Dodaj do ulubionych

fotelik cybez solution - wymiary

28.09.09, 11:38
czy ktoś ma fotelik cybex solution, ten z odchylanym zagłówkiem?
allegro.pl/item753950477_cybex_solution_z_3_stopniowa_regul_zaglowka.html
potrzebuję jego wymiar wewnętrzny tzn maksymalną i minimalną wysokość oparcia mierzoną od siedzenia - może któraś z was mogłaby zmierzyć? smile
Nie mogę się na allegro doprosić o ten wymiar, na niektórych aukcjach podają np 80,5cm ale to jest chyba wymiar zewnętrzny, mierzony z tyłu oparcia od ziemi...
Potrzebuję dwa takie foteliki, jeden dla bardzo wysokiego 6,5 latka a drugi dla drobnego 3,5 latka.
Obserwuj wątek
    • magda79pn CYBEX - oczywiście... :) 28.09.09, 11:38
    • patatajowa Re: fotelik cybez solution - wymiary 28.09.09, 11:53
      ja mam ale model ubiegłooczny (solution S+ )więc nie wiem czy ci się przyda-ale
      jesli tak mogę zmierzyć wink
      • patatajowa Re: fotelik cybez solution - wymiary 28.09.09, 11:57
        https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/fh/yd/mbmx/EY6Pv0KFx26Eq4uKMB.jpg
        to moja drobna ale dosc wysoka osmioletnia córka w cybexie, w zimowej kurtce
        • magda79pn Re: fotelik cybez solution - wymiary 28.09.09, 12:07
          dzięki
          mój syn mierzy 139cm...
          bardziej zależy mi żeby na wysokość był dobry, na szerokość się zmieści bo nie
          jest gruby tylko wysoki.
          Mógłby chyba już jeździć na samej podkładce, jednak dla jego bezpieczeństwa im
          dłużej zmieści się we fotelik tym lepiej.
      • magda79pn Re: fotelik cybez solution - wymiary 28.09.09, 12:04
        szczerze mówiąc nie wiem czym się różnią, więc jeśli możesz to zmierz smile
        teraz mam foteliki hmm... "byle jakie", jeden to graco junior a drugi nania i
        małemu z nani wystaje już kawałek głowy i starszemu z graco tak samo więc
        postanowiłam kupić dwa takie same (motywacją do zakupu jest też fakt że na
        święta wyjeżdżamy, trasa to ok 920km w jedną stronę więc nie mogą jechać w
        zamałych fotelikach, no i nie będzie to ostatni wyjazd w taką długą trasę)
        Ponieważ muszę kupić dwie sztuki to szukam czegoś taniego i dobrego, nie mogę
        sobie pozwolić na zakup dwóch fotelików po 600 czy 800zł.
        • patatajowa Re: fotelik cybez solution - wymiary 28.09.09, 13:18
          no to jeszcze zdjęcie razem z graco junior w jednym samochodzie bo tez kupiony
          dla starszej córki dawno dawno temu wink
          co do odchylania to jest naprawde symboliczne, my mamy odchylane fotele w aucie
          +"rogal" na szyje wiec jest lepiej. podnozek kompletnie niepraktyczny, poza tym
          fotelik, miękki i wygodny.
          • patatajowa Re: fotelik cybez solution - wymiary 28.09.09, 13:28

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/fh/yd/mbmx/IIWbldl4BjH0NBuz1B.jpg
            graco junior i cybex
            https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/fh/yd/mbmx/cgMNNQbnlKKpI2CHAB.jpg
            • patatajowa Re: fotelik cybez solution - wymiary 28.09.09, 13:30
              fotoforum.gazeta.pl/5,2,patatajowa.html
              tu masz wiecej zdjec fotelika+pokazane odchylanie zagłowka
              • magda79pn Re: fotelik cybez solution - wymiary 28.09.09, 15:54
                boże... kobieto że ci się chciało... smile baaardzo ci dziękuję smile
                chyba więc kupię jeden fotelik i przymierzę starszego syna bo na fotkach widać
                niewielką różnicę, chyba nie warto już mu kupować nowego fotelika.
              • magda79pn Re: fotelik cybez solution - wymiary 28.09.09, 15:55
                a graco mam identyczny smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka