dzida113 17.11.09, 12:55 Najlepiej taki, który można przerobić na samochodzik. Jak Wasze doświadczenia ? Jak się sprawuje jeździk, dziecko sobie zebów przy nim nie wybije ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pumeczka Re: Chodzik, jeździk, który fajny ? 17.11.09, 13:20 www.allegro.pl/item808321189_playskool_chodzik_jezdzik_pchacz_hasbro_s_k.html moj synek ma własnie taki, chyba teraz promocja na nie w Leclercu coś niewiele ponad 100 zł jest super, dla stawiającego pierwsze kroczki, poręczny uchwyt do prowadzenia, na razie moj 16-miesięczniak jest nadal na etapie pchania, ale frajda rewelacyjna juz od kilku miesięcy, a jak jeszcze nie chodził, to robił non stop przegląd podwozia ps. wbrew pozorom bobas zęby ma wszystkie, bo ucząc sie chodzić za takim jeździkiem szybko łapie równowagę Odpowiedz Link Zgłoś
pati1707 Re: Chodzik, jeździk, który fajny ? 17.11.09, 13:34 U nas hitem jest gadający chodzik-jeżdzik Fisher Price mój synek ma teraz 2,5 roku i nadal śmiga na nim po całym domu allegro.pl/item800991501_jezdzik_chodzik_gadajacy_po_polsku_fisher_price.html Odpowiedz Link Zgłoś
lutka27 Re: Chodzik, jeździk, który fajny ? 17.11.09, 22:49 Tego nie polecam mój siostrzniec wyleciał kilkakrotnie z tej zbawki sama widziałam na własne oczy, ale b. stabilny i bezpieczny jest np. www.allegro.pl/item806735492_duzy_jezdzik_z_melodyjkami_i_oparciem_hit_2009.html lub z tej samej serii www.allegro.pl/item808755230_jezdzik_misie_dzwiek_melodia_swiatlka_4_kolor.html Odpowiedz Link Zgłoś
lutka27 Re: Chodzik, jeździk, który fajny ? 17.11.09, 22:51 zapomniała ddać linka jeździka siostrzeńca na którym można zęby stracić www.allegro.pl/item806923893_pojazd_jezdzik_klakson_schowek_5_kolor_promocja.html Odpowiedz Link Zgłoś
dragonia Re: Chodzik, jeździk, który fajny ? 17.11.09, 23:14 My mieliśmy sam pchacz chodzik fishera. Jedna z fajniejszych zabawek jaką mieliśmy - nie dość, że długo dzieci intrygowały wszelkie pokrętła i swiecidełka na zabawce to wg mnie pobudzała do chodzenia i stawiania właściwego stóp i cieszyła się ich uwagą nawet jak już nauczyły się dobrze chodzić. Mieliśmy też samochodziki oddzielnie i dla nas to był koszmar, choć dla dzieci świetna zabawa. A koszmar bo samochodziki zabierane na spacer były prawie codziennie i dzieci zdzierały strasznie buty od jeżdżenia na samochodzikach, bo zabawa była w parku, pod blokiem a nie na trawniku, w szczególnosci syn, który bardzo dynamicznie używał swojego i buty co dwa tygodnie przetarte i do wymiany, a latem i dziurawe skarpetki i poobcierane do krwi paluchy jeśli miał sandałki, żadne gumowe czuby nie pomagały i syn dodatkowo zaczął jedną ze stóp krzywo stawiać i zaobeserwowałam że to od tego samochodu, bo przy samochodziku też tak ją ustawiał. Z tego co zauważyłam na moim osiedlu dominują te pchacze/jeździdełka playskool. Mam też taką uwagę niezwiązaną bezpośrednio z pytaniem: chodzi o to, ze jak wychodziliśmy na dwór i np. zostawaliśmy pod blokiem gdzie jest mały plac zabaw ze zjeżdżalnią i huśtawką i zbierało się dwoje dzieci na takich samochodzikach a i czasami więcej i dawały czadu na tych samochodzikach dookoła placu to jazgot był niedowytrzymania zarówno dla tych w bloku jak i na zewnątrz tak się echo niosło. Odpowiedz Link Zgłoś
betmat Re: Chodzik, jeździk, który fajny ? 18.11.09, 18:05 Ja polecam chodzik edukacyjny drewniany z licznymi bajerami, sprawdzonej niemieckiej firmy Eichhorn Disney. Bardzo stabilny i fajnie zajmujący malucha: www.rik.com.pl/sklep/kubus-puchatek-chodzik-edukacyjny-eichhorn-4166-p-984.html Nie żal było mi wydać 150zl, a widziałam, ze na allegro można kupić czasem taniej Odpowiedz Link Zgłoś
agar2208 Re: Chodzik, jeździk, który fajny ? 18.11.09, 20:24 My mamy taki : www.allegro.pl/item818569018_chicco_jezdzik_pchacz.html Właśnie go sprzedaję, jest praktycznie nowy, nie posiada śladów użytkowania . Synek dostał go trochę za późno, jak zaczął już sam chodzic. Odpowiedz Link Zgłoś
misia0079 potwierdzam 19.11.09, 09:13 potwierdzam na tym mozna zeby wybic bardzo czesto dziecko laduje przed samochodzikiem polecam z chicco quatro?? taki 4w1 Odpowiedz Link Zgłoś
olena85 Re: potwierdzam 15.12.09, 13:08 Ktos pomoze? Czy jest sens kupowac chodzik pchacz dla 11,5 mies.dziewczynki? Jeszcze nie chodzi,to blizniaczka z 32 tyg.wiec moze zaczac pozniej,jednak jej siostrze malo co brakuje.Czytam opinie ,m.in.ze krotko dziecko uzywalo ,bo zaczelo chodzic ,a inne ,ze dziecko jeszcze pozniej sie tym bawi.Czy to jest zabawka tylko na chwile,dopoki nie zacznie chodzic?prosze o szybkie odp.przymierzam sie dzisiaj do kupna Odpowiedz Link Zgłoś
laukas Re: potwierdzam 15.12.09, 21:01 A chodziki nie są bardzo niezdrowe dla tak małych dzieci, które jeszcze samodzielnie nie chodzą? Odpowiedz Link Zgłoś
mamachlopca1 pchacz 15.12.09, 21:05 moj synek ma playskool-uzywal go ako pchacza juz majac 9 mies i nie wybil sobie zebowbyl stabilny i na tyle niski ze nie bylo problemu dla tak malego dziecka.chodzil majac 10 mies ale lubil i tak sobie pomykac z tym sprzetem.teraz ma 15 mies i przerobilismy go na jezdzik-jest niziutki wiec syn sam na niego wsiada ale na razie umie sie poruszac do tylu.starszy mial jezdzik chicco takie 9w1 czy jakos tak.fajne.mocne, stabilne.ale jako pchacz to srednie.jako jezdzik-super!jeszcze majac 3,5 roku na tym lubil jezdzic Odpowiedz Link Zgłoś
aregiec Re: pchacz 15.12.09, 22:04 My mamy taki www.allegro.pl/item852933419_fisher_price_gadajacy_chodzik_jezdzik_kurier_s_k.html i jestesmy bardzo zadowoleni. Córeczka dostala go jak jeszcze nie chodzila i wowczas z rozlozonymi ramionami sprawdzil sie super. Teraz ramiona zlozylismy i jest jako jeździk. Bawi sie nim prawie codziennie bo na desce rozdzielczej sa przyciski, kluczyk itd, do tego fajne piosenki w jezyku polskim. Coreczka ma teraz 20 miesiecy. Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
hania_1001 Re: Chodzik, jeździk, który fajny ? 16.12.09, 09:40 My testowaliśmy jeżdzik pchacz Słoneczko( to nazwa potoczna chyba)z Fisher Price- jako pchacz nie zdał egzaminu- uciekał małej jak pchnęła i kończyło się upadkiem, ale jako jeździk ok. teraz mamy jeździk smoby i jest fajny-choć beż gadżetów typu muzyczka,światełka... Natomiast córka nauczyła się chodzić po 2 dniach pchania drewnianego wózka dla lalek,który jest napewno stabilniejszy niż te wszystkie plastikowe cuda... Odpowiedz Link Zgłoś