izunia_sz 03.02.04, 19:45 Witam wszystkie dziewczyny Mamy i mam pytanie czy któraś z Was używa fotelika firmy Renolux chyba Omega 9-18 kg. Rozważam zakup albo takiego albo używanego Maxi Cosi Priori Pomóżcie wybrać!!! Iza Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
babyexpert Re: fotelik renolux 04.02.04, 21:05 Witam Jeżeli dziecko dobrze siedzi to lepiej byłoby kupic Maxi Cosi Priori ponieważ jest to fotelik od 9-18 w przeciwieństwie do Omegi która jest fotelikiem od 0- 18 a więc uwzglednia potrzeby noworodka a co za tym idzie jest to fotelik węższy i nie daje mozliwosci uzyskania pozycji typowo siedzącej a w pózniejszym okresie kiedy dziecko będzie większe nie posiada stref chroniących głowę przy zdeżeniach bocznych w Priori od 2002 roku jest system SPS Prszę sprawdzić również fotelik Ramatti Venus który jest polską kopią Maxi Cosi Priori i kosztuje w podstawowoej wersji 219 PLN Pozdrawiam Bartosz Skotny Askot Wrocław Odpowiedz Link Zgłoś
izunia_sz Re: fotelik renolux 05.02.04, 12:14 Bardzo dziękuje za opinię, właśnie wczoraj przymierzaliśmy Priori do samochodu i dziecka i baaardzo nam się spodobał, ale za Twoją radą obejrzymy też Ramatti. Nasze maleństwo właśnie siadło i waży gdzieś 8,5 kg a z kołyski już wystają jej nogi. A czy cos ciekawego usłyszę o Bebe Confort cosmo lub Iseos? Pozdrawiam i dziękuję jeszcze raz Odpowiedz Link Zgłoś
zyna Do babyexperta :)) 05.02.04, 13:09 Waham się nad wyborem fotelika spośród trzech najczęściej zachwalanych tu na forum (Play beat, maxi cosi priori lub priori xp i concord trimax). Czy mógłbyś mi coś doradzić w tej kwestii? Moje dziecko ma 6 miesięcy więc to zakup na dłuższy czas. Bardzo dziękuję i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś