mika805 07.06.07, 18:56 czy ktos może ma doświadczenia?chciałabym zaadoptować rodzeństwo ale nie wiem jak się do tego zabrać?gdzie w lublinie i jakie dokumenty są potrzebne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zajacowna Re: adopcja lublin 08.06.07, 05:25 ja bede adoptowac przez sad lubelski jak narazie to sie podlamuje sad nie liczy sie zabardzo z dobrem dziecka.. i juz na samo ustalenie terminu rozprawy czeka sie CALYMI MIESIACIAMI!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mika805 Re: adopcja lublin 08.06.07, 09:33 tak myślałam, że nie będzie łatwo, ale co się nie robi, żeby mieć dziecko?a wiesz coś może o ośrodku adopcyjnym?mam nadzieję ,że twoje, wasze marzenie się spełni!!!!życzę ci tego z całego serca!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zajacowna Re: adopcja lublin 08.06.07, 17:45 ja mialam doczynienie a chelmskim osrodkiem, a z sadem w lublinie- ze wzgledu na pobyt dziecka . niestety OAO nie wspominam milo Odpowiedz Link Zgłoś
mika805 Re: adopcja lublin 08.06.07, 19:37 właśnie ja o to się boje że jak juz się zacznie to oao zacznie kłody rzucać pod nogi....smutne ale prawdziwe...a tyle dzieci w domach dziecka Odpowiedz Link Zgłoś
zajacowna Re: adopcja lublin 09.06.07, 07:25 no moze nie klody... ale czasem poprostu trzeba bylo zacisnac zeby i przemilczec , durne stwierdzenia jakie tam slyszalam.. W DD jet duzo dzieci, ale nie wszystkie moga byc adoptowane. Odpowiedz Link Zgłoś
alyssa Re: adopcja lublin 09.06.07, 08:21 Bardzo polecam ośrodek w Białej Podlaskiej - działają szybko i sprawnie, przyszłych rodziców wręcz prowadzą za rękę poprzez wszystkie procedury, w tym i sądowe. Odpowiedz Link Zgłoś
mika805 Re: adopcja lublin 09.06.07, 09:16 ale jeśli ja jestem z lublina to moge w białej?nie ma rejonizacji?napiszcie kochane coś więcej, jak się przygotować, jakie dokumenty i jakie dohcody muszą być i warunki mieszkaniowe?macie juz dzieci u siebie? Odpowiedz Link Zgłoś
zajacowna Re: adopcja lublin 09.06.07, 09:35 oczwiscie ze mozesz w lublinie. Nie pytaj o warunki mieszkaniowe i dochody i takie tam, bo to poddaje indywidualnie pod ocene najpierw aoa a pozniej sad. Odpowiedz Link Zgłoś
alis33 Re: adopcja lublin 09.06.07, 10:31 mika805 możesz zgłosić się do dowolnego ośrodka w Polsce więc i do Białej Podlaski. Jakie dokumenty musisz złożyć oraz jakie warunki musicie spełnić dowiec się najlepiej u źródła . Zadzwoń najlepiej do ośrodka ,tam Ci wszystko powiedzą. Adresy i telefony ośrodków znajdziesz np.na stronie naszego bociana. Zyczę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
alyssa Re: adopcja lublin 09.06.07, 22:00 Pewnie że możesz My mieliśmy bliżej do Siedlec, ale wybraliśmy Białą ze względu na atmosferę, oraz to, że nie wymagano od nas 5-letniego stażu oraz zaświadczenia o niepłodności. Jedynym problemem (a właściwie jedynie malutką niedogodnością) była koniecznośc długich dojazdów na spotkania. Panie pracujące w ośrodku nie robiły problemu z tego że nie mieszkamy w rejonie ośrodka. Odpowiedz Link Zgłoś
alyssa Re: adopcja lublin 09.06.07, 22:04 Zapomniałam dodać - nie upłynął nawet rok od momentu złożenia podania do ośrodka do zabrania naszego dzieciątka do domu Wszystko dzięki sprawności ośrodka i życzliwości sądu w Białej Podlaskiej. Odpowiedz Link Zgłoś