje, to lustro peknie. Ciezka ta dieta? Nie lubie szpinaku, ale jak mam schudnac 10 kg...to warto. Czy kilogramy potem nie wracają? Wyslij mi diete na mail 121277@wp.plZ góry dziękuje. Wiola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agat_31 Re: Chodzi mi o 13 - stke?-do Siuni IP: *.* 22.12.02, 20:48 Przepraszam, że zawracam głowę ,ale ja też poproszę o Twoją wersję diety. Stosowałam już przed ciążą z bardzo dobrym skutkiem, ale zgubiłam rozpiskę. W święta nie będę sobie żałować, ale od nowego roku na dietkę. Jeśli możesz prześlij, proszę.Pozdrawiam i wesołych świąt życzę(przy pierniczkachAga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siunia Re: Chodzi mi o 13 - stke?-do AGAT 31 !!!!! - ważne IP: *.* 31.12.02, 03:13 Nadrobiłam zaległości, wysłałam wszystkim jak prosili.Tylko teraz od Ciebie maile moje wracaja.Podaj inny adres albo wpisz do profilu poprawny - Siunia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asik Re: Chodzi mi o 13 - stke?- do Siuni IP: *.* 23.12.02, 12:25 Witaj Siuniu,Bardzo bym Cię prosiła o Twoją wersję 13-stki. Wiem że można schudnąć, trzeba po prostu dokładnie ją stosować no i później jeść "przyzwoicie".Próbowałam kiedyś ale skapitulowałam po około trzech dniach. Za to solidnie obiecuję zacząć od 02.01.2003. Chcę też rzucić palenie. Mam nadzieję że mi się uda.Pozdrawiam Cibie i Twoje Brzusio,Wesołych ŚwiątAsik mama Kubusia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asik Re: Chodzi mi o 13 - stke?- do Siuni IP: *.* 23.12.02, 12:31 zapomniałam maila:asia.kubek@wp.plpapapapaAsik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vase Re: Chodzi mi o 13 - stke?- do Siuni IP: *.* 25.12.02, 17:08 Siuniu!!!Pozwol, ze pozawracam Ci troszku glowe w ten szczegolny dzien w roku Bardzo prosze, przeslij mi..wiadomo co.. oczywiscie w wolnym czasie! Prosilam Cie wczesniej (19.12) ale pewnie moj post rozmyl sie wsrod tylu innych.Pewnie masz nas juz dosc, nic tylko, "prosze, Siuniu! Przyslij mi.." Ja czekam cierpliwie,zaczynam jak tylko dostane posta od Ciebie i pochwale sie wynikami!(Jezeli takowe beda)Pa! Pa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vase Re: Chodzi mi o 13 - stke?- do Siuni IP: *.* 25.12.02, 17:11 Zapomnialam dodac***Wesolych Swiat*** i ***Szczesliwego Nowego 2003 Roku*** !!! Wszystkim kochanym emamusiom, najslodszym edzieciaczkom oraz .. etatusiom!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siunia Re: Chodzi mi o 13 - stke?- do Vase IP: *.* 25.12.02, 22:37 Vase, przepraszam, ze nie dostałaś.Wiem, że napewno wysyłałam wszystkim na poczatku listy Potem tez, ale pamietam, że w którymś momencie miała problemy z przesłaniem do kogos maila, bo wracały do mnie moje wiadomości.Może to do CiebieDzis to nadrobie i tak samo wyśle tym, które dopisały sie "na końcu listy"/Nie ma sprawyPozdrawiam- Siunia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzidecka Re: Chodzi mi o 13 - stke?- do SIUNI IP: *.* 29.12.02, 20:48 Hej Siunia,mam pytanko. czy ta cholerna kawe mozna zastapic herbata? ni pijam kawy bo jej niecierpie. no i czy to wszystko ma sie odbywac o okreslonych godzinach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vase Re: Chodzi mi o 13 - stke?- do SIUNI IP: *.* 30.12.02, 17:22 Siunia!! To ja przepraszam!! Dopiero dzisiaj, zupelnie przypadkowo zauwazylam, ze zle wpisalam moj e-mail w profilu!! Boze, ale gapa ze mnie ! Juz poprawilam takze teraz powinno dojsc jak nalezy.Co prawda 13 - tke zaczelam wczoraj (nie moglam sie doczekac) ale i tak bardzo prosze o Twoja wersje. Jak na razie jestem baardzo zadowolona. Juz koniec drugiego dnia, a ja ani glodna, ani zla - szczesliwa!"Na szczescie" maz ma jakas niedyspozycje zoladkowa (wredna jestem !!), a synus je mleczko i papki wiec nic mnie nie korci! Zadnych lakoci, pysznosci na stole!Wiedzialam, ze to dieta dla mnie, bo rano i tak nigdy nic nie jem, a na reszte posilkow w ciagu dnia zadko mam czas. Wiec 2 (posilki) w zupelnosci wystarcza i ladnie sie wkomponowuja w moj cykl dnia. Poza tym nie chce mi sie wymyslac co by tu zrobic na obiad, a tu wszystko podane jak na dloni. Co i kiedy.Tylko kawy nie cierpie i nie pijam. Ale o dziwo wczoraj wypilam caly kubek czarnej, gorzkiej, a dzisiaj podjadalam cukier z lyzeczki. Ale jestem podniecona! Po kazdym posilku pytam meza, czy jest ze mnie dumny Tylko, ze nie mam wagi!! buuu.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 121277 Re: Chodzi mi o 13 - stke?- do Vase IP: *.* 31.12.02, 09:40 Siunia, bardzo chce schudnac, nigdy nie stosowalam diet, po ciazy mialam mala nadwage ale 2 miesiace temu przyjechala moja babcia i mnie utuczyla Dopisuje sie na koncu, prosze wyslij mi tez diete 121277@wp.plChce schudnac 15 kg, jestem lasuchem, ale potrafie, jak bardzo chce, byc konsekwentna...nienawidze szpinaku, ale moze sie uda. nie pije kawy, ale sie naucze...Pomoz mi prosze...szukam sprawdzonej diety, a z postow wynika, ze Twoja sprawdzilo z powodzeniem wiele osób. Obiecuje, ze napisze jak mi poszlo...i jak mi sie uda to na potwierdzenie wusle swoje zdjecie przed i po... nawet takie najbardziej grube w bieliznie....zeby byl dowód...Chce miec drugie dziecko, ale jak znowu przytyje to nie bede miala sily sie nim zajmowac bo mnie przytlocza kilogramy... Moze ktos powie ze mam tylko 74 kg...ale jeszcze 3 lata temu mialam 55... i juz prawie przestalam marzyc ze kiedys jeszcze bede taka szczupla.Prosze o pomoc Siunia!Pozdrawiam i gratulujęWiola - mama Leszka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MOKO Re: Chodzi mi o 13 - stke?-dziękuje dzideczka IP: *.* 01.01.03, 18:16 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AniaAsi Re: Chodzi mi o 13 - stke?-kto mi prześle wersję Siuni? IP: *.* 03.01.03, 10:18 Dziewczynki o silnej woli - prześlijcie mi proszę wersję Siuni - mój ukochany i zarazem ojciec mojej Asi zaczął dziś (chłopy mogą??? - chyba tak..., ktoś wie?) ale wg przepisu z Gazety Wyborczej. Może ktoś mi podrzuci wersję Siunową i napisze coś o 13-tkowych facetach... Jeśli takowi istnieją...Please...Aniap.s. strasznie dużo tych wielokropków - jakaś taka refleksyjna dziś jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vase moj 6 - ty dzien IP: *.* 03.01.03, 17:38 Aniu! Gdzies (duzo wczesniej) byly posty dziewczyny, ktora odchudzala sie wraz z mezem. Z tego co pamietam schudl wiecej niz ona. Tak ze wyglada na to, ze mezczyzni tez moga Natomiast dzisiaj jest moj 6 - ty dzien!!!!Dziewczyny! Ale jestem z siebie dumna! (Wlasnie siedze najedzona po kurczaku z salata ) Odpowiedz Link Zgłoś