olenka_a 02.08.07, 22:40 W związku z tym, że wiekszość uczestniczek tego forum jest już po porodzie mam pytanie do Was jako do doświadczonych kobietek - jakie kremy na rozstępy stosowałyście i czy rzeczywiście Wam pomogły? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
okonel Re: doświadczone kobietki - jaki krem na rozstępy 02.08.07, 22:54 Ja stosowalam na przemian oliwke dla dzieci w zelu i krem przeciw rozstepom mustella. Krem jest drogawy ale ja mam brzuszek jak osiemnastka po porodzie, nie ma najmniejszego pekniecia. Moim zdaniem najwazniejsze jest to zeby byc systematycznym i z reka na sercu smarowac sie przez 6 miesiec y (od 3 mies) dzien w dzien, bez wyjatku! Krem jaki kupisz taki bedzie dobry a oliwka jest dosyc wazna bo bardzo natluszcza skore ( koszulki do spania mialam 2 na zmiane a potem do wyrzucenia, ale oplacalo sie). Odpowiedz Link Zgłoś
rozanamama Re: doświadczone kobietki - jaki krem na rozstępy 03.08.07, 08:43 aha, odnosnie smarowania kremami- stosowalam mustele od 2 do konca 9 miesiaca ciazy, 2 razy na dobe. brzuszek- owszem, gladki, piersi tez, ale uda i posladki- tragedia. jak masz miec rozstepy, to bedziesz je miala, jestem tego najlepszym przykladem, bo naprawde smarowalam sie regularnie i dodam, ze sklonnosci do rozstepow nie mam, bo wczesniej nie mialam ani jednego. ja czekam na laser. Odpowiedz Link Zgłoś
anna.ta Re: doświadczone kobietki - jaki krem na rozstępy 03.08.07, 11:05 Na rozstepy rewelacyjny jest krem mustela 9 miesięcy. Fakt jest drogawy ale jest bardzo wydajny i co najważniejsze skuteczny!!! Odpowiedz Link Zgłoś
klnga Re: doświadczone kobietki - jaki krem na rozstępy 03.08.07, 00:57 Mi pomogły kremy i rzeczywiście dużo zależy od systematyczności. Ja np.zapomniałam czasem posmarować spód brzucha, gdy już był duży i tam mi się zrobiło kilka kreseczek ale to już za linią owłosienia łonowego i praktycznie nie widać. Brzuszek płaski i śliczny. Rok po ciąży mogę śmiało śmigać w skąpym bikini. Odpowiedz Link Zgłoś
gabi_10 Re: doświadczone kobietki - jaki krem na rozstępy 03.08.07, 07:42 ja stosowałąm zwykłe balsamy- najlepiej wspominam z serii AA. przy zapobieganiu rozstępom najważniejsza jest systematyczność- używałam balsamu codziennie i żadnego rozstępu nie mam, a brzuch mialam naprawde olbrzymi. pojawiły się za to na piersiach w czasie karmienia ale tam nie stosowałam balsamu- zreszta po porodzie nie maialam czasu na zbiegi kosmetyczne a koleżanka która smarowła brzuch mustelą-kilka razy w tygodniu-jak się jej olprzypomniała- ma cały brzuch poorany... Odpowiedz Link Zgłoś
p_renula76 Re: doświadczone kobietki - jaki krem na rozstępy 03.08.07, 08:29 FISSAN- do kupienia tylko w aptekach. niedrogi, naprawde dobry krem-2-3 razy dziennie. Wieczorkiem, po kąpieli na wilgotną skóre dodatkowo oliwka dla dzieci. Efekt-zero rozstępów. Aczkolwiek niektóre kobiety maja poprostu predyspozycje do pęknięc skóry i wtedy niewiem czy owe wszystkie specyfiki pomogą.pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
rozanamama Re: doświadczone kobietki - jaki krem na rozstępy 03.08.07, 08:41 zaden ci nie pomoze, nie wynaleziono dotychczas nic, co by likwidowalo rozstepy. ale niebawem powinien pojawic sie laser. Odpowiedz Link Zgłoś
okonel Re: doświadczone kobietki - jaki krem na rozstępy 03.08.07, 19:33 nie mowimy tu o likwidowaniu rozstepow tylko o zapobieganiu im . A ja uwazam ze mozna sobie pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
kotka232 Re: doświadczone kobietki - jaki krem na rozstępy 03.08.07, 12:14 nie ma lepszego niz Mustela, ja mam bardzo sucha skóre a dziki temu kremowi ani jedogo sladu po ciazt a 2 tyg po porodzie zero brzucha Odpowiedz Link Zgłoś
nataliam2 Re: doświadczone kobietki - jaki krem na rozstępy 03.08.07, 13:44 Ja używałam chyba wszystkiego. Od Aventu, Musteli, Ziajki i oliwki dla dzieci. Smarowałam się 3 razy dziennie i mam brzuch poorany jak nie wiem co. Wstyd mi za to bo wyglądam okropnie, jak bym w ogóle niczego nie używała. Jestem załamana bo kasy kupę wydałam i żadnego rezultatu a smarowałam się od 6 tyg ciąży. To chyba zależy od skłonności choć przed ciążą nie miałam prawie żadnego. Moja siostra za to nie wydawała kasy na drogie kremy a smarowała się oliwką na zmianę ze zwykłym kremem nivea za 3 zł i nie ma ani śladu. Ryczeć się chce. Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: doświadczone kobietki - jaki krem na rozstępy 03.08.07, 13:46 Preparat na rozstępy Dax Cosmetics (nowa seria Perfecta Mama), używam od 4 tygodni i efekty są rewelacyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
nataliam2 Re: doświadczone kobietki - jaki krem na rozstępy 03.08.07, 14:05 Czy to też działa jak ktoś ma, tak jak ja już rozstępy? Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: doświadczone kobietki - jaki krem na rozstępy 03.08.07, 14:12 nataliam2 napisała: > Czy to też działa jak ktoś ma, tak jak ja już rozstępy? Ja zaczęłam używać już po porodzie, na istniejące rozstępy (dziwnie rozłożyły się tylko na pośladkach), ale na opakowaniu jest napisane, że zapobiega i redukuje już istniejące. Odpowiedz Link Zgłoś
asiach11 avon 03.08.07, 17:44 jeśli się używa systematycznie faktycznie daje efekty - krem na rozstępy z avon'u, w promocji 39,90 zł Odpowiedz Link Zgłoś
mad98 Re: doświadczone kobietki - jaki krem na rozstępy 05.08.07, 17:59 polecam Ci balsam Gerbera - ujędrniający, przeciw rozstępom. Skuteczny, ślicznie pachnie i dobrze się wchłania. Odpowiedz Link Zgłoś
tinkey Re: doświadczone kobietki - jaki krem na rozstępy 05.08.07, 21:34 Mi bardzo pomógł ŻEL PROLAGENOWY z firmy Decleor.Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
olamad Re: Vichy 05.08.07, 21:43 Przeciwko i na roztępy już istniejące. Po 2-3 aplikacjach ciemne krechy zrobiły się prawie niewidoczne. Odpowiedz Link Zgłoś
mart44 ŻADEN specjalny 05.08.07, 21:55 Wystarczy nawilżanie, natłuszczanie czymkolwiek (bez napisu "na rozstępy"), choć nikt Ci nie zagwarantuje, że rozstępy i tak nie wyjdą. Masz mój przykład - w okresie dojrzewania wyszło mi mnóstwo (głównie na udach i pośladkach), w dwóch ciążach ani jeden.Dodam, że nie używałam wtedy żadnych antyrozstępowych kremików. Tu masz jeszcze trochę fachowej wiedzy www.laser-medica.szczecin.pl/usuwanie-rozst%C4%99p%C3%B3w/Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś