Dodaj do ulubionych

wózek Chicco czy Peg Perego???

11.01.04, 14:41
Witajcie!!!!!!!

Tak się właśnie zastanawiam nad wyborem wózka. Wprawdzie mam jeszcze trochę
czasu ( termin na 11 maja ) ale nie lubię robić nic na ostatnią chwilę. po
wstępnych oględzinach zainteresowały mnie dwa: Peg Perego Converse
Carravell i Chicco wielofunkcyjny 2003 Trio???? Czy któraś z Was miała
jeden z tych wózków?? Co możecie o nich powiedzieć???

Serdeczne pozdrowienia

Magda
Obserwuj wątek
    • edziaczek Re: wózek Chicco czy Peg Perego??? 02.02.04, 11:37
      cześć! Jestem mamą ośmiomiesięcznego Michałka. Na początku kupiliśmy wózek
      CHICCO TRIO, ale niestety nie sprawdził się tak do końca. Przede wszystkim
      dlatego, że Michaś wyrósł z niego, gdy miał prawie 5 miesięcy (krótka gondola,
      a spacerówka stosunkowo wąska) i na zimę musieliśmy mu kupić nowy wózek (TACO
      dosyć fajny ale ciężki, więc nie nadaje się do dźwigania po schodach).W tym
      CHICCO nie ma też przekładanej rączki. Zaletą jest estetyczny wygląd,
      możliwość prania zdejmowanych elementów, łatwość w składaniu (zajmuje niedużo
      miesjca w bagażniku) i nieduża waga. Ale nie polecam też fotelika, który jest
      w tym zestawie. Malutkiemu było w nim niezbyt wygodnie, jeździł skulony. Ale
      może Ty będziesz bardziej zadowolona. W razie pytań pisz edziaczek@gazeta.pl
    • kaaama Re: wózek Chicco czy Peg Perego??? 02.02.04, 12:12
      A ja mam Chicco Trio i bardzo go sobie chwalę. Moj synek ma już 2 lata i 10 m-
      cy i dalej z niego korzystamy. Gondola, zgodnie z instrukcją jest dla dziecka
      do 10 m-ca życia, a ja wozilam malucha prawie rocznego (byla ostra zima, a w
      gondoli byl lepiej oslonięty niż w spacerówce). Spacerówka nie jest wcale taka
      wąska, jak pisalam wcześniej moje dziecko w grubym kombinezonie mieści się w
      niej swobodnie. Ja go kupilam ze względu na wagę, latwość prowadzenia,
      rozkladania i skladania - ale również uwzględnialam potrzeby dziecka. Jedyna
      wada z mojego punktu widzenia to kólka - niestety nie pompowane i nie za duże.
      Ale biorąc pod uwagę jego zalety, to dla mnie nie ma aż takiego znaczenia.
      Używam go intensywnie trzeci rok i nie zaliczylam żadnej awariismile))
      Spokojnie pooglądaj wózki w sklepie i wybierz wedlug swoich uwarunkowań smile))
      Życzę owocnych zakupów i pozdrawiam
      kaaama
    • pinik Re: wózek Chicco czy Peg Perego??? 02.02.04, 12:30
      hej! Ja bez chwili zastanawiania sie, kupilabym ten peg converse caravel. Jest
      to wysmienity wozek o dosc malych i lekkich gabarytach. Jest o wiele
      wygodniejszy (wiekszy) dla dziecka, ma calkiem spore kolka jak na wozek tego
      typu itd. A peg perego to o wiele wytrzymalsze wozki niz chicco. My mamy m.in.
      peg atlantico (wyglada prawie jak converse caravel, ale jest wylaczna
      spacerowka) i bardzo go chwale.

Pinik
      • ainer1 Re: wózek Chicco czy Peg Perego??? 02.02.04, 19:37
        Kupilismy peg perego Converse Caravell
        jest trwalszy niz chicco, ponoc tez dluzej sluzy.
        Na razie czekam na dziecko, ale moge dodac ze:
        1. jest bardzo lekki
        2. bardzo skretny
        3. mzoe byc i gonodlka i spacerowka
        4. ladny

Renia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka