kasila 17.11.09, 11:49 czy możecie podać zalety i wady tego modelu, zastanawiamy się nad zakupieniem tego wózka dla naszego maleństwa. jak wózek się sprawuje w codziennym użytkowaniu? pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sylki Re: x-lander x-a 17.11.09, 11:53 Poszukaj opinii na temat x landera na forum wózkowym forum.gazeta.pl/forum/f,22462,Wozki_dzieciece.html wpisz w wyszukiwarkę tamtego forum, a będziesz miała czytania na cały dzień Odpowiedz Link Zgłoś
monna16 Re: x-lander x-a 17.11.09, 22:31 Dla nas idealny. Użytkujemy od 1,5 roku i nie planujemy zmiany. Małej też chyba się podoba, bo wiecznie chciałaby w nim siedzieć. Kółka super, okrycie na nóżki w spacerówce cały czas dobre (jakoś nie jest zamałe jak w zwykłych spacerówkach). Z 5-cio punktowych szelek można zrobić 3 punktowe. Super się prowadzi. Jedyną wadę jaką widzę w tym wózku to zbyt krótka budka w spacerówce i latem śpiącej córce strasznie to przeszkadzało. My mamy model z 2008r, ale w modelach z 2009 widziałam że ten problem już rozwiązali i budkę można "przedłużyć - powiększyć". Co odradzam to parasolka x-sun. Moim zdaniem to straszny niewypał. Ciężko ją ustawić tak żeby faktycznie dziecku słońce nie świeciło w oczka - wg mnie brakuje jej tego łamania na górze tak jak mają zwykłe parasolki. Aha... zwykła parasolka też pasuje do tego wózka, niestety dowiedziałam się o tym po czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
iberka Re: x-lander x-a 17.11.09, 22:52 2 mce wożę w nim córeczkę i: - brak amortyzacji, dzieckiem trzęsie aż mi jej żal - brak możliwości regulacji wysokości pasów na ramionach - brak przekłdanego siedziska ( sądziłam,że będzie ok ale ja źle się czuję nie widząc dziecka) - mały kosz na zakupy i ciężko dostępny po rozłożeniu oparcia na sam dół - regulacja oparcia na pasku wymaga użycia dwóch rąk do tego aby podnieść oparcie, trzeba się namęczyć aby było równo z obu stron, bardzo to wkurzające Mamy model 2009 ,. limited etdion. Kupiłam,bo sprzedaca zachwalał, bo kolor jest wg mnie piękny i żaden inny wózek takiego nie miał. Niestety nie polecam i szukam innego ale nic mi się nie podoba iza Odpowiedz Link Zgłoś
ilhenny Re: x-lander x-a 18.11.09, 00:06 iberka Jeśli używasz go 2 miesiące, to jaki miałaś wcześniej? Wersja limit sprzedawana jest tylko w komplecie z gondolą, to co niby kupiłaś wózek za 2400 zł i wyrzuciłaś gondole, że wypowiadasz się już na temat spacerówki? Tak się składa, że też mam ten wózek i ma amortyzację, tylko że nie widać jej bo jest ukryta w stelażu, pasy są regulowane, to prawda brak przekładanej rączki, albo siedziska, kosz jest ok., regulacja jest na paskach i zgadzam się, że trzeba użyć dwóch rąk do złożenia. Jeśli znajdziesz lepszy to proszę napisz szybko. Odpowiedz Link Zgłoś
misia0079 Re: x-lander x-a 18.11.09, 10:31 akurat regulacja na pasku jest jak najbardziej o.k poniewaz mozesz swobodnie regulowac Odpowiedz Link Zgłoś
aleks2539 Re: x-lander x-a 18.11.09, 12:48 Dla mnie jedyny minus tego wózka to strasznie szeroki rozstaw tylnej osi kół. Często się zdarzało w marketach że musiałam zdjąć koło aby przejechać przez kasę. To samo tyczy się wąskich drzwi. Innych wad brak. Odpowiedz Link Zgłoś
ilhenny Re: x-lander x-a 18.11.09, 13:12 Jeśli potrzebujecie wersię eksportową z mniejszym rozstawem tylnych kół to piszcie na mail. Odpowiedz Link Zgłoś
sylki ilhenny 18.11.09, 17:55 Na forum wózkowym pisałeś, że masz wypasioną wersję x-landera. Mam pytanie czy mógłbyś pokazać jak on wygląda? Odpowiedz Link Zgłoś
ilhenny Re: ilhenny 18.11.09, 18:20 Jutro zrobię fotkę i umieszczę na forum wieczorem. Odpowiedz Link Zgłoś
ilhenny Re: ilhenny 19.11.09, 20:28 czarna perła img.edysk.pl/dis/376783/MH2SaG2A2bXI/ Odpowiedz Link Zgłoś
sylki Re: ilhenny 19.11.09, 20:56 Czy on się czymś różni oprócz stelaża? I gdzie ewentualnie można go kupić P.S Stelaż świetny i te koła Odpowiedz Link Zgłoś
ilhenny Re: ilhenny 19.11.09, 21:52 Jest to czarny exportowy XA 2009. Stelaż od X-Board 2009. Koła od Bebe Confort Mura4 2009. Mam możliwość kupienia go w wersji z mniejszym rozstawem tylnych kół, jak się ktoś uprze to na srebrnym stelażu, ale kół już nie zrobię od Mury. Ładne są od Mutsy, jedno szprychowe, tylne bez przeróbek, a przód trzeba troszeczkę dopasować. Jeśli ktoś chce to pisać na mail. Odpowiedz Link Zgłoś
monna16 Re: ilhenny 20.11.09, 23:15 Eeee... Bomba! Szkoda że mój tak nie wygląda No nam już się nie opłaca zamieniać na lepszy model. Młoda pewnie z pół roku jeszcze pojeździ i skończą się wózkowe spacery ) Odpowiedz Link Zgłoś