Dodaj do ulubionych

Britax CLICK & GO i X-lander EASY LOCK

14.07.16, 13:07
Czy te mocowania są takie same?
Chodzi mi dokładnie o to czy zamontuję nową gondolę X-lander x-pram light do britax B-motion 3
Obserwuj wątek
    • gochalodz Re: Britax CLICK & GO i X-lander EASY LOCK 14.07.16, 19:09
      Tak, wydaje mi się, że tak skoro fotelik britax pasuje do jednego i drugiego wózka.
    • afroddytta Re: Britax CLICK & GO i X-lander EASY LOCK 14.07.16, 21:09
      Nigdy o takim połączeniu nie słyszałam, ogólnie nie zdarza się aby gondola jednej firmy pasowała na adaptery innej firmy uncertain Wyjątkami były sytuacje gdy gondole Quinny (lub stara X-landera) można było zamocować na adaptery pod fotelik maxi-cosi, choć to i tak nie była 100% zasada i np. na Joolz na adaptery pod fotelik maxi-cosi gondola Quinny nie pasowała itd.
      Musisz to sprawdzić sama albo poprosić kogoś o bardzo dokładne zdjęcia, choć moim zdaniem i tak trzeba to potem sprawdzić na żywo.
      • gochalodz Re: Britax CLICK & GO i X-lander EASY LOCK 15.07.16, 07:53
        A pamiętasz ten wątek gdzie dziewczyna pytała czy na B-motion można zamontować Maxi-cosi ?
        Tam poleciłam jej adaptery od X-lander i jak się potem okazało pasowały idealnie, bo sprawdzała w sklepie.
        X-lander x-pulse/ Navington Cadet to nic innego jak brat bliźniak Babystyle Oyster rodem z UK podobno, a tam foteliki Britax są bardziej popularne.
        Britax nawet teraz wypuścił adaptery do Maxi-cosi, które są dokładnie takie same jak od x lander x pulse, różnią się tylko ceną.
        • afroddytta Re: Britax CLICK & GO i X-lander EASY LOCK 15.07.16, 09:45
          A to o tym jakos nie słyszałam, fajnie jakby jakis myk dało sie po taniości zrobic wink
        • dol-ger Re: Britax CLICK & GO i X-lander EASY LOCK 15.07.16, 17:43
          gochalodz
          kojarzysz może jaki to był wątek z maxi cosi i x-lander na B-mition?
          • gochalodz Re: Britax CLICK & GO i X-lander EASY LOCK 15.07.16, 21:31
            forum.gazeta.pl/forum/w,101614,156699225,156699225,Britax_B_Motion_a_Maxi_Cosi_Cabrio.html#p156805580
            • afroddytta Re: Britax CLICK & GO i X-lander EASY LOCK 15.07.16, 22:11
              Ale czy ja dobrze czytam z ostatniego wpisu, że trzeba zapiąć adaptery najpierw te od zestawu z wózkiem i na nie drugie adaptery i dopiero fotelik? Wrzućcie potem fotke jak to wygląda jak już działa
              • gochalodz Re: Britax CLICK & GO i X-lander EASY LOCK 15.07.16, 22:29
                Tak, dlatego pewnie Britax na swojej stronie dedykuje adaptery tylko do Smile 2 i Affinity,a one adaptery mają wbudowane (przekładane siedzisko na nich się montuje) i na nie się montuje adapter do maxi cosi.

Tutaj autorka chce montować gondolę, ale ponieważ adaptery do fotelika takie same śmiem podejrzewać, ze nowa gondola X lander powinna pasować smile
    • durl Re: Britax CLICK & GO i X-lander EASY LOCK 22.08.16, 21:12
      A czy ktoś z Was orientuje się czy fotelik Britax-Romer Babysafe Plus II SHR będzie pasował jakkolwiek do wózka X-run?
      • gochalodz Re: Britax CLICK & GO i X-lander EASY LOCK 23.08.16, 14:31
        Na ten sam adapter co gondola x pram (od 2014 roku).
        • durl Re: Britax CLICK & GO i X-lander EASY LOCK 23.08.16, 14:43
          Super. Bardzo dziękuję za odpowiedź
        • durl Re: Britax CLICK & GO i X-lander EASY LOCK 11.10.16, 12:42
          Witam ponownie, niestety ale okazało się, że jednak nie pasują. Czyzbym miał gondole sprzed 2014roku? smile W moim foteliku (Romer Baby Safe Plus SHR) adapter musi byc szer. ok. 6.9 mm a do gondoli jest szerszy. Co z tym fantem zrobić smile Nowsze są węższe?
    • jakasia-93 Re: Britax CLICK & GO i X-lander EASY LOCK 15.10.16, 20:41
      Pozwole sobie odswiezyc. Mierzylam dzisiaj w sklepie do b motion 3 . na adaptery click&go idealnie pasuje adapter od x landera do maxi cosi jest identyczny a prawie 100zl tanszy niz britaxa.
      Jesli chodzi o gondole to noea light jest przede wszystkim za szeroka do ramy wozka i kliknie ale wcisnieta na sile. Gdzies mi sie obilo że pasuja idealnie te gondole z serii europa i taka mam zamiar zakupic, moze ktos ma mozliwosc przymierzyc do tych adapterow albo mierzył?
      • jakasia-93 Re: Britax CLICK & GO i X-lander EASY LOCK 04.11.16, 10:07
        Moze komus sie przyda. Kupilam tego briraxa. Kupilam gondole. Te z serii europa pasuja na adapterach podwyzszajacych. Tylko jest dosc wysoko ona. Na adaptery britaxa bezposrednio pasuje gondola z pram

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka