mika_forum 27.08.03, 13:38 Czy ktos przechodzil albo ma jakies doswiadczenia na ten temat? Ja chce zrobic sobie brode... Czy to w pelni bezpieczne? mika Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama_do_kwadratu Re: Depilacja laserowa 27.08.03, 13:48 Dołaczam się do pytania Miki. Myślę o kończynach dolnych Odpowiedz Link Zgłoś
maczek1 Re: Depilacja laserowa 27.08.03, 21:52 ja mam doświadczenie...robioną miałam brodę.Już jestem po dwóch zabiegach. Generalnie naprawdę warto, bo wynik jest rewelacyjny (przynajmniej w moim przypadku). Sam zabieg nie boli. Po zabiegu....cóż...ja nie wspominam tego najlepiej. Mówią, że po zabiegu można bez problemu wrócić do pracy. Fakt, ale jak przez kilka dni wygląda się jak Yeti to trudno wyjść do ludzi. Ja przynajmniej nie wyglądałam najlepiej. Stan ten utrzymywał się przez około 1 tydzień. Jak wszystko minie -rewelacja!!! Warto przecierpieć. Trzeba tylko uważać aby nie powstały przebarwienia na skórze. Należy używać blokerów. Odpowiedz Link Zgłoś
ania9620 Re: Depilacja laserowa 30.08.03, 15:03 hej czemu musiałaś robić to drugi raz i jak długo trzymał sie efekt, ja mam problem z brodą i wąsikiem obecnie woskuję ale chciałabym pozbyć ich się na stale , aha ile kosztowało skąd jesteś ? Odpowiedz Link Zgłoś
laura14 Re: Depilacja laserowa 30.08.03, 22:50 Witam. Ja jestem po pierwszym zabiegu na lydkach. A bedzie ich w sumie min. trzy. Wloski sie przerzedzily, ale efekty beda widoczne podobno dopiero pod koniec. Bezpieczne to chyba jest, bo polecal mi to dermatolog. Zreszta w dobrym gabinecie kosmetycznym powinno sie miec konsultacje z lekarzem i on wtedy ocenia na ile sie nadajemy do tego zabiegu (bo czasem sa przeciwwskazania). Ja jestem z Krakowa, jakby ktoras z mam byla zainteresowana, chetnie udziele blizszych wyjasnien Laura Odpowiedz Link Zgłoś
maczek1 Re: Depilacja laserowa 30.08.03, 23:50 ja jestem z Wroclawia i tez chetnie opowiem jak jestes zainteresowana Odpowiedz Link Zgłoś
ania9620 Re: Depilacja laserowa 02.09.03, 15:41 hej interesuje mnie bardzo jak długo trzyma się efekt po depilacji, chciałabym zrobić brodę , i jaki jest koszt tego bardzo proszę o dpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
maczek1 Re: Depilacja laserowa 02.09.03, 22:00 efekt jest trwaly, tzn laser dziala na wlosy, ktore sa w fazie wzrostu. Te, ktore nie byly zaczynaja byc widoczne po jakims czasie i dlatego nalezy zabieg powtarzac kilka razy. Ja brode mialam zupelnie gladka i pozbawiona wlosow do 3 mies. Potem zaczely pjawiac sie te, ktore nie zostaly usuniete. Ja za pierwszy zabieg placilam 400 PLN. Proponuje Ci jednak pojsc do gabinetu gdzie masz zamiar zrobic zabieg i tam lekarz wszystko wytlumaczy. Ja moge tylko powiedziec tyle, ze pomimo fatalnego wygladu przez kilka dni po zabiegu jestem bardzo zadowolona z rezultatow Odpowiedz Link Zgłoś
edytkus Re: Depilacja laserowa 06.09.03, 03:07 Depilacja laserowa nie jest trwala. Moja siostra przeszla piec zabiegow (broda) w parutygodniowych odstepach czasu - wszystko odroslo! Podobnie bylo u sasiada ktory poddal sie depilacji klaty Kiedys w Twoim Stylu byl artykul na ten temat. Depilacje na sobie wykonal jakis dermatolog z bardzo luksusowej kliniki kosm. i od tej pory ta klinika zabiegow juz nie oferuje bo nie warto. Odpowiedz Link Zgłoś
titicaka Re: Depilacja laserowa 07.09.03, 16:12 Tutaj w Hiszpani dziewczyny tylko robia depilacje laserowa ... ja nie robilam ,bo niemam potrzeby ,ale opowiem wam co slyszalam . Otoz ,aby zabieg byl trwaly robia go min 8 razy. Podobno 2 czy 3 razy nie warto , ale po 8- 10 zabiegach wlosy odrastaja raz na wiele lat (nie wiem czy to prawda,ale tak twierdza kolezanki). Jesli chcesz depilowac brode , czy bikini to ok ale cale nogi musza kosztowac baaardzzo duzo i zapieg musisz powtarzac aby dalo wyczekujacy efekt. Beata Odpowiedz Link Zgłoś
maczek1 Re: Depilacja laserowa 08.09.03, 14:20 Nie zgodzę się z opinią, że zabieg nie jest trwały. Osobiście miałam dwa zabiegi i to jak wyglądam teraz a jak kiedyś - to jest dowód na to, że zabieg jest trwały. Potrzebuję jeszcze jednego zabiegu aby być zupełnie zadowoloną. Od ostateniego zabiegu minął rok, więc gdyby nie był trwały to dzisiaj musiałabym znowu stosować różne inne metody aby pozbywać się włosów. Nie musze jednak tego robic Odpowiedz Link Zgłoś
agunia38 Re: Depilacja laserowa 08.09.03, 15:14 wrzuć sobie w wyszukiwarkę depilację laserową, były juz dyskusje na ten temat. generalnie odchodzi się od tej metody, bo nie okazała się tak skuteczna i uniwersalna, jak reklamowano, jest droga, bolesna i nie zawsze bezpieczna. po pierwsze, jest dużo przeciwwskazań (m.in. antykoncepcja hormonalna), po drugie - nawet depilacja laserem ndyag boli; można oczywiście skórę znieczulac kremem, ale to nie skutkuje na 100%, mnie broda baaardzo bolała, po drugie to prawda, że laser nie depiluje wszystkiego i na zawsze. musiałabys mieć bardzo rzadkie i słabe ciemne owłosienie na bardzo jasnej skórze, żeby faktycznie pozbyć się niemal wszystkich włosków. w praktyce znika 50-70 procent, więc i tak musisz się dalej depilować. poza tym, u mnie osobiście włoski okazały się za jasne (dla lasera reklamowanego jako "każdy kolor włosów") i siedem zabiegów przynisoło de facto ŻADEN efekt. po roku-dwóch znaczna częśc włosków odrasta. no i ważna sprawa - podczas depilacji laserem (to znaczy przez wiele miesięcy) nie możesz sie opalać (to mniejszy problem), nie możesz tez stosować depilacji woskiem, depilatorem elektrycznym czy pensetką (tylko i wyłacznie golenie lub krem). ja serdecznie odradzam! aha, i zajrzyj sobie na www.wizaz.pl, tam na forum medycyny estetycznej jest wypowiedź fachowca, który potwierdza to, co napisałam i uważa, że ta metoda się nie sprawdziła. na świecie (mówię o niemczech i stanach, bo znam tam sytuację) o depilacji lasreowej jest już cichutko... Odpowiedz Link Zgłoś