Dodaj do ulubionych

doświadczone kobietki - jaki krem na rozstępy?

02.08.07, 22:40

W związku z tym, że wiekszość uczestniczek tego forum jest już po porodzie
mam pytanie do Was jako do doświadczonych kobietek - jakie kremy na rozstępy
stosowałyście i czy rzeczywiście Wam pomogły?
Obserwuj wątek
    • okonel Re: doświadczone kobietki - jaki krem na rozstępy 02.08.07, 22:54
      Ja stosowalam na przemian oliwke dla dzieci w zelu i krem przeciw rozstepom
      mustella. Krem jest drogawy ale ja mam brzuszek jak osiemnastka po porodzie, nie
      ma najmniejszego pekniecia. Moim zdaniem najwazniejsze jest to zeby byc
      systematycznym i z reka na sercu smarowac sie przez 6 miesiec y (od 3 mies)
      dzien w dzien, bez wyjatku! Krem jaki kupisz taki bedzie dobry a oliwka jest
      dosyc wazna bo bardzo natluszcza skore ( koszulki do spania mialam 2 na zmiane a
      potem do wyrzucenia, ale oplacalo sie).
      • rozanamama Re: doświadczone kobietki - jaki krem na rozstępy 03.08.07, 08:43
        aha, odnosnie smarowania kremami- stosowalam mustele od 2 do konca 9 miesiaca
        ciazy, 2 razy na dobe. brzuszek- owszem, gladki, piersi tez, ale uda i posladki-
        tragedia. jak masz miec rozstepy, to bedziesz je miala, jestem tego najlepszym
        przykladem, bo naprawde smarowalam sie regularnie i dodam, ze sklonnosci do
        rozstepow nie mam, bo wczesniej nie mialam ani jednego. ja czekam na laser.
      • anna.ta Re: doświadczone kobietki - jaki krem na rozstępy 03.08.07, 11:05
        Na rozstepy rewelacyjny jest krem mustela 9 miesięcy. Fakt jest drogawy ale
        jest bardzo wydajny i co najważniejsze skuteczny!!!
    • klnga Re: doświadczone kobietki - jaki krem na rozstępy 03.08.07, 00:57
      Mi pomogły kremy i rzeczywiście dużo zależy od systematyczności. Ja
      np.zapomniałam czasem posmarować spód brzucha, gdy już był duży i tam mi się
      zrobiło kilka kreseczek ale to już za linią owłosienia łonowego i praktycznie
      nie widać. Brzuszek płaski i śliczny. Rok po ciąży mogę śmiało śmigać w skąpym
      bikini.
      • gabi_10 Re: doświadczone kobietki - jaki krem na rozstępy 03.08.07, 07:42
        ja stosowałąm zwykłe balsamy- najlepiej wspominam z serii AA. przy zapobieganiu
        rozstępom najważniejsza jest systematyczność- używałam balsamu codziennie i
        żadnego rozstępu nie mam, a brzuch mialam naprawde olbrzymi. pojawiły się za to
        na piersiach w czasie karmieniauncertain ale tam nie stosowałam balsamu- zreszta po
        porodzie nie maialam czasu na zbiegi kosmetycznesmile a koleżanka która smarowła
        brzuch mustelą-kilka razy w tygodniu-jak się jej olprzypomniała- ma cały brzuch
        poorany...
    • p_renula76 Re: doświadczone kobietki - jaki krem na rozstępy 03.08.07, 08:29
      FISSAN- do kupienia tylko w aptekach. niedrogi, naprawde dobry krem-2-3 razy
      dziennie. Wieczorkiem, po kąpieli na wilgotną skóre dodatkowo oliwka dla
      dzieci. Efekt-zero rozstępów. Aczkolwiek niektóre kobiety maja poprostu
      predyspozycje do pęknięc skóry i wtedy niewiem czy owe wszystkie specyfiki
      pomogą.pozdr.
    • rozanamama Re: doświadczone kobietki - jaki krem na rozstępy 03.08.07, 08:41
      zaden ci nie pomoze, nie wynaleziono dotychczas nic, co by likwidowalo
      rozstepy. ale niebawem powinien pojawic sie laser.
      • okonel Re: doświadczone kobietki - jaki krem na rozstępy 03.08.07, 19:33
        nie mowimy tu o likwidowaniu rozstepow tylko o zapobieganiu im smile. A ja uwazam
        ze mozna sobie pomoc.
    • kotka232 Re: doświadczone kobietki - jaki krem na rozstępy 03.08.07, 12:14
      nie ma lepszego niz Mustela, ja mam bardzo sucha skóre a dziki temu kremowi ani
      jedogo sladu po ciazt a 2 tyg po porodzie zero brzucha smile
    • nataliam2 Re: doświadczone kobietki - jaki krem na rozstępy 03.08.07, 13:44
      Ja używałam chyba wszystkiego. Od Aventu, Musteli, Ziajki i oliwki dla dzieci.
      Smarowałam się 3 razy dziennie i mam brzuch poorany jak nie wiem co. Wstyd mi za
      to bo wyglądam okropnie, jak bym w ogóle niczego nie używała. Jestem załamana bo
      kasy kupę wydałam i żadnego rezultatu a smarowałam się od 6 tyg ciąży. To chyba
      zależy od skłonności choć przed ciążą nie miałam prawie żadnego. Moja siostra za
      to nie wydawała kasy na drogie kremy a smarowała się oliwką na zmianę ze zwykłym
      kremem nivea za 3 zł i nie ma ani śladu. Ryczeć się chce.
      • aurinko Re: doświadczone kobietki - jaki krem na rozstępy 03.08.07, 13:46
        Preparat na rozstępy Dax Cosmetics (nowa seria Perfecta Mama), używam od 4
        tygodni i efekty są rewelacyjne.
        • nataliam2 Re: doświadczone kobietki - jaki krem na rozstępy 03.08.07, 14:05
          Czy to też działa jak ktoś ma, tak jak ja już rozstępy?
          • aurinko Re: doświadczone kobietki - jaki krem na rozstępy 03.08.07, 14:12
            nataliam2 napisała:

> Czy to też działa jak ktoś ma, tak jak ja już rozstępy?

Ja zaczęłam używać już po porodzie, na istniejące rozstępy (dziwnie rozłożyły
            się tylko na pośladkach), ale na opakowaniu jest napisane, że zapobiega i
            redukuje już istniejące.
            • asiach11 avon 03.08.07, 17:44
              jeśli się używa systematycznie faktycznie daje efekty - krem na rozstępy z
              avon'u, w promocji 39,90 zł
    • mad98 Re: doświadczone kobietki - jaki krem na rozstępy 05.08.07, 17:59
      polecam Ci balsam Gerbera - ujędrniający, przeciw rozstępom. Skuteczny,
      ślicznie pachnie i dobrze się wchłania.
    • tinkey Re: doświadczone kobietki - jaki krem na rozstępy 05.08.07, 21:34
      Mi bardzo pomógł ŻEL PROLAGENOWY z firmy Decleor.Polecam.
    • olamad Re: Vichy 05.08.07, 21:43
      Przeciwko i na roztępy już istniejące.
      Po 2-3 aplikacjach ciemne krechy zrobiły się prawie niewidoczne.
    • mart44 ŻADEN specjalny 05.08.07, 21:55
      Wystarczy nawilżanie, natłuszczanie czymkolwiek (bez napisu "na rozstępy"), choć
      nikt Ci nie zagwarantuje, że rozstępy i tak nie wyjdą. Masz mój przykład - w
      okresie dojrzewania wyszło mi mnóstwo (głównie na udach i pośladkach), w dwóch
      ciążach ani jeden.Dodam, że nie używałam wtedy żadnych antyrozstępowych
      kremików. Tu masz jeszcze trochę fachowej wiedzy
      www.laser-medica.szczecin.pl/usuwanie-rozst%C4%99p%C3%B3w/Pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka