kurova 03.02.10, 09:21 Podpowiedzcie proszę. Jak chcę wystawić aukcję, rozmiar na metce jest np. 80, a ja wiem że jest większe, to w jakiej kategorii byście wystawiły, w tej z metki czy w tej na jakie dziecko będzie pasowało? Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
didith.b Re: Allegro- sprzedaż-rozmiary 03.02.10, 09:24 zdecydowanie większej z informacją w aukcji że na metce co prawda jest rozmiar 80 ale rzecz zdecydowanie na większe dziecko i koniecznie podaj wymiary- no i musisz być pewna że to na większe dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
kurova Re: Allegro- sprzedaż-rozmiary 03.02.10, 10:14 A widzisz. Pytam, bo jestem właśnie na etapie wystawiania ubranek po dziecku i wiem w jakim rozmiarze daną rzecz nosił. Ale miałam jesienią taką sytuację, że sprzedałam kurtkę po mężu, na metce miała XL, ale ponieważ mąż jest jest dwumetrowcem, rozmiary XL są na niego za krótkie, więc napisałam XXL i oczywiście podałam wymiary. Gościu się później pienił, że na metce jest inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
magda79pn Re: Allegro- sprzedaż-rozmiary 03.02.10, 10:25 tutaj cytat z mojej aukcji, proponuję napisz tak samo: "Piżamka ma wszyty rozmiar 146 ale jest dużo mniejsza, pasuje na dziecko o wzroście ok 128-134cm." Odpowiedz Link Zgłoś
magda79pn Re: Allegro- sprzedaż-rozmiary 03.02.10, 10:19 Ostatnio miałam taką sytuację, sprzedawałam nietrafiony prezent synek dostał czerwoną dziewczęcą piżamkę, z chińskiej frotki rozmiar na metce 146 (syn ma ok 140cm) i była za mała, pomijam już fakt że nawet gdyby pasowała to i tak by jej nie założył bo wzór typowo dziewczęcy i chyba by się w niej zagotował, od środka miała "meszek" jak wata szklana ... Wystawiłam ją w rozmiarach 128-134cm bo moim zdaniem na takie dziecko pasowała i oczywiście w piżamach dla dziewczynek. Odpowiedz Link Zgłoś
busy_bee Re: Allegro- sprzedaż-rozmiary 03.02.10, 10:47 Ja tam zawsze w opisie aukcji podaje ROZMIAR Z METKI, a jesli cos jest mniejsze lub wieksze zanaczam to zaraz pod spodem, no i podaje dokladne wymiary. Umieszczam to rowniez w odpowiedniej kategorii wiekowej (tzn. tak jak wychodzi z wymiarow) i w tytule aukcji rowniez podaje faktyczny wzrost (a nie ten z metki). Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Allegro- sprzedaż-rozmiary 03.02.10, 10:49 zdecydowanie, wyraźnie, 3 razy podkreślone, że na metce rozmair taki ale pasuje na mniejsze/większe, z dopiskiem-proszękoniecznie zapoznać się z wymiarami, które podaję, jeżeli kupiłaś pidżamkę w rozmiarz 146 a jest mniejsza, nie było wymiarów no to....kurcze, nie wiem Nawet reklamacji za bardzo złożyć nie można no bo przecież na metce tak pisze i tak została sprzedana.... Odpowiedz Link Zgłoś
magda79pn Re: Allegro- sprzedaż-rozmiary 03.02.10, 11:34 beata985 napisała: > > zdecydowanie, wyraźnie, 3 razy podkreślone, że na metce rozmair taki > ale pasuje na mniejsze/większe, z dopiskiem-proszękoniecznie > zapoznać się z wymiarami, które podaję, > jeżeli kupiłaś pidżamkę w rozmiarz 146 a jest mniejsza, nie było > wymiarów no to....kurcze, nie wiem Nawet reklamacji za bardzo > złożyć nie można no bo przecież na metce tak pisze i tak została > sprzedana.... --------------------------------- NIE, NIE, JA NIE KUPIŁAM TEJ PIŻAMKI TYLKO SYN JĄ DOSTAŁ, JA JĄ SPRZEDAŁAM NA ALLEGRO PODAJĄC ŻE PASUJE NA 128-134 MIMO ŻE NA METCE JEST 146, WYSTAWIŁAM JĄ TEŻ W KATEGORII 128-134. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Allegro- sprzedaż-rozmiary 03.02.10, 10:59 A ja robie tak, że jeśli ubranie jest jakiejś w miare znanej firmy i ta firma jest znana z zaniżonej lub zawyżonej rozmiarówki, to zamieszczam w kategorii zgodnie z metką, zaznaczając wyrażnie w aukcji, że rozmiar z metki nie zgadza sie z rzeczywistym i podając oczywiście dokladne wymiary. Odpowiedz Link Zgłoś