Dodaj do ulubionych

jak odnaleźć rodzeństwo ???????

02.12.03, 16:17
Podpowiedzcie, proszę, w jaki sposób można odnaleźć rodzeństwo (płeć nie
znana) oddane prawdopodobnie do domu dziecka.
Jedyną pewną daną jest nazwisko matki, rok urodzenia dziecka, prawdopodobnie
miejsce urodzenia tj. szpital w danym mieście.
Dziecko urodziło się 24 lub 23 lata temu. Nie jest już mieszkańcem Domu
Dziecka, a być moze w domu tym przebywało bardzo krótko.
Jeśli dziecko to znalazło rodziców (mam taką nadzieję !!!!) to jaka jest
możliwość/szansa jego odnalezienia.
Wiem, ze stawiam same pytania a żadnych konkretów, ale nie mam nawet 100%
pewności, ze informacja jaka do mnie dotarła jest prawdziwą. Za wszelką cenę
chce ją sprawdzić i jeśli okaże się, ze gdzieś w świecie mam rodzeństwo to
bedę SUPER ZADOWOLONA (o ile on/ona będzie chciał/a mnie poznać)
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • joanna775 Re: jak odnaleźć rodzeństwo ??????? 04.12.03, 09:21
      Proponuję udać się do ośrodka adopcyjnego (w swoim mieście, w mieście urodzenia
      tamtego dziecka), oni na pewno podpowiedzą jak to zrobić. Na pewno ślad takiego
      wydarzenia jest w sądzie, a jesli dziecko zostało adoptowane, równiez w ośrodku
      adopcyjnym, który tę sprawę prowadził. Jeśli było w domu dziecka, to pewnie
      równiez w domu dziecka.
      A to link na adresy wszystkich ośrodków adopcyjnych w kraju:
      www.nasz-bocian.pl/modules.php?nameshockAO
      Pozdrawiam i życzę powodzenia.
      Joanna
      • tomasz80b.outlook.com Re: jak odnaleźć rodzeństwo ??????? 26.05.24, 10:40
        Chciałbym móc się spotkać, porozmawiać będzie ciężko. Z kuzynka Kiedyś mieszkała miejscowość Haslarp Szwecja. Kontakt ze mną to mail: tomasz80b @outlook. Jej mama była Polką ,miała na imię Anna Nazwisko po mężu Nillson szukałem po szwedzkich platformach internetowych bez skutku. Pamiętam że miała czy ma stadninę koni. Gdybyś to właśnie ,Akurat Ty czytała odezwij się proszę. Chciałem porozmawiać.
        Mój mail tomasz80@outlook.com
        Pozdrawiam , a może ktoś w jakiś sposób mi tu pomoże ?
        • tomasz80b.outlook.com Re: jak odnaleźć rodzeństwo ??????? 26.05.24, 10:42
          tomasz80@outlook.com taki ma być.
    • malpig Re: jak odnaleźć rodzeństwo ??????? 04.12.03, 12:47
      Dziękuje za odpowiedź. Skontaktowałam sie juz z Domem Dziecka funkcjonującym w
      roku urodzenia brata lub siostry. Jeśli tam nie będzie śladu udam się do sądu,
      gdyż jak powiedziała mi pani w ówczesnym okresie były przedziwe rejonizację
      dzieci oddanych, więc może się okazać, ze brat/siostra trafił do domu/ośrodka
      poza miejscem urodzenia i wóczas jedynie sąd może udzielić mi informacji
      Czekam niecierpliwie na odpoiwedź z DD.
      pozdrawiam
      Mal
      • 4chmurka Re: jak odnaleźć rodzeństwo ??????? 26.03.04, 09:46
        nie jestem poławiaczem sensacji. Zwykle, życzliwie trzymam kciuki. Więc odezwij
        się jak sprawa się skończyła.
        Powodzenia!!
      • kla_dzix Re: jak odnaleźć rodzeństwo ??????? 04.07.24, 17:56
        Część
        Jestem Klaudia szukam swojej siostry ,ma 11 lat Nazywa się Alicja Frejnik Kozłowska
        Z początku byłam aby ją i brat później urodziła się Ala ,pamiętam jak zawsze jej śpiewałam ,bawiłam się z nią ,byłam z nią cały czas ,później zabrali mnie i brata do taty a Alicja została z mamą .Po jakimś czasie trafiłam z bratem do rodziny zastępczej i przez te około 8 lat nie miałam z nią kontaktu ,raz mama zadzwoniła do mnie i od razu chciałam pogadać z Alicja ,ona nie mówiła dokładnie bo była jeszcze trochę mała ale umiała powiedzieć Klaudia nie dosłownie bo zawsze jakieś litery jej się myliły jak z nią gadałam od razu miałam łzy w oczach .
        Alicja po jakimś czasie trafiła do rodziny zastępczej w Gryzlinach , a ja byłam rok w domu dziecka w gryzlinach i nawet nie widziałam że ona jest w tej samej miejscowości tylko gdzieś indziej ,jak się dowiedziałam że ona tu jest chciałam iść do niej ale dowiedziałam się że poszła do adopcji najprawdopodobniej gdzieś pod Warszawę ale nie wiadomo .Chcem naprawdę mieć z nią kontakt kocham ją jest moja siostra .Jak ktoś coś wie to niech da znać
        Dziękuję
    • ro0203 Re: jak odnaleźć rodzeństwo ??????? 11.03.04, 21:23
      Wiedziałam, że mam 2 lata starszego brata, który został oddany do adopcji z
      domu dziecka, znałam tylko przybliżoną datę urodzenia. Pomógł mi dom dziecka.
      Pani pedagog, która w nim pracowała, odnalazła rodzinę adopcyjną, skontaktowała
      się z nimi, uprzedzając mnie że jeśli tamci rodzice nie wyrażą zgody (byliśmy
      już mocno dorosłymi ludźmi) to furtka się zamyka. Dziś już jesteśmy w stałych
      kontaktach, choć nie jesteśmy tak mocno związani emocjonalnie jak rodzeństwa,
      które wychowują się razem, to jednak odzyskałam spokój ducha. Jesteśmy nawzajem
      chrzestnymi naszych dzieci, ja bratanicy, mój brat mojej córeczki. Trzymam
      kciuki, jeśli się chce to na pewno jakoś się uda. Ludzie potrafią być życzliwi,
      pozdrawiam.
    • malpig Re: jak odnaleźć rodzeństwo ??????? 30.03.04, 08:49
      Cześc,
      Minęło już tyle czasu, a ja nie posiadam żadnych informacji. Dom Dziecka
      ówczesny na tamte czasy totalnie ignoruje moje telefony i listy. Sąd....kaze
      uzyskac info z DD. Czasami sobie myślę, ze jakims dziwnym zbiegiem okoliczności
      informacja o moich poszukiwaniach trafiła do niej/niego i ona/on nie chca
      nawiązać kontaktu. Uczepiłam sie tej mysli i sama nie wiem, czy dalej drążyć
      temat. Mama nie zyje, siostre poinformowałam o swoich przypuszczeniach i
      trzępkach informacji (reakcja pozytywna), ojciec....zrobi z tego sensację na
      pól Polski. Może wiosna coś we mnie obudzi...
      pozdrawiam
      • 4chmurka Re: jak odnaleźć rodzeństwo ??????? 01.04.04, 09:55
        Nie rezygnuj, próbuj, próbuj!
        jest tyle słońca, doda ci sił i ochoty.
        Trzymaj się.
    • siora25 Re: jak odnaleźć rodzeństwo ??????? 14.08.04, 22:15
      Cześc, nazywam się Sylwia, mam 24 lata, dwadzieścia dwa lata temu trafiłam do
      rodziny zastępczej, obecnie szukam biologicznego rodzeństwa...
      proszę o kontaktsmile
      • grzegorz-1979 Re: jak odnaleźć rodzeństwo ??????? 05.01.14, 17:52
        Cześć, nazywam się Grzegorz Tosik, mam obecnie 34 lata. 32 lata temu trafiłem do rodziny zastępczej, obecnie szukam biologicznej siostry o tym samym imieniu co Ty. Proszę Cię o kontakt. Mój telefon: 796-861-232. Mój e-mail: tosik-grzegorz@o2.pl
        • znajda86 Re: jak odnaleźć rodzeństwo ??????? 02.01.15, 19:44
          Witam i zapraszam do społeczności, chętnie pomogę w każdy możliwy sposób. Zapraszam każdą osobę, która poszukuje swojej biologicznej rodziny
          adopcyjni.streemo.pl/
      • grzegorz-1979 Re: jak odnaleźć rodzeństwo ??????? 05.01.14, 23:47
        Poszukuję siostry Sylwii, która wiekowo odpowiada Twojemu opisowi. Byłem zabrany do rodziny zastępczej z ośrodka adopcyjnego lub Domu Dziecka w Stargardzie Szczecińskim. Prawdopodobnie moja siostra też tam była. Nasza mama to Izabela Szczęsna, mieszkająca w tym czasie w miejscowości Łobez. Ojcem był Zbigniew Tosik, mieszkający w tej samej miejscowości.
        Proponuję udać się do ośrodka adopcyjnego ( w mieście urodzenia ), oni na pewno podpowiedzą jak to zrobić. Na pewno ślad takiego wydarzenia jest w sądzie, a jeśli dziecko zostało adoptowane, również w ośrodku adopcyjnym, który tę sprawę prowadził. Jeśli było w domu dziecka, to pewnie również w domu dziecka.
        Domy Dziecka w Stargardzie Szczecińskim :
        Strona www BIP : bip.jmk.pl/dd1_stargard_szczec...
        Strona www BIP : dom-dziecka2.w.interia....

A to link na adresy wszystkich ośrodków adopcyjnych w kraju:
        www.nasz-bocian.pl/oao
        Pozdrawiam i życzę powodzenia.
        Grzegorz.
    • szestakowska Szukam 14.05.15, 18:02
      Dowiedziałam się na razie tyle daty urodzenia i zmiana Domu Dziecka
      Przepraszam za zmiany ale sama dowiaduję się informacji

Witam was kochani !!!! proszę podawać dalej!!!!!!
      Już czas na odnalezienie mojego brata i siostry. Niestety nie mam wielu informacji pamiętam tylko że przebywali przed adopcja na Międzyparkowej 5 dom dziecka numer 16. Agnieszka ur.8.12.1996 Patryk 26.10.1995.Zostali adoptowani ale nie wiem czy zmienili imię itp. Nazwisko ich albo Szestakowki/a lub Wiśniewski/a bardzo proszę minęło sporo lat ale wierze że się zobaczę z nimi jeżeli coś wiecie pisać z góry dziękuję jeżeli wiecie coś. Wiem że zostali adoptowani razem.
    • szestakowska Re: jak odnaleźć rodzeństwo ??????? 14.05.15, 18:02
      Dowiedziałam się na razie tyle daty urodzenia i zmiana Domu Dziecka
      Przepraszam za zmiany ale sama dowiaduję się informacji

Witam was kochani !!!! proszę podawać dalej!!!!!!
      Już czas na odnalezienie mojego brata i siostry. Niestety nie mam wielu informacji pamiętam tylko że przebywali przed adopcja na Międzyparkowej 5 dom dziecka numer 16. Agnieszka ur.8.12.1996 Patryk 26.10.1995.Zostali adoptowani ale nie wiem czy zmienili imię itp. Nazwisko ich albo Szestakowki/a lub Wiśniewski/a bardzo proszę minęło sporo lat ale wierze że się zobaczę z nimi jeżeli coś wiecie pisać z góry dziękuję jeżeli wiecie coś. Wiem że zostali adoptowani razem.
      • kla_dzix Re: jak odnaleźć rodzeństwo ??????? 04.07.24, 17:46
        Trzymam kciuki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka