dominika1975 15.09.08, 19:39 Czy któraś emama brała meridię (10,15),z jakim skutkiem i jakie są skutki uboczne przyjmowania tego leku.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edycia274 Re: meridia 15 15.09.08, 20:19 www.psychiatria.pl/forum/vt,49,243,27425 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=46219 Odpowiedz Link Zgłoś
maladoris1 Re: meridia 15 04.10.08, 13:41 Tak biorę M15 od 2 miesięcy 10 kg mniej zaczynam mieścic się w rzeczy sprzed ciąży.Jest ekstra a wyżeczenia? Prawie żadne pifffko odpadło .A poza tym słodkie-nie mam ochoty obrzarstwo nie istnieje, czuje sie świetnie .Do tego dodałam trochę ruchu basen ,spacer nic specjalego.Jestem zadowolona a znajomi zauważyli że wyglądam *szczuplej* a motywuje bardzo motywuje.myślę ze gdybym teraz odstawiła M to nie będzie tak żle.Poprosru można zacząc jeśc a pezestac się obrzerac.Pozdrawiam i życzę wytrwałości. Odpowiedz Link Zgłoś
betka_1713 Re: meridia 15 23.09.08, 19:02 ja brałam rok temu i schudłam bez wyrzeczeń nadprogramowe 10 kg teraz sie pilnuje aby w miare waga była stabilna, nie powiem ze był to dla mnie miły czas bo jednak ona działa na mózg ale było warto od razu poczułam się lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
maleninki Re: meridia 15 23.09.08, 21:34 moja kolezanka brala i rewelacyjnie schudla bez wyrzeczen i skutkow ubocznych. a nic jej nie pomogalo, ani cwiczenia ani dieta. brala 10. ja po ciazy tez mam problem ze schudnieciem, mam zapalenie tarczycy, wiec mysle, ze to jest przyczyna moich problemow,ale jak nic nie pomoze to po skonczeniu karmienia piersia lece po meridie. Odpowiedz Link Zgłoś
mirka69 Re: meridia 15 24.09.08, 16:28 ja brałam przed latem przez 4 m-ce.tak schudłam że znajomi byli zaniepokojeni moim stanem zdrowia.nie miałam żadnych dolegliwości,czułam się świetnie,jedynie prowadząc auto czułam się niepewnie (ale ponoć to normalne).Jest jednak 1 duży minus- ponieważ jedyne co jadłam w tym czasie to raz dziennie surówki (nie czułam głodu ale chciałam dla bezpieczeństwa coś wrzucić do "kotła")pewnie z braku witamin itp drastycznie pozbyłam się włosów,dosłownie została mi jakieś smętne pasemko,reszta walała się po podłodze.gdyby nie to pewnie wróciłabym do meridii.Ostatnio był artykuł w wyborczej gdzie było oficjalnie napisane,że zawiera ona amfę Odpowiedz Link Zgłoś
maleninki Re: meridia 15 26.09.08, 21:58 pochodną amfy, dlatego trzeba ją stosować pod kontrolą lekarza Odpowiedz Link Zgłoś
konarys Re: meridia 15 29.09.08, 10:36 Witam. Ja również chyba się z decyduję na Meridie 10 , nawet ją już kupiłam. Jestem 4 miesiące po cc. Mam już dość swojego wyglądu i ludzkich docinek. Dodam,że jestem zbyt leniwa żeby ćwiczyć, a mało tego boli mnie jeszcze brzuch. Jedynym problemem jest to że nie mam sumienia odstawić małej od piersi, prawdopodobnie pokarmię ją do 6 mcy. Oby ten czas szybciej płynął.... Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
konarys Re: meridia 15 29.09.08, 10:49 Zapomniałam dodać, odnośnie skutków ubocznych, to u mojej koleżanki po Meridii nastąpiło zatrzymanie miesiączki, brała równocześnie tabletki antykoncepcyjne. Ale schudła wyśmienicie, niestety coś za coś. Odpowiedz Link Zgłoś
maleninki do konarys 30.09.08, 16:51 mi dokucza teściowa: najpierw mówi, że świetnie wyglądam, a potem różne teksty na temat puszystości wali... ja sama małej nie odstawię, chyba że będę musiała.. może poczekaj z tą meridią, niektóre kobiety chudną jak tylko odstawią dziecię od piersi. wcześniej miałaś problemy z nadwagą? a lekarz bez problemów przypisał ci meridię? Odpowiedz Link Zgłoś
konarys Re: do maleninki 30.09.08, 17:34 Witam, jeżeli chodzi o moja wagę, to nigdy nie byłam kruszynką, ale też nadwagi wielkiej nie miałam. Do zrzucenia zostało mi 8 kg, najgorsze jest to że prawie cale te kilogramy ulokowały się na moim brzuchu. Meridie, wyobraź sobie, kupiłam bez recepty,poprostu poprosiłam aptekarkę. Myślę, że żaden lekarz by mi jej normalnie nie przepisał, a ja krepowałabym się prosić. Maleninko myślę, że ja też malej nie odstawię dla Meridii, ale schizuję, bo miałam już od jej urodzenia 2 wesela, a 11 października mam następne i na wszystkich wyglądam jak w zaawansowanej ciąży, nawet orkiestra mnie podziwiała,że tak fajnie się bawię będąc w ciąży! Dodam jeszcze tylko,że jestem pielęgniarką i myślę,że meridia napewno nie jest obojętnym lekiem, ale jestem poprostu zdesperowana i jest mi wszystko jedno, tym bardziej że nie planuję już więcej dzieci, a w tej kwestii obawiałabym się Meridii. Odpowiedz Link Zgłoś
usia-1984 za tydzioeń zaczynam i ja:) 30.09.08, 20:44 Dziewczyny ja za tydzień zaczynam brac meridie 15 lekarz bez problemu ja mi przepisała a co najśmieszniejsze poprosilam poprostu mame dzisiaj jak szła do lekarza żeby się onia zapytała dlamnie oczywiście mam 165 i waże 65 też mialam cc i naprawde już wszystko robie cwicze dieta i nic nie pomaga siedzą te kg jak zaklęte a tak na 55 pasuje mi wrucic a zreszta sobie już jakos poradze sama moja waga zadowalająca to 52-53kg jak 3lata temu hmmm i odrazu przepisała mi meridie 15 te silniejszą a za tydzień zaczynam bo teraz to mam same imprezki i imieninki i pasuje się napic coś nieco za zdrówko)) Pozdrawiam wszystkie meridianki)))) Odpowiedz Link Zgłoś
mamaliliany Re: za tydzioeń zaczynam i ja:) 30.09.08, 21:12 Czesc dziewczyny,ja równiez od poniedziałku zaczynam odchudzanie z Meridia 15.Boje sie bardzo bo naczytałam sie złych opini.Kurcze,mam nadzieje ze bedzie dobrze,ale poztanowiłam ze jak sie pojawią jakieś skutki uboczne zaraz odstawiam. dziewczyny dajcie znac jak wam idzie.Pozdrawiam pa Odpowiedz Link Zgłoś
usia-1984 Re: za tydzioeń zaczynam i ja:) 30.09.08, 21:27 Też sie boje skutków ubocznych bo mam małe dzieciątko, ale mam nadzieje że także będzie dobrze a ja czytałam że można brac nawet co 2 dni i najlepiej rano po śniadaniu i ja jeszcze będe jadła witaminy dla kobiet w ciąży dziewczyny pisały że potym im ustępowały dolegliwości które się pojawiły podczas brania a akurat mi zostało opakowanie witaminek z ciąży jeszcze Odpowiedz Link Zgłoś
maleninki Re: do konarys 30.09.08, 23:41 no ja teraz ważę tyle co w 9m mcu ciąży i schudnąć nie mogę, rozumiem Twoją desperację, zwłaszcza, że w rodzinie jest jeszcze jedna świeżo upieczona mamusia, która dawno wróciła do swojej wagi i rozumiem, że 8kg to niby nie tragedia a strasznie w kompleksy wpędza. a chcę jeszcze 2 maluchów mieć. dziw bierze, że bez recepty dostałaś meridię. ja byłam ostatnio u internisty: pani doktor popatrzyła na mnie, zważyła, zmierzyła i stwierdziła, że mam nadwagę, po czym dała skierowanie na kompleksowe badania, bo mam po porodzie problem z tarczycą. moja córa jest kapryśna jeśli chodzi o jedzenie z piersi, więc zamierzam karmic tylko tak długo jak będę musiała- w listopadzie zaczniemy wprowadzać nowe posiłki i mam nadzieję, że cycuś jej się znudzi. teraz mimo efektów trzymam dietę, bo chcę, żeby dobre nawyki żywieniowe weszły mi w nawyk 3mam za Ciebie kciuki napisz czasem jak Ci idzie. Pozdrawiam gorąco! Odpowiedz Link Zgłoś
mamaliliany Re: meridia 15 04.10.08, 19:00 dziewczyny,jak Wam idzie?Ja juz mam tabletki,ale powiem szczerze ze jakos się boje.Od jutra zaczynam... Pozdrawiam) Odpowiedz Link Zgłoś