amsterdama 14.07.08, 09:59 Samej mi się nie chce. Jeśli ktoś ma ochotę właśnie zacząć i dzielić sie swoimi sukcesami- odwdzięczę się tym samym ) Może będzie łatwiej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zazimka Re: Kto się odchudza od dzisiaj? 14.07.08, 13:30 Ja mogę od dzisiaj, męczy mnie ta myśl już od jakiś 3 miesięcy, niedługo moja mała skończy 5 miesięcy, a ja ciągle wyglądam jak w 8 miesiącu ciąży. Doping mi potrzebny, i to mocno, z mężem kiepsko, bo jak twierdzi baardzo mnie taką teraz lubi. Ja siebie trochę mniej, zwłaszcza że nie mieszczę się w stare ciuchy, które baaardzo lubię. Masz jakiś plan odchudzania? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
amsterdama Re: Kto się odchudza od dzisiaj? 14.07.08, 14:06 Mam 6 kg do zrzucenia (waże 65kg przy wzroście 164), 3-miesięczną córkę i największy problem w tym,że tyję właśnie teraz. Przy pierwszym dziecku leciałam z wagi po urodzeniu. Ale fakt- objadam się. Nie jestem w stanie się katować- w końcu trzeba mieć dobry humor dla dzieci. Myślę nad dietą Montignaca (ponad rok temu stosowałam dobrym efektem-tzn. po 2 miesiącach miałam 5 kg mniej, poczytałam o south beach. Na razie wbiłam się w za ciasne dżinsy,żeby pamiętać o sprawie ) Postanowiłam wypijać po 2 litry wody i "smaczki" zapijać właśnie mineralną. Wykluczam ziemniaki, w dużym stopniu równiez chleb- całkowicie raczej mi się nie uda. Nie słodzę. Nie piję herbaty (choć bardzo lubię), kawa- najwyżej 1x dziennie, zamiast tego Inka z 0,5 % mlekiem. Poza tym dania tj. jajecznica na oleju (np.z pomidorami), smażona cukinia (wszystko smażę na oleju), pierś z kurczaka, pieczarki, soczewica (zamiast ziemniaków czy kaszy- nie wiem czy jadasz, ja uważam,ze jest pyszna),fasolka szparagowa, kalafior- po ugotowaniu lekko przesmaże , bo inaczej nie zjem(, sałatka z pomidorów, ogórków, dużo ryby (smażonej i wędzonej), jabłka, jogurty liht. Na ciężkie chwile czekolada- 90% kakao, albo orzeszki ziemne. Na razie wymyślam jadłospis opierając się głównie na produktach o niskim wskażniku glikemicznym. Pozdrawiam, napiszę znowu. Masz jakieś pomysły? Odpowiedz Link Zgłoś
zazimka Re: Kto się odchudza od dzisiaj? 14.07.08, 15:54 Ja mam trochę więcej do zrzucenia (jakieś 15kg by się przydało, wzrost 160 waga 71,5)) Karmię małą piersią a waga stoi (ba! minimalnie w górę idzie). Diety nigdy nie stosowałam i nie zastosuję, bo jestem raczej łasuchem i lubię pojeść choć teraz tu gdzie mieszkam panują takie upały, że jeść się zwyczajnie nie chce... Jem dużo ryb, pomidorów, arbuzów, piję dużo wody mineralnej i kefirów, sok wyciskany w domu z pomarańczy z dodatkiem wody mineralnej (o ile dobrze się orientuję dieta south beach wyklucza pomarańcze, dobrze kojarzę?), jem również banany (wiem że kaloryczne, ale cenne dla mnie i dla małej). Ja na dietę się nie nastawiam. W ciąży dorobiłam się przepięęęknego celulitu i to jest mój główny cel- ujędrnić i wyrzeźbić ciało - czyli w grę wchodzą głównie ćwiczenia. Fajne znalazłam na fit.pl. Stosuję też zimny prysznic jako formę masażu. Nie stosuję żadnych kremów na celulit i odchudzanie. Od dawna marzę o jędrnej i zgrabnej sylwetce, apetycznych pośladkach, smukłych łydkach, płaskim brzuchu i wyrzeźbionych udach..może tym razem mi się uda Odpowiedz Link Zgłoś
turano Re: Kto się odchudza od dzisiaj? 14.07.08, 17:46 No to i może ja się dołączę.Choc pwenie pomyslicie ze nie mam z czego.Przy wzroście 170 zm,waga 65kg.Niby w miare,ale... Jestem po dwóch ciążach,córcia 2,5 roku i synek 4,5 mca.Od zawsze chciałam wazyc w okolicach 60kg.pamietam ze juz przy ok 63kg było nawet nawet.Tyle ze ja tej magicznej 65kg nie mogłam od lat przekroczyc.Same pewnie wiecie,że przy odchudzaniu dochodzi sie w pewnym momencie do takiej wagi która stoi i stoi.I u mnie chyba tak jest.To co miałam do zrzucenia po ostatnim porodzie,zrzuciłam.I tak sobie postatnowiłam ze jak juz będą dzici i przestane karmic piersia (niedawno odstawiłam) to powalcze z wagą.Najchetniej to tak stopniowo,bo chcę zeby to był trwały efekt.No i pora chyba nam spoko na to odchudzanie wypadła,bo w upały człowiekowi jakos mniej chce sie jesc.Nie moge tylko zrezygnowac ze snaidanka.Juz od dawna nauczyłam sie ze to kawka z mlekiem i rogalik.Kiedys był rogalik z dzemem ale teraz dzem odstawiam.Obiadki to głownie ryby,ryby,ryby no i sałaty.W ciągu dnia owoce.No i to nad czym muszę popracowac to picie płynow.Zawsze wmuszałam w siebie wode,a niestety nawodnienie organizmu od srodka jest super wazne.No to co startujemy? Odpowiedz Link Zgłoś
beatkaa32 Re: Kto się odchudza od dzisiaj? 14.07.08, 19:08 witajcie, jestem własnie w trakcie stosowania south beatch; przyznaję , na początku było trudno, bo pierwsza faza wyklucza praktycznie wszystko to, co lubie i na co dzień jem(jadłam?). po 2 tygodniach schudłam 4,5 kg , teraz jestem w II fazie; tu można stopniowo włączać niektóre produkty węglowodanowe(np. chlebek pełnoziarnisty). Generalnie dużo warzyw i owoców, mięsko chude, wędliny również, jogurty w wersji light, najlepiej odtłuszczone.... ale powiem Wam, że można, szczególnie kiedy widzi się efekty. Pozdrawiam i życzę dużo wytrwałości Odpowiedz Link Zgłoś
amsterdama Re: Kto się odchudza od dzisiaj? 15.07.08, 11:06 Beatko, napisz co jadłaś na south beatch? Zasady niby są proste, ale w praktyce wydaje mi się to dość uciążliwe. jestem przed zakupami- napisz, proszę w co się zaopatrzyć? Poza tym- gratulacje. Po wczorajszym dniu widzę, ze muszę mieć konkretną dietę, a nie tam takie kombinowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
bloody_roots Re: Kto się odchudza od dzisiaj? 15.07.08, 10:21 Hmmm - ja mam też 170 cm, ale waże teraz 72...... W ciążę zaszłam ważąc ok. 65, ale moją optymalna wagą jest 61-62. I do tego chciałabym dojść. Ja zaczęłam od wczoraj. Karmiłam piersią i przytyłam karmiąc. No, ale mój synek już prawie piersi nie dostaje, więc wrzucam drugi bieg. Odchudzam sie razem z mężem, który duuużo bardziej niż ja tego schudnięcia potrzebuje. Zobaczymy na jak długo starczy nam zapału - tym razem jestem pełna optymizmu! Odpowiedz Link Zgłoś
amsterdama Re: Kto się odchudza od dzisiaj? 15.07.08, 11:07 Trzymam kciuki- ja niestety wczorajszy dzień spaliłam, a dzisiaj już też zjadłam białe pieczywo. Ale walczę ze sobą, nie można się poddać. Odpowiedz Link Zgłoś
hana.hula Kto się odchudza od dzisiaj? 15.07.08, 19:54 Ja się odchudzam od 2 tygodni , nie jem pieczywa,ziemniaków , słodyczy , a cała reszta to ŻP (czyli żryj połowę) . Schudłam 1.8 kilo . Jeszcze zostało mi jakieś 5 kilo do zrzucenia . Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
weronikarb Re: Kto się odchudza od dzisiaj? 16.07.08, 07:37 No to i ja sie dołącze 174 cm i 75 kg Najgorzej zejsc mi ponizej 70 kg - jak to osiągnę to pomyślę co dalej Wczoraj z jedzeniem sie nie ograniczalam, ale cwiczylam 40 minut z hula hop i przeszlam 1 tys. kroków na steperze Do konca tygodnia chce utrzymac 30 minut hula hop i 30 minut stepper, zobacze jakie efekty beda Pozatym nie jem bialego chleba i ziemniakow. Musze tez ograniczyc duzo slodkie i alkohol (piwo, wino) I to bedzie ciezka walka Odpowiedz Link Zgłoś
weronikarb Re: Kto się odchudza od dzisiaj? 17.07.08, 09:38 Wczoraj 30 minut hula-hop i 1 tys. kroków (ok. 20 minut) na steperze Ale ciezko z jedzeniem u mnie Osttani posiłek był o 19.00 buuuuu Odpowiedz Link Zgłoś
margotka28 Re: Kto się odchudza od dzisiaj? 16.07.08, 09:07 też się dołączę. Od 5 dni stosuję dietę south beach. Pierwsze 2 dni były tragiczne, bo ja jestem z tych chlebowych i ziemniakowych. Ale teraz jest ok. Na śniadanko zajadam pseudokanapkę z chudej szynki gotowanej, w niej ogórek swieży a wszystko zawinięte w liście sałaty. Pycha. Na obiadki zajadam leczo złożone z cukinii, pomidora, papryki i cebulki. Doprawione pieprzem i kostką rosołową. Pycha. Kolacje różnie - jajka, twarożek. Piję dużo wody mineralnej i herbatkę czerwoną. Czuję się świetnie. Schudłam 2 kg. Nie ćwiczę, bo mi się nie chce, ale zamówiłam sobie hula-hop, czekam aż dojdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
amsterdama Re: Kto się odchudza od dzisiaj? 19.07.08, 18:36 I jak Wam idzie? W ciągu 5 dni straciłam 0,5 kg. Do diety się nie przyłożyłam tak jak chciałam, ale było zdecydowanie więcej ruchu. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
margotka28 Re: Kto się odchudza od dzisiaj? 21.07.08, 09:27 Przez 9 dni schudłam 5 kg, z czego większość to była woda. Odżywiam się zgodnie z zasadą south beach, nieźle mi idzie, chociaż jak widzę bułeczki to mi ślinka kapie. Trzymam się, ale łatwo nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
sylkon Re: Kto się odchudza od dzisiaj? 21.07.08, 13:28 Cześć dziewczyny! A ja zaczynam dziś czyli od poniedziałku. Ważyłam dziś rano 62 kg przy wzroście 167cm. Chciałabym zejść do 58 kg. Dziś ćwiczyłam pierwszy raz Maxxf i zmodyfikowałam dietę. Zero białego pieczywa i jak ktoś wcześniej pisał ŻP, żreć połowę, dużo wody, może jakaś herbatka wspomagająca, a na nagły atak głodu mam Ispagul, który mieszam z pół szklanki mleka lub jogurtu i popijam 2 szklankami wody. Nie chcę stosować jakiejś specjalnej diety, bo wiem, że nie wytrwam do końca. Chciałabym, żeby mi się w końcu udało. Pozdrawiam i życzę powodzenia. S. Odpowiedz Link Zgłoś
margotka28 Re: Kto się odchudza od dzisiaj? 23.07.08, 10:39 a co to są ćwiczenia MaxxF? Czy gdzieś można to dostać? Odpowiedz Link Zgłoś
amsterdama Re: Kto się odchudza od dzisiaj? 21.07.08, 19:55 Margotka, gratulacje i ... czuję się przy Tobie jak leniwy kapeć. Chciałoby Ci się napisać co jeszcze jadłąś? Odpowiedz Link Zgłoś
sylkon Re: Kto się odchudza od dzisiaj? 21.07.08, 20:13 Hej! Ispagul to łupina nasienia babki jajowatej, pęcznieje w żołądku i nie odczuwam głodu, tylko trzeba solidnie popić. Jest też pod inną nazwą jeliteks czy jakoś podobnie (znam go z forum, była o tym długa dyskusja) podobnie działa (podobno) kawa z cykorii ale nie udało mi się jej nigdzie spotkać. U mnie dzień ok. Wmusiłam w siebie 1,5 litra wody mineralnej plus inne napoje (kawa z której nie dam rady zrezygnować, ale bez cukru), więc nie jest źle. Jadłam mało, ale często. W opisie ćwiczeń jest przewidziane na dziś 5 minut, ale mi się zeszło z nimi dłużej. Czuję już w ramionach lekkie zakwasy, więc chyba nie oszukiwałam. I o dziwo mam więcej energii. Myślę, żeby jeszcze dołączyć kosmetyki wyszczuplające, albo choćby peeling z fusów kawy na cellulit. Zobaczymy czy jutro będę grzeczna. Pozdrawiam. S. Odpowiedz Link Zgłoś
margotka28 Re: Kto się odchudza od dzisiaj? 22.07.08, 10:18 dziś miałam na sniadanie sałatkę: jedno jajko ugotowane na twardo, trochę szczypiorku, pół kubka jogurtu naturalnego, puszka czerwonej fasoli, ogórek małosolny. Wszystko pokroić, doprawić pieprzem (soli nie dawać, zatrzymuje wodę w organiźmie) i wymieszać. Sałatka jest bardzo syta, wychodzi jej dużo, można spożyć na drugie śniadanie resztę z pierwszego śniadnia. Na obiad: fasolka zielona ugotowana, później przekładamy na patelnię, wlewamy łyżeczkę oliwy z oliwek lub olej, dodajemy ząbek czosnku rozdrobniony (jeśli ktoś lubi), pokrojoną cebulkę i kawałek łososia wędzonego. Wszystko podsmażamy i jemy. Pycha. Można też robić np kotleciki z kalafiora. Gotujemy kalafiora, później mocno rozdrabniamy widelcem, dodajemy jajko surowe, szczypior, trochę oliwy, formujemy kotleciki i smażymy na patelni. Syte i dobre. O leczo już pisałam. Generalnie chodzi o to, żeby nie jeść nic co zawiera cukier, nie jeść pieczywa, ryzu, kaszy i makaronów. Nie pić kawy i czarnej herbaty. Pić 1,5 l wody mineralnej. I tak przez 14 dni, później włącza się inne produkty. Ja na tej diecie schudłam już 5 kg, bez żadnego wysiłku i bez ćwieczeń. Odpowiedz Link Zgłoś
weronikarb Re: Kto się odchudza od dzisiaj? 23.07.08, 07:52 Staram sie utrzymac z jedzeniem w 1500 kcal plus cwiczenia. Wczoraj cwiczylam 30 minut hula-hop i 30 minut stepper. Wage podam w piatek rano Wtedy bede wiedziec czy cos spada. Najlepiej mi zrzucac wage z 75 na 73 idzie lekko bez duzego wysilku, ale zejsc ponizej 70 kg to bedzie wyczyn Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kasi85 Re: Kto się odchudza od dzisiaj? 23.07.08, 22:00 Ja mam podobnie! Jak zejdę poniżej 75 to będzie dobrze.Potem kolejny próg-70. Ostatnio oprócz diety MŻ,zaczęłam jeździć na rowerze.Mam nadzieję, że mi to ładnie wymodeluje sylwetkę.No i codziennie 25 brzuszków robię Odpowiedz Link Zgłoś
margotka28 Re: Kto się odchudza od dzisiaj? 24.07.08, 15:31 dziś się rano ważyłam. Schudłam 6 kg przez dwa tygodnie diety. Teraz wchodzę w 2 fazę i włączam ćwiczenia, nie wiem tylko za bardzo jakie. Macie jakieś propozycje? Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kasi85 Re: Kto się odchudza od dzisiaj? 25.07.08, 22:48 No i jak z tym odchudzaniem, Dziewczyny? Bo sądząc po wpisach to raczej kiepsko.... Ja się zważę w niedzielę i dam znać. Na cuda nie liczę bo dietuję dopiero od 16.07,ale zobaczymy czy są już pierwsze efekty. I nie obijać mi się tu tylko do roboty! Dzielnie walczyć o piękną sylwetkę! O! Odpowiedz Link Zgłoś
amsterdama Re: Kto się odchudza od dzisiaj? 25.07.08, 23:26 Niestety nie świecę przykładem( W tym tygodniu moim sukcesem jest to,że nie przytyłam. Usprawiedliwiam się tym,że mam miesiączkę, więc raz- obrzęk, dwa- ciągle chce mi się jeść. Ale dzisiaj był już dobry dzien- może przetrwam tak kolejne 2 tygodnie? Byłabym wtedy laska jak Margotka) Odpowiedz Link Zgłoś
hana.hula Kto się odchudza od dzisiaj? 26.07.08, 10:45 Przed chwilką się zważyłam , schudłam 2.2 kilo przez 3 i pół tygodnia . Może byłoby lepiej , gdyby nie to ,że uwielbiam lody....Kokosowe oraz miętowe z czekoladą . Odpowiedz Link Zgłoś
weronikarb Dzisiaj rano waga 74 kg :( 28.07.08, 08:19 Niewiele bo od 16 tylko 1 kg, ale przez weekend niewiele sie ruszalam - za goraco Pozatym lody buuuuuu Kolejne wazenie za tydzien w poniedzialek, zobaczymy jaki spadek. Odpowiedz Link Zgłoś
amsterdama Re: Dzisiaj rano waga 74 kg :( 28.07.08, 11:49 Szanowne Panie! Ja też mam 1 kg mniej(2 tygodnie). Jest dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
margotka28 Re: Kto się odchudza od dzisiaj? 28.07.08, 12:38 mija tydzień jak jestem na drugim etapie south beach. I co? I nic. Miałam okres, przyjechali znajomi - kolacja w restauracji. Nie schudłam ani kg, ale też nie przytyłam. I niestety poza weekendowym pływaniem w jeziorze, zadnej gimnastyki nie uprawiałam. Odpowiedz Link Zgłoś
werciamamaonline Re: Kto się odchudza od dzisiaj? 28.07.08, 22:36 Czesc, Jaaaaaaa!!! Tak sie naczytalam wczoraj wieczorem o odczhudzaniu na tych forach, ze postanowilam od dzis sie wziac za siebie!!! MOja mala ma juz 4 miesiace (wczoraj skonczone) a ja w ciazy przytylam 20 kg, z czego zostalo mi 4 kg do wagi z przed ciazy... Ale chce schudnac 8 kg, bo przed ciaza troche sobie pofolgowalam... Najlepsze jest to, ze ja sie mieszcze w spodnie sprzed ciazy ale nie w bluzki itp... mam wszystko w brzuchu (( to istny koszmar... Tsk wiec wracajac do poczatku mojego wywodu, po wczorajszym naczytaniu sie, dzis rano pojechalam z moja mala do decathlonu kupilysmy hula hop i skakanke i wage z pomiarem tluszczu i wody... i do dziela !!!!! mam nadzieje, Ze nie bede z tym chudnieciem sama, bo niestety mam slomiany zapal do cwiczen i jestem st5rasznym obrzaqrtuchem... pozdrawiam i czekam na "echo" Odpowiedz Link Zgłoś
weronikarb Re: Kto się odchudza od dzisiaj? 29.07.08, 08:07 No pewnie ze nie bedziesz sama Ja wczoraj cwiczenia odpuscilam bo przesuwalam meble i szykowalam malemu kolejne łóżko (wieksze) i skonczylam o 21 wiec juz mi sie nie chcialo 1 godz. dluzej meczyc Odpowiedz Link Zgłoś
weronikarb Re: Kto się odchudza od dzisiaj? 30.07.08, 08:17 Wczoraj cwiczylam tyle co powinnam - czyli 1 godz. Plus sporo prasowania No i dieta utrzymana ))) Odpowiedz Link Zgłoś
margotka28 Re: Kto się odchudza od dzisiaj? 30.07.08, 08:25 dziś mam pól kg mniej. Widzę, że brzuszysko zaczyna się zmniejszać. Na śniadanko kromeczka razowca, pomidorek i jajeczko gotowane. No i woda, dużo wody. A po południu rajd po sklepach, więc trochę kalorii pójdzie sobie Odpowiedz Link Zgłoś
weronikarb Re: Kto się odchudza od dzisiaj? 30.07.08, 12:57 hehehehe ja od rana niezdrowo bo 2 kostki czekolady Milki i porcje lodów (444 kcal) wiec do obiadu na otrebach z wodą jestem Mam tez 3 marchewki surowe w zapasie jakby mi głód dokuczyl Odpowiedz Link Zgłoś
margotka28 Re: Kto się odchudza od dzisiaj? 30.07.08, 13:34 polecam zielonego ogórka. Dobry na napady głodu i kalorii to on w zasadzie nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
weronikarb Re: Kto się odchudza od dzisiaj? 30.07.08, 13:45 no marchew ma 24 a ogorek aby 8 )) Super!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ejuka Re: Kto się odchudza od dzisiaj? 30.07.08, 15:38 Witam Was i wszystkim zycze wytrwalosci Odchudzam sie od 15 lipca, bez konkretnej diety. Unikam slodyczy, ziemniakow i ogolnie sie nie objadam. Kolacja dosyc skromna, jak na moje mozliwosci ok godz 17. Na razie jest ok, przyzwyczailam sie do takiego sposobu jedzenia i schudlam ok 4 kg. Pozdrawiam. Chudniemy dalej!! Odpowiedz Link Zgłoś
alessia27 Re: Kto się odchudza od dzisiaj? 30.07.08, 22:54 ja tez dolanczam musze schudnac 15 kg 170 cm waga 72 kg. Odpowiedz Link Zgłoś
weronikarb Re: Kto się odchudza od dzisiaj? 31.07.08, 07:50 Wczoraj nie cwiczylam, bo przestawianie mebli plus mycie okien i ogolne sprzatanie wielkie no i neiwielkie prasowanie Jednak dietka jedzeniowa utrzymana Zmienilam natomiast rozkład jedzenia. Rano po przebudzeniu (6.00) jem na sniadanie platki kukurydziane z mlekiem - 240 kcal O 9.00 jem drugie sniadanie - musi miec ok. 260 kcal (aby zmiescic sie w 500 - sniadaniowe) 12.00 - jogurt z otrębami ok 150 kcal 16.00 - obiad - 500 kcal Reszta kalorii (do 1500 aby dobic) to jakies szalenstwa ) Odpowiedz Link Zgłoś
amsterdama Re: Kto się odchudza od dzisiaj? 31.07.08, 14:59 Weronikarb, wiesz,ze płatki kukurydziane wybitnie nie sprzyjaja odchudzaniu? Już chyba lepiej ugotować sobie owsiankę. Odpowiedz Link Zgłoś
asiastach Re: Kto się odchudza od dzisiaj? 31.07.08, 21:02 Czesc dziewczyny dolaczam do Was. Mam 18 kg do zrzucenia, mam synka ( 3 latka) i coreczke ( 8 miesiecy) mala wlasnie odstawila sie od piersi wiec zaczelam odchudzanie od wizyty u dietetyka. Super cenne rady juz pozwolily mi przetrwac 2 tyg bez slodyczy podjadania i wogole zmienilam sposob odzywiania. Jesli komus one pomoga to prosze: - z diety wylaczamy prawie calkiem weglowodany (chleb, ziemniaki, ryz, kasze, slodycze, musli, produkty maczne) -jemy duzo bialka ktore powoduje ze obniza sie poziom insuliny w organizmie co powoduje spadek apetytu i brak checi na slodycze ( bialy ser chudy, ja np. lubie twarozek lekki 3%, jajka w wszelkiej postaci, chude wedliny, chude mieso itp - warzywa warzywa i jeszcze raz warzywa do kazdego posilku -owoce ograniczamy - raz w tyg mozna zjesc cos na co sie ma ochote To tak w skrocie. Moj wielki nalog zostal mi jeszcze z ciazy CocaCola ktorej nie moglam sie pozbyc, dietetyczka polecila mi ta nowa Cole Zero i rzeczywiscie jest super Nie wiem ile schudlam przez te dwa tyg (napewno cos bo czuje sie duzo lepiej ale zwaze sie dopiero po miesiacu. Pozdrawiam Asia ( tez walczaca z kilogramami) Odpowiedz Link Zgłoś
weronikarb Re: Kto się odchudza od dzisiaj? 01.08.08, 08:18 amsterdama, po podliczeniu rannego sniadania to wychodzi mi 120 kcal - takze platki nie maja az tak duzo, sa jednak syte bo dopiero kolejny posilek jadlam o 10.00. Wczoraj standardowo pocwiczylam, ale zgrzeszylam żarełkiem Odpowiedz Link Zgłoś
werciamamaonline Re: Kto się odchudza od dzisiaj? 02.08.08, 15:46 witam, no wiec, poza zkupem hulahop i skakanki nic sie u mnie nie zmienilo... ale cwiczen tez w koncu nie bylo, bo dostalam okresu i brzuch trochre bolal niby ograniczam sie w jedzeniu, ale tez nie do konca - nie umiem poprzestac na kolacji o 18.00. Prosze powiedzcie jak jestescie w stanie wytrzymac i nie jesc wieczorem... dla mnie to straszna katorga... dodam, ze waga, ilosc wody i tluszczu stoi w miejscu... ciagle to samo 68.10 kg przy wzroscie moim 177 cm... Odpowiedz Link Zgłoś
maleninki karmię piersią,więc nie mogę stosować diety, ale 03.08.08, 12:58 postanowiłam unikać słodyczy i białego pieczywa, i nie łączyć produktów. to prawie 3mce po ciąży, w której przybyło mi 15kg, z czego spadło 7, więc jeszcze 8 przede mną. dziś zaczynam, a że leń i łasuch ze mnie, więc trzymajcie kciuki! pozdro dziewczyny! Odpowiedz Link Zgłoś
werciamamaonline Re: karmię piersią,więc nie mogę stosować diety, 03.08.08, 21:59 ja tez karmie piersia jeszcze, wiec z diety nici. Tez jestem lasuch, ale mniej na slodycze, bardziej na nocne podjadanie... i to jest moj bol (( Ale dzis rano sie zwazylam i kilo ubylo... moze to od tych upalow... hi hi... mam nadzieje, ze zaczne wreszcie cwiczyc, bo bez tego ani rusz pozbyc sie tego paskudnego brzucha... ble. Odpowiedz Link Zgłoś
maleninki Re: karmię piersią,więc nie mogę stosować diety, 03.08.08, 22:12 ja jestem lodowy łasuch poza tym nie jem dużo, ale nie systematycznie.. niestety przy mojej córci na gimnastykę po prostu nie mam siły, jak wstaję do niej w nocy na przewijanko i jedzonko to i tak strasznie bolą mnie stawy.. nie mam pojęcia czemu ;/ ... a dzisiaj dieta utrzymana! ciekawe na jak długo wystarczy mi samodyscypliny ;/ a jak u Was? Odpowiedz Link Zgłoś
bloody_roots Re: karmię piersią,więc nie mogę stosować diety, 07.08.08, 07:15 Mnie też bardzo bolą kolana, stopy - właśnie przy wstawaniu w nocy i nad ranem.....O kręgosłupie, zwłaszcza w nocy juz nie wspomnę Odpowiedz Link Zgłoś
weronikarb ważenie 73,300 czyli 1 tydzien 700 gram 04.08.08, 10:57 Musze zacisnac bardziej pasa bo chcialam 1 kg tygodniowo - i to najmnioej Cwiczenia jakos ida, gorzej ze slodki m Odpowiedz Link Zgłoś
weronikarb Re: ważenie 73,300 czyli 1 tydzien 700 gram 07.08.08, 08:06 No i z tym zaciskaniem idzie ciezko Cwicze teraz dodatkowo 8 ABS na brzuch czyli mam tak: 15 minut hula hop w obie strony 8 ABS 15 minut hula - hop 30 minut stepper 8 jest stala a reszta zalezna od samopoczucia - czasami czas ciut skrocony We wtorek bylam na wyjezdzie i dietke trafil szlag, wiec podejrzewam ze 1 kg nie zjade - choc postaram sie z calych sil Trzymam kciuki za odchudzajace Odpowiedz Link Zgłoś
bloody_roots Re: Kto się odchudza od dzisiaj? 06.08.08, 13:00 Zmieniłam metodę odchudzania - myslę, że to poskutkuje. Odstawiłam pieczywo - węglowodany jem do obiadu, co 2-3 dzień - albo ciemny makaron, ciemny ryż, kasze, albo ziemniaki - ale w ilościach nie za dużych. Gł. jem warzywa i owoce. Do tego różne białka: twaróg, ser, jajka, ryby, tofu. Nie jem wieczorami - kiedy jestem bardzo głodna - jem łyżką maślankę, albo kefir. Widze już pierwsze efekty. Dam znać, jak spadnę poniżej 70kg Odpowiedz Link Zgłoś
maleninki Re: Kto się odchudza od dzisiaj? 06.08.08, 22:47 u mnie trzyma się 73,4 ani drgnie Odpowiedz Link Zgłoś
hana.hula Kto się odchudza od dzisiaj? 07.08.08, 21:04 U mnie też ani drgnie od 2 tygodni... Odpowiedz Link Zgłoś
weronikarb poniedziałek - ważenie - 74 kg 11.08.08, 09:13 buuuuuuuuuuuuuuuu ale to pewnie wina tego ze za 2 dni @, ale normalnie a zmi wszystko opadlo jak zobaczylam wage ( Odpowiedz Link Zgłoś
maleninki Re: poniedziałek - ważenie - 74 kg 11.08.08, 22:01 a ja pojechalam do rodzicow i podtykaja mi pod nos rozne pysznosci po 2 dniach skonczyla sie silna wola a maz przyjezdza po nas dopiero w niedziele... pewnie bedzie z 2 kg na plusie Odpowiedz Link Zgłoś
weronikarb Waga sie pomylila ;) Dzisiaj bylo 72,500 12.08.08, 07:49 Mam klopoty z waga - musze kupic nowa, rano dwa razy wchodzilam i waga za kazdym razem pokazala 72,500 czyli w tydzien spadlo 800 gram. Tendencja spadkowa mimo drobnych grzeszkow - postaram sie poprawic to moze nawet 1 kg w koncu schudne w tydzien Gdyby nie ten dluuuuuuugi weekend co mnie czeka Odpowiedz Link Zgłoś
weronikarb Re: Waga sie pomylila ;) Dzisiaj bylo 72,500 12.08.08, 14:13 mialam takie przeczucieiz sie pomylila bo wczoraj popoludniu bylo 73,300 wiec niemozliwe aby 700 gram spadlo mi w pracy - gdy siedze Odpowiedz Link Zgłoś
maleninki Re: Waga sie pomylila ;) Dzisiaj bylo 72,500 18.08.08, 14:29 po pobycie u rodziców przytyłam 1100 a mąż mi powiedział, że wyglądam jakbym znów była w ciąży.. Odpowiedz Link Zgłoś
maleninki 72,200 :) 02.09.08, 16:01 u mnie w końcu jakiś ruch dziś było 72,200!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bloody_roots Zaliczyłam dołek dietowy... 12.08.08, 17:16 Prawie 2 tygodnie nie jem pieczywa, ziemniaków, ryzu, itp. Nie jem wieczorami Nie jem słodyczy - jem owoce, ale nie za wiele No i co? I wielkie NIC(( Jak już waga zamiast 72 pokazałą 70,9, to nastepnego dnia jest znowu 71,6. Potem znów 70,9 itd.... Zaczynam wątpić w sens, ale nadal nie jem weglowodanów....Jak nie spadne poniżej 70, znów będę musiała zmienic dietę.....echh. Odpowiedz Link Zgłoś
hana.hula Kto się odchudza od dzisiaj? 12.08.08, 17:56 Trochę drgnęło w dół, 0.5 kilo , w sumie to schudłam 3 kilo przez 1.5 miesiąca . Jakbym nie jadła lodów i czasami nie podjadała słodyczy , to może byłoby lepiej.... Odpowiedz Link Zgłoś