Dodaj do ulubionych

pyatnie o alimenty

27.06.09, 02:37
witam.
Mam takie pytanko. Wie moze ktoś czy jak dzieciom nadano nazwiska adopcyjnych
rodziców a pozniej ci rodzice sie rozwiedli i dzieci zostaly z matka a ta
matka chce je oddac do domu dziecka spowrotem to bedzie musiec placic panstwu
jakies alimenty czy jak to wyglada??
Obserwuj wątek
    • deminiminis Re: pyatnie o alimenty 27.06.09, 03:50
      Faktycznie "pytanko" jakże bagatelne. sad Zabawki się znudziły? Jaki pech, że nie
      można w lesie zostawić jak psa, który rozczarował, gdy podrósł...
      Trzeba mieć tupet, żeby zadawać takie pytania na forum wiesz????!!!!!!
    • benittaa Re: pyatnie o alimenty 27.06.09, 13:34
      A gdyby były dzieci biologiczne też po rozwodzie trafiły by do domu dziecka .Rodzina ta nie dorosła do adopcji . Jest to porażka dla tej rodziny i dla ośrodka przez który była przeprowadzana adopcja.........
      • hanna26 Re: pyatnie o alimenty 27.06.09, 15:00
        Dzieci bilogiczne przeważnie jednak po rozwodzie zostają z którymś z
        rodzciów.
        • bauer10 Re: pyatnie o alimenty 27.06.09, 15:48
          ludzie ale żeście na mnie naskoczyli a to nie o mnie chodzi w tej sprawie uncertain To
          nie ja jestem tym ojcem. Od jakiegos czasu obserwuje zachowanie moich dalszych
          znajomych i to o nich chodzi. Rozwiedli sie i dzieci zostaly z matką a ojca
          pozbawiono praw. Najgorsze jest w tym to ze ta kobieta toleruje tylko mlodsze
          dziecko a nad starsza sie zneca,maltretuje itp. I lepiej byloby gdyby dzieci
          wrocily do domu dziecka niz przezywaly takie piekło.A adoptowali je 11lat
          temu.Ta kobieta zamknela teraz te dziewczynke w psychiatryku i robi z niej chore
          psych dziecko. I wlasnie chcialem sie dowiedziec czy jak ona by oddala te dzieci
          to by musiala cos placic?? Napisalem juz do opieki i rzecznika praw dziecka,
          moze ktos sie w koncu zajmie tą sprawą bo na to sie nei da patrzec
          • verdana Re: pyatnie o alimenty 27.06.09, 16:14
            W tej chwili sytuacja wygląda tak, ze sa to jej dzieci, tak samo jak
            by były dziećmi biologicznymi. I ma wobec nich te same obowiazki.
            Jedyne wyjscie to sprawa o odebranie praw rodzicielskich.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka