kika-1302 11.01.10, 13:55 Słyszałam że są dobre pampersy z biedronki i z lidla. Ja jak na razie używam pieluszek pampersa, ale chciałabym zmienić na tańsze. Dziewczyny doradźcie na jakie? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elzbieta_1983 Re: dziewczyny jakich pampersów używacie? 11.01.10, 13:59 DADA z biedronki a podobno z lidla jakies fioletowe opakowanie Odpowiedz Link Zgłoś
suchenie Re: dziewczyny jakich pampersów używacie? 11.01.10, 14:00 ja wprawdzie używam papmersów ale siostra pieluch z biedrony i jest bardzo zadowolona!! Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.46 Re: dziewczyny jakich pampersów używacie? 11.01.10, 14:05 Polecam Dada Premium z Biedronki mój drugi brzdąc już na nich jedzie, zero odparzeń (tylko wersja mini 3-6kg jest sztywna i się nie nadaje cała reszta jest Ok) Odpowiedz Link Zgłoś
kika-1302 Re: dziewczyny jakich pampersów używacie? 11.01.10, 14:14 znajoma właśnie przyniosła mi raz na próbę pampersy z biedronki od 3-6kg i rzeczywiście są strasznie twarde, myślałam że wszystkie tak mają Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.46 Re: dziewczyny jakich pampersów używacie? 11.01.10, 14:21 kika-1302 napisała: > znajoma właśnie przyniosła mi raz na próbę pampersy z biedronki od 3-6kg i > rzeczywiście są strasznie twarde, myślałam że wszystkie tak mają spróbujcie tych od 4-9 są naprawde OK Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: dziewczyny jakich pampersów używacie? 11.01.10, 14:16 Pieluszki Pampers póki co w naszym przypadku są najlepsze Odpowiedz Link Zgłoś
edi-85 Re: dziewczyny jakich pampersów używacie? 11.01.10, 14:21 używałam Pampersów ale zsuwały się z bioderek, teraz mam Huggisy, są trochę twarde ale dobrze trzymają się na pupci, zamierzam spróbowac z lidla bo dużo się pozytywnych rzeczy na ich temat naczytałam Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.46 Re: dziewczyny jakich pampersów używacie? 11.01.10, 15:42 edi-85 napisała: > używałam Pampersów ale zsuwały się z bioderek, teraz mam Huggisy, są trochę > twarde ale dobrze trzymają się na pupci, zamierzam spróbowac z lidla bo dużo si > ę > pozytywnych rzeczy na ich temat naczytałam huggisy twarde? chyba te clasic Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: dziewczyny jakich pampersów używacie? 11.01.10, 16:28 edi-85 napisała: > używałam Pampersów ale zsuwały się z bioderek, jak je dobrze założysz, nie mają szansy się zsunąć. Moje dziecko jest bardzo ruchliwe - nic mu się nie zsuwa Odpowiedz Link Zgłoś
emilli3 Re: dziewczyny jakich pampersów używacie? 11.01.10, 14:18 Dada z biedronki, chusteczki też.Jak był mały to pampersa ale teraz jak wększy to dady, a różnica w cenie jest spora. Odpowiedz Link Zgłoś
kika-1302 Re: dziewczyny jakich pampersów używacie? 11.01.10, 14:27 dziewczyny a ile jest w paczce pampersów Dada? Chodzi mi o roz. 4-9kg. Odpowiedz Link Zgłoś
lolipop87 Re: dziewczyny jakich pampersów używacie? 11.01.10, 14:30 64 szt. Są na prawdę ok jednak w Naszym przypadku nie na noc. W ciągu dnia super Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.46 Re: dziewczyny jakich pampersów używacie? 11.01.10, 15:42 kika-1302 napisała: > dziewczyny a ile jest w paczce pampersów Dada? Chodzi mi o roz. 4- 9kg. 64szt Odpowiedz Link Zgłoś
l.e.a Re: dziewczyny jakich pampersów używacie? 11.01.10, 14:27 Tylko pampersy sa tak mięciutkie inne pieluszki sa sporo twardsze. Odpowiedz Link Zgłoś
july19 Oddam pieluszki DADA- Warszawa 11.01.10, 15:02 Uzywam Pampersow, ale w swieta dostalam paczke biedronkowskich DADA. Mojemu dziecku one zupelnie nie pasuja. Po zuzyciu dwoch pojawilo sie odparzenie, co przy Pampersach nie zdarzylo sie nigdy. W zwiaku z tym gdyby byl ktos zainteresowany, to oddam cala paczke minus 2 tychze pieluch (czyli 62). W zamian chcialabym paczke chusteczek Pampers takich niebieskich. Gdyby komus bylo to oplacalne, to prosze o kontakt na gazetowego. Z racji sniegu jestem uziemiona w domu, to odbior raczej u mnie, na Mokotowie. Pieluszki DADA Premium nr 3, do 9kg Odpowiedz Link Zgłoś
red-truskawa Re: Oddam pieluszki DADA- Warszawa 11.01.10, 15:19 u nas huggies ale zamierzam wypróbowac jakies fioletowe z tesco- znajomi twierdza ze dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.46 Re: dziewczyny jakich pampersów używacie? 11.01.10, 15:45 l.e.a napisała: > Tylko pampersy sa tak mięciutkie inne pieluszki sa sporo twardsze. nie tylko pampersy, gaga premium z tesco są bardzo mięciutkie identyczne jak firmy pampers nie znam jednak ich jakości względem przeciekania, właśnie dziś mój syn je testuje Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenca78 Re: dziewczyny jakich pampersów używacie? 11.01.10, 15:32 chyba z m-c temu był identyczny temat radze poszukac My uzywalismy Bella Happy (do bani), Huggies Superflex (dosc sztywne), Pampersy (super - za wyjątkiem tych pomaranczowych Sleep& Play bo kupa przeciekała; jednak zrobie do nich drugie podejscie, bo rozszerzamy diete i kupa jest mneij płynna, wiec moze dadzą rade ) oraz Higieco ( www.higieco.pl ). W tej chwili uzywamy "po domu" Higieco (roz. midi 6-11 kg wychodzi ok. 46 gr za szt), a na spacery i na noc - Pampers Active Baby. Odpowiedz Link Zgłoś
monika3411 Re: dziewczyny jakich pampersów używacie? 11.01.10, 15:49 Używamy pieluszek "Toujours" z Lidla. Jestem z nich bardzo zadowolona. Drażni mnie trochę ich zapach, ale mnie prawie każdy zapach drażni Kosztują 27 zł za paczkę ~50 sztuk. W Lidlu mają też pieluszki w niedużych błękitnych opakowaniach - są bardzo kiepskie. Ktoś pisał o fioletowych z Lidla... sprostowanie - fioletowe są Tesco i też są bardzo dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
mewa000 Re: dziewczyny jakich pampersów używacie? 11.01.10, 16:10 Ja właśnie kończę paczkę Pampersów i przerzucam się na Dady. Miałam je już (2 paczki) jak młody był malutki i byłam zadowolona. Teraz uważam, że nie ma co przepłacać, tym bardziej, że jak w nocy nie zmienię małemu pieluchy to rano jest przemoczony. A nie orientujecie się jaki jest następny rozmiar Dadów po 3? Bo synek waży już 9 kg i te będą małe Odpowiedz Link Zgłoś
zimka_s Re: dziewczyny jakich pampersów używacie? 11.01.10, 16:20 Zdecydowanie odradzam DADA z biedronki. Przy przewijaniu dziecka na pupie widać grudki tego wkładu ze środka. Polecam za to toujours z lidla, miękkie, chłonne, na całą noc przespaną też się sprawdzają, no i oczywiście tanie. Nie polecam pampers sleep&play, śmierdzą, nie mają strechu, bella kiepskie, tesco niezłe. Huggiesy też lubimy, pod warunkiem, że się nie trafi na felerną paczkę, bo bywają twarde jak tektura. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.46 Re: dziewczyny jakich pampersów używacie? 11.01.10, 20:43 mewa000 napisała: > Ja właśnie kończę paczkę Pampersów i przerzucam się na Dady. Miałam je już (2 > paczki) jak młody był malutki i byłam zadowolona. Teraz uważam, że nie ma co > przepłacać, tym bardziej, że jak w nocy nie zmienię małemu pieluchy to rano jes > t > przemoczony. > A nie orientujecie się jaki jest następny rozmiar Dadów po 3? Bo synek waży już > 9 kg i te będą małe od 7-18 Odpowiedz Link Zgłoś
pani1kara Re: dziewczyny jakich pampersów używacie? 11.01.10, 16:22 Używalam przez jakis czas tych z biedronki dla starszego synka jak mial ok roczku i bylam zadowolona. Jednak, u malenstwa sie nie sprawdzily, sa duzo sztywniejsze i mniej chlonne a taki maluszek czesto robi siusiu. Z moich obliczen wynika, ze cenowo wyjdzie to samo bo DADY musialam czesciej zmieniac. Odpowiedz Link Zgłoś
annwy Re: dziewczyny jakich pampersów używacie? 11.01.10, 16:48 Przerobiliśmy sporo pampersów (tylko nie mieliśmy okazji testować tych z Biedronki). Rzeczywiście Huggies sa twardawe. Pampersy fajne ale u nas ze wzgledów ekonomicznych musielismy zmienic na tańsze. Dziennie zuzywamy około 15 pieluszek. Obecnie od dwóch mcy używamy tescowych pieluszek - Gagi. Były fajne takie fioletowe ale zostały zastapione przez zielone z rozciagliwymi boczkami. Niby miały byc lepsze ale jeakieś takie trwardsze. Zdecydowanie Gagi polecam! I cenowo ok i nie przepuszczają niczego Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanka79 Re: dziewczyny jakich pampersów używacie? 11.01.10, 17:26 Znalazłam, gdzieś na forum takie pampersy : pieluchy.net/index.php/cPath/21 użytkowniczki zachwalały, zamówiłam na próbę paczkę i jestem zadowolona - ładna grafika, dobre rozciągliwe i nieuciskowe gumki, chłonne. Gdybym mogła je porównac do znanych marek to najbliżej im do Huggis. Chcę zamówic całe 300 szt. Mam nadzieję, że będie warto. Odpowiedz Link Zgłoś
becitka87 Re: dziewczyny jakich pampersów używacie? 11.01.10, 20:46 Ja używam Dada z Biedronki. Nie narzekam w ogóle. Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenca78 zuzanka 11.01.10, 21:15 Ja uzywam Higieco i są ok (po domu) Zamawiam za jednym zamachem 150 szt (tez jest gratos kurier); ostatnio bardzoej oplacało sie zamówic 3*50 szt niz 1*150 szt (a pakowane są identycznie, w 3 paczkach). Uprzedzam, ze raczej będą dostępne te, co dostałas w próbce, bo jak ja robiłam zamówienia (juz 2), to mieli głownie te z nowych wzorów (te przysyłają w próbkach), a tych ze strony internetowej nie. Zaznacz w komentarzach o jaki ci konkretnie wzór chodzi i ewent jakie cechy mają miec pieluchy (mnei zalezało na rozciągliwych rzepach). Odpowiedz Link Zgłoś
kocimicibulki Re: zuzanka 11.01.10, 21:29 ja wlasciwie od poczatku uzywam dada z biedronki i jestem bardzo zadowolona.nie zuzywam ich duzo w ciagu dnia.sa chlonne.w nocy nie przewijam.ewentualnie raz kiedy czuje ze jest bardzo napecznialy.maja elastyczne boki co dobrze sie sprawdza u ruchliwych dzieci.tych najmniejszych nie sprawdzalam wiec nie wiem jak z nimi jest.probowalam tez z rossmana ale sa do kitu.pampersy sa dobre oczywiscie.mieciutie,chlonne i wogole ale cenowo odpada jak dla mnie...polecam dada Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanka79 Re: zuzanka 11.01.10, 21:42 magdalenca78 napisała: > Ja uzywam Higieco i są ok (po domu) Właśnie ja też chciałabym coś po domu Wychodzi taniej niż te biedronkowe. Na szczęście użytkowniczka nie ma co do tego żadnych specjalnych wymagań, więc mogę przynajmniej na tym troszkę "przyoszczędzić", zważywszy, że miesięcznie zużywamy ok. 250 pieluch. > Uprzedzam, ze raczej będą dostępne te, co dostałas w próbce, bo jak ja robiłam > zamówienia (juz 2), to mieli głownie te z nowych wzorów (te przysyłają w > próbkach), a tych ze strony internetowej nie. Zaznacz w komentarzach o jaki ci > konkretnie wzór chodzi i ewent jakie cechy mają miec pieluchy (mnei zalezało na > rozciągliwych rzepach). Moje mają takie fajne właśnie elastyczne rozciągliwe rzepy, i są takie miękkie, bawełniane. Trochę się obawiałam, czy nie będą się zbrylać jak się je napełni, ale nie - fajnie chłoną. Co do wzorów, to nie mam wymagań, bo przecież tego i tak nie widać. Założę, ściągnę ... do kosza. I chę zamówić od razu 300 szt. Mam gdzie to magazynować i nie będę się musiała martwić i "polować na okazje". Odpowiedz Link Zgłoś
minerwamcg Re: dziewczyny jakich pampersów używacie? 11.01.10, 20:55 Próbowałam różnych, ale najbardziej pasują nam Pampersy. Nie są tanie, ale poluję na okazje, promocje, dwa za cenę jednego i takie tam - i w sumie wychodzi mi to nie aż tak drogo. No i kupuję zawsze największe paki, wtedy się najlepiej opłaca. Odpowiedz Link Zgłoś
mw144 Re: dziewczyny jakich pampersów używacie? 11.01.10, 21:58 Czy chciałaś spytać jakich PIELUCH używacie? Ja Pampers, ale jak chcesz tańsze i w miarę dobre to polecam Toujours z Lidla. Odpowiedz Link Zgłoś
abigail_23 Re: dziewczyny jakich pampersów używacie? 12.01.10, 11:10 My od początku używamy Pampersów, najpierw jedynki, teraz dwójki. Są zdecydowanie najbardziej mięciutkie, ale zdarza się, że przeciekają. Huggies premium są też fajne, chyba zaczniemy korzystać od trójek. Co do Dady, dostałam jedną paczkę dwójek i zakładam sporadycznie, zalety - cena (wychodzi jakieś 30gr za pieluszkę, Pampers dwa razy drożej), są bardzo chłonne i nie przeciekają, jedna wada - są cholernie sztywne. Ale czytam tu, że trójki są bardziej miękkie, wypróbujemy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rybaa25 Re: dziewczyny jakich pampersów używacie? 12.01.10, 13:44 Dada z Biedronki, używam od 2 a teraz juz 4. 2 faktycznie sztywne ale reszta jak najbardziej ok Odpowiedz Link Zgłoś
mumi7 Re: dziewczyny jakich pampersów używacie? 12.01.10, 17:28 My po Pampersach (inaczej niż reszta nie do końca jestem zadowolona, nam przy wadze 5,5 kg pampersy do 6 kg non stop przeciekały, bez sensu;-( używaliśmy pieluch z Tesco, ale nie fioletowych, bo nie było w sklepie, ale takcih biało-granatowych, wlasna marka Tesco. Bez cudów, w nocy ;przeciekły, ok na dzień., Cenowo super, za 72 pieluchy tylko 25 zl. Teraz testujemy Babydream z Rossmana, są ok, rzadko coś się dzieje. No i podobne do pampersów tj. elastyczne zapięcia, miękkie. Tyle, że cena wyższa-25 zł za 46 pieluch. Te mogę polecic. Planuje jeszcze wypróbować Lidla Odpowiedz Link Zgłoś
kowal-esia Re: dziewczyny jakich pampersów używacie? 12.01.10, 21:56 Huggis Premium 3, nie są też tanie ale szukam promocji, często są w polo za 4o zł za 86 szt. W tej chwili mam huggis classic - te są trochę gorsze, twardsze. Mieliśmy jedną paczkę Toujours z Lidla - mają okropny zapach. Odpowiedz Link Zgłoś
pomarancza-1 Re: dziewczyny jakich pampersów używacie? 12.01.10, 22:30 Te które przetestowałam Newborn - Pampers super delikatne, Bella sztywne, Babydream z Rossmanna też sztywne a na taki malutki tyłeczek to nawet trudno założyć te sztywne 2ki - Pampers zaczął zjeżdzać z pupy jak mały miał 5 kg ale poza tym ok, Pampers Premium b. dobre, 3ki - Huggies - ok, ale sztywnawe i najlepiej je delikatnie rozgnieść w dłoni przed założeniem Żadne z wymienionych nie przeciekały, chyba że stawały się za małe. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiulka884 Re: dziewczyny jakich pampersów używacie? 14.01.10, 20:34 Ja dla malej kupuje pieluszki PAMPERS i raczej nie bede ich zmieniac mala nie ma po nich uczulenia stosuje je od poczatku a nie chce zeby mala miala uczulenie na inne pieluchy po zmianie wiec wole zaplacic pare zlotych wiecej na pieluszki niz na lekarzy i lekarstwa i stresowac niepotrzebnie dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś