kakuba 13.10.09, 08:29 czy zdaża się wam prać staniki z fiszbinami w pralce? nie cierpię prania ręcznego, ale w pralce załatwiłam już chyba ze 3 staniki z fiszbinami co robić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agni71 Re: czy można prać staniki w pralce? 13.10.09, 08:30 Zawsze piore w pralce. Nienawidze prania recznego. Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: czy można prać staniki w pralce? 13.10.09, 08:54 można. zawsze piorę w pralce ale przyznaje ze załatwilam tak kiedyś 2 staniki i jedną pralkę najlepiej zainwestowac w specjalne woreczki do prania biustonoszy (takie sztywiejsze)- zminimalizujesz ryzyko uszkodzenia jednego i drugiego. Odpowiedz Link Zgłoś
pumeczka Re: czy można prać staniki w pralce? 13.10.09, 08:55 biustonosze spakować do siatkowego woreczka, (gratis dostałam do zakupionych firanek )lub małej poszewki i uprać, fiszbiny sie w nic nie zaplączą w inne ubrania ale ogólnie radzę prać ręcznie, bo wtedy tak szybko nie zszarzeją, no chyba że mówimy o delikatnym praniu w pralce w płynie Odpowiedz Link Zgłoś
kinder0610 Re: czy można prać staniki w pralce? 13.10.09, 09:21 Zawsze piorę w pralce, nie używam żadnych woreczków. Niestety w mojej karierze stanikowej jeden raz pralka pochłonęła mój stanikowy drut. NA cale szczęście pralce nic się nie stało. Nie nauczyło mnie to jednak prania w woreczkach Odpowiedz Link Zgłoś
kakuba który wybrać? 13.10.09, 09:44 no więc jestem zdeterminowana zabrać się za problem oto co znalazłam na allegro: Nr 1 - kula Nr 2 – worek usztywniany Nr 3 - koszyk Nr 4 - worek co myślicie? Który wybrać? Odpowiedz Link Zgłoś
ju_mi Re: który wybrać? 13.10.09, 10:20 Ja mam dokładnie taki jak w drugim linku (woreczek usztywniany Betterware) i jest super! Piorę w nim również delikatną bieliznę (stringi, figi, pończochy itp) - nie ma ryzyka,ze się pozaciągają. Woreczek jest dość duży więc spokojnie nawet duży, usztywniany biustonosz się zmieści. Kupiłam taki również mojej tesciowej i naszej niani Odpowiedz Link Zgłoś
larenata Re: czy można prać staniki w pralce? 13.10.09, 10:08 Piorę w pralce, bez woreczka, ale chyba w końcu taki kupię... Odpowiedz Link Zgłoś
aniaop Re: czy można prać staniki w pralce? 13.10.09, 10:21 ZAWSZE w pralce i ZAWSZE w woreczku. Strat w stanikach ani pralkach nie zanotowano aha, piore na 30 stopni w programie do tkanin delkatnych i w perle jakiejs... Odpowiedz Link Zgłoś
mamajulitki Re: czy można prać staniki w pralce? 13.10.09, 10:17 czytalam na forum stanikowym, że pranie w pralce rozciąga staniki. Też nie lubię ręcznie prać ale staram się. Ponoć włókna elastyczne niszczą się przez detergenty i temperaturę. Trzeba prać w delikatnych mydełkach i w delikatny sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
kumakk Re: czy można prać staniki w pralce? 13.10.09, 11:41 mam 3 szuflady stanikow i zawsze piore w pralce. Czasem jak mam dzien litosci, to wkladam do woreczka Moze faktycznie sie zmusze do zakupu takiego usztywnianego worka, bo kula jest malutka i staniki mi sie nie mieszcza Odpowiedz Link Zgłoś
mielin Re: czy można prać staniki w pralce? 13.10.09, 11:45 Ja piorę wyłącznie w pralce, czasem w siateczce ochronnej jak nie zapomnę. Nigdy ani z pralka ani z rozciągniętym stanikiem problemów nie miałam. A piorę ze wszystkim w moim proszku codziennym, jedynie wiruję na max.800 obrotów lub na 600. Odpowiedz Link Zgłoś